SACCSIV – blog ortodox

George Simion a semnat un angajament privind “sprijinul unilateral pentru cauza ucraineană”, condiție pentru aderarea la grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni

Cotidianul: Girueta

Autor: Eugen Mihaescu

Motto: “Și AUR-ul e frumos, până ce nu-l murdărești sau nu  te mânjește.”

Tudor Arghezi

Nici nu a ajuns bine în Parlamentul European și AUR s-a împleticit. Dacă este adevărat că George Simion a semnat un “angajament” privind “sprijinul lor unilateral pentru cauza ucraineană”, condiție pentru aderarea la grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, așa cum reiese din interviul pe care l-a dat Nicola Procaccini ziarului italian La Repubblica, înseamnă că reacția lui vehementă după anunțul cedării sistemului Patriot către Ucraina nu face nici cât o ceapa degerată!

Nu este un secret pentru nimeni că George Simion nu are experiență în politică. Este din ce în ce mai evident însă că este și prost sfătuit. Asta l-a costat procente multe la alegerile pentru Parlamentul European și îl va costa președinția României. Am sperat că alde Terheș îl va lămuri cum stau treburile la Strasbourg. Dar nu-mi imaginam că nu-l va preveni să nu se grăbească să adere la un grup parlamentar înainte să se lămurească în privința politicilor acestuia. Georgia Meloni, președinta partidului Fratelli d’Italia, este una din cele mai mari giruete din politica europeană. Oare domnul Simion știe că, inițial, premierul italian a declarat că nu o susține pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat în fruntea Comisiei Europene după care s-a sucit, s-a pupat cu nemțoaica și acum, probabil că va vota pentru ea? Știe Simion că parlamentarii lui vor trebui să voteze așa cum decide grupul? I-a spus Terheș că în Parlamentul European sunt reprezentate partide și nu națiuni? Că, odată ce ai aderat la un grup, trebuie să votezi așa cum decide conducerea lui? A primit AUR vreo funcție în grup?  Atunci când am negociat înființarea grupului Identitate Tradiție Suveranitate în Parlamentul European, în 2008, am obținut funcția de vicepreședinte și am avut un cuvânt greu de spus în activitatea parlamentară. George Simion a reacționat “vehement” când a aflat că România a făcut cadou Ucrainei un sistem Patriot în valoare de un miliard de dolari. Pentru a se “apăra” Ucraina are însă nevoie de soldați mai mult decât de rachete. Ce va face AUR dacă, pentru “apărarea” ei, Ucraina va cere sângele soldaților români? Câte parale va mai face declarația lui “nu voi implica țara noastră și nu voi expune românii la niciun tip de război”?

George Simion a fost și a rămas un simplu șef de galerie. E mărunt… De fapt, a rămas în urma galeriei de fotbal. Cu siguranță că nu a înțeles mesajul galeriei fanilor de pe stadionul din München, la meciul echipei României cu echipa Ucrainei, care au umplut tribunele stadionului cu aurul tricourilor lor. Semnătura lui George Simion de pe “angajamentul” pe care l-a pretins grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni dovedește că este surd la strigătele electoratului român care se simte trădat de politicieni. Dovedește că este o giruetă la fel de minabilă ca Giorgia Meloni.

George Simion nu va mai fi nici măcar șef de galerie de fotbal, dară-mi-te președintele României!

 

R3Media: Textul declarației de susținere a Ucrainei, semnată de AUR pentru a intra în grupul ECR din Parlamentul European

Partidul AUR a semnat o declarație de susținere a Ucrainei, în contextul aderării la grupul ECR din cadrul Parlamentului European, a anunțat La Repubblica.

Semnarea declarației a fost o condiție sine qua non pentru aderarea AUR la acest grup, care a devenit, astfel, al treilea cel mai mare din Parlamentul European.

Iată textul integral al declarației, semnat de președintele George Simion:

Declarație de poziție cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Conducerii Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni din Parlamentul European,
Stimate domnule Legutko, Stimate domnule Procaccini,

Noi, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), dorim să ne articulăm clar poziția cu privire la conflictul în curs între Rusia și Ucraina.

AUR condamnă ferm acțiunile agresive ale Rusiei împotriva Ucrainei. Considerăm aceste acțiuni ca pe o flagranta încălcare a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Partidul nostru este neclintit în sprijinul său pentru pacea si respectarea stricta a dreptului international.

