SACCSIV – blog ortodox

COMUNICATUL PATRIARHIEI referitor la MONAHUL TEODOT. Adica referitor la MISCAREA LEGIONARA. Sau in traducere: de ce in vremea exagerat de fericitului Daniel SFINTII INCHISORILOR NU VOR FI RECUNOSCUTI

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 30, 2014

   Dupa cum stiti:

ATAC TOTAL impotriva Monahului TEODOT: tv, internet, organizatii evreiesti

Iata ce putem citi la Biserica Ortodoxă Română respinge antisemitismul şi xenofobia:

În legătură cu materialele de presă din ultimele zile referitoare la opiniile antisemite ale unui monah de la Mănăstirea Petru Vodă, judeţul Neamţ, precizăm:

Patriarhia Română dezaprobă categoric atitudinile şi acţiunile cu caracter antisemit şi respinge orice ideologie xenofobă cu iz religios, deoarece acestea sunt contrare iubirii lui Dumnezeu pentru toţi oamenii. Aceste manifestări care îndeamnă la ură religioasă sau etnică nu reprezintă opinia oficială a Bisericii Ortodoxe Române, ele fiind cazuri izolate de indisciplină sau de manifestare a libertăţii individuale fără responsabilitate comunitară.Monahii adevăraţi pot fi buni patrioţi şi fără vreo asociere cu ideologii politice antisemite şi xenofobe.

Ca atare, Patriarhia Română solicită Arhiepiscopiei Iaşilor să continue să explice monahilor de la Mănăstirea Petru Vodă că astfel de opinii şi atitudini dăunează Bisericii Ortodoxe Române pe plan naţional şi chiar internaţional, încât pot afecta inclusiv pelerinajele credincioşilor ortodocşi români la Locurile Sfinte, organizate ca expresie a evlaviei, dar şi a  respectului şi cunoaşterii reciproce dintre popoare şi religii diferite.

În concluzie, fidelă Evangheliei iubirii lui Hristos pentru toţi oamenii, Biserica Ortodoxă Română promovează permanent pacea, dialogul şi buna înţelegere între oameni de credinţe, etnii şi culturi diferite.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

30.06.2014 | 14:19

156 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. KL said, on iunie 30, 2014 at 9:52 pm

    Da’ popii din Patriarhie de ce nu il dezaproba si pe Banciu cu o anatema?

    Apreciază

  2. […] În concluzie, fidelă Evangheliei iubirii lui Hristos pentru toţi oamenii, Biserica Ortodoxă Română promovează permanent pacea, Citeste mai departe […]

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 1, 2014 at 4:47 pm

      Rog pe toți aceia care au adresa Patriarhiei Române, să expedieze această SCRISOARE DESCHISĂ. Doamne ajută!

      SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ PATRIARHIEI ROMÂNE

          Situația actuală din Biserica lui Hristos ne determină să luăm această poziție exprimată în mod public, dar o poziție în Duhul Adevărului și fără teamă, în numele iubirii aproapelui nostru.
          Subliniem încă de la început faptul că, noi ortodocșii, nu putem îmbrățișa ecumenismul, această panerezie și calul troian pentru dărâmarea cetății ortodoxiei. Oricât de mult v-ați strădui ca păstori ai Bisericii Ortodoxe Române să ne convingeți că în numele păcii și toleranței trebuie să ne unim cu catolicii, cu evreii, cu protestanții, cu musulmanii, cu budiștii și celelalte culte existente pe pământ la ora actuală.
          Mântuitorul nostru Iisus Hristos nu a fost nicidecum tolerant cu negustorii și schimbătorii de bani din curtea Templului din Ierusalim și nici noi nu vom accepta vreodată compromisuri legate de credința ortodoxă, singura mântuitoare. Pentru că Hristos, Fiul lui Dumnezeu a venit și S-a întrupat pentru a ne da tuturor șansa mântuirii sufletului, ca toți cei ce vor crede în El și vor păzi poruncile Sale să dobândească viața veșnică.
          Aceste rânduri sunt numai spre Slava lui Dumnezeu și pentru Adevăr, nu pentru slava deșartă a omului. Ca jurnalist ortodox, am scris multe articole și comentarii pe blogurile ortodoxe. Am scris și câteva cărți și antologii. Vă rețin atenția aici doar cu două articole mai recente.
          Fie ca bunul Dumnezeu să ne lumineze pe toți și să-i întoarcă la credința vie adevărată pe toți aceia care, din știință sau neștiință au rătăcit drumul.    

      DE CE UNII PREOȚI NU-I MAI POMENESC PE MUCENICII ȘI MĂRTURISITORII DIN ÎNCHISORILE ȘI LAGĂRELE COMUNISTE?
            (Articol postat pe ziarul on-line Natiunea, 5 mai 2014 și blogurile Saccsiv,
            27 aprilie 2014 și CREDINȚĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!, 27 aprilie 2014)

           ,,Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are? Oare credința poate să-i mântuiască? Dacă un frate sau o soră sînt goi și lipsiți de hrana cea de toate zilele, Și cineva dintre voi le-ar zice: Mergeți în pace! Încălziți-vă și vă săturați, dar nu le dați cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul? Așa și cu credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși.” (Sf. Ap. Iacov, cap.2: 14-17)
           Aceste cuvinte simple dar pline de înțelepciunea Duhului Sfânt, scrise de Sfântul Apostol Iacov, au fost peste timp un îndemn puternic pentru săvârșirea faptelor bune și conlucrării cu Dumnezeu în scopul dobândirii mântuirii sufletului. Ele au fost prezentate într-o formulare scurtă, mai cunoscută: ,,credința fără fapte este moartă”.
          Dacă ne gândim care anume dintre faptele noastre ne apropie cel mai mult de mântuire, vom vedea că poate cea mai nobilă faptă este mărturisirea adevărată a lui Hristos înaintea oamenilor. Pentru că Însuși Mântuitorul ne spune: ,,Cine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, și Eu îl voi mărturisi înaintea Tatălui…” Este vorba de mărturisirea la a Doua Venire a Lui, la Judecata de Apoi, când vom da socoteală pentru tot ce am făcut, dar și ceea ce nu am făcut aici pe pământ.
           Cine sunt cei care L-au mărturisit pe Hristos cu mult curaj și în vremuri de cumpănă? În primul rând, Sfinții Mucenici, cei care au primit cununa muceniciei și moarte mucenicească pentru mărturisirea credinței lor în Hristos și care nu s-au lepădat de El indiferent de amenințări, batjocuri sau torturi.
          De aceea, ortodoxia, care este creștinismul autentic și neschimbat dintru începuturile sale, aduce veșnică recunoștință tuturor celor care au fost martirizați pentru dreapta credință, care au mărturisit pe Hristos chiar cu viața lor. Mulți dintre ei au fost canonizați și sunt trecute numele lor în calendarul nostru ortodox, iar în Sinaxarul zilei se amintește despre viața lor.
          Alții însă, cum sunt martirii temnițelor comuniste nu au fost canonizați nici până acum de Sinodul BOR, pe motivul apartenenței lor la Mișcarea Legionară, pentru că mulți dintre deținuții politici erau membri sau simpatizanți ai acestei mișcări de resurecție națională, anticomunistă și antimasonică.
          Păi, cum să-i canonizeze când este fapt dovedit acum că Patriarhul este și mason și ecumenist? Ba, a mărturisit și reiau această declarație a sa, pe care am mai subliniat-o, și anume că atât timp cât va trăi el, nu va fi canonizat niciun legionar. Și într-adevăr naționaliștii (legionarii) sunt în tabăra exact opusă francmasonilor și comuniștilor.
          Întrebarea din titlul acestui articol este așadar pe cât de legitimă, pe atât de gravă. Pentru că există destui preoți atât în țară cât și în străinătate, care din motive mai mult de ei știute, nu mai pomenesc la Sfânta Liturghie când ies cu Sfintele Daruri și la alte slujbe, pe cei care au suferit prigoana sălbatică a comunismului și au murit în lagăre de muncă (de exterminare prin muncă mai exact) și în închisori, unii zăcând și astăzi în gropi comune neștiute. Oare ei chiar nu știu ce s-a întâmplat în perioada acestui regim diabolic de minciună și teroare, adică profund inuman?
          De ce foarte mulți monahi și unii preoți îi cinstesc pe acești Sfinți ai Închisorilor comuniste iar alții nu? Care este motivul real și determinant care îi împiedică să-și facă datoria creștină și misiunea de preot până la capăt? În schimb, observăm că unii îi pomenesc pe ,,eroii revoluției”. Care revoluție fraților? A lui Ion Iliescu, care a acreditat această aberație și a creat până și un Institut al Revoluției? Care revoluție, când acum știm foarte bine că în decembrie 1989 a existat o lovitură de stat masonică, mascată sub paravanul revoluției? Nu a existat nicidecum o revoltă cu totul spontană a populației, ci o manipulare odioasă a poporului român. Au existat realmente agitatori și mercenari plătiți de masonerie pentru a face să explodeze nemulțumirile românilor și a-i determina să se revolte împotriva dictaturii, de care nici nu avuseseră cunoștință.
          Este revoltător și strigător la cer să vedem și astăzi atâta frică de ierarhia superioară, atâta nepăsare, uitare sau împotrivire față de acești Sfinți Mucenici ai neamului românesc. Dacă Patriarhul Daniel și unii episcopi cer imperativ acest lucru, ca să nu fie pomeniți la slujbe, ei trebuie pur și simplu să se execute chiar dacă este împotriva conștiinței lor, care este glasul lui Dumnezeu?
          Să nu uităm un aspect foarte important. Biserica nu se poate confunda niciodată și nici reduce la nivelul instituției Bisericii Ortodoxe Române. Din Biserică fac parte toți enoriașii sau credincioșii ortodocși, împreună cu clericii și monahii. Sfintele Taine ale Bisericii se oficiază împreună. Unii dintre credincioși cântă în același timp cu strana într-o desăvârșită armonie.
          Știm că poporul român are deja evlavie la unii dintre Sfinții Închisorilor comuniste precum Ilie Lăcătușu, Valeriu Gafencu, Iustin Pârvu, Gheorghe Calciu-Dumitreasa și alții, care nu numai că au mărturisit și apărat ortodoxia, dar au și salvat demnitatea poporului român. Nu s-au lepădat de credința ortodoxă și nici de convingerile lor morale, pentru a îmbrățișa ideologia satanică și nivelatoare a comunismului internaționalist, care voia să domine întreaga omenire.
          A nu-i cinsti astăzi pe Sfinții Închisorilor comuniste, credem că nu este doar o impietate sau un gest de nerecunoștință. Înseamnă practic anularea jertfei lor pe altarul ortodoxiei și neamului românesc. Adică jertfa lor benevolă pentru Hristos și pentru noi a fost cu totul inutilă și zadarnică? Nu a fost rodnică pentru urmașii lor? Ei sunt adevărați creștini, care și-au purtat crucea de creștin până la capăt. Jertfa lor se poate asemăna în mare măsură cu însăși jertfa Fiului lui Dumnezeu pentru răscumpărarea păcatelor omenirii și mântuirea omului.
          De asemenea, credem că ar trebui pomeniți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, și pe lângă ei și alți Sfinți, precum Sfinții Martiri Brâncoveni, care sunt Sfinți Mucenici și Sfinți Mărturisitori ai ortodoxiei: domnitorul Constantin Brâncoveanu, împreună cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ștefan, Radu și Matei. Lor li se alătură Sfetnicul de taină Ianache Văcărescu, decapitat și el atunci la Instanbul pe 15 august 1714. Mare prigoană a suferit în acel timp și Sfântul Ierarh Antim Ivireanul, cinstit în inima Bucureștiului în mănăstirea care îi poartă numele.
          
           Redau în final un comentariu semnat ,,Mircea. V” de pe blogul Saccsiv:
           ,,Oana Stancu, ierarhia se compromite singură prin:
           – vezi comunicatul sinodului din 2009 referitor la actele biometrice și toată atitudinea oficială a ierarhilor pe aceasta temă
           – vezi atitudinea ierarhilor față de legionari și Mișcarea Legionară
           – necanonizarea Sfinților Închisorilor
           – atitudinea legată de ecumenism
           Ți se pare puțin lucru? Fii atentă ce spune un elev al Părintelui Gheorghe Calciu:
          “Cred că primul lucru pe care ni l-a transmis [părintele] a fost un foarte dezvoltat simț al nesupunerii în fața necredincioșilor. Or, repet, cum “sistemul” însuși – cu toate angrenajele lui, dar mai ales, cu neoamenii lui – era fără-nici-un-Dumnezeu, este de la sine înțeles cui îi deveniseră dușmani părintele Calciu și “calciștii” lui. Nu-i însă mai adevărat că, de departe, cea mai puternică armă împotriva neomeniei amintite era tot învățătura părintelui nostru: nu trebuie să întoarcem și celalalt obraz în fața celor ce ne batjocoresc, ci mai degrabă să respectăm verticalitatea cu care Dumnezeu l-a înzestrat pe om și să urmăm exemplul Mântuitorului, Care, atunci când a fost lovit peste obraz, nu l-a întors și pe celălalt, ci a cerut socoteală zicând: “Dacă am vorbit rău, dovedește că este rău, iar dacă am vorbit bine, de ce mă bați?” (Ioan: 8,23).
          O credință dreaptă. DREAPTĂ! Dreapta credință și încă un lucru… Un fapt care ne-a demonstrat nouă, elevilor lui, ceea ce avea să-i demonstreze lumii întregi, mai târziu: ne-frica de moarte.”
      Din Cuvânt înainte rostit de Preot Protoiereu Dumitru Păun (ucenic al părintelui Calciu), Cuvânt Înainte la cartea “Cuvinte vii” – Părintele Gheorghe Calciu.

      SUBMINAREA DIN INTERIOR A BISERICILOR
      ORTODOXE PRIN IERARHII ȘI PREOȚII CĂZUȚI ÎN EREZII
      (Articol postat pe ziarul on-line Natiunea, 10 aprilie 2014 și pe blogul Discerne, 19 aprilie 2014)

      Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul!
      În acest articol îmi propun să merg cu adevărul până la capăt fără părtinire și să mărturisesc Adevărul Care ne face liberi, spunând lucruri pe care poate niciun preot sau monah nu ar îndrăzni să-l spună pe față. De ce se tem mulți să mărturisească adevărul? Pentru că, mărturisirea adevărului potrivit voii lui Dumnezeu, înseamnă și asumarea crucii, adică a unor atacuri din partea vrăjmașului.
      Părintele Galeriu, un alt mărturisitor al credinței ortodoxe ca și Părinții Iustin Pârvu, Gheorghe Calciu-Dumitreasa, Dumitru Stăniloae, Arsenie Boca și mulți alții, ne spunea atât de frumos: ,,Cunoștința semețește, în schimb dragostea zidește…” Și mai spunea că, noi ne înălțăm pe cruce prin suferință și jertfă. Chiar lucrarea sa de doctorat s-a numit ,,Jertfă și răscumpărare.”
          Câți dintre cei de astăzi ar accepta să se jertfească pentru Hristos, Care este Adevărul, și câți dintre noi și-ar da viața asemenea martirilor Constantin Brâncoveanu, cu cei patru fii ai săi (Constantin, Ștefan, Radu, Matei) și sfetnicul Ianache?
          Asumarea jertfei sau a sacrificiului nostru pentru Hristos este o lucrare mântuitoare și o conlucrare divino-umană. Prin suferință și jertfă, suntem și noi crucificați și tindem astfel spre asemănarea cu Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Ne numim creștini, pentru că urmăm modelul vieții lui Hristos (latinizat se spune Christos).
          În viața noastră duhovnicească, suferința sau jertfa pentru Hristos, pe care le purtăm în inimile și cugetele noastre, reprezintă o probă a crucificării noastre, care ne înalță sufletul spre împărăția cerurilor. Doar prin jertfă și multă osteneală putem dobândi despătimirea (albirea hainelor păcatelor noastre) și mântuirea.
          Creștinii din zilele noastre, de cele mai multe ori nu înțeleg lucrurile acestea ori nu vor să le accepte, nu văd faptul că jertfa și mărturisirea merg împreună nedespărțite. Iar mărturisirea adevărului, a lui Hristos, într-o societate secularizată și bolnavă, plină de ispite, patimi și rătăciri (erezii), este chiar în sine un act de jertfă, dar o jertfă bine plăcută lui Dumnezeu.
      Părintele Ilie Cleopa spunea printre multe altele: ,,Dacă înțelepciunea și cunoașterea Scripturii ar fi împreună la om, acestea ar fi ca și doi ochi în trup, văzând toate în chip desăvârșit.” Să reflectăm măcar puțin la aceste câteva cuvinte, rostite de către unul din marii duhovnici ai neamului românesc, cunoscut în țară și peste hotare.
         Ce este oare înțelepciunea? Știm că ,,înțelepciunea acestei lumi este nebunie înaintea lui Dumnezeu”… Înțelepciunea, putem spune că este un dar divin prin care lucrează Duhul Sfânt și este unul din talanții pe care îl primesc doar cei cu frică de Dumnezeu și au mai multă râvnă pentru cunoaștere, dar nu orice fel de cunoaștere, ci cunoașterea lucrurilor nevăzute și contemplarea Creației dumnezeiești.
          În timp ce, cunoașterea Scripturii este cunoașterea lui Dumnezeu, a învățăturilor și poruncilor Sale, cu alte cuvinte, teologia. Teologia nu este ca și credința adevărată, lucrătoare în sine. Și diavolul este un mare teolog, dar nu face voia lui Dumnezeu, ba chiar încearcă destructurarea lucrărilor divine (vezi tot mai evidenta destrămare a statelor, familiei, pervertirea sensului unor noțiuni precum naționalismul etc.).
          Prin înțelepciune, părintele Cleopa se referă în primul rând la frica de Dumnezeu și frica de chinurile iadului (moartea veșnică). Pentru că, începutul înțelepciunii este frica de Dumnezeu și teama de a nu mai păcătui și pofta cea adevărată de învățătură. Învățătura creștină scoate la iveală adevăruri după care sufletul nostru ar vrea să se conducă. Mintea omenească, rațiunea însă, refuză uneori să accepte dogmele Bisericii și Cuvântul lui Dumnezeu care este numai adevăr. Deasupra rațiunii omenești stau rațiunile dumnezeiești.
          Este o realitate de necontestat și dureroasă pentru noi în același timp, că există o acțiune tot mai concertată împotriva Bisericii lui Hristos la nivel global. Unele atacuri sunt fățișe, altele sunt însă săvârșite în ascuns sau ,,discrete”, cum le numesc francmasonii.
          Observăm cu luciditate tragică, cum unii dintre păstorii noștri duhovnicești, mergând până în vârful ierarhiei bisericești, au căzut în unele erezii. Cea mai mare este ecumenismul dar mai sunt și altele. Aceasta a fost concepută anume chiar de masoni și dată protestanților care au inițiat așa zisul ,,dialog ecumenc” (de fapt, unirea ecumenică cu Papa în frunte!), care masoni sunt ei înșiși exponenți ai ereziei francmasonice.
          Știm că masoneria evreilor sioniști este cea care conduce francmasoneria mondială, această colosală organizație transnațională, stratificată în stil piramidal, care are ca scop central DOMINAȚIA (SUBJUGAREA) TUTUROR STATELOR ȘI INDIVIZILOR (în disprețul autointitulatelor elite, față de cetățenii de rând, noi fiind doar simpli indivizi, simple numere sau mai rău ,,goimi”, adică animale, nu persoane!).
          Această masonerie are așadar un interes major în manipularea și siluirea conștiințelor clericilor ortodocși și în educarea potrivit principiilor ecumeniste a tinerelor generații de preoți. Pentru că masonii au renunțat la ateism, ateismul fiind doar pentru mase IAR MASONERIA ESTE O ORGANIZAȚIE RELIGIOASĂ ANTICREȘTINĂ! Și cu ajutorul lor important, se va ,,construi” lumea de mâine, societatea globalizată proiectată de arhitecții Noii Ordini Mondiale, imperiul mondial atotputernic condus de antihrist…
          Observați cum, în timp ce tot mai puțini tineri își descoperă vocația monahală (iar dacă mass media centrală află ceva de genul acesta are promt o atitudine vădit anticreștină), tot mai mulți preoți tineri, care poate nu au apucat deloc vremurile comunismului ateu (dar ateu în mod oficial, pentru că în esență era profund satanic), îmbrățișează atât ecumenismul, cât și materialismul, comunismul și istoriografia comunistă, acceptă fără probleme de conștiință buletinele cu cip (de urmărire și control!), resping din start tot ceea ce ține de istoria reală a comunismului și a Mișcării Legionare (a cărei foarte scurtă istorie este predată potrivit unei viziuni comuniste), resping sau nu înțeleg martirajul foștilor deținuți politici din închisorile și lagărele comuniste (dintre care au fost chiar preoți de ordinul miilor, iar mulți deținuți și preoți au fost legionari).
      Ne mai mirăm atunci de ce tineri preoți sau uneori chiar și mai vârstnici, nu îi mai pomenesc pe mucenicii și martirii temnițelor comuniste atunci când, la Sfânta Liturghie se iese cu Sfintele Daruri? Sau că ierarhia BOR nu îi canonizează pe Sfinții Închisorilor, precum Valeriu Gafencu, invocând diverse pretexte? Cineva spunea chiar, că Patriarhul Daniel a și declarat: ,,cât timp voi trăi eu, nu va fi canonizat niciun legionar!”
      Ne mai mirăm atunci, că unii dintre acești tineri preoți, care de fapt ar trebui să fie misionari și să-și apere ortodoxia și neamul, fac pactul cu diavolul și ajung să se inițieze în tainele fărădelegii intrând în rândul francmasonilor?
      Nu vă mirați. Este rodul educației necreștine pe care au primit-o în familie, în școli și facultăți, în societate (mass media, anturaj). Pentru că familia și școala nu le-au insuflat adevăratele valori (creștine și naționale): virtuțile creștine, dreapta credință care nu acceptă nici cel mai mic compromis de credință, frica de Dumnezeu și de Judecata de Apoi, iubirea aproapelui și iubirea de neam, cinstirea Sfinților Părinți, iubirea înaintașilor noștri care au luptat și apărat cu arma în mână credința și demnitatea poporului român, principiile muncii, ordinii și onoarei.
          Mai multe informații puteți afla, citind lucrările unor autori precum Fabian Seiche (despre Biserica ortodoxă luptătoare, preoții torturați și uciși), deținuți supraviețuitori precum Dumitru Bordeianu, răposații Traian Popescu și Ion Gavrilă-Ogoranu. Există și alte cărți, precum ,,Marșul distrugătorului”, care ne vorbesc mai clar despre obiectivul ocultei mondiale de corupere a clericilor, în încercarea mereu actuală de desființare a creștinismului, a Bisericii lui Hristos. Mulți dintre clericii catolici știm că au fost și sunt înregimentați francmasoneriei.
      Este dureros să vezi cum, unii episcopi căzuți în erezia ecumenismului (mai ales în Mitropolia Banatului: Mitropolitul Nicolae Corneanu, episcopia Caransebeșului îndeosebi) și foarte probabil și în cea masonică, dictează înlocuirea unor preoți parohi mai vârstnici (incomozi, ,,nereformați”), cu alții mai tineri sub pretexte de genul: primenirea parohiilor, vârsta lor înaintată, boala, demisia…
          Credem că orice depunere din funcția de preot paroh și caterisirea nu trebuie niciodată folosite ca mijloace de intimidare, șantaj sau pedepsire.
          
