SACCSIV – blog ortodox

Topul celor mai nocive mezeluri

Posted in MANCARE, MEZELURI by saccsiv on ianuarie 27, 2011

Citez din articolul Topul celor mai nocive mezeluri intocmit de profesorul Mencinicopschi:

Pe vremuri de criza, cum sunt cele de acum, mezelurile sunt la cautare pentru ca sunt ieftine. Numai ca salamurile, crenvurstii sau carnatii sunt cancerigene. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist in nutritie,  a intocmit un top al celor mai daunatoare mezeluri pe care le gasim in magazine.

Le mancam cu pofta, insa de cele mai multe ori nu stim ce consumam, scrie doctormenci.ro. 14 portii de mezeluri pe luna cresc cu 78% riscul aparitiei unei forme de boala pulmonara obstructiva cronica.
Aceasta este una dintre primele cinci cauze de deces in tarile vestice, manifestandu-se prin scaderea capacitatii organismului de a mentine o concentratie normala de oxigen in sange.
1.Crenwurstii contin in cea mai mare parte MDM, adica tocatura de oase, tendoane, pielite, grasime (tot ce mai ramane din carcasa de pasare dupa ce se ia carnea) si sunt plini de bacterii care ne pot imbolnavi grav.
Salmonella, raspunzatoare de toxiinfectii alimentare si campilobacter, o bacterie care favorizeaza cancerul de stomac, sta la suprafata carcasei de pasare, pe piele.
In momentul in care carcasa este tocata, bacteriile se amesteca in toata masa produsului, care, chiar daca mai este preparat termic, ramane infectat pana la consumul propriu-zis.
2. Salamurile contin: 60% slanina si sorici, 17% carne de calitate inferioara – adica ceea ce se poate prelucra din picioare, gat – mix de condimente – sare, boia, piper sau extract de condimente – aditivi care imita gusturile condimentelor, faina de soia 20%, antioxidanti, colorant – carmin, glutamat  de sodiu (E 261), nitriti, nitrati, pasta de usturoi, zahar.
Toate acestea se amesteca in malaxoare, apoi se ambaleaza in membrane artificiale (de plastic), se zvanta si se afuma industrial intr-o camera unde, teoretic, ar trebui sa stea cel putin patru-cinci zile. In alte cazuri se adauga agent de afumare.
3. Carnatii contin carne de porc 60%, cu slanina si sorici, proteina vegetala din soia nemodificata genetic, apa 20%, sare, condimente si arome naturale, stabilizatori (di-polifosfat de sodiu si potasiu), antioxidanti (acid ascorbic, izoascorbat de sodiu), nitrit de sodiu, potentiator de gust (glutamat monosodic), zaharuri (lactoza, dextroza), colorant natural – carmin, conservanti: nitrit de sodiu si nitrat de potasiu.
Nitritul de sodiu previne cresterea bacteriei ce cauzeaza botulismul, mareste timpul de valabilitate al produsului, stabilizeaza culoarea rosie a carnurilor procesate si da o aroma specifica.

Cititi va rog si:

Articolul zilei (14.03.2010): ECOGRAFIILE sunt foarte NOCIVE

ASPARTAMUL cauzeaza NASTERI PREMATURE

Atentie: COSMETICELE cresc rezistenta bacteriilor la antibiotice …

Chimicalele din sapun pot dauna sanatatii

COLA poate afecta calitatea SPERMEI

E oficial: IAURTURILE Danone nu imbunatatesc tranzitul intestinal si nu intaresc sistemul imunitar. INTREBARE: de ce producatorul introduce in iaurturi bacterii din FLORA VAGINALA SI RECTALA?

O PACOSTE: BPA (Bisphenol A), folosit pentru a produce PLASTICURI transparente solide, produce cancere, defecte congenitale şi reproductive, obezitate, instalarea precoce a pubertăţii, probleme de comportament, afecţiuni cerebrale, afectiuni grave ale intestinului, etc.
PLASTICUL duce la „feminizarea” baietilor si alterarea sanatatii reproductive a barbatilor

STUDIU: CANCERUL este o boala creata de om. El nu exista în antichitate …

Substanţa chimică din săpunurile antibacteriene produce dioxine toxice

CE SE AFLA IN PUIUL DE LA McDonald’s?

Porumbul modificat genetic imbolnaveste ficatul si rinichii

STUDIU: Trei tipuri de cereale modificate genetic, marca MONSANTO, sunt TOXICE

VIDEO – DIN CICLUL „ROMANII SUNT IN PLUS, HAI SA EXPERIMENTAM PE EI”: BASF ne testeaza rezistenta la INITIUM. Detalii despre relatia BASF – ELITE

Video: ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC, marca Monsanto, au facut din SUA O TARA DE GRASI?

Citind titlurile de mai sus, desigur ca primul gand e sa renunti la „binefacerile” lor si sa te hranesti cat mai traditional, sa te tratezi cu ceaiuri si eventual chiar si sapunul sa ti-l faci in casa.

Dar …

SUA ar putea interzice gradinaritul …

Directiva UE: PLANTELE MEDICINALE ar putea deveni ILEGALE din 2011. Nu si pentru Big Pharma …

SISTEMUL s-a gandit la saraci si la CEI CE VOR SA SE REFUGIEZE – LEGEA 171/2010: nu doar copacii sunt ai statului in PADURI ci si ciupercile, murele, perele padurete, plantele medicinale, etc. … Adica tot

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 27, 2011 at 2:56 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. oarecare said, on ianuarie 27, 2011 at 3:53 pm

    ai putea sa adaogi si:

    http://ide4ortodox.blogspot.com/2011/01/bataie-de-jocdirectiva-ue-si-ordinul.html

    Apreciază

  3. Cosmin S. said, on ianuarie 27, 2011 at 6:50 pm

    Acum putina vreme, am prins o discutie pe postul realitatea tv intre o jurnalista de la realitatea si doi nutritionisti romani.
    La telefon era prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi si vorbea despre cat de cancerigeni sunt aditivii din mezeluri, de calitatea proasta a acestor produse, etc.etc.
    In studio era dr. Virgiliu Stroescu, si el un nutritionist care m-a surprins prin ce a zis de data asta.
    Spunea ca (citez din memorie): organismul uman are o capacitate extraordinara de a se autocurati, de a elimina toxinele ce intra in organism. Deci, noi trebuie sa acordam suficient timp organismului pt. a elimina toxinele.
    Bun, ok pana aici.

    Dar mai apoi zice: acesti aditivi chimici din mezeluri si alte produse, nu ei cauzeaza cancerul, ci sunt doar cireasa de pe tort. Deci sa mancam mezeluri in cantitate mica si mai rar, iar in rest multe fructe si legume, salate etc.

    Iata ca si acest dr. Virgiliu Stroescu, care pana acum ceva vreme avea un discurs foarte bun si spunea verde in fata ce e bun si ce e rau, acum a inceput probabil sa fie strans cu usa si sa le bolmojeasca. Adica mancati domnle de toate cate putin, ca nu crapati, organismul se purifica…dar nu uitati sa-i dati cu salate…
    Probabil ca i s-a atras atentia… bai nene, ai grija ce borborosesti pe la tv, suntem cu ochii pe tine. Daca vrei sa mai fii medic, zi si tu ca nu-s chiar asa rele salamurile astea din zgarciuri cu o tona de aditivi si coloranti, gasesti tu o formula de exprimare fara a sfida ratiunea.

    Orice om de pe planeta stie ca e ceva in neregula cu toti aditivii astia artificiali. Dar totusi se mananca in continuare.
    Si iata din ce cauza: „mancati cate putin, ca nu face rau”
    Dar ce intelege fiecare ce inseamna putin? Pentru unul, „putin” inseamna un baton de salam pe zi, pentru altul 2 feliute pe saptamana. Deci putinul variaza.
    Problema e ca daca mananci chiar si putin din mezelurile astea poti deveni dependent, aditivii pe care ii contin, pot crea dependenta, la fel ca si sucurile gen cola, fanta..etc.
    Cu alte cuvinte s-a dat unda verde la mancat mezel cu E-uri.
    Ne-a zis-o chiar „cel mai nutritionist” si mai iubit din Romania, Virgiliu Stroescu…

    Deci atentie mare la vorbele mestesugite…Televiziunile si toata mass-media sunt aproape toate in mana sistemului, ca si controlul aditivilor, medicamentelor, corporatiilor si industriilor de tot felul.
    Normal ca nu vor fi agreati oamenii cu alte intentii si opinii decat cele politic corect.

    Am zis si eu ce mi s-a parut, caci din ce am auzit in frantura aceea de dialog, cam asta reiese…

    Apreciază

  4. viorel said, on ianuarie 28, 2011 at 11:15 am

    eu l am ascultat pe Stroescu, cititnd caritle recomandate de el si inca altele, am facut cea mai buna alegere sut vegan de vreo 3 ani, daor de sabatori ma mai stic 1 2 sapt si apioi regret 2 luni ca am mncat ce am mancat(si alea la modu cel mai sanatos preparate si fara ciudatenii de genu organe sau mate….) va recomanda sa va documentati, sa cititi carti de nutritie, sa cititi Biblia, sa l ascultati pe Stroescu, si sa ganditi logic, toate au o legatura frumoasa iar rezultatu e sanatate maxima, de 3 ani nu m aplang de nimic , ba chair m am vindecat de unele de le aveam….deci….asa o sa continui pana cand o sa reusesc sa renunt si la mesele de sarbatori (eu unu , apropos, nu am cumparat de 3 ani de loc lapte branzeturi, oua, carnuri sau alte produse animale, ce am mancat/ gustat erau gatite de altii)

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.