SACCSIV – blog ortodox

Motivand INCALZIREA GLOBALA, Obama da puteri supradimensionate autoritatilor federale

Posted in incalzirea globala by saccsiv on noiembrie 13, 2013

Iata ce putem citi in articolul Obama signs order to create climate change task force, may give fed overreaching authority din 3 noiembrie 2013:

Obama semnează un ordin de înfiinţare a unui grup de lucru pentru schimbările climatice, ce poate da puteri supradimensionate autorităţilor federale

Printr-o singură trasătură de condei, președintele Obama, în cursul zilei de vineri, şi-a folosit puterile executive pentru a ridica nivelul şi a prelua controlul asupra politicilor privind schimbările climatice, în încercarea de a eficientiza initiativele sustenabile – și un potențial control legislativ acoperitor și impunerea unui program federal la nivel de state.

 

Ordinul executiv stabilește un grup de lucru al oficialilor de stat și al celor de la nivel local, pentru a consilia administrația cu privire la modul de a reacţiona la furtuni puternice, incendii, secete si alte efecte potențiale ale schimbărilor climatice. Grupul de lucru include guvernatorii a șapte state – toţi democrați – și guvernatorul republican din Guam, un teritoriu al Statelor Unite. Paisprezece primari și alți doi lideri locali, de asemenea, se vor pune la dispoziţia grupului de lucru.

Toţi, mai putin trei dintre cei numiţi, sunt democrati. Grupul de lucru va supraveghea modalitatea în care se cheltuie banii federali pe drumuri, poduri, diguri şi alte proiecte. În cele din urmă va recomanda modul în care structurile pot fi făcute mai rezistente la efectele schimbărilor climatice, cum ar fi creșterea nivelului mării și încălzirea vremii.

“Va fi nevoie să fim pregătiţi. Și de aceea acest plan va proteja, de asemenea, sectoare critice ale economiei noastre și va pregăti Statele Unite pentru impactul schimbărilor climatice pe care nu le putem evita, “a spus Președintele Obama în iunie, când a lansat prima dată un Plan de Acțiune pentru Climă. “State și orașe din întreaga țară şi-l însuşesc pentru a fi gata … și vom colabora cu comunitățile care doresc ajutor pentru a se pregăti să înfrunte secetă și inundații, pentru a reduce riscul de incendii, a proteja dunele și zonele umede unde se pune de două ori accent pe spaţiul verde cu rol de barieră naturală împotriva furtunilor. ”

Casa Albă a adăugat în declarația de vineri că, chiar dacă Statele Unite acționează pentru a reduce poluarea cu carbon, oficialii au nevoie, de asemenea,să îmbunătăţească modalitatea în care statele și comunitățile reacţionează la evenimente meteorologice extreme, cum ar fi furtuna foarte puternică de anul trecut, Sandy. Codurile de construcție trebuie să fie actualizate pentru a evita efectele schimbărilor climatice iar necesarul de infrastructură să fie realizat cât mai rezistent.

Criticii ordinului acuză, printre alte lucruri, că acesta grupează împreună totul, de la incendii ale pădurilor, la ploi torenţiale, în categoria dovezilor de schimbări climatice – în ciuda evidenţelor științifice din ambele părți ale dezbaterii.

“Diavolul se vâră în detalii,” a declarat un fost oficial guvernamental pentru FoxNews.com la începutul acestei luni, referindu-se la un studiu recent lansat, care a propus punerea de acord între agențiile federale și cele de stat. “Cine va decide ce fel de sustenabilitate este? Sau ce efect ar produce? ”

Presedintele studiului, Thomas Graedel, profesor de inginerie chimică, geologie și geofizică, și în prezent șef al Centrului pentru Ecologie Industrială de la Universitatea Yale, a declarat, la momentul lansării acestui studiu, că el “încurajează diferite compartimente ale guvernului să lucreze împreună la proiecte de larg interes. Nu există o formulă pentru modul în care totul să funcţioneze. ”

Oficialii EPA (Agenţia de Protecţie a Mediului) au dat o declarație vineri după-amiază lăudând ordinul, susţinând că se va dovedi vital în încercările lor de a ajuta comunitățile de la nivel local “, să se adapteze la schimbările climatice.”
“Pentru a îndeplini misiunea noastră de protecție a sănătății publice și a mediului, EPA trebuie să ajute comunitatile să se adapteze la schimbările climatice”, a spus administratorul EPA, Gina McCarthy în declarație. “Aceste planuri de implementare oferă un parcurs pentru ca activitatea agenției să înfrunte această responsabilitate, în timp ce îndeplineşte obiectivul președintelui Obama de a pregăti ţara pentru provocările legate de schimbările climatice.”