          În final, voi adăuga o scurtă rugăciune personală. Poate va fi de folos, nu ca model, ci măcar ca sursă orientativă pentru tineri. Doamne ajută!
          Stăpâne Doamne, miluiește-mă pe mine păcătosul și nevrednicul! Miluiește-mă pe mine, robul Tău care mă rog Ție. Dăruiește-mi iertarea păcatelor mele, întărire în credință, izbăvire de vrăjmașii văzuți și nevăzuți. Izbăvește-mă de patimi, de orice patimă. Dăruiește-mi sănătate trupească și sufletească și toate cele de folos mântuirii mele. Doamne, descoperă-mi voia Ta cea sfântă și ajută-mă s-o împlinesc. (aceste cereri le puteți face și pentru soț sau soție, rude și alții). Ajută-mă să fac numai voia Ta și tot ceea ce este bine plăcut înaintea Ta.
          Preasfântă Născătoare de Dumezeu, izbăvește-mă din toată nevoia și necazul. Păzește-mă sub Sfânt Acoperământul tău!
          Sfinte Ioan Botezătorul, Sfinților Pooroci și Apostoli, rugați-vă și pentru mine păcătosul. Sfinte Mucenice Radu Brâncoveanu (puteți rosti numele sfântului pe care îl purtați…), Sfinte Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de biruință, Sfinte Nicolae Mare făcător de minuni, Sfinte Spiridon, Sfinte Ioan cel Nou de la Suceava, Sfântă Cuvioasă Parascheva de la Iași, Sfântă Filofteia de la Argeș, Sfinte Ștefan cel Mare, Sfinte Iustin Pârvu, Sfinte Valeriu Gafencu, împreună cu toți sfinții și mucenicii închisorilor comuniste, rugați-vă și pentru mine păcătosul. Amin

      Radu Iacoboaie

      Apreciază

      • Prahovean said, on iulie 2, 2014 at 3:44 am

        Este important indicarea surselor. Acuzația adusă patriarhului că este mason trebuie dovedită. Când faci ceva, trebuie să o faci cum trebuie, echilibrat, fără patimă, eficient și la obiect. Orice chichiță se poate întoarce împotriva noastră dacă nu facem lucrurile așa.
        Eu propusesem mai degrabă o petiție publică, pe un site, pentru început. Eventual, putem vorbi mai mult pe mail, dacă ești de acord, fratele Saccsiv poate face schimb de adrese între noi in private. Probabil că ești cel mai indicat dintre noi să redactezi aceasta, dar nu singur, ci în conlucrare cu noi.

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 2, 2014 at 12:48 pm

        Nu sunt eu cel mai indicat. Așa cum spunea și monahul Teodot, precum că, dacă ar fi ierarhi sau preoți care să ia atitudine de mărturisire a adevărului până la capăt, nu ar fi fost necesar s-o facă sfinția sa. Sunt alții, care se pricep să vorbească și să scrie, dar nu o fac. Tac din lașitate sau alte motive.
        Cel mai îndreptățit după părerea mea ar fi părintele profesor Mihai Valică. Poate cineva să-l contacteze? Doamne ajută! Dacă nu, va trebui să ne unim eforturile.
        Dacă în urma SCRISORII DESCHISE ADRESATE PATRIARHIEI nu vom avea niciun răspuns, dacă Patriarhul și ierarhii căzuți în panerezia ecumenismului nu se vor căi, părerea mea este să cerem în mod public demisia lor și alegerea altora în locul lor, vrednici de aceste funcții de mare răspundere.
        Patriarhul Daniel și nu numai, pot fi dovediți masoni, pentru că însăși ecumenismul este produsul masoneriei, după cum ne spune părintele profesor Dumitru Stăniloae. Sunt mulți părinți, monahi și Sfinți Părinți ai Bisericii Ortodoxe care s-au pronunțat împotriva ecumensimului și părtășiei cu ereticii. Există canoane ale Sfintelor Sinoade! În plus, există gestul incalificabil pentru un ortodox, mai mult pentru un ierarh ortodox precum Daniel, acela al lovirii cu bastonul de oțel în cap a părintelui Adrian Făgețeanu, care l-a mustrat pentru o inovație făcută de dânsul!…

        Apreciază

      • Prahovean said, on iulie 2, 2014 at 3:52 am

        Precizia, care înseamnă indicare sursei în principal, dar nu numai, este importantă. Trebuie să evităm pe cât posibil argumente de tipul „Este știu.” „Toată lumea știe” etc. Cu așa ceva vin dușmanii care vor condamnarea Mișcării Legionare, tocmai pentru că masa manipulată, necunoscătoare, gândește că „Legionarii au fost niște fasciști criminali, toată lumea știe clar, lucru bine știut de toți.”, pe când noi știm că acesta este rezultatul propagandei care s-a încetățenit în mintea maselor ca adevăr incontestabil. Apoi, maeștrii manipulării știu bine să folosească argumentele vagi, dar să și zdrobească pe adversarii lor, dacă aceștia vor apela și ei la așa ceva.

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 2, 2014 at 1:10 pm

        Prahovean

        Patriarhia Română este doar o instituție a statului. Nu poate sfida la nesfârșit Adevărul și milioane de credincioși din România care NU DORESC UNIREA CU CATOLICII ȘI ALTE CONFESIUNI DECÂT ÎN DUHUL ADEVĂRULUI, ÎN ORTODOXIE! Este un argument zdrobitor.

        Și sunt foarte multe alte argumente care mai pot fi aduse pentru a combate apartenența slujitorilor Bisericii la organizația anticreștină a masoneriei și îmbrățișarea de către aceștia a ecumenismului masonic.

        Apreciază

      • Prahovean said, on iulie 2, 2014 at 4:09 pm

        Biserica nu este o instituție, ci Trupul Lui Hristos. Patriarhia este un organ al acestui trup, cu scop de coordonare. Poate, cu puțină derogare. am putea-o numi, cel mult, instituție a Bisericii. Deși, de facto, poate acesta ai vrut să spui, se comportă ca și cum ar fi o instituție a statului. Biserica este deasupra statului, căci este prezență a Lui Dumnezeu pe pământ, iar statul este o organizare trecătoare, ce ține de această lume. Este firesc ca statul să asculte de Biserică, nu viceversa. Oricum, oare în primele veacuri mucenicii se canonizau? Nu, pentru că nu aveau nevoie, la cuvioșii fiind altă situație. Dacă aveau dreapta credință și mureau ca martiri, erau venerați implicit ca Sfinți fără actul administrativ (căci aceasta este) al canonizării. Chiar și la cuvioși, canonizarea este o simplă luare la cunoștință de către un sinod a unui cult al poporului credincios față de un sfânt. Trebuie să ne învățăm pe noi înșine să gândim cele sfinte de-instituționalizat (dar nu în anarhie sau neorânduială). Auzi chiar preoți, chiar profesori la facultățile de teologie spunând că Biserica este o instituție divino-umană. Nu este o instituție, nici măcar așa. Nici măcar căsătoria nu este instituție, ci Taină. Statul are nevoie să instituționalizeze, căci aceasta implică asimilarea în structurile sale de dominație pământești, ceea ce, din punct de vedere Orthodox, este inadmisibil. Aici este vorba de gândirea ecclesială, conștiința apartenenței la Biserică (Ecclesia) și a Bisericii Însăși. Învățătura despre Ecclesia este unică Orthodoxiei, de ea trebuie să ne ținem pentru a ne feri de rătăciri. Nici heterodox, eretic, păgân etc nu are învățătura despre Ecclesialitate.

        Apreciază

      • Daniela said, on iulie 2, 2014 at 9:29 pm

        Cancelaria Sfântului Sinod:
        Aleea Dealul Mitropoliei, nr. 25
        RO – 040163, Bucureşti IV
        (tel) +40-21.337.08.30,
        (fax) +40-21.337.08.22,
        cancelaria@patriarhia.ro

        Aceasta este adresa BISERICII ORTODOXE ROMANE – PATRIARHIA ROMANA

        DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL SI CUVANTUL LUI DUMNEZEU TATAL, PENTRU RUGACIUNILE PREASFINTEI NASCATOARE DE DUMNEZEU SI PURUREA FECIOARA MARIA, INTOARCE CU BUNATATE SI DRAGOSTE LA DREAPTA CREDINTA PE CEI CARE SE AFLA IN EREZIE!

        SFINTILOR MARTIRI SI MUCENICI ROMANI DIN INCHISORI RUGATI-VA LUI HRISTOS DUMNEZEU PENTRU NOI!

        AMIN!

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 3, 2014 at 6:59 pm

        SCOPUL OCULT AL COMUNISMULUI A FOST SĂ NETEZEASCĂ CALEA ECUMENISMULUI!
        Radu Iacoboaie, 3 iulie 2014

            Încă de la bun început aș dori să subliniez faptul că pentru masoneria mondială, comunismul a reprezentat cea mai mare ,,invenție”, proiectul de cea mai mare anvergură pe care l-a conceput, inițiat și aplicat, pentru a îngenunchea popoarele ortodoxe îndeosebi și a înlesni parcursul ecumenismului. Comunismul a reprezentat o treaptă importantă în procesul globalizării, fiind fără îndoială o formă de internaționalism. Exista dacă vă amintiți Internaționala Socialistă, exista lagărul țărilor socialiste (membre ale Tratatului de la Varșovia), precum și sloganul ,,Proletari, din toate țările, uniți-vă!”
            Ce legătură are comunismul cu ecumenismul? Aceasta este chiar tema articolului de față. Studiind istoria comunismului și îndeosebi raportarea comunismului la ortodoxia din România și alte țări ortodoxe, observăm că nu s-a urmărit chiar desființarea fățișă și întrutotul a ortodoxiei. Nu s-au dărâmat toate mănăstirile și bisericile. Nu au fost transformate precum multe din Rusia în depozite, pensiuni, crâșme etc. La noi au fost cazuri mai puține. Dar Nicolae Ceaușescu începuse deja să dărâme unele mănăstiri și biserici. Numai în București sunt circa 20 de lăcașuri sfinte afectate în acest sens.
            Comuniștii au ales nu întâmplător altă cale pentru a desființa ortodoxia: SUBMINAREA DIN INTERIOR A BISERICII ORTODOXE ROMÂNE. Așa se face că sub presiunea puternică a conducerii comuniste, mulți ierarhi, stareți de mănăstiri și preoți parohi au fost aleși cu atenție pe criteriul supunerii necondiționate față de sistemul ateu comunist. Au fost ademeniți cu salarii mari și alte facilități. Alții au devenit șantajabili. Toți aceștia au pactizat cu regimul, conștienți că nu se pot opune regimului și crezând că așa se vor salva mănăstirile și bisericile din fața tăvălugului comunist. Au avut fiecare câte un dosar substanțial la Securitate și au fost monitorizați în permanență. Unii au devenit chiar în fapt colaboratori ai Securității și au dezvăluit până și informații primite la Sfânta Spovedanie, care erau firește strict confidențiale!…
            Așa ne putem explica astăzi cu durere, cum de a fost posibil să ajungă atât de mulți masoni în ierarhia bisericească din România în ciuda restricțiilor și canoanelor Bisericii. Există desigur în vigoare Hotărârea de condamnare din 1937 a organizației francmasoneriei și a ereziei acesteia. La ora actuală, știm cu certitudine că există mulți masoni în instituțiile statului român (dacă li s-a permis să ocupe funcții în justiție ca judecători, procurori, avocați!), cu atât mai mult în cadrul Patriarhiei Române, mitropoliților, arhiepiscopilor și episcopilor, care domină Sfântul Sinod (deoarece pentru masonerie ca organizație subversivă anticreștină era un obiectiv strategic – vezi volumul Marșul distrugătorului). Nu se știe exact în ce măsură sunt prezenți și în rândul preoților, dar cu siguranță sunt destui. Ne dăm seama de apartenența lor îndeosebi după atitudinea pe care o au față de problemele grave care macină ortodoxia, atitudinea față de proliferarea sectelor și ereziilor, ecumenism, actele biometrice, nerespectarea Sfintei Tradiții (a dogmei, Canoanelor și învățăturilor Sfinților Părinți) prin părtășia cu ereticii (întâlniri de curtoazie, rugăciuni în comun etc.).
            De aceea, spunem răspicat că SCOPUL OCULT AL COMUNISMULUI A FOST SĂ NETEZEASCĂ CALEA ECUMENISMULUI! Altfel, masonii nu ar fi avut nici măcar o șansă să includă România în Consiliul Mondial al Bisericilor, nu s-ar fi putut apropia în veci de ortodoxia noastră autentică cu diverse propuneri ecumeniste, într-o țară adânc ancorată în ortodoxie și o adevărată fortăreață a ortodoxiei înainte de anul 1944, când s-a început impunerea cu forța a comunismului sub ocupația armatei sovietice.
            ECUMENISMUL ESTE CU MULT MAI PERICULOS DECÂT COMUNISMUL, pentru că unirea mincinoasă și vicleană pe care o promovează nu înseamnă altceva decât moartea ortodoxiei! Este calul troian pentru a dărâma cetatea puternică a ortodoxiei. Ortodoxia este Biserica lui Hristos, singura credință mântuitoare. La adevărul ortodoxiei (învățăturilor lui Hristos) sunt chemate toate popoarele lumii. Noi nu ne închinăm cu toții aceluiași Dumnezeu! Este un mare neadevăr acela potrivit căruia toți avem același Dumnezeu! Avem toți chipul lui Dumnezeu dar numai cei ce păzesc poruncile Noului Testament și participă la Sfintele Taine ale Bisericii tind spre asemănarea cu El și au nădejdea mântuirii sufletului. La Dumnezeu ajungem numai prin Fiul, prin credința în Hristos. Și stim că Tatăl și Fiul sunt de o ființă și nedespărțiți.
            Ceea ce nu au reușit comuniștii, să smulgă credința din sufletele oamenilor (vezi în prima fază a regimului comunist din România torturarea sălbatică din închisori și exterminarea prin muncă din lagăre a deținuților politici, apoi manifestările diverse care se organizau în zilele de duminică dimineața, pentru a-i împiedica pe creștini să participe la Sfânta Liturghie și multe altele), încearcă pe căi oculte să obțină astăzi ecumeniștii, lupii îmbrăcați în piei de oaie și de care pomenește Sfânta Scriptură. SE URMĂREȘTE LEPĂDAREA DE HRISTOS! Așa cum în țările occidentale și în general, se caută prin toate mijloacele posibile descreștinarea lumii pentru a pregăti terenul apariției antihristului ca împărat al acesteia…
        Ca argumente în plus, pentru cine dorește să se documenteze mai bine, prezint mai jos și celelalte lucrări ale autorului. Unele articole au fost postate deja pe internet pe blogurile saccsiv, națiunea, apologeticum, CREDINȚĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!, danielvla, bucovina profundă, Art-emis, Monitorul de Suceava etc. Unele lucrări pot fi găsite accesând pe Google scribd.com radu iacoboaie sau raduiacoboaie și iacoboaieradu.
        Am pus în față lucrarea despre ecumenism și masonerie pentru că se pliază cel mai bine pe subiectul articolului de față.

        DE CE TREBUIE CONDAMNATE ECUMENISMUL ŞI MASONERIA
        Suceava, 2011 (antologie)

        CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA?
        Un proces al comunismului, globalizării şi materialismului societăţii de consum’’
        (volum publicat, Ed. Pim, ed.I în 2004 şi ed. a II-a, Iaşi, 2005)

        CINE A FOST CU ADEVĂRAT EMINESCU?
        Suceava, 2007 (antologie)

        OFENSIVA MASONERIEI ŞI ÎMPOTRIVA ORTODOXIEI
        Un răspuns creştin-ortodox la provocările globalizării contemporane
        Suceava, 2007 (antologie în patru volume)

        I. FRAŢI ORTODOCŞI, MĂRTURISIŢI-L CU PUTERE PE HRISTOS, ÎN FAPTĂ ŞI CUVÂNT
        (Invazia neoprotestantismului. Dictatura mascată a Uniunii Europene – o nouă probă
        de credinţă pentru ţările ortodoxe. Naţionalismul în spiritul adevărului)

        II. JERTFA TINERETULUI NAŢIONALIST DIN PERIOADA INTERBELICĂ
        (Confruntarea Masoneriei cu Mişcarea Legionară. Reabilitarea adevărului)

        III. OFENSIVA MATERIALISMULUI ÎMPOTRIVA TINERILOR ŞI FAMILIEI
        (Masoneria mondială şi subminarea creştinismului prin teoriile evoluţioniste
        sau ”filosofia” lui Antihrist. Despre manipularea opiniei publice
        şi tinerilor prin televiziune şi internet)

        IV. NE SALVĂM TRĂIND ORTODOXIA!
        (Apărarea identităţii naţionale şi spirituale. Modele de patriotism.
        Redescoperirea valorilor creştine şi naţionale)

        LUPTAŢI ÎMPOTRIVA SCLAVIEI ELECTRONICE!
        Suceava, 2009 (antologie)

        CUM RĂSPUNDEM NOI PROVOCĂRILOR SATANISTE ALE GLOBALIZĂRII?
        (Dincolo de aşa-zisele «valori» ale civilizaţiei moderne, dincolo de publicitatea ispititoare şi agresivă, dincolo de afirmarea erotismului, violenţei şi perversiunilor ş.a.m.d., se ascunde vrăjmaşul lui Dumnezeu – satanismul)
        Suceava, 2011 (antologie)

        CAPCANE DIABOLICE ALE MASONERIEI
        Piteşti, 2013 (volum de articole nepublicate)

        ADEVĂRUL DESPRE MASONI
        Adevărata faţă a masoneriei. Despre cei ce urăsc de moarte creştinismul (ortodoxia)
        Piteşti, 2013 (sinteza articolelor autorului)

        7 APELURI CĂTRE ROMÂNI
        Piteşti, 2013 (antologie şi comentarii)

        A FOST MASON ALEXANDRU IOAN CUZA?
        Pitești, 2014 (antologie și comentarii)

        · LUPTAŢI ÎMPOTRIVA SCLAVIEI ELECTRONICE!
        Pitești, 2014 (antologie revizuită și adăugită)

        · MASONERIA – ORGANIZAȚIE RELIGIOASĂ ANTICREȘTINĂ
        Pitești, 2014 (antologie revizuită și adăugită)

        · TIMPUL MĂRTURISIRII ADEVĂRULUI!
        Pitești, 2014 (volum de articole publicate)

        Pentru cine dorește să le primească pe toate de la sursă, las adresa mea de e-mail:

        radu.iacoboaie@yahoo.com

        Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 4, 2014 at 7:33 pm

      Am adus unele adăugiri importante într-o frază din articolul SCOPUL OCULT AL ECUMENISMULUI A FOST SĂ NETEZEASCĂ CALEA ECUMENIISMULUI (3 iulie 2014):

      Nu se știe exact în ce măsură sunt prezenți masonii și în rândul preoților, dar cu siguranță sunt destui. Ne dăm seama de apartenența lor la organizația mondială anticreștină îndeosebi după atitudinea pe care o au aceștia față de problemele grave care macină astăzi ortodoxia, atitudinea lor (de acceptare) în special față de: proliferarea sectelor și ereziilor, ecumenism, participarea BOR la Consiliul Mondial al ,,Bisericilor” (CMB), actele biometrice (îndosarierea și sclavia electronică), nerespectarea și modificarea Sfintei Tradiții (a dogmei, Canoanelor și învățăturilor Sfinților Părinți), părtășia cu ereticii (diverse întâlniri ,,frățești” la nivel înalt, întâlniri de curtoazie, rugăciuni în comun, alte acțiuni comune etc.).

