SACCSIV – blog ortodox

RECORD de oameni ai strazii in New York

Posted in New York, oameni ai strazii by saccsiv on octombrie 23, 2009

   Citez din articolul Group: Record Numbers Of Homeless In NYC:

   Conform Coalitiei pentru Oamenii Strazii, mai mult de 16 000 de copii se aflau in adaposturi le sfarsitul lui septembrie 

   Economia se poate reechilibra printr-o contralovitura dar pentru multi oameni vremurile sunt foarte grele. 

   Conform unui nou raport, numarul oamenilor fara casa ce dorm in adaposturile din New York City a ajuns la 39 000 – multi dintre ei fiind copii. 
 
   Folosind datele din New York City, un grup pentru protejarea oamenilor strazii pretinde ca un numar record de oameni se gasesc in adaposturile orasului, in special copii, in ciuda anilor de programe ce ar fi trebuit sa reduca numarul acestora. Dar probabil cea mai buna modalitate de a intelege acest lucru este sa o ascultam pe o femeie ce incearca sa isi tina familia laolalta. 
 
   Majoritatea dintre noi mergem pe strazile orasului gandindu-ne la propriile probleme. Din fericire, aceste probleme nu includ si intrebarea: unde vom dormi la noapte. Dar pentru tot mai multi newyorkezi cam aceasta este intrebarea, in special pentru copii. 
 
   Mary Brosnahan, director executiv de mult timp al Coalitiei pentru Oamenii Strazii, a firmat, pe baza datelor orasului, ca numarul oamenilor fara casa a crescut in fiecare an in ultimii cinci ani si acum este la cel mai ridicat nivel. La sfarsitul lunii septembrie, 10 494 de familii fara casa traiau in adaposturi, cat si 16 615 copii. 
 
   “Ce inseamna pentru acesti copii si pentru viitorul lor? Inseamna ca vor petrece o perioada insemnata din copilaria lor… intr-un adapost pentru oamenii strazii?” a intrebat Bill de Blasio, presedintele City Council General Welfare Committee. 
 
   Avem aici dovada a ce inseamna aceasta de la o femeie ca traieste asa acum.

    “Ma trezesc, petrec doua ore in trafic pentru a-i duce pe copii la aceeasi scoala, pentru ca doresc sa le dau cat de cat o aparenta de normalitate. Si apoi…. Doar imi promit ca nu ii voi mai face sa treaca prin asta din nou”, povesteste Bernadette Miles. 
 
   Dar ei trec prin “asta” – persoane fara adapost – din nou. In 2006, Miles, proaspat divortata, si cei trei copii ai sai – genul de oameni pe langa care treci in fiecare zi – au fost evacuati cand si-a pierdut slujba. Dar si-a luat o alta slujba si astfel aduce acasa 1 800 de dolari pe luna. Dar chiria ei este de 1 500 de dolari. Cu mancarea si cu alte facturi, ei sunt in situatia de a fi evacuati din nou.

   “Este cel mai jenant lucru prin care poti sa treci”, a spus Miles. “Imi era greu sa ma uit la fetele copiilor mei, cand politia a venit sa ne scoata din casa. Si am promis ca nu ii voi mai face sa treaca prin asta din nou. De aceea am incercat atat de mult sa imi iau o noua slujba, de aceea am muncit atat de mult sa gasesc un loc, doar ca sa aflu ca suntem in aceeasi situatie in care am fost acum trei ani.” 
 
   Miles afirma ca a fost sfatuita de unele agentii sa isi lase serviciul si sa se duca intr-un adapost. Spune, de asemeni, ca nu vrea sa le ofere acest exemplu copiilor ei.

   Cititi va rog si:

Va deveni CALIFORNIA primul stat american ce intra in COLAPS?

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 23, 2009 at 10:04 am

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Ioan dan said, on octombrie 23, 2009 at 7:50 pm

    Vino acasa Marian cat poti de repede. Parintele Arsenie Boca a prezis ca romanii care vor pleca in occident vor dori sa se intoarca acasa dar nu vor mai putea. Cu ce bani ai strans poti sa-ti iei o bucata de pamant la munte si sa-ti faci o casuta unde sa poti trai simplu cu cateva capre, o vaca si ceva gaini. Timpul e mai aproape decat credeam noi. Totul a luat-o pe topogan.

    Apreciază

  3. […] Saccsiv: RECORD de oameni ai strazii in New York […]

    Apreciază

  4. […] RECORD de oameni ai strazii in New York […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.