SACCSIV – blog ortodox

FOTO: Cum arata CARDUL NATIONAL DE SANATATE CU CIP

Posted in CARD NATIONAL DE SANATATE by saccsiv on ianuarie 6, 2011

Cum arata cardul national de sanatate. Vezi aici galerie foto - Foto 1 din 3

Citez din articolul Cum arata cardul national de sanatate. Vezi aici galerie foto:

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a sustinut o conferinta de presa prilejuita de prezentarea bilantului activitatii pe anul 2010 si proiectele pentru anul 2011. Primele carduri vor fi primite de asigurati in al doilea semestru din 2011.

Cseke Attila a anuntat ca productia cardurilor nationale de sanatate incepe la sfarsitul lunii ianuarie.

Guvernul Romaniei a aprobat in decembrie Ordonanta de urgenta privind introducerea cardului national de sanatate, un document cu informatii de identificare si istoric medical ce va permite accesul asiguratilor la servicii sanitare in reteaua publica.

Cardul national va fi un document obligatoriu atat pentru asiguratii care vor sa beneficieze de servicii medicale, cat si pentru medici, care vor avea un card medical profesional. Documentul poate fi solicitat de orice asigurat (contribuabil la fondul national de sanatate) si obtinut contra unei sume de doi euro (8,5 lei). Cardul va fi livrat prin posta, la domiciliu, fiecarui asigurat.

Cardul va cuprinde informatii minime despre detinator (date de identificare si cod numeric personal, cod unic de identificare in sistemul de asigurari sociale de sanatate si numarul de identificare al cardului), dar si detalii de natura medicala, stocate pe un cip. Acest cip va contine informatii precum diagnostice medicale cu risc vital si boli cronice, grupa sanguina si Rh, eventualul accept pentru prelevarea de organe dupa deces, numele si datele de contact ale medicului de familie.

Cum va functiona?

De exemplu, daca un pacient care nevoie de o reteta, acesta va merge cu cardul de sanatate la medicul de familie care, la randul sau, va introduce in sistem si cardul lui pentru a putea accesa informatiile si elibera prescriptia. In mod obligatoriu, cardul profesional al medicului trebuie folosit in acelasi timp cu cel al pacientului.

Daca asiguratul nu va prezenta cardul de sanatate, atunci el va trebui sa achite serviciile medicale de care beneficiaza, in afara de cele de urgenta. Toti medicii din sistemul public vor primi un card profesional, cu ajutorul caruia se va controla accesul la serviciile medicale printr-un sistem informatizat.

Cititi va rog si:

AU MINTIT. NU EXISTA ALTERNATIVE. Ordonanta de urgenta specifica: „CARDUL NATIONAL DE SANATATE va fi un document care va deveni OBLIGATORIU” …

 

 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 6, 2011 at 3:35 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. natalia said, on ianuarie 6, 2011 at 3:45 pm

    Mi se pare stupid sistemul pai daca te duci la alta medic sa zicem la unul specialist sau ma rog daca esti in alta localitate si nu la medicul de familie medicul respectiv nu te are pe card saun nu te are trecut pe tine ca si pacient pe card…pai ma intreb daca cele 2 carduri vor functiona simultan?atunci unjde asa zisa eficienta atat de des trambitata.O prostie ineficienta care mananca bani de la buget…trebuie sabotata indiferent de riscuri dupa umila mea opinie.

    Apreciază

    • oarecare said, on ianuarie 6, 2011 at 4:13 pm

      @natalia
      offtopic
      Pe http://www.spirit.ro ai sti sa-mi spui in filmul Trailer II presonajul 1, 3 si papistasul. Multumesc

      Apreciază

      • natalia said, on ianuarie 6, 2011 at 7:09 pm

        NU-i stiu din pacate m-am uitat acum la trailer…nu-i stiu

        Apreciază

  3. MIhaela said, on ianuarie 6, 2011 at 4:01 pm

    Exista posibilitatea de a da ministerul sanatatii in judecata? S-a facut vreun demers?

