SACCSIV – blog ortodox

Ce politicieni vor sta gratis în casele de protocol. Statul le va plăti chiria, întreţinerea, precum și alte cheltuieli

Posted in APA, CAMERA DEPUTATILOR, CURENT ELECTRIC, GAZ NATURAL, Romania, SENATUL ROMANIEI by saccsiv on iunie 18, 2024

Legislația privind locuințele de protocol ale RA-APPS a fost modificată astfel încât politicienii să poată locui gratuit în aceste imobile, instituțiile la care sunt angajați urmând să deconteze toate cheltuielile.

Guvernul a aprobat ordonanța: „Modificările (…) vizează regulile aplicabile locuințelor de protocol și mecanismul privind atribuirea acestora, în acord cu poziția și ierarhia sistematizată a fondului locativ de protocol”.

Pot beneficia de locuinţe de protocol, la cerere, cu plata chiriei prevăzute de lege, persoanele care îndeplinesc următoarele funcţii publice: vicepreşedinţi ai Senatului şi ai Camerei Deputaţilor, miniştri şi asimilaţi ai acestora, precum şi preşedintele Consiliului Legislativ şi avocatul poporului”, se arată în actul normativ care modifică Ordonanța Guvernului nr. 19/2002.

Pentru acești politicieni, inclusiv din Senat și Camera Deputaților, atribuirea locuinţei de protocol se face, la cererea acestora, cu aprobarea Secretariatului General al Guvernului şi se pune la dispoziţie acestora de către R.A.-A.P.P.S., împreună cu dotările aferente, pe baza de contract de închiriere și prestări servicii încheiat cu persoanele beneficiare, în limita fondului locativ existent.

Atribuirea locuinţelor de protocol se poate face numai dacă persoanele sus-amintite nu deţin în proprietate exclusivă sau în coproprietate în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea o alta locuinţă care să corespundă criteriilor aprobate prin hotărâre a Guvernului.

Pentru locuinţele de protocol, chiria şi cheltuielile de întreţinere pentru energie, gaze, apa, canal, amortizarea şi uzura mijloacelor fixe şi obiectelor de inventar, după caz, taxele şi impozitele pe clădiri şi terenuri se decontează de instituţiile publice în care îşi desfăşoară activitatea beneficiarii”, se mai arată în documentul aflat joi pe masa Guvernului.

Cititi va rog mai multe la:

https://adevarul.ro/economie/politicienii-vor-sta-gratis-in-casele-de-protocol-2368253.html

 

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on iunie 18, 2024 at 2:18 pm

    „Statul” nu exista…este o fictiune…poporul plateste…era o zicala pe vremea comunismului – masele revolutionare o duc bine prin reprezentantii lor…sau mai recent era unul prin parlament care a declarat ca poporul traieste prin reprezentantii sai…

    Apreciază

  2. Oarecare said, on iunie 18, 2024 at 8:31 pm

    În timp ce alții nu au unde să stea! Plătesc chirii exorbitante și abia se descurcă, deși muncesc de le sar capacele!

    Apreciază

    • geo said, on iunie 19, 2024 at 7:26 am

      Si daca nu platesc le ia casa banca…si raman pe drumuri…

      Apreciază

      • Oarecare said, on iunie 19, 2024 at 5:42 pm

        La locul de muncă șeful vrea să dea afară pe nedrept o doamnă greu încercată de datorii.
        Numele dumneaei este Ioana. Sfântul Ioan Botezătorul și Sfântul Ioan Rusul să o ferească!

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.