      Iar la sfârșit, am adăugat:
      Cine nu crede încă în evlavia și credința acestui popor român drept măritor creștin, să facă sondaje pe tot cuprinsul României, ca să se convingă cu adevărat că ORTODOCȘII ROMÂNI NU VOR UNIREA CU CEI DE ALTE CREDINȚE! IAR UNIREA CREDINCIOȘILOR SE POATE FACE NUMAI ÎN CADRUL ORTODOXIEI (ÎNVĂȚĂTURII CELEI ADEVĂRATE A LUI HRISTOS)! ACEASTA ÎNSEAMNĂ ,,O TURMĂ ȘI UN PĂSTOR”…

      Aceasta este o mărturisire de credință din partea unui simplu mirean, pe care o supun cu dragoste atenției frățiilor voastre, cu nădejdea întăririi noastre în credință și salvării ortodoxiei. Amin

      nevrednicul Radu Iacoboaie

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 4, 2014 at 9:38 pm

            RĂSPUNS CĂTRE PATRIARHIA ROMÂNĂ, LA COMUNICATUL:
             ,,Biserica Ortodoxă Română respinge antisemitismul şi xenofobia”
            Radu Iacoboaie, 4 iulie 2014
            Redau Comunicatul din partea Patriarhiei Române, preluat de pe blogul saccsiv:
            ,,În legătură cu materialele de presă din ultimele zile referitoare la opiniile antisemite ale unui monah de la Mănăstirea Petru Vodă, judeţul Neamţ, precizăm:
            Patriarhia Română dezaprobă categoric atitudinile şi acţiunile cu caracter antisemit şi respinge orice ideologie xenofobă cu iz religios, deoarece acestea sunt contrare iubirii lui Dumnezeu pentru toţi oamenii. Aceste manifestări care îndeamnă la ură religioasă sau etnică nu reprezintă opinia oficială a Bisericii Ortodoxe Române, ele fiind cazuri izolate de indisciplină sau de manifestare a libertăţii individuale fără responsabilitate comunitară. Monahii adevăraţi pot fi buni patrioţi şi fără vreo asociere cu ideologii politice antisemite şi xenofobe.
            Ca atare, Patriarhia Română solicită Arhiepiscopiei Iaşilor să continue să explice monahilor de la Mănăstirea Petru Vodă că astfel de opinii şi atitudini dăunează Bisericii Ortodoxe Române pe plan naţional şi chiar internaţional, încât pot afecta inclusiv pelerinajele credincioşilor ortodocşi români la Locurile Sfinte, organizate ca expresie a evlaviei, dar şi a respectului şi cunoaşterii reciproce dintre popoare şi religii diferite.
            În concluzie, fidelă Evangheliei iubirii lui Hristos pentru toţi oamenii, Biserica Ortodoxă Română promovează permanent pacea, dialogul şi buna înţelegere între oameni de credinţe, etnii şi culturi diferite.”
            Biroul de Presă al Patriarhiei Române
            30.06.2014 | 14:19
            Nu consider că ar trebui să dețin doctorate în teologie, ca să descifrez mesajul exprimat de Comunicatul de mai sus. Prin acest foarte scurt Comunicat (de ce oare atât de concis, fără a nominaliza nimic, ci doar sugerând…) se realizează de fapt și în mod public o desolidarizare categorică față de luările de poziție ale monahului Teodot de la mănăstirea Petru Vodă, care pentru afirmațiile sale curajoase și mărturisitoare din ultimii ani sau ultimele luni, a fost acționat în judecată de către Alexandru Florian, președintele Comunităților evreiești din România. Îndeosebi pentru recentele afirmații, precum că ,,Mișcarea Legionară a fost o lucrare a Duhului Sfânt” și altele de genul acesta. Ne dăm seama de acest lucru, pentru că a fost un mare tărăboi în mass media altădată chiar și numai pentru faptul că, într-o întâlnire privată din anul trecut, monahii de la Mănăstirea Paltin i-au cântat la un moment dat părintelui Iustin Pârvu cântecul legionar ,,Sfântă tinerețe legionară”…
            ,,Patriarhia Română dezaprobă categoric atitudinile şi acţiunile cu caracter antisemit…” Încă de la început observăm că se adresează anume evreilor, pentru a le demonstra în mod expres că, conducerea BOR nu este implicată, că nu este de acord cu afirmațiile monahului (Teodot) care îi vizează pe evrei. Dar ne întrebăm pe bună dreptate, care evrei? Monahul Teodot a făcut mereu referire la evreii sioniști (masoni), la oligarhia evreiască și în niciun caz la toți evreii. Altă eroare importantă pentru un teolog, este folosirea termenului ,,antisemit”, care înseamnă ,,a fi împotriva semiților, adică arabilor”. Pentru că, noi știm că nu doar evreii sunt de origine semită. Așadar, cum ar putea fi sfinția sa împotriva arabilor sau pentru ce motiv?
             Autorul Comunicatului (fără a da nume) numește Mișcarea Legionară (căci pe aceasta o vizează și incriminează desigur!) ,,ideologie xenofobă cu iz religios”. Legionarismul, ca să le explicăm și domniilor lor, nu a fost o ideologie, cu atât mai puțin xenofobă. Legionarismul a însemnat o mișcare de anvergură națională, cea mai autentică formă de naționalism creștin din istoria României (unică în analele istoriei universale) și de românism creștin și nu un extremism pseudo-religios cum se sugerează prin sintagma ,,ideologie xenofobă cu iz religios”.
            Apoi, se argumentează luarea de poziție: ,,…deoarece acestea sunt contrare iubirii lui Dumnezeu pentru toţi oamenii. Aceste manifestări care îndeamnă la ură religioasă sau etnică nu reprezintă opinia oficială a Bisericii Ortodoxe Române, ele fiind cazuri izolate de indisciplină sau de manifestare a libertăţii individuale fără responsabilitate comunitară. Monahii adevăraţi pot fi buni patrioţi şi fără vreo asociere cu ideologii politice antisemite şi xenofobe.”
            Cu alte cuvinte, legionarismul este catalogat sau etichetat ca antiecumenist și anticreștin. Ecumenismul este subînțeles, văzut ca ,,iubire a lui Dumnezeu pentru toți oamenii” și ca înfrățire universală, indiferent de religie sau credință. ESTE FĂRĂ A SE DORI POATE, O MĂRTURISIRE VOALATĂ ȘI INDIRECTĂ A ECUMENISMULUI! Dar de când legionarismul, prin care înțelegem iubirea de Dumnezeu (Legiunea numindu-se nu întâmplător sau demagogic Legiunea Sfântului Arhanghel Mihail!) și iubirea față de neam (filozoful creștin și legionar Petre Țuțea chiar spunea: ,,Români, nu vă mai alegeți conducători care nu își iubesc țara!”), poate îndemna la ,,ură religioasă sau etnică”? Pot creștinii adevărați să urască pe cineva, în afară de păcate și erezii?
            Manifestarea monahului Teodot este văzută ca un caz izolat de ,,indisciplină” sau de ,,manifestare a libertății individuale fără responsabilitate comunitară”. Cu alte cuvinte, sugerează că nu a făcut ascultare față de cine trebuia să facă. Dacă ar fi fost așa, credem că starețul mănăstirii ar fi luat de mult timp măsuri împotriva sa și nu i-ar mai fi dat voie să se exprime public, să dea interviuri pentru televiziunea locală. Așadar, este o generalizare cu siguranță greșită. Așa poate fi văzută la nivel național, dar monahii nu fac ascultare directă față de Patriarhie.
            Ce se dorește a se transmite prin: ,,Monahii adevăraţi pot fi buni patrioţi şi fără vreo asociere cu ideologii politice antisemite şi xenofobe”? Adică, un monah ,,adevărat” (conformist, obedient întrutotul conducerii BOR și nu față de Dumnezeu și Adevăr) trebuie să se disocieze și să respingă orice formă de naționalism, mai ales legionarismul ,,antisemit și xenofob”… Adică, să mai lase cu iubirea de neam, acum există umanismul (masonic) globalizant și ecumenismul…
            În continuare, Patriarhia se arată de fapt foarte îngrijorată de posibilitatea suspendării pelerinajelor în Israel. Cum remarca un comentator pe un blog, pierde în acest fel o bună parte din finanțarea lucrărilor de construire a Catedralei Mântuirii Neamului… Oare, un asemenea interes meschin material poate prevala înaintea problemei arzătoare pusă în discuție? Este acesta un argument solid pentru a-l obliga pe monahul Teodot la tăcere? Dacă români ca sfinția sa vor tăcea, atunci în mod sigur pietrele vor striga, cum spune Sfânta Scriptură… Adică, românii de rând vor lua atitudine la nesfârșit. Se merită oare un sacrificiu atât de mare numai de dragul păstrării relațiilor de prietenie cu statul Israel, cu care România are legături foarte strânse? Neștiind sau ignorând cu totul faptul, că masoneria are ca piloni de bază tocmai SUA și Israel?
            Atenție la următoarele cuvinte: ,,…pelerinajele credincioşilor ortodocşi români la Locurile Sfinte, organizate ca expresie a evlaviei, dar şi a respectului şi cunoaşterii reciproce dintre popoare şi religii diferite”. Adică, aceste pelerinaje ajută mult ECUMENISMULUI, cunoașterii, dialogului dintre ortodoxie și cultul mozaic…
            Și ca să fie în ton cu celelalte idei ecumeniste exprimate anterior, în final se scrie: ,,În concluzie, fidelă Evangheliei iubirii lui Hristos pentru toţi oamenii, Biserica Ortodoxă Română promovează permanent pacea, dialogul şi buna înţelegere între oameni de credinţe, etnii şi culturi diferite.”
            Ca ortodox, nu pot altceva decât să resping în mod ferm atât ECUMENISMUL, cât și acest COMUNICAT ECUMENIST.
             Cu dragoste întru Hristos, nevrednicul Radu Iacoboaie
             4 iulie 2014

        Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 4, 2014 at 9:45 pm

      RĂSPUNS CĂTRE PATRIARHIA ROMÂNĂ, LA COMUNICATUL:
           ,,Biserica Ortodoxă Română respinge antisemitismul şi xenofobia”
           Radu Iacoboaie, 4 iulie 2014

          Redau Comunicatul din partea Patriarhiei Române, preluat de pe blogul saccsiv:
          ,,În legătură cu materialele de presă din ultimele zile referitoare la opiniile antisemite ale unui monah de la Mănăstirea Petru Vodă, judeţul Neamţ, precizăm:
          Patriarhia Română dezaprobă categoric atitudinile şi acţiunile cu caracter antisemit şi respinge orice ideologie xenofobă cu iz religios, deoarece acestea sunt contrare iubirii lui Dumnezeu pentru toţi oamenii. Aceste manifestări care îndeamnă la ură religioasă sau etnică nu reprezintă opinia oficială a Bisericii Ortodoxe Române, ele fiind cazuri izolate de indisciplină sau de manifestare a libertăţii individuale fără responsabilitate comunitară. Monahii adevăraţi pot fi buni patrioţi şi fără vreo asociere cu ideologii politice antisemite şi xenofobe.
          Ca atare, Patriarhia Română solicită Arhiepiscopiei Iaşilor să continue să explice monahilor de la Mănăstirea Petru Vodă că astfel de opinii şi atitudini dăunează Bisericii Ortodoxe Române pe plan naţional şi chiar internaţional, încât pot afecta inclusiv pelerinajele credincioşilor ortodocşi români la Locurile Sfinte, organizate ca expresie a evlaviei, dar şi a respectului şi cunoaşterii reciproce dintre popoare şi religii diferite.
          În concluzie, fidelă Evangheliei iubirii lui Hristos pentru toţi oamenii, Biserica Ortodoxă Română promovează permanent pacea, dialogul şi buna înţelegere între oameni de credinţe, etnii şi culturi diferite.”
          Biroul de Presă al Patriarhiei Române
          30.06.2014 | 14:19

          Nu consider că ar trebui să dețin doctorate în teologie, ca să descifrez mesajul exprimat de Comunicatul de mai sus. Prin acest foarte scurt Comunicat (de ce oare atât de concis, fără a nominaliza nimic, ci doar sugerând…) se realizează de fapt și în mod public o desolidarizare categorică față de luările de poziție ale monahului Teodot de la mănăstirea Petru Vodă, care pentru afirmațiile sale curajoase și mărturisitoare din ultimii ani sau ultimele luni, a fost acționat în judecată de către Alexandru Florian, președintele Comunităților evreiești din România. Îndeosebi pentru recentele afirmații, precum că ,,Mișcarea Legionară a fost o lucrare a Duhului Sfânt” și altele de genul acesta. Ne dăm seama de acest lucru, pentru că a fost un mare tărăboi în mass media altădată chiar și numai pentru faptul că, într-o întâlnire privată din anul trecut, monahii de la Mănăstirea Paltin i-au cântat la un moment dat părintelui Iustin Pârvu cântecul legionar ,,Sfântă tinerețe legionară”…
          ,,Patriarhia Română dezaprobă categoric atitudinile şi acţiunile cu caracter antisemit…” Încă de la început observăm că se adresează anume evreilor, pentru a le demonstra în mod expres că, conducerea BOR nu este implicată, că nu este de acord cu afirmațiile monahului (Teodot) care îi vizează pe evrei. Dar ne întrebăm pe bună dreptate, care evrei? Monahul Teodot a făcut mereu referire la evreii sioniști (masoni), la oligarhia evreiască și în niciun caz la toți evreii. Altă eroare importantă pentru un teolog, este folosirea termenului ,,antisemit”, care înseamnă ,,a fi împotriva semiților, adică arabilor”. Pentru că, noi știm că nu doar evreii sunt de origine semită. Așadar, cum ar putea fi sfinția sa împotriva arabilor sau pentru ce motiv?
           Autorul Comunicatului (fără a da nume) numește Mișcarea Legionară (căci pe aceasta o vizează și incriminează desigur!) ,,ideologie xenofobă cu iz religios”. Legionarismul, ca să le explicăm și domniilor lor, nu a fost o ideologie, cu atât mai puțin xenofobă. Legionarismul a însemnat o mișcare de anvergură națională, cea mai autentică formă de naționalism creștin din istoria României (unică în analele istoriei universale) și de românism creștin și nu un extremism pseudo-religios cum se sugerează prin sintagma ,,ideologie xenofobă cu iz religios”.
          Apoi, se argumentează luarea de poziție: ,,…deoarece acestea sunt contrare iubirii lui Dumnezeu pentru toţi oamenii. Aceste manifestări care îndeamnă la ură religioasă sau etnică nu reprezintă opinia oficială a Bisericii Ortodoxe Române, ele fiind cazuri izolate de indisciplină sau de manifestare a libertăţii individuale fără responsabilitate comunitară. Monahii adevăraţi pot fi buni patrioţi şi fără vreo asociere cu ideologii politice antisemite şi xenofobe.”
          Cu alte cuvinte, legionarismul este catalogat sau etichetat ca antiecumenist și anticreștin. Ecumenismul este subînțeles, văzut ca ,,iubire a lui Dumnezeu pentru toți oamenii” și ca înfrățire universală, indiferent de religie sau credință. ESTE FĂRĂ A SE DORI POATE, O MĂRTURISIRE VOALATĂ ȘI INDIRECTĂ A ECUMENISMULUI! Dar de când legionarismul, prin care înțelegem iubirea de Dumnezeu (Legiunea numindu-se nu întâmplător sau demagogic Legiunea Sfântului Arhanghel Mihail!) și iubirea față de neam (filozoful creștin și legionar Petre Țuțea chiar spunea: ,,Români, nu vă mai alegeți conducători care nu își iubesc țara!”), poate îndemna la ,,ură religioasă sau etnică”? Pot creștinii adevărați să urască pe cineva, în afară de păcate și erezii?
          Manifestarea monahului Teodot este văzută ca un caz izolat de ,,indisciplină” sau de ,,manifestare a libertății individuale fără responsabilitate comunitară”. Cu alte cuvinte, sugerează că nu a făcut ascultare față de cine trebuia să facă. Dacă ar fi fost așa, credem că starețul mănăstirii ar fi luat de mult timp măsuri împotriva sa și nu i-ar mai fi dat voie să se exprime public, să dea interviuri pentru televiziunea locală. Așadar, este o generalizare cu siguranță greșită. Așa poate fi văzută la nivel național, dar monahii nu fac ascultare directă față de Patriarhie.
          Ce se dorește a se transmite prin: ,,Monahii adevăraţi pot fi buni patrioţi şi fără vreo asociere cu ideologii politice antisemite şi xenofobe”? Adică, un monah ,,adevărat” (conformist, obedient întrutotul conducerii BOR și nu față de Dumnezeu și Adevăr) trebuie să se disocieze și să respingă orice formă de naționalism, mai ales legionarismul ,,antisemit și xenofob”… Adică, să mai lase cu iubirea de neam, acum există umanismul (masonic) globalizant și ecumenismul…
          În continuare, Patriarhia se arată de fapt foarte îngrijorată de posibilitatea suspendării pelerinajelor în Israel. Cum remarca un comentator pe un blog, pierde în acest fel o bună parte din finanțarea lucrărilor de construire a Catedralei Mântuirii Neamului… Oare, un asemenea interes meschin material poate prevala înaintea problemei arzătoare pusă în discuție? Este acesta un argument solid pentru a-l obliga pe monahul Teodot la tăcere? Dacă români ca sfinția sa vor tăcea, atunci în mod sigur pietrele vor striga, cum spune Sfânta Scriptură… Adică, românii de rând vor lua atitudine la nesfârșit. Se merită oare un sacrificiu atât de mare numai de dragul păstrării relațiilor de prietenie cu statul Israel, cu care România are legături foarte strânse? Neștiind sau ignorând cu totul faptul, că masoneria are ca piloni de bază tocmai SUA și Israel?
          Atenție la următoarele cuvinte: ,,…pelerinajele credincioşilor ortodocşi români la Locurile Sfinte, organizate ca expresie a evlaviei, dar şi a respectului şi cunoaşterii reciproce dintre popoare şi religii diferite”. Adică, aceste pelerinaje ajută mult ECUMENISMULUI, cunoașterii, dialogului dintre ortodoxie și cultul mozaic…
          Și ca să fie în ton cu celelalte idei ecumeniste exprimate anterior, în final se scrie: ,,În concluzie, fidelă Evangheliei iubirii lui Hristos pentru toţi oamenii, Biserica Ortodoxă Română promovează permanent pacea, dialogul şi buna înţelegere între oameni de credinţe, etnii şi culturi diferite.”
          Ca ortodox, nu pot altceva decât să resping în mod ferm atât ECUMENISMUL, cât și acest COMUNICAT ECUMENIST.
           Cu dragoste întru Hristos, nevrednicul Radu Iacoboaie
           4 iulie 2014

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 4, 2014 at 10:49 pm

        Am adăugat în interior și fraza:

            SĂ NU UITĂM CĂ ACESTE ACUZAȚII I-AU FOST IMPUTATE LEGIONARILOR PE NEDREPT DE CĂTRE COMUNIȘTI. PATRIARHIA NU A FĂCUT DECÂT SĂ PREIA VARIANTA OFICIALĂ COMUNISTĂ DESPRE MIȘCAREA LEGIONARĂ! FĂRĂ SĂ ANALIZEZE MĂCAR ACESTE ASPECTE…

        Apreciază

  3. Laurentiu said, on iunie 30, 2014 at 10:07 pm

    Va deranjeaza ca acel om face ce voi nu vreti? Va deranjeaza ca ii demasca pe stapanii Sinodului, pe stapanii Romaniei si pe stapanii lumii? Va deranjeaza ca e pro legionar si anti sionist? (Nicidecum anti semit). De cand si pana unde isi permit cei de la institutul Ilie Nevastuica sa faca legea in tara noastra? Biserica Greaca are tupeul sa demaste masoneria in public la fel si raul facut de sionisti in intreaga lume si voi taceti, va implicati in tot felul de activitati ecumeniste si participati la rugaciuni cu cei de alte confesiuni batandu-va joc de memoria unor oameni ce au murit pentru credinta ortodoxa. Cei din Sinod umbla in masini scumpe, construiesc catedrala jecmanirii neamului si biserici peste biserici (plus alte afaceri dubioase) si uita ca tara e plina de saraci ce au nevoie de ajutor. Nu contest activitatile caritabile facute pana acum dar contest faptul ca, desi calugarii trebuie sa traiasca in saracie, o mare parte a Sinodului nu prea face asta. Monahul Teodot, (ca si parintele Amfilohie Branza), e unul din putinii care au tupeul sa marturiseasca adevarata credinta si sa spuna raului pe nume. Sau de ce sa nu zicem verde in fata: comunismul (inventie 100% evreiasca- responsabil de moartea a + 100. milioane de oameni), feminismul, revolutia sexuala (alte miscari inventate de evrei), distrugerea familiei, infiltrarea Bisericii (vorbesc de institutie, Biserica lui Hristos nu o va distruge nimeni) etc etc. Sau de sacrificarea a catorva sute (poate mii) de copii crestini de-a lungul secolelor de catre evrei in deja cunoscutul ritual „blood libel” de ce nu zice nimeni? Pe sfintii nostrii care au murit in inchisorile pregatite de evrei de ce nu ii canonizeaza Biserica? De ce se face ca ploua? Din cate se pare.. Preafericitul Ciobotea lucreaza cu Cernea pentru a distruge imaginea Bisericii (El din interior, Cernea din exterior). Sa va fie rusine ca il judecati pe monahul Teodot, ucenic al ultimului sfant dat de neamul nostru , Iustin Parvu. Daca ati pune atata suflet in demascarea inamicilor neamului nostru pe cat puneti in munca voastra anti avort si anti eugenie (munca de laudat de altfel), am fi departe… http://www.youtube.com/watch?v=3G3VwO387BI asta ca sa nu uitati ca au fost romani schingiuiti, torturati si ucisi de evrei si nu si-au lasat credinta.
    Play video
    Acatistul sf romani din inchisori – MARIAN MOISE.
    Acatistul sf romani din inchisori – MARIAN MOISE.
    Like · Reply · Remove Preview · 30 mins

    Asociaţia Pro-vita pentru Născuţi şi Nenăscuţi Filiala Bucureşti Ce-ar fi să îți faci dumneata o biserică separată, împreună cu monahul Teodot? Cu legionarisme și altele asemenea, care n-au ce căuta în viața monahală. În Biserica Ortodoxă există o ierarhie și anumite reguli pe care dumneata le contești. Și cu noi aceeași problemă – dacă suntem așa de răi și de ecumeniști (spune unul care trăiește în Norvegia), ce cauți aici? Noi avem binecuvântare pentru ce facem. Dumneata, pentru criticile absurde aduse ierarhiei BOR și Bisericii, ai binecuvântare?
    Like · 6 mins

