SACCSIV – blog ortodox

Joi, 12 mai 2011, orele 12, la Palatul Patriarhiei Romane – CONFERINTA DE PRESA in legatura cu hotararea Patriarhiei Ierusalimului de incetare a comuniunii cu Patriarhia Romana

Posted in Ierusalim by saccsiv on mai 12, 2011

Citez din articolul Vezi poziţia Patriarhiei Române în scandalul de la Ierusalim:

Problema atitudinii Patriarhiei Ierusalimului faţă de Aşezământul românesc de la Ierihon, cămin pentru pelerinii români care vizitează Ţara Sfântă, precum şi relaţiile Patriarhiei Române cu Patriarhia Ierusalimului vor fi discutate în şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din zilele de 19-20 mai 2011, se arată într-un comunicat de presă.

Deşi în urma vizitei la Patriarhia Ierusalimului a Preasfinţitului Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop vicar patriarhal, din ziua de 15 aprilie 2011, s-a convenit iniţierea unui dialog bilateral frăţesc între cele două Patriarhii pentru identificarea unei soluţii privind existenţa Aşezământului românesc de la Ierihon, Patriarhia Română constată cu surprindere şi regret că Patriarhia Ierusalimului a luat o decizie unilaterală, se mai arată în comunicat.

Joi, 12 mai 2011, orele 12:00, la Palatul Patriarhiei, va fi organizată o conferinţă de presă în legătură cu hotărârea Patriarhiei Ierusalimului referitoare la Aşezământul Românesc de la Ierihon. Conferinţa de presă va fi susţinută de Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal.

Patriarhia Ierusalimului a întrerupt comuniunea cu cea Română, nemulţumită de faptul că la Ierihon s-a construit un aşezământ românesc anticanonic.

Cititi va rog si:

Patriarhia Ierusalimului A INCETAT COMUNIUNEA cu Patriarhia Romana. S-a hotarat INTRERUPEREA POMENIRII PATRIARHULUI DANIEL al Romaniei si caterisirea reprezentantului Patriarhiei Romane la Ierusalim


29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 12, 2011 at 5:22 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. WORLDLINES - June 28, 2009 said, on mai 12, 2011 at 5:27 am

    […] View full article on Saccsiv’s Weblog […]

    Apreciază

  3. AparamOrtodoxia said, on mai 12, 2011 at 5:56 am

    Am si eu o rugaminte la cei care au bloguri la ….blogspot sau blogger…..pentru ca mi-e nu imi mai da voie sa postez nimic….si vreau sa stiu daca se petrece acelasi lucru si la voi…………Vreau sa stiu daca au inceput cu cenzura sau doar e o defectiune de retea. Doamne ajuta! Blogul il puteti accesa dar nu mai pot posta.

    Apreciază

  4. AparamOrtodoxia said, on mai 12, 2011 at 6:02 am

    Nu sunteţi încă autorul unui blog? Creaţi unul acum pentru a începe să postaţi!

    Creaţi-vă un blog

    Nu vă puteţi găsi blogul? Consultaţi secţiunea „Blogul meu a dispărut din cont!”

    Acest mesaj il primesc Ma-m dus la sectiunea din Blogul meu a disparut din cont dar nu am nici un detaliu care ma poate ajuta. Astept opinii si sugesti .

    Apreciază

  5. AparamOrtodoxia said, on mai 12, 2011 at 6:08 am

    Iar din Blogurile pe care eu le urmaresc nu imi da voie sa accesez nici un blog imi spune eroare….Care sa fi-e motivul ??

    Apreciază

    • BLOG CREȘTIN ORTODOX said, on mai 12, 2011 at 9:28 am

      …la această oră la BLOGGER are loc MENTENANȚA și ÎNTREȚINEREA SISTEMULUI…
      …dealtfel…a și FOST anunțat că între 9-12 are loc acest lucru..
      …în orele următoare ne așteptăm să funcționeze….probabil cu o NOUĂ ACTUALIZARE și o nouă INTERFAȚĂ…

      Apreciază

  6. AparamOrtodoxia said, on mai 12, 2011 at 6:16 am

    Am incercat sa ccesez Blogul fratilor de la LuptapentruOrtodoxie rezultatul este :Blog negăsit
    Blogul pe care îl căutaţi nu există. Cu toate acestea, numele luptapentruortodoxie este disponibil pentru înregistrare!

    Înregistraţi luptapentruortodoxie

    Apreciază

  7. Nelu said, on mai 12, 2011 at 6:23 am

    acelasi lucru l-am patit si eu dupa ce azi noapte tarziu am postat un material referitor la Antichrist.

    Apreciază

  8. Pr. Vasile said, on mai 12, 2011 at 6:30 am

    Blogul de la http://aparamortodoxia-aparamortodoxia.blogspot.com/ l-am putut accesa.

    Pr. Vasile

    Apreciază

  9. Costi said, on mai 12, 2011 at 6:41 am

    Aparut in Libertatea: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/razboi-intre-biserici-334928.html
    Zice aici ca la Ierihon a fost binecuvantarea fostului Patriarh de la Ierusalim.

    Apreciază

    • el said, on mai 12, 2011 at 8:00 am

      da sa se zideasca a fost binecuvantare dar NU si ca biserica sa fie sub dependenta de patriarhia BOR ,caci cf canoanelor trebuie sa fie sub dependenta de episcopul locului(patrirahia Ierusalimului)unde este zidita biserica.

      Apreciază

  10. Laurentiu said, on mai 12, 2011 at 7:55 am

    Off topic : Procedeu „antiterorism”

    Un bebelus, perchezitionat corporal de agentii de securitate de la aeroportul din Kansas
    Transportation Security Administration (TSA) din Statele Unite este criticata din nou dupa ce agentii sai au perchezitionat corporal un bebelus, relateaza MSNBC. Scandalul a izbucnit dupa ce un pasager aflat pe aeroportul international din Kansas City a postat pe Twitter o fotografie in care ofiterii de securitate din TSA controleaza un bebelus aflat in bratele mamei sale.

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-8615310-video-bebelus-perchezitionat-corporal-agentii-securitate-aeroportul-din-kansas.htm

    Apreciază

  11. irina said, on mai 12, 2011 at 9:26 am

    pai cum adica ma repet am scris altceva a doua oara, sau sa inteleg ca ai dreptul doar la un comentariu, mi se pare anormal

    Apreciază

  12. Romeo2110 said, on mai 12, 2011 at 12:10 pm

    @el

    „străin am fost şi M-aţi primit; ” Mat 25, 35

    Manastirile inchinate Sf Munte, Ierusalimului, Muntelui Sinai din Tarile Romane in sec XVI-XIX erau canonic inchinate – sa nu uitam ca ierarhii si fanariotii erau greci.
    Sudoarea taranului roman care mergea la greci prin diciziile egumenilor acestor manastiri, mergeau canonic acolo ?
    Sutele de mii de hectare ‘inchinate’ grecilor care a oferit pretextul secularizarii lui Cuza prin care s-a luat si din pamantul manasitirilor neinchinate erau canonic in administrarea grecilor ?

    Scopul principal al asezamantului de Ierihon este ca sa permita catorva pelerini romani sa nu fie jecmaniti de tarifele turistice practicate de locuitorii din Tara Sfanta.

    Vor veni zi de zi clerici greci sa slujeasca in limba romana la Ierihon ? – in ipoteza ca vreunul stie romana.

    IMPORTANT ESTE SA SE RESPECTA CANOANELE ! Nu ne permit grecii activitate liturgica, nu facem la Ierihon, DAR NE MENTINEM IN CADRUL STRICT AL CANOANELOR. Si cu asta inchidem litigiul: CANONIC.

    La Cernica din cate stiu, la Biserica Sf Lazar din cimitir si la Biserica Sf Nicolae se slujeste foarte rar. Nu cred ca ar fi ceva neobisnuit ca vreun preot grec sa slujeasca o Sf Liturghie doar la hram. Din cate stiu si pe varful Atosului se slujeste doar de hram – Schimbarea la fata.

    PS: Bisericile Vechi orientale au trecut la monofizism pt a scapa de asuprirea imperiului grec-bizantin. Au acceptat erezia incercand sa indrepte o nedreptate politica.

    NU TREBUIE SA REPETAM GRESALA PRIN INCALCAREA VREUNUI CANON !
    ORICAT DE MIC !

    Apreciază

    • el said, on mai 12, 2011 at 1:28 pm

      @Romeo2110

      „strain am fost si m-ati primit”____ramane valabil si daca biserica si asezamantul functioneaza CANONIC sub ascultare de Patrirahia Ierusalimului; ba Cel care ne-a poruncit-o va fi multumit si de conformerea noastra le canoane.Daca calci canoanele pretinzand ca respecti porunca ospitalitatii gresesti aceluiasi Puitor de lege.

      Apreciază

  13. el said, on mai 12, 2011 at 1:17 pm

    @Romeo2110

    Nu ai dreptate si pui problema intr-un mod partinitor si incorect.

    1)In ce priveste scopul asezam. si bisericii de la Ierihon:

    „Scopul principal al asezamantului de Ierihon este ca sa permita catorva pelerini romani sa nu fie jecmaniti de tarifele turistice practicate de locuitorii din Tara Sfanta”______acest scop poate fi in continuare atins si daca biserica ramane sub depenedenta de Patriarhia Ierusalimului ;asezamantul va functiona in acleasi mod ,romanii vor fi gazduiti in asezamant cu aceleasi taxe.
    Cu ce va afecta trecerea sub jurisdictia Ierusalimului CUM ESTE CANONIC asupra functionarii asezamantului?.DOAR daca asezamtul va fi inchis pelerinii vor ajunge sa apeleze la tarifele locuitorilor de acolo.
    Dealtfel asezamantul ca hotel LAIC apartine dupa legile statului proprietarului care l-a cumparat ,actualmente patriarhia BOR.

    2)In ce priveste criteriile dupa care se judeca situatia jusdictiei asezamatului:

    Patriarhia Ierusalimului NU FACE NEDREPTATE sa ceara supunerea bisericii si asezamntului(despre asezamant ca hotel nu stiu exact care ar fi statutul) ci isi exercita un DREPT CANONIC.
    Criteriul : DREPTUL CANONIC al Sfintilor Parinti.
    Cine il incaleca aici : patriarhia BOR(ciobotea)
    Motivul : lacomia,raportarea gresita la castigurile care revin din acest asezamant

    3)Pentru ce interpretezi tu situatia ca „jaf” la adresa pelerinilor romani:
    -din prejudecati prealabil incrustate in modul propriu de gandire prin educatia manipulativ mistificatoare de tip comunist.
    Exemplu ,citez :”– sa nu uitam ca ierarhii si fanariotii erau greci”.

    Astfel atata spalare pe creier comunista cu prezentarea grecilor ca fanarioti ahtiati dupa bani si exploatatori ai romanilor a ajuns astazi sa intunece capacitatea (unora tributari inca acestori manipulari de gandire), de a judeca corect,prin FALSA,GRESITA identificare a(punand semnul=intre) Patriarhiei Ierusalimului administara de greci ca nationalitate ___patriarhie altfel independenta financiar si administrativ de Grecia si straina de starea mai bogata sa zicem a Bisericii de acolo___cu fanariotii lacomi de altadata.
    Fanariotii si grecii lacomi sunt una iar Patrirahia Ierusalimului actualmente alcatuita din greci (au fost singurii care de-a lungul timpului CU PERMISIUNEA Lui Dumnezeu au ramas la Locurile Sfinte ca aghiotafiti ,pastratori ,pazitori ai acelor locuri si ar fi foarte reductor si incorect sa crezi ca doar din cauza unor politici si conjuncturi strict lumesti care i-ar fi favorizat exact pe ei in defavoarea altor ortodocsi,asa cum din pacate s-a incetatenit o falsa idee intretinuta nu fara interes de unii; si sa ignoram/negam ca a fost si VOIA Lui Dumnezeu ,poate nu gratuit,poate si pt ca grecii au avut ceva merite care au placut Lui Hristos care le-a permis acestea).

    Ceea ce afirmi aici este josnic:”Sudoarea taranului roman care mergea la greci prin diciziile egumenilor acestor manastiri, mergeau canonic acolo ?
    Sutele de mii de hectare ‘inchinate’ grecilor care a oferit pretextul secularizarii lui Cuza prin care s-a luat si din pamantul manasitirilor neinchinate erau canonic in administrarea grecilor ?”______a darui Lui Dumnezeu ca apoi sa ii scoti ochii ca :uite ti-am dat si sunt tot neluatinseama ,este o forma de lipsa de marime sufleteasca de care stramosii nostri aceia(mai saraci ca noi cei de acum care ne zgarcim sa dam un ban milostenie in punga patriarhiei Ierusalimului la fel de saraca si azi ca si atunci) erau straini.Cand faci un dar frate NU ceri recunostinta nici laude,ori vesnica memorie oamenilor;Dumnezeu insa NU UITA niciodata si ti-l intoarce insutit cum stie El.(iarta-ma pt aceste observatii dar eu asa gandesc).

    {Ca o paranteza am intalnit adesea raspandit printre romani ca incercam sa ne vedem doar pe noi romanii ca unice victime nedreptatite de alte popoare dar nu vrem sa bagam de seama ca si alte popoare ortodoxe au suferit asupriri,impilare si silnicii(grecii au suferit de exemplu acestea pana in 1922 cand a avut loc ultimul exod de greci din Asia Mica si pogroamele facute lor de turci) erijandu-ne pe noi unicii mucenici ai ortodoxiei.}

    Sa revenim ,TREBUIE sa facem DISTINCTIE intre grecii lacomi sau cum mai vrei tu sa le zici si Patriarhia Ierusalimului ; aceasta Patriarhie a fost MEREU SARACA si asuprita pana astazi (de aceea de-a lungul istoriei a primit ajutoare de la alte neamuri ortodoxe inclusiv de la romani,care insa s-au conisderat onorati sa aibe aceasta cinste de a face daruri la Locurile sfinte si saracei Patriarhie a Ierusalimului si nicidecum n-au considerat ca fac danii la schimb /targ pentru capatarea de influenta si facilitati crestinilor romani acolo)

    Asertiunea :”Vor veni zi de zi clerici greci sa slujeasca in limba romana la Ierihon ? – in ipoteza ca vreunul stie romana”_____este DOAR O SUPOZITIE A TA ,nu este deloc obligatoriu sa fie asa daca biserica ramane cum se cade sub ascultare de Ierusalim.
    Mai intai ca acest lucru se poate solicita frumos Patriarhiei de catre BOR ca sa accepte sa se slujeasca acolo in romaneste si pt romani preoti romani,nu cred ca Teofil s-ar opune;este o situatie ft raspuandita ca preoti romani ,rusi,etc sa slujeasca prin biesrici din Patriarhia Ierusalimului(poti verifica) si apoi pentru a patriarhia aceasta este saraca chiar si in preoti greci.

    Sa nu se mai slujeasca intr-o Biserica a lui Hristos care a fost contruita cu binecuvantarea ierahului si cu dorinta ctitorului ciar in ACEST SCOP este un mare rau si o pierdere pentru mantuiarea lumii(Sf liturgie tine lumea).

    Doamne ajuta.

    Apreciază

  14. Romeo2110 said, on mai 13, 2011 at 11:18 am

    {Ca o paranteza am intalnit adesea raspandit printre romani ca incercam sa ne vedem doar pe noi romanii ca unice victime nedreptatite de alte popoare dar nu vrem sa bagam de seama ca si alte popoare ortodoxe au suferit asupriri,impilare si silnicii(grecii au suferit de exemplu acestea pana in 1922 cand a avut loc ultimul exod de greci din Asia Mica si pogroamele facute lor de turci) erijandu-ne pe noi unicii mucenici ai ortodoxiei.}

    @el, Catastrofa care s-a finalizat in 1922, a fost declansata de greci – conform unui documentar istoric la standarte Discovery-deci cu rezervele de rigoare. Grecii au vazut ca turcii au pierdut primul razboi mondial, si au pornit de pe coasta vestica a Asiei Mici un razboi de eliberare. Numai ca masonul Ataturk facea parte din tabara invingatorilor. Realitatile demografice si probabil mai marii anticrestini ai lumii au decis soarta razboiului iar grecii din asia mica au fost expulzati sau exterminati. Cu un pic de dreapta socoteala, Efesul si celelalte orase crestine bimilenare ar fi ramas panai azi crestine.
    ORICUM, DETONATORUL DEZASTRULUI GRECILOR DIN ASIA MICA A FOST APRINS DE GRECI, prin ofensiva de eliberare pornita impotriva turcilor.
    Cand stii ca dusmanii sunt de 20 de ori mai multi decat tine, nu pornesti atac impotriva lor.

    Apreciază

  15. Romeo2110 said, on mai 13, 2011 at 11:25 am

    Conform unor surse obscure, imediat dupa al 2 lea razb mondial, agenti CIA ar fi convins Vaticanul ca un atac american care sa desfinteze urss ar fi iminent; in conditiile in care sua detineau monopolul armei atomice. Vaticanul i-ar fi instruit pe ‘vitejii’ groco-catolici sa-l sfideze pe Stalin.
    Intoxicarea pervesilor din spatele CIA a functionat perfect, iar greco-catolicii au incasat-o la greu. Probabil ca ceva similar s-a intamplat si cu grecii din asia mina: pt antihristi, ortodocsii sunt mai periculosi decat musulmanii.

    Apreciază

  16. Romeo2110 said, on mai 13, 2011 at 11:29 am

    PS PF Iustinian Marina, om al echilibrului si luciditatii, spre deosebire de Maniu, nu a crezut ca vanirea americanilor este iminenta si a pregatit poporul pt o luga perioada de dominatie comunista.

    Apreciază

  17. Romeo2110 said, on mai 13, 2011 at 11:41 am

    Comunicatul Sinodului din Ierusalim:

    „Ravnind astfel sa binevestesc acolo unde Hristos nu fusese numit, ca sa nu zidesc pe temelie straina” (Romani 15, 20), precum si a Sfintelor Canoane: 31 al Sfintilor Apostoli, 5 al Sinodului din Antiohia si 10 al Sinodului din Cartagina, care condamna ridicarea vreunui altar, desconsiderand pe episcopul locului. Argumentul ca Biserica Romana doreste sa aiba propria ei biserica in Tara Sfanta, nu sta in picioare, pentru ca ea are o biserica in Ierusalim, …

    http://apologeticum.wordpress.com/2011/05/10/pentru-o-palma-de-pamant-sau-hotararile-sf-sinoade-se-aplica-doar-preferential-din-9-mai-2011-patriarhia-ierusalimului-a-intrerupt-comuniunea-euharistica-cu-patriarhia-romana/

    @el,
    din cele de mai sus sa inteleg ca in cazul in care Sinodul BOR va aduce buldozere si va sterge de pe fata pamantul biserica romaneasca din Ierihon facand in locul ei un restaurant, Sinodul BO Ierusalimitele va intrtra in comuniune deplina cu BOR, nemaiavand nici o obiectie ?

    Apreciază

    • el said, on mai 14, 2011 at 3:14 pm

      @Romeo2110

      Frate esti vadit ca VREI SA-TI PASTREZI opinia despre presupusa vinovatie/rautate afata de BOR a Patriarhiei Ierusalimului.
      Bine,am inteles,nu-ti mai raspund caci este inutil,esti liber sa crezi ce vrei si tie iti place aici iubirea de sine (manifestata aici ca instinct de trib in detrimentrul dreptatii)

      Nici o problema.

      „din cele de mai sus sa inteleg ca in cazul in care Sinodul BOR va aduce buldozere si va sterge de pe fata pamantul biserica romaneasca din Ierihon facand in locul ei un restaurant, Sinodul BO Ierusalimitele va intrtra in comuniune deplina cu BOR, nemaiavand nici o obiectie „_______Nu vrea nimeni buldozere ,doar mintea ta imagineaza si presupune planuri care nu te privesc.

      Eu n-am facut decat sa incerc sa deschid ochii orbiti de patima ai unora asupra faptului ca BOR este in gresala,necanonica fata de Patriarhia Ierusalimului de 13 ani si nici acum NU VREA sa caute o solutie ca sa placa celor pe care i-a nederptatit si sa pastreze FUNTIONAND ASEZAMANTUL SI BISERICA.

      O solutie mai simpla ca buldozerul cu care ameninti tu aici ar fi de exemplu sa accepte supunerea CANONIC FARA CONDITII a asezamantului fata de Patriarhia Ierusalimului ;nu cred ca Teofil n-ar accepta aceasta si pelerinii romani ar merge acolo linistiti
      Intrarea iar in comuniune cu Ierusalimul este conditionata de cererea IERTARII frateste de catre BOR fata de ei(Ierusalim) si de acceptarea conditiilor lor cu rugamintea INSISTENTA sa se pastreze specificul romanesc de dragul pelerinilor evlaviosi __adica slujbe in romana cu preoti romani ascultatori de conditiile Ierusalimului (nu ca Ieronim) pentru romani si ospitalitate pe pret accesibil romanilor dar ca banii sa intre la Patriarhia Ierusalimlui_____(de exemplu);poate fi gasita si alta solutie ;important e ca BOR sa ceara iertare pt nedreptate si sa accepte conditiile impuse de ei functionarii asezamantului si sunt convins ca li se va accorda.

      Deja am discutat prea mult despre aceasta problema simpla pe care a adus-o in situatia aberanta de impas si sanctiune lacomia BOR(capilor ei).
      Gata de acum ,oricum am vazut de mult ca in general oamenii (inclusiv ortodocsii) iuebsc mai mult parerea proprie decat dreptatea si adevarul.
      Crezi ce vrei.
      Problema aceasta este SIMPLA si solutia este tot simpla doar ca NU SE VREA cu adevarat rezolvarea ei din cauza LACOMIEI BOR.

      Fanariotii sunt una si Patriarhia Ierusalimului alta si are AU DREPTATE sa fie suparata pe BOR pentru 13 ani de dispret.Sa propuna acum BOR solutii adecvate iar nu dupa iubirea de arginti a BOR(ciobotea) ca pana acum si se va rezolva ft simplu.

      Si iti semnalez ca sunt SATUL sa discut pe acest subiect.Si sunt linistit ca stiu ca Hristos este Judeactorul si El este DREPT.Si VAI de cel ce cade in mainile lui Dumnezeu nedrept fiind.
      Doamne ajuta.

      Apreciază

  18. romeo2110 said, on mai 13, 2011 at 1:44 pm

    @ el
    >>Astfel atata spalare pe creier comunista cu prezentarea grecilor ca fanarioti ahtiati dupa
    >>bani si exploatatori ai romanilor a ajuns astazi sa intunece capacitatea (unora tributari
    >>inca acestori manipulari de gandire),

    Istoria … a inregistrat si jafurile domnitorilor fanarioti Alexandru I Mavrocordat Deli-bei, care si-a insusit intreaga agoniseala a lui Ioanichie al Husilor si Alexaxandru al II lea Mavrocordat Firaris, care a incasat mari sume de bani de la acel Iacob grecul [episcop grec din Moldova 1786].

    preot prof dr Mircea Pacurariu-Istoria Bisericii Ortodoxe Romane, vol 2 pag 466, Bucuresti 1994

    PS Sunt convins ca au existat si domni fanarioti bine intentionati, dar in ansamblu, cvantul fanariot are un sens peiorativ in limba romana:

    FANARIÓT2 ~ți m. 1) Nobil grec, originar din cartierul Fanar din Constantinopol. 2) Dregător sau domn descendent din această pătură. 3) fig. Persoană fără scrupule. [Sil. -ri-ot] /<nrg. fanariotis
    http://dexonline.ro/definitie/fanariot

    Apreciază

  19. el said, on mai 17, 2011 at 1:25 pm

    @Romeo2110

    Da frate si pentru ce imi postezi aceste dfinitii aicic?ce relevanta au cu cazul discutat sau cu cele afirmate de mine?
    Cred ca stiu si eu definitia fanariotilor si la cine se refera si nici n-am negat fenomenul fanariot in Tarile Romane.
    Dar ceea ce afirmi tu aici nu justifica NICIDECUM punerea semnului egal intre greci(TOTI) inclusiv Patrirahia Ierusalimului si fanariot.Eu asta am afirmat si cel care face aceasta confuzie este un MANIPULAT de acea confuzie intretinuta si promovata de unii in mod gresit si interesat plecand de la fenomenul fanariot.
    Manipulare si spalare pe creier de care sufera ,te aigur inca MULTI romani astazi chiar si dintre cei bineintentionati sau crestini practicanti din pacate.Eu despre asta am vorbit.Multumesc pentru info adusa desi imi este inutila caci deja cunoscuta.
    Doamne ajuta.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.