SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: „Fundamentalisti” arestati la Paris dupa ce au intrerupt o piesa de teatru unde Iisus aparea murdarit cu excremente pe fata

Posted in blasfemie by saccsiv on octombrie 28, 2011

   Iata ce aflam din articolul VIDEO Mai multi fundamentalisti crestini, arestati la Paris dupa ce au intrerupt o piesa de teatru unde Iisus aparea murdarit cu excremente pe fata:

Politistii din Paris au arestat aproximativ 20 de fundamentalisti crestini, care au intrat intr-o sala de teatru si au aruncat cu bombe urat mirositoare in semn de protest fata de un spectacol unde fata lui Iisus Hristos apare murdarita de excremente, transmite AFP. Incidentul a avut la Theatre de la Ville, pe malul Senei, in apropiere de catedrala Notre Dame.
Piesa Sul concetto di volto nel figlio di Dio, regizata de italianul Romeo Castellucci, este povestea unui barbat desfranat, aflat in grija fiului sau.
O copie a unui portret al lui Iisus Hristos, realizat de artistul renascentist Antonello da Messina, este amplasata in fundul scenei si, spre sfarsitul reprezentatiei, pare sa fie acoperita de excremente.
Miercuri seara, dupa cateva zile in care au incercat fara succes sa intre in teatru, protestatarii din organizatia Institut Civitas au patruns in sala si au aruncat bombe urat mirositoare in public, strigand: „Destul cu crestinofobia!”
Un spectator a spus ca „demonstrantii erau oameni foarte tineri, foarte suparati, insa foarte bine imbracati”.
Tinuti departe de teatru de fortele de ordine, protestatarii au aruncat cu oua si ulei spre cladire si spre cei care intrau in imobil, cantand in latina si rugandu-se in genunchi.
Asociatia episcopilor romano catolici din Franta a condamnat „violentele produse in timpul recentelor demonstratii… Biserica Romano-Catolica din Franta nu este nici fundamentalista, nici obscurantista”.
Vedete ale lumii artistice franceze, intre care Juliette Binoche si Michel Piccoli, s-au alaturat unui comitet creat pentru sustinerea Theatre de la Ville. La randul sau, Civitas a facut apel la o demonstratie de masa „in onoarea lui Hristos”.
Citeste mai multe despre piesa si vezi poze aici.

Comentariu saccsiv:

   Francezii au mai reactionat „fundamentalist si obscurantist” si cu alte ocazii:

Propunere de dezbatere pornind de la reactia francezilor impotriva fotografiei „PISS CHRIST”. Sa actionam si noi in asemenea caz sau nu?

   Dupa cum bine stiti, nu sunt pro baricade, insa daca in Romania ar avea loc „spectacole de arta” similare, atunci, multumita bunului Dumnezeu, dupa puterile mele, voi chema la actiuni de protest similare.

Oare Patriarhia ar protesta si ea? Sau ar lua exemplu de la „sora” ei catolica numindu-ne fundamentalisti, habotnici, bigoti, extremisti?

Desigur, papistasii sunt eretici, deci si acei tineri francezi. Sa ne rugam insa bunului Dumnezeu sa se trezeasca si sa revina la ortodoxie.

Cititi va rog si:

STARPITURI: EVREUL Larry David urineaza pe o pictura reprezentandu-l pe Iisus Hristos, intr-un serial HBO. Altii fac piese de teatru in care-L descriu pe Mantuitor homosexual …

VIDEO: Hule cumplite in emisiunile de divertisment din Israel

 

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 28, 2011 at 5:14 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Toma said, on octombrie 28, 2011 at 7:39 pm

    Biserica Romano-Catolica din Franta nu este nici fundamentalista, nici obscurantista.

    Pai nici BOR nu este fundamentalista si ne impinge la biometrie si recensamant.
    Cei care nu ridica glasul pentru Hristos, mai ales ca asta ar trebui sa faca prin prisma scolii absolvite, nu mai sunt slujitorii Lui.

    E clar ca multi nu accepta asa ceva si vom avea radicalizare si in Romania.

