SACCSIV – blog ortodox

PACAT … Jucatorul de tenis Novak Đjoković introduce meditația budistă în grădinițele și școlile din Serbia

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 24, 2018

https://www.vaseljenska.com/vesti/novak-i-jelena-djokovic-uveli-budisticku-meditaciju-u-vrtice-i-skole-u-srbiji/

Traducere OrtodoxInfo:

Novak și Jelena Djokovic introduc meditația budistă în grădinițele și școlile din Serbia

Belgrad – Fundația Novak Djokovic, condusă de Jelena Djokovic, a introdus programul „Mind Up” în grădinițe și școli primare din Serbia (în traducere în limba sârbă, “Calmează-te”).

Acestea sunt meditații ce au fost perfecționate de către psihologi americani, bazându-se pe tradiția budistă cu scopul invocat de a reduce stresul în cazul copiilor, mulți fiind de părere însă că adevăratul obiectiv este “spălarea creierelor” (putându-se vedea cum în materialul video) celor ce sunt critici față de ce se petrece în jurul lor.

Asociația Părinților Ortodocși din Belgrad a făcut apel către Misterul Educației din Serbia să anuleze urgent programul ce deja a fost implementat în anumite școli și grădinițe din Belgrad în ultimii ani.

Televiziunea online „Srbija Global” a abordat detaliat subiectul, în filmarea atașată transmisă integral putându-se vedea ambele fețe ale monedei, adică și aspectele pozitive cât și cele negative ale programului “Mind Up”, iar la sfârșitul segmentului clericul suprem al Budismului Zen afirmă că tehnica de meditație le aparține, fiind adaptată de către psihologii americani pentru necesitățile noii ordini mondiale.

Judecați dumneavoastră dacă este vorba de exerciții acceptabile din punct de vedere pedagogic sau de un cult pseudo-religios în timp ce vizionați materialul de mai sus: “Inovație sau spălare pe creier”.

 

Comentariu saccsiv:

Ma bucuram ca-si face Semnul Sfintei Cruci in public la final de meci:

Jucatorul de tenis Novak Đjoković face si el Semnul Sfintei Cruci

Caci astfel mai afla si oceanul de nauci despre Ortodoxie.

Stirea de mai sus insa, m-a intristat …

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. remus said, on iulie 24, 2018 at 3:50 pm

    Se pregătește a doua venire a Lui MESIA!!!

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 24, 2018 at 4:01 pm

      remus

      This video contains content from Sony Pictures Movies & Shows, who has blocked it in your country on copyright grounds.

      Incearca sa-l pui aici:

      https://real.video/

      Sau in alta parte. Apoi da-ne un semn.

      Apreciază

  2. remus said, on iulie 24, 2018 at 8:12 pm

    Da, am observat și eu. trebuie folosit un proxy. Există și ceva specializat cum ar fi aici:

    https://www.proxysite.com/youtube/

    deschis ar arăta cam așa:
    https://eu0.proxysite.com/process.php?d=z8D6Rv5hYg%2B5fNM8J6VZ220NspB6DLPBtQ1LW5T8hQTpot86ispo01iOb7KhVEkoZctH0iGnJ0s%3D&b=1

    Nu știu dacă are durată nelimitată un astfel de link.

    Însă acolo este vorba despre o ridiculizare a antihristului și a bisericii catolice sau oarecum protestante. 🙂

    Apreciază

  3. sherlock_holmes said, on iulie 24, 2018 at 8:17 pm

    Chiar ca este pacat,chiar daca nu ar sti ce face. Fapta foarte buna ca isi face crucea ortodoxa dupa meciurile sale ( precum Simona noastra ) nu stiu daca balanseaza raul pe care il face acestor copii. Poate se trezeste dupa interventia Bisericii, Dumnezeu sa-l ierte.

    In alta tara, ortodocsi din intreaga lume ( Australia, Austria, Belarus, Bulgaria,UK,Germania,China,Lituania, Moldova,Noua Zeelanda, Serbia, USA,Ucraina, Franta,Japonia,Coreea de Sud….in jur de 100 000 ) isi onoreaza sfintii, familia tarului Nicolae.

    https://russia-insider.com/en/christianity/head-russian-church-leads-100000-13-mile-midnight-march-site-last-tsars-murder-many

    S-a dat asa ceva pe televiziunile romanesti ?…ca doar sintem si noi ortodocsi ?

