SACCSIV – blog ortodox

Foto: SFINTIREA CRUCII pusa de CATALIN BERENGHI pe terenul pe care VICTOR PONTA vrea ridicarea mega MOSCHEEI. Slujba cu doi PREOTI BOR. A participat si MONAHUL TEODOT

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 15, 2015

Iata si ce putem citi la Slujbă de sfințire la crucea ridicată pe locul unde se vrea construirea moscheei – 14 septembrie, orele 18.00:

Catalin Berenghi continua demersul sau impotriva construirii unei mega moschei la Bucuresti. Dupa ce a incercat mai multe metode pentru a impiedica construirea unei mega moschei pe un teren din Bucuresti, inclusiv contaminarea terenului pe care ar fi urmat a fi ridicata constructia lacasului de cult, prin aducerea unor porci si ingroparea unui cadavru de porc,  Catalin Berenghi a ridicat pe acelasi teren o cruce imensa de piatra, care a devenit in scurt timp locatie de pelerinaj pentru mai multi romani care ii impartasesc parerea. Potrivit ultimelor sale postari de pe Facebook, luni, 14 septembrie a.c., se va oficia o slujba de sfintire a crucii, o cruce care pentru Catalin Berenghi simbolizeaza „apararea credintei noastre stramosesti”.

 Catalin Berenghi continua demersul sau impotriva construirii unei mega moschei la Bucuresti

„Astazi, 14 septembrie la ora 18:00, vom savarsi o slujba de sfintire a Sfintei Cruci, ridicata de noi pentru apararea Credintei Noastre Stramosesti.
Impreuna vom Birui!!!
Noivomfiacolo!!!

Pentru că noi români suntem gospodari , in ceas de praznic am pregătit locul unde stă strajă si mărturie a creştinătății noastre, Sfânta Cruce a neamului nostru Romanesc …”, a postat Catalin Ioan Berenghi pe contul sau de Facebook

Glasul.info

Cine este Catalin Berenghe?

   Comentariu saccsiv:

Video de mai sus a fost postat pe youtube pe 13 ianuarie 2014. Mai multe clipuri pe Apologeticum.

Conform articolului A fost sfinţită Crucea de pe locul unde se vrea construirea acelei meg-moschei. Mulţi români cu multe cruci de lemn au fost prezenţi la slujbă de pe blogul Daniel Vla, au slujit doi preoţi împreună cu monahul Teodot.

Au fost prezenti cateva sute de romani. Crucile aduse au ramas acolo.

teren-sfintit-moschee

Foto: http://www.nasul.tv/ponta-vs-legionarul-suparat-catalin-berenghi-a-sfintit-crucea-de-piatra-de-pe-terenul-viitoare-moschei/

Cei doi preoti sunt “pensionari”, dar nu conteaza, caci  slujirea preotului nu cunoaste limite de varsta, de timp. Nu exista preot pensionar, caci un preot niciodata nu se poate pensiona de la slujirea lui Hristos, ci exista numai preot paroh pensionar, adica pensionat de obligatiile administrative parohiale. Cititi va rog:

Slujire si preotie in Biserica

   Cititi va rog si:

VICTOR PONTA intra definitiv in LADA DE GUNOI a istoriei: A CERUT CONDAMNAREA celor ce au pus Crucea pe terenul MOSCHEEI

Apologeticum: Exemplar: Români în apărarea Crucii și a pământului strămoșesc împotriva invaziei păgâne și a construirii moscheei 

 

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Gabriel said, on septembrie 15, 2015 at 12:26 pm

    Apreciat de 1 persoană

  2. Georgeta B said, on septembrie 15, 2015 at 12:32 pm

    Dumnezeu are marturisitori in toate timpurile!Cinste lor!

    Apreciază

    • Mercea said, on septembrie 15, 2015 at 9:13 pm

      Spre seara au fost mai multi,poate 200..pacat ca romanii dorm

      Apreciază

  3. Claudiu said, on septembrie 15, 2015 at 1:48 pm

    Din aproape 2 milioane de locuitori in Bucuresti, doar cateva sute..felicitari celor cateva sute de adevarat Crestini Ortodocsi, rusine celorlalti care prefera sa stea in case..crestini ortodocsi doar cu numele..felicitari Catalin Berenghi, adevarat roman aparator de neam si credinta! Doamne ajuta..la trezirea poporului roman!

