SACCSIV – blog ortodox

Marea Britanie: CREDINTA INCOTRO?

Posted in gripa AH1N1, GRIPA PORCINA, Marea Britanie, pandemie by saccsiv on august 23, 2009

   Potrivit articolelor Poisoned chalice? Swine flu hits church wine si Church suspends sharing of chalice at communion to stop spread of swine flu, arhiepiscopii din Canterbury (liderul spiritual al bisericii anglicane, cea de-a doua cea mai influenta biserica dupa cea romano-catolica) si York recomanda bisericilor sa nu mai foloseasca acelasi potir de mai multe ori, din cauza fricii de gripa porcina.

   Arhiepiscopii au scris o scrisoare tuturor episcopilor bisericilor din Anglia cu aceasta recomandare. Aceasta urmeaza sfatul guvernului de a nu folosi ”vase comune” pentru mancare sau bautura pentru a nu raspandi virusul.

   In biserica anglicana credinciosii beau de obicei din acelasi potir, acesta fiind sters inainte ca urmatoarea persoana sa bea din el.

   ”Departamentul de sanatate ne-a recomandat recent ca in caz de pandemie trebuie luate precautii, pentru a limita raspandirea bolii, nefolosind vase comune pentru bautura si mancare” se argumenteaza in scrisoare.

   Arhiepiscopii mai spun ca aceasta practica este foarte folosita in bisericile anglicane din Africa.

  In timp ce credinciosii doresc pastrarea vechiului obicei, specialistii ii sfatuiesc pe preoti sa cufunde painea in vin inainte de a o da fiecarui credincios, iar preotilor li s-a spus sa se asigure ca mainile lor sunt sterile si sa le curate cu un gel pe baza de alcool.

   Parish Nursing, o firma de caritate ce ajuta Biserica, recomanda preotilor sa opreasca furnizarea serviciilor daca este necesar. Ei recomanda de asemenea sa fie pregatite liturghii simple, accesibile oricui, in cazul in care preotul se imbolnaveste.

   Pe de alta parte, biserica romano-catolica lasa fiecare preot sa adopte masurile pe care le crede de cuviinta, dar se asteapta ca multi sa urmeze sfatul guvernului.

   Episcopul de Chelmsford a sfatuit parohiile sa opreasca distribuirea apei sfiintite in recipiente,care se gasesc de obicei chiar langa intrarile din biserica, caci acestea pot deveni usor surse de infectie.

   Chiar si cand ciuma a ajuns in Marea Britanie in secolul 17 bisericile nu au fost rugate sa ia asemenea precautii.

   Sa ne mai amintim si ca la nici o saptamana de cand se anunta ca, incepand de la mijlocul lunii mai, clopotele catedralei anglicane din Liverpool vor bate in ritmul melodiei „Imagine„, compusa de John Lennon in 1971, considerata de foarte multa lume un adevarat imn anti-religie („imaginati-va ca nu exista Rai„, „nici-un iad sub noi” sau „imaginati-va ca n-ar exista nici-o religie„), o alta miscare modernista venea sa zdruncine credinta britanicilor. Era vorba de o sculptura dezvelita in Uckfield, in care Iisus Hristos este infatisat cu un aspect contemporan, purtand blugi la ultima moda si cu o frizura adaptata vremurilor si gusturilor credinciosilor.

   „Am vrut un Iisus care sa nu sufere, ci sa fie dinamic si sa dea de inteles oamenilor ca sunt bineveniti in lacasul de cult„, declarase parintele Buckley, care slujea la biserica din localitate.

   Cititi va rog si:

Credinta incotro? Statuia Iisus in blugi, dezvelita in Marea Britanie

Marea Britanie, exemplu sinistru a ceea ce va fi societatea planetara de maine (partea 2)

   In legatura cu John Lennon si muzica sa, cititi va rog si:

Aleister Crowley si REVOLUTIA SATANISTA (rock, sexualitate, droguri) – video si completari necesare 

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on august 23, 2009 at 3:36 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. […] Marea Britanie: CREDINTA INCOTRO? […]

    Apreciază

  3. Iubesc Patriarhul said, on august 24, 2009 at 9:02 am

    Ce conteaza? Oricum ceea ce fac ei este fals. In potirul lor nu este ce este si in potirul nostru. Asa-i si cu cealalta stire despre acceptarea poponarilor. Ce conteaza? Sa-i accepte, ca ei oricum nu-s biserica. Daca lucrurile astea s-ar intampla la ortodocsi, atunci da, ar fi o problema, dar asa…. Sa faca ce-o vrea, ca asta fac de secole…

    Apreciază

  4. MunteanUK said, on august 24, 2009 at 10:46 am

    Sa nu ne amagim, caci puzderia debiserici si bisericute reformate din UK (incepand cu Church of England, Church of Scotland, Episcopalian Church, Methodist Church – pt a numi cele care mkacar odinioara aveau milioane de ‘aderenti’) nu prea mai au niciun fel de legatura cu Iisus Hristos!