    Apreciază

  4. fanu said, on ianuarie 6, 2011 at 4:04 pm

    deci numa dacă ai o urgenţă te poţi lipsi de card sau altfel plăteşti…

    astfel, imperativul este cardul cu cip, dacă nu îl iei, plăteşti; cum nu ţi poţi permite să plăteşti trebuie să iei cardul, adică ia cipu neamule, dacă vrei consultaţie cu facilităţi, iar dacă ai vreo urgenţă, asta în cazul în care medicul o consideră ca atare, atunci chiar şi fără card şi fără plată poţi beneficia de consultaţie ca şi cum ai avea card…

    imperativul este astfel cardul, iar facultative sunt urgenţele şi plata…

    pe de altă parte dacă vă uitaţi bine cardul seamănă foarte bine cu primele cartele telefonice care au înlocuit fisele pt convorbiri adică este cumva familiarizat cu primele semne ale încipării, adică se recurge la ceea ce a fost lejer acceptat aşa simbolic spre a impune premergătoarele imperative…

    Apreciază

  5. parereamea said, on ianuarie 6, 2011 at 5:33 pm

    Au avut grija sa puna cele 12 stele UN in jurul lui RO.
    Mai bine oricum, decat sa fi asociat stema tarii cu CIPul.
    Cine are nevoie de cardul asta pana la urma?
    Cine se amageste ca isi salveaza viata cu el?
    Ori de cate ori am avut nevoie am scos bani din buzunar si am fost la medici particulari. Orice incercare de a merge la medici la policlinica sau spital cu trimitere de la medicul de familie s-a finalizat cu un dispret total pe care trebuia sa il inghit din partea medicului, de parca-i luam casa de-un capat ca l-am deranjat sa-i intru in cabinet, desigur fara sa scot nici o spaga la interval. Asa ca demult nu am mai facut prostia asta.
    Chiar nu s-a saturat lumea sa inghita mojiciile si dispretul medicilor care cred ca-ti fac o pomana consultandu-te? In plus sunt in stare sa te scoata bolnav oricum ca sa mai treci pe la ei sa-i mai incarci cu bani. Nu se uita nimeni la tine daca nu scoti bani.
    Cat despre analizele facute cu trimitere de la medicul de familie m-am lamurit si cu astea demult. Ori te scot sanatos tun, ori te baga in spital pe degeaba.
    O pierdere de vreme si bani sistemul medical de stat si in plus chiar iti pui sanatatea si viata in pericol.
    Mai bine aveti grija ce mancati, cum traiti, mai faceti treaba pe la tara ca sa mai puneti sangele in miscare si tineti-va departe de medici.
    Doamne fereste de o urgenta, oricum trebuie sa scoti banul din buzunar cu sau fara card.
    Asa ca, fara card, fara asigurari platite !
    Sa bata din gura cat or vrea.
    Ori ne extermina pe toti deodata, ori sa-si gaseasca alti fraieri sa le plateasca taxele si sa-i imbuibe.

    Apreciază

  6. dante said, on ianuarie 6, 2011 at 6:41 pm

    Eu unul am o boala cronica, dar respectivul card tot nu o sa-l iau, o sa-mi pun toata nadejdea in Dumnezeu. Pina la urma el e cel care mi-a dat boala si tot el o sa ma vindece daca merit.
    Oricum, daca te duci la medic tot te jupoaie, asa ca prefer sa platesc la medici particulari, sau daca se lasa cu spitalizare prefer sa platesc din buzunar, nu ca, daca o sa ai actul cu cip o sa te scuteasca cineva de spaga catre medici.
    Pe de alta parte eu cred ca Dumnezeu va face ceva si pentru noi astia care vor refuza, adica se va gasi pe ici pe colo cite un medic, care va trece peste normele impuse, incalcindu-le, si va ajuta oamenii in credinta lui Dumnezeu.
    Si inca o chestiune, sa presupunem ca un om refuza cardul de sanatate, el fiind luat in evidentele CAS, la stat tot va trebui sa plateasca contributia lunara. Chiar daca el nu va beneficia de serviciul medical el este obligat intr-un fel sa plateasca contributia lunara, altfel primind penalizari. Acestia sint niste bani pe care ii va da, fara sa poata beneficia vreodata de ei.
    Aceasta mi se pare hotie pe fata, cu acte in regula, dar ce mai conteaza, nu ar fi prima si nici ultima in aceasta tara.
    Asa ca sa apelam linistiti si cu credinta la sfintul Maslu si…. Doamne ajuta!!

    Apreciază

  7. gabi said, on ianuarie 6, 2011 at 7:29 pm

    Poate printre cititorii acestui blog sunt si avocati, sau poate au in casa sau printre apropiati pe unul.
    Intrebarea mea este: nu sunt asigurat daca nu am card (pt ca nu voi avea). De ce sa platesc?
    Ies din sistem. Daca nu se poate si platesc, atunci se cheama ca sunt asigurat. Nu se bat cap in cap cele doua situatii?
    Adica pe de o parte platesc asigurari, pe de alta e ca si cum nu as plati.
    Ne constituim intr-o asociatie si dam statul in judecata. Cu o casa buna de avocatura cred ca sunt sanse. Si cu ajutor de sus, fireste…
    Domane ajuta!

