SACCSIV – blog ortodox

FMI ne obliga sa vindem tot si sa avem pret european la energie si gaze. Sa nu uitam niciodata ca Basescu ne-a adus Fondul Monetar International pe cap

Posted in FMI by saccsiv on octombrie 26, 2011

Iata ce aflam din articolul FMI ne obligă să vindem tot:

Oficialii FMI vor cere Guvernului, în timpul vizitei care a început ieri, să vândă pachetele majoritare ale companiilor de stat.

De când am pornit în aventura FMI (în 2009, odată cu încheierea acordului de împrumut, dublat la începutul acestui an cu altul de tip preventiv), finanţatorii externi au avut tot felul de pretenţii numite „sugestii de îmbunătăţire a mediului economic”. Mai ales în ceea ce priveşte companiile publice din energie şi transporturi care au rămas la stat după sistarea, în 2006, a programului de privatizări.

Ieri, delegaţia FMI a început a treia vizită de evaluare a acordului preventiv, iar finanţatorii externi merg mai departe şi cer vânzarea pachetelor majoritare din companiile care au mai rămas la stat. Aceasta în ideea că, mai nou, investitorii nu mai sunt atraşi de o bucăţică mică dintr-o companie, ci vor să deţină controlul ei.
La început, finanţatorii au venit cu ideea unor planuri de restructurare, apoi, iarna trecută – când proiectul giganţilor energetici Electra şi Hidroenergetica a picat – s-au lăsat înduplecaţi de ideea formării a două companii integrate mai mici, respectiv complexurile Oltenia şi Hunedoara. Aceasta cu condiţia unui management privat la noile companii şi a listării la bursă a unor pachete minoritare din societăţile care au rămas „pe-afară” – Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Electrica, Transelectrica, Transgaz şi Romgaz. Tot atunci au cerut şi listarea unor pachete minoritare din CFR Marfă şi Tarom. După ultima vizită, cea din august, s-a convenit privatizarea pachetelor majoritare din filialele Electrica şi a celor minoritare din noile complexuri.
Ne întoarcem la investitorii strategici
Prin urmare, există toate şansele să ajungă în mâini private cele două noi complexuri, Electrica, CFR Marfă şi Tarom, care îşi vor lua adio de la listarea la bursă şi vor fi tăiate de pe lista societăţilor de stat cu management privat. Mai mult, FMI nu se va opune dacă Guvernul va dori să cedeze controlul şi în cazul celorlalte companii de stat, considerate strategice. Aceasta deşi Guvernul bate toba de trei ani că nu va mai vinde nimic către investitori strategici, ci doar în mod transparent, pe Bursa de Valori.
Preţ european la energie şi gaze
O altă idee pe care va pune accent delegaţia FMI şi a Comisiei Europene în cadrul acestei vizite va fi liberalizarea pieţei de energie şi gaze, în ideea că trăim într-o piaţă globală, iar preţul în România nu are de ce să fie mai mic decât în alte ţări. Aceasta chiar dacă salariile românilor sunt mult mai mici decât în restul UE, iar companiile europene din energie şi gaze obţin la noi marje de profit considerabile.
După întâlnirea de ieri dimineaţă cu oficialii FMI, şeful E.ON România, Frank Hajdinjak, a declarat că românii trebuie să se aştepte la majorări cu două cifre a preţurilor. Chiar dacă este vorba momentan doar de consumatorii industriali, produsele acestora se vor scumpi şi oricum toată populaţia va fi afectată. Companiile private din energie sunt aceleaşi care, în 2004-2005, au cumpărat societăţi de stat din poziţia de „investitor strategic”. Tot în cadrul acestei vizite va fi revizuită negativ prognoza de creştere economică pentru anul viitor, de la 3,5%, cât era estimarea anterioară, iar discuţiile privind bugetul vor porni de la un deficit de cel mult 3% din PIB.

Cititi va rog si:

Articol dur in Cotidianul: Asasinul economic Jeffrey Franks a ucis şi economia Argentinei

VIDEO: „Argentina’s Economic Collapse” – cum distruge FMI o tara

S-ar parea ca JEFFREY FRANKS s-a ocupat de ARGENTINA inaintea cumplitei crize din 1999–2002 …

Instrumente ale crearii GUVERNULUI MONDIAL (partea 2) FMI (Fondul Monetar International)

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 26, 2011 at 11:04 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. nea Anderthal said, on octombrie 26, 2011 at 12:07 pm

    ..cred ca si in „protocoale” scrie asta.Se spune ca vor avea toate avutiile neamurilor si neamurile vor fi robii poporului „urechiatilor si nasosilor”.De asta au insistat cu „demono-cratia”,ca sa poata controla turma punind in fruntea lor oameni fara coloana vertebrala ,coruptibili,plini de vicii(santajabili),fara Dumnezeu si uite asa incet-incet au ajuns la sfarsitul jocului! Nu stiu de ce dar parca abia astept sa inceapa „actul final”..