    Apreciază

  4. remus said, on iulie 24, 2018 at 8:37 pm

    Apropo și în legătură cu meditațiile. Legat de „meditații” dacă ele implică o liniștire forțată a minții și co concentrare pe momentul prezent sau pe elemente ale prezentului cum ar fi respirația, atunci ce putem spune despre asta? Păi ce aș putea spune eu despre asta? Cine are nevoie de liniște sufletească în primul rând? Eu știu că criminalii au de obicei cea mai mare nevoie de liniște sufletească. În război ai nevoie să te concentrezi exclusiv pe momentul prezent. Mintea este prin definiție un organ de simț pentru timp, iar mintea este neliniștită atunci când ea este plină de contradicții. De ce ai avea nevoie atunci de o liniștire forțată a minții? Pentru ca să scapi de contradicții? De care contradicții vrei să scapi? Ce fel de oameni sunt acei oameni care au cele mai multe contradicții în minte? Iată în continuare și un mic desen animat cu cineva care a scăpat de contradicții:

    Apreciază

    • Eugen Serea said, on iulie 25, 2018 at 3:04 pm

      Remus,
      Noi toți avem nevoie de liniștire a minții, nu doar criminalii care au conștiința încărcată cu omucideri. De la căderea din Rai, mintea omenească a intrat într-un permanent război al contrariilor, lucru prevăzut și speculat la maxim de către diavol.
      În Ortodoxie avem practica Isihastă, prin care mintea se liniștește în rugăciunea lui Iisus. Deschide link-ul de pe Apologeticum, citește și ai să vezi că și în Isihasm există elementul respirație. Problema nu este nici liniștirea minții, nici respirația, ci faptul că Serbia, o țară eminamente ortodoxă, dacă voia cu adevărat binele copiiilor săi, introducea metode de practică isihastă în grădinițe și școli, nu metode de meditație Zen Buddhistă. Metodele orientale de meditație pun în pericol maxim chiar mintea unui adult, darămite mintea fragedă a unui prunc. Mai mult de-atât, deturnează încă de mici pe oameni de la sfânta închinare în Duh și în Adevăr, datorată singurului Domn și Mântuitor, Iisus Hristos, către închinarea idolatră și pierzătoare de suflet a Orientului…

      https://apologeticum.wordpress.com/2012/01/08/%E2%80%9Erugaciunea-lui-iisus-spusa-pe-respiratie-si-spusa-cu-cuvantul-launtric-pe-pulsul-inimii/

      Apreciază

      • clement said, on iulie 27, 2018 at 12:34 am

        Exista o Biserica Ortodoxa in Belgia in care in fiecare miercuri credinciosii se aduna si rostesc pe rand Rugaciunea Inimii. Parintele incepe si termina Slujba. Uneori sunt prezenti si copii mai maricei.
        Biserica este a comunitatii ruse.

        Apreciază

  5. gheorghi said, on iulie 25, 2018 at 6:39 am

    Vai….
    De la „preparatori” li se „trage”.
    Mai deunăzi auzisem că Simona Halep ar fi „trecut” la exerciții yoga mentale/psihice… relaxare, concentrare…
    Când antrenorul îți „cere” să fii rău/rea …. Nu e de bine.
    De fapt, competitivitatea și „iubirea aproapelui” sînt contrare, …
    Ce ție nu-ti place, altuia nu face!
    Bucuria „vine” aducând tristețe celeilalte persoane/echipe.

    Apreciază

  6. octavpelin said, on iulie 25, 2018 at 9:30 am

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  7. mihay2016 said, on iulie 25, 2018 at 1:48 pm

    Eu no fac pe desteptu acum ,dar am zis ca de acesti mari sportivi ar trebuii sa ne delimitam. Ei ca sa ajunga pana acolo adica ma intelegeti …… fac multe chestii sau la o adica se folosesc de ei….. Eu sun un admirator al sportului doar atat ! Eu nui ridic in slavi ! Doamne ajuta!

    Apreciază

  8. sfappetrupavelandrei said, on august 1, 2018 at 9:30 pm

    Budismul are putere unde nu e Hristos. Problema principală a țărilor majoritar ortodoxe e că nu prea există trăire în Hristos (celelalte țări au măcar o scuză că nu sunt ortodoxe majoritar). De aceea toate aceste curente orientale au o influență atât de puternică.

    Apreciază

  9. Cosmin said, on septembrie 10, 2018 at 1:10 pm

    Din pacate Fundatia Novak Djokovic se ocupa si de reeducarea pentru identitatea de gen: https://novakdjokovicfoundation.org/how-to-send-positive-gender-messages-to-children/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.