SACCSIV – blog ortodox

S-A DESCOPERIT: Calugarii greci, o corporatie extrem de bine condusa, au adus in colaps statul elen …

Posted in Grecia by saccsiv on octombrie 17, 2011

   Iata ce „aflam” din articolul Călugării greci, o corporație extrem de bine condusă, au adus în colaps statul elen:

În cartea „Boomerang”, scriitorul Michael Lewis vrea să demonstreze cum călugării greci au dus la un dezastru financiar în turism pentru că statul le-a acceptat numeroase cereri de retrocedare a unor proprietăți imobiliare.

Michael Lewis vorbește despre modul în care călugării de la mănăstirea Vatopaidi din Grecia au vrut să strângă bani pentru renovarea acesteia, însă, au ajuns să „atragă” milioane de dolari de la autorități, lucru ce a dus la o prăbușire a statului elen, scrie Business Insider.

Mai mult, muntele Athos, unde se află mulți călugări, este un loc „exclusivist”, unde femeile și animalele nu au voie, cu excepția pisicilor. Aceștia au realizat că au nevoie de bani pentru renovare și au revendicat proprietăți de sute de ani deținute în nordul Greciei. În acest mod, statul elen a rămas fără proprietăți valoroase.

Mulți dintre contestatari spun că aceștia au obținut între 100 de milioane de dolari și un miliard de dolari. Chiar și așa, Lewis recunoaște că aceștia nu au vândut proprietățile ca să traiască în lux, ci ca să își reconstruiasca mănăstirea. De fapt, adaugă el, ei au acționat la fel ca orice alt grec. Așa că și-au revendicat proprietățile, în ciuda problemelor și deficitului pe care l-ar crea bugetului public.

Scriitorul mai spune că unul dintre colaboratorii săi, un analist de la Harvard Business School îi compară pe călugării din Grecia cu o „corporație extrem de bine condusă”.

Comentariu saccsiv:

   Articolul e din categoria:

S-A GASIT VINOVATUL catastrofei din Grecia: BISERICA ORTODOXA …

Cine sunt insa adevaratii vinovati, ne-o spune Mitropolitul Serafim de Pireu:

Mitropolitul Serafim de Pireu: “EVREII sunt de vina pentru situatia actuala din Grecia si din lume”

A INCEPUT CERNEREA – aparatorii masoneriei, ai ecumenismului, a cipurilor si ai sionismului fac pe fata front comun impotriva IPS SERAFIM DE PIREU. Raspunsul Mitropolitului. DE CE MITROPOLITUL ARE DREPTATE, dar nu in intregime?

 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 17, 2011 at 8:15 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. danutza said, on octombrie 17, 2011 at 9:50 am

    pentru cei interesati:
    la constanta a inceput un curs de filozofie si logica, sustinut de dl Ioan Vladuca. cursul de tine la Curtea Brancoveneasca sambata, ora 16, este gratuit si are 10 lectii.

    Apreciază

  3. danutza said, on octombrie 17, 2011 at 10:08 am

    cred ca ar trebui sa comentam la articolul acesta pt ca nu s e poate ca fiecare sa bata campii si sa loveasca ortodoxia, iar noi sa stam pasivi.

    Apreciază

    • romulus said, on octombrie 17, 2011 at 1:04 pm

      chiar tu ai bagat 2 comentarii aiurea, fara legatura cu postarea! Si cati fac asta pe blogul asta …. Hai, macar la a 4 -a postare – spune ceva la subiect!

      Apreciază

      • danutza said, on octombrie 17, 2011 at 2:28 pm

        aloooo, eu ma refeream sa intram pe link si sa comentam, ca daca ne exprimam doar aici parerea, ametitii care au scris articolul nu vor stii ca au batut campii.
        poate ca nu au legatura cu postarea, dar nu cred ca cele 2 comentarii sunt aiurea.
        oricum ,multumesc pt indemn. astept ceva consistent si din parta ta, nu doar sa ma critici pe mine.

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 17, 2011 at 4:10 pm

        romulus

        Te rog nu mai fa tu ordine pe blogul asta.

        Apreciază

  4. un ortodox said, on octombrie 17, 2011 at 1:13 pm

    un slugoi al lui antihrist,d aia nu putea el sa doarma:de calugaru de la muntele athos,a gasit el cauza tuturor relelor…levis pelvis..ne bombardeaza cu prostiile lor ca sa zica ca au un motiv,parca ne amintim de armele de distrugere ale meselor ale lu sadam..apropo de teroristi:nu mai vazui deloc un avion intrand in blocuri,sa fi murit teroristii de frica lu obama?

    Apreciază

  5. cristian said, on octombrie 17, 2011 at 2:50 pm

    Ar putea cineva sa inregistreze si sa posteze aici cursurile de filosofie si logica ale Dlui Vladuca, despre care spunea cineva mai sus ca se vor tine la Constanta? Ar fi folositoare mai multora. Multumesc.

    Apreciază

  6. Ioan said, on octombrie 17, 2011 at 3:29 pm

    Total fals. Cunosc foarte bine pe cei de la Vatoped (din fericire) – aveți la http://is.gd/spiritual_pic (RSS feed la http://is.gd/spiritual_pic_feed ) un flux extraordinar de articole cu fotografii din viața mănăstirii intitulat „Spiritual Picture of the Day” cu texte (și) în română (!). Ar fi extraordinar dacă le-ai putea promova – ai face un bine și nouă, (neamului românesc atât de debusolat astăzi) cât și celor de la Vatoped, chit că părinții din Sf. Munte, cu mila lui Dumnezeu, nu au foarte mare nevoie de slava lumească.

    …pe de altă parte cunosc (mult mai puțin) și pe Mike Lewis – a trecut prin Sf. Munte și a făcut un articol pentru Vanity Fair. Săracul nu știe pe ce lume se află (de ex. îi întreba pe părinți dacă iau Vitamina C când nu au lămâi etc.) și în dorința sa de impunere scoate bazaconiile astea. Paradoxal, însă, socotește că le face un favor monahilor, prezentându-i ca „good bussinessmen”. Deh, așa-i când cineva nu are un sistem de valori – se face de râs fără să-și dea seama…

    Apreciază

  7. Ioan T said, on octombrie 17, 2011 at 3:45 pm

    Total fals. Cunosc foarte bine pe cei de la Vatoped (din fericire) – aveți la http://is.gd/spiritual_pic (RSS feed la http://is.gd/spiritual_pic_feed ) un flux extraordinar de articole cu fotografii din viața mănăstirii intitulat „Spiritual Picture of the Day” cu texte (și) în română (!). Ar fi extraordinar dacă le-ai putea promova – ai face un bine și nouă, (neamului românesc atât de debusolat astăzi) cât și celor de la Vatoped, chiar dacă părinții din Sf. Munte, cu mila lui Dumnezeu, nu au foarte mare nevoie de slava lumească.

    …pe de altă parte cunosc (mult mai puțin) și pe Mike Lewis – a trecut prin Sf. Munte și a făcut un articol pentru Vanity Fair. Săracul nu știe pe ce lume se află (de ex. îi întreba pe părinți dacă iau Vitamina C când nu au lămâi etc.) și în dorința sa de impunere scoate bazaconiile astea. Paradoxal, însă, socotește că le face un favor monahilor, prezentându-i ca „good bussinessmen”. Deh, așa-i când cineva nu are un sistem de valori – se face de râs fără să-și dea seama…

    Apreciază

  8. nea Anderthal said, on octombrie 17, 2011 at 4:08 pm

    ..o sa spuna ca pe Sf.Munte si-a ascuns „$odom-hu$$en” armele alea de …”mass-turbationZ”