Dar criticii spun că ordinul are posibilitatea de a face mult mai mult, inclusiv:

• Păstrează banii comunității, cu excepția cazului în care se cer îndeplinite noi standarde la diverse articole și la ordinea de zi, stabilite de guvernul federal. De exemplu, utilizarea de noi politici, care să încurajeze comunitățile în a reconstrui la standarde pre-dezastru în locul celor doar foarte rezistente.
• O posibilă împuternicire de a aduce noi schimbări radicale în utilizarea terenurilor și în politicile de resurse.
• Mai mult control și reexaminarea datelor de schimbări climatice și folosirea lor pentru a înainta un nou program la fiecare prioritate a guvernului federal.
Se creează necesitatea unei noi organizări interne pentru coordonarea eforturilor pe durata unei eventuale sechestrări a guvernului sau unei posibile încetări de activitate.

Grupul de lucru include Guvernatorii: Jerry Brown din California, Jay Inslee din Washington și Neil Abercrombie din Hawaii, precum și guvernatorul statului Delaware Jack Markell, guvernatorul statului Maryland Martin O’Malley, al statului Vermont Peter Shumlin și al statului Illinois Pat Quinn. Planul include, de asemenea, mai multe primării din marile orase, inclusiv primarul din Los Angeles, Eric Garcetti, primarul Philadelphiei Michael Nutter și primarul din Houston Annise Parker. Toţi trei sunt democrați.

Grupul de lucru se ridică datorită eforturilor pe care Obama le-a anunţat în iunie în Planul de Acţiune pentru Climă, care include primele limite de poluare a climei de la centralele electrice noi construite și cele existente.
Planul este destinat pentru a reduce emisiile interne de dioxid de carbon cu 17% între 2005 și 2020. Planul de asemenea, ar stimula producerea de energie din surse regenerabile, obţinută pe terenuri federale, crescând astfel standardele de eficiență și pregătind comunitățile pentru a face faţă unor temperaturi mai ridicate. Cei mai călduroşi 12 de ani înregistraţi vreodată au fost printre ultimii 15.

Scepticii schimbărilor climatice susțin că nu există nicio legătură demonstrată între evenimentele climatice extreme și încălzirea globală. Într-adevăr, Roger Pielke Jr., profesor de studii de mediu la Centrul pentru Metode de Cercetare în Stiinţă si Tehnologie, a susținut recent că valurile de căldură constituie o mică dovadă pentru creşterea evenimentelor extreme în sine.
Alții au descoperit mici legături între schimbările climatice și câteva dezastre naturale specifice cum ar fi aceea că furtuni ca Sandy au fost agravate de creșterea nivelului mării. Dar pentru alte evenimente, în special seceta sau ploile torenţiale, nu există nicio dovadă a efectului de încălzire globală. Un editorial din septembrie 2012 din prestigioasa revista Nature a îndemnat la prudență în elaborarea unei astfel de conexiuni: “este nevoie de exemple mai bune înainte a face legătura între unele evenimente excepționale şi încălzirea globală.”

Cititi va rog si:

Masurile impotriva schimbarii climei sunt gandite pentru a crea rapid GUVENUL MONDIAL al NOII ORDINI MONDIALE

EDIFICATOR: Cand a inceput nebunia masurilor impotriva INCALZIRII GLOBALE? Conexiunea cu EUGENIA

TEMPERATURA PAMANTULUI CRESTE ALARMANT – spun hominizii de stiinta aflati in slujba SISTEMULUI. Sa ne amintim ce-i cu escrocheria INCALZIRII GLOBALE si mai ale de motivul pentru care se pedaleaza pe minciuna SCHIMBARII CLIMEI din vina omului

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. qwert said, on noiembrie 13, 2013 at 10:32 am

    Apreciază

    • pcmouse said, on noiembrie 13, 2013 at 12:59 pm

      adica nenea ne spune ca un singur om priceput un hacker poate cauza dezastre mari daca am inteles bine .si evident oculta va folosi un hacker sa faca ravagii.prosteala pe fata.acum am inteles..au digitalizat totul ca sa faca ei ce vor cu noi la momentul oportun pt ei..dintrun buton….prosteala cu tembelizorul.pe fata..

      Apreciază

  2. john said, on noiembrie 14, 2013 at 7:58 pm

    NASA remarcă uluită că Soarele se comportă anormal în ultima perioadă! Este în pericol şi Pământul?
    Oamenii de ştiinţă spun că activitatea solară este mai ciudată decât acum un secol sau mai mult, Soarele producând abia jumătate din numărul de pete solare așteptate; în acelaşi timp, polii magnetici se sincronizează anormal.
    Soarele generează imense câmpuri magnetice, atunci când se roteşte.
    http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304672404579183940409194498

    Apreciază

  3. […] Motivand INCALZIREA GLOBALA, Obama da puteri supradimensionate autoritatilor federale […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.