SACCSIV – blog ortodox

SORIN OPRESCU are ca semn electoral HEPTAGRAMA SATANISTA

Posted in Aleister Crowley, Blue Star Wicca, HEPTAGRAMA, Ordo Templi Orientis, SORIN OPRESCU, Wicca by saccsiv on octombrie 6, 2009

   Iata ce explicatie gasim la http://www.sorinoprescu.ro/semnul-meu.html     

   “Steaua cu şapte colturi preia atât semnificatiile generale ale stelei, cât şi pe cele ale cifrei 7. Aşadar, steaua cu şapte colturi figurează armonia lumii şi fiinta umană în totalitatea sa. Ea reuneşte triunghiul (reprezentarea lui Dumnezeu) cu pătratul (simbolul pământului). Steaua cu şapte colturi are o semnificatie generală de limpezime, progres şi evolutie şi ne leagă pe noi, oamenii, de absolut, de izvorul vietii şi de energia cosmică.
   Steaua are culoarea adevărului absolut – albastru, şi este încadrată într-un cerc – simbol al Unităt
ii, al perfectiunii şi omogenitătii.”

   Heptagrama a fost folosita ca simbol in Kabbalah, iar mai apoi de catre Aleister Crowley si Ordo Templi Orientis , unde era numita steaua Babalon.

   Este de asemenea folosita de catre paganii-vrajitori Wiccans, ca Blue Star Wicca.

   Codul moral wiccan are la bază Sfatul Wiccan: „an harm it none, do what ye will”, lozinca asemanatoare cu Do what thou wilt(faceti ce doriti, in engleza veche), a lui Aleister Crowley.

   Ca vrajitoarele lucreaza cu diavolul, consider ca este limpede. Sa vedem ce-i cu:

   Edward Alexander Crowley (1875–1947) a fost maestru mason si bisexual. In 1947, inainte de a muri, a lasat o schita a infatisarii unui  “sef secret “, creaturi non umane din zona Tibetului ce au influentat si au dictat lucrari theosofice precum cele ale lui Madame Blavatsky, Alice Bailey (toti trei considerati a fi stalpi ai new age) sau Benjamin Creme (cel ce spunea in 1959 ca acestia i-au transmis ca dupa aproximativ 20 de ani va apare pe pamant “maestrul maestrilor“, iar in 1982 declara: “Cristul este printre noi“ … In acea schita, bipedul arata aidoma extraterestrilor din “cultura UFO “.  

   Ca si ceilalti, Crowley si-a numit clar stapanul: lucifer. A influentat organizatiile oculte Golden Dawn si Ordo Templi Orientis. Cea mai cunoscuta lucrare a sa este The Book of the Law, al carei text central este noua filosofie a vietii denumita Thelema, a carei lozinca Do what thou wilt„, a influentat decisiv mentalul colectiv al generatiei tinere incepand cu anii 60. Aceasta filosofie a primit-o in Egipt in timpul unei experiente mistice din 1904, ocazie cu care zeul (dracul) horus l-a informat ca a inceput o noua epoca magica, al carei profet va fi Crowley. Tot atunci horus (autonumit zeul vazduhului, stapanul noii ere si bestia printul-preot) i-a dictat si textul cartii  

   A practicat ritualuri magice sexuale cu femei si barbati.

   Stranse legaturi cu iluminatii.                                         

   Pentru foarte mult timp a mai fost si agent al serviciilor secrete britanice, avand la un moment dat misiunea de a compromite idealurile germane sau irlandeze, prin propaganda aberanta. A fost unul din cei ce s-a ocupat cu intoxicarea serviciilor secrete germane cu “informatia” ca luxosul si gigantul transoceanic RMS Lusitania ar transporta cantitati urisase de materiale de razboi si ca incearca sa pacaleasca blocada submarinelor nemtesti. Acest fapt a dus la dramatica scufundare a vasului civil (al doilea dezastru ca marime dupa Titanic) si a reprezentat motivul intrarii SUA in razboi. In acelasi timp, isi promova articole in ziarele nemtesti The Fatherland si The International.

   A folosit un spectru larg de stupefiante in cadrul experientelor sale magice.

   Crowley este considerat de majoritatea “legendelor rock” ca fiind patronul acestui tip de muzica, iar in epoca de glorie a lor, acestia umpleau stadioane cu tineri. Acum acei spectatori indobitociti sunt maturii care isi educa propriile odrasle … In ce spirit si ce valori le prezinta?

