SACCSIV – blog ortodox

VIDEO (si rezumatul transcriptului): PROFETII. Putem oare face si noi un asemenea documentar?

Posted in APOCALIPSA by saccsiv on mai 23, 2011

   Iata rezumatul transcriptului filmului:



Profeţiile despre ultimele vremi sunt expuse atît în Sfînta Scriptură cît şi în scrierile Sfinţilor Părinţi. Mai înainte de a parcurge la analiza profeţiilor ar fi util să ne amintim de istoricul Templului iudaic, doarece acestui templu îi este predestinat să fie în centru multor evenimente care se vor petrece cu omenirea spre sfîrşitul veacurilor.

În timpul aflării poporului evreu în pustie, timp de 40 de ani, locul lor de închinare era mobil, sub formă de cort. Mai tîrziu, după cucerirea de către Iosua Navinul a Palestinei şi Ierusalimului muntos a fost pus temelia unui templu de piatra. În interiorul acestuia a fost pus Chivotul Domnului şi era considerat unicul templu unde se săvîrşeau slujbe depline. Primul templu  a fost construit de împăratul Solomon în anul 950 î.Hr. pe vîrful muntelui Mariah, acolo unde Îngerul  Domnul l-a oprit pe Avraam să-l aducă jertfă pe unicul său fiu Isaac.  Primul Templu a existat 364 de ani şi a fost distrus de babilonieni în 586 î.Hr.

Al doilea templu a fost terminat de împaratul Irod în anii 20 î.Hr., dar în acesta nu mai era Chivotul Domnului, el fusese pierdut pentru totdeauna în timpul robiei babiloniene. În templul dat a fost adusă şi Sfînta Maria de către părinţii săi Ioachim şi Ana. Aici a fost adus şi micul Iisus pentru tăierea împrejur şi tot aici, la vîrsta de 12 ani El învăţa pe bătrînii rabini despre Dumnezeu. Pe acoperişul acestui templu diavolul l-a ispitit pe Iisus, propunîndu-i să se arunce în jos. Şi tot despre acest templu Iisus le spunea ucenicilor săi că din el nu va rămîne piatra pe piatra.

Aşa s-a si întîmplat, în anul 70 d.Hr. împăratul roman Tit l-a distrus, interesant că aceasta s-a întîmplat în aceeaşi zi cînd babilonieinii au ars primul templu. A fost lăsată numai o parte din peretele exterior, care în ziua de astăzi este numit  Peretele Jalei. Este deasemenea interesant că la pieţi robii evrei erau vînduţi întotdeauna la acelaşi preţ, 30 de arginţi.

În anul 363 d.Hr. împăratul Iulian dorind să arate creştilor că prorociile lor privind al treilea templu nu sunt adevărate a hotărît să construiască din nou templu, dar Domnul a ars cu o flacără aproape pe toţi zidarii care lucrau asupra templului.

Pe urmă oraşul a fost ocupat de turci, acolo au fost construite două moschei. Moscheea lui Omar, în locul templului şi alături moscheea Al-Aqsa. În timpul de faţă ideea de a reconstrui cel de-al treilea templu îi reuneşte pe toţi evreii talmudişti care sunt împrăştiaţi în toată lumea. Ei nici acum nu recunosc că adevaratul Mesia este Hristos ci aşteaptă pe altul, pe antihrist, pe care îl vor încorona în cel de-al treilea templu.  Acum ei îi gătesc calea, punînd coduri de bare pe toate produsele, în paşapoarte şi alte documente. Ei ne duc încetişor spre un lagăr de concentrare electronic pentru a cunoaşte fiecare supus al lor, adică pe noi.

Noi nu cunoaştem date precise, dar ştim cronologia evenimentelor ce vor să se întîmple. Vor sau nu musulmanii, dar mecetea lor va fi distrusă de evrei la timpul său . Sf. Ippolit Romanul anul 170, spunea că antihristul va dori într-u totul să fie asemenea lui Hristos. Hristos este leu, leu va dori să fie şi antihristul. Hristos este împăratul Cerului şi al pămîntului, şi antihrist va fi împăratul pămîntului. Iisus a venit ca un mieluşel, mieluşel se va arăta şi antihrist, numai că el va fi pe dinăuntru lup. Taiat împrejur a fost Mîntuitorul şi acesta va fi la fel.  Iisus a trimis apostolii săi la toate popoarele aşa şi acesta va trimite apostolii săi falşi. A dat Iisus Crucea Sa Făcătoare de Viaţă, aşa şi acela va da un semn de al său. Iisus s-a arătat în chip de Om aşa şi acela va fi om. Iisus a fost iudeu, iudeu va fi şi antihristul.

Sf. Nil Athonitul sec XVI-lea, spunea că antihristul se va face căpetenie asupara oraşelor şi satelor, va fi conducătorul tuturor, atunci asupra lumii va veni o nesăturare enormă, adică oamenii vor consuma de 7 ori mai mult ca acum. Şi atunci antihristul va începe să-i pecetluiască pe toţi pe motiv ca să-i poată scăpa pe oameni de această urgie. Atunci cînd antihristul va pune peceata sa, inimele oamenilor vor fi ca moarte. Mulţi vor muri la marginile de drumuri, oamenii ca nişte fiare se vor năpusti asupra acestor cadavre şi le vor mînca. Cînd antihristul se va urca pe tron apa mării va începe să fiarbă aşa cum fierbe apa în cazan, se va usca atunci toată vegetaţia şi animalele şi păsările vor muri. Ziua va fi ca ora, săptăpmîna ca ziua, luna ca săptămîna, iar anul ca luna.

Sf. Cosma Etolianul, sec. XVIII, spunea că după ce va fi războiul general, oamenii vor merge jumate de oră ca să întîlnească un alt om, multe localităţi vor fi distruse, din trei va rămîne numai una. Veţi vedea cum oamenii vor zbura ca păsările şi vor vărsa asupra pămîntului foc, atunci oamenii vor fugi la cimitire şi vor striga să iasă cei răposaţi ca să intre ei în locul lor.

O altă profeţie este a Sf. Serafim Vîriţkii (Muraviov, 1949) el spunea că multe ţări vor fi contra Rusiei, dar ea va rămîne pierzîdu-şi marea parte din teritoriul său. Războiul care va fi va aduce oamenii la ideea că aşa ei vor muri cu toţii deaceea trebuie să fie ales un guvern mondial, şi aceasta va fi etapa premergătoare instaurării lui antihrist. Se va începe persecuţia creştinilor şi atunci ar trebui să fugim primii ca să scăpăm cu viaţă.

Sf. Lavrentii al Cernigovului spunea că se vor reconstrui bisericile, dar în ele nu o să putem să ne ducem că acolo nu va mai fi Jerfa fără de Sînge a lui Hristos, dar va fi o adunare satanistă. În ultimele vremuri vor fi multe dezastre, apă nu va mai fi şi după aceea se va începe un mare război, un război pentru nimicire. Vor rămîne două sau trei state şi ele vor alege un conducător unic. Antihrist va fi încununat ca împărat în marea biserică din Ierusalim cu participarea clerului şi a Patriarhului. Intrarea şi ieşirea din Ierusalim va fi liberă pentru orice om, dar atunci să vă străduiţi să nu vă duceţi, căci totul va fi spre a vă linguşi pe voi, ca să vă atragă în ispită. Antihrist va proveni dintr-o femeie curvă, o evreică dintr-al doisprezecelea neam de preadesfrânaţi. Când satana va fi întronat, în timpul punerii coroanei se va citi Simbolul Credinţei – Crezul -, dar el nu va permite ca acesta să fie citit corect, iar acolo unde vor fi scrise cuvintele „şi întru Unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu el se va lepăda de acestea şi se va recunoaşte doar pe sine. La încoronare, antihristul va avea mănuşi pe mâini, iar când le va da jos ca să-şi facă Sfânta Cruce, Patriarhul va observa că el în loc de unghii are gheare şi aceasta îi va întări bănuiala sa că acesta este antihristul. Atunci Patriarhul va exclama: „Acesta este antihristul” pentru care Patriarhul va fi omorât.

