SACCSIV – blog ortodox

Sfântul Munte: Ne opunem căsătoriei homosexualilor!

Posted in casatorii intre homosexuali, HOMOSEXUALITATE, lesbiene, Muntele Athos by saccsiv on decembrie 23, 2023

Sursa: https://www.chilieathonita.ro/2023/12/20/sfantul-munte-ne-opunem-casatoriei-homosexualilor/

Sfânta Chinotită a Sfântului Munte Athos a publicat un Comunicat oficial pe data de 18 decembrie 2023 cu privire la intenția guvernului de a legifera căsătoria între persoane de același sex.

În documentul oficial emis, Sfânta Chinotită își exprimă profunda îngrijorare nu numai cu privire la căsătoria între persoane de același sex, ci și cu privire la adopția iminentă care va apărea în astfel de cazuri.

Încheind, monahii athoniți roagă cu multă intensitate guvernul elen să nu înainteze cu legea anticreștină, accentuând că așa ceva îi găsește total împotrivă.

De asemenea, câțiva Ierarhi din Biserica Ortodoxă Greacă și-au exprimat împotrivirea. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Elene monitorizează strâns tema.

Sfântul Munte a emis un document similar în vara lui 2022 când IPS Elpidofor de America a creat un mare scandal botezând copilul adoptat de un cuplu de homosexuali celebri din SUA.

Nu putem să nu remarcăm paralelismul între dorința guvernului elen de a legifera prin căsătorie distorsiunile sexuale și porunca Papei Francisc, conducătorul ereziei catolice, care a poruncit preoților catolici să binecuvânteze aceste căsătorii.

Lectură cu folos!

Mai jos urmează textul Comunicatului Oficial al Sfintei Chinotite a Sfântului Munte:

Cu ocazia declarațiilor recente privind intenția guvernului grec de a legifera căsătoria „cuplurilor de același sex”, precum și adopția copiilor de către aceștia, Sfânta noastră Chinotită exprimă profunda îngrijorare și neliniște a tuturor Sfinților Părinți Athoniți.

Sfântul Munte, ca loc al rugăciunii și ascezei se roagă cu smerenie pentru toți oamenii, ca și chipuri ale lui Dumnezeu.

Cu toate acestea, ne exprimăm îngrijorarea și adânca tristețe provocate de proiectele de lege despre care vorbim.

Prin prezentul Comunicat Oficial suntem datori să declarăm cu claritate că orice formă de căsătorie sau adopție care se opune învățăturii Evanghelice precum și îndelungatei tradiții evlaviosului nostru neam, tradiție legată de sfânta instituție a familiei, ne găsește total împotrivă.

Adresăm o intensă rugăminte către Guvernul Elen să nu înainteze cu legea antievanghelică anunțată, rugându-ne ca Protectoarea țării noastre și Stăpâna Sfântului Munte, Preasfânta Născătoare de Dumnezeu să mijlocească către Domnul nostru Iisus Hristos să conducă pe toți la pocăință și viață în conformitate cu lumina Evangheliei și a învățăturii Sale.

Sursă: Romfea.gr

Vigilant Citizen: Simbolismul ascuns din filmul “Leave the World Behind” (Lasă lumea în urmă), produs de soții Obama

Posted in Barack Obama, FILM ARTISTIC, filme, SIMBOLURI, VIGILANT CITIZEN by saccsiv on decembrie 23, 2023

Personajul Clay (in traducere, Lut) din film:

„Habar nu am ce ar trebui să fac acum. Abia dacă pot face ceva fără telefonul mobil și GPS-ul meu. Sunt un om inutil.”

Parerea avocatului Gheorghe Piperea despre filmul Leave the World Behind am postat-o la:

Alte chestii esentiale pe care le putem studia si experimenta intr-un apartament de bloc pentru pregatirea de supravietuire

Iata si parerea Vigilant Citizen:

The Hidden Symbolism in “Leave the World Behind”, a Disturbing Movie Produced by the Obamas

Simbolismul ascuns în ‘Leave the World Behind’ (Lasă lumea în urmă), un film tulburător produs de soții Obama

Produs de Barack și Michelle Obama, ‘Leave the World Behind’ este despre prăbușirea completă din interior a Americii. Și, prin simbolism, filmul vrea de fapt să ne facă să credem că America își merită acest colaps. Iată o privire asupra filmului și a mesajelor tulburătoare pe care le ascunde.

Publicat pe 21 Decembrie 2023, de Vigilant Citizen

Avertisment: urmează detalii (spoilere, dezvăluiri despre un film care strică plăcerea de a-l urmări pentru prima oară) apocaliptice despre acest film!

Vizionarea filmului ‘Leave the World Behind’ este o experiență mizerabilă. La fel ca altor nenumărați urmăritori, m-a lăsat cu un sentiment de anxietate și ușor îngrozit. Deși îmi dau seama că filmele de suspans ar trebui să provoace anxietate, nu este genul de anxietate care oferă un fior și care în cele din urmă te face să te simți viu. Dimpotrivă, nu face decât să te facă să te simți mort pe dinăuntru. Pentru că nu există distracție sau divertisment în acest film, ci doar senzația instinctivă că ‘ei’ încearcă să ne spună ceva.

