SACCSIV – blog ortodox

Video: CUTREMUR de 7,2 grade in TURCIA – 1000 de morti

Posted in cutremur by saccsiv on octombrie 23, 2011

Iata ce aflam din articolul Cutremur de 7,2 grade în estul Turciei. Primele rapoarte indică un număr de 1000 de morţi (VIDEO):

Un cutremur de 7,2 grade a avut loc în estul Turciei, în provincia Van, în jurul orei 14:00, informează publicaţia Hurriyet în ediţia electronică, adăugând că până în prezent s-au consemnat prăbuşirea a numeroase clădiri.

Nu se ştie încă starea lor exactă şi nici dacă s-au înregistrat decese, unele cifre neoficiale indicând într-un bilanţ provizoriu, între 500 şi 1000 de morţi . În schimb, mai multe clădiri s-au dărâmat în oraşul Van, printre care şi un bloc de şapte etaje.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 94,5 kilometri, fiind resimţit pe o rază de 200 de kilometri la suprafaţă.

Cutremurul a fost simţit serios şi în oraşul Erzurum, unde oamenii au ieşit panicaţi pe străzi. De altfel, seismul s-a simţit în tot estul Turciei, spun media locale.

Veştile vin greu din oraşul Van, pentru că liniile telefonice şi electricitatea sunt căzute. Premierul turc, Tayyip Erdogan, a plecat deja la faţa locului pentru a evalua situaţia.

Turcia este pedispusă la cutremure de mari proporţii, situându-se între două plăci tectonice care se află în mişcare.

În 1999, două cutremure cu epicentrul în nord-estul ţării au ucis peste 20.000 de persoane.

 

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 23, 2011 at 3:17 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. codin said, on octombrie 23, 2011 at 4:32 pm

    E de groaza, si eu am prins unul aproape de 7 in 1996 si e un sentiment terifiant cand simti ca se clatina casa cu tine. Nu sti ce urmeaza, instinctul iti preia toate functiile si in rest nimic nu mai conteaza.

    Apreciază

  3. Doktoru said, on octombrie 23, 2011 at 5:37 pm

    I a ajuns mania lui Dumnezeu ,pesemne ca masura pacatelor a fost depasita si acum toata Turcia se distreaza,rade ,canta si danseaza…Banica le ar mai trebui cu danseaza baba !!!

    Apreciază

  4. natalia said, on octombrie 23, 2011 at 5:55 pm

    Sa nu gandim asa…nu suntem prea departe de ei http://www.youtube.com/watch?v=vbgJbjoxt3c

    Apreciază

  5. natalia said, on octombrie 23, 2011 at 6:00 pm

    Apreciază

  6. natalia said, on octombrie 23, 2011 at 6:01 pm

    Apreciază

  7. un_mare_pacatos said, on octombrie 23, 2011 at 6:32 pm

    Dupa multe cercetari facute de mine si cateva convorbiri cu cativa seismologi,am stiut de 2 ani ca in Estul Turciei va fi un cutremur de minim 7 grade Richter.M-am infricosat in momentul in care am aflat ca s-a petrecut un cutremur in Estul Turciei.De ce m-am infricosat? Dintr-un motiv foarte grav,eu si majoritatea seismologilor stim un lucru extrem de important ceea ce multi nu cunosc. In urma cu un an si ceva am purtat o conversatie extrem de interesanta cu un seismolog si dupa aceasta conversatie m-am apucat serios de studierea faliilor anatoliene(cele aflate in Estul Turciei) ca sa fiu sigur ca tot ce a zis este adevarat.

    Din mare pacate este adevarat ce a zis el si anume : „Daca se va petrece un cutremur de minim 7 grade Richter in Estul Turciei,in mod absolut sigur in zona Vrancea prin influenta faliilor tectonice anatoliene va fi un cutremur mare”.

    Din surse sigure am aflat ca Guvernul detine niste rapoarte secrete despre urmatorul cutremurul catastrofal care se va petrece in zona Vrancea.Pe acele rapoarte sunt trecute multe informatii cu totul si cu totul infricosatoare!

    Nu vreau sa va sperii dar eu nu pot sa tin ascuns ingrijorarea mea,si vreau sa va sfatuiesc ca din acest moment sa va luati masuri de protectie in cazul cutremurului.

    De vreo cateva luni ma tot gandesc intens la acea profetie despre varsarea de sange in anul 2011. Mai sunt 2 luni pana cand se termina anul si ma gandesc ce se poate intampla intr-un timp atat de scurt. Am luat toate variantele posibile si nu am gasit decat o varianta plauzibila pentru producerea varsarii de sange. Si anume : cutremurul care se poate produce in aceasta toamna.

    Apreciază

    • adriandirnescu said, on octombrie 23, 2011 at 7:16 pm

      Doamne fereste-ne, si nu ne lasa pe noi pacatosii ! Sa ne rugam dupa puteri si mai ales cei saraci , copiii si oamenii simpli. Sa dam cate ceva de pomana la necajiti si sa le zicem sa se roage lui Dumnezeu ca mai ales ei au putere in rugaciune.

      Apreciază

  8. un tânăr creştin ortodox said, on octombrie 23, 2011 at 7:10 pm

    …din surse… este luat in calcul un cutremur de 8,6 grade RICHTER pentru ROMANIA….

    Apreciază

    • adriandirnescu said, on octombrie 23, 2011 at 7:18 pm

      puteti sa oferiti sursele pentru afirmatia dvs .? va multumesc.

      Apreciază

      • un tânăr creştin ortodox said, on octombrie 23, 2011 at 7:42 pm

        …am spus că este luat in calcul…nu este o afirmaţie…
        …sursele doresc sa ramana anonime….

        Apreciază

    • Doktoru said, on octombrie 23, 2011 at 7:19 pm

      Doar nu suntem noi mai pacatosi decat turcaletii desi cel ce cunoaste voia stapanului se va bate mai tare decat cel nu o stie,totusi la cati crestini au ucis musulmanii orice pedeapsa de la Dumnezeu este prea mica pt ei.Dar mai sus in primul videoclip un prostalau de ”specialist” in fata unui pc,pesemne pt mai multa autoritate in domeniu,abera ca parca un cutremur de 8,2 grade este suportat de catre pamant la mai mult se rupe pamantul sau asa ceva ,hahaha…in teoria lui 8.9grade nu este posibil sa se produca…si marmota bla,bla,bla !!!

      Apreciază

    • Toma said, on octombrie 23, 2011 at 9:25 pm

      8.6? Da te rog mai multe detalii. Vrancea a dat maxim 7.9-8.0 dar peste 8 nu am auzit.

      Insa niciodata sa nu spui niciodata.
      De la 8 grade in sus, ar insemna „macel in orase”.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.