    Apreciază

  9. romulus said, on octombrie 18, 2011 at 7:44 am

    @ danutza
    Comentarile tale sunt aiurea – pentru ca nu se refera la subiectul postarii. N -am stiut ca vrei sa intram pe site -ul alora si sa comentam stirea lor – trebuia sa scrii mai clar. Eu nu am destule date despre subiectul acela – si nu ma pot pronunta.
    @ saccsiv – scuza -ma – nu vreau sa fac ordine aici.
    Referitor la subiect – evident ca autorul articolului e si zalud si e si vandut falselor elite anti -crestine. Pentru mine sunt false elite – observ ca tu, Saccsiv, le spui ELITE.
    Dar referitor la calugarii de pe muntele Athos – am vazut recent un interviu cu orgoliosul Becali ( se pare ca Dumnezeu e foarte interesat de soarta echipei Steaua in cupele europene – si de cate ori Jiji „marca banu'” in cutia milei – Steluta lui castiga) pe RTV parca – subiectul era Petrache Lupu de la Maglavit. In interviu – Jiji spunea ceva – cum ca sfintii parinti de la Athos i -au cerut sa intervina pentru a -si recupera averile din Romania! EU, PERSONAL, NU SUNT DE ACORD CU ASTA! Stiu ca domnii din Tarile Romane – le -au facut nenumarate daruri, au cladit manastiri acolo – si acum se pare ca suntem cam marginalizati acolo – au inchinat manastiri ctitorite de ei aici – celor de acolo – si veniturile mergeau la Athos – venituri din mosiile manastirilor – mosii cu sate intregi, cu mii de robi romani – si Cuza a lichidat cu asta. Cuza – pe care masonii si -l adjudeca fara sa existe nici o dovada, absolut nici una! Din pacate – vad ca fratiorii ortodocsi – au prelut chestia Cuza=mason pe nemestecate! SA NU FIU INTELES GRESIT – IMI DORESC O BISERICA ORTODOXA INDEPENDENTA DE STAT, CU BUNURILE RETROCEDATE ( in limita bunului simt – sper ca nu vor vrea si robi acum) – pentru a avea UN CLER INDEPENDENT – NESUPUS SECURISTILOR COMUNISTI DE LA CONDUCEREA STATULUI! Dar nu sunt de acord cu retrocedarea bunurilor pentru athoniti – dupa cat au muls Tarile Romane! Sper sa intelegeti corect problema – altfel semanati cu doamna istoric Filitti , grecoaica – singura ce lauda perioada fanariota! Eminescu – scrie foarte clar – in cei peste 100 de ani – Tarile Romane au fost pustiite de greci – populatia ambelor s -a redus la cateva sute de mii de locuitori, se murea de foame cu milioanele – se pleca in Transilvania habsburgica, In Rusia, pe capete! Asta pana s -a ridicat Tudor Vladimirescu – UCIS MISELESTE DE GRECII ORTODOCSI ETERISTI AI LUI IPSILANTI (sprijinit de Rusia ortodoxa) – ce dorea libertatea doar pentru ei, grecii – de sub otomani – noi trebuind sa ramanem in continuare vaci de muls!

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 18, 2011 at 10:28 am

      romulus

      Iti place sa subliniezi deseori „cutare tara ortodoxa, ne-a facut si ne-a dres”. Dar tara nu e tot una cu cei ce isi zic ortodocsi dar nu sunt.

      Cuza a fost unealta masoneriei. Si consider ca a fost si mason.

      Apreciază

      • romulus said, on octombrie 18, 2011 at 11:01 am

        @ Saccsiv – la inceputul secolului XIX, Rusia tarista ortodoxa – exista ca stat – era un imperiu imens – cel mai mare din lume – ca si azi, de altfel! Te rog sa verifici. Pe de alta parte – te rog sa te uiti mai atent la ce am scris mai sus – am scris – „grecii” – la inceputul sec. XIX – Grecia nu exista ca stat! Au luptat pentru ea masonii Riga Velenstinlis – aici nu am scris corect – are statuie in Bucuresti – si marele poet englez incestuos Byron. Si au obtinut independenta Greciei – cu imensul sprijin al celor 2 mari imperii – Britanic si Tarist! Ca sa revin – NOUA, ROMANILOR – NE -AU FACUT RAU GRECII! EI, RAII, SE CONSIDERAU ORTODOCSI!
        Poate imi explici si mie ce are ortodoxia cu imperialismul – cu asuprirea altor popoare – cum au facut rusii si grecii! IN INTREAGA ISTORIE – AU EXISTAT 2 POPOARE CE SI -AU CONSTRUIT IMPERIILE PE VERTICALA – CATRE DUMNEZEU – ROMANII – IN SPATIUL ORTODOX – SI IRLANDEZII – IN SPATIUL CATOLIC!

        Nu exista nici o dovada scrisa ca Alexandru Ioan Cuza a fost mason! Nici macar una! La toti restul exista – Balcescu, Kogalniceanu, etc … Masonii se lauda – ca sa -si creasca ei importanta, intelegi asta?

        Vad ca te iei de chestii punctuale din ce scriu – dar nu atingi esenta – ESTI DE ACORD CU RETROCEDAREA MOSIILOR CATRE ATHONITI? NU ESTI DE ACORD CA GRECII SI RUSII NE -AU UCIS SI JEFUIT SECOLE INTREGI?

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 18, 2011 at 11:16 am

        romulus

        Irlandezii pe verticala? Poate ca in jos, caci drumul catolic nu duce la Dumnezeu.

        Daca as fi de acord cu retrocedarea, ar insemna sa fiu de acord si cu toate celelalte retrocedari. Dar cum a trecut deja mult timp, ar insemna sa zapacim din temelii intreaga societate romaneasca. Si nu sunt sigur ca ar fi bine.

        Un real ortodox rus sau grec nu ar ucide si jefui un ortodox roman.

        Parca ziceai ca enumeri comentatorii sectanti ai acestui blog. E foarte important de stiut. Poate gresesti sau poate nu i-am dibuit eu.

        Apreciază

      • romulus said, on octombrie 18, 2011 at 11:14 am

        tara e formata din oamenii ce -si zic ortodocsi. Si Rusia si Grecia.
        Esti de acord cu ce face Patriarhia Moscovei in Basarabia ROMANEASCA? Cu imperialismul ortodox moscovit?

        Apreciază

  10. Flau said, on octombrie 18, 2011 at 9:20 am

    EI NA! GATA! AU GASIT TZAPII ISPASITORI! AU FURAT CEI DE LA CONDUCERE SI ACUM NU AU CUM SA SCOATA CAMASA LA SUPRAFATA. VOR SA SCOATA CASTANELE CU MANA ALTORA….

    VOR SA DISCREDITEZE ORTODOXIA IN GENERAL SA DISTRUGA REALIGIA CA ASA FACE satan

    Apreciază

  11. romulus said, on octombrie 18, 2011 at 11:40 am

    @ Saccsiv
    Poate imi indici si mie vreun popor oprimat, masacrat si jefuit de irlandezi – de la crestinarea lor de catre sf. Colomba – parca, sper sa nu ma insel – in sec. V. Si pe vremea aceea – Biserica era Una! Nu erau schismatici – au fost fratii nostri de credinta 6 secole! Eu NU POT SA NEG ASPIRATIA CATRE DUMNEZEU A UNUI SUFLET DE OM SIMPLU, IRLANDEZ – CARE IN VIATA LUI NU A AUZIT DE CREDINTA CELOR DIN ESTUL EUROPEI! Ce sa mai vorbim sa o studieze, sa o aprofundeze, sa -si dea seama ca e cea adevarata! POTI sa fi realist? Te poti gandi FARA OCHELARI DE CAL – LA SITUATIA UNUI TARAN IRLANDEZ ( majoritatea populatiei) – INTRE SECOLELE XII SI XIX – de unde sa auda el de ortodoxie?
    Cu care retrocedare nu esti de acord? Catre Athos? Eu sunt de acord pentru retrocedarea catre BOR – in anumite limite – am expus mai sus motivele.
    Ce e aia real ortodox rus sau grec? Uita -te in istorie si gandeste – MUJICUL RUS – LUAT IN ARMATA TARISTA – 250 DE ANI, ORTODOX DE LA MAMA LUI – CU CARTE SAU FARA CARTE – CE A FACUT IN TARILE ROMANE IN AFARA DE PRAPAD? Vorbim de omul simplu aici – ii vezi si la noi – SUNT MII, ZECI DE MII, acum, in sec. XXI, educati, cica – AIA CARE SE BAT LA PROPRIU PENTRU AGHEASMA!
    Nu e blogul meu – e treaba ta ce faci cu stilistii, cu sectantii – nici nu am chef sa caut in spate sa -ti dau exemple, nici nu sunt turnator – e treaba ta! Dar poate consideri ca astia dau „culoare” forumului tau!

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 18, 2011 at 12:13 pm

      romulus

      Acuza cum ca Biserica Ortodoxa este vinovata de criza din Grecia, este o ticalosie. Asta e tema articolului. Si tu vii cu ce?

      Prietene, te paste un spam. Sistez dialogul cu tine si ma axez deocamdata pe chestia cu sectantii. Zici tu:

      „Nu e blogul meu – e treaba ta ce faci cu stilistii, cu sectantii – nici nu am chef sa caut in spate sa -ti dau exemple, nici nu sunt turnator – e treaba ta! Dar poate consideri ca astia dau “culoare” forumului tau!”

      Pai nu tu acuzai acum cateva zile ca cititorii ce posteaza diferite link-uri sunt sectanti? Ai aruncat-o asa, apoi indraznesti sa spui Dar poate consideri ca astia dau “culoare” forumului tau.

      Nu merge asa. Deci pana n-o lamuresti cu sectantii, orice alta postare ti-o voi sterge.

      Apreciază

      • romulus said, on octombrie 18, 2011 at 12:32 pm

        Nu ma refeream la cei cu link -urile. Te faci ca nu intelegi.
        Mie imi spui de tema articolului? Eu de la ea am plecat!
        IMI PLACE CA NU RASPUNZI LA PROBLEMELE ESENTIALE PE CARE LE -AM RIDICAT! Cum sunt cele de mai sus – ex. ce face Patriarhia Moscovei in Basarabia, retrocedarile si celelalte … OARE DE CE?
        Daca esti cinstit, daca esti ROMAN ORTODOX – lasi postarea mea! Daca nu – o stergi! EU ACUM MA VOI CONVINGE CINE ESTI CU ADEVARAT!

        Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 18, 2011 at 1:27 pm

        romulus

        Deci ai decis. Te rog nu mai posta pe acest blog.

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.