În multe privințe ‘Leave the World Behind’ mi-a amintit de filmul ‘Contagiunea’, în care era vorba despre o pandemie care se răspândea în întreaga lume. În articolul meu din 2012 despre acest film, am scris:

„Majoritatea oamenilor se uită la filme pentru a se distra. Ei bine, eu unul pot spune că nu a fost absolut nimic distractiv la Contagiunea. De fapt, singura diferență între acest film și filmele educaționale sponsorizate de stat și difuzate în școli, este că trebuie să plătești pentru a fi îndoctrinat.”

La opt ani de la acel articol, cu COVID s-a întâmplat ca lumea să urmeze exact scenariul prezentat în Contagiunea.

Leave the World Behind este ciudat de asemănător cu Contagion: Vrea să expună lumii un scenariu care s-ar putea desfășura cu ușurință în viața reală… și cam atât. Pentru că, în rest, abia dacă se califică drept film. Nu există o intrigă reală, nu există un arc de personaj mare și absolut nicio rezolvare. Doar un sentiment de groază din ce în ce mai mare, pe măsură ce urmărim cum personaje extrem de antipatice își dau seama cât de neputincioase sunt.

Deși am putea ignora pur și simplu acest film abraziv despre colapsul social total, există un fapt care îl face să merite atenția noastră: a fost realizat de către foștii lideri ai lumii libere: Barack și Michelle Obama.

Și, judecând după mesajele care au fost împletite în acest film, ne putem întreba cu adevărat: oare ce este în neregulă cu aceștia?

Sponsorizat direct de către elită

Leave the World Behind este primul film produs de Barack și Michelle Obama prin intermediul companiei Higher Grounds Productions. Fostul președinte și fosta Primă Doamnă a Statelor Unite nu au finanțat pur și simplu filmul de la distanță, ci s-au implicat personal în realizarea acestuia. Într-un interviu pentru Vanity Fair, regizorul Sam Esmail a declarat:

„Președintele Obama a pus romanul lui Alam pe lista de lecturi pentru vara anului 2021 și i-ar fi oferit lui Esmail gânduri despre scenariu. În esență, cineastul a avut acces la unul dintre cei mai experimentați experți din lume în gestionarea unei crize. ‘În schițele inițiale ale scenariului, cu siguranță am împins lucrurile mult mai departe decât au fost în film, iar președintele Obama, având experiența pe care o are, a reușit să mă tempereze un pic în legătură cu modul în care lucrurile s-ar putea desfășura în realitate’, spune Esmail. ‘Scriu ceea ce cred că este ficțiune, în cea mai mare parte, încerc să o păstrez cât mai fidelă vieții, dar exagerez și dramatizez. Și să auzi un fost președinte spunând că te înșeli cu câteva detalii… credeam că mă înșelam foarte mult! Faptul că a spus asta m-a speriat de moarte’.”

În timp ce acest articol din Vanity Fair vorbește cu entuziasm despre contribuția lui Obama la film, o analiză amănunțită a mesajelor din film este îngrijorătoare.

O voi spune direct: cei din spatele filmului nu par să placă deloc America sau publicul larg. Prin simbolism, filmul ne spune că Statele Unite trebuie să plătească pentru păcatele sale. De asemenea, populația sa este prea proastă și cu creierul spălat, pentru a mai face ceva în acest sens.

Deoarece familia Obama este un instrument al elitei oculte, nimic din toate acestea nu ar trebui să fie o surpriză. Dezmembrarea Statelor Unite din interior și demoralizarea întregii omeniri este principalul obiectiv al globaliștilor pe care îi reprezintă.

Pentru a-și pune pe ecran viziunea lor nebună, familia Obama l-a angajat pe regizorul Sam Esmail, care s-a specializat în ‘divertisment’ finanțat de elită.

Înainte de Leave the World Behind, Sam Email a regizat serialul Homecoming. Semnul flagrant cu un singur ochi de pe aceste fotografii promoționale, indică faptul că acesta lucrează pentru elită. Faptul că a lucrat la propriu pentru familia Obama este încă un indiciu.

Așadar, ce mesaj încearcă să transmită familia Obama și Esmail cu Leave the World Behind? În interviul de mai sus, Esmail a declarat:

„Nu este chiar un film cu mesaj, ci mai degrabă o reflecție asupra situației în care ne aflăm ca societate. Dar dacă totuși ar exista un mesaj, atunci acesta ar fi un avertisment.”

Hai să aruncăm o privire la această chestiune.

Lăsați distracția în urmă

Încă de la început, publicul spectator își dă seama că îl așteaptă ceva toxic. O femeie pe nume Amanda Sandford (interpretată de Julia Roberts) îi spune soțului ei că s-a săturat de lume și că vrea să plece pentru o vreme. Și, într-una dintre primele cadre ale filmului, spectatorii primesc indicii despre adevărata natură a celor din spatele ei.

Sunt trei de șase în această secvență. De la stânga la dreapta: un 6 alb pe cană, acul mare care indică numărul șase de pe ceas și la dreapta numărul șase de pe celălalt ceas. Celelalte cifre de pe ultimul ceas au fost ascunse în mod convenabil, pentru a face lucrurile mai evidente.

Dacă credeți că acest lucru este ‘exagerat’, atunci continuați să citiți articolul. Veți înțelege în curând că filmul încurajează spectatorii să fie atenți la detaliile din decoruri, deoarece acestea sunt adesea încorporate cu detalii ce au caracter simbolic.

(more…)