    Apreciază

  8. dante said, on ianuarie 6, 2011 at 7:49 pm

    @ gabi
    Exact, despre asta e vorba. Merita incercata si varianta cu o asociatie si darea in judecata a statului.

    Apreciază

  9. mircea said, on ianuarie 6, 2011 at 11:30 pm

    Petre,
    Pai telefonul nu e obligatoriu. Si nu te identifici cu el.

    Apreciază

  10. slugaceavicleanapecareovajudeca DOMNUL said, on ianuarie 7, 2011 at 6:10 am

    Si eu cred ca e cel mai bine sa mergem cat mai des la Sf. Maslu. Sper sa nu va intristeze prea mult,dar vreau sa va intreb. Ce parere aveti despre meoldiile acestea http://www.youtube.com/watch?v=2AEB1VHtx2U&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=zduRFHR-5t4 ?

    Apreciază

    • Ciprian said, on ianuarie 7, 2011 at 2:46 pm

      Sunt foarte rele, prezinta o falsa solutie, deznadejde, ura, judecarea aproapelui. Toate aceste pacate nu fac decat sa ne scufunde si mai mult in intuneric. Asta vrea necuratul neliniste, carnagii etc… In urma cu ceva vreme ascultam hip-hop in graba mare intre banci (criza economica) cu ura fata de banci si guvernanti care ma trageau tot mai jos si cand eram in cea mai mare varf de ura era sa comit un accident cu un grup de copii pe o trecere de pietoni, ma uitasem inainte si nu era nimeni acolo, intr-o fractiune de secunda mi se intunecasera mintile sa nu vad ceea ce era vizibil. Mai bine de 1 luna simteam senzatie de voma fata de mine din cauza a ceea ce ar fi putut sa se intample si de trecut de abia dupa ce m-am spovedit si am inceput sa merg la biserica dupa vreo 6 luni… Va fi bine DOAR daca ne vom spovedi dupa indreptar, vom tine post, vom face rugaciune pentru tara si vrajmasi, vom citi la Psaltire. E singura sansa, a spus-o cineva pe care nu sunt vrednic sa ii stiu nici macar numele: „solutii omenesti nu mai exista” Parintele Justin Parvu

      Apreciază

  11. Crestina said, on ianuarie 7, 2011 at 11:07 am

    Sustin si eu varianta datului in judecata de catre o asociatie.Poate avem cumva dreptul de a alege asa cum s-a obtinut si pana acum in cazul pasapoartelor si buletinelor.
    Daca vor vedea ca exista si f multi oameni care nu aproba nici un fel de act biometric,in viitor ,poate nu vor mai face atatea presiuni .
    Stiu ca este o amagire de moment ,dar totusi nu trebuie sa tacem malc
    si doar incercand cu disperare sa fentam sistemul.In umila mea parere cred ca trebuie sa facem tot ceea ce este omenesc posibil pt a mai amana indosarierea totala.Desigur si cu ajutorul rugaciunii fara de care nu putem face nimic.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  12. chisinauian said, on ianuarie 7, 2011 at 2:18 pm

    Apreciază

  13. dante said, on ianuarie 7, 2011 at 3:19 pm

    Dupa umila mea parere, cred ca in cazul cardului de sanatate s-ar gasi o bresa, in sensul ca este anticonstitutional, cu ingradirea dreptului la libera alegere si impunerea unor taxe, de care ulterior nu te vei bucura.

    Nu sint avocat, dar cred ca s-ar putea face ceva la nivel national si asta cit mai curind, pina nu se apuca baietii sa distribuie acele acte. Poate ca se vor urni si alti oameni, nu neaparat pe criterii religioase ( ca nu toti oamenii cred in Dumnezeu, din pacate ), nemultumiti ca li se opresc bani, fara ca ei sa fie bolnavi vreodata, vazind prin aceasta actiune, un subterfugiu de a scapa de plata unei anume taxe la stat.
    Daca nu ti se ofera asistenta sanitara, fara card, atunci nici nu trebuie sa-ti opreasca acea contributie lunara.
    Poate cineva cu credinta in Dumnezeu, e avocat si poate sa dea mai multe lamuriri.
    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  14. Ciprian said, on ianuarie 8, 2011 at 8:18 am

    la link http://mucenicul.wordpress.com/2011/01/08/se-schimba-iarasi-modificareacardul-de-sanatate-va-fi-valabil-din-2012/ se vede OCHIUL STILIZAT CEL DE UNDE PORNESTE TRICOLORUL IN DREAPTA… ei or fi zicand ca e o celula mie imi arata a altceva…

