SACCSIV – blog ortodox

Peru a trecut o lege prin care sunt declarați ‘bolnavi mintal’ cei ce se identifică drept transgender, nonbinar sau intersexual

Posted in BOLI MINTALE, HOMOSEXUALITATE, lesbiene, Peru, TRANSSEXUALISM by saccsiv on mai 27, 2024

Natural News: Peru passes law classifying people who identify as transgender, nonbinary and intersex as “mentally ill”

Peru a trecut o lege prin care sunt declarați ‘bolnavi mintal’ cei ce se identifică drept transgender, nonbinar sau intersexual

De Belle Carter, 20 Mai 2024, Natural News

Peru, țară sud-americană, a adoptat o rezoluție care clasifică persoanele care se identifică drept transsexuale, non-binare și intersexuale ca fiind ‘bolnave mintal’. Decizia va modifica limbajul din Planul de asigurare de sănătate Essentials, pentru a reflecta faptul că persoanele trans și intersexuale suferă de o tulburare psihică.

Rezoluția a fost semnată oficial săptămâna trecută de către președintele peruan Dina Boluarte, ministrul sănătății Cesar Vasquez și ministrul economiei și finanțelor Jose Arista. Aceasta a fost menită să asigure că serviciile complete de sănătate mintală pentru comunitatea transsexuală ar putea ‘garanta acoperirea completă a asistenței medicale pentru sănătate mintală’, a explicat Ministerul peruvian al Sănătății (MINSA).

Noua lege a stârnit reacții negative din partea grupurilor de activiști LGBTQ+ din Peru.

Jheinser Pacaya, director al OutfestPeru, consideră că aceasta reprezintă un eșec substanțial. Pacaya a scris pe X:

„La 100 de ani de la dezincriminarea homosexualității, [MINSA] nu are nimic mai bun de făcut decât să includă persoanele trans în categoria bolilor psihice. Cerem și nu vom avea odihnă până la abrogarea acesteia.”

Percy Mayta-Tristan, cercetător medical la Universitatea Științifică de Sud din Lima, a declarat pentru The Telegraph că această decizie arată o lipsă de conștientizare a complexității problemelor LGBTQ+.

„Nu poți ignora contextul în care acest lucru se întâmplă într-o societate super-conservatoare, în care comunitatea LGBT nu are drepturi și în care etichetarea lor ca bolnavi mintal deschide ușa către terapia de conversie”, a spus acesta.

Criticii mai susțin că decretul perpetuează stereotipurile dăunătoare și ar putea legitima ‘practicile de conversie’, înrăutățind problemele de sănătate mintală pentru comunitățile LGBTQ+ din Peru. (Pe aceeași temă: Psihoterapeuții anunță planuri de a ‘eradica’ criticii mutilării transsexualilor din rândul medicilor).

„Guvernul peruan ar trebui să renunțe la acest decret tendențios și neștiințific și să urmărească să pună în aplicare clasificarea actualizată [a Organizației Mondiale a Sănătății] a bolilor privind orientarea sexuală și identitatea de gen”, a scris Cristian Gonzalez Cabrera, cercetător principal la Human Rights Watch.

„De asemenea, ar trebui să se consulte cu organizațiile LGBT din Peru cu privire la modul cel mai bun de a asigura drepturile comunităților lor la sănătate fizică și psihică prin intermediul unor politici publice proporționale și care respectă drepturile.”

În apărarea decretului, Ministerul Sănătății al națiunii a susținut că, în ciuda clasificării modificate, comunitatea LGBTQ+ nu va fi supusă la terapii de conversie obligatorii.

Disforia de gen este clasificată tehnic drept o boală psihică în America

În Statele Unite disforia de gen este încă clasificată din punct de vedere tehnic ca fiind o boală psihică. Afecțiunea a fost recunoscută anterior în psihiatrie și psihologie ca fiind tulburare de identitate de gen (GID). GD a înlocuit GID ca termen preferat în anul 2013, odată cu publicarea unei actualizări a ‘Manualului de diagnostic și statistică a tulburărilor psihice’.

Termenul de ‘boală psihică’, potrivit Asociației Americane de Psihiatrie, ‘se referă în mod colectiv la toate tulburările psihice diagnosticabile’.

