SACCSIV – blog ortodox

China nu va participa la conferința de Pace din Elveția. Beijingul a refuzat oferta deoarece Rusia nu a fost invitată

Posted in CHINA, ELVETIA, razboi, RUSIA, Ucraina, Vladimir Putin, Volodimir Zelenski, Xi Jinping by saccsiv on iunie 1, 2024

Sursa: https://alephnews.ro/guvern/china-nu-va-participa-la-conferinta-de-pace-din-elevetia-beijingul-a-refuzat-oferta-deoarece-rusia-nu-a-fost-invitata/

  • China nu va participa la conferința de Pace pentru Ucraina.
  • Conferința de Pace pentru Ucraina se va ține pe 15 iunie în Elveția.
  • La conferința de Pace din Elveția, Rusia nu a fost invitată.
  • China nu vrea să mai participe dacă Rusia nu e invitată.
  • China vrea un summit de pace unde să participe ambele părți.
  • Europa se pregătește de război cu Rusia, avertizează Viktor Orban.
  • Orban: Etapele războiuli sunt discuția, pregătirea și distrugerea.
  • Miniștrii Apărării din SUA și China s-au întâlnt să negocieze pacea.
  • China a făcut exerciții militare în jurul Taiwanului timp de două zile.
  • Americanii vor să discute cu chinezii despre blocada din Taiwan.

China face un pas înapoi de la conferința de Pace din Elveția unde ar trebui să fie negociat sfârșitul războiului. Ce nu-i convine Chinei? Faptul că nu vor fi puse la masa discuțiilor ambele părți aflate în conflict – Rusia și Ucraina. China are deja propriile planuri când vine vorba de pace. După vizita lui Putin de la Beijing, Xi Jinping a anunțat un summit al Păcii unde să negocieze mai întâi de toate Putin și Zelenski, apoi Occidentul. În Elevția e fix pe dos – Rusia nu e nici măcar invitată. În realitate, Europa se pregătește de război cu Rusia, avertizează Orban.

„Drumul către război nu se parcurge într-un singur pas. Sunt trei etape: discuție, pregătire și distrugere. Acum terminăm discuția și suntem în stadiul de pregătire. Suntem la câțiva centimetri de distrugere!”
Viktor Orban, premierul Ungariei. Apele sunt tulburi și în Extremul Orient. După blocada Beijingului din jurul Taiwanului s-au întâlnit miniștrii apărării din SUA și China să vorbească în spatele ușilor închise. America e îngrijorată de statutul Taiwanului după ce armata chineză a făcut exerciții militare timp de 2 zile în jurul insulei.

Guvernul elvețian organizează pe 15 și 16 iunie o conferință la nivel înalt privind pacea în Ucraina, la care Rusia nu a fost invitată. Scopul acestei conferințe este de a oferi un cadru favorabil pentru obținerea unei păci durabile și cuprinzătoare în Ucraina, precum și o foaie de parcurs concretă pentru participarea Moscovei la procesul de pace.

În această săptămână, China și-a informat diplomații că nu au fost îndeplinite mai multe condiții pentru participarea sa. În special, Beijingul insistă ca conferința să fie recunoscută de Rusia și Ucraina, ca toate părțile să participe pe picior de egalitate și ca toate propunerile să fie discutate în mod echitabil, a declarat una dintre surse.

Prima întâlnire între miniștrii apărării din SUA și China după 2022, în Singapore. Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, și omologul său chinez Dong Jun au început vineri, la Singapore, rare discuții directe, cu speranța de a tempera diferențele dintre cele două mari puteri, potrivit delegației americane.
Această primă întâlnire între miniștrii apărării american și chinez din 2022 a început puțin după ora locală 13:00, în marja Dialogului Shangri-La, un forum de apărare care se desfășoară până duminică, potrivit AFP. Aceste discuții vin în contextul în care Beijingul a întreprins recent manevre militare majore în jurul Taiwanul și al războiului dintre Rusia și Ucraina. Insula, a cărei suveranitate este revendicată de Beijing, este susţinută militar de Statele Unite, care se opun oricărei schimbări a statutului Taiwanului prin forţă, fără a cere însă independenţa acestuia.

Kremlinul, despre natalitatea din Republica Moldova: Bărbații nu mai au timp de făcut copii, pentru că merg la exerciții militare cu americanii și românii.

Reacţii virulente la Moscova după ce Biden a autorizat Ucraina să lovească ţinte în Rusia pentru a apăra Harkovul. Medvedev a vorbit din nou despre posibilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare tactice

Drama celor trei tineri luati de ape in Italia trebuie sa ne fie pilda

Posted in APOCALIPSA, IISUS HRISTOS, INUNDATII, Italia, SFARSITUL LUMII, sfarsitul vremurilor by saccsiv on iunie 1, 2024

Priviti, va rog, fotografia din dreapta jos:

Deci trei tineri stau pe o limba de pamant, foarte aproape de malul raului.

Ce a urmat este dramatic:

 

https://x.com/Tg1Rai/status/1796623191122514406?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1796623191122514406%7Ctwgr%5E88620c97a0098bbbd638f7f70288de38d94b5939%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sursazilei.ro%2Fvideo-imagini-dramatice-din-italia-trei-tineri-dintr-o-masina-cu-numere-de-romania-luati-de-ape%2F

 

Iata si ce putem citi la https://telem.ro/trei-tineri-posibil-romani-luati-de-ape-in-italia-dupa-ce-au-fost-surprinsi-imbratisati-si-neputinciosi-in-mijlocul-puhoaielor-sunt-cautati-fara-incetare/

[…]

Scenele surprinse de trecători sunt şocante – aceştia stau îmbrăţişaţi şi neputincioşi în mijlocul râului învolburat pentru că pare că nu există vreo şansă să scape din mijlocul puhoaielor. Chiar dacă pompierii au încercat să le arunce mai multe frânghii de care să se prindă, totul a fost în zadar. În doar câteva minute, cotele râului au crescut, iar tinerii au fost luaţi de curenţii puternici. Imediat, în zonă, au fost trimise două elicoptere, dar şi mai multe bărci. În apropierea râului a fost găsită o maşină cu numere de înmatriculare româneşti.