Suntem solidari cu poporul ucrainean și sprijinim pe deplin dreptul acestuia la o viață liberă și suverană naţiune. Integritatea teritorială a Ucrainei trebuie păstrată și orice soluție a acestui conflict trebuie să fie bazată pe respectarea standardelor și normelor juridice internaționale.

AUR rămâne angajat să promoveze și să susțină principiile păcii, securității și guvernării legislația în Uniunea Europeană și regiunile învecinate. Credem că includerea noastră în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) va spori eforturile noastre colective de a promova stabilitatea, pacea și respectul pentru dreptul internațional în Europa.

Așteptăm cu nerăbdare oportunitatea de a discuta în continuare poziția noastră și de a contribui activ la ECR misiunea grupului în Parlamentul European.

Cu stimă, George Simion Președintele AUR
GRUPUL EcR [06.07.2024]

 

Comentariu saccsiv:

La data vad ca scrie 06.07.2024, adica 7 iunie, iar alegerile au fost pe 9 iunie.

Deci daca este real angajamentul,   avea acest gand inca dinaintea alegerilor, doar ca nu a informat si electoratul.

Cititi va rog si:

George Simion s-a întâlnit cu ambasadorul Israelului

Video – George Simion despre cei 800 000 “de evrei de limba romana care sunt in Israel”: “pentru care pregatim unele proiecte de lege pentru a-i ajuta sa redobandeasca cetatenia care le-a fost furata”

 

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Alin Craioveanul said, on iunie 22, 2024 at 8:43 am

    inca o data sa vădit clar ,,naționalismul,,de carton al acestor păpuși iudaice numiți ,,lideri,,naționaliști!!! Revoluția ,,suveranista,, care va urma cred că va semăna cu cea din 1848 când și atunci sau proclamat lozinci ,,naționaliste,, prin care s-au legiferat după protocoale și legi al căror efect a însemnat cedarea in subsidiar ( pe ascuns) a suveranității țărilor romane puterilor străine reprezentate că și acum de occident și Rusia!

    Apreciază

  2. Oarecare said, on iunie 22, 2024 at 9:28 am

    Singura soluție: BOICOT VOT!

    Apreciat de 1 persoană

  3. DP said, on iunie 22, 2024 at 9:31 am

    De aceea, după roadele lor îi veţi cunoaşte

    Apreciază

  4. bromotan said, on iunie 22, 2024 at 9:56 am

    stirea o vad. angajamentul nu l am vazut nicaieri. daca e adevarat e teapa, la

    fel cum a fost meloni in italia …

    Apreciază

  5. Simion P said, on iunie 22, 2024 at 10:14 am

    Poate ati mai vazut-o. Asta-i o stire de anul trecut dar se pare ca ar fi un semn de la Domnul.

    Shocking Locust Invasion In Mecca: A Biblical Sign Of The End Times?

    https://encountertoday.com/blog/2023/04/17/shocking-locust-invasion-in-mecca-a-biblical-sign-of-the-end-times/

    Apreciază

    • scortisoara said, on iunie 22, 2024 at 12:29 pm

      Astia cand se invartesc in jurul CUBULUI de la Mecca ( Black Cube :)))) ) o fac in sensul invers al orelor de ceasornic . E ritual satanic ? Ca la satanisti toate sunt inversate

      Apreciază

      • Didina Costin said, on iunie 22, 2024 at 5:03 pm

        Dacă se mișcă invers sensului acelor de ceasornic, este că sunt în afara timpului. O facem și noi la Înviere, în jurul bisericii. Musulmanii au multe alte înșelări grave…Treaba lor, să se descurce…

        Apreciat de 1 persoană

      • scortisoara said, on iunie 23, 2024 at 5:24 pm

        @Didina Costin

        Da, chiar . Nu ma gandisem la inconjurarea bisericii la noi .

        Apreciază

  6. Alex said, on iunie 22, 2024 at 10:39 am

    Ce v-a apucat și pe voi să începeți cu propagandă anti aur? Și voi și r3media? Vreau confirmare de la Simion nu vrăjeli și presupuneri.

    Apreciază

    • Oarecare said, on iunie 22, 2024 at 1:06 pm

      Noi facem doar „propagandă” pentru Adevăr, nu suntem AUR-iști precum „Politic”Info.

      Apreciază

      • Alex said, on iunie 23, 2024 at 12:33 am

        Ce adevăr? Unde scrie „sprijin unilateral”? Am citit declarația publicată de r3media și nu am găsit așa ceva.

        Apreciază

    • Felceru said, on iunie 22, 2024 at 5:19 pm

      politica = compromis

      Apreciază

    • Sorin said, on iunie 23, 2024 at 9:51 am

      Partidul Haur,partidul sri-ului vinzator de tara,este un partid al celor spalati pe creer sau usor prostuti. piperea sau terhes ,membri haur,cei care au influientat o gramada de necajiti ,ori sunt prosti si habar nu au in ce partid sunt ori sunt tradatori de tara.Inclin spre a doua varianta.Otreapa de simion nu numai ca recunoaste teritoriile romanesti ca fiind ale ucrainei dar este si adeptul implementarii agendei lgbt in scolile din Romania si adeptul Green deal-lului adica a inchiderii tuturor minelor din Romania si distrugerii tuturor hidrocentraleleor din tara noastra,adica are toate ingredientele unei scursuri umane iar sustinarorii haur sunt practic niste bolnavi mintali daca nu vad lucrurile astea.Activenews este printre ei.

      Apreciază

  7. Ioan said, on iunie 22, 2024 at 2:57 pm

    Moment clasic de politician. Sa vedem ce face Sosoaca, pentru ca si ea si-a manifestat dorinta de aderare la acest grup

    Apreciază

  8. Bill said, on iunie 22, 2024 at 4:46 pm

    SURSE: Iohannis a mutat alegerile prezidențiale în septembrie și va demisiona pentru a pleca la Bruxelles! A dat sistemul Patriot pentru un post de comisar

    Scandal de trădare în Slovacia: fostul guvern, băgat în penal, pentru că a donat arme, ucrainenilor

    George Simion recunoaște integritatea teritorială a Ucrainei. Condiția ca AUR să adere la Grupul ECR din Parlamentul European Liderul partidului AUR, George Simion, a semnat o declarație scrisă în care afirmă că AUR respectă și sprijină integritatea teritorială a Ucrainei și frontierele sale recunoscute la nivel internațional, a declarat în exclusivitate pentru G4Media Michael Strauss, purtătorul de cuvânt al grupului ECR în care tocmai a intrat AUR.

    Ion Cristoiu: Jurământul antisuveranist al lui Simion. O va vota pe Ursula. Ultima iluzie, e un blestem, George Simion e o slugă

    Șoșoacă, atac revizionist la adresa lui Simion: Recunoaște integritatea Ucrainei

    SOS România acuză CSAT de ‘înaltă trădare a intereselor naționale’

    După președintele Serbiei, Viktor Orban afirmă fără îndoială că Europa va fi în război: ”Noi nu vom participa. Nici cu bani, nici cu arme, nici cu militari”. Doar Donald Trump ”mai poate opri trenul”

    Adrian Onciu: ULTIMELE GÂȘTE DIN UE Mutul de la Cotroceni. Poate că sună dur, însă nu reflectă pe deplin realitatea. E și mut, și incapabil. Iohannis a jucat cartea ”șef la NATO” pe persoană fizică și a pierdut lamentabil. Nimic obținut pentru România. Nicio concesie. În timp ce Viktor Orban a negociat cu Mark Rutte neutralitatea Ungariei în raport cu conflictul din Ucraina, președintele Iohannis a tăcut. […] Poziția lui Rutte legată de implicarea Ungariei menține situația actuală, expusă de secretarul general Jens Stoltenberg: ”Prim-ministrul Orban a precizat că Ungaria nu va participa la eforturile NATO, iar eu accept această poziție. Și mă bucur că premierul și cu mine am convenit asupra modalităților pentru neparticiparea Ungariei la sprijinul NATO destinat Ucrainei. Niciun membru al personalului ungar nu va putea lua parte la aceste activități și niciun fond ungar nu va fi utilizat pentru a le susține”. Scurt pe doi. Ungaria a ieșit cu fruntea sus din dilema ”ori cu rușii, ori cu americanii”. […]  Oricum ar fi, Iohannis și gașca lui de generali de la Cotroceni se dovedesc nu doar trădători ai intereselor naționale, ci și complet incapabili de a smulge minime beneficii în contul României, înainte ca totul să se prăbușească.

