SACCSIV – blog ortodox

Decizie CSAT: România donează Ucrainei un sistem de rachete sol-aer PATRIOT

Posted in CSAT, KLAUS JOHANNIS, razboi, Romania, RUSIA, Ucraina by saccsiv on iunie 20, 2024

Sursa: https://adevarul.ro/stiri-interne/evenimente/romania-trimite-ucrainei-un-sistem-de-rachete-2369966.html#goog_rewarded

Conform Administraţiei Prezidenţiale, pe agenda şedinţei CSAT s-au aflat subiectele referitoare la: obiectivele României pentru Summitul NATO din 2024; Forţele şi mijloacele Armatei României ce pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2025; Stadiul şi perspectivele conflictului din Ucraina în urma agresiunii ilegale şi nejustificate a Federaţiei Ruse.

Un alt punct de pe ordinea de zi a fost avizarea solicitărilor pentru obţinerea autorizării de utilizare a echipamentelor de infrastructură 5G, depuse de către Bithat Solutions S.R.L. şi ASEE Solutions S.R.L.

Totodată, în cadrul şedinţei au fost analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale.

La această ședință au luat parte prim-ministrul Marcel Ciolacu, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea, reprezentanţi ai SRI şi SIE, şeful SMAp, Gheorghiţă Vlad, consilierul prezidenţial Ion Oprişor, secretarul CSAT, Mihai Şomordolea, conform imaginilor transmise de Administraţia Prezidenţială.

Ministrul de Externe, Luminița Odobescu, nu a fost prezentă la ședință, întrucât se află într-o vizită de lucru în SUA. Totuși, Luminița Odobescu a fost înlocuită de secretarul de stat Luca Niculescu.

De asemenea, nici Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, nu a luat parte la ședință.

Amintim faptul că preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va prezenta joi, în cadrul CSAT, poziţia sa privind candidatura la şefia NATO şi ulterior va anunţa public decizia luată pe acest subiect, după ce Ungaria și Slovacia și-au anunțat susținerea pentru Mark Rutte.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Presedintele Serbiei: în maxim trei – patru luni Europa va fi în război cu Rusia. Nimeni nu încearcă să oprească războiul. Nimeni nu vorbește despre pace. Pacea este aproape un cuvânt interzis (Video si transcriptul)

OPINIE: de ce liderii occidentali ignoră cu atâta încredere posibilitatea escaladării nucleare? O posibilă explicație

 

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai_T said, on iunie 20, 2024 at 5:04 pm

    Am dat singurul nostru sistem Patriot funcțional. Mai avem 4 sisteme Patriot pe care le-am plătit, au fost aduse, dar nu pot fi folosite. Parcă văd că americanii vor spune: ”dacă tot sunt nefuncționale, ce-ar fi să le dați Ukrainei ?” (asta după ce ei erau obligați să le facă funcționale, din moment ce le-am plătit).

    Apreciază

  2. Mihai_T said, on iunie 20, 2024 at 5:08 pm

    Am o veste bună pentru cei cu teoria conspirației: americanii vor lansa în curând un film artistic unde americanii simulează o misiune lunară într-un studio. Filmul se cheamă ”Du-mă până la lună”, cu Channing Tatum și Scarlett Johannson:

    De ce spun că-i veste bună ? Dacă americanii s-au decis să aducă acest concept în zona oficială, probabil că și-au dat seama că nu mai au de ales decât să normnalizeze conceptul. Probabil că sunt atât de mulți care se îndoiesc de aselenizările lor încât vor să normalizeze subiectul.