Reprezentantul american Robert Garcia (democrat din California) a condamnat decretul din 10 mai al lui Lima, care clasifică persoanele transsexuale, nonbinare și intersexuale ca fiind ‘bolnave mintal’. Potrivit lui Garcia, măsura este ‘discriminatorie, periculoasă și rușinoasă’.

„În calitate de american peruan homosexual și de primul american peruan care a făcut parte din Congres, îmi este clar că decizia administrației Boluarte și a Congresului de dreapta de a ataca și de a-i eticheta pe peruvianii trans și intersexuali drept ‘bolnavi mintal’ este discriminatorie, periculoasă și rușinoasă”, a declarat Garcia într-un comunicat.

„În loc să lucreze la problemele reale – regresul democratic, mineritul și exploatarea forestieră ilegală și exploatarea muncitorilor – această măsură extremă duce Peru în regres. Voi lucra direct cu Departamentul de Stat pentru a respinge acest atac direct asupra peruanilor LGBTQ+.”

Congresmanul a declarat că biroul său va colabora cu Departamentul de Stat pentru a coordona un răspuns și pentru a exercita presiuni diplomatice asupra guvernului peruan pentru a inversa această politică. De asemenea, reprezentantul homosexualilor a exprimat că nu va participa la un eveniment din iunie cu ambasada țării, pentru a-și exprima dezacordul față de măsura menționată.

Garcia a fost ales în luna septembrie copreședinte al Congressional Caucus on Peru, un grup bipartizan care își propune să consolideze relația Statelor Unite cu poporul peruan pe teme de interes comun, evenimente bipartizane și promovarea legăturilor culturale.

Vizitați CultureWars.news pentru a citi mai multe articole legate de cultura persoanelor cu confuzie de gen și de modul în care persoanele transsexuale interacționează cu societatea în care trăiesc.

Urmăriți videoclipul de mai jos, care vorbește despre operatiunea psihologică cu transsexualitatea, care a fost dezlănțuită asupra poporului american pentru a destabiliza comunitățile.

https://www.brighteon.com/02383606-d826-4ca7-aa5c-f84a0195b583

Acest videoclip este de pe canalul lui Sarah Westall de pe Brighteon.com.

Mai multe articole pe aceeași temă:

Colegiul American de Pediatrie DEMONTEAZĂ afirmația potrivit căreia „afirmarea” ajută la sănătatea mintală a copiilor cu disforie de gen.

Tratamentele cu hormoni TRANS pot crea un val de monștri pedofili violenți, devianți și bolnavi psihic, care vânează copii.

Studiu: 34% dintre copiii cărora li se administrează blocante pentru pubertatea transsexuală sfârșesc prin a deveni cazuri cu probleme psihice.

RamaswamyHYPERLINK „https://www.genderconfused.com/2023-08-22-ramaswamy-trans-kids-have-mental-health-condition.html”: Copiii care cred că sunt transsexuali au „o problemă de sănătate psihică”.

Rata de sinucidere a transsexualilor crește vertiginos; mass-media dă vina pe orice, cu excepția bolilor psihice LGBT.

Sursele includ:

TheNationalPulse.com

Telegraph.co.uk

Advocate.com

Brighteon.com

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oarecare said, on mai 27, 2024 at 9:18 pm

    Când și în România? Doamne ajută!

    Apreciat de 2 persoane

  2. scortisoara said, on mai 27, 2024 at 11:24 pm

    Asta se vrea Marlyn Monroe ? Cu gura aia a reusit sa semene cu Tiranozaurus Rex… :)))))))))

    Apreciat de 1 persoană

  3. Nicolae said, on mai 28, 2024 at 12:39 am

    Cei ce se identifică drept transgender, nonbinar sau intersexual, sau orice altceva in afara de barbat sau femeie sunt niste bieti rataciti care sunt incurajati de alti rataciti, psihopati, pedofili, smintiti satanizati … Ei pot fi curarisiti si doar daca ar recunoaste ca sunt bolnavi si ar cere ajutorul celor in masura sa-i ajute … Se zice ca cele doua sexe merg, unul la urolog, iar celalalt la ginecolog … iar cei care nu se incadreaza, unde merg ? O baterie functioneaza cu + masculin si cu – feminin !!! Sunt curios, cei de la lgbtq -+ … cum ar face sa functioneze bateria si cu alte insemne ?!?

    Apreciat de 1 persoană

    • tataia said, on iunie 1, 2024 at 1:54 am

      Ehe, eu cind am zis ca economia unei tari nu poate functiona decit. asemenea unei baterii, cu plus (oameni bogati) si minus (oameni saraci) nu ati fost de acord. Deci analogia.cu bateria este buna cind va convine voua si nu mai este buna cind nu va convine. De asemenea psihiatria a fost super blamata in trecut pe acest blog. Ca metodele psihiatrice sint empirice si nestiintifice, ca nu exista nici un fel de dovezi, ca psihiatri de renume nu au putut face diferenta intre bolnavi psihici si oameni care se prefaceau., ca o data ce ai fost diagnosticat cu o boala psihica este imposibil sa mai fii reabilitat, ca nimeni nu a recunoscut ca a gresit atunci cind cei care se prefaceau a fi nebuni au incetat a se preface si au inceput sa dea raspunsuri „normale”, ca medicamentele folosite in psihiatrie faciliteaza posesia demonica sau te blocheaza in starea de posedare, etc. Deci psihiatria, intr-un cuvint nu este buna. Dar cind ii declara pe transgenderi ca fiind bolnavi mintal dintr-o data devine buna.

      Apreciază

  4. Bill said, on mai 28, 2024 at 4:46 am

    Alianța Părinților din România, scrisoare deschisă către Ministerul Familiei: Familia naturală este singura care poate asigura viitorul unei națiuni, perpetuarea speciei și stabilitatea socială

    Judecătoarea Adriana Stoicescu: Ceea ce la început părea o glumă sinistră va deveni normă [..] Problema apare când ceea ce este, în mod evident, o deviaţie, tinde să se impună ca normă. Iar cei care nu se conformează sunt, pentru început, apostrofaţi. Apoi arătaţi cu degetul. Apoi penalizaţi că nu se supun. Şi ştim cu toţii unde poate duce nesupunerea, nu?  Că iacătă, tot ştiinţa ne zice că varza e varză şi nu broască ţestoasă. Iar găina, că tot sunt fericită posesoare, nu simte nevoia să se identifice cu vecina capră, ci face ce ştie ea să facă, aşa cum, ce să vezi, a lăsat-o Ăl de Sus pe lumea asta: face ouă. Pe care fiinţele non binare le consumă…. Ceea ce la început părea o glumă sinistră va deveni normă. Şi ca în bancurile proaste, cei care urlăm în pustiu vom sfârşi arşi pe rug, cu unii şi alţii, îmbrăcaţi în rochiţe roz, învârtindu-se pe lângă noi, încercând să ne smulgă, în timp ce focul urcă şi ne cuprinde, marea recunoaştere: Dumnezeu nu există. Căci, dragii moşului, doar despre asta e vorba în povestea cu rochiţa roz. Despre obsesia omului nou de a-L omorî. Atât.

    Franța | Emmanuel Macron vrea să ducă o „bătălie culturală, a civilizațiilor” împotriva țărilor din Est. E vorba de valorile creștine, „care nu sunt ale noastre”

    Religia Conspirației [..]  Personal, dar ce mai contează astăzi părerile personale în fața tăvălugului ideologic al progresismului fanatic, consider că se încearcă implementarea unei adevărate noi religii.  Fundamentul îl constituie educația dirijată în care rațiunea lasă locul doctrinelor obligatorii, iar morala și spiritualitatea sunt total eliminate. Este o religie care nu se bazează pe miracole, nu se bazează pe idei nobile, nu se bazează pe morală și spiritualitate și, paradoxal, nu se bazează nici pe rațiune. Se bazează pe incultura maselor a căror educație este DIRIJATĂ prin înlocuirea rațiunii cu dogma. Această religie a inculturii are ca scop negarea și, în final, distrugerea ordinii și moralei sociale clădite în secole de dezvoltare a omenirii. Iar propaganda constituie elementul cel mai puternic al manevrării maselor. […] Și astfel, prin introducerea neîncrederii și dezbinării, prin instaurarea haosului controlat, omenirea este împinsă din starea de echilibru social și moral la starea de gloată, la starea de turmă.

    Apreciază

  5. Florinache said, on mai 28, 2024 at 8:54 am

    Firmituri de normalitate.

