SACCSIV – blog ortodox

Infratirea dintre lojile masonice din Romania si Moldova

Posted in Marea Loja Naţionala a României, MASONERIE, Republica Moldova, Romania by saccsiv on aprilie 5, 2011

Citez din articolul Frăție între Lojile masonice din dreapta și din stânga Prutului:

Doi mari maeștri masoni: Victor Madan și Tudorel Nițulescu

La finalul lunii martie la Piatra Neamț a avut loc o dublă frăție. Una de sânge pentru că s-au înfrățit români de o parte și de alta a Prutului, respectiv frăția întru masonerie conform cutumelor masonice de sute de ani.

Pe 26 martie la Piatra Neamț prin grija lojii masonice din această localitate membră a Marii Loji Naționale a României (MLNAR) a avut loc un eveniment cu rezonanță masonică, adică înfrățirea lojii din Piatra Neamț cu o lojă din Chișinău. Pe lângă membrii celor două loji la întâlnire au participat marele maestru al MLNAR Tudorel Nițulescu și marele maestru al Marii Loji Naționale a Republicii Moldova Victor Madan.” Această întâlnire reprezintă o dublă înfrățire. Frăția de sânge pentru că s-au întâlnit români de o parte și de alta a Prutului și frăția întru masonerie conform cutumelor de sute de ani ” ne-a declarat Tudorel Nițulescu, mare maestru al Marii Loji Naționale a României.

Un lucru remarcabil la acest moment este și acela că pe 27 martie 1918 Moldova de dincolo de Prut s-a unit cu regatul. Abia la 1decembrie 1918 prin Proclamația de la Alba Iulia s-a creat România Mare. Iată deci că masonii au grijă să respecte și să memoreze momentele importante din istoria noastră națională.

În urma întâlnirii de la Piatra Neamț cei 2 mari maeștrii au convenit ca în luna aprilie să aibe loc la Chișinău o nouă întâlnire la care va fi invitată și o lojă din Sankt Petersburg, dar și marele maestru al Marii Loji Unite a Rusiei Constantin Sapovalenko. Această viitoare întâlnire va fi ca un arc peste timp din istoria noastră națională. Este unanim recunoscută prietenia dintre Petru cel mare al Rusiei și domnitorul Moldovei Dimitrie Cantemir, amândoi fiind masoni. Menționăm că Dimitrie Cantemir a fost inițiat în loja masonică „Lebăda Albă” din Sankt Petersburg.” Din spirit fraten masonic dar și dintr-o prietenie profundă față de masoni Dimitrie Cantemir a creat la Iași o lojă masonică cu același nume (Lebăda Albă) consfințind această cutumă masonică care se numește înfrățire. După aproximativ 300 de ani, înfrățirea dintre loja masonică din Piatra Neamț, cea din Chișinău și loja din Sankt Petersburg vor fi reconfirmarea respectului pentru tradiția masonică românească cât și un omagiu adus acestei mari pesonalități a istoriei neamului românesc-Dimitrie Cantemier ” ne-a mai declarat Tudorel Nițulescu. Menționăm că Marea Lojă Națională a României se află sub recunoașterea Marii Loji Naționale a Franței făcând parte din Marea Lojă Unită a Europei. În plus Marea Lojă Națională a României a fost garantul de amiciție pentru Marea Lojă Națională a Republicii Moldova, în acest fel Marea Lojă Națională a Republicii Moldova devenind membră a Marii Loji Unite a Europei.

În ultima perioadă de timp este de remarcat activitatea Marii Loji Naționale a României aceasta anunțând că în luna aprilie vor fi create noi loji masonice. Este vorba despre prima „Lojă Diplomatică” unde vor putea participa diplomați români masoni, dar și crearea la Târgu Mureș a lojii „Tran-silva”. De asemenea este demn de amintit faptul că la finalul săptămânii trecute și la Timișoara a avut loc tot un eveniment cu rezonanță masonică. Este vorba despre înfrățirea a două loji una din Serbia din orașul Niș și alta din Timișoara. Evenimentul se înscrie în spiritual secularei prietenii dintre popoarele sârb și român. Tratatul de înfrățire a fost semnat în prezența marelui maestru Tudorel Nițulescu și Dragoslav Pavlovici, marele maestru al Marii Loji Naționale a Serbiei.

Cititi va rog si:

AUDIO: EXCEPTIONAL cuvant al parintelui Amfilohie despre MASONERIE. De ce RAZBOI INTRU CUVANT incearca sa nu-l faca cunoscut?

Citate celebre ale unor masoni sau evrei sionisti faimosi

Dailybusiness: „De la teoria francmasonica la fapte: Guvernul mondial devine realitate”

Elogiu masoneriei si romanul „THE LOST SYMBOL” a lui DAN BROWN

LISTA MASONI celebri

Masonul Remus Borza: „ROMANIA ESTE UN STAT EMINAMENTE MASONIC”

Mitropolitul Serafim de Pireu despre GUVERNUL MONDIAL, luciferism, Rothschild, Rockefeller, Soros … VREAU SA AUD UN IERARH ROMAN VORBIND ASEMENEA

ORTODOXIA si MASONERIA. Ierarhi masoni

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 5, 2011 at 3:55 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. admin said, on aprilie 5, 2011 at 4:09 pm

    Participarea militarilor la misiuni în străinătate devine obligatorie
    Senatorii au aprobat, în şedinţa de plen de luni, modificarea legii privind statutul cadrelor militare în sensul instituirii obligativităţii participării acestora la misiuni în afara teritoriului statului român. Până în prezent, participarea se făcea pe bază de voluntariat.

    Proiectul, iniţiat de Guvern, şi aprobat de Senat cu 112 de voturi pentru, un vot împotrivă şi o abţinere, prevede şi unele excepţii la această obligativitate: militarii care sunt întreţinători unici ai familiei, ai copilului, fratelui sau părintelui, militarii care au unul sau ambii părinţi invalizi de gradul I sau II şi care nu au fraţi sau surori majori, apţi de muncă, precum şi militarii care au soţul grav bolnav, încadrat în gradul I sau II de invaliditate. Totodată se exceptează cazurile în care ambii soţi sau fraţi urmează să participe la misiune în acelaşi timp.

    De asemenea, senatorii au adoptat şi raportul favorabil cu amendamente întocmit de Comisia pentru apărare din Senat cu 115 de voturi pentru şi un vot împotrivă.

    Printre amendamentele Comisiei admise de plenul Senatului se numără şi cel referitor la faptul că militarii nu vor mai putea fi trecuţi în rezervă ca urmare a demisiei pe timpul executării misiunilor în afara statului român.

    De asemenea, este prevăzută majorarea limitelor de vârstă în grad, în vederea corelării Legii nr.80/1995 cu prevederile legii privind sistemul unitar de pensii.

    Un alt amendament adoptat prevede faptul că, pe parcursul întregii cariere militare, cadrele militare în activitate pot beneficia de cel mult două înaintări în grad înainte de termen sau/şi în mod excepţional.

    Cadrele militare – femei şi bărbaţi – au dreptul, potrivit proiectului legislativ adoptat de Senat, la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi, în cazul copilului cu handicap, până la 7 ani şi nu la 3 ani cum prevedea legea până la acest moment.

    De asemenea, prin proiect se instituie posibilitatea acordării concediului fără plată, pe durata a cel mult patru ani, cadrelor militare care îşi urmează soţul pe timpul îndeplinirii unor misiuni permanente în străinătate şi în alte situaţii.

    Proiectul de lege mai vizează crearea unor dispoziţii clare privind suspendarea şi punerea la dispoziţie a cadrelor militare atunci când sunt urmărite penal sau trimise în judecată, precum şi repunerea în drepturi.

    Camera Deputaţilor, care a fost prima Cameră sesizată în acest caz, a respins proiectul de lege în luna martie a acestui an.

    Legea este organică, iar Senatul este Cameră decizională. AGERPRES

    Apreciază

  3. Fulger said, on aprilie 5, 2011 at 4:41 pm

    Or avea cunostinte asupra adevaratelor planuri ale lor ?
    Stiu ca doar cel care conduce loja in diferite tari are cunostinte asupra adevaratelor planuri ale lor iar restul care se afla sub ei nu cunoaste nimic.

    Apreciază

    • Mihai said, on aprilie 5, 2011 at 4:48 pm

      Ia auzi dom’le! La Piatra Neamt exista o loja masonica… Trist.

      Apreciază

    • Kerkyra said, on aprilie 5, 2011 at 8:47 pm

      @Fulger
      Din ce am citit, cei de grad 33 cunosc tot, 32 aproape tot, 31…si tot asa, incat depinde de grad. Iar in grade se inainteaza totusi destul de repede. De Florian Pitis presa și colegii lui au spus ca a fost mason de cel mai inalt grad – 33. Presupunând că a început să se inițieze imediat dupa revoluție, în 15 ani (sau poate numai 10) a ajuns la cel mai înalt grad. Deci o perioadă scurtă de timp.

      Acuma indiferent de grad, ceva tot pricep, ori cat ar fii de ignoranți…nu pot să pretindă că au fost inițiați în masonerie și sunt curați ca porumbelu. După o perioadă cât de scurtă de timp, orice om cu judecată pricepe ce-i acolo, dar accepta așa cum e, din lașitate, și din patima de putere, că o data ajunsi acolo tate afacerile le merg bine, si toata lumea e prietena cu ei.

      Apreciază

      • Fulger said, on aprilie 6, 2011 at 8:10 am

        Doar conducatorul pus de un mason de grad inalt are cunostinte asupra planurilor lor iar pe cei care ii conduce sunt spalati pe creier la fel ca restul oamenilor ,,normali,,. Vorbesc de seful lojelor din diferite tari care este printre ultimi in grad (fundul piramidei) care stie ce se intampla cu adevarat iar ceilalti de sub el sunt ca niste ,,creaturi,, la fel cum suntem si noi pentru ei , spun ei.

        Apreciază

      • Fulger said, on aprilie 6, 2011 at 8:14 am

        Cei care intra de tineri in masonerie care cred ca pot schimba lumea dar tot ce cred ei sunt doar vise care nu se vor implini niciodata , spun cei mai mari din masonerie.

        Apreciază

  4. nea Anderthal said, on aprilie 5, 2011 at 4:48 pm

    …daca cei cu „$otuletz” isi dau acordul atunci se va face Unirea!In cartile de istorie va scrie altceva:ca poporu'(votantii bolsevicilor) a facut Unirea!Gargara cit tzine! JOCURILE POLITICE SUNT FACUTE DE $IDARI !

    Apreciază

  5. daniel said, on aprilie 5, 2011 at 5:47 pm

    Asadar in loc sa se uneasca toti romanii de buna credinta de pe cele doua maluri ale Prutului, se unesc anticrestinii, slugile satanei. Cu adevarat trist! Doamne apara-ne!

    Apreciază

  6. oarecare said, on aprilie 5, 2011 at 6:14 pm

    masoneii ăștia văd că le plac lumânărelele ca la evrei… e coincidență?

    Apreciază

    • Daniel said, on aprilie 11, 2011 at 8:40 am

      nu, nu e coincidenta, masoneria are in componenta o gramada de evrei

      Apreciază

  7. koba said, on aprilie 5, 2011 at 9:31 pm

    Articolul din cotidianul, pe cit de scurt pe atit de hidos si mincinos:
    1.prima loja masonica in Rusia s-a infiintat in 1731 , cu mult dupa moartea lui Petru si a lui Cantemir.Cei doi suverani nu au fost masoni.Legenda conform careia Petru afost „frate” intr-o loja olandeza e deja desfiintata de stiinta istorica.
    2.hidosenia sta in faptul ca la Timisoara s-au infratit lojele masonice sirba si romana; adica tocmai organizatia care a sacrificat Serbia, a determinat bombardarea ei ( memento exact de sarbatoarea jidoveasca Purim), i-a furat teritoriile pentru traficantii de droguri si organe(Kosovo) si criminalitatea internationala(Muntenegru) .Chiar daca nu ne convine odiosul Constantinescu a participat la acest masacru ritualic ( pe bombele NATO satanistii scriau „Paste fericit” ; am reamintit poate a uitat cineva).Popoarele roman si sarb sint prietene in IISUS HRISTOS si nu in invatatura de inspiratie talmudica a masoneriei mondiale.

    Apreciază

  8. mihai4 said, on aprilie 5, 2011 at 10:48 pm

    Apreciază

  9. mihai4 said, on aprilie 5, 2011 at 10:48 pm

    frumos calutul de la sfarsit:)

    Apreciază

  10. Iones said, on aprilie 6, 2011 at 12:00 am

    Au fost închise spitalele pe criterii etnice? Vezi harta cu judeţele protejate de ungurul de la Sănătate

    http://www.exclusivnews.ro/sanatate/au-fost-inchise-spitalele-pe-criterii-etnice-vezi-harta-cu-judetele-protejate-de-ungurul-de-la-sanatate.html

    Apreciază

  11. AN said, on aprilie 6, 2011 at 7:09 am

    La Piatra Neamt masonii isi cam fac de cap, vor sa-si deschida sau si-au deschis o librarie masonica plus ca ei acum nu se mai ascund ci chiar o spun cu zambetul pe buze cui se inchina…trist.

    Apreciază

  12. fanu said, on aprilie 6, 2011 at 7:22 am

    ăştia sunt ca poponarii care vin la Braşov, nişte neruşinaţi

    Apreciază

    • Mihai said, on aprilie 6, 2011 at 9:55 am

      uite frate, ziceam ca pe la noi nu vin poponhauserii, dar deja s-au instalat masonii…

      Apreciază

  13. TheSpiritOfCaptain said, on aprilie 6, 2011 at 8:02 am

    Apreciază

  14. DM said, on aprilie 6, 2011 at 9:11 am

    Off topic: baradeiul devine razboinic. Se pare ca rolul lui este foarte bine definit … si este pe drumul cel bun.

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-8476778-mohamed-elbaradei-daca-israelul-ataca-gaza-egiptul-declara-razboi-regimului-sionist.htm

    Doamne ajuta!

    Daniel

    Apreciază

  15. kushter said, on aprilie 6, 2011 at 11:35 am

    câte se fac pe lume, Doamne!

    Apreciază

  16. […] Infratirea dintre lojile masonice din Romania si Moldova […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.