   Crowley spunea:

   “Mi-am dorit sa fiu chief of staff al diavolului

   “Lucifer este ingerul meu pazitor. Satana nu este inamicul omului, el a facut bine rasei noastre, el cunoaste binele si raul si initeaza

   Cititi va rog si:

Aleister Crowley si REVOLUTIA SATANISTA (rock, sexualitate, droguri) – video si completari necesare

   Conform articolului Ce nu s-a vazut la tv: Oprescu, lansat cu doctori, gradati si pesedisti in rezervă, consultantul politic israelian Ron Weber a creat pentru Sorin Oprescu aceasta sigla …

   Am scris acest articol, ca sa se stie si pentru a se dumiri electoratul crestin ca nu exista candidat ce merita a fi votat … Cititi va rog si:

VIDEO (si transcriptul): TRAIAN BASESCU promovand casatoriile intre homosexuali si adoptia de copii de catre acestia …

   NOTA:       

   Cuvintele scrise cu litere rosii, ingrosate si subliniate sunt hiperlink-uri spre articole din acest blog si care detaliaza activitatea respectivelor personaje, organizatii sau evenimente

   Pentru o mai buna intelegere a celor de mai sus, cititi va rog si articolele:

NOUA ORDINE MONDIALA – rezumatul blogului (partea 1) 

NOUA ORDINE MONDIALA – rezumatul blogului (partea 2)

Ultima revolutie: NOUA ORDINE MONDIALA reala impotriva falsei “Noi Ordini Mondiale”

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 6, 2009 at 5:55 pm

    Pentru mai facilita parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. kosk said, on octombrie 6, 2009 at 7:51 pm

    ..poate se considera si Oprescu „verbul unui eon”, ca A.Crowley, mai stii.. :S

    Apreciază

    • ora_adevaruli said, on octombrie 6, 2009 at 9:07 pm

      cu diferenta ca la satanisti e cu varful in jos iar la oprescu e cu varful in sus. CRUCEA CU VARFUL IN SUS (NU ARE VARF DAR SA FIU EXPLICIT) E CRESTINA IAR INTOARSA E SATANISTA.
      de ce pt voi sustinatorii pt base totul e permis iar pt altii orice e ceva extrem de grav, nu mai masura cu diferite masuri fi drept.
      retine-ti ceva desteptilor, in romania presedintele e bine sa nu faca nimic cum a facut iliescu, cine e capabil isi face viata cum vrea nu are nevoie de politicieni. dar cand presedintele e jucator si face mai mult rau, o gramada de oameni nu isi pot traii viata iar laturile societati ajung in varf. acum e o lupta intre normal si sobolanism.
      SORIN OPRESCU PRESEDINTE, JOS BASESCU

      Apreciază

      • Veaceslav said, on octombrie 7, 2009 at 6:04 am

        Ma scuzi dar oare chiar crezi ca ai sa traiesti bine sub un presedinte care foloseste semne diavolesti? si te rog nu face comparatie intre Sfanta Cruce si semnul asta diabolic caci nu se compara, cum nu ar fi ea intoarsa aceasta stea este diabolica. Chiar nu ai citit semnificatia acestui semn pe care o descrie insusi dumnealui?

        Apreciază

  3. Crin Halaicu said, on octombrie 6, 2009 at 10:35 pm

    Haha
    singur se face de risul lumii alcoolistul asta de Oprescu. Se aude ca nici macar o rectoscopie nu stie face. Pai daca a facut scoala la fara frecventa.
    Alegeti oprescu daca vreti satanisti sa umble nestingheriti prin Valahia.
    Haha sa o vad si pa asta oprescu presedinte de haos, adica de tara rommilor.

    Apreciază

  4. kosk said, on octombrie 7, 2009 at 7:06 am

    …si odrasla de general de secu’ si primar”jmecher” si prezumtiv mason, vrea si presedinte…are multe calitati „moshu”..pedeapsa lui Dumnezeu pentru faradelegile din ultimii 20 ani. Daca e sa se aleaga praful, sa se aleaga.