    Luminita Arhire: A ZBURAT PATRIOT-UL CUAȚA

    Gușă: Decizia de donare a sistemului PATRIOT este mortală pentru România, de azi suntem în război și mare pericol. Iohannis, Ciolacu, Geoană, la groapa de gunoi a istoriei!

    Gheorghe Piperea: “Tot se bagă bățul prin gard, doar – doar să ajungem și noi să luptăm în războiul altora”

    Certitudine juridică: donația de rachete Patriot este nulă, din punct de vedere juridic

    Ce condiție a pus România țărilor NATO și SUA pentru donarea sistemului Patriot către Ucraina Consiliul Suprem de Apărare a Țării a decis, joi, 20 iunie 2024, donarea unui sistem de rachete Patriot către Ucraina. România a impus condiția obținerii unui sistem similar sau echivalent și a pus de asemenea problema identificării unei soluții temporare pentru a acoperi vulnerabilitatea operațională astfel creată.  [ Cea mai mare vulnerabilitate este faptul ca prin aceasta donație, am devenit ținta pentru Rusia …]

    Gata cu propaganda rusă? România s-a angajat să combată, împreună cu SUA, ‘manipularea informațiilor de către un stat străin’ [ adică SUA nu e tot un „stat străin”, pentru România ?! ] 

    Președintele Poloniei care a refuzat să dea PATRIOT, Ucrainei: Decizia SUA de a transfera cu prioritate rachetele Patriot în Ucraina, este o problemă pentru Varșovia

    Nigel Farage, apostolul Brexit : „Occidentul a provocat războiul din Ucraina“( Adevărul.ro)

    Premierul chinez a refuzat să îl primească pe vicecancelarul german, aflat in vizită

    Armata belarusă, verificată de urgență

    Russian Warships And Nuclear Sub in Cuba | 90 Miles From The U.S.  Nave de război rusești și submarin nuclear, în Cuba | la 144 km de SUA

    Why Conscription Is Coming Back and What You Can Do About It De ce revine conscripția (înrolarea, in SUA) și ce puteți face în această privință

    Apreciază

  9. Felceru said, on iunie 22, 2024 at 5:18 pm

    Ba din contră

    antiorar înseamnă „dincolo de timp”

    antiorar se cădește în altar, naos și pronaos.

    antiorar se înconjoară biserica la Sfânta Înviere.

    antiorar = ortodox

    Apreciat de 1 persoană

  10. Spaceman said, on iunie 22, 2024 at 6:13 pm

    George Simion și-a tras selfie cu maim… cu Georgia Meloni, barmanița de la bunga bunga.

    puterea.ro: AUR: Șase nehaliți din România nu vor schimba soarta Europei

    Slugile lui Rockefeller / Rothschild… slugile satanei.

    Apreciază

  11. Un roman said, on iunie 22, 2024 at 11:03 pm

    Fara griji: papusarii au creat in laborator „partide” si „lideri” colectori de nemultumiri evidente, controlabili si fideli. Personal, cred Intru Hristos, si atat… Un alt Constantin, probabil, va fi o surpriza externa.

    Apreciază

  12. Reid Barbarino said, on iunie 23, 2024 at 11:23 pm

    @saccsiv nu te mira, Simion si-a marturisit pozitia pro Ucraina inca din 2022. A tradat pe Calin Georgescu, asa mason cum e dar ala si-a pastrat demnitatea si trebuie respectat, nu s-a dezis de opinia sa admirativa fata de legiune si de maresal, lucru care l-a costat ejectarea lui din AUR. De asemenea i-au pus pumnul in gura lui Sosoaca care era o voce eficienta si care atenua din ipocrizia si fariseismul liderilor AUR. De asemenea Simion a avut multe alte derapaje care l-au devoalat ca fiind opozitie controlata inca din 2020-2021

    https://www.romaniatv.net/george-simion-atac-furibund-la-vladimir-putin-in-presa-din-polonia-criminalul-nu-trebuie-sa-ne-intimideze-el-crede-ca-estul-europei-e-curtea-lui-de-joaca_6323363.html

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.