SACCSIV – blog ortodox

VIDEO (si transcriptul): CONSTRUIREA ALTARULUI TEMPLULUI. Explicatiile a doi evrei de la „The Temple Institute”

Posted in antihrist, EVREI, TEMPLU, VIDEO by saccsiv on decembrie 9, 2011

   Iata si transcriptul:

The Temple Institute prezintă

Pe data de 9 Av (cea de a noua zi a lunii ebraice Av din calendarul mozaic; în limba ebraică: Tişa be-Av) 5769 (2009), The Temple Institute a început construcţia altarului de piatră…

Rabbi Chaim Richman, Director – Departamentul Internaţional al The Temple Institute

Yitzchak Reuven, Director Multimedia al The Temple Institute

– Shalom. Sunt Rabbi Chaim Richman de la The Temple Institute din Ierusalim. Alături de mine este Yitzchak Reuven şi vorbim despre unul dintre cele mai interesante proiecte pe care The Temple Institute le-a întreprins vreodată: construcţia altarului din Templul Sfânt.

Yitzchak Reuven: – Şi aceasta a început pe data de 9 Av, ziua în care noi comemorăm distrugerea primului şi celui de-al doilea Templu Sfânt. Desigur, că aceasta este o mare răsturnare în istoria poporului evreu, pentru că după această dată, după 2000 de ani de plângere după ziua de 9 Av, am schimbat cursul şi acuma construim. Construim altarul care este inima, centrul, partea centrală a Templului Sfânt. A fost o construcţie masivă în forma ei originală. Ceea ce construim astăzi este ceva mai mic, dar destul de încăpător; are o bază de 3,50 metri înălţime şi 3,40 m lungime. Legătura dintre (…) pentru a ajunge în partea de sus are o lungime de 10,5 metri. Este o construcţie mare care are loc pe pământul lui Israel cu elemente din pământul lui Israel: pietrele pe care le vedem aici au fost aduse de pe fundul Mării Moarte şi nu au fost atinse de vreun obiect metalic. Este strict interzis pentru că obiectele metalice sunt considerate de Tora instrumente de război, aduc durere şi Dumnezeu interzice (…)

Rabbi Chaim Richman – Metalul scurtează viaţa omului, dar templul prelungeşte viaţa omului şi o face (…)

Yitzchak Reuven: – … aşa că nu ar trebui ca vreuna dintre aceste pietre să fi intrat în contract cu metale. De fapt, pietrele au fost sigilate separat pe măsură ce au fost transportate la locul unde se construieşte templul, într-un oraş situat la 20 de km N-E de Ierusalim. Au fost ambalate separat, astfel încât se garantează că sunt pietre pure, neatinse vreodată de vreun metal.

Rabbi Chaim Richman: – Aşa că acuma construim la un nivel minimalist, dar atunci când va sosi pentru noi timpul şi le vom putea transporta la muntele Moriah, la templu, acolo unde aparţin, atunci vom putea să lărgim şi templul. De fapt, altarul trebuie să dea înspre, trebuie să fie poziţionat exact unde era, în Templul Sfânt. Locaţia altarului este semnificativă şi nu s-a presupus vreodată că ar trebui schimbată.

Yitzchak Reuven: – Locaţia actuală este acolo unde Adam, primul om a fost creat din pământ. Aşa este?

Rabbi Chaim Richman: – Da. Acesta este locul pentru Abraham şi Issac, este locul unde Iacob s-a odihnit, şi unde a visat scara cerească, dar este şi locul în care Adam şi-a adus ofrandele. Este de fapt, chiar locul în care Adam a fost creat şi aceasta este o idee frumoasă pe care înţelepţii ne-o spun: că Dumnezeu a adus vindecarea în lume dinainte de a ne avea pe noi. Iar altarul este locul care aduce realinierea spirituală, îndreptarea lui Adam, a copiilor lui şi a întregii umanităţi.

Yitzchak Reuven: – Am avut privilegiul să fiu în acel loc cu câteva săptămâni în urmă şi (…) am asistat la începturile construcţiei pentru altar şi a avut un efect adânc asupra mea. O parte a acelui efect a fost reprezentată şi de pietrele – aşa cum am spus, au fost luate de pe fundul Mării Moarte, care este fizic, cel mai jos loc din lume – care au fost aduse la Templul de pe munte pentru a fi parte din altar. Acest altar îl ridică pe om din punct de vedere spiritual mai sus decât orice alt loc din lume. Ceea ce m-a impresionat de fapt a fost noţiunea că pietrele, nisipul, pământul din care este făcut altarul, reprezintă de fapt acelaşi pământ şi aceleaşi pietre din care omul însuşi – şi asta ne include şi pe mine şi pe tine – este creat. Şi asta ne aduce înapoi acolo de unde am pornit, la elementele de bază, la elementele care ne leagă şi ne aduc pe toţi împreună. Aşa cum văd acuma, mai mult decât înainte, din cauza asta Templul poate fi casă de rugăciune pentru toate popoarele, pentru că la acest nivel toţi suntem Adam, suntem toţi acel bărbat originar. Şi asta ne face să ne autodepăşim, să ne ridicăm deasupra naturii noastre şi desigur, Qorbanot, sacrificiile animale care aveau loc pe altar. Mulţi cred că sacrificiile erau o formă de glorificare a grătarului, şi alţii cred că uau! este o formă grozavă de a-L premări pe Dumnezeu, alţii însă consideră că este un mod îngrozitor de a-L venera pe Dumnezeu. Dar nu a fost deloc aşa. Şi înveţi mai mult ca niciodată atunci când experimentezi. Ştii? Tora este un lucru experimental. Vezi de fapt pietrele altarului, chiar dacă mai este mult timp până să le vezi construite şi chiar dacă mai este mult până să asişti la slujbă, ne oferă totuşi o vedere din interior a ceea ce a fost şi a ceea ce va fi, mai mult decât ceea ce am văzut noi în trecut. Şi simt că altarul, odată începută construcţia altarului, ne aduce mai aproape de construcţia în fapt a Templului Sfânt.

Rabbi Chaim Richman: – Într-un fragment din Tora, Parshah, când Dumnezeu i-a dat lui Israel Tora la revelaţia de pe Muntele Sinai, a fost o experienţă spirituală extraordinară şi a fost atât de abstract… adică, Dumnezeu nu are nicio formă, niciun început, niciun sfârşit şi le cere oamenilor să ştie că nu a fost nicio imagine acolo. Aşa că, mă gândesc, că experienţa asta este ceva care… cum poate fi dobândită? Este aşa… eteric. Iar la finalul acelui fragment din Tora, Dumnezeu spune: dacă vrei să Îmi slujeşti, construieşte-Mi un altar din pământ şi piatră. Şi este aşa de frumos! Şi asta este întreaga idee a ceea ce ne învaţă Tora despre această lume…

Yitzchak Reuven: – Desigur.

Rabbi Chaim Richman: – …că Dumnezeu spune: caută-Mă în această lume! Nu mă căuta în vreo călătorie spirituală care nu este reală. Dacă vrei să Îmi slujeşti, construieşte-Mi un altar din pământ şi piatră, pentru că Eu mă aflu chiar aici, în lumea asta. Şi întregul mesaj al Torei este că noi folosim totul din lumea aceasta, ridică totul pentru a fi mai aproape de Dumnezeu.

Îi voi aduce la muntele Meu cel sfânt şi-i voi umple de veselie în Casa Mea de rugăciune. Arderile lor de tot şi jertfele lor vor fi primite pe altarul Meu, căci Casa Mea se va numi o casă de rugăciune pentru toate popoarele.”

Isaia 56:7

Alăturaţi-vă nouă. Ajutaţi-ne să face istoria.

http://www.templeinstitute.org.

Cititi va rog si:

VIDEO: Incet-incet, se mai adevereste inca o profetie din cele legate de VREMURILE DIN URMA: evreii au construit JERTFELNICUL CE VA FI PUS IN TEMPLU …

Articolul zilei (17.11.2010): Afisele din Ierusalim cer construirea templului lui Solomon

Mitropolitul Serafim de Pireu: MESIA ASTEPTAT DE RABINI ESTE ANTIHRIST

VIDEO (si trascriptul): RABINI despre SFARSITUL VREMURILOR si … MESIA

 

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 9, 2011 at 1:38 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Ioan C. said, on decembrie 9, 2011 at 4:51 am

    Creştine, tu cui slujeşti?
    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/09/crestine-tu-cui-slujesti/

    Apreciază

  3. Ioan C. said, on decembrie 9, 2011 at 5:19 am

    „3. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,
    4. Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în TEMPLUL lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu.
    5. Nu vă aduceţi aminte că, pe când eram încă la voi, vă spuneam aceste lucruri?
    6. Şi acum ştiţi ce-l opreşte, ca să nu se arate decât la vremea lui.
    7. Pentru că taina fărădelegii se şi lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte.
    8. Şi atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale şi-l va nimici cu strălucirea venirii Sale.
    9. Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase,
    10. Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.”
    ( II Tesaloniceni 2: 3- 10).

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on decembrie 9, 2011 at 7:48 am

      Ioane, astea se vor intimpla dupa cel de al 3’lea ra$bel care din pacate/fericire se apropie!
      ps; fericire este ptr. cei care vor profita ca de obicei…

      Apreciază

  4. marcela said, on decembrie 9, 2011 at 7:13 am

    ce vorbesti ioane ? adica tu vezi semnele si zici ca nu s? ce semn iti lipseste tie? nu e apostazie / nu a fost dat la o parte ce l ce l impiedica ? … ???

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on decembrie 9, 2011 at 7:50 am

      ..inca n-a fost dat la o parte(din ce am citit eu din scrierile altora mai priceputi) si inca nu s-au intimplat toate pina la lepadarea de credinta.Incet, incet se merge in acea directie!

      Apreciază

    • Ioan C. said, on decembrie 9, 2011 at 9:19 am

      Stimata Marcela, EU AM CITAT SCRIPTURA. Atat.

      Apreciază

      • Ioan C. said, on decembrie 9, 2011 at 9:27 am

        Si cata vreme moscheea Al Aqsa nu va fi daramata, templul nu va fi reconstruit.
        Acolo, la templu, o sa apara Antihristul.

        Apreciază

  5. Crs said, on decembrie 9, 2011 at 1:54 pm


    [Orthodox Rabbi Reveals Name of Messiah~”JESUS”,”Yehoshua” or „Yeshua”(Hebrew)]

    Apreciază

  6. marcela said, on decembrie 9, 2011 at 1:57 pm

    nea andertale nu stiu ce citesti tu dar esti foarte departe de scrierile crestine ,spune daca ai habar despre cine este vorba ,dar de fapt nu sti,nu te critic cu rautate dar esti foarte departe de ceva crestinesc mai citeste si o sa fie bine !! ioane ai citat scriptura ai citat scriptura dar cu ce scop ? te faci ca ploua?? era clar un citat batjocoritor la acest articol ! o faci pe prostul dupa ce ne ai facut pe noi :prosti? ai zis o ai zis o !! nu cred ca esti asa de smecher incat sa i faci pe unii sa rada de saccsiv ca a pus articolul si pe cei ce te critica de nepricepere sa i articulezi cu :am citat din citate !!! spune tu cu ce scop ai citat exact acel citat? era vorba despre milostenie sau altceva? cand eram de varsta ta si eu ma credeam ca tine mare smecher !! maturizeaza te ca nu mai e vreme de smecherii de 2 bani ! iar daramarea moscheii se va face in razboiul 3 !!bine ca nu ai spus ca nu ai vazut la tv pe sfantul Ilie si pe sfantul Enoh,dar sa ne oprim ca voua vi se pare ca vreti cearta si nu ceva constructiv ,folositor ,scuze si toate bune!

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on decembrie 9, 2011 at 2:11 pm

      marcela

      Tu te bagi ca gaina in mijlocul gramezii.

      Apreciază

      • marcela said, on decembrie 9, 2011 at 4:29 pm

        stop se poate sa si gresesc dar spune mi unde ? caci nu vad de ce sa vorbim despre al 3 razboi caci este scris ca va fi pornit de catre antihrist !! ca sa fie pornit de antihrist ar trebui ca acesta sa fie conducator al unei tari caci el va fi invers decat Hristos !! adica nu va fi spiritual ci va fi politic va fi vazut … asta e intr un fel problema cum as vrea sa comentam si nu ma certa asa ca gresesc caci stiu dar arata mi si unde !! multam,toate bune ! adica acest razboi este pornit si nu este antihristul inseamna ca este 2 si jumate razboi !!

        Apreciază

      • Ioan C. said, on decembrie 9, 2011 at 4:38 pm

        Marcela, e ultima data cand iti scriu, n-am ras de nimeni si citatul acesta l-am mai postat aici, DAR TU NU AI CULTURA DIALOGULUI, HRISTOS N-A PREDICAT CU BATA.

        Apreciază

  7. STOP RFID 666 said, on decembrie 9, 2011 at 2:06 pm

    Se grabesc tare. Pai odata cu al treilea razboi mondial nici nu stii cand pica moscheea araba. Pentru asta tot se intarata rahatul prin zona orientului mijlociu.

    Apreciază

  8. Alexandru(Fulger) said, on decembrie 9, 2011 at 4:19 pm

    Doamne iartane , isi sapa singuri groapa.

    Apreciază

  9. Maxim said, on decembrie 9, 2011 at 9:22 pm

    Marea Moartă şi tot ce ţine de locul respectiv(apa din mare,nisip,pietre,etc)este un loc blestemat de Dumnezeu,din motive evidente ( Sodoma şi Gomora).Trageţi singuri concluziile…La fel de bine puteau să scoată pietre de la 200m adâncime din Marea Mediterană şi la fel de neatinse de metal erau,nu?

    Apreciază

  10. Anda said, on decembrie 10, 2011 at 10:08 pm

    Marcela,
    Sfintii Parinti spun ca antihrist va fi intronat dupa cel de-al 3-lea razboi mondial (nu inanite de acesta), cand omenirea disperata si secatuita de ororile razboiului, va cere un singur imparat care sa restabileasca pacea pe pamant. Razboiul pe care il va conduce antihrist va avea loc la finalul domniei lui si se va numi armaghedon.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.