    Dar ia sa fi fost in loc de Hristos, Moise sau Mahomed. La Moise era antisemitism, iar daca era Mahomed, Parisul era din nou in flacari.
    Ce o sa le mai para rau pentru ce au facut. Crestinii adevarati erau singurii care gaseau intelegere pentru toti.
    Cand nu o sa mai fie, o sa fie Israel versus arabi. Iar cine nu e legat de Hristos nu are nicio motivatie de lupta.

    O sa vada ei.

    Apreciază

    • marcela said, on octombrie 29, 2011 at 11:46 am

      Toma tu in tara traiesti? eu am 54 de ani si nu am vazut decat persoana ,una care l apara pe Hristos !! nu ne mai pune pe piste gresite pentru ca tu visezi !! a fost si n romania piesa de teatru mai jignitoare la adresa lui Hristos si chiar in iasi si chiar era danutz mitropolit..nu vreau sa ti mai aduc si alte situatii in care nu a luat nimeni nici o atitudine !! tu nu vezi ca nici cand sant ucisi planificat romanii nu zic nimic?? nu ai inteles ce spirit ii poseda pe actualii romani ?? tu traiesti in trecut?? nu o zic sa te contrazic ci iti spun sa fi serios si sa vezi viata asa cum este nu cum iti imaginezi tu ca ar trebui..tu nu vezi ca santem in apocalipsa? mai citeste niste articole de pe acest blog ..toate bune !

      Apreciază

  3. Doktoru said, on octombrie 28, 2011 at 8:13 pm

    Se pare se ca iar va arde Parisul…de data asta in mod natural !!!…Apropos stiti de ce toti artistii ingroasa randurile in iad…pt ca smintesc oamenii cu asa zisele cacapodoperele lor,de toate felurile si trezesc sentimente omenesti si nu duhovnicesti .Cu toata parerea de rau pt fanii unor diferiti artisti oarecare,artistii nu cauta decat glorie personala,omeneasca ,satisfactie materiala,placere trecatoare si cam atat …iar gloria lor trece si se duce odata cu ei si de ei se alege praful .Sper ca stiti de ce a fost dat Adam afara din Rai,pt neascultare de Dumnezeu,si inclusiv cu toate implicatiile neascultarii,iar acum Sfintii Parinti spun ca noi suntem niste straini pe pamant ,doar in scurta trecere,prin valea plangerii si a mortii dar in aceasta scurta perioada striga si Apostolul neamurilor:impacativa cu Dumnezeu !!!
    PS:Dumnezeu nu se lasa batjocorit !!!

    Apreciază

    • marcela said, on octombrie 29, 2011 at 11:49 am

      doktoru asa este si profetit despre paris !! va disparea in urmatoarea confruntare si va fi capitala la reims !! adio mulin ruj,adio tur efel.. toti sfintii spun ca paris va fi primul mare oras care va disparea ..

      Apreciază

  4. patrascu voda said, on octombrie 29, 2011 at 6:23 am

    Oare voi nu vedeti ca tot ce inseamna ” expresie artistica” este dominat de evrei?Ca orice curent decadent , de cateva sute de ani, dar mai ales in ultima suta are pionieri jizi?Dadaism, suprarealism si cate pe care nu stiu cum le zice…Natia jidanilor are o ura innascuta pe ordinea fireasca, pe armonia primordiala, pe cutumele ” cavaleresti”.Ei mereu revolutioneaza, vor sa rastoarne lucrurile, sa le abordeze” altfel”, sa shokeze, sa contrarieze.Este in firea lor sa zgandareasca ordinea in care lumea crestina tinde sa functioneze.

    Apreciază

    • marcela said, on octombrie 29, 2011 at 11:51 am

      patrascule noi vedem si vrem sa vedem dar majoritatea nu vad si nu vor sa vada si te cearta daca zici ceva impotriva acestei culturi mincioniste,pentru ca la cei multi le place minciuna caci e mai gogonata

      Apreciază

  5. Alexandru(Fulger) said, on octombrie 30, 2011 at 1:37 pm

    Ce mai arta , numai blasfemi la adresa Mantuitorului si se mai numeste arta.

    Apreciază

  6. FRANTA SATANICA | Saccsiv - Weblog said, on decembrie 15, 2016 at 3:16 pm

    […] VIDEO: „Fundamentalisti” arestati la Paris dupa ce au intrerupt o piesa de teatru unde Iisus apa… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.