SACCSIV – blog ortodox

Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului intensifica ecumenismul trimitand soli la ereticul papa Benedict al XVI-lea

Posted in ECUMENISM by saccsiv on iulie 2, 2012

Citez din articolul fratelui Apologeticum Patriarhul ecumenist, Bartolomeu, a trimis o delegaţie care să pupe mâna ereticului papă

Cu ocazia sarbatorii Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, pe 28 iunie a.c., o delegatie a Patriarhiei Constantinopolului a fost primita la Vatican. Delegatia, trimisa de catre Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, a fost compusa din Ips Emmanuel Adamakis, Mitropolit al Frantei, director al Biroului Bisericii Ortodoxe la Uniunea Europeana, IPS Ilie Katre, episcop de Philomelion in Statele Unite, si de diaconul Paissios Kokkinakis, codicograf al Sfantului Sinod al Patriarhiei Ecumenice. Papa Benedict al XVI-lea a multumit pentru roadele Cociliului II Vatican si avansarea in dialogul dintre catolici si ortodocsi. El a subliniat, de asemenea, ca sarbatoarea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, patroni ai “bisericii” de la Roma, precum si sarbatoarea Sfantului Apostol Andrei, patron al patriarhiei Constantinopolului au devenit o ocazie pentru schimbul traditional de vizite intre cele “doua” biserici pentru afirmarea dorintei comune de continuare a drumului care duce spre ziua “binecuvantata” cand cele “doua” biserici vor putea imparti aceeasi masa euharistica.

| traducere dupa ortodoxie.com

Vedeti si alte inregistrari pe apologeticum.

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iulie 2, 2012 at 7:34 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. daniel said, on iulie 2, 2012 at 9:34 pm

    Sa ne fereasca Dumnezeu de acea ”binecuvantata zi„ in care catolicismul, in forma lui actuala, ar sta la aceasi masa euharistica cu ortodocsii! Sa revina fara conditii la ortodoxie!

    Apreciază

  3. broflovsky said, on iulie 2, 2012 at 11:06 pm

    http://news.point.md/nauka/informaii-ocante-pe-o-noua-placua-mayaa-care-prevestete-sfaritul-lumii

    „Plăcuţa nou descoperită prezintă informaţii despre istoria La Corona, dar şi despre apocalipsă, care ar veni anul acesta, când timpul aşa cum îl ştim se sfârşeşte şi „regele” se întoarce.”

    deci Regele se intoarce ? ce vor sa zica acesti „cercetatori”?

    Apreciază

  4. cineva said, on iulie 2, 2012 at 11:44 pm

    Comentariu pe care l-am facut pe blogul ric dar care n-a fost publicat pe motiv ca sunt ‘troll’.

    Potrivit unui articol dintr-un ziar argesean, fratele Vasile a fost judecat si a primit trei condamnari la inchisoare, dar nu le-a executat pentru ca ‘s-a facut nevazut’. Si ma intrebam si eu cum a fost cu putinta sa se faca nevazut atata timp cat dupa condamnare acuzatii sunt transportati DIRECT la inchisoare fara a li se mai da dreptul sa mearga acasa? De unde s-a facut nevazut? Din sala de tribunal? Din arestul politiei? A disparut prin puteri magice?
    2. Cum adica s-a ascuns de politie daca tinea un blog si a publicat o autobiografie? Toata lumea stie (si administratorii de la ric mai bine ca oricine) ca bloggerii sunt urmariti si indentitatea lor este cunoscuta serviciilor secrete si ca nu exista nici un site sau blog care sa fie anonim.

    Si ma mai intreb si urmatorul lucru:

    De ce a fost arestat de fortele speciale INTR-UN LOC PUBLIC? Se spune in acelasi ziar ca au fost utilizate fortele speciale pe motiv ca era periculos. Dar daca era atat de periculos pentru ce au riscat sa expuna atita oameni care asteptau la dentist, inclusiv pe medicul care il trata? Fortele speciale sunt antrenate sa actioneze in asa fel incat sa produca cat mai putine victime colaterale. Ori un desant intr-o clinica dentara mi se pare tocmai contrariul, puteau fi copii de fata… In plus de asta au afirmat ca il urmareau de cateva saptamani si stiau exact unde locuieste.

    Nu am de unde sti daca fratele Vasile e vinovat de ceva sau nu, dar felul in care a fost arestat precum si modul in care acest eveniment a fost prezentat publicului demonstreaza ca se urmareste anihilarea lui si se vrea sa se faca un exemplu din el. Rugati-va sa iasa viu din maiinile lor, pentru ca nu pentru bani e urmarit… ci mai degraba pentru lucrurile pe care le-a publicat si care deranjeaza.