    Laurentiu Ion Puteam sa jur.. argumentele mele ignorate complet, la fel ca toate datele istorice oferite. Va luati de mine ca traiesc in Norvegia? Interesant mod de a trece peste. Sa stiti domnilor, istoria nu se va uita, cei ce au murit pentru Ortodoxie si neam, chiar daca nu sunt canonizati pe pamant (ca deh, Domnul Ilie Wiesel.. nevastuica face regulile) sunt sfinti in Ceruri. Si daca legionarismele nu au ce cauta in viata monahala, nu imi ziceti asta mie (un simplu pacatos) ci ziceti-o lor: Parintele Arsenie Papacioc
    Nu putem gandi Miscarea Legionara fara voia lui Dumnezeu; deci a fost voia lui Dumnezeu chiar daca a plecat de la niste cauze materiale istorice.
    Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa
    Tinand cont de cati martiri a dat, cred ca a fost de la Dumnezeu, dar oameni fiind, au facut si greseli.
    Parintele Dumitu Staniloae
    Corneliu Codreanu era si el o figura foarte interesanta; si atragea ca si Arsenie Boca: avea ceva atractiv, ceva puternic asa; acelasi spirit hotarat si sigur; alegea o cale si gata; mergea pe ea. Impresionau amandoi prin forma lor hotarata de a fi. Era un dar al lor. Cred ca e o oarecare asemanare intre ei, parca erau o piatra, o stanca. Eu n-am avut aceasta exactitate de a defini lucrurile, m-am leganat asa, in cunoasterea adevarului. Eu am pus foarte mult pret pe iubire, pe blandete, pe bunatate, pe valorile Treimii; scrisul meu a atras – e adevarat, dar ca persoana n-am exercitat aceasta atractie pe care o exercitau Codreanu sau Arsenie Boca, si nu stiu cum e mai bine… Am fost solicitat dupa ’90 de niste tineri sa scriu ceva despre Ion Mota: eu cred ca Mota care era baiatul protopopului din Orastie era foarte crestin; si el s-a dus intr-adevar ca sa apere Occidentul de comunism. Pe Marin nu l-am cunoscut. (interviu, revista Scara, nr.7).
    Parintele Arsenie Boca despre sfintenia Miscarii si a lui Corneliu Codreanu
    „Am fost tinut la securitate sase saptamani. Cu parintele Arsenie discutam numai cand ne gaseam singuri. Restul timpului fie ca ascultam discutiile din camera, fie ca ma duceam cu gandul departe.
    Intr-o zi se intampla sa ramanem amandoi in camera. Parintele Arsenie atunci imi spune: „Daca ar fi trait Capitanul ce lucruri frumoase am fi facut noi…”. Altadata imi spune: „Sa stii ca Legiunea nu va invinge pana nu se va completa numarul de legionari in cer”. Asta ar insemna sa moara toate generatiile din 1927 pana in 2000. Ar trebui sa treaca 60-80 de ani. Ar insemna sa nu mai traiasca nici un legionar din zilele noastre.
    „Dumnezeu va avea grija sa ramana si samanta pe pamant”, imi raspunde parintele Arsenie. A fost ultima discutie cu parintele Arsenie. Pe mine m-au luat si m-au dus la Penitenciar. M-au bagat singur intr-o celula la etajul trei, complet izolat de ceilalti legionari. (Fragment din manuscrisul lui Mircea Puscasu, fost detinut politic, legionar).
    Citiți continuarea aici Marii duhovnici ai Romaniei despre legionari si Capitan
    Citiți un text mai larg al Părintelui Justin Pârvu despre Mișcarea Legionară
    Cei care au apucat sa ii cunoasca pe supravietuitorii temnitelor comuniste pot trage singuri concluzia daca acesti oameni au fost buni sau rai, „dusmani” sau aparatori ai intereselor poporului român. Comunistii au scris o istorie in care ii prezentau pe legionari drept „dusmani ai poporului” in timp ce globalistii ii prezinta „antisemiti”. Fiecare dupa felul in care se simtea amenintat de conceptiile membrilor acestei miscari. CONVERSATIA MEA CU CEI DE LA PRO VITA PE FACEBOOK. PACAT.. MARE MARE PACAT. Stiu cam am exagerat judecandu-i pe cei din Sinod, imi pare rau, dar mi s-a aprins sangele.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 1, 2014 at 3:50 am

      Laurentiu

      Frate, poate o fi interesant si edificator, insa eu n-am inteles limpede cine, ce si cum in acea conversatie.

      Scrie te rog clar ceva de genul:

      Laurentiu: (doua puncte)

      Dedesubt.

      Ghilimele – zicerea ta – ghilimele.

      Provita: (doua puncte)

      Dedesubt.

      Ghilimele – zicerea lui – ghilimele.

      Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 1, 2014 at 11:54 am

      ,,De cand si pana unde isi permit cei de la institutul Ilie Nevastuica sa faca legea in tara noastra?”

      Păi, acest Institut Național pentru Studierea Holocaustului din România se află chiar în subordinea Guvernului României. Interesantă este legătura strânsă dintre autoritățile noastre și cele din Israel, precum și cu SUA.
      El a fost impus românilor de evreii sioniști (masoni) și creat expres pentru a culpabiliza total pe nedrept poporul român pentru un genocid inexistent pe teritoriul țării noastre, într-o vreme când Ion Antonescu însuși era foarte apropiat de evrei. Cercetați anturajul său și măsurile protecționiste pentru evrei. Teatrul evreiesc din România funcționa și era singurul din această parte a Europei.

      Apreciază

      • Radu Humor said, on iulie 1, 2014 at 2:51 pm

        Marian Nicolae
        iunie 30, 2014 la 8:40 am
        Suntem produsul societății sau societatea e produsul ideilor noastre?
        Oameni lucizi și în cunoștiinta de cauză observă anumite schimbări în societatea actuală, schimbări care nu îmbunătățesc nivelul de trăi al oamenilor. Tot mai multe țări tind spre un sistem totalitar în timp ce aplaudă democrația, corporațiile acaparează tot mai multe resurse, statele își pierd suveranitatea în față organizațiilor precum FMI, NATO, UE, tehnologiile fiabile și ecologice sunt ascunse, mână de lucru este tot mai prost plătită și înlocuită în mare parte cu mașini. Societatea actuală e bazată pe concurență, de cele mai multe ori o concurență agresivă. Scopul nu este de a găsi o soluție fiabilă ci de a-l depăși pe celălalt. Am uitat conceptele de bază, îndeplinirea oricărui scop fiind proporțională cu câștigurile aferente acestuia. Oamenii ar trebui să-și canalizeze energia spre beneficiul semenilor.

        Deși majoritatea oamenilor observă acest lucru, puțini sunt cei care cred că este ceva nociv, ceva dinadins îndreptat împotriva noastră ca ființe umane. Ne complacem în situație și, dacă nu plângem pe umărul cuiva, ne plângem pe rețele de socializare, vorbim foarte mult dar nu facem nimic. Așteptăm… așteptarea face parte din plan. Ce ați făcut voi în ultima vreme pentru a vă schimba viața? Ce ați făcut pentru a schimba viața celor din jur ? Ați așteptat că guvernul să vă rezove problemele; guvernul nu rezolvă probleme, el le crează pentru a beneficia de pe urma lor. Ați așteptat ca soțul/soția să se schimbe în persoana în care doriți voi; oamenii ar trebui iubiți și apreciați așa cum sunt și nu schimbați după nevoile noastre. Ați așteptat ca șeful să vă recunoască meritele; trebuie să demonstrați că sunteți capabili fără să concurați cu colegii, iar dacă superiorii nu observă asta căutați o altă firmă care apreciază asta. Ați așteptat iubirea vieții, în loc să mergeți să o căutați și să vă creați lumea în care vreți să trăiți. Ați așteptat că toate să se rezolve de la sine și, dacă se poate, cât mai curând; problemele se rezolvă dacă toată lumea pune umărul și creierul la contribuție. Ați așteptat un semn din cer; puteți privi mult și bine, poate veți observa un avion rătăcit și vă veți lăuda că ați văzut un OZN. Ați așteptat un mântuitor; dacă țin bine minte, ultimul pe care oamenii îl consideră mântuitor a zis să vă rezolvați singuri problemele. Ați așteptat… totul.
        De ce? Cine să va rezolve problemele ? De ce nepăsarea asta ? Aţi reţinut doar ceea ce va convine din tot ceea ce a trecut prin faţă ochilor voştri. Aţi memorat doar ceea v-a fost spus să memoraţi – “capul plecat sabia nu-l tăie”… nimeni nu pomeneşte nimic de următorul vers “dar cu umilinţă lantu-l înconvoaie”. Asta vreţi să fiţi ? Scavi ? Înseamnă că va meritaţi soarta. V-aţi închis într-o colivie sperând că veţi scăpa de probleme, aşteptând ziua de mâine, sperând că lucrurile să se schimbe de la sine. NU SE SCHIMBĂ DACĂ NU FACEŢI NIMIC !!! Nimeni nu va ajută ! Nimeni nu vă vrea binele ! Nimeni nu vrea să fiţi independenţi, deştepţi, educaţi, rebeli împotrivă unui sistem autoritar.

        Aşteptaţi alegerile pentru a vă schimba stăpânii, în loc să căutaţi lideri printre voi. Sistemul asta-şi doreşte – să nu cumva să încerci doar să te gândeşti că ai putea ajunge acolo. Ei vor să-ţi creeze impresia că doar anumite persoane pot conduce. V-au băgat în faţă lături şi le-aţi luat drept desert. Un adevărat lider nu conduce, el vine cu idei şi le pune în practică înainte de a fi ales lider. El nu-şi doreşte să conducă ci să impulsioneze gloata pentru a face ceea ce e corect. Dar voi nu vreţi un lider, voi vreţi conducători. Vă place să fiţi conduşi cu o mână de fier. Să vi se spună ce şi cum să faceţi, pentru că nu vă duce capul să faceţi singuri. Va place să fiţi verificaţi, va place să ştiţi că acolo sus e cineva care trebuie să aibă grijă de voi şi de familia voastră. Sunteţi patetici, nişte sclavi modernizaţi, bătuţi nu cu biciul ci cu cardul bancar.

        Trăiţi şi munciţi pentru a evada o dată pe an într-o vacanţă. Mulţi nu v-o permiteţi, dar mergeţi. De ce ? Pentru că aşa face toată lumea. Băncile trebuie să trăiască de pe spinarea proştilor, şi o fac. Chiar mai bine decât vă închipuiţi voi. Mergeţi pe o plajă şi staţi la soare două săptămâni, întorcăndu-vă de pe o parte pe alta, ca mititeii pe grătar. După ce vă ardeţi bine mergeţi şi băgaţi ceva chimicale în organism, alături de o porţie de “cultură junk TV” pentru creier. La sfârşitul celor două săptămâni vă simţiţi împliniţi ? Vă simţit că asta e ceea ce v-aţi fi dorit de un an de zile ? Apoi veniţi şi povetiţi “ce frumos a fost” şi “ce bine v-aţi distrat” întorcăndu-vă la vieţile vostre jalnice, aplecând capul şi purtând povara lanţului toată viaţă. Copiii vă întreabă – de ce? Şi ce le răspundeţi ? Asta-i viaţa !

        Închpuiti-vă lumea peste cincizeci de ani. Oare vreţi ca odraslele vostre să trăiască în acea lume ? Vreţi ca libertatea de exprimare să le fie îngrădită mult mai rău ca în sistemele de tip comunist sau fascist, sau le doriţi o lume în care bucuriile vieţii să le fie la îndemână şi să se bucure de viaţă pe care noi nu am apucat să o prindem ? Învăţam la şcoală cum strămoşii noştrii au luptat pentru ca noi să fim liberia€¦ dacă ar trăi acum oare ei ar fi madri de voi ? oare nu vă vor spune că v-aţi înmuiat şi aţi devenit parte din acel sistem ce ei l-au învins cu preţul vieţii ? Vreţi ca nepoţii voştrii să va condamne că aţi lăsat aşa ceva să se întâmple sau vreţi să fiţi amintiţi în povestiri despre eroii care au luptat pentru că ei să poată trăi liber şi neînfricaţi ?
        Răspunsul e simplu, toate întrebările au un singur subiect comun, faptele tale prezente modelează perfect viitorul copiilor şi nepoţilor voştri. Dacă ne-am sincroniza şi am realiza pericolul ce ne pândeşte, am acţiona şi am preveni un mare atentat ce se pregăteşte sub nasul nostru, un atentat care este deja în pregătire, şi dacă nu eşti prea ocupat cu vieţile mondene ale unor actori plătiţi, îl poţi vedea peste tot în jurul tău. Ce putem face ? E simplu, trebuie să fim schimbarea pe care o vrem de la semenii noştrii. E un bun început, după asta toate vin de la sine. Chiar dacă societatea ne-a modelat modul de gândire, sunt sigur că noi putem schimba această societate bolnavă !

        Dacă până acum ignoranţa a fost cuvântul de ordine, dacă realitatea înconjurătoare a fost o simplă ştire la TV pentru voi, este momentul să deschideţi ochii, să nu vă mai lăsaţi duşi de val, manipulaţi şi înrobiţi.

        Trebuie să aveţi curajul să faceţi ce trebuie atunci când ceilalţi dau bir cu fugiţii!

        Nu renunţaţi atât de uşor !

        Nu fiţi indiferenţi ! Luaţi atitudine şi spuneţi NU !

        sursa;matrix vs matrix

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 1, 2014 at 3:42 pm

        E și acesta un îndemn foarte bun pentru a lua ATITUDINE. Există în România și o revistă foarte bună, care poartă numele ,,ATITUDINI”. Doamne ajută!

        Apreciază

  4. cca70 said, on iunie 30, 2014 at 10:22 pm

    ce sa intelegem din : Patriarhia Română dezaprobă categoric atitudinile şi acţiunile cu caracter antisemit şi respinge orice ideologie xenofobă cu iz religios ” ?

    daniel probabil il va „executa „in tacere pe Monahul Teodot? Si noi nu putem sa il ajutam pe Teodot ? Doar stam si constatam ?

    Apreciază

    • Radu Humor said, on iulie 1, 2014 at 2:53 pm

      Aici trebuia pus :

      Suntem produsul societății sau societatea e produsul ideilor noastre?
      Oameni lucizi și în cunoștiinta de cauză observă anumite schimbări în societatea actuală, schimbări care nu îmbunătățesc nivelul de trăi al oamenilor. Tot mai multe țări tind spre un sistem totalitar în timp ce aplaudă democrația, corporațiile acaparează tot mai multe resurse, statele își pierd suveranitatea în față organizațiilor precum FMI, NATO, UE, tehnologiile fiabile și ecologice sunt ascunse, mână de lucru este tot mai prost plătită și înlocuită în mare parte cu mașini. Societatea actuală e bazată pe concurență, de cele mai multe ori o concurență agresivă. Scopul nu este de a găsi o soluție fiabilă ci de a-l depăși pe celălalt. Am uitat conceptele de bază, îndeplinirea oricărui scop fiind proporțională cu câștigurile aferente acestuia. Oamenii ar trebui să-și canalizeze energia spre beneficiul semenilor.

      Deși majoritatea oamenilor observă acest lucru, puțini sunt cei care cred că este ceva nociv, ceva dinadins îndreptat împotriva noastră ca ființe umane. Ne complacem în situație și, dacă nu plângem pe umărul cuiva, ne plângem pe rețele de socializare, vorbim foarte mult dar nu facem nimic. Așteptăm… așteptarea face parte din plan. Ce ați făcut voi în ultima vreme pentru a vă schimba viața? Ce ați făcut pentru a schimba viața celor din jur ? Ați așteptat că guvernul să vă rezove problemele; guvernul nu rezolvă probleme, el le crează pentru a beneficia de pe urma lor. Ați așteptat ca soțul/soția să se schimbe în persoana în care doriți voi; oamenii ar trebui iubiți și apreciați așa cum sunt și nu schimbați după nevoile noastre. Ați așteptat ca șeful să vă recunoască meritele; trebuie să demonstrați că sunteți capabili fără să concurați cu colegii, iar dacă superiorii nu observă asta căutați o altă firmă care apreciază asta. Ați așteptat iubirea vieții, în loc să mergeți să o căutați și să vă creați lumea în care vreți să trăiți. Ați așteptat că toate să se rezolve de la sine și, dacă se poate, cât mai curând; problemele se rezolvă dacă toată lumea pune umărul și creierul la contribuție. Ați așteptat un semn din cer; puteți privi mult și bine, poate veți observa un avion rătăcit și vă veți lăuda că ați văzut un OZN. Ați așteptat un mântuitor; dacă țin bine minte, ultimul pe care oamenii îl consideră mântuitor a zis să vă rezolvați singuri problemele. Ați așteptat… totul.
      De ce? Cine să va rezolve problemele ? De ce nepăsarea asta ? Aţi reţinut doar ceea ce va convine din tot ceea ce a trecut prin faţă ochilor voştri. Aţi memorat doar ceea v-a fost spus să memoraţi – “capul plecat sabia nu-l tăie”… nimeni nu pomeneşte nimic de următorul vers “dar cu umilinţă lantu-l înconvoaie”. Asta vreţi să fiţi ? Scavi ? Înseamnă că va meritaţi soarta. V-aţi închis într-o colivie sperând că veţi scăpa de probleme, aşteptând ziua de mâine, sperând că lucrurile să se schimbe de la sine. NU SE SCHIMBĂ DACĂ NU FACEŢI NIMIC !!! Nimeni nu va ajută ! Nimeni nu vă vrea binele ! Nimeni nu vrea să fiţi independenţi, deştepţi, educaţi, rebeli împotrivă unui sistem autoritar.

      Aşteptaţi alegerile pentru a vă schimba stăpânii, în loc să căutaţi lideri printre voi. Sistemul asta-şi doreşte – să nu cumva să încerci doar să te gândeşti că ai putea ajunge acolo. Ei vor să-ţi creeze impresia că doar anumite persoane pot conduce. V-au băgat în faţă lături şi le-aţi luat drept desert. Un adevărat lider nu conduce, el vine cu idei şi le pune în practică înainte de a fi ales lider. El nu-şi doreşte să conducă ci să impulsioneze gloata pentru a face ceea ce e corect. Dar voi nu vreţi un lider, voi vreţi conducători. Vă place să fiţi conduşi cu o mână de fier. Să vi se spună ce şi cum să faceţi, pentru că nu vă duce capul să faceţi singuri. Va place să fiţi verificaţi, va place să ştiţi că acolo sus e cineva care trebuie să aibă grijă de voi şi de familia voastră. Sunteţi patetici, nişte sclavi modernizaţi, bătuţi nu cu biciul ci cu cardul bancar.

      Trăiţi şi munciţi pentru a evada o dată pe an într-o vacanţă. Mulţi nu v-o permiteţi, dar mergeţi. De ce ? Pentru că aşa face toată lumea. Băncile trebuie să trăiască de pe spinarea proştilor, şi o fac. Chiar mai bine decât vă închipuiţi voi. Mergeţi pe o plajă şi staţi la soare două săptămâni, întorcăndu-vă de pe o parte pe alta, ca mititeii pe grătar. După ce vă ardeţi bine mergeţi şi băgaţi ceva chimicale în organism, alături de o porţie de “cultură junk TV” pentru creier. La sfârşitul celor două săptămâni vă simţiţi împliniţi ? Vă simţit că asta e ceea ce v-aţi fi dorit de un an de zile ? Apoi veniţi şi povetiţi “ce frumos a fost” şi “ce bine v-aţi distrat” întorcăndu-vă la vieţile vostre jalnice, aplecând capul şi purtând povara lanţului toată viaţă. Copiii vă întreabă – de ce? Şi ce le răspundeţi ? Asta-i viaţa !

      Închpuiti-vă lumea peste cincizeci de ani. Oare vreţi ca odraslele vostre să trăiască în acea lume ? Vreţi ca libertatea de exprimare să le fie îngrădită mult mai rău ca în sistemele de tip comunist sau fascist, sau le doriţi o lume în care bucuriile vieţii să le fie la îndemână şi să se bucure de viaţă pe care noi nu am apucat să o prindem ? Învăţam la şcoală cum strămoşii noştrii au luptat pentru ca noi să fim liberia€¦ dacă ar trăi acum oare ei ar fi madri de voi ? oare nu vă vor spune că v-aţi înmuiat şi aţi devenit parte din acel sistem ce ei l-au învins cu preţul vieţii ? Vreţi ca nepoţii voştrii să va condamne că aţi lăsat aşa ceva să se întâmple sau vreţi să fiţi amintiţi în povestiri despre eroii care au luptat pentru că ei să poată trăi liber şi neînfricaţi ?
      Răspunsul e simplu, toate întrebările au un singur subiect comun, faptele tale prezente modelează perfect viitorul copiilor şi nepoţilor voştri. Dacă ne-am sincroniza şi am realiza pericolul ce ne pândeşte, am acţiona şi am preveni un mare atentat ce se pregăteşte sub nasul nostru, un atentat care este deja în pregătire, şi dacă nu eşti prea ocupat cu vieţile mondene ale unor actori plătiţi, îl poţi vedea peste tot în jurul tău. Ce putem face ? E simplu, trebuie să fim schimbarea pe care o vrem de la semenii noştrii. E un bun început, după asta toate vin de la sine. Chiar dacă societatea ne-a modelat modul de gândire, sunt sigur că noi putem schimba această societate bolnavă !

      Dacă până acum ignoranţa a fost cuvântul de ordine, dacă realitatea înconjurătoare a fost o simplă ştire la TV pentru voi, este momentul să deschideţi ochii, să nu vă mai lăsaţi duşi de val, manipulaţi şi înrobiţi.

      Trebuie să aveţi curajul să faceţi ce trebuie atunci când ceilalţi dau bir cu fugiţii!

      Nu renunţaţi atât de uşor !

      Nu fiţi indiferenţi ! Luaţi atitudine şi spuneţi NU !

      sursa;matrix vs matrix

      Apreciază

      • saccsiv said, on iulie 1, 2014 at 3:11 pm

        Radu Humor

        Ce-i aia?

        Ați așteptat un mântuitor; dacă țin bine minte, ultimul pe care oamenii îl consideră mântuitor a zis să vă rezolvați singuri problemele

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 1, 2014 at 3:45 pm

        Care este părerea ta sinceră despre Patriarhia Română?

        Apreciază

      • Radu Humor said, on iulie 1, 2014 at 10:36 pm

        Saccsiv

        E o frază care nu-mi aparţine, dar pe care nu puteam s-o exclud !
        Dar de celelalte ce zici ?
        Că cititorii acestui blog nu pot fi uşor induşi în eroare cu asemenea fraze. Dimpotrivă !

        „Ca atare, Patriarhia Română solicită Arhiepiscopiei Iaşilor să continue să explice monahilor de la Mănăstirea Petru Vodă că astfel de opinii şi atitudini dăunează Bisericii Ortodoxe Române pe plan naţional şi chiar internaţional, încât pot afecta inclusiv pelerinajele credincioşilor ortodocşi români la Locurile Sfinte, organizate ca expresie a evlaviei, dar şi a respectului şi cunoaşterii reciproce dintre popoare şi religii diferite.”

        Wow !
        Ia să îndrăznească Patriarhia să interzică pelerinajele la Ierusalim 😉
        Primii care i-ar face să revină asupra acestei decizii ar fi chiar evreii !
        Când e vorba de bani, vorba aia :
        Până aici ! sau
        Pe aici ! (trebuie să treceţi neaparat 😉 )

        Apreciază

  5. jad said, on iunie 30, 2014 at 10:37 pm

    in concluzie preanefericitu’ face pelerinaje cu scopu de a se PUNE BINE cu jidovii si pelerinistii sa se acomodeze cu primirea antihristului

    Apreciază

  6. cristi o. said, on iunie 30, 2014 at 10:41 pm

    Tov. Ciobotea, din nefericire patriarh in BOR, dovedeste ca se afla de partea a orice numai a adevarului nu. Era de asteptat. Are tot atatea in comun cu marturisirea ortodoxiei cat au liber-cugetatorii cu Muntele Athos. Nu mai spun ca se situeaza pe acelasi plan cu dusmanii poporului roman, care urasc de moarte traditiile si istoria acestui neam de martiri. Trist si revoltator in acelasi timp…

    Apreciază

    • safimvigilenti said, on iulie 1, 2014 at 7:56 pm

      cine l-a adus, frate, pe ciobotea la Patriarhie??? cum putem sa il dam afara? un referendum cred ca nu are nici o sansa….pt tentativa de omor asupra parintelui Fageteanu il putem alunga?

      Apreciat de 1 persoană

      • cca70 said, on iulie 1, 2014 at 10:58 pm

        🙂
        daniel e numit …politic …de masonerie ( in general) si cu largul concurs a lui Base (ala fost marinar, alias Popey, ruda cu mondialul)

        daniel e un infiltrat ( cal troian) si are multe ordine de indeplinit fata de lumea politica care l-a creat si l-a pus acolo marioneta

        nu poti sa il dai afara….patriarhii se schimba doar prin moarte( biologica) din cate stiu( nu am auzit de vreun patriarh care sa fie destituit sau sa demisioneze cum a facut ala de la catolici)

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 1, 2014 at 11:05 pm

        Poți aduna te rog mai multe date despre acest aspect important?

        Apreciază

      • Prahovean said, on iulie 2, 2014 at 3:37 am

        Poate fi scos, dar nu ușor. Trebuie însă să fie niște abateri vădite și o reacție susținută a poporului. Poporul însă este indiferent și/sau manipulat, deci șansele sunt minime.

        Apreciază

      • Valentin said, on iulie 3, 2014 at 12:29 pm

        nu crede în Hristos. ăsta e un criteriu ? După faptele lui se vede asta.

        Apreciază

      • safimvigilenti said, on iulie 3, 2014 at 7:52 pm

        pt alungarea lui ciobotea nu te poti baza pe reactia poporului, este prea „amortit”, doar pe calea justitiei ar fi o sansa, daca cineva ar depune plangere pt tentativa de omor asupra parintelui Fageteanu. apoi ramane de vazut cum putem alege un inlocuitor vrednic

        Apreciază

    • cristi o. said, on iulie 2, 2014 at 3:19 am

      @cca70 Patriarhul Teoctist, presupun ca simtindu-se jenat de faptul ca lumea il considera apartenent al regimului Ceausescu, a demisionat dupa evenimentele din ’89. Imi aduc aminte foarte bine. Acum, nu mai stiu cum a revenit; i s-a respins demisia de catre noua putere ori s-a intrunit de urgenta un cor de „plangaciosi” si „bocitoare” (cu grade pe sub straie) meniti sa-l convinga sa-si retraga demisia. Nu de alta, dar publicul avansa deja ideea ridicarii la rang de patriarh a unuia din marii duhovnici ai neamului si securistii intrasera pur si simplu in panica, gandind ca se va face o curatenie serioasa si le vor fi descoperiti infiltratii de la varf si din teritoriu… Daca cineva are mai multe amanunte despre demisia raposatului Teoctist ar fi interesant de stiut si poate chiar util. Sincer, nu stiu ce prevede legea sau statutul Patriarhiei, in cazul in care patriarhul o ia razna sau comite fapte incompatibile cu functia detinuta. (sa fii mason, sa incalci sfintele canoane, sa modifici liturghia si biblia, sa ingropi sfinte moaste, sa terorizezi slujbasi etc, deja sunt fapte incompatibile cu ortodoxia!)

      Apreciază

  7. Iacoboaie Radu said, on iunie 30, 2014 at 10:44 pm

    Cu alte cuvinte, dacă se mai vorbește ceva despre evreii sioniști (masoni), Israelul își va închide porțile pentru pelerinii români… Nu sună a șantaj sau discriminare?
    Problema este însă răstălmăcirea naționalismului. Naționalistul care simpatizează legionarismul interbelic este considerat antisemit și xenofob, extremist. Dar exact aceasta este VERSIUNEA OFICIALĂ COMUNISTĂ!
    Patriarhia consideră așadar că naționalismul trebuie desprins de Mișcarea Legionară, deoarece aceasta este respinsă categoric de către toți masonii, comuniști și ecumeniști totodată.

    Apreciază

  8. geo said, on iunie 30, 2014 at 10:54 pm

    Ce-ar fi daca ati afla ca toata isteria declansata in Romania de Voiculescu si Antena 3 in ultimii ani are radacini adinci intr-un teren de 2600 de hectare? E adevarat, nu vorbim de orice fel de teren, ci de una dintre cele mai roditoare suprafete de pamint de pe cuprinsul tarii. Atit de fertil este acest pamint incit pe el se pot obtine recolte de 5000-6000 de kg de griu la hectar!

    Explicatia e simpla: terenul se afla in Giurgiu si inca de pe vremea lui Ceausescu a beneficiat de un sistem sofisticat si performant de irigatii cu apa din Dunare. Inainte de ’89, dar si dupa, pe acest teren functiona si experimenta Institutul de Cercetări și Inginerie Tehnologică pentru Irigații și Drenaje (ICITID- Baneasa). Ca sa intelegeti miza, sa spunem ca, in mod obisnuit, media de productie pentru o suprafata similara oriunde pe cuprinsul tarii este cuprinsa intre 300 si 1000 de kilograme. De treisprezece ani, prin firmele pe care le controleaza, prin inginerii contractuale si citeva procese, dintre care unele se afla inca in derulare, Voiculescu exploateaza acest teren, incaseaza profituri si subventii la hectar. Si, desigur, pindeste momentul in care ICITID-Baneasa va fi privatizat pentru a pune mina pe cela 2600 de hectare de pamint, prin exercitarea dreptului de preemptiune, ca arendas si/sau concesionar. Firmele lui Voiculescu au arendat acest teren inca din 2001 si, asa cum voi demonstra mai jos, il detin si astazi in arenda/concesiune, desi Agentia Domeniilor Statului (ADS) are un proces deschis impotriva Grivco inca din 2010, proces prin care statul roman cere acestei firme sa plateasca 1.229.282 de lei, adica aproximativ 250.000 de euro, pentru ca a folosit fără titlu valabil, în perioada mai 2008-mai 2009, suprafața de 2.600 de hectare teren agricol administrat de ICITID. „Pârâta a exploatat terenul, proprietatea ADS, fără a efectua nicio plată. Rezultă o diminuare a veniturilor ce trebuiau încasate de ADS şi o mărire injustă a patrimoniului societăţii menţionate”, scriau juriştii ADS in plingerea facuta acum patru ani.

    Ce s-a intimplat intre timp? E uluitor, dar adevarat: desi se afla in mai multe procese cu ADS, desi a ramas inca din 2011 fara contract de arenda pe acest teren, Voiculescu a reusit in 2013 sa arendeze din nou cele 2600 de hectare din Giurgiu, contractul de arenda fiind semnat tot de ADS! Cum a fost posibil? Poate luati in calcul faptul ca ADS este in subordinea Ministerului Agriculturii si ca ministru este Daniel Constantin, presedinte PC si dator cu 295.000 de euro, potrivit declaratiei de avere, lui Dan Voiculescu. Toate documentele le gasiti in ancheta de mai jos, dar dupa ce veti citi acest prim episod va recomand sa le vedeti si pe cele care vor urma pentru a intelege de ce-l uraste de moarte Dan Voiculescu pe Traian Basescu.

    http://www.turcescu.ro/2014/06/voiculescu-arendasul-lor-documente-in-atentia-dna/

    Guvernul nu vrea sa renunte la contractele paguboase. Cum favorizeaza Ministerul Finantelor firma Intralot pentru un nou acord cu Loteria Romana

    Ministerul Finantelor, incantat de Intralot

    In comunicatul Ministerului Finantelor prin care s-a anuntat semnarea acestui ordin sunt prezentate si cateva detalii care indica faptul ca favorit pentru noul contract este Intralot. Ministerul Finantelor sustine ca solicitarea facuta operatorilor se referea doua variante: ofertarea unui pret global pentru achizitia serviciului la cheie si ofertarea unui procent din profitul brut (GGR) obtinut in urma asocierii CNLR SA cu contractorul. Ministerul Finantelor mai sustine ca pentru stabilirea celei mai bune variante cu privire la achizitionarea unui nou sistem loteristic, Loteria a solicitat un raport de analiza Casei de avocatura „Tuca Zbarcea si Asociatii”. Raportul arata ca a doua varianta, cea cu asocierea cu furnizorul sistemelor de joc, este cea mai buna. Aceasta este o varianta care avantajeaza Intralot.

    Ministerul Finantelor sustine o firma care a pagubit statul

    Ministerul Finantelor ofera ca argumente incasarile obtinute prin contractul anterior cu Intralot. Culmea este ca exista rapoarte ale Curtii de Conturi, ANAF, Garda Financiara si Corpurile de control ale Guvernului si Ministerului de Finante care au sustinut la unison ca Loteria a pierdut sute de milioane de dolari din cauza contractelor cu grecii. „Pentru ultimii 10 ani vorbim de un miliard de euro paguba. Si aici vorbim de pierderi directe si indirecte, adica directe prin achizitii cu costuri prea mari pe echipamente si servicii care poate nu erau necesare sau care poate in piata erau mai ieftine, si indirecte, prin proasta gestionare a echipamentului”, a declarat Dan Ghita, unul dintre fostii directori, potrivit unei anchete realizate de DIGI 24. Statul roman a platit in acesti ani 8-8,5% din incasarile lunare. Noul contract ar urma sa se incheie in aceleasi conditii. Practic, Guvernul nu doar ca nu renunta la un contract pagubos, ci il si continua in acelasi mod.

    http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-17584167-guvernul-nu-vrea-renunte-contractele-paguboase-cum-favorizeaza-ministerul-finantelor-firma-intralot-pentru-nou-acord-loteria-romana.htm

    O profesoara discuta mita pentru Bacalaureat: La matematica, pentru nota 6, 500 de euro. Se utilizau pixuri cu dispozitive de stergere pentru „corectarea” testelor grila

    http://www.aradon.ro/negocieri-si-mita-pentru-bacalaureat-2/1433762

    Populatia rezidenta a Romaniei la 1 ianuarie 2014 a fost de 19,94 milioane de persoane, in scadere cu 0,4% fata de 1 ianuarie 2013, a transmis luni Statistica. Cauza principala a acestei scaderi o reprezinta sporul natural negativ (-70.812 persoane). Barbatii (9,78 milioane ca numar) reprezinta 48,8% din populatie, mai precizeaza documentul. Populatia rezidenta cuprinde totalitatea persoanelor (cetatenie romana, straina sau fara cetatenie) care au resedinta obisnuita in Romania, pentru o perioada de cel putin 12 luni. In populatia rezidenta sunt incluse persoanele care au imigrat in Romania, dar sunt excluse persoanele care au emigrat din Romania.

    Potrivit unei cercetari referitoare la demografia Romaniei la orizontul anului 2060, se anticipeaza ca numarul populatiei Romaniei va continua sa scada pana in anul 2060 cu aproximativ 7,2 milioane persoane (in varianta cu migratie externa) sau cu aproximativ 6,9 milioane persoane (in varianta fara migratie externa).

    http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-17582562-populatia-romaniei-coborat-sub-20-milioane-locuitori-cauza-principala-sporul-natural-negativ.htm

    „Nu, nu l-am chemat niciodata pe dl Toba sa se intalneasca cu dl Duicu. De altfel, dl Toba este un politist de mare, cred ca prima data a fost numit in functie chiar de dl Oprea atunci cand era ministru, si a fost si a declarat adevarul atunci cand a fost chemat de procurori”, a declarat Ponta, intrebat de jurnalisti daca, atunci cand l-a chemat pe Petre Toba la Guvern, l-a chemat pentru diferite probleme legate de Politia Romana sau pentru ca acesta sa se intalneasca si sa discute cu fostul sef al CJ Mehedinti.

    De asemenea, intrebat daca CV-ul procuroarei Elisabeta Ponea a ajuns la el, Victor Ponta a raspuns ca: „Nu. Nu stiu despre ce ma intrebati, sincer, si incepeti sa-mi aduceti aminte ca ma intorc acasa, nu neaparat cu placere din punctul asta de vedere. Intre oamenii de aici ma simteam si eu mai mandru ca sunt roman, ca sa spun asa”.

    Procurorii DNA arata, in referatul din 27 iunie pentru prelungirea arestarii lui Adrian Duicu, fostul sef al CJ Mehedinti, ca seful Politiei Romane, Petre Toba, s-a prezentat la Guvern pe 13 iunie 2013, la solicitarea premierului Victor Ponta, pentru a discuta cu Duicu, DNA invocand ca proba declaratia lui Toba, fara a reda insa afirmatiile acestuia.

    De asemenea, in referatul DNA se mai arata ca, „in 8 iulie 2013, Adrian Duicu l-a contactat telefonic pe Adrian Badescu, consilier in cadrul Cancelariei Prim-ministrului si presedinte al TSD Mehedinti, caruia i-a spus sa-i transmita lui Vlad Stoica, sef al Cancelariei Prim-ministrului, ca acesta din urma sa-i duca premierului CV-ul numitei Elisabeta Ponea”.

    Procurorii DNA precizeaza ca „mai multe persoane au fost audiate in calitate de martor si au fost solicitate inscrisuri de la mai multe institutii, mijloacele de proba astfel administrate confirmand situatia de fapt”.

    In acest sens, ei mentioneaza, printre altele, „declaratia martorului Toba Petre, inspectorul general al Politiei Romane, din care rezulta faptul ca s-a intalnit cu inculpatul Duicu Ioan-Adrian in sediul Guvernului, prilej cu care acesta din urma a facut ‘aprecieri pozitive’ la adresa inculpatului Ponea Constantin Stefan (fostul sef al Politiei Mehedinti, n.r.)”.

    Potrivit referatului DNA citat, la data de 20 martie 2013 fostul sef al Consiliului Judetean (CJ) Mejedinti i-a cerut lui Doru Dumitrescu, la acea data adjunct al secretarului de stat in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sef al Departamentului de Ordine Publica in cadrul aceluiasi minister, sa discute cu Petre Toba in sensul de a obtine promovarea lui Stefan Ponea, seful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Mehedinti la data faptelor, intr-o functie de conducere in cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

    Cei doi au purtat o alta discutie pe aceeasi tema si pe 3 aprilie 2013, stabilind sa se intalneasca si sa discute in ziua urmatoare, discutie la care urma sa participe si Ponea.

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-17576364-victor-ponta-nu-chemat-niciodata-toba-intalneasca-duicu.htm

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 1, 2014 at 3:57 am

      geo

      Ce isterie?

      Apreciază

      • geo said, on iulie 1, 2014 at 10:49 am

        suspendarea, demiterea si condamnarea presedintelui, controlul justitiei, etc…

        Apreciază

      • cca70 said, on iulie 1, 2014 at 11:41 am

        @saccsiv
        E timpul sa luam atitudine si sa ne solidarizam

        Poti sa concepi o scrisoare manifest de sustinere a lui Teodot si demascare a lui daniel?( pe modelul fluturasului anticip,ala pe care noi l-am popularizat si l-am bagat in cutiile postale sau le-am dat la oameni)

        Sa stie tot poporul cine a ajuns sa conduca Biserica Lui Hristos, cine este Marturisitorul Teodot, si astfel sa isi aleaga calea de urmat

        Scrisoarea trebuie sa fie scurta si sa fie o scrisoare deschisa sinodului BOR dupa modelul grecilor sa le cerem PUBLIC dezicerea de sodomiti si ecumenism si recunoasterea martiriului sfintilor inchisorilor. si incetarea atacarii manastirii Petru Voda

        Mai fa un efort ( cum ai facut cu manifestul anticip) si concepe aceast scrisore manifest , apoi posteaz-o pe blogul tau ca noi sa o descarcam si sa o multiplicam si sa o dam la popor( exact cum am facut cu manifestul anticip)

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 1, 2014 at 3:50 pm

        Avem mare nevoie într-adevăr de un manifest antiecumenism și de susținere a mărturisitorilor ortodocși.

        Apreciat de 1 persoană

      • Radu Humor said, on iulie 1, 2014 at 10:54 pm

        Da, măi Geo 😉
        Voiculescu împuşcat, băsescu nevinovat !
        Cine, era să zic… vă aduce şi pe aici cu tâmpeniile voastre, pe şleau declarate ?!
        Decât în posesia jidovilor ( din păcate sute de mii de hectare, poate nu atât de valoroase ca structură a solului şi posibilităţilor de irigare au ajuns deja aproape pe nimic, în posesia lor :mrgreen: ), mai bine în posesia unui român. Aş putea zice chiar BUN român după câte burde pentru elevi ( 6ooo), studenţi (vreo 2000) sau masteranzi (5oo) acordă anual unul ca Voiculescu !
        Nu spun că şi ai tăi nu acordă unui grup restrâns, racolat din cozi de topor, burse gen Sorpş, dar în cu totul alt scop :
        Din acele şerpării ies unii ca Patapievici, Tismăneanu, Hurezeanu, Cornea, Roman sau chiar Ciubotea !
        De ce nu şi unul ca tine – Geo ?!

        Apreciază

  9. apologetikus said, on iunie 30, 2014 at 10:56 pm

    http://scinews.ro/adidas-brazuca-mingea-oficiala-cm-2014/

    Credeați cumva că fotbalul este un joc inocent? Dacă cumva era, au avut grijă alții, să nu mai fie! Mingea de la campionatul mondial 2014 are desenate pe ea 6 cruci stilizate. Cinstea pentru Sfânta Cruce a fost și este atât de mare, încât Sfinții Părinți ne-au învățat că aceasta nu trebuie pusă oriunde pentru a nu fi profanată… eventual prin călcare… sau lovire (în cazul CM). Și ca tacâmul să fie complet, dincolo de folosirea mingiei într-o țară, care s-a declarat în multe rânduri fervent creștină, mingea a fost fabricată în Pakistan… o țară foarte iubitoare de creștini!

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 1, 2014 at 12:16 pm

      Într-un interviu recent, monahul Teodot vorbea despre acest lucru și arăta că toți cei care batjocoresc Sfânta Cruce stilizată pe mingea de la Campionatul Mondial de Fotbal (sunt 6 cruci, 6 fiind cifra folosită cel mai des în simbolistica masonică și care conduce la 666 – pecetea diavolului), lovind în ea în cunștință de cauză sau nu, păcătuiesc foarte grav. Și știm că blasfemiile și hula împotriva Duhului Sfânt atrag mânia cea dreaptă a lui Dumnezeu asupra celor vinovați.

      Apreciază

    • remy71 said, on iulie 1, 2014 at 8:43 pm

      Dar nu este cruce. Este un simplu „plus”.

      Apreciază

      • Radu Humor said, on iulie 1, 2014 at 10:43 pm

        Remy
        Mi-ai adus aminte de un banc :
        Cică, un optimist nu vede într-un cimitir decât… plusuri !

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 2, 2014 at 1:55 pm

        Și crucea roșie a cavalerilor cruciați, strămoși ai masonilor este tot un plus?

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 2, 2014 at 1:56 pm

        Multe ordine masonice au crucea roșie pătrată: Ordinul Cavalerilor Templieri etc.

        Apreciază

  10. emilian said, on iunie 30, 2014 at 10:57 pm

    Si uite asa si actualul manifesta, desi in conditii mult mai bune, acelasi punct de vedere ca predecesorii sai. Nu are curajul nici macar al unei nuante. Avea dreptate parintele Adrian Fageteanu ca acest patriarh e un prea nefericit.

    Apreciază

  11. lastunnegru said, on iunie 30, 2014 at 11:01 pm

    off topic

    http://www.marturieathonita.ro/

    Un site crestin ortodox cu mult folos al Parintelui Ieromonah Ștefan Nuțescu, Schitul Sfantul Dimitrie – Lacu Chilia Buna-Vestire, Muntele Athos.