    Apreciază

  3. marian said, on octombrie 26, 2011 at 6:19 pm

    Pacea iudaica, sau puterea TOTALA israeliana va fi cat se poate de palpabila in urmatorii ani. Imi e tot mai evident faptul ca, se merge dupa calendar si nu dupa cine stie ce replica a vreunui nu stiu care sclav, gen obama-barack-hussein (bizar nume, nu-i asa? baraca, hussein ca si presedintii arabi, iar obama, rimeaza cu numele raului absolut). In Orientul Mijlociu exista imense forte militare tinute in pe loc repaus. Intretinerea acestor efective a caror marime ar taia oricui respiratia costa enorm, zilnic, ora de ora. De ce nu ataca inca? Nu de frica, nu de jena, nu pentru ca s-ar teme ca ii vede Bunul Dumnezeu, ci, pentru ca, inca nu a venit data din calendarul pe care mai-marii ocultei il respecta. Fie ca, e vorba de sarbatori de-ale lor, fie ca astrele din creierii lor bezmetici inca nu au ajuns la nu stim ce conjunctii. Astia veneraza asa-numita lor logica a miscarii astrelor, care, determina si inscrierea unei bune parti a sarbatorilor lor urate de toata omenirea, mai pe fata, mai prin soapta. Daca astia ne tripleaza pretul la energie va fi macel in tara asta si ar fi mare pacat, dar, cum sa ne opunem satanistilor, sa ii rugam frumos? Anul asta 2011 nu s-a incheiat si ma intrebam daca varsarea de sange din orasele noastre va fi cauzata de altceva decat de conflicte sociale. Ma gandeam la calamitati, la razboi, dar nu la lupte de strada ca in Yemen, Bahrain, Libia, Siria, nu gherila Kurda, versus armata regulata a Ankarei in Kurdistanul din spatiul irakian. E tot mai greu si inca nu am vazut nimic.

    Apreciază

  4. emilian said, on octombrie 27, 2011 at 7:25 am

    Pe astia ii deranjeaza si o urma de autonomie economica. Vor totul, absolut totul. Comunismul a invins sub masca capitalismului, capitalul mondial e in mana a catorva oameni. Traim un totalitarism extrem, atat economic, cat si politic. La ora actuala nu cred ca mai e vreun stat din lume care sa nu se fi imprumutat, care sa nu aiba datorii suverane, cel putin in Europa si America sigur nu e vreunul pe zero. Aceeasi politica au aplicat-o si la om ca individ, foarte putini oameni sunt fara datorii la banci. Confortul material pe datorie a dus la aceasta stare de lucruri. Cand te gandesti ce teorii economice aberante promovau, aceea ca un stat nu poate sa se dezvolte decat daca are deficit, ca trebuie sa te imprumuti pentru a te dezvolta, ca bursa exprima starea economiei, ea fiind in realitate o megaescrocherie. Acum in criza au venit cu inca o ineptie, insusita de toti tuterii tv, respectiv ideea de faliment a statului. Statul nu poate sa dea faliment, nu poti sa-l consideri o societate comerciala, bancile care sunt societati comerciale pot da faliment, nu şi statul. Aceasta idee a falimentelor statelor e intens promovata pentru a-i obisnui pe oameni cu statul unic, mai intai la nivel european, apoi mondial. A fost una din ultimele lovituri de moarte aplicata Romaniei prin apelarea la FMI si BM. Urmeaza ultima lovitura mortala, respectiv renuntarea la moneda nationala, ultimul simbol al suveranitatii, care mai permite o cat de cat autonomie, putina avnad in vedere si lipsa capitalului romn in industria noastra. Dupa ce vom renunta si la leu Romania va deveni un judet al UE si atat.

    Apreciază

  5. cadrian79 said, on octombrie 27, 2011 at 7:49 am

    daca nu era base era altul si tot la fel facea ca de nu ar fi facut s-ar fi intamplat si la noi ca la Libieni,bine zicea acu 16 ani pr Ioanichie de la Sihastria ca noi nu avem nevoie de ue nato si celelalte dar nu la auzit nimeni ,dar orsicum faca-se voia Domnului.Amin.

    Apreciază

    • emilian said, on octombrie 27, 2011 at 8:58 am

      Asa e, dar vai de cel prin care se face tradarea. Capul plecat e mai usor de taiat.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.