    Apreciază

  3. Ioan said, on iunie 20, 2024 at 5:11 pm

    Ieri partidul AUR impreuna cu partidele sistemului a votat trimiterea unui contingent de 85 de soldati romani in Ukraina

    Apreciază

  4. Eu said, on iunie 20, 2024 at 9:52 pm

    CSAT trebuie arestat pentru înaltă trădare

    Codul Penal definește infracțiunea de trădare după cum urmează:

    „Articolul 394 – Trădarea

    Fapta cetățeanului român de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizație străină ori cu agenți ai acestora, în scopul de a suprima sau știrbi unitatea și indivizibilitatea, suveranitatea sau independența statului, prin:

    a) provocare de război contra țării sau de înlesnire a ocupației militare străine;
    b) subminare economică, politică sau a capacității de apărare a statului;
    c) aservire față de o putere sau organizație străină;
    d) ajutarea unei puteri sau organizații străine pentru desfășurarea unei activități ostile împotriva securității naționale, se pedepsește cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”

    Citind articolul menționat, dacă ai ceva mai mult creier decât o găină înțelegi câteva chestiuni cât se poate de clare. În primul rând, faptul că în articolul în cauză se vorbește despre legătura cu „o putere sau cu o organizație străină ori cu agenți ai acestora”. Articolul așadar pune egalitate între a conspira cu rușii, cu americanii, cu nemții sau cu pakistanezii. Este la fel de grav!

    Și-acum să luăm pe rând ceea ce se petrece în România:
    – ajutorarea cu armament a Ucrainei, antrenarea piloților săi și restul acțiunilor făcute la adăpostul unor hotărâri ale CSAT sunt strict instigări ale rușilor pentru a ne ataca; de asemenea, dezvoltarea de baze militare care nu respectă legile țării reprezintă o întrunire a tuturor infracțiunilor enumerate la litera a
    – achiziția de armament prin fentarea legii offset-ului, prin intermediul unor hotărâri dubioase și în termeni absolut de neacceptat(plătim banii înainte pentru livrări la calendele grecești) reprezintă un act de înaltă corupție și subminare a economiei naționale. Donarea stației Patriot reprezintă, de asemenea, o subminare a capacității de apărare a patriei. Ca să nu mai vorbim că hotărârea donării este absolut aberantă. Cum donează ei banii pe care i-am dat noi??? Așadar, avem îndeplinite și condițiile enumerate la litera b.
    – demonstrarea condițiilor de la litera c, anume aservirea față de o putere străină, cred că nu mai trebuie demonstrată, chiar și un țânc putând să o evidențieze;
    – infracțiunile de la litera d sunt și ele evidente întrucât noi ajutăm puteri străine(SUA, Ucraina, etc.) pentru operațiuni ostile împotriva Rusiei care ulterior se vor repercuta asupra noastră.

    Așadar, termenii articolului 394 sunt îndepliniți integral. Greu de imaginat. O trecere în revistă ne relevă faptul că sunt încălcate elemente din articolele 395 și 396. Nu mai stau acum să demonstrez, dar puteți citi respectivele articole și-mi veți da dreptate.

    Setul de articole 394-397 definesc infracțiunea de trădare pentru un om normal. Însă, în cazul președintelui și al restului membrilor CSAT se aplică articolul 398 care definește infracțiunea de înaltă trădare:
    „Faptele prevăzute în art. 394-397, săvârșite de către Președintele României sau de către un alt membru al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, constituie infracțiunea de înaltă trădare și se pedepsesc cu detențiune pe viață sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”

    Mai fac o paranteză pentru a înțelege de ce donarea sistemului Patriot e un act de înaltă trădare. Înainte de întrunirea CSAT, Tâlvăr demonstra într-un interviu de ce nu e OK să donăm Patriotul Ucrainei și aducea ca argumente topcmai necesitatea asigurăriiu securității naționale. Asta însă nu l-a făcut ca în ședința respectivă să voteze cu da!!!

    Nu e de mirare de ce unii membri au evitat ședința cu cântec de azi: Luminița Odobescu(Ministrul de Externe) și Marcel Boloș(Ministru de Finanțe) și-au „făcut de lucru” pe aiurea. Așadar, din acest moment nu mai putem vorbi despre CSAT, ci despre „Grupul Infracțional CSAT”. Ceea ce fac idioții utili ai SUA nu reprezintă decât o modalitate de a ne împinge în război. Iar asta e trădare deoarece noi, în acest moment, nu avem absolut nimic de împărțit cu rușii. Dan Diaconu

    Apreciază

    • John said, on iunie 21, 2024 at 1:10 pm

      Dacă ei sunt „sistemul și puterea” ,cibe’i arestează și kudecă,@ eu?

      Apreciază

  5. geo said, on iunie 21, 2024 at 1:11 pm

    apropo de americani:

    Este pe ordinea de zi a guvernului un PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 732/2002 privind exceptarea unilaterală a cetăţenilor Statelor Unite ale Americii de la obligativitatea obţinerii vizei de intrare în România

    https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2024/06/HG-87.pdf

    https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2024/06/NF-119.pdf

    dar si PROIECT DE HOTĂRÂRE DE GUVERN pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1108/2001 privind exceptarea unilaterală a cetăţenilor canadieni, islandezi, norvegieni, elveţieni şi japonezi de la obligativitatea obţinerii vizei de intrare în România începând cu data de 1 ianuarie 2002

    https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2024/06/HG-109.pdf

    https://sgg.gov.ro/1/wp-content/uploads/2024/06/NF-138.pdf

    Apreciază

  6. Geo said, on iunie 21, 2024 at 10:30 pm

    să vedem curtea de conturi ce părere are despre sprijinul acordat ucrainei…

    Apreciază

  7. Geo said, on iunie 22, 2024 at 1:20 am

    https://archive.is/xrx8d

    Apreciază

    • Geo said, on iunie 22, 2024 at 9:39 am

      Si patriot-ul asta e ca si celelalte super arme occidentale lăudate ca ii vor zvârli pe rusi înapoi…fara influenta pe câmpul de luptă…el destinat rachetelor balistice cu traiectorie bine definită…împotriva hipersonicelor rusilor e cam degeaba…si se pare ca au lovit cel putin o astfel de baterie…in plus bruiajul electronic al rusilor este superior celui al ucrainenilor si colac peste pupăză se pare ca le-ar fi spart softurile de control…

      Apreciază

  8. sigmoid said, on iunie 22, 2024 at 10:02 am

    @bill … inundarea rubricii de raspuns cu link uri cu pretinse stiri din zone dubioase nu e un raspuns ! de exemplu stirea cu neamtu ( pe care nu l agreez) cum ca asteapta sa inceapa receutarile este o ironie! incearca sa treci de titlu !

    Apreciază

    • Bill said, on iunie 22, 2024 at 12:01 pm

      E la mintea cocosului ca este o ironie, dar „ironia” spune adevarul, care adevar e tot la mintea cocosului. Daca nu va convin „inundarile”, puteti sa nu cititi titlurile, sau sa solicitati administratorului sa stearga aceste link-uri, care pt dvs sunt din surse „dubioase” … – ceea ce ma va scuti sa mai pierd timpul cu „inunadari” dezagrate de (cititori ca) dvs … – nu as putea decat sa va fiu recunoscator, pentru timpul salvat …

      PS. Nu prea citesc comentariile personale, nici link-uri de genul https://xyz-123-abc…, pentru ca nu am timp de asa ceva. Acum a fost un „accident” …

      Apreciază

  9. Nicolae said, on iunie 22, 2024 at 10:39 pm

    După cum vedeți, așa cum procedează întotdeauna… anunțurile sunt și că se donează un sistem patriot ucrainei și că ministrul ucrainean este supărat că Yohannis (România) nu va livra acest sistem… adică să ne încurce în gândire! Acești nemernici derbedei vremelnici, acești trădători de neam și țară, care ascultă comenzi de la ong-uri – nato și de la țări cotropitoare, jefuitoare – sua, ar trebui imediat arestați – întreg csat-ul, judecați și condamnați !!! România, Trezește-te!!!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.