SACCSIV – blog ortodox

Sinodul Bulgar și credincioșii împotriva LGBT Sofia Pride

Posted in Biserica Ortodoxă Bulgară, BULGARIA, HOMOSEXUALITATE, lesbiene by saccsiv on iunie 25, 2024

Orthodox Christianity: BULGARIAN SYNOD AND FAITHFUL AGAINST LGBT PRIDE PARADE

SINODUL BULGAR ȘI CREDINCIOȘII, ÎMPOTRIVA PARADEI MÂNDRIEI LGBT

Publicat pe 24 Iunie 2024, de Orthodox Christianity

Foto: flagman.bg

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Bulgare și mii de credincioși ortodocși au luat poziție pentru apărarea valorilor tradiționale ale familiei în acest weekend, când organizația LGBT Sofia Pride și-a desfășurat cel de-al 17-lea eveniment anual.

Sofia Globe raportează că mii de persoane au participat la evenimentul LGBT de sâmbătă, 22 iunie.

Cu o zi înainte, Sinodul bulgar a emis o declarație împotriva evenimentului, făcând apel către popor să reziste unor astfel de încercări de a impune păcatul ca stil de viață normal:

„Dragi copii ai Sfintei noastre Biserici,

Pe 22 iunie, în timp ce creștinii ortodocși se roagă lui Dumnezeu cel Atotputernic pentru cei dragi decedați și se închină pentru odihna sufletelor lor, așa-numita ‘Sofia Pride’ va avea loc din nou în Sofia, orașul Înțelepciunii Divine. În ziua de pomenire a celor răposați, vom fi din nou martorii unei demonstrații publice a păcatului și a acceptării acestuia ca mod de viață.

Sfânta Biserică a afirmat în repetate rânduri că societatea contemporană, desprinzându-se de rădăcinile sale creștine, interpretează în mod regretabil greșit valori fundamentale precum iubirea și libertatea. A iubi și a respecta o persoană nu înseamnă a rămâne tăcut și indiferent dacă aceasta a apucat pe o cale greșită sau distructivă.

Prin urmare, cu grijă pastorală, responsabilitate și dragoste părintească pentru toți, ne opunem încercărilor de a impune păcatul ca normă și valoare în societatea bulgară.

Ne rugăm Dumnezeului Atotputernic, care nu dorește moartea păcătosului, ci ca acesta să se întoarcă de la calea sa și să trăiască (Ezechiel 33:11), să dăruiască tuturor pocăință și iluminare, să le ierte fărădelegile și să îi salveze prin marea Sa milă și iubire pentru oameni.”

Sinodul a emis multe astfel de declarații în anii precedenți.

De asemenea, în aceeași zi cu evenimentul Pride, la Sofia a fost organizat un marș în sprijinul valorilor tradiționale ale familiei, la care au participat peste 10 000 de persoane, informează Orthodoxia News Agency.

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Sinodul Bulgar și credincioșii împotriva LGBT Sofia Pride […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.