    Tot mai multe asa-zise biserici sunt sali de converinta, pt alte evenimente sociale sau chiar baruri. Pe ici pe colo, mai apare si in randul acelor ‘credinciosi’ cineva cu adevarat interesat de viata duhovniceasca, dar acela – prin milostivirea lui Dumnezeu – ajunge la credinta adevarata, cea ortodoxa!

    despre Ortodoxia in Scotia:
    http://munteanuk.blogspot.com/2008/06/ortodoxia-n-scoia-4-orthodoxy-in.html

    despre convertirea unui fost anglican, apoi ateu la Ortodoxie:
    http://munteanuk.blogspot.com/2008/01/atheist-reborn-in-orthodox-church-1.html

    iertati, va rog, ‘autoreclama’ – ma straduiesc sa nu ‘spamez’ aiurea niciodata, ci doar sa ofer linkuri catre postari de pe blogul meu care ar putea fi relevante pentru ceea ce se sscrie pe acest blog!

    Apreciază

  5. saccsiv said, on august 24, 2009 at 11:10 am

    Muntean

    Foarte bine faci si cu aceasta ocazie ii rog pe toti care au bloguri cu articole importante sa faca la fel.

    Apreciază

  6. MunteanUK said, on august 24, 2009 at 11:23 am

    multumesc de incurajare!

    o sa ma straduiesc sa mai caut prin povestile deja postate (ori in cele pe care le am inca in plan) sa mai ofer linkuri relevante. pt aceasta o sa consult si eu Cuprinsul tau, cum si pe blogul meu le am toate sintetizate pe un Cuprins:

    http://munteanuk.blogspot.com/2008/03/en-contents-ro-cuprins.html

    poti sa-mi spui Bogdan (numele real) sau MunteanUK (numele de blogger, de la numele de familie – Munteanu)

    toate gandurile de bine!

    Apreciază

  7. Vizitator said, on august 25, 2009 at 7:49 am

    Nu va amagiti.

    Desigur ca aceasta stire are importanta, pentru ca mesajul transmis nu este pentru amaratii de acolo sau din SUA sau de prin alte parti, ci se vrea a fi o sageata trimisa mult mai departe, doar-doar o provoca si o sminteala in Biserica Ortodoxa, pentru ca tare mult i-ar placea diavolului sa nu mai vada Sf Jertfa si Sf Impartasanie.

    De aceea au si iesit din Biserica Ortodoxa (si nu din alta!) parinti care au denuntat prostia si minciuna. Afectau in vreun fel stirile de acolo pe credinciosii care se impartaseau in Messogia si Lavreotiki, ca sa iasa IPS Mitropolitul Nicolae si sa le vorbeasca despre aceasta? Afectau acele stiri pe ortodocsii care se impartaseau in Romania, pentru ca Patriarhia sa denunte minciunile si rusinea care ies din gurile unora?

    De ce nu ii lasati si pe cei cu implanturile sa spuna ce vor, oricum nu ne afecteaza pe noi, care suntem in Romania? Iata de ce: pentru ca stiti ca teoriile si mizeriile se testeaza intai in Vest si apoi se doreste aplicarea lor aici, pe ortodocsi. Cum dar va impotriviti chip-urilor, dar spuneti ca o asemenea stire trebuie trecuta cu vederea, ca nu conteaza, ca ei au alt potir?

    Mie unuia atacul la Sf Impartasanie mi se pare o hula pentru care trebuie sa se raspunda oricui. Aici nu vorbim despre ce au ei in potir, ci despre o hula, caci indraznesc sa spuna despre Cel care a creat lumea si universul si fiinta si le tine pe toate ca, Doamne iarta-ma, S-ar putea contamina si apoi ar contamina intreaga lume. Ori a spune asa ceva este o nebunie cumplita si o hula cum rar s-a auzit!

    Despre asta vorbim: despre sminteli si hule. Si impotriva acestora trebuie luata pozitie chiar si teoretic, nu sa ne facem ca ploua si sa spunem ca nu conteaza si ca nu ne afecteaza pe noi.

    Sau o sa stam si o sa ascultam toate hulele si vom spune ca pe noi nu ne afecteaza?

    Sa nu fie!

    Doamne-ajuta!

    Apreciază

  8. timisorean1 said, on august 25, 2009 at 11:24 pm

    “Am vrut un Iisus care sa nu sufere, ci sa fie dinamic si sa dea de inteles oamenilor ca sunt bineveniti in lacasul de cult“

    astia-s bolnavi rau de tot

    Apreciază

  9. […] Marea Britanie: CREDINTA INCOTRO? […]

    Apreciază

  10. […] Marea Britanie: CREDINTA INCOTRO? […]

    Apreciază

  11. […] Marea Britanie: CREDINTA INCOTRO? […]

    Apreciază

  12. […] Marea Britanie: CREDINTA INCOTRO? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.