    Fratii de la ric n-au decat sa se bucure si sa celebreze acum, dar le va veni randul. In locul lor as deplange caderea istorica a primului blogger roman, indiferent pe ce motiv a fost facut sa cada… Iar cand vor fi la randul lor acuzati de talharie, viol sau pedofilie sa-si aduca aminte.

    Apreciază

    • saccsiv2 said, on iulie 2, 2012 at 11:55 pm

      Ai pus punctul pe i. Cei ce zic ca fratele Vasile stia de aceste pedepse si ca s-a ascuns de ele si ni le-a ascuns si noua, fac speculatii de 2 lei. Cu siguranta agentii stiau de acest blog si l-au urmarit de mult timp. In trebuie inteles de ce au asteptat atat si l-au arestat acum.
      Important este sa ne rugam pentru el, caci cine stie ce sunt in stare sa-i faca in inchisoare. Maica Domnului sa-l ocroteasca.

      Apreciază

      • timisorean1 said, on iulie 3, 2012 at 3:26 am

        Tocmai ce am pus problema asemanator pe ric! Foarte posibil dosarul a fost unflat, in timp ce ei(politia) au asteptat ….ceva…. sunt multi ani totusi…. Nu am date statistice, dar parca blogul avea o expunere tot mai mare, nu neaparat mult mai multi cititori…Cei de la ric zic ca dosarul e asa dinainte sa faca blogul(exista date pe portalul justitiei)… o fii…eu sunt pe saccsiv din toamna lui 2007… imi pare rau pt el… a fost primul site de genul asta pe care am intrat, unde am citit primele articole despre cum merge lumea de fapt, primele articole despre ortodoxie… eu in locul lui as da o explicatie, as spune adevarul… il putem ierta(nu suntem mai buni)

        Doamne ajuta!

        Apreciază

    • Alexandru(Fulger) said, on iulie 2, 2012 at 11:58 pm

      Mi se pare corect tot ce spui in comentariu si sunt sigur ca Saccsiv a fost arestat pentru activitatea lui dar un lucru vreau sa lamuresc , poate fratele Vasile a fost condamnat in libertate iar oameni legi vin acasa si te aresteaza ca si in cazul lui Nastase si ar fi putut sa fuga. Acum nu stiu , Domnul cu mila ,sa ne rugam ca Dumnezeu sa aiba grija de el in inchisoare.

      Apreciază

    • Maria said, on iulie 3, 2012 at 12:38 pm

      Cel mai bun si corect comentariu care a fost postat in legatura cu acest caz !
      Si in comentariile mele de pana acum am aratat ca fratele Vasile ,a fost retinut datorita blogului ,prin care aducea la cunostinta oamenilor ,inrobirea lor, de catre Sistemul masonic antihrist ,care stapaneste lumea si
      lupta impotriva Ortodoxiei !
      Probabil ca RIC ,sustine acest Sistem ,deoarece ataca atat de brutal un om ,care promoveaza credinta crestina ,Ortodoxia ,iertarea aproapelui si tot ce-i bun si placut lui Dumnezeu !
      Aceasta analiza facuta cu mult profesionalism de „cineva „este cea mai corecta ,in cazul arestarii lui saccsiv respectiv fratele nostru Vasile !
      Si mie imi spunea cugetul ca arestarea lui ,este pentru ai opri activitatea pe blog ,sa nu mai poata lupta cu Sistemul !!!
      Sa ne rugam toti ,ca Dumnezeu sa-l scoata viu si sanatos din ghearele osanditorilor si dusmanilor sa le dea
      intelepciune ,sa se opreasca din ura si acuzatii mincinoase ,pt ca Dumnezeu va pedepsi nedreptatea pana la urma ,in urma rugaciunilor oamenilor de buna credinta !!!

      Apreciază

  5. daniel said, on iulie 3, 2012 at 8:35 am

    Pai fratilor, in ce ziar se vorbeste de arestarea lui? Stie cineva pentru ce a fost arestat? Si cat va sta in inchisoare? Poate ar trebui ca cei care pot lua legatura cu el sa-i ceara unele lamuriri. Si bineinteles ca trebuie ajutat acolo…

    Apreciază

  6. paul said, on iulie 5, 2012 at 1:22 pm

    Oamenii lui Dumnezeu din Basarabia
    Tiganca Zamfira-chip al pocaintei noastre
    http://vremurivechisinoi.blogspot.ro/2012/06/oamenii-lui-dumnezeu-din-basarabia_22.html

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.