    Apreciază

    • Gabriel said, on septembrie 15, 2015 at 2:31 pm

      „Câteodată, pe aceasta linie a neamului se ridica numai indivizi izolati, parasiti de generatiile lor. In momentul acela, ei sunt neamul. Ei vorbesc in numele lui. Cu ei sunt toate milioanele de morti si de martiri ai trecutului si viata de maine a neamului.”

      Apreciat de 3 persoane

    • Irina said, on septembrie 16, 2015 at 11:35 am

      Felicitari participantilor si sa dea Dumnezeu sa ne trezim cat mai multi, astfel incat sa nu mai aiba puetere de a continua. Sa nu uitam ca era vorba sa construiasca si o universitate pentru cei din lumea islamica, pe langa moschee. Ei spun acum ca nu au dat acordul si pentru Universitate, dar oare ne putem baza pe ceea ce spun acesti politruci, care mint asa cum respira? Daca ne trezim peste noapte si cu acea Universitate, situatia chiar va deveni fara iesire si vom colcai de asiatici de religie musulmana si atentie daca vor veni peste noi, vor veni in numar cat mai mare si vor cere si drepturi din ce in ce mai multe in detrimentul nostru.

      Apreciază

  4. Mihai said, on septembrie 15, 2015 at 3:04 pm

    nu a fost prezenta nicio televiziune, desi au fost chemate toate.

    Apreciază

    • el said, on septembrie 16, 2015 at 12:29 pm

      ca sa musamalizeze prin tacere evenimentul si sa NU cumva sa vada si sa priceapa si alti Romani si sa ingroase randurile opozantilor pe drept la ridicarea moscheei

      e politica

      Apreciază

  5. ORTODOXIE said, on septembrie 15, 2015 at 5:12 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ ORTODOXĂ!.

    Apreciază

  6. stef said, on septembrie 15, 2015 at 6:53 pm

    Sf Treime intoarce poporul roman catre calea Ta cea dreapta , zdrobeste lucrarea satanei si pe conducatorii vanduti din fruntea tarii!

    Apreciat de 1 persoană

  7. adrian dragusin said, on septembrie 16, 2015 at 12:43 pm

    oamenii acestia sunt de apreciat pentru curajul si verticalitaatea lor!

    Apreciază

  8. Stelian said, on septembrie 16, 2015 at 6:06 pm

    Biroul de Presă al Patriarhiei Române a transmis un comunicat prin care subliniază că Patriarhia dezaprobă acțiunile de învrăjbire între cultele religioase!

    Patriarhia Română își exprimă surprinderea și dezaprobă acțiunea organizată, fără binecuvântarea (aprobarea) Arhiepiscopiei Bucureștilor, în seara zilei de 14 septembrie 2015, pe terenul din București atribuit comunității musulmane, în care au fost implicați trei clerici cu statut necanonic: un preot pensionat din București, prezent acolo fără binecuvântarea Bisericii (care va fi cercetat pentru încălcarea regulamentelor bisericești), precum și doi monahi, unul exclus din obștea mănăstirii Petru Vodă, județul Neamț, iar celălalt, din județul Vaslui, fără apartenență canonică la o obște monahală.

    De altfel, cei doi monahi au participat și la protestele spontane din localitatea Pungești, județul Vaslui, în urmă cu doi ani.

    Acțiunea provocatoare organizată în seara zilei de 14 septembrie 2015 contravine disciplinei canonice a clerului Bisericii Ortodoxe și Legii Cultelor 489/ 2006 care stipulează că ‘în România sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acțiuni de defăimare și învrăjbire religioasă, precum și ofensa publică adusă simbolurilor religioase’. (art. 13)

    Patriarhia Română își reiterează poziția fermă de respingere a oricărei forme de învrăjbire etnică și religioasă și îndeamnă la respect, înțelegere și toleranță față de cei de alt neam, cultură și credință.

    De asemenea, reamintim că orice provocare poate avea drept consecință o inițiativă similară asupra unei comunități ortodoxe române minoritare din Europa sau din alte părți ale lumii unde se află români. Este ușor să provocăm conflicte, cu consecințe imprevizibile, dar e mai înțelept să le evităm, mai ales în contextul lumii de astăzi.

    Apreciază

  9. ayeaye20 said, on aprilie 4, 2016 at 11:53 pm

    Apreciază

  10. ayeaye20 said, on aprilie 8, 2016 at 10:36 pm

    Apreciază

  11. ayeaye20 said, on aprilie 15, 2016 at 11:05 pm

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.