    Apreciază

  6. geo said, on mai 28, 2024 at 9:02 am

    https://www.g4media.ro/papa-francisc-a-folosit-un-termen-insultator-si-vulgar-vorbind-despre-homosexualii-din-biserica-catolica-media.html

    dar, vai, ce pudici sunt…nu suporta nici macar cu o floare sa fie atinsi…

    Apreciază

  7. geo said, on mai 28, 2024 at 1:13 pm

    https://www.goodreads.com/quotes/31525-the-press-is-a-gang-of-cruel-faggots-journalism-is

    Cand am citit cest text mi-a venit in minte rares bogdan, in primul rand…

    Apreciază

  8. Bill said, on mai 29, 2024 at 5:30 am

    Papa face valuri: ”PREA MULT POPONARISM ÎN BISERICĂ”! Afară cu „TOȚI POPONARII DIN SEMINARII, CHIAR ȘI CU CEI SEMI-ORIENTAȚI”!

    Papa își cere scuze după ce i-a insultat pe homosexuali

    Contre între eurodeputatul Terheș și o eurodeputată neomarxistă ce susține că bărbații pot să nască

    RFK Jr celebrates an infamous Dem gay rights leader Harvey Milk who was accused of grooming minors R.F.Kennedy Jr. sărbătorește un celebru lider democrat pentru drepturile homosexualilor, Harvey Milk, acuzat că a racolat minore

    RFK Jr. defends Israel, says there’s no evidence Netanyahu is pursuing genocide as a goal, claims real genocide is being committed against JEWS  R.F.Kennedy Jr.apără Israelul, spune că nu există dovezi că Netanyahu urmărește genocidul ca obiectiv, susține că adevăratul genocid este comis împotriva EVREILOR

    Are Genocidal Zionists Blackmailing RFK Jr. with Lolita Express Info?  Sioniștii genocidari îl șantajează pe RFK Jr. cu informații despre Lolita Express? Vă întrebați de ce RFK Jr. a cedat și a început să lingușească sionismul atât de repede și complet, după ce a făcut comentariul despre China și despre „evreii ashkenazi” care nu au făcut Covid-19? O recentă scăpare în timpul unui interviu la podcastul lui Tim Pool, un șarlatan sionist, ar putea lămuri puțin lucrurile. Mai întâi, câteva informații de fond: ‘Robert F. Kennedy Jr. s-a luptat cu ceea ce el numea cel mai mare defect al său – „demonii poftei mele” – în timp ce ținea o evidență a peste două duzini de cuceriri, potrivit jurnalului său secret. Jurnalul gros și roșu a fost găsit în casa lor de către soția sa, Mary Richardson Kennedy, care, tulburată de iminentul lor divorț și de filfizoneria în serie a lui Kennedy, „s-a sinucis” anul trecut…’ [..] 

    Apreciază

  9. Ania said, on iunie 10, 2024 at 6:36 am

    Intersexualitatea nu e o simpla afectiune psihiatrica, e o malformatie genetica. Si in biologie si in anatomie si in genetica si in obstetrica sau medicala se vorbeste despre acelasi lucru: in momentul zamislirii apar sex barbatesc, sex femeiesc. Ce e intersexualitate e malformatie genetica (congenitala). Nu se stie sigur de ce poate aparea, ea e foarte rara intr-adevar, dar exista. Intersexualitatea poate fi de trei feluri hermafroditism adevarat (HA), cand individul poseda si testicule si penis la exterior si uter si ovare la interior. In aceste cazuri individul este considerat femeie (asa s-a stabilit, pentru ca trebuie sa ii atribui un sex, un gen, nu poti sa spui ca e nimic). Treaba e ca ei nu se pot reproduce, raman sterili o viata intreaga. Mai poate fi Pseudohermafrodism masculin (PHM) cand are aparatul reproducator masculin si un rudiment de uter sau chiar un uter. Bineinteles el este considerat barbat. Mai este si pseudohermafroditism femel (PHF) in care are aparatul reproducator femel si un rudiment de penis, dar el este considerat femeie. Acesti indivizi de obicei sunt infertili, sunt sterili. Poate in cazul PHM si PHF unii sa fie ferili, dar nu isi pot lasa samanta sau nu pot duce o sarcina, sa faca copii. Din punct de vedere psihic, da pot dezvolta diverse afectiuni. Din cate am citit sunt mai predispusi la depresie si la diverse tulburari psihice, mai ales daca au tulburari hormonale, nu le functioneaza organismul cum trebuie.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.