    Apreciază

  15. adris said, on ianuarie 8, 2011 at 10:15 am

    Sunt in multe manastiri „laboratoare” in care se produc remedii, tratamente, medicamente din plante. E o alternativa, cred, cea mai la indemana pentru cei care nu dorim inregimentarea.
    Trebuie sa invatam sa ne tratam cum o faceau bunicii. Sa invatam ca se poate trata o boala si fara antibiotic de sinteza. Sa invatam sa ducem o boala atat cat vrea Dumnezeu sa ne-o lase, sa invatam sa suportam chinul unei raceli 2-3 saptamani, nu sa-l oprim cu codrex, fervex si toate aceste chimicale „minune” care ne pun pe picoare in 2-3 zile.
    Mai trebuie (este esential) sa ne pazim de alimentatia otravitoare de pe rafturile hipermarcheturilor si chiar a magazinelor de la coltul blocului. Alimentatia e baza unei sanatati bune.
    Asta in plan material. Care, fara cel duhovnicesc nu face doua parale. Asadar, la cele de mai sus, OBLIGATORIU adaugam postul, rugaciunea, privegherea, participarea la Sfintele Liturghii si Sfintele Masluri si toate slujbele si tainele Bisericii Dreptmaritoare.
    In ultimii 2 ani am dus sinuzita cu ceaiuri, paracetamol si inhalatii pana la 1-2 luni. Am supravietuit fara antibiotic. Am aflata de curand ca cel mai puternic antibiotic din natura se afla in stir, acea buruiana omniprezenta in gradinile si ogoarele de pe la noi. Dumnezeu ne ofera toate mijloacele de supravietuire. Noi trebuie sa ne luam valul de pe fata, sa deschidem ochii si mintea, sa intelegem ce e cu adevarat important in viata noastra. Sa renuntam incet-incet la confortul vietii de oras. Sa nu mai gasim justificari de tot felul pentru multa lene la care ne ispiteste vrajmasul in continuu.
    Si sa primim tot ce ni se intampla cu multumire catre Domnul, caci de la El sunt toate si toate spre mantuire ne sunt date. (Nu, nu ma refer aici la carduri, cipuri, etc., ci la incercari, probleme, „necazuri” in general)
    Sunt pentru actionarea in justitie si mers pana in panzele albe cu procesele, cu rezerva sa nu ne asteptam totusi la multa izbanda, caci fraiele sunt la ei si asa este ingaduit.
    Li se ingaduie de sus sa procedeze astfel, pentru ca noi sa avem ocazia sa marturisim, sa renuntam, sa nu primim nimic din ce nu ne e de folos, chiar cu riscul pierderii unor drepturi si libertati (lumesti).

    Apreciază

  16. JIKUTZA said, on ianuarie 8, 2011 at 10:18 am

    Cred ca va functiona ca o rovinieta electronica.Prea multe taxe in ultimul timp, si nu va mai fi nimic la libera alegere.TOTUL OBLIGATORIU!!!!! Asigurare de casa OBLIGATORIU //…..nu asta s-a vrut prin democratie.Asta nu e democratie! Toti banii populatiei sunt scosi la suprafata(pretul carburantului nu e intamplator asa de mare).Salarii mai mici chiar daca sistemul de adunat taxe este din ce in ce mai performant(bani ar trebui sa fie la buget) dar sunt luati de cei din tari staine(elita) prin FNI.(exact cei ce vor sa faca CONTROLUL TOTAL) . Nimic nu e intamplator.
    Singurul scop? Stramtorarea populatiei pentru introducerea controlului total, controlul unui singur om(antihiristul).Dar nu va sta prea mult si Domnul ne va salva!

    Am scris totul foarte alambicat dar asta pentru ca asa se vede din exterior.

    Apreciază

  17. timisorean1 said, on ianuarie 8, 2011 at 8:28 pm

    cum ne putem exprima dezacordul in cazul donarii de organe? mergem cu medicul de fam la notar, sau cum? ca sa fim cat de cat siguri

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.