Se vor coborî pe pămînt Sf. Prooroci Ilie şi Enoh spunînd la toţi că acesta este antihristul, el îi va omorî, dar ei vor învia şi se vor ridica la cer. Pe oamenii săi el îi va ştampila cu semnul său. Însă pe adevăraţii creştini, care i se vor opune, are să-i urască cu ură mare. Atunci va începe ultima şi cea mai mare prigoană a creştinilor care vor refuza ştampila satanei (semnul 666). Ştampila lui satana (666) va fi de aşa natură încât toţi vor vedea dacă a primit omul sau nu semnul satanicesc. Creştinul care nu va primi semnul satanei (666) nu va putea nici să vândă şi nici să cumpere nimic. Dar nu vă pierdeţi nădejdea şi nu vă descurajaţi, că Dumnezeu nu-Şi va părăsi turma Sa. Să nu vă fie frică, nu cumva să vă deznădăjduiţi!

Mulţi evrei care au trăit cu adevărat după legea lui Moise, nu vor primi pecetea lui antihrist. Ei vor sta în aşteptare, urmărindu-i toate activităţile lui. Ei ştiu că strămoşii lor nu L-au recunoscut pe Hristos drept Mesia, dar aici va lucra Dumnezeu, căci ochii lor se vor deschide şi ei nu vor primi ştampila lui satana, iar în cel de-al unsprezecelea ceas îl vor recunoaşte pe Iisus Hristos drept Mesia, vor trece la ortodoxie, iar pentru credinţa lor se vor mântui. 

Ieroshimonahul Parfenii de la Athos în 2007 spunea că acele persoane care vor suferi pe timpul lui antihrist vor fi considerate cei mai mari mucenici. Creştinii vor fi foarte prigoniţi, antihristul va spune că el vrea să facă viaţa mai bună, iar creştinii sunt aceea care îl încurcă. De aceea Dumnezeu va lăsa pe pămînt pe cei doi mari prooroci, Ilie şi Enoh, ei îl vor demasca pe antihristul timp de 3 ani şi şase luni. După acest termen antihristul îi va ucide in piaţa centrală din Ierusalim, nu va permite nimanui să ia trupurile sfinţilor, ele vor sta acolo timp de trei zile. El va îndrepta videocamerele asupra lor ca toţi să vadă aceasta. Oamenii se vor bucura mult ca Sfinţii au fost omorîţi şi vor da unul altuia cadouri şi felicitări cu acest prilej. Iar după trei zile ei vor învia şi acest evenimet toţi îl vor vedea  deoarece totul se va petrece live (în direct). Şi din acel moment antihristul va începe să-i omoare pe toţi creştinii care nu vor dori să i se inchine. Pentru a micşora urgia lui antihrist, Dumnezeu îi va da timp scurt de domnie după ce va fi ucis de Arhanghel.

Cititi va rog si :

VIDEO (si trascriptul): RABINI despre SFARSITUL VREMURILOR si … MESIA

VIDEO (si rezumatul transcriptului): Ierodiaconul Avel Semeonov indemna in 2006 sa nu luam nici macar cartile de identitate „din plastic”

S-a micsorat intervalul zilei? Voi ce simtiti?

CINE A PROVOCAT CRIZA? CINE NE DĂ « SOLUŢIA »?

   Filmul nu aduce elemente noi fata de cele ce cititorii acestui blog deja au citit:

Text remarcabil despre ANTIHRIST

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

Pomenirea Cuviosului NIL izvorâtorul de mir. Profetia sa despre ANTIHRIST

Pomenirea Sfantului Cuvios NIL ATHONITUL. Sa ne reamintim de extraordinarele sale PROFETII despre ANTIHRIST si MUNTELE ATHOS …

PROFETIA Sfantului ANATOLIE al OPTINEI despre vremea cand ERETICII VOR PUNE MANA PE BISERICA …

Profetia Sfantului CALINIC de la Cernica despre 1992, inceputul SFARSITULUI LUMII …

Sfantul EFREM SIRUL despre ANTIHRIST …

L-am postat insa spre a ne mai aduce aminte de ele. Dar si pentru a lansa o propunere: sa facem si noi un asemenea documentar.

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 23, 2011 at 11:37 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Nelu said, on mai 23, 2011 at 12:33 pm

    Unii spun ca Chivotul legii nu a dispartu:)

    http://www.newspad.ro/Chivotul-Legamantului-se-arata-lumii,296019.html

    Apreciază

    • Ioan C. said, on mai 23, 2011 at 2:31 pm

      ” Când vă veţi înmulţi şi veţi ajunge mult roditori pe pământ, în zilele acelea, zice Domnul, nu se va mai zice: „O, chivotul aşezământului Domnului”. Nimeni nu se va mai gândi la el, nimeni nu-şi va mai aduce aminte de el, nimănui nu-i va mai părea rău de el, nimeni nu va mai face altul.” ( Ieremia 3, 16).

      Apreciază

  3. WORLDLINES - June 28, 2009 said, on mai 23, 2011 at 12:36 pm

    […] View full article on Saccsiv’s Weblog […]

    Apreciază

  4. Popa Tanda said, on mai 23, 2011 at 12:55 pm

    Saccsiv, iti sta in putere sa-i „bagi” o subtitrare?

    Apreciază

  5. ALa said, on mai 23, 2011 at 2:22 pm

    http://jurnal.md/ro/news/parintele-parvu-tradarile-intelectualilor-duc-la-prabusirea-noastra-205435/ Este offtopic dar Cred ca este interesant tocmai pentru faptul ca apare intr-un ziar obisnuit din RM.

    Apreciază

  6. Ioan C. said, on mai 23, 2011 at 2:38 pm

    DESPRE ANTIHRIST
    ” 3. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,
    4. Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu.
    5. Nu vă aduceţi aminte că, pe când eram încă la voi, vă spuneam aceste lucruri?
    6. Şi acum ştiţi ce-l opreşte, ca să nu se arate decât la vremea lui.
    7. Pentru că taina fărădelegii se şi lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte.
    8. Şi atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale şi-l va nimici cu strălucirea venirii Sale.
    9. Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase,
    10. Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.
    11. Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,
    12. Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.”
    ( II Tesaloniceni 2, 3- 12).

    Apreciază

    • Ioan C. said, on mai 23, 2011 at 2:41 pm

      ” Cine este mincinosul, dacă nu cel ce tăgăduieşte că Iisus este Hristosul? Acesta este antihristul, cel care tăgăduieşte pe Tatăl şi pe Fiul.” ( I Ioan 2, 22).

      Apreciază

    • nea Anderthal said, on mai 23, 2011 at 4:31 pm

      …si la nr.7 cu „taina faradelegii”..etc.Tot ma intreb cine este acela care se impotriveste si va fi dat la o parte ?.Sa fie rugaciunile ptr. lume ,non-stop ,de la Athos si alte manastiri ortodoxe ?

      Apreciază

      • Prahovean said, on mai 23, 2011 at 5:21 pm

        Știu că părintele Arsenie Boca spunea că Sfânta Liturghie este taina care mai ține lumea, iar când oamenii vor fi de ajuns de înrăiți să o oprească, se va opri și lumea.

        Apreciază

      • suveranul said, on mai 23, 2011 at 5:51 pm

        Marele Suveran-acesta trebuie inlaturat, ca antihrist sa poata fi inscaunat.

        Apreciază

  7. suveranul said, on mai 23, 2011 at 5:53 pm

    @saccsiv „Putem oare face si noi un asemenea documentar?” Cine ne opreste sa nu facem? Slava Domnului, documente sunt destule; trebuie doar puse cap la cap.

    Apreciază

  8. nea Anderthal said, on mai 23, 2011 at 5:54 pm

    …si cine-i „Marele Suveran”?
    ps:nu esti tu cumva?

    Apreciază

    • suveranul said, on mai 23, 2011 at 6:27 pm

      Nu merit eu sa fiu, dar cauta si vei gasi. Eu te-am directionat inspre raspuns; astept sa mi-l zici si mie. Spor…

      Apreciază

      • nea Anderthal said, on mai 23, 2011 at 6:51 pm

        ..te gandesti la mosuletu’ ala senil de pe colina Vaticanului?

        Apreciază

      • suveranul said, on mai 23, 2011 at 7:40 pm

        rece, rece, foarte rece. „Pentru că taina fărădelegii se şi lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte.” Cum poate cel faradelge sa impiedice faradelegea? Cine impiedica faradelegea?

        Apreciază

      • Iones said, on mai 23, 2011 at 9:31 pm

        @ sveranul
        Sensul versetului a fost inteles gresit…

        Este vorba despre Sfanta Liturghie, mai exact despre Jertfa cea de-a pururi, adica Trupul si Sangele Mantuitorului Hristos care se aduce pe Sine Jertfa pe Sfanta Masa la fiecare Sfanta Liturghie.

        Parintele Arsenie Boca spune in felul urmator:

        Cei vechi ştiau pricina pentru care nu se arată Antihrist în zilele lor, căci Sfântul Pavel vorbeşte despre taina aceasta în chip ascuns, dar n-o numeşte (2 Tesaloniceni 2, 6). E Sfânta Liturghie, sau Jertfa cea de-a pururi, despre care a grăit Domnul prin Daniil (Daniil 12, 10) şi apoi Însuşi ne-a învăţat. Ea este aceea care opreşte să nu se arate Antihrist, sau omul nelegiuirii (2 Tesaloniceni 2, 3) decât în vremea îngăduită lui de Dumnezeu. Căci pentru mulţimea fărădelegilor, demult ar fi trebuit Dumnezeu-Tatăl să sfârşească lumea, însă Dumnezeu-Fiul, Cel ce este iubirea de oameni şi de toată firea, mereu Se aduce pe Sine Jertfă Sfântă înaintea lui Dumnezeu-Tatăl, mijlocind milostivirea de la El.

        Deci, câtă vreme mai sunt oameni ce caută pocăinţa şi Sfânta Împărtăşanie, Satana n-are putere: îl opreşte Dumnezeu. Dar când oamenii se vor întuneca la minte aşa de tare, încât vor împiedica Sfânta Liturghie, cu toată voia lor, vrând necredinţă, în zilele acelea va înceta şi Jertfa cea de-a pururi, şi va începe urâciunea pustiirii, precum zice la Daniil: „Şi din vremea când va înceta Jertfa cea de-a pururi şi va începe urâciunea pustiirii, vor fi 1290 de zile” (Daniil 12, 11).

        Dumnezeu coboară între oameni şi suie oamenii la Sine, pe scara Sfintei Liturghii.

        Precum Taina pocăinţei sau mărturisirea este judecata milostivă a lui Dumnezeu, ascunsă sub chip smerit, şi iubitorii de smerenie dau de darul acesta, asemenea şi Sfânta Jertfă a Mântuitorului, din Sfânta Liturghie, ascunde, iarăşi sub chip smerit, o taină a ocârmuirii lumii.

        Sângele Mielului din Sfânta Împărtăşanie mai ţine sufletul în oase şi lumea în picioare. Precum Taina Pocăinţei e un dar al Cerului, sub chip smerit, pentru mântuirea fiecărui suflet în parte, aşa Sfânta Liturghie, marea taină, ascunsă iarăşi sub chip smerit, mântuieşte lumea, sau o fereşte de urgiile Antihristului. Iată de ce, toată lumea ar trebui să vie la Sfânta Liturghie, că pentru dăinuirea lumii e darul acesta pe pământ.

        Sfânta Liturghie mai ţine lumea.

        Apreciază

      • suveranul said, on mai 24, 2011 at 7:03 am

        @Iones. Drept ai mentionat. Marele Suveran la care m-am referit eu, citand cartile,este Duhul Sfant, care va fi pe Pamant atata timp cat se va savarsi si Sfanta Evanghelia. Cand antihrist va fi incoronat,Sfanta Evanghelie nu se va mai tine, iar Sfantul Duh, Marele Suveran, va parasi si el Pamantul, timp de 3 ani jumate, pana la venirea Mantuitorului.

        Apreciază

  9. TheSpiritOfCaptain said, on mai 23, 2011 at 6:16 pm

    Eu zic ca nu e greu de facut unul asemaator,dar e ceva de lucru

    Apreciază

  10. Mircea Puşcaşu said, on mai 24, 2011 at 11:50 am

    Scuze pentru off-topic!

    CUM SE POATE REFUZA VACCINAREA COPIILOR – BAZA LEGALA

    Care este baza legală pentru ca un părinte să poată refuza vaccinarea copilului său?

    REZUMATUL articolului:

    INTRODUCERE
    • context, justificare, necesitate

    PREVEDERI DIN LEGISLAŢIA SPECIFICĂ
    • Legea nr. 46/2003 privind drepturile pacienţilor
    • Legea nr. 95/2006 privind reforma sănătăţii
    • OG nr. 53/2000 privind obligativitatea raportării bolilor şi a efectuării vaccinărilor, aprobată prin Legea nr. 649/2001

    CONCLUZII
    • Orice pacient are dreptul de a refuza un tratament sau o procedură medicală, inclusiv vaccinarea;
    • Orice tratament sau procedură medicală, inclusiv vaccinarea, se pot acorda unui copil numai după ce s-a obținut consimțământul părintelui/tutorelui, cu excepția situațiilor de urgență;
    • Orice campanie de vaccinare presupune existența unui ordin prealabil al Ministrului Sănătății, aşadar – pentru cazuri extreme, cum a fost cel al vaccinului anti-HPV – un act administrativ anulabil în instanță (prin procedura de contencios).

    ALTE PREVEDERI LEGALE UTILE
    • Constituţia României
    • Legea nr. 279/2009 – Codul Civil

    ALTE ARGUMENTE bioetice si medico-legale
    • Revista Română de Bioetică
    • Academia Americană de Pediatrie

    CE TREBUIE SĂ FACĂ UN PĂRINTE CARE NU DOREŞTE SĂ-I FIE VACCINAT COPILUL?
    • Mic ghid etapizat de actiuni institutionale

    DECLARAŢIE DE REFUZ A VACCINĂRII
    • Formular tip

    Acest ghid are scopul de a sprijini părinţii care nu doresc administrarea unuia sau altuia dintre vaccinuri copiilor lor. În ciuda obiceiului împământenit de pe vremea comunismului şi conform căruia toată lumea trebuie să se vaccineze, decizia familiei are prioritate absolută în fața autorităților. Afirmaţiile „aşa e legea” sau „aşa cer regulile comunității”, folosite de medici sau directorii de şcoli în sprijinul vaccinării obligatorii, sunt lipsite de fundament şi orice părinte poate, prin cunoaşterea câtorva elemente juridice de bază, explicate mai jos, să îşi impună punctul de vedere.

    Articolul intreg:
    http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/05/24/cum-se-poate-refuza-vaccinarea-copiilor-baza-legala/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.