Potrivit presei italiene, cei trei tineri ar avea origini româneşti. Ar fi vorba despre o fată de 20 de ani, o alta de 23 de ani, care ar fi venit din România în urmă cu trei zile pentru a-și vizita mama şi tatăl, stabiliţi în Peninsulă. Iar despre băiatul de 25 de ani se ştie doar că ar locui în Udine. Nu se știe încă de ce aceştia se aflau în râu, şi nici cum au ajuns acolo.

 

Comentariu saccsiv:

Nu conteaza cum au ajuns acolo, esential este ca tot astfel puteau si pleca. De ce n-au facut-o?

La tv am vazut mai multe filmari, pe care nu le gasesc insa si pe internet. M-au cutremurat.

Efectiv, limba aia de pamant se transforma in insula, apoi in insulita, apoi dispare. Cei trei se iau in brate iar nivelul apei creste si creste si creste, pana ii ia.

Daca nu i-au gasit pana acum, foarte probabil ca sunt deja morti…

Deci, ce au asteptat? Evenimentele s-au desfasurat pe parcursul mai multor minute, adica n-a fost precum o alunecare de teren. Aveau timp. Totul era sa gandeasca rapid si sa ia decizia corecta. N-au luat-o insa…

Bunul Dumnezeu sa-i ierte!

Ce invatam de aici? Daca suntem pe o limba de pamant din albia unui rau si observam ca apa incepe sa creasca, nu mai asteptam nimic, am si taiat-o spre mal.

Dar drama aceasta trebuie privita si ca o parabola. Mai sus a fost vorba despre ape, dar pot fi si alte situatii in viata. Ba mai mult, asa va fi si la Sfarsitul Vremurilor.

Abunda semnele ca Vremurile Apocaliptice sunt la usi, dar majoritatea le ignora. La fel cum a fost si in cazul celor trei tineri, care si-au cautat de lucru in albia unui rau in conditiile in care stirile abunda de informatii cum ca este o perioada de mari inundatii in Italia. Adica, oricand, orice curs de apa de acolo poate sa o ia razna.

Iar cand totul va deveni evident, multi inca vor astepta ei stiu ce, dupa cum am scris si in articolul:

Unii accepta ca vine Sfarsitul Lumii, dar vorbesc cu detasare, de parca ar comenta un film la tv, cu toate ca si ei sunt actori ai acestui film…

Exact cum au procedat cei trei nefericiti…

Tagged with: , , ,

Cuvinte cheie care ii pot da de gol

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 1, 2024

Liga Profesionistă de Fotbal din Franța a decis să îl suspende patru etape pe Mohamed Camara după ce acesta a refuzat să participe la campania împotriva homofobiei

Posted in Franta, homofobie, HOMOSEXUALITATE by saccsiv on iunie 1, 2024

Sursa: https://www.sport.ro/franta/ce-pedeapsa-a-primit-fotbalistul-din-ligue-1-care-a-acoperit-intentionat-doua-sigle-de-pe-tricou.html

Mohamed Camara (24 de ani), mijlocașul din Mali al formației AS Monaco, a fost suspendat de Liga Profesionistă de Fotbal din Franța.

Pe 19 mai, la ultima etapă din Ligue 1, în Franța s-a derulat o campanie pentru lupta împotriva homofobiei. Mohamed Camara, jucătorul lui AS Monaco, a refuzat să ia parte.

Mohamed Camara, suspendat 4 etape

La meciul cu Nantes (4-0), în care a și marcat un gol, Camara a refuzat să participe la fotografia de grup în care apărea și un banner de susținere pentru comunitatea LGBTQ.

De asemenea, Camara a acoperit cu bandă adezivă două dintre siglele de pe tricoul lui AS Monaco – cea a campaniei împotriva homofobiei, de pe piept, și cea în care apare simbolul curcubeului, de pe mânecă.

Liga Profesionistă de Fotbal din Franța a decis să îl suspende patru etape pe Mohamed Camara după ce a refuzat să participe la campania respectivă. Pedeapsa maximă, conform regulamentului din Franța, s-ar fi ridicat la 10 runde de suspendare, potrivit regulamentului Federației.

Clubul AS Monaco, care se delimitează de gestul lui Mohamed Camara, a explicat anterior că jucătorul musulman din Mali a luat această decizie din „motive religioase”.

„Luăm act de decizia Ligii, o respectăm și nu vom face apel. Poziția noastră pe acest subiect este clară și i-am explicat lui Mo Camara că putea să se comporte diferit.

AS Monaco susține acțiunea Ligii, lupta împotriva discriminării, a homofobiei. Este clar pentru noi, este clar și pentru Mo”, a spus managerul general al lui AS Monaco, Thiago Scuro, pentru AFP.

Mohamed Camara, crescut în țara natală la AS Real Bamako, a ajuns în 2018 în Austria, la vârsta de 18 ani. Mijlocașul din Mali a jucat la FC Liefering, TSV Hartberg și RB Salzburg, de la ultima fiind cumpărat de AS Monaco în 2022, pentru 15 milioane de euro.