    MARIOS, cel ce a purtat stindardul bucuriei

    http://www.marturieathonita.ro/marios-cel-ce-a-purtat-stindardul-bucuriei/

    Scrisoare de pocăință

    http://www.marturieathonita.ro/scrisoare-de-pocainta/

    Apreciază

  12. abc Marin said, on iunie 30, 2014 at 11:04 pm

    Poporul dezaprobă categoric atitudinea Patriarhiei referitor la actele electronice , la manifestațiile poponarilor într-o țară majoritar ortodoxă , rugăciunea cu ereticii , ecumenismul , averea lui Gojdu ,Tanacu , vânzarea țării și dezmembrarea ei , lichidarea armatei și multe aspecte la care trebuia să ia atitudine dar a luat poziția struțului , dar după cum se vede nu se vede ,,, nimic.

    Apreciază

  13. geo said, on iunie 30, 2014 at 11:55 pm

    Apreciază

    • Partizanu said, on iulie 1, 2014 at 10:58 am

      Daca tot vrei sa ne LUMINEZI fao pina la capat. NOI(eu) nu cunosc LIMBA IMPERIALISTILOR. Iertare frate dar stim ca trupe SATANISTE au plecat si s-au intors de pe TERITORIUL ROMANIEI.

      Apreciază

    • Iani said, on iulie 1, 2014 at 12:12 pm

      Am senzatia ca armistitiul lui Porosenko a fost numai de forma….ca sa nu se zica ca nu a vrut pace. Acum isi arata adevarata fata.

      Apreciază

  14. Radu said, on iulie 1, 2014 at 12:16 am

    Reblogged this on radupopescublog.

    Apreciază

  15. Prahovean said, on iulie 1, 2014 at 12:50 am

    Unde e ura, oameni buni? Să îmi arate și mie careva…
    Să fim gata, când se va vota legea, să fim ridicați unul după altul. Nu să ne-o căutăm noi cu lumânarea, dar nici să dezertăm.

    Apreciază

  16. OrtodoxTM said, on iulie 1, 2014 at 7:25 am

    Daca s-ar lua atitudine intr-un fel(cu toate ca nu am prea multe idei) de catre noi ce cu Mila Domnului credem in adevarul marturisit de monahul Teodot si sa-l sustinem trebuie facut intr-un fel sa nu-i smintim pe ceilalti crestini ce au incredere oarba in ierarhia asta,si mai ales sa nu dam apa la moara ateilor si celorlalti oameni ce nu’s apropiati de Biserica dar dau in ea cu orice ocazie,acuza intreaga biserica pentru ratacirile celor din varf.Eu chiar ma intreb din ce in ce mai mult..ce poate fii in capul lor?Chiar sa nu le fie frica de Judecata Domnului?Hai sa zic ca un ateu nu crede pur si simplu si nu are mustrari de constiinta in legatura cu ce face.Dar tu ca om in ierarhie bisericeasa,cu mii de martiri care iti sunt exemplu..sa nu ai deloc rusine si frica de EL?Tu care stii adevarul despre viata vesnica,judecata..sa ignori total Sfintii Parinti si sa fii atat de orbit?Si ce ii orbeste atat de tare?Faptul ca sunt masoni?cu ce o sa ii ajute faptul ca au fost mult masoni cand o sa fie in fata Scaunului de Judecata?Cand ar fii momentul ca toti sa-l marturiseasca pe Hristos,si ar trebui sa fie o onoare si o bucurie pentru ei sa zica adevarul chiar cu pretul vietii…in schimb primim tacere si bagarea pumnului in gura celui ce mai are o farama de ortodoxism adevarat in el.Vai si amar de noi…oi cu putini pastori..oricum toate astea se intampla cu voia Domnului si el a hotarat ca sa fie asa situatia si in el ne punem nadejdea ca ne va ghida pe fiecare pe drumul mantuirii..dar daca nici in oamenii biserici de pe pamant nu poti avea 100% incredere…ce putem face?Foarte serios intreb,ce sa facem?cine are o solutie,o idee,o organizare binecuvantata de Dumnezeu?Ca asa stam la nesfarsit si mergem din rau in mai rau si probabil ca o sa fim judecati pentru asta.Noi care mai avem o farama de credinta poate e cazul sa luam atitudine pentru ca si noi suntem Biserica vie a lui Hristos .Sa nu se inteleaga ca am ceva cu ierarhia ca institutie..Doamne Fereste,vorbesc doar de unii oameni ce sunt acuma in cadrul ei si par ca si-au pierdut mintile.Mergem in biserici pentru Sfintele Taine si e foarte bine..dar cati preoti sunt care ghideaza oamenii cu adevarat?Cine ii spune unui om de la sat ce nu cunoaste multe despre cipuri,masonerie,ecumenism ca nu e bine,ca sunt rataciri..nu contest ca sunt si oameni cu har ce si-ar da viata pentru marturisirea adevarului..dar prea multi tac din pacate 😦 CE SA FACEM?Trebuie fapte,nu vorbe!Vai de noi si mai ales vai de mine,acuma scriu mesajul asta inflacarat cu speranta si nadejde in Domnul si peste 5 minute uit si ma intorc la problemele mele cotidiane..pffffffffffffff

    Apreciat de 1 persoană

    • mircea.v said, on iulie 1, 2014 at 10:31 am

      Frate, pai mai bine ii smintim pe cei ce au incredere in actuala ierarhie. Este o raceala generala de zici ca vine o noua epoca glaciara. Numai ca vine sub alta forma. Si cat de fierbinti erau Sfintii Inchisorilor, majoritatea legionari…

      Cu riscul de a plictisi mai postez inca o data cateva din cuvintele lui Virgil Maxim, cuvinte din cartea sa: „Imn pentru crucea purtata”:

      „Oricine va voi să-şi slujească neamul său în numele lui Dumnezeu va fi numit legionar, de va voi sau nu. Şi va fi prigonit pentru acest crez, pentru ca Dumnezeu să fie preamărit în el. Căci ce cinste poate fi mai mare pentru om pe pământ? ”

      „Legionarii rămaşi în viaţă după holocaustul comunist deconspiră lumii acţiunea de satanizare prin mijloacele moderne ale tehnicii, prin legea drepturilor omului, dar sunt iarăşi în obiectivul prigonitorilor, acuzaţi ca tulburători, căci ameninţă viaţa şi ordinea fărădelegii în stat. ”

      „Nici un om politic, nici Carol al II-lea, nici Antonescu şi nici nemţii, n-au intuit spiritul şi
      misiunea Mişcării Legionare în viaţa neamului nostru şi a lumii. Au crezut că este un partid politic pe care îl vor putea subordona sau îl vor putea compromite şi distruge. S-au înşelat căci judecau de la nivelul conştiinţei lor machiavelice. N-au intuit că Mişcarea Legionară era lucrare Dumnezeiască, nu omenească. ”

      „Prin ţelul pe care şi l-a propus, – Învierea neamului în faţa Scaunului de Judecată Finală, – prin metodele de a ajunge acolo, – purificarea sufletească şi trupească, – prin folosirea demnităţii morale în luptă şi respectarea poruncilor Divine sub ascultarea Bisericii, Mişcarea Legionară a imprimat conştiinţa misionarismului creştin în viaţa neamului. Fiecare legionar avea conştiinţa mărturisitorului în numele lui Dumnezeu, străduindu-se să împlinească Voia Lui pe pământ. Vedem la el spiritul neînfricat în faţa morţii, ca şi la primii creştini martirizaţi. ”

      „Sârguinţa la studii şi comportarea fără reproş în internat făceau să iasă în evidenţă spiritul nou adus de Mişcare în sufletele copiilor. În definitiv, noi eram nişte copii. Şi aici era minunea pe care Dumnezeu o săvârşea, şi o săvârşeşte mereu, în faţa „înţelepţilor lumii acesteia”: aceşti copii îşi propuneau îmbrăţişarea căii spre curăţenie şi desăvârşire spirituală. În acest act constă fenomenul legionar, neînţeles de cei din afara Bisericii lui Hristos şi a spiritului românesc. Oameni buni, nu e un fenomen politic, economic, social sau chiar moral oarecare, ce urmăreşte stabilirea unor relaţii pe plan orizontal de bună conlucrare şi bună convieţuire între turme de oameni, aşa cum vor să propună reprezentanţii ateo-materialişti prin tot felul de organizaţii de binefacere, ci este un act de transfigurare a fiinţei umane, de îndumnezeire a existenţei, a relaţiilor dintre oameni şi dintre comunităţile naţionale. Numai aşa ne putem apropia de ceea ce lumea doreşte: Pacea! Şi aceasta o aduce în fiecare ins şi în lume numai Hristos.
      Orice altceva, oricum se va numi şi orice drepturi şi-ar aroga, în numele oricui pe acest pământ, va pieri, va fi spulberat de „piatra din capul unghiului”, de puterea pe care au tăgăduit-o şi ignorat-o „ziditorii”.”

      „Fraţi creştini, fii ai patriei mele, peste tot unde s-au aflat legionarii, liberi, în temniţe, în călătorii, în străinătate, în exil, în deportări, în prizonierat, au îngenuncheat în rugăciune, cerând milostivirea lui Dumnezeu, pentru ei şi pentru neamul românesc, ziua şi noaptea, individual sau în comun. Permanentă candelă vie, ştafeta rugăciunii alerga de la om la om, încât să nu lipsească de pe altarul jertfei, nici o clipă măcar, vreun jertfitor.
      Câţi mai fac astăzi rugăciuni în miezul nopţii? Câţi îşi mai aduc aminte că vor da seama pentru sufletul lor? Beţii şi destrăbălări, da, se fac la miezul nopţii. Rugăciuni, nu!
      Erau uimiţi adversarii şi torţionarii legionarilor din toate regimurile şi mai ales din perioada comunistă:
      – Cum rezistă ăştia la atâtea suplicii, când alţii ar fi murit de mult?!
      Rezistau postind şi rugându-se. Rugându-se pentru ei înşişi, să nu trădeze Adevărul; rugându-se pentru cei apropiaţi să nu se lase înşelaţi; rugându-se şi pentru cei care loveau, să cunoască Adevărul şi să se pocăiască de greşelile lor. Adversarii lui Hristos strigau:
      – Huo! Tu, care dărâmi templul şi în trei zile îl faci la loc, coboară de pe cruce, dacă eşti Hristosul, ca să credem în Tine. Iar nouă: De ce nu vine Hristos, mă, să te scape din mâinile noastre, dacă crezi în El?
      După cum Domnul Hristos n-a siluit atunci conştiinţele acelora, coborând de pe Cruce, ci a lăsat ca după Învierea Sa, cutremuraţi de ceea ce au făcut, în mod liber să vină la Cunoştinţa Adevărului pocăindu-se şi strigând înaintea Apostolilor, în auzul întregului norod: „Fraţilor, ce să facem?”, aşa şi acum Dumnezeu nu siluieşte conştiinţele prin minuni imediate, ci aşteaptă mijlocirea noastră pentru ei, prin acceptarea suferinţei, însoţită de rugăciunea Mântuitorului pe Cruce: „Doamne, iartă-i că nu ştiu ce fac!”, ca astfel să li se deschidă ochii sufletului, spre pocăinţă.”

      Deci, fenomenul legionar, nu este inteles de „cei din afara Bisericii lui Hristos şi a spiritului românesc”.
      Ce e de facut? Ceea ce au facut legionarii la nivel de miscare nationala, e de facut acum la nivel individual.

      Apreciat de 1 persoană

    • zcalin said, on iulie 1, 2014 at 10:41 am

      Sa ne rugam, atat pentru Biserica, cat si pentru prigonitorii nostri. Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii. Amin.
      Intareste-ne Doamne in credinta si ajuta-l pe monahul Teodot cu Haraul Tau ca avem nevoie … noi ceilalti fiind prea slabi si fricosi in a Te marturisi. Amin.

      Apreciază

  17. Ionut said, on iulie 1, 2014 at 9:50 am

    Sincer sa fiu, ma astepatam la ceva mult mai violent, de „disociere” si „condamnare”, comunicat din care ar fi lipsit doar formula „cu indreptatita manie proletara”.
    Desi formularea s-a incercat a fi una echilibrata, totusi exista cateva lucruri in neregula:
    – monahul Teodot a afirmat in mai multe randuri ca nu este antisemit, ci antisionist;
    – au fost preluate cuvinte din limbajul de lemn al corectitudinii politice (antisemitism, xenofobie).
    Mai este si tacerea ierarhiei Bisericii in ceea ce priveste canonizarea unor sfinti. Daca sfintilor inchisorilor li se reproseaza ca au fost legionari, ce ii reproseaza lui Arsenie Boca? Sau, indraznesc s-o spun, lui Nicolae Steinhardt?
    Si daca Mitropolia Moldovei, aflata intr-un spatiu unde romanii, deseori, sunt numiti „fascisti”, doreste sa-l canonizeze pe Valeriu Gafencu, BOR de ce tace?

    Apreciază

  18. Ionut said, on iulie 1, 2014 at 9:57 am

    (Completare)

    Daca as fi un factor cu putere de decizie in Guvern sau Primaria Bucurestiului, as plasa o statuie sau un bust la lui Nicolae Steinhardt in fata Ambasadei Israelului, cu inscriptia „Iata, cu adevarat, israelit in care nu este viclesug.”

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 1, 2014 at 1:04 pm

      Ionut

      Nici nu o sa apuci sa faci contractul cu sculptorul ce va castiga concursul, ca deja nu vei mai fi primar. Si nu oricum, iti vor fabrica ei ceva dosar penal despre care mass-media va tot trambita pana la greata.

      Apreciază

      • Ionut said, on iulie 1, 2014 at 1:31 pm

        Probabil ca da, din pacate…

        Apreciază

      • Iani said, on iulie 1, 2014 at 4:57 pm

        Este o placa memoriala pe blocul unde a locuit Steinhardt, daca stiti, in piata universitatii langa palatul Sutu (muzeu), pe straduta care duce spre biserica rusa. Sigur ca ar trebui un bust al lui, in Bucuresti, si ar merita pe deplin. Oare pe dealul Mitropoliei, in loc de statuia lui Cuza, nu erau mai nimerite cateva statui sau busturi, de ex parintele Staniloae, Steinhardt, parintele Calciu, si alti cativa, oameni care au fost si mari carturari crestini, si cu ani de temnita politica, mari constiinte.

        Apreciază

    • Aurora said, on iulie 1, 2014 at 10:45 pm

      Genial !

      Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 1, 2014 at 11:07 pm

      Statui pentru creștini sunt poate mai puține decât pentru masoni…

      Apreciază

  19. Ioana said, on iulie 1, 2014 at 9:57 am

    Patriarhie satanista…niciun crestin ortodox n-ar trebui sa mai asculte de oamenii astia..

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 1, 2014 at 1:15 pm

      Nu mă miră faptul că pe TRINITAS (postul de televiziune al Patriarhiei Române) NU SE VORBEȘTE ÎMPOTRIVA EREZIILOR,
      DAR SE INDUCE PERMANENT ECUMENISMUL…
      SUNT INVITAȚI CHIAR UNII DINTRE MASONI, CHIPURILE MARI OAMENI DE CULTURĂ…

      Apreciază

    • cristi o. said, on iulie 1, 2014 at 1:56 pm

      Sunt deja multi care nu mai asculta si nu le mai acorda nicio credibilitate. Personal m-am rugat la un momentdat, fara ura, fara rautate si cu speranta sincera, pentru patriarh si unii ierarhi, sa-i intoarca Domnul din ratacire pe calea cea buna. Ce senzatie proasta am avut dupa asta… de gol in stomac, de spulberare a sperantelor, de parca as fi stricat orzul pe gaste… Bineinteles, nu trebuie sa le purtam acestora ura, nu merita. Dar cum s-au pozitionat alaturi de dusmanii lui Hristos si ai neamului nostru, e clar ca nu-i putem urma in tradarea lor.

      Apreciază

    • Daniela said, on iulie 5, 2014 at 9:51 am

      Sa indreptam raul prin iubire si blandete, nu prin fapte patimase

      Sfantul Macarie avea dreptate cand spunea: „Cuvantul cel bun si pe cei rai ii face buni, iar cuvantul cel rau si pe cei buni ii face rai.” Sfintii Apostoli si toti Sfintii le-au fost de folos oamenilor mai mult prin purtare buna, prin indelunga-rabdare, prin nerautate, netinere de minte a raului, prin iubire, decat prin invatatura. De aceea Domnul nostru Iisus Hristos ne porunceste: ” Asa sa lumineze lumina voastra inaintea oamenilor, asa incat sa vada faptele voastre cele bune si sa slaveasca pe Tatal vostru Cel din Ceruri” (Matei 5,16). „Faptele voastre”, spune, nu cuvintele voastre!
      Asadar nici eu, nici tu, nici nimeni altul nu avem dreptul sa-i osandim pe regi, pe arhierei, pe laici, pe mici sau mari, pe barbati sau pe femei. NE ESTE INGADUIT SA-I CERCETAM NU PRIN INJURII, MANIE SI TULBURARE, CI CU BLANDETE, CU IUBIRE SI IN CHIP MARINIMOS SA LE ARATAM CE ESTE DREPT SI BUN, SI SA NE RUGAM CA DUMNEZEU SA LE DEA ILUMINARE SI POCAINTA. ACEASTA NU ESTE OSANDIRE, CI POVATA, SFAT, INTERES SI DRAGOSTE, SPRE A FACE BINELE.Insa atunci cand izbucnim in fapte patimase (manie, furie, injurii, blesteme, anateme, rautati), cand ii provocam si ii intaratam, acest lucru este rautate si tinere de minta a raului. „Binele nu este bine daca nu-l facem in chip drept.”
      (Invataturile patristice ale parintelui Filothei, p.319

      Apreciază

  20. kosk said, on iulie 1, 2014 at 10:01 am

    pai eram sigur de reactia asta.de o lasitate extrema, la ce va asteptati? sa il sustina pe monahul Teodot oficial..? Patriarhia moare de frica sa nu-si piarda ‘imaginea’ in presa oricum anti-crestina sau in fata institutiilor guvernamentale (institutul Ellie Wiesel). oricum astia conduc Romania. de facto..

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 1, 2014 at 2:31 pm

      PATRIARHIA ROMÂNĂ SE DISTANȚEAZĂ TOT MAI MULT DE BISERICA LUI HRISTOS. ATUNCI CARE MAI ESTE MENIREA EI? CĂRUI DUH SLUJESC CEI DIN FRUNTEA BOR?

      Apreciază

      • moxu said, on iulie 1, 2014 at 9:03 pm

        Cau siguranta slujeste lu ala cu coarne, , io mi-am dat seama de cand omul daniel se ocupa cu treburi lumesti , si aici ma refer la santiere si lucrari mari de tot , biserici mega si altele.
        Este fara har omul asta si are multa influenta la preoti prostuti si creduli , prin el lucreaza dracul si face multi ucenici asta.
        Cand m-am spovedit ultima oara am adus in discutie despre acest patriarh ca are o anumita vina si este responsabil de saracia si dezbinarea poporului roman , preotul parca vroia sa ma certe ca am avut curajul sa vorbesc despre el asa. din cauz asta santem astazi niste sclavi, pentru ca sint o brigada de mafioti imbracati in fuste negre si cu burti mari de tot

        Apreciază

  21. Dinu said, on iulie 1, 2014 at 10:42 am

    Patriarhia Română dezaprobă categoric atitudinile şi acţiunile cu caracter antisemit şi respinge orice ideologie xenofobă cu iz religios, deoarece acestea sunt contrare iubirii lui Dumnezeu pentru toţi oamenii. Aceste manifestări care îndeamnă la ură religioasă sau etnică nu reprezintă opinia oficială a Bisericii Ortodoxe Române, ele fiind cazuri izolate de indisciplină sau de manifestare a libertăţii individuale fără responsabilitate comunitară. Monahii adevăraţi pot fi buni patrioţi şi fără vreo asociere cu ideologii politice antisemite şi xenofobe.

    Comunicatul acesta asa suna in urechiile unui bun crestin. Un bun monah va inlocuii cuvintele nepotrivite cu numele Lui Hristos. xenofob=Hristos; antisemit=crestin

    Patriarhia Română dezaprobă categoric atitudinile şi acţiunile cu caracter crestin şi respinge orice ideologie Hristica cu iz religios, deoarece acestea sunt contrare iubirii lui Dumnezeu pentru toţi oamenii. Aceste manifestări care îndeamnă la ură religioasă sau etnică nu reprezintă opinia oficială a Bisericii Ortodoxe Române, ele fiind cazuri izolate de indisciplină sau de manifestare a libertăţii individuale fără responsabilitate comunitară. Monahii adevăraţi pot fi buni patrioţi şi fără vreo asociere cu ideologii politice crestine şi Hristice.

    Vedeti cum suna un comunicat care este lipsit Harul Lui Dumnezeu?. Nu trebuie decat sa pui Numele Domnului Dumnezeului tau acolo unde este ceva rau si diavolesc

    Apreciază

  22. geo said, on iulie 1, 2014 at 10:58 am

    A incetat din viata Nicolae Stroescu Stînisoara (1925 – 2014). Dumnezeu sa il primeasca alaturi de ceilalti marturisitori.

    Filozoful creştin, jurnalistul şi scriitorul Nicolae Stroescu Stînişoară, fost director al Departamentului în limba română al postului de radio Europa Liberă, membru al Uniunii Scriitorilor din România, a trecut la cele veşnice în dimineaţa zilei de vineri, 27 iunie 2014, la München.

    Realizatorul emisiunii „Lumea creștină” de la Radio Europa Libera, si penultimul director al sectiei romane, a fost si unul dintre rarii ortodocsi si fosti detinuti politic din cadrul postului de propaganda cu sediul la Munchen.

    http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/eveniment/13907-filozoful-cretin-jurnalistul-i-scriitorul-nicolae-stroescu-stinioar-a-trecut-la-cele-venice.html

    http://www.eugeniavoda.ro/ro/emisiuni/presa/nicolae-stroescu-stinisoara

    http://adevarul.ro/cauta/?terms=Nicolae%20Stroescu%20St%C3%AEni%C5%9Foar%C4%83

    http://www.ziaristionline.ro/2014/06/30/a-murit-nicolae-stroescu-stinisoara-un-ortodox-la-radio-europa-libera-video/

    http://www.intermediatv.ro/2013/05/14/ips-pimen-despre-vizita-lui-nicolae-ceausescu-la-putna/

    Apreciază

  23. Gabriela said, on iulie 1, 2014 at 11:09 am

    Domnilor iertati ma dar ieri am scris Ca nu il va ajuta preafericitul daniel PE acest monah se STIE ce legaturi are cu anumite persoane.Dumnezeu sa ma ierte si PE noi si PE el ca e om si greseste…toata treaba a ramas la noi.sa ne rugam in primul rand dar sa ne si miscam,pai preotii din ucraina nu s au rugat dar au si iesit in strada fara frica punandu si viata in pericolo..eu ce am scrisse ieri poate a fost Prost formulata dar ca idee nu e rau,sa ne unim fratilor sa ii aratam preafericitului ca greseste..dar haideti sa facem ceva.care e mai cult decat mine sa vina cu o idee mai buna.Doamne ajuta

    Apreciază

  24. geo said, on iulie 1, 2014 at 11:09 am

    Apreciază

    • Liliana said, on iulie 1, 2014 at 7:24 pm

      De ce evreii-in general- isi iau nume romanesti -daca sint in Romania.rusesti daca sint in Rusia,frantuzesti daca traiesc in Franta,englezesti daca traiesc in SUA, s.a.m.d. ?!E o intrebare retorica.

      Apreciază

  25. geo said, on iulie 1, 2014 at 11:41 am

    Teroristii MEK lupta alaturi de ISIS/ISIL impotriva armatei irakiene…implicit impotriva americanilor care i-au sprijinit, inarmat, finantat, antrenat, ba chiar le-au creat si un oras in Irak…tabara Ashraf…

    http://www.9am.ro/comunitate/forum/view_topic/28838/SUA-vrea-s-i-mute-n-Rom-nia-pe-3000-de-terori-537-ti.html

    http://www.vestul.ro/stiri/6106/vor-muta-statele-unite-3000-de-teroriti-%28mojahedin-khalq-mko-mek-rajavi-cult%29-in-romania.htm?action=print

    http://meritocratia.ro/2014/01/sua-negociaza-mutarea-3000-de-teroristi-in-romania/

    http://www.evz.ro/cine-sunt-mujahedinii-iranieni-care-ar-putea-veni-in-romania-956146.html

    America’s Nazis in Kiev: “Russians are Subhuman”

    http://journal-neo.org/2014/06/30/america-s-nazis-in-kiev-russians-are-subhuman/

    Ce sa faca si Dughin…raspunde la provocari:

    http://danielvla.wordpress.com/2014/07/01/alexandr-dughin-ucideti-ucideti-ucideti/

    Russia asks UN to stop Syrian terrorist oil sales

    http://hosted.ap.org/dynamic/stories/U/UN_UNITED_NATIONS_RUSSIA_TERRORISTS?SITE=AP&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT

    How far can Russians retreats? (In memory of Anatolii Klian)

    http://vineyardsaker.blogspot.ro/2014/06/how-far-can-russians-retreats-in-memory.html

    Judecind dupa toate rapoartele de pina acum si coroborate cu imaginile de pe net Ucraina a concentrat mai mult de 90% din capacitatea de lupta a armatei in Donbass…

    Apreciază

  26. geo said, on iulie 1, 2014 at 11:53 am

    Representatives of the Ukrainian Greek Catholic Church, the Catholic Church, Ukrainian Uniates (the Jesuits) and the representatives of the so-called Ukrainian Orthodox Church of Kiev Patriarchate demanded isolate the Russian Orthodox Churches. Also the priests claimed to start criminal proceedings for „anti-Ukrainian activities.” against Russian Ortodox Churches.
    The real purpose of these invaders are Orthodox relics keeping in temples and churches. These are icons, crosses, chalices and other church utensils made from gold and precious stones. It can cost about several hundred millions of U.S. doll. Particularly rich by such objects is Kiev-Pechersk Lavra.
    Kiev junta wants to seize and plunder the Russian Orthodox Churches in Ukraine.
    Representatives of of Catholic, Jesuits and Kiev Ortodox patriarchate churches gave instructions to the Interior Ministry and Security Service of Ukraine. The citizen of Ukraine Denisenko, who calls himself as Filaret and pretense that he is the patriarch of the Ukrainian Orthodox Church. He made a number of serious crimes before, such as perjury, unseemly way of life for a monk (he has a wife and children), serve to the KGB. He headed the division of Orthodoxy in Ukraine and was excommunicated by the Orthodox Church, i.e. actually excommunicated and deprived of the right to hold any worship.
    Under his leadership, about half of all the Orthodox churches in Ukraine were invaded, especially many seizures occurred in the western and central Ukraine. He made a pocket Orthodox Church from trapped churches , which serves to the interests of the Ukrainian nationalists.
    Catholics, Jesuits and the so-called Orthodox Patriarchate of Kiev, all these churches have supported the Nazis in Ukraine.
    They called to start the persecution of the true Orthodox Church, as well as encouraged to finish „truce” in the east of the former Ukraine and start a war against the population of Lugansk and Donetsk republics.

    Apreciază

  27. Iones said, on iulie 1, 2014 at 11:54 am

    O româncă nu îşi poate aduce acasă copilul din Belgia pentru că România este considerată „o ţară de mâna a doua”
    https://ro.stiri.yahoo.com/o-rom%C3%A2nc%C4%83-nu-%C3%AE%C5%9Fi-poate-aduce-acas%C4%83-copilul-134932511.html

    Apreciază

  28. Daniela said, on iulie 1, 2014 at 11:55 am

    Propunere catre cei care simt romaneste si traiesc in Duhul Ortodoxiei

    Cred ca a sosit timpul sa aparam Ortodoxia si Neamul Romanesc, la modul concret. Lucrurile se precipita, vremurile se-mplinesc, totul decurge uluitor de repede.
    Ne-am nascut intru Hristos, in Hristos trebuie sa si murim.
    Propun sa intocmim o Scrisoare Deschisa adresata B.O.R. , PF. Patriarh Daniel Ciobotea si Sfantului Sinod al B. O. R.
    Adresez rugamintea, ca aceia dintre dumneavoastra care sunt in masura sa initieze, sa redacteze aceasta Scrisoare Deschisa sa o faca cat mai repede. Eu sunt prea mica si nici nu ma pricep la cuvinte, dar o redactare bazata pe argumente, atat crestin-ortodoxe, stabilita de Canoanele Bisericii, cat si pe legislatia romana in vigoare, se impune a fi facuta cat mai repede posibil.
    Suntem atacati direct in fiinta neamului nostru.
    Situatia de la Sfanta Manastire Petru Voda este doar un pretext, mult asteptat de catre cei carora Ortodoxia si Neamul Romanesc le sunt o piedica pentru implinirea scopului final, acela al uniformizarii, al stapanirii totale, in vederea venirii celui rau. Vor urma apoi si alte manastiri si biserici. Fortele intunericului lucreaza pe toate planurile, folosindu-se de toate metodele si mijloacele.
    Sa nu ne lasam intimidati, ci sa strangem randurile, caci uniti intru Hristos vom reusi sa le dejucam planurile.
    Propun, de asemenea, sa stabilim o randuiala crestineasca. Sa facem cu totii – cat mai multi – o rugaciune comuna, la o ora fixa (ora Bucurestiului), insotita de post. Propun ca ora 24(ora Bucurestiului) sa fie ora de rugaciune. Cine poate sa tina post negru, fiecare cum poate si cat poate.Propun sa citim al II-lea Paraclis al Maicii Domnului si Acatistul Sfintilor romani din inchisori.
    Unde sunt mai multi uniti in rugaciune , acolo este si Hristos in mijocul lor.
    Acestea sunt armele cu care ne putem salva tara si apara Ortodoxia: postul si rugaciunea.
    Protestele stradale nu ne ajuta cu nimic, dimpotriva. Ei asta isi doresc, ca sa aiba un motiv in plus pentru defiintarea Manastirii Petru Voda si a celorlalte, rand pe rand. Nu cadeti in aceasta cursa, asa indemna si Sfantul Parinte Iustin Parvu.
    Este vremea marturisirii si a muceniciei. Fiecare dintre noi, acolo unde se afla, sa marturisesca Dreapta Credinta si adevarul istoric.
    Se incearca, iar si iar, atat din interiorul tarii, cat si din afara ei, destabilizarea Romaniei, marginalizarea crestinilor, pana la desfiintarea tarii noastre scumpe, a pamantului nostru stramosesc, de catre cei care si-au facut un scop din aceasta. Desfiintarea noastra ca Neam si Credinta Ortodoxa, nu se va produce, daca suntem uniti in Iisus Hristos Domnul si Izbavitorul nostru.
    Nu mai avem timp de gandire, trebuie sa actionam in Duhul Ortodoxiei. Sa nu lasam timpul sa curga in defavoarea noastra.

    Astept sa luati o hotarare in sensul sus mentionat, cat mai repede.

    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    Iertati!

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul si Cuvantul Lui Dumnezeu Tatal, pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, milueste-ne pe noi!

    Sfintilor mucenici rugati-va pentru noi!

    Amin!

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 1, 2014 at 3:29 pm

      Mă repet poate. Subscriu acestei inițiative creștinești.

      Apreciază

  29. Dinu said, on iulie 1, 2014 at 12:05 pm

    Comunicatul acesta asa suna in urechiile unui bun crestin. Un bun monah sau un bun crestin va inlocuii cuvintele nepotrivite cu numele Lui Hristos. xenofob=Hristos; antisemit=crestin

    Patriarhia Română dezaprobă categoric atitudinile şi acţiunile cu caracter CRESTIN şi respinge orice ideologie HRISTICA cu iz religios, deoarece acestea sunt contrare iubirii lui Dumnezeu pentru toţi oamenii. Aceste manifestări care îndeamnă la ură religioasă sau etnică nu reprezintă opinia oficială a Bisericii Ortodoxe Române, ele fiind cazuri izolate de indisciplină sau de manifestare a libertăţii individuale fără responsabilitate comunitară. Monahii adevăraţi pot fi buni patrioţi şi fără vreo asociere cu ideologii politice CRESTINE şi HRISTICE.

    Apreciază

  30. Iacoboaie Radu said, on iulie 1, 2014 at 12:06 pm

    PENTRU PATRIARHIA ROMÂNĂ (POATE NU A AVUT CUNOȘTINȚĂ DE ACEST TEXT):

    În 1931, un deputat român trage semnalul de alarmă împotriva francmasoneriei

    Vă prezentăm o remarcabilă interpelare făcută de dr. Vasile Trifu în Parlamentul României în 1931. Medic urolog celebru şi membru al mai multor prestigioase organizaţii medicale internaţionale, Vasile Trifu era în 1931 deputat de Storojineţ (judeţ din Basarabia).

    Domnule Preşedinte,
    Domnilor Deputaţi,

    D-le Preşedinte, d-lor deputaţi, am avut onoarea a face în faţa dvs. următoarele întrebări şi anunţări de interpelări:
    Am onoarea de a interpela pe d-l ministru al armatei dacă are cunoştinţă de faptul că numeroşi ofiţeri activi aparţin societăţilor secrete ale francmasoneriei, care societăţi, prin mijloace oculte, urmărind o veche şi nedezminţită tradiţie, luptă pentru desfiinţarea instituţiei monarhice, a bisericii creştine şi a statului naţional.
    Având în vedere că una şi aceeaşi persoană, angajată solemn în serviciul statului şi mai ales al armatei, nu poate servi în acelaşi timp şi unei organizaţii care slujeşte în taină în contra statului şi având lozinca „să spânzure pe ultimul rege cu maţele ultimului preot”…

    M. Oltescu, subsecretar de stat la Ministerul de Interne: D-le Preşedinte, aceasta este o nouă interpelare.

    D-l dr. V. Trifu: …că, prin urmare, există o desăvârşită incompatibilitate între jurământul de credinţă faţă de Rege şi jurământul prestat ordinului secret şi subversiv al francmasonilor, care, în mod inadmisibil, servesc francmasoneria împotriva ţării şi a regelui?
    În şedinţa din 11 iulie 1931 am întrebat: „D-le Preşedinte, am onoarea a întreba pe d-l ministru al armatei ce rost are paza militară a clădirii din str. Câmpineanu nr. 45, unde de luni de zile, ziua şi noaptea, face de pază un pluton de ostaşi?” În cazul că nu voi primi un răspuns satisfăcător, voi reveni asupra acestei întrebări cu ocazia dezvoltării interpelării asupra ofiţerilor francmasoni.
    La 25 noiembrie am pus următoarea întrebare:
    „Am onoarea a întreba pe d-l ministru de finanţe dacă asociaţiile francmasonice, de orice culoare, plătesc sau nu impozite: (1) pe venitul clădirii unde îşi au sediul; (2) ca societăţi ce au un buget şi încasează cotizaţii şi donaţii foarte însemnate; dacă plătesc, sub ce formă plătesc, sub ce nume; iar dacă nu plătesc, cum au înşelat statul şi l-au frustrat şi cum scapă de rigorile fiscalităţii, pe care le suferă orice cetăţean, chiar când este perfect onest…”

    D-l A.C.Cuza: D-le Preşedinte, vă rog să evacuaţi sala de unii reprezentanţi ai aşa-zisei prese, care au intrat aici, unde nu au dreptul să stea. Este vorba de d-l Clarnet.

    D-l dr. V. Trifu: D-le Preşedinte, d-lor deputaţi, o altă întrebare – aceea despre care vorbeşte d-l ministru – este următoarea:
    Am onoarea a întreba pentru ce motive a dat d-l Cădere poruncă straşnică d-lui Vintilă Ionescu să ia măsuri de confiscare a „Buletinului Anti-Masonic”, de îndată ce această revistă ar reapare?
    „Buletinul Anti-Masonic” nu a făcut decât să reveleze pur şi simplu câteva dintre uneltirile tainice ale societăţilor secrete, care, mai ales de câţiva ani, cu o înverşunare sălbatică acaparează pe toţi semidocţii şi îi proclamă valori, pe toţi rataţii şi îi proclamă oameni geniali, astfel ca prin ajutorul lor să dezorganizeze şi societatea românească şi statul român, după cum asociaţiile similare din străinătate zăpăcesc şi dezorganizează societăţile şi statele corespunzătoare.
    „Buletinul Anti-Masonic” a arătat că societăţile secrete masonice, societăţi de gândire, de anumită gândire, dau concurs sectelor şi izbesc prin toate mijloacele în Biserica Română, stâlpul dintotdeauna al naţiunii române.
    „Buletinul Anti-Masonic” a arătat că aceleaşi societăţi uneltesc împotriva armatei care, întotdeauna vitează şi cuminte, este acum invadată de intriganţi, ale căror maşinaţiuni ar putea avea un trist rezultat; împotriva şcolii, otrăvind-o cu ideea dăunătoare de pacifism perfid, educaţiune fizică falsificată şi culturi abracadabrante.
    „Buletinul Anti-Masonic” a dovedit că francmasoneria dărâmă naţionalismul şi ideea de stat român naţional, pentru a înscăuna şi la noi „republica”, viitoarea provincie roabă a marii republici internaţionale francmasonice. Şi terminam: „Pentru că ţara şi mai ales dvs. trebuie să fiţi lămuriţi, am onoare a vă ruga respectuos să mi se îngăduie să dezvolt o interpelare în această gravă chestiune”.
    D-lor deputaţi, care a fost intenţia mea? Am voit să vă semnalez existenţa unui al doilea stat, anume francmasoneria, pe care îl bănuiţi doar cei mai mulţi dintre dumneavoastră.
    Şi fiincă pe mintea şi pe inima dumneavoastră se reazemă nădejdea şi încrederea ţării, mă cred dator a vă arăta, pe cât va fi posibil prea modestelor mele resurse, ce este francmasoneria şi, mai ales, care este rolul ei.
    Mă bizui însă pe bunăvoinţa dumneavoastră, căci nu mă îndoiesc nici de patriotismul dvs., nici pe dorinţa dvs. de a dezlega problema dureroasă, tragică, ce vi se pune tuturor, anume aceea de a înţelege cauzele mizeriei în care se zbate o naţiune vitează, cuminte, harnică pentru a găsi o soluţie capabilă să curme o boală grea, cu o vastă şi variată simptomatologie, numită „criza actuală”.
    Din întrebările ce mi-am permis să le pun, precum şi din felul în care s-a încercat să mi se zădărnicească această interpelare, dumneavoastră v-aţi şi putut convinge că francmasoneria este o instituţie care se bucură de drepturi excepţionale, aşa de mari, încât, în ţara unde am ajuns ca nimic şi nimeni să nu mai fie sfânt nimănui şi unde poţi înjura cum îţi vine la gură pe oricine, nu ai dreptul să te atingi măcar de francmasoni.
    Am fost demult prevenit, dar am avut fericirea să primesc îndrumări, sfaturi şi îndemnuri, fără însă nici un fel de ajutor material, de la cele mai strălucite personalităţi ale naţiunii celei mai nobile dintre toate câte există pe întreaga suprafaţă a pământului: naţiunea franceză. Am stat neclintit numai pe front din 1916 până în 1918, am suferit şi am sângerat greu. Orice mi s-ar întâmpla, voi purta în adâncul fiinţei mele, până în mormânt, adânca satisfacţie că am avut cinstea inegalabilă să lupt şi să sufăr pentru Patria mea. Dar, d-lor, această satisfacţie se transformă în adevărată beţie sufletească la gândul că, luptând pentru Patria mea, m-am luptat în acelaşi timp pentru o altă patrie, a doua patrie a mea şi a dumneavoastră a tuturor, pe care nu o iubesc mai puţin, Franţa.
    Imediat după ce am început lupta mea, aici, am primit nenumărate felicitări şi încurajări, dintre care vă rog să-mi permiteţi să vă semnalez câteva. Strălucitul critic francez Louis Bethleem, directorul revistei „Revue des Lectures”, îmi scrie: „Permiteţi-mi să vă exprim cele mai vii felicitări pentru frumoasa şi curajoasa iniţiativă, care va avea, sunt încredinţat, cel mai strălucit succes. Nu fără dificultăţi, fireşte, fiindcă asta este soarta tuturor străduinţelor nobile, dar dumneavoastră nu sunteţi omul care să daţi înapoi în faţa greutăţilor. Sunt fericit, cunoscând activitatea dumneavoastră, şi rog pe Dumnezeu să vă ajute mai departe”.

    Sursa: http://vremuritulburi.wordpress.com
    Citeşte şi:
    Activiștii homosexuali au bătut cu brutalitate pe creștinii din America
    La presiunea UE, Andorra a scos chipul lui Hristos de pe monede

    Apreciază

  31. Iani said, on iulie 1, 2014 at 12:09 pm

    O cariera fulminanta pe altarul corectitudinii politice. Baiat de mare viitor:

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-17588583-andrei-muraru-numit-consilier-personal-lui-klaus-iohannis.htm

    Apreciază

  32. Prahovean said, on iulie 1, 2014 at 12:36 pm

    Trebuie să ne solidarizăm cu părintele Teodot. Precum am mai spus, cred că este necesară o petiție de prostest, în care să arătăm clar că Mișcarea Legionară nu a fost condamnată și să arătăm, fără frică, ocolișuri, dar și fără patimă și cu discernământ natura reală a Mișcării Legionare și natura reală a conflictului cu evreii și sionismul. Ar trebui să se arate că Mișcarea Legionară nu a fost condamnată și că, pentru a o putea acuza, ar trebui să fie judecată, nu dat un decret. În fond, cei care au dat lega anti-Legiune se bazează pe gândirea comună manipulată la greu care este cam asta: „Hai, domle, că toată lumea știe că Legionarii au fost fasciști, antisemiți, criminali, toată lumea știe.” . Statul poate da ce legi vrea, să condamne ce vrea, dar, conform propriilor principii numite democratice, există o separație a puterilor în stat. Condamnarea unei persoane, grup, organizații sau ideologii se face de o instanță judecătorească, nu de o putere legislativă sau executivă. Această lege condamnă și proclamă o vinovăție care nu a fost proclamată de nici o instanță până acum. Prin urmare, am putea desființa orice putere judecătorească, și să dăm în seama guvernului, prefecturilor, primăriilor etc dreptul de a condamna după bunul plac. Ar trebui făcut un protest la autoritățile europene pentru ilegimitatea acestei legi, dar și a persecuției anti-Legionare care se conturează, nu că nu ar fi acele instanțe controlate de aceleași forțe din umbră, ci pentru a ne face datoria de a fi epuizat orice cale, dar să și mărturisim prin aceasta. Cu cipurile au semnat un milion de oameni, dacă măcar 500000 s-ar solidariza cu părintele Teodot și cu Mișcarea, e ar face? Ar aresta pe toți?
    Suntem lași și comozi, oameni buni, să nu ne mai ascundem după deget. Suntem cuprinși de propriile griji lumești și nu ne mai uităm la cele veșnice, nu mai mărturisim. Ce a fost Legiunea în interbelic? Unitatea, solidaritate, implicare, dar și jertfă. Acum ce vedem? Aproape nimic. Suntem dezbinați, individualiști, iar cei răi sunt uniți în rău, caracatița răului cuprinde din ce în ce mai mult, căci lumea este sub stăpânirea celui rău și au tupeu. (Cu această ocazie, corectez pe fratele de mai sus, care sugera să avem tupeu. Eu cred că știu ce vrea să spună, dar nu este cel mai bun termen. Tupeu este ceva peiorativ, curaj ar fi cuvântul potrivit pesemne.) Dacă unul sau doi dintre noi vor mărturisi public, vor fi condamnați împreună cu părintele Teodot. Dar dacă vor veni, și alții, și alții, vor mai putea să o facă? Apoi, încă mai sunt reprezentanți ai mărturisitorilor din perioada interbelică cu noi, care nu au trecut la Domnul. Aveam astfel pe Marcel Petrișor, Demostene Andronescu, Aspazia Oțel Petrescu., dacă ei s-ar ridica și ar mărturisi din nou pentru părintele Teodot, pentru Legiune și pentru Sfinții Închisorilor, ce ar mai îndrăzni? I-ar închide din nou, acum la bătrânețe? Îi cred în stare, dar ei ar avea alt cuvânt de spus ca noi, cei care ne am trăit prigoana aceea încă. Cine are darul scrisului, rog să scrie o prostest și de susținere și solidarizare cu părintele Teodot, cu cele ce am apus aici. Eu deja mă declar solidar cu părintele Teodot, o spun clar. Dar important este să ne organizăm, să ne unim și să ne împotrivim răului.

    Apreciază

    • OrtodoxTM said, on iulie 1, 2014 at 4:51 pm

      De acord cu tine!Deci idei bune ce le-am vazut pana acuma si se pot pune in practica sunt scrisoarea catre Patriarhie + citirea acatistului Sfintilor Inchisorilor in fiecare seara pe langa rugaciunile de seara !Consider ca singura persoana cu autoritate de aici in care avem toti incredere este fratele saccsiv, si in functie de timpul dansului ar trebui deschis un topic in care sa stabilim ce ar trebui scris si ce nu ar trebui scris in acea scrisoare.Dupa redactare fiecare sa aderam cu nume si prenume la ea indiferent de riscuri(practic aderand la ea oferi pe tava numele tuturor ce mai sunt cu gandire sanatoasa),si trebuie avut grija la oameni infiltrati ce doresc sa ne dezbine!!Ceva trebuie sa facem..cat de mic,poate o pietricica aruncata in vale declanseaza avalansa,Domnul nu ne va lasa daca ne trezim si noi putin din starea asta de amorteala.500 000?Glumesti?Din pacate nu cred ca am aduna nici 10 000 de oameni fara ajutorul unor duhovnici ce au autoritate si iubire din partea maselor de oameni..si cine mai are aceasta autoritate?

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 1, 2014 at 11:22 pm

        Sora Daniela ne propunea și al doilea Paraclis al Maicii Domnului, însoțit de Post. La ora 24, miezul nopții. Doamne ajută!

        Apreciază

  33. Iones said, on iulie 1, 2014 at 12:49 pm

    ATENȚIE, imagini ȘOCANTE! Mesaje DEMONICE video-SUBLIMINALE în videoclipul proaspăt lansat al lui Robin Thyke. AFLAȚI Cine și DE CE ar face AȘA CEVA?
    http://activenews.ro/mesaje-demonice-video-subliminale-videoclipul-proaspat-lansat-al-lui-robin-thyke-aflati-cine-si-de-ce-ar-face-asa-ceva_1845819.html

    Apreciază

  34. Iacoboaie Radu said, on iulie 1, 2014 at 12:50 pm

    OFF TOPIC IMPORTANT

    Câteva minute durează acest film postat astăzi pe Națiunea despre libertatea de exprimare în România în 2013. Merită să-l accesați pe site.
    Comentariul meu:
    Foarte interesant acest film! Adevărul umblă cu capul spart. Zice un proverb românesc. Chiar și la propriu vorbind. Aici vedem cum Ioan Becali dă cu capul în gura unui cameraman!… Îl vedem și e torționarul Alexandru Vișinescu înjurând pe Hristos!
    Doamne apără și ne miluiește pe noi păcătoșii și nevrednicii!

    Apreciază

  35. o oarecare said, on iulie 1, 2014 at 12:59 pm

    Daca Hristos ar veni astazi in trup printre noi, precis ar lua şi biciul. Si ne-ar arde cate una de nu ne-am vedea! Uite-asa! Ca sa ne invatam minte sa nu mai facem din Biserica Sa pestera de talhari. Monahul Teodot, ca un slujitor bun al lui Hristos, mai foloseste si bicul. Daca ustura pe cineva biciul sau, sa se pocaiasca,

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 1, 2014 at 2:26 pm

      ADEVĂRUL DOARE, DERANJEAZĂ ȘI USTURĂ. DAR EL VINDECĂ SUFLETUL, AȘA CUM UN MEDICAMENT VINDECĂ TRUPUL.
      STĂPÂNII LUMII ACESTEIA ȘI LUMEA ÎN GENERAL NU MAI IUBESC ADEVĂRUL. AȘA A FOST URÂT ȘI HRISTOS. AȘA AU FOST URÂȚI ȘI MARTIRIZAȚI NENUMĂRAȚI CREȘTINI. ÎNSĂ, UN LUCRU FOARTE IMPORTANT. PE JERTFA LOR S-A ÎNTĂRIT CREDINȚA ȘI BISERICA LUI HRISTOS…

      Apreciază

  36. Gabriela said, on iulie 1, 2014 at 2:25 pm

    Oameni buni lasati textele lungi si romanele scrisse PE NET.nu rezolvam nimic asa..sa incepem cu scrisoarea AIA carte patriarhie .cred ca e primul lucru care se poste face .cine e mai priceput sa o faca..aici ar trebui sa intervina si conducerea de la petru voda. Si ceilalti preoti care mai spun Adevarul dar si noi..sa lasam comentariile si sa venim cu cate o idee

    Apreciază

  37. ioan said, on iulie 1, 2014 at 2:38 pm

    fratilor inca o data va spun mai clar:B.O.R. este departe de ceea ce ar trebui sa insemne ea pt credinciosii ortodocsi ,incercati sa va treziti! As vrea foarte mult sa imi pun toata increderea in ea,dar nu pot!! Lucrarea anticristului a atins-o si ajuns-o si pe ea.iesiti afara din ea!! Domnul Isus e singura noastra speranta si EL vine curand! Amin

    Apreciază

    • saccsiv said, on iulie 1, 2014 at 3:04 pm

      ioan

      Unde sa iesim prietene? Acolo unde se scrie Iisus cu un singur i?

      Apreciat de 1 persoană

    • danielvla said, on iulie 1, 2014 at 3:24 pm

      Daca ne spui sa iesim din Biserica, nu esti frate cu noi! Sa iasa ei, episcotii tradatori.
      Harul este din belsug in Biserica Ortodoxa Romana, dar nu pentru ei, ci pentru poporul credincios. Cat o mai fi…

      Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 1, 2014 at 3:36 pm

      Tu, care nu ești ortodox, vii cu propunerea de a face schismă în Biserica lui Hristos? SIGUR CĂ DA. AȚI FI FOARTE ÎNCÂNTAȚI DACĂ S-AR AJUNGE LA RUPEREA ÎN DOUĂ A BISERICII ORTODOXE ROMÂNE…

      Da! Știm că Patriarhia este căzută în erezie dar noi avem datoria să-i spunem în față adevărul.
      Poate Dumnezeu va rândui ca acești ierarhi și clerici să se pocăiască până la urmă pentru faptele săvârșite în duhul ecumenismului anticreștin, slujind intereselor străine de neam și credință…

      Apreciază

    • Mihail said, on iulie 1, 2014 at 3:53 pm

      @ ioan : miroase a sectarism postarea ta.

      Apreciază

    • Liliana said, on iulie 1, 2014 at 7:50 pm

      Ioan,pentru noi este o durere caderea unor ierarhi;ne rugam pentru ei sa-si revina.
      Dar Una Sfinta,Apostoleasca,Soborniceasca Biserica a lui Hristos nu poate fi invinsa de nimic si de nimeni.Noi sintem in Biserica si aici murim,pentru ea.Nu-ti mai face iluzii.Nu are rost sa incercati sa ne sopti-serpeste- sfaturi,, bune”.Va imbatati cu apa rece.Noi nu putem fi ,,frati” cu voi. In laturi!
      ,,Fericiti facatorii de pace ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.”

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 1, 2014 at 11:02 pm

        Mai bine, ,,Fericiți cei prigoniți pentru dreptate…”

        Apreciază

      • Valentin said, on iulie 2, 2014 at 12:42 am

        într-adevăr , mi-am dat seama și eu că din aceste cauze m-am confruntat și eu cu ispita de a părăsi Biserica, dar Maica Domnului m-a ajutat și nu m-a lăsat să mă lepăd de Biserică.

        Apreciază

  38. geo said, on iulie 1, 2014 at 2:42 pm

    Daca nici oamenii astia nu stiu ce vorbesc…

    U.S. Definitely Wants War in Ukraine-Paul Craig Roberts

    http://usawatchdog.com/united-states-definitely-wants-war-in-ukraine-paul-craig-roberts/

    Degeaba a jucat Poroshenko teatrul cu armistitiul…decizia a fost luata demult de stapini…

    Apreciază

  39. cristi o. said, on iulie 1, 2014 at 3:37 pm

    La Romania Actualitati au inceput stirile de la ora 15 cu comunicatul rusinos al patriarhiei… Disperati mai sunt dusmanii acestui neam. Ar trebui, si noi precum grecii, sa cerem caterisirea de urgenta a masonului Ciobotea si a agentilor din subordinea lui. Actiunile sale, indreptate permanent impotriva poporului roman martir si a istoriei si traditiilor sale devin, pe zi ce trece, tot mai evidente. Niste „satane in sutana” care s-au pus la dispozitia diversilor dusmani ai neamului romanesc, pentru functii si bani, nu pot fi vrednici de a ocupa vreo functie de decizie. Tradarea neamului, a istoriei si a credintei noastre milenare sunt fapte extrem de grave ce ar trebui sa conduca, negresit, la demisia acestora (asta daca mai au vreun pic de onoare, ca de credinta, ne-am lamurit…). Banuiesc, insa, ca vor face obrazul gros, la fel ca politicianul roman standard si vor continua pe acelasi drum distrugator. In acest caz, ocolirea, marginalizarea lor devine necesara… Sa ne lamureasca, totusi, cineva cunoscator, cum trebuie procedat in continuare, fara sa ne situam in afara canoanelor ortodoxiei si fara sa producem, din greseala, vreo schisma inainte de erezia totala a acestora – moment in care, oricum, nu vom mai putea sta sub acelasi acoperis cu lepadatii.

    Apreciază

  40. Ionut said, on iulie 1, 2014 at 3:43 pm

    O scrisoare catre Patriarhie ar fi un lucru bun, dar nu e suficient. Un lucru si mai bun ar fi o delegatie a societatii civile ortodoxe careia sa i se alature clerici cu ravna pentru Dumnezeu si pentru Romania. Imi vine acum in minte doar numele Pr. Nicolae Tanase, dar probabil ca mai sunt si altii.
    Patriarhia nu trebuie injurata sau defaimata. Asa nu se pot rezolva problemele. Am totusi, un anumit respect pentru P.F. Daniel pentru ca a incercat, cel putin, sa introduca in proiectul de Constitutie definirea familiei si a statutului Bisericii Ortodoxe.
    Problemele Romaniei sunt mari si asteptarile de la ierarhia Bisericii sunt pe masura:
    – Zi de zi neamul romanesc arde in crematorii (acesta e adevaratul holocaust al poporului roman, de care suntem vinovati inclusiv prin complicitate tacita);
    – Neimplicarea administratiei Bisericii in problemele sociale: parohia ar trebui sa fie o comunitate vie, care sa vibreze la problemele aproapelui, iar preotul sa fie pastorul cel bun care cauta oaia cea pierduta si calatorul cazut intre talhari; de asemenea, cred ca Biserica ar trebui sa fie mai apropiata de tineri, sa-i ajute mai mult sa-si gaseasca drumul in viata, fie calea monahala, fie calea casatoriei crestine;
    – Biserica nu trebuie sa se teama de recunoasterea adevarului istoric, nici nu trebuie sa se teama a infiera imoralitatea si coruptia, dupa exemplul Sf. Ioan Botezatorul.
    Regret faptul ca ierarhia Bisericii noastre a asistat pasiv la dezincriminarea homosexualitatii (de dragul intrarii in UE) si la aparitia legii 489/2006 care afirma ca statul roman e neutru fata de religie.
    Politicienii care dau bani Bisericii nu o fac din evlavie, in primul rand pentru ca nu dau bani din buzunarul lor, ci bani luati cu japca de la oameni, prin taxe si impozite impovaratoare, apoi pentru ca evlavia, daca ar fi, s-ar regasi si in alte actiuni ale lor, ci pentru ca doresc practic sa mituiasca Biserica.
    In consecinta, repet ceea ce am spus: cei mai respectati duhovnici si reprezentanti ai societatii civile ortodoxe trebuie sa mearga sa discute cu Sf. Sinod. Biserica nu trebuie sa adopte atitudinea de resemnare pe care a avut-o in timpul comunismului.

    In incheiere, postez cateva link-uri (2 dintre ele arata ca poporul roman e mai bun decat politicienii care il conduc):

    http://www.sfatulmedicului.ro/Avortul/majoritatea-romanilor-se-declara-impotriva-avortului-divortului-si-homos_3026
    http://www.culturavietii.ro/2013/10/16/satul-de-atata-moarte-marturia-bernard-nathanson-legalizarea-avortului-sua/
    http://soros.ro/ro/program_articol.php?articol=302

    Cautand pe net, am gasit si un link care imi spulbera orice fel de indoiala cu privire la „Papa” Francisc:

    http://www.gandul.info/magazin/papa-francisc-intr-un-interviu-istoric-biserica-se-poate-prabusi-daca-nu-renunta-la-obsesia-pentru-avorturi-homosexualitate-si-contraceptie-11364659

    Mi-e teama ca Biserica Romano-Catolica se va prabusi daca nu renunta la un asemenea „papa”.

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 1, 2014 at 10:02 pm

      Nu sunt de acord deloc cu opiniile tale. Dar ai tot dreptul să ți le exprimi. Ce să facă delegația de care vorbești? Crezi că Patriarhul ar sta de vorbă cu membrii acesteia? Așa cum protestarii din vara lui 1990 așteptau în van să vorbească cu reprezentanții puterii?
      Ai impresia că noi înjurăm sau defăimăm Patriarhia spunându-ne păsurile și criticând răul care o macină? Dacă nu am respecta-o am face ironii și multe altele…

      Apreciază

      • Ionut said, on iulie 2, 2014 at 8:38 am

        Nu ma refeream la critici argumentate, ci la diverse „epitete” pe care le mai arunca unii. In privinta propunerii legate de o delegatie, eu nu vad alta cale, poate are cineva o idee mai buna.

        Apreciază

      • Flavian said, on iulie 2, 2014 at 11:34 am

        Este suficient un banner Duminica pe dealul patriarhiei cu:
        SUSTINEM PE MONAHUL TEODOT DE LA PETRU VODA
        Eu dau comanda (la Bacau)
        Cine are curajul sa il poarte?
        Ati vazut ca la Poparta Alba si la Petru Voda parastasul de 1 an al Parintelui Justin au fost bannere cu Sfintii inchisorilor.

        Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on iulie 2, 2014 at 1:46 pm

        Dacă ai binecuvântare de la duhovnic, se vor găsi oricând câțiva români inimoși și curajoși. Eu sunt departe. Nu îmi permite situația materială că aș veni. Aș fi în stare să fac și greva foamei în ultimă instanță pentru a sensibiliza mai mult poporul și ierarhia bisericească…

        Dacă vrei scrie-mi pe adresa de mai jos și îți voi da numărulde telefon.
        radu.iacoboaie@yahoo.com

        Apreciază

  41. vasile a said, on iulie 1, 2014 at 3:45 pm

    Fratilor ;pun o intrebare .daca Patriarhia Romana continua sa se plece jidanilor sionisti este posibil sa trecem la Patriarhia din Grecia ?
    Sinodul Grecesc a condamnat sionisti si a dat garantii ca nici un membru al sinodului Grecesc nu face parte din masonerie si Grecii stiu sa respecte pe sfintii lor si pe cei cuviosi care au patimit pentru apararea credintei si a patriei

    Apreciază

    • Iacoboaie Radu said, on iulie 1, 2014 at 11:13 pm

      Fiecare Biserică Ortodoxă națională este autocefală (autonomă). Onorific se spune Patriarhului Ecumenic…

      Apreciază

  42. vasile a said, on iulie 1, 2014 at 3:52 pm

    propun ca ,,,geo sa isi mute politica pe alte siteuri de stiri , parerea mea este ca este un diversionist

    am urmarit atent comentarile lui si cand subiectu este in toi el vine cu siruri de comentari care nu au de aface cu subiectu mult si prost si distrage cititori de la subiectu ce se afla in discutii

    frate saccsiv un pic mai multa atentie cu geo ca are tendinta sa schimbe specificul blogului saccsiv
    nu il agreez de loc pe geo suna a spion poate ma insel ? dar nu cred
    mult curaj si intelepciune frate saccsiv

    Apreciază

    • geo said, on iulie 1, 2014 at 10:22 pm

      da, sint spion…e bine? nu e bine? multumesc, nu o sa mai postez…succes…

      Apreciază

  43. nenea said, on iulie 1, 2014 at 5:14 pm

    Bârlad: ger sau caniculă – 10 luni de demonstraţii continue împotriva fracturării hidraulice

    01.07.2014 Mihaela Popescu, pentru Epoch Times
    Proteste împotriva fracturării hidraulice, Bârlad. (Mihaela Popescu)
    Fie ploaie, fie ger, fie furtună, de aproape zece luni de zile, un grup de oameni minunaţi din Bârlad protestează cu o incredibilă tenacitate, zi de zi, în faţa primăriei locale, împotriva fracturării hidraulice.

    Credeţi cumva că autorităţile au binevoit să-i întrebe ce doleanţă au? Neavând la purtător cască de miner, nu s-au bucurat de aceeaşi atenţie de care se bucură de exemplu mineri, care obişnuiesc să se blocheze în galeriile de la Roşia Montană, pentru ca Victor Ponta să vină personal să-i scoată din subteran… Oamenii care protestează la Bârlad sunt, de aproape 10 luni de zile, efectiv ignoraţi de autorităţi, inclusiv în zilele când protestul lor s-a suprapus cu alte evenimente locale, cum ar fi Zilele Bârladului.

    Protestele au loc în fiecare zi de la ora 18 la ora 19 şi la ele iau parte cam aceeaşi oameni. Cel mai mic are 4 ani, iar cel mai în vârstă are 78 de ani! În general cei care vin sunt oameni în vârstă, care, cu toate că nu se bucură de cea mai bună stare de sănătate, se simt datori să lupte pentru viitorul copiiilor şi nepoţilor lor! Ceea ce îi întristează oarecum este faptul că tinerii oraşului nu se alătură protestului lor, aceştia având alte priorităţi.
    Articole pe aceeaşi temă

    Un moment de referinţă a fost vizita pe care a făcut-o la Bârlad omul de ştiinţă american şi totodată activista anti-fracturare, dr Sandra Steingraber, în luna iunie şi care s-a arătat profund impresionată de tenacitatea oamenilor care protestează zi de zi, declarând că astfel de manifestări de curaj şi perseverenţă nu se înregistrează în Statele Unite, unde opoziţia faţă de fracturarea hidraulică este deja foarte puternică şi se intensifică pe zi ce trece. Biologul american ne-a transmis protestatarilor mesajul ei de solidaritate şi i-a îndemnat să protesteze în continuare, să nu abandoneze lupta, declarând că, odată întoarsă în Statele Unite va încerca şi ea să protesteze zi de zi împotriva fracturării hidraulice!

    Protestatarii sunt revoltaţi de faptul că autorităţile au acordat avize de mediu şi de explorare pentru gaze de şist, în condiţiile în care înainte de alegeri PSD-ul condamna vehement guvernul precedent pentru concesionarea perimetrelor pentru gaze de şist. Ajuns la putere însă PSD a uitat ce a promis, astfel încât compania Chevron a început deja explorarea resurselor de gaze de şist la Siliştea-Pungeşti, iar în jud Vaslui aceeaşi companie ar trebui să instaleze 2.800 de sonde. « Când vor veni cutremurile şi apa va fi otrăvită să vedem unde se ascund toţi cei care au dat aprobările şi au bătut oamenii ? » se întreba, retoric, unul dintre protestatarii cu care am stat de vorbă.

    În ciuda faptului că protestul lor este ignorat de autorităţi, că se anunţă concesionarea a noi şi noi perimetre pe teritoriul ţării, protestatarii din Bârlad sunt convinşi că raţiunea va învinge până la urmă şi că « Chevron nu va reuşi niciodată să amplaseze 2800* de sonde în judeţul lor »…

    Unul dintre cei mai activi protestatari pune punctul pe « i »: «Când tu, o companie privată vii să baţi copiii, femei, bătrâni şi veterani de război ca să creezi locuri de muncă , crezi că vei câştiga? Nu vei câştiga niciodată…. »

    Grupul protestatarilor de la Bârlad este sursă de inspiraţie şi de admiraţie pentru celebrul biolog american Sandra Steingraber : Poate că ar trebui să fie şi pentru noi.

    Articol scris pentru Epoch Times

    http://www.epochtimes.ro/news/barlad-ger-sau-canicula-10-luni-de-demonstratii-continue-impotriva-fracturarii-hidraulice–219791

    Apreciază

    • Valentin said, on iulie 3, 2014 at 12:42 pm

      da, dar tot același protestatar activ care a pus punctul pe „i” la Bârlad nu e interesat de ce se întâmplă în biserica luptătoare. mi-a tot zis de luni de zile că a auzit sau a citit cate ceva si el despre parintele Elpidie, monahul teodot, apostazia patriarhiei plus alte „bule apocaliptice” și nu e interesat.
      da o să fie, acum însă de asta nu e unitate.

      Apreciază

  44. Bogdan said, on iulie 1, 2014 at 7:29 pm

    Slujba Privegherii de la Manastirea Putna!

    Apreciază

  45. ORTODOX said, on iulie 1, 2014 at 7:49 pm

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.