SACCSIV – blog ortodox

Nebunia pseudo-stiintei: Cercetătorii de la Cern sunt siguri că au descoperit „PARTICULA LUI DUMNEZEU”

Posted in CERN by saccsiv on iulie 2, 2012

Cheia pentru intelegerea Universului, „particula lui Dumnezeu”, a fost descoperita la CERN, in experimentele desfasurate la acceleratorul LHC. Oamenii de stiinta considera, in proportie de 99,99%, ca bosonul Higgs a fost gasit.

Cercetatorii de la CERN vor anunta in aceasta saptamana ca „particula lui Dumnezeu” a fost descoperita, sustine publicatia britanica Daily Mail.

Cinci fizicieni importanti au fost invitati la evenimentul care va avea loc miercuri, ceea ce a condus la speculatiile presei, conform careia particula a fost descoperita. Oamenii de stiinta de la Large Hadron Collider sunt asteptati sa anunte ca, in proportie de 99,99%, bosonul Higgs a fost gasit, nivelul „sigma 4” de siguranta.

La conferinta de presa din Elvetia a fost invitat si profesorul Peter Higgs de la Universitatea din Edinburgh, dupa numele caruia a fost botezata enigmatica particula.

Conducerea de la CERN doreste ca acele doua echipe care efectueaza cercetarile sa atinga nivelul de certitudine „sigma 5”, care inseamna o siguranta a rezultatelor de 99,99995%.

Bosonul Higgs este considerat ca fiind cheia pentru intelegerea Universului. Fizicienii spun ca munca lor este de a gasi masa acestor particule.

Acceleratorul de particule cuprinde un tunel subteran care are o lungime de 29 de kilometri, ce se afla la granita franco-elvetiana. Aici fizicienii incearca sa recreeze conditiile care au existat la o fractiune de secunda dupa Big Bang.

Se asteapta ca echipele de cercetatori CMS si ATLAS, de la CERN, care efectueaza experimente independente, sa confirme descoperirea particulei.

Cititi va rog si:

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on iulie 2, 2012 at 7:35 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. timisorean1 said, on iulie 2, 2012 at 8:59 pm

  99,999.;.’l;xzblabla%…….. te pufneste rasul…. dar e de plans

  Apreciază

 3. Romeo2110 said, on iulie 3, 2012 at 7:43 am

  Toate filozofiile si umanismele incepand cuu cele pre-renascentiste si terminand cu cele de azi sunt erezii (Sf Iustin Popovici). Stiinta a fost grav manipulata si premeditat pusa in opozitie cu invatatura crestina.

  Zgomotul si stridentele legate de „particula lui Dumnezeu”, nu prevestesc lucruri bune. Mai devreme sau mai tarziu, dogmatistii vor identifica incompatibilitati intre asa-zisa fizica moderna si dogmele Bisericii.

  Apreciază

 4. ORTODOX said, on iulie 3, 2012 at 11:48 am

  Despre păcatul osândirii aproapelui

  Apreciază

 5. crestinul ortodox said, on iulie 4, 2012 at 5:47 pm

  Dara Oare pe DUMNEZEU , DE CE NU VOR SA-l DESCOPERE , DUMNEZEU CARE A FACUT TOTUL SI TOATE !
  de ce ‘pui de vipere ‘ ce sunteti , nu vreti sa-l aflati pe DUMNEZEU prin ADEVARATA CREDINTA CRESTIN ORTODOXA ?
  dar VA VENI SI ZIUA CAND DUMNEZEU VA VORBI si VA VORBI PRIN MINIE DREAPTA asupra orbilor , surzilor si ratacitilor DE LA ADEVARUL SFANT SI CALEA SA CEA DREAPTA !
  DUMNEZEU CUPRINDE Si SE AFLA IN TOATE ALE SALE
  Vrea si in inima omului SA SE AFLE , Dar Omul tagaduieste , nu crede , este fatarnic , nu se inchina la ADEVARATUL DUMNEZEU CE L-A CREAT , se inchina , slujeste materiei , zilei de azi si pantecelui !
  Doamne IISUSE HRISTOASE , FIUL LUI DUMNEZEU , miluieste-ma pe mine pacatosul !
  amin!

  Apreciază

 6. Maria said, on iulie 5, 2012 at 5:07 pm

  Probabil ,au descoperit lutul ,in compozitia lui ,din care a facut Dumnezeu pe Adam !!!!!!!!!!!!!

  Apreciază

 7. Grumpy said, on iulie 5, 2012 at 6:17 pm

  Sa va spun ce mi-a spus un inginer IT legat de experimentele respective de la CERN. El crede ca stapanirea spatiului nu mai e o problema in prezent. Acum miza noua a stiintei este controlul variabilei „t” din ecuatie: TIMPUL. Or, as comenta eu, cine stapaneste Timpul, stapaneste si Istoria, nu? Asta ma face sa ma gandesc cu induiosare la un personaj fictiv, de roman, care exact asta cauta, pentru ca se temea de sfarsitul istoriei (si, implicit, de Ziua Judecatii). Credea ca, daca ar putea sa se intoarca in timp, ar putea sa si scape la nesfarsit de Ziua aceea 🙂 Dar Inceputul si Sfarsitul nu pot fi stapanite, nici macar eludate, de noi. Sa cautam mereu timpul liturgic, acolo suntem mereu salvati, iar si iar, de lucrarile rele din lume! Sa avem incredere! Multa sanatate tuturor! Hristos a-nviat!

  Apreciază

 8. Mihaela said, on iulie 5, 2012 at 9:58 pm

  Eu cred ca treaba asta cu busonul higgs nu e decat rahat de taur pentru mase. Nu se investeste atat de mult in experimente decat in scop militar. Si daca intre timp iti mai trazneste o idee antihristica prin minte, de ce sa nu o faci teorie stiintifica? Mai rezolvi niste asterixuri de pe agenda… Dumnezeu stie ce se cloceste de fapt acolo.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: