SACCSIV – blog ortodox

Pe cand oare un nou Nuremberg? Despre FOLOSIREA URANIULUI IMPOTRIVA LIBIEI

Posted in LIBIA, uraniu by saccsiv on aprilie 29, 2011

   Citez din articolul Ziarul RIVAROL nr. 2996 din 22 aprilie 2011:

Pe când oare un nou Nuremberg ?

În timp ce situatia de la centrala japoneza de la Fukushima mobiliza, pe drept, ansamblul mediilor de informare în masa, ce se întâmpla si ce se spune despre amenintarea radioactiva pricinuita de bombardamentele aeriene asupra Libiei ?

Trebuie amintit ca lansarea sutelelor de rachete de croaziera si balistice (Tomahawk si Brimstone), plus armele anti-blindaj, numite ’’cu mare putere de patrundere’’ (Bunker busters A – 10 Thunderbolt, Specter si AV-8B Harrier), nu este nicidecum fara pericol. Asijderi, din cauza sistemelor de siguranta prea slabe, reactoarele nucleare de la bordul submarinelor în actiune se dovedesc înca si mai nesigure decât cele de la Fukushima. Astfel se adevereste, o data mai mult, împrastierea în atmosfera de uranium slab (saracit), pe care expertii îl considera la mai mult de 40 000 Kg.

Încalcând Conventia de la Geneva si Coalitia Internationala împotriva armelor cu uranium slab (ICBUW), presupuse a aminti beligerantilor ’’obligatiile pe care le au fata de Dreptul umanitar international’’, marii nostri iubitori de razboi nu se dau în laturi de la nimic. În timp ce arma atomica este interzisa oficial, uraniumul, foarte ieftin, a devenit, de trei decenii, arma de distrugere masiva, prin excelenta.

Despre acest subiect, iata ce scriam în RIVAROL no 2966 :

’’Fabricat din uranium îmbogatit, de activitate inferioara uraniului natural, uraniul slab (saracit) (U235) are un grad ridicat de fisiune, în ciuda densitatii sale. Nu numai ca este toxic chimic (precum plumbul sau arsenicul) dar si radiotoxic. Piroforic, pulverizeaza usor tancuri si adaposturi anti-bombe, patrunzând prin metri întregi de beton si pricinuind incomensurabile pagube colaterale. La impact degajeaza – vorbim în tone – între 40 si 70 % din propria’i masa si împrastie particule nenumarate de pulbere radioactiva, transportata de vânt pe distante mari, care este absorbita de soluri, de apele de suprafata si de paturile freatice, vatamând oameni, animale si plante… Inhalat precum un gaz, oxidul de uranium patrunde astfel în orice corp, care nu-l poate elimina si-l iradiaza la nesfârsit…’’

Sa adaugam ca, în plus de monstruoasele malformatii congenitale caracteristice orasului Fallujah, în Iraq, rapoarte medicale recente dovedesc o îmmultire a leucemiilor, cancerelor si a unor misterioase boli respiratorii în Balcani (Kosovo).

’’Situatia devine de necontrolat’’, spune un martor nelinistit si în lacrimi, ’’de acum si tinerii sunt victime. Nu mai e loc pentru mortii tineri prin cimitirele anumitor satuce…’’ Astfel de marturii sunt foarte dramatice dar, vai, fara ecou prin mediile noastre de informare în masa.

Cu ajutorul unui grafic, consultantul Peter Eyre* a demonstrat, în urma invaziei din Iraq, maniera în care aceste nanoparticule radioactive – a caror talie infima este un element-cheie a toxicitatii lor – s’au raspândit în atmosfera, parcurând toata lumea. Multa vreme interzisa de Marea Britanie si SUA, publicarea graficului a aparut în urma insistentei profesorului irlandez Chris Busby (deja citat, autor al studiului epiodemiologic asupra orasului Fallujah, pe care îl descrie ca fiind mai contaminat decât Hiroshima).

În ciuda declaratiilor solemne si a gesticulatiilor televizuale, este evident ca e mintit si noi asemenea. Ni se zice ca populatia ar fi crutata, dar ce batjocura, atunci când e stiut ca, prin simpla distrugere de material militar, la impact, sunt devarsate peste ea, particule de plutonium, constient sau nu, de armatele noastre coalizate, cu îngaduinta Organizatiei Natiunilor Unite (ONU)… Si, considerând vecinatatea Libiei de Europa, riscul de contaminare al acesteia, nu mai este ipotetic ci real.

Multumita acestui grafic, se poate constata ca nanoparticulele radioactive circula în mai multe directii. Având în vedere talia si marimea Libiei, este clar ca, la ora actuala, vânturile, din partea de vest, merg în directia Atlanticului, fac o bucla spre nord apoi spre nord-est si revin spre Marea Britanie, Europa de Nord, Scandinavia si restul… La estul Libiei, vânturile sunt variabile si circula de la sud-vest spre sud-est, înainte de a fi aspirate  de sistemele vântoase venind din Orientul-Mijlociu, care le duc spre Marea Caspica ; de acolo, ajung în Europa de Est, în Turcia si revin spre tarile mediteraneene.

Câta apatie fata de o perspectiva asa de nesigura ! Unde sunt manifestatiile si protestele ecologistilor ? Cât despre noi, ce mai aspteptam sa strigam, împreuna cu Peter Eyre, acuzându’i pe conducatorii nostri de crima împotriva omenirii ?

’’Domnule, sa va fie rusine !’’ a strigat Peter Eyre, adresându’se personal noului ministru britanic al Apararii, Liam Fox, dorindu-i sa apara, într-o zi, în fata Curtii Internationale de Justitie.

Fost medic generalist (sic), Liam Fox a declarat, la atentia lui Peter Eyre : ’’Sunt constient ca multa lume se nelinisteste de legatura existenta între folosirea munitiilor cu uraniu slab si a problemelor medicale, precum cancerurile si malformatiile congenitale. Este o chestiune care preocupa serios  Ministerul Britanic al Apararii. Cazurile raportate, mai ales în Iraq, sunt foarte triste, mai ales când e vorba de copii… Rezolutia la care faceti aluzie, bazata pe efectele presupuse a fi nocive ale uraniului slab asupra sanatatii si mediului, are nevoie de actiunea Secretarului General al ONU si a statelor membre ale acesteia.’’ Adaugând apoi, cu cinism : „Marea Britanie nu sustine rezolutiile care pretind ca uraniul slab este periculos si statele care l-au folosit trebuie sa dea dovezi despre acest subiect. Fiti linistiti si aflati ca am facut aceasta, în detaliu. Politica guvernului (britanic) este de a folosi uraniul slab, care nu este interzis de niciun acord international, prezent sau viitor. Fortele militare britanice îl folosesc conform legii umanitare internationale. Am gresi cu adevarat, sa lipsim fortele noastre armate de mijloace legitime (legitimate capability”…)

Aceste afirmatii au fost zadarnic denuntate de deputatul scotian, Dr Billy Wilson, confirmând, daca mai era nevoie, ca echipa actualului Prim-ministru britanic, David Cameron, aliatul lui Goldsmith si Rothschild, nu se lasa mai prejos de cea a lui Gordon Brown sau a lui Tony Blair. Si conducatorii nostri nici atât, de altminteri…

Peter Eyre tragea concluzia : „Simt un dezgust adânc si intens, fata de maniera în care mediile de informare mondiale prezinta acest conflict. S-ar zice ca e un joc video si-mi reaminteste încurajarile cu strigatul :  ”hai la vântoarea de curci !” a pilotilor americani, mitraliind armata irakiana, care batea în retragere.

Asta-i mentalitatea lumii noastre actuale, în timp ce stati si priviti serialul preferat la televizor… Când oare veti vedea adevaratul motiv ce se ascunde în spatele acestor razboaie si faptul ca voi, copiii si nepotii vostri vor deveni si ei, victimele acestei nebunii ?”

Nu mai avem nimic de adaugat, domnule Judecator…

Michelle FAVARD-Jirard

*Consultant, specialist al Orientului-Mijlociu, Peter Eyre este unul din cei mai înversunati opozanti fata de Noua Ordine Mondiale. A nu fi confundat cu actorul american cu acelasi nume.

Cititi va rog si:

VIDEO: Bombe cu uraniu impotriva Libiei?

RUSIA: Nu exista mandat ONU pentru atacarea fortelor lui Gaddafi

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 29, 2011 at 9:10 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • sol said, on aprilie 29, 2011 at 9:42 am

      Hristos a inviat!
      ( mii de scuze , saccsiv, ca-mi permit sa fac o observatie. e Nürnberg in germana… sau, daca vrei in romaneste, poate fi Nuremberg, pentru a se respecta regulile gramaticale romanesti, dar Nüremberg nu suna prea corect ). no offense!

      Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 29, 2011 at 9:55 am

        sol

        Am modificat. Multumesc.

        Apreciază

  2. Mos Ioan said, on aprilie 29, 2011 at 1:33 pm

    Asa cum au aruncat mii de tone de uranium saracit în Irak, în Balkani ( special în Kosovo unde sunt multe mânastiri si biserici), tot asa arunca, acum, în Libia…….., unde au fost si vor fi milioane de victime………….
    Diavolii astia au otravit tot pamântul………
    Cred ca numai Lumina lui Dumnezeu ne mai tine în viata……….

    Apreciază

  3. acelas said, on aprilie 29, 2011 at 2:39 pm

    cum vi se pare vestita nunta regala …, adica mai concret, ce a adus ea in mentalul national britanic si poate global ? Mie mi s-a parut un rusinos motiv de „actiune” al autoritatilor „big-brother” de a profita si manipula evenimentul atat de „monden”. Adica, vazusem odata la stiri, cum trepadusii autoritatilor in slujba elitelor, au cercetat centrimetru-cu-centrimetru de suprafata, au coborat prin fiecare gaura de canal si prin canalizari in raza de nu stiu cati kilometrii de traseu …, au montat si para-montat camere, dispozitive, senzori, minunatii …. o inscenare teribila, totul mi s-a parut a fi o farsa nemaipomenita , comandata de „ratiuni” pe care deja le stim …, totul pt a „inculca” in mentalul cetateanului de rand britanic (dar si in randul maselor de oameni de pe mapamond) necesitatea acestor actiuni de „securitate” draconice … , pentru apararea impotriva „terorismului” – sublim , dar care cam lipseste cu desavrasire …, afara de cazul in care isi mai amintesc de ceva elitele, si pun la cale ceva …

    mie mi s-a parut un „alibi” perfect pt a pune la cale o mascarada de „protectie” maximala impotriva „terorismului”, iar cetateanul, fireste! s-a simtit tare „mandru” si gadilat in orgoliu, ca-i cetatean britanic, cetatean al acestui regat – altadata bland si boem …, acum acum complesti si cotropit de necesitatile „vigilente” de a avea protectie impotriva „terorismului” ..

    se vede dar cine seamana de fapt „teroarea” …

    http://www.ziuaveche.ro/magazin-2/life/costuri-fabuloase-cu-securitatea-la-nunta-printului-william-23444.html

    http://www.mediafax.ro/life-inedit/masuri-de-securitate-pentru-nunta-secolului-repetitie-cu-armata-si-protestatari-arestati-8195823

    .

    Apreciază

  4. MARESALUL said, on aprilie 29, 2011 at 6:51 pm

    Pe cand un nou Nuremberg?
    Cu siguranta va fi.La nivel individual cand fiecare va trece la cele vesnice.Si planetar la a doua venire a lui Iisus(Yeshu).Nimeni nu va scapa de dreptatea si judecata Dumnezeiasca.

    Apreciază

    • Mos Ioan said, on aprilie 30, 2011 at 5:55 pm

      @ MARESALUL

      Pâna una, alta, criminalii care devarsa mii de tone de uranium saracit ca sa distruga populatii întregii, ar trebui sa fie chemati în Justitie si sa dea socoteala de faradelegile lor.
      „Astia” ne trimit pe lumea cealalta înainte de vreme………
      Asa cum acesti draci împielitati judeca pe cei care nu sunt de acord cu ei, asa trebuie sa fie judecati si dracii care otravesc milioane de oameni…….

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.