SACCSIV – blog ortodox

Serbia: Zeci de mii de credincioși la procesiunea cu Icoana Maicii Domnului a Rădăcinii din Kursk, făcătoare de minuni și moaștele Sfântului Iustin Popovici

Posted in IISUS HRISTOS, INALTAREA, ORTODOXIE, SERBIA, Uncategorized by saccsiv on iunie 18, 2024

Orthodox Christianity: BELGRADE: TENS OF THOUSANDS PROCESS FOR ASCENSION WITH WONDERWORKING KURSK ROOT ICON

BELGRAD: ZECI DE MII DE PERSOANE AU PARTICIPAT DE ÎNĂLȚARE LA O PROCESIUNE CU ICOANA FĂCĂTOARE DE MINUNI A MAICII DOMNULUI A RĂDĂCINII DIN KURSK

Publicat pe 17 Iunie 2024, de Orthodox Christianity

Foto: spc.rs

Nici măcar ploaia puternică nu a putut împiedica zeci de mii de credincioși ortodocși să se alăture procesiunii anuale din Belgrad în cinstea sărbătorii Înălțării Domnului – sărbătoarea patronală a capitalei, Slava.

În acest an, procesiunea a fost înfrumusețată de prezența Icoanei Maicii Domnului a Rădăcinii din Kursk, făcătoare de minuni, adusă de o delegație a Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei condusă de Sfinția Sa Mitropolitul Nicolae, Întâistătător al ROCOR.

Foto: spc.rs

Icoana Rădăcinii din Kursk a fost asociată cu o serie de sfinți de-a lungul secolelor, printre care Sfântul Serafim de Sarov și Sfântul Ioan (Maximovici) de San Francisco. În prezent, este considerată ocrotitoarea diasporei rusești păstorite de ROCOR.

Foto: spc.rs

Pe lângă icoană, în ajunul sărbătorii au sosit la Belgrad și moaștele Sfântului Mare Mucenic Iustin Popovici, ambele atrăgând mii de credincioși ortodocși. Ambele comori sfinte au fost purtate într-un loc de cinste în timpul procesiunii, informează Biserica Ortodoxă Sârbă.

În timpul unei opriri în Piața Slavija, Sfinția Sa Patriarhul Porfirie al Bisericii Ortodoxe Sârbe a citit Sfânta Evanghelie. Când procesiunea a ajuns la masiva biserică Sfântul Sava, a fost citit acatistul Sfântului Iustin.

Foto: spc.rs

Apoi, Sfinția Sa s-a adresat procesiunii, menționând importanța sărbătorii Înălțării, când Hristos a așezat firea umană de-a dreapta lui Dumnezeu, și marea binecuvântare a prezenței Icoanei Maicii Domnului a Rădăcinii din Kursk și a moaștelor Sfântului Iustin.

Patriarhul și-a îndemnat turma, spunând:

„Domnul Mântuitorul nostru să fie întotdeauna oglinda și măsura noastră. Dacă Hristos este punctul nostru de referință și criteriul nostru, dacă El este scopul și sensul, dacă El este pe primul loc, putem fi siguri că toate celelalte lucruri vor fi la locul lor. De aceea, să ne amintim mereu de cuvintele răsunătoare ale Sfântului Părinte Iustin, pe care el le folosea pentru a aduce aminte și a mângâia poporul său și care ne aduc aminte și ne mângâie și pe noi astăzi: ‘Totul pentru Hristos, Hristos mai presus de toate!’.”

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oarecare said, on iunie 18, 2024 at 8:38 pm

    Președintele AUR, George Simion, singurul candidat de 10 la președinția României – OrtodoxINFO
    Poate mai degrabă de 0 (zero), că tot pion alb este! Stăm acasă și NU ieșim la vot!

    Apreciază

  2. Bill said, on iunie 19, 2024 at 9:18 am

    The Lenten Ecumenism of the Serbian Patriarchate: Praying With Ecumenically Condemned Heretics Ecumenismul din Postul Mare al Patriarhiei Sârbe: Rugăciunea cu eretici condamnați ecumenic

    Apreciază

  3. Bill said, on iunie 19, 2024 at 9:27 am

    Global Orthodoxy in Chaos: A Current Overview of Their Post-Patristic Apostasy Ortodoxia globală în haos: O privire de ansamblu actuală asupra apostaziei lor postpatristice

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.