    Apreciază

  5. Un creştin_ortodox said, on octombrie 7, 2009 at 7:15 am

    Frate saccsiv, ştiu că sunt off topic,dar caut şi eu pe cineva care să-mi spună şi mie măcar o vorbă bună. După cum ţi-am zis sunt un absolvent de Teologie şi nu am nici un venit. Unde stau eu nu reuşesc să mă angajez deoarece oamenii cu care intru în contact mă cred un ciudat pentru că, din dorinţa de a-I sluji lui Dumnezeu, mi-am lăsat barbă şi părul lung. (nu există zi să nu se facă ironii la adresa mea). Am reuşit să iau licenţa, slavă Domnului, cu o lucrare anti-ecumenistă. După am încercat să-mi fac înfiere într-o arhiepiscopie, dar nu am reuşit pt că nu am un titlu de proprietate acolo. Secretarul unde mi-am depus dosarul mi-a spus că voi fi cercetat, şi mai mult ca sigur au ajuns şi la lucrarea mea de licenţă. Din păcate, la sfatul duhovnicului, m-am dus acolo pt că am crezut că ierarhul respectiv este altfel, mai vertical. Am luat ţeapă (de multe ori şi fraţii de la razbointrucuvânt l-au prezentat într-o lumină favorabilă). Pentru că s-a scos religia din licee(adică e doar opţional) nu am avut post. Am încercat şi ca învăţător, dar şi acolo s-au făcut mânării…Acum am aflat că n-am nici asigurare medicală, deşi îmi depusem actele încă din mai, să fiu co-asigurat pe asigurarea soţiei care de un an şi jumătate e singura care lucrează, dar care ne asigură un venit de 570 RON lunar. Acum deşi am venit 0 (ca şi cap de familie), nu sunt trecut în nici o evidenţă…A uitat să spun că şomaj nu am deoarece am trecut cu două zile limita, dar problema e că ajungeam în ultima zi dar ei au program de miercuri până vineri şi ultima zi la mine fusese luni…Azi dimineaţă am aflat că deoarece nu sunt în nici o evidenţă, cu toate că am adeverinţă de venit de la fisc, nu pot beneficia de ajutorul de făină car se acordă de la primărie…Am uitat să mai spun că aveam nevoie de asigurare medicală pentru că am probleme cu o mână ce mi se tot dislocă din umăr, în urma unui accident de acum 6 ani. Ultima oară a fost destul de grav că aproape nu mai puteam s-o pun la loc…Deci în concluzie sunt mai rău ca un mort, că măcar mortul apare într-o evidenţă…Am cerut un sfat, o încurajare şi de la Părintele Savatie, dar nu am primit nimic…Atât vreau de la tine: O vorbă bună şi o rugăciune (Mihai)
    P.S: nu publica comentariul, aştept doar un mail de la tine
    P.S. 2: Duhovnicul, după ce a văzut că nu am reuşit cu înfierea şi deci cu preoţia, nu m-a mai sunat

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 7, 2009 at 7:21 am

      Doamne ajuta!

      Ma voi ruga pentru tine. Care este numele de botez?

      Daca public comentariul, il citesc mai multi decat aici si poate cineva te va ajuta. Dar pana nu am acceptul tau, n-o fac.

      Apreciază

    • gil said, on octombrie 7, 2009 at 8:26 am

      frate cresin ortodox tu vrei sa fi corect intr un sistem incorect?Daca stii ca existe Dumnezeu inseamna ca sti ca ti se da o cruce de purtat,eu nu iti dau sfaturi caci eu as fi ingeresc dar eu iti spun ca nu iti trebuie multa rabadare deoarece obama e antihristul cel mare si razboiul 3 incepe dupa sinodul asta din decembrie asa ca ramai asa fara preotie caci o sa fi preotit SIGUR de un satanist !!

      Apreciază

      • saccsiv said, on octombrie 7, 2009 at 8:41 am

        Obama nu este antihristul, nu stiu de ce tot arunci ideea asta ratacita de cate ori ai ocazia, pe acest blog.

        Apreciază

  6. Un creştin_ortodox said, on octombrie 7, 2009 at 8:14 am

    Frate saccsiv, eu nu vroiam să-mi publici comentariul pentru că nu vreau să reiasă din el că aş fi vreu martir, ci pur şi simplu sunt doar un creştin ce plăteşte, slavă Domnului, pe pământ pentru păcatele sale. Faptul că am fost rocker cred că spune multe. Dacă nu mai adaug că am cunoscut şi satanişti în viaţa mea. Pe de altă parte eu nu caut vreun ajutor. Nu caut decât inimi calde, care să mă încurajeze cu o vorbă bună, să-mi dea un sfat eventual. Mulţi preoţi m-au dezamăgit, şi vreo 3 ierarhi, dintre care unul puteam să jur că nu e ecumenist…De ce zic că m-au dezamăgit? Pentru că nu mi-au dat nici un ajutor, deşi ştiau şi ştiu în ce situaţie sunt, mă dau deoparte pentru eretici(acest lucru am scris şi pe blogul meu neimportant). Şi nu mă refer la ajutor financiar. Am terminat şi eu o facultate şi nici ca dascăl nu mă pot angaja…Aici unde stau fac slujba după ureche…De preot ce să mai zic, că dacă nu ai pile, dacă nu ai bani…(20.000 de euro, la cineva). Sunt doar sătul de acest sistem, dar şi păcatele trecutului meu trebuiesc plătite cumva . Că dacă cineva te-a lovit în obrazul drept, întoarce-l şi pe celălalt. Dar ce înseamnă asta? Dacă stăm mai bine să ne gândim omul loveşte de obiceui cu mâna dreaptă în obrazul stâng. însă Mântuitorul vorbind de a fi lovit în obrazul drept se referă la a păţi necazuri pe nedrept. Atunci trebuie să întorci şi pe celălalt, adică să te gâdeşti la greşelile din trecut, şi ai să vezi că nu e chiar pe nedrept…Dar tâlcuirea asta am găsit-o şi eu la un sfânt părinte într-o carte numită „Rostul pătimirilor”…Vă invit s-o citiţi…Oricum, important e să primim loviturile fără a cârti. Iertaţi-mă! Doamne ajută

    Apreciază

    • parereamea said, on octombrie 7, 2009 at 2:33 pm

      Stiu si eu cate ceva despre cat de greu o duc preotii tineri fara pile, asa ca nu ai de ce te plange ca ai ramas pa langa. In privinta aspectului tau „ciudat” imi aduc aminte cum arata inainte Danion Vasile, ca un „cucernic”, iar acum e ca „din lume” si asta nu-i scade cu nimic valoarea si nici nu cred ca e in afara de ascultare. Chiar ma intrebam cum de vine la conferinte cu pulovare viu colorate si tuns scurt, etc, cand pe langa el cei din aceleasi cercuri sunt cu haine negre, lungi, largi, barbi, aere cucernice… etc. Nu-i stiu exact gandul, nu stiu sa fi citit undeva in cartile lui despre asta, dar cred ca intentia lui e clara, vrea sa fie pana la urma un oarecare prin aspect, sa se identifice cu ceilalti ca noi, obisnuiti, sa se identifice cu cei din sala de conferinte, de exemplu. Si asta ii serveste scopului sau, care in principal este de convertire a necredinciosilor, dupa cate am inteles eu. Cred ca asta e intradevar bine gandit si e timpul pentru asa ceva si mai putin pentru cucernicie afisata. Aceeasi atitudine a adoptat-o Claudiu Raducu, am auzit asta intr-un interviu luat lui de Danion Vasile. Nu iti ajuta direct ce spun, dar sper sa intelegi ca nu aspectul conteaza pana la urma, sau mai mult, adopta un aspect exterior care sa iti serveasca cauza. Care e scopul tau in viata? Nici ca nu ai prins post de profesor de religie sa nu te plangi, nici asta nu e de viitor, nu cred ca mai dureaza mult pana scot religia si din scolile generale. Deci gandeste-te bine ce poti face cu viata ta si la ce poti folosi tot ce ai acumulat in scoala teologica. Danion e teolog, dar nu e popa dupa cate stiu, nici profesor… si sunt multi altii ca el. Cred ca scopul tau principal acum este sa ai o familie, la varsta ta e cel mai important lucru, asta nu se poate amana. Alte cauze nobile le poti face mai tarziu sau intre timp. Asa ca lasa orice vis teologic deoparte si ia-te la tranta cu LUMEA, daca tot esti in ea.

      Apreciază

    • libertateromania said, on decembrie 5, 2009 at 9:41 am

      „Un_crestin_ortodox” as vrea sa iau legatura cu tine.M-a impresionat comentariul tau si daca doresti, te rog sa-mi lasi un raspuns pe blog.
      Domane Ajuta!

      Apreciază

  7. kpy said, on octombrie 7, 2009 at 8:38 am

    Frate Saccsiv, nu stiu daca ai auzit si tu dar prin randul sustinatorilor PD-L se vorbeste despre sustinerea lui Oprescu. Un scenariu sinistru cu Oprescu (sustinut de PD-L) presedinte iar Basescu premier. Din cate am inteles Basescu incearca sa copieze modelul rusesc in care Putin a trecut premier astfel dobandind o mai mare putere iar Oprescu sa fie un Obama autohton care vine ca „independent” sa se lupte cu sistemul cel corupt.

    Apreciază

  8. Un creştin_ortodox said, on octombrie 7, 2009 at 8:41 am

    @ gil : dacă cu siguranţă va fia aşa, atunci să ne rugăm lui Dumnezeu să ne ţină, să ne ajute să mărturisim credinţa naostră cu preţul vieţii, să ne ajute să nu ne lepădăm de Hristos! Iertaţi-mă! Doamne ajută.

    Apreciază

  9. Cineva said, on octombrie 7, 2009 at 8:42 am

    ” Eu cu cine votez ? ! ” 🙂

    Apreciază

    • Cristi said, on octombrie 7, 2009 at 8:59 am

      cu nimeni

      Apreciază

      • Radu said, on noiembrie 22, 2013 at 2:13 am

        fals iti anulezi votul sa nu ti-l fure altii pe liste electorale…mai gandeste-te la ce ti-am zis parintii mei asa au facut eu inca mai am o farama de speranta si am votat cu liberalii in virtutea trecutului interbelic de aur…daca ma dezamagesc si astia devin apolitic cred, tehnocratia poate va aduce ceva bun toate partidele sunt corupte si false nu mai au valori si cod de onoare…

        Apreciază

  10. Maria A. said, on octombrie 7, 2009 at 9:16 am

    Catre un crestin ortodox ,
    Ca sa te mai linistesti da-mi voie sa-ti spun un ” secret ” – majoritatea absolventilor de facultate ( de anul acesta ) nu-si gasesc de lucru , fie ca au terminat : teologia , administratia publica , sociologia , informatica , toti someaza anul acesta ( sa zicem ca unii suntem mai ” fericiti ” cu cei 300 ron( care oricum nu ajung la nimic , ci mai mult iti dau impresia ca esti inutil ptr familie ) .
    Ai putea sa-ti cauti in alte domenii , ai aici o serie de site-uri pe care ai putea sa-ti depui un CV si apoi sa-l aplici la firmele care oricum nu angajeaza, momentan 🙂 ) : http://www.util21.ro/afaceri/jobs-locuri-munca-Romania.htm .
    Din punctul meu de vedere acestea ar fi cele mai bune site-uri : http://jobs.bizoo.ro/ , http://www.bestjobs.ro/ , http://www.ejobs.ro/ .
    Si cum ceva imi lasa impresia ca ai cautat deja , nu pot decat sa-ti repet cuvintele parintelui Cleopa : ” Rabdare ! rabdare ! rabdare ! ”
    Apropo , cei care si-au depus dosarul pentru ajutorul de somaj sunt la fel de faliti ca si tine ( inca nu ne-am luat primul somaj , poate gasim de lucru pana atunci ) . Angajatorii se lasa greu , vor sa-i implorii pt . o mizerie de salariu , deci , nu te grabi , nu dispera !
    Unii au asteptat si o luna ca sa ii angajeze intr-o firma „prospat” infiintata .
    Gandeste-te ca ai putea sa faci unele lucruri pe care nu ai fi reusit sa le faci in timpul facultatii ( fiind poate ocupat cu invatatul , spre exemplu , poate ai dori sa citesti unele carti ) .
    Nu renunta la optimism ( eu stiu poate mai ai o doza pe acolo 🙂 )
    Succes !

    Apreciază

  11. Cineva said, on octombrie 7, 2009 at 9:20 am

    Crisrti ,
    Raspuns corect ! :))

    Apreciază

  12. proscrisul said, on octombrie 7, 2009 at 9:22 am

    Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol PavelCapitolul 4
    ….8. Iată, sunteţi sătui; iată, v-aţi îmbogăţit; fără de noi aţi domnit, şi, măcar nu aţi domnit, ca şi noi să domnim împreună cu voi.
    9. Căci mi se pare că Dumnezeu, pe noi, apostolii, ne-a arătat ca pe cei din urmă oameni, ca pe nişte osândiţi la moarte, fiindcă ne-am făcut privelişte lumii şi îngerilor şi oamenilor.
    10. Noi suntem nebuni pentru Hristos; voi însă înţelepţi întru Hristos. Noi suntem slabi; voi însă sunteţi tari. Voi sunteţi întru slavă, iar noi suntem întru necinste!
    11. Până în ceasul de acum flămânzim şi însetăm; suntem goi şi suntem pălmuiţi şi pribegim,
    12. Şi ne ostenim, lucrând cu mâinile noastre. Ocărâţi fiind, binecuvântăm. Prigoniţi fiind, răbdăm.
    13. Huliţi fiind, ne rugăm. Am ajuns ca gunoiul lumii, ca măturătura tuturor, până astăzi……
    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=12&cap=4

    Apreciază

  13. Un creştin_ortodox said, on octombrie 7, 2009 at 12:20 pm

    Problema e că mie nu mi-au primit dosarul că am întârziat două zile, aşa că nici după două luni n-o să iau şomaj, Maria A. …

    Apreciază

    • parereamea said, on octombrie 7, 2009 at 2:40 pm

      Daca ai posibilitatea orienteaza-te spre agricultura. De asta o sa aiba nevoie mereu oricine

      Apreciază

      • parereamea said, on octombrie 7, 2009 at 2:43 pm

        Cunosc un preot tanar, care nu avea din ce sa traiasca din salariul de preot, desi sta la casa parohiala din sat. A optat pentru invatamant. Acum ia din salariul de profesor si-si plateste taxele pentru cartea munca din parohie ca preot (nu ma intreba de ce ca e o nebuloasa totala…). Mai mult, deja se gandeste, desi are gradul 2 de profesor sa-si caute alta specializare, sa mai faca o scoala ceva, pentru ca nu are nadejdea ca va mai putea ramane nult ca profesor la generala unde e titularizat. Deci muta-ti gandul de la preotie, pana o da Domnu…

        Apreciază

  14. wolfwie said, on octombrie 7, 2009 at 1:39 pm

    Pt creştin_ortodox

    Eu nu am absolvit teologia, doar un liceu amarat, si acela cu intirziere. Dar pot spune ca ma`m lovit si eu de o gramada de probleme in viatza, si cel mai rau lucru este ca multi care dau sfaturi uita un lucrusor si anume, suntem totusi oameni maturi sau incercam iar daca un lucru ne afecteaza pe noi direct sau indirect afecteaza si familia. Nu ne incaleste cu nimic faptul ca „uite vecinul are salariu de 5 mil, iar tu nu poti trai cu …sa zicem 10 mil in cel mai fericit caz” problema este ca poate vecinul este in starea aceea „traieste clipa”, dar noi nu suntem asa, noi incercam sa „intretinem” o familie, sa ne ocupam de copil sau copii, apoi sunt si necesitatile casei, totusi traim in lume, nu suntem calugari, si avem si niste obligatii sau poate ar trebuie ” sa mai luam un imprumut sa acoperim primul imprumut…..refinantare”. Cat de o vorba buna, ce este aceea…….si nu pt ca poate ar fi prea rai oameni ci pt ca sunt prinsi de cotidian. Iar cat priveste alegerea alegatarilor nostri eu consider de cuvinta sa privim in TRECUT nu in VIITOR sa vedem ce au realizat din ce au promis, sau din ce nu au promis dar trebuia sa sa se ocupe. Daca vrei sa mai vb adresa mea este aceasi ca numele, dar pe gmail.com

    Apreciază

  15. Maria A. said, on octombrie 7, 2009 at 8:15 pm

    Un creştin_ortodox ,
    am inteles ideea din start , dar .. nu dezamagi Dumnezeu are grija …

    Apreciază

  16. Un creştin_ortodox said, on octombrie 8, 2009 at 4:33 am

    @parereamea: sunt căsătorit de un an şi jumate…Cât despre aspect…nu mă pot lepăda de ceea ce sunt, doar pentru a mai plăcea puţin lumii!

    Apreciază

    • parereamea said, on octombrie 8, 2009 at 7:03 am

      Nu cred ca ai citit cu atentie ce am scris. A schimba niste haine si aspectul parului inseamna a te lepada de ceea ce esti? Ceea ce esti nu este sufletul tau care nu sta atarnat nici de haine nici de altceva exterior tie? Si nu e vorba de a placea altora, ci de a fi compatibili cu ei, cu lumea in care se misti, implicit de a respecta lumea prin ceea ce te arati a fi lor. Ti-am dat exemplul lui Danion, care nu cred ca e o persoana fara principii sau influentabila, ci si-a schimbat constient aspectul exteior tocmai pentru a-si servi mai bine cauza, si nu s-a transformat intr-un dandi, ci intr-un om banal, de rand, cum s-ar zice, care nu vrea sa iasa in evidenta prin nimic. Nu e asta de fapt smerenie? Unul ca mine, privind din exterior, de exemplu, stiind ca nu esti nici calugar , nici popa, fii sigur ca gandeste: Asta vrea sa fie mai deosebit! Deci nu te priveste cineva ca fiind special, ci dimpotriva, te judeca. Iti convine sa faci astfel de sminteala celorlalti, sa le dai ocazia sa te judece, sa-i duci constient spre un astfel de pacat? Nu suntem fiecare responsabili de sminteala pe care o provocam celorlalti care poate sunt mai slabi ca noi duhovniceste? Daca tu ai ajuns la un mod de gandire mai presus ca altii, nu esti raspunzator pentru cum te privesc altii atat timp cat esti printre ei? Dupa cate stiu doar calugarii au obligatia sa poarte plete si barba, chiar sa nu le taie deloc, dar preotii tocmai dimpotriva nu trebuie sa fie foarte diferiti de mireni, sa fie cat mai mult ca ei, de aceea poarta doar par scurt si barba scurta. Nu e o tema la care sa ma pricep prea bine, dar mie mi se pare evidenta concluzia: nu e vorba de a placea celorlalti ci de a nu-i sminti, nu e vorba de a te lepada de fiinta ta, ci de a sluji unei cauze. Fiecare trebuie sa ne gasim calea, dar cum sa facem asta daca ramanem inchistati?

      Apreciază

      • Un creştin_ortodox said, on octombrie 8, 2009 at 7:48 am

        Frate, eu am făgăduit lui Dumnezeu preoţia de mic copil, în urma unor minuni. Dacă ai citi „Fericitul Iacov de Tsalikis” şi „Sfântul Lavrentie al Cernigovului” vei vedea că aceşti doi mari părinţi contemporani spun aşa (deşi sunt din două zone diferite): „Diavolul i-a convins pe preoţi să se tundă şi să se bărberească.” Dăcă ai asculta şi învăţăturile Părintelui Cleopa ai vedea că şi el (cu alte cuvinte) spune acelaşi lucru…Poate astăzi nu sunt preot, dar cred că Dumnezeu văzând statornicia mea, mă va învrednici la momentul potrivit să fiu. Şi pentru asta trebuie să fiu pregătit din toate punctele de vedere. Eu am mai multă încredere în cuvintele Sfinţilor decât a altora.

        Apreciază

    • Vagabond said, on mai 9, 2011 at 1:25 am

      Frate Mihai, tine-te tare frate, si nu renunta la aspectul tau exterior, ca-l reflecta pe cel interior. Si eu am avut multe probleme cu parul meu lung, fiind luat in deradere si cerandu-mi-se sa-l tai, insa am refuzat, chiar amenintat fiind sa fiu dat afara din casa. De altfel insusi duhovnicul mi-a spus apoi, cerandu-i sfatul, sa nu-mi tai parul orice mi s-ar zice, daca eu nu vreau de bunavoie. (eu fiind un simplu mirean si pacatos.).

      Daca esti din Bucuresti, te pot ajuta cu niste bani pentru mancare. In rest, ma voi ruga pt tine frate, fii puternic!

      Apreciază

  17. Lekarim said, on octombrie 8, 2009 at 4:45 am

    Frate Saccsiv, vezi ca si-a mai updatat, inca o data, prezentarea.
    Exact cum spuneam pe http://politicaoculta.wordpress.com/2009/10/05/simbolul-ocult-al-lui-oprescu/ nu se de din laturi de a incerca sa conecteze Heptagrama ascutita cu Dumnezeu, pe care il regaseste in TRIUNGHI (acelasi triunghi cu al masonilor)!

    Apreciază

  18. Maria A. said, on octombrie 9, 2009 at 1:30 pm

    Un creştin_ortodox ,

    Nu doar preotii ar trebui sa-si lase barba si plete , ci toti barbatii 🙂

    Tot asa cum femeile ar trebui sa poarte fusta 🙂 , ce sa mai zicem de batic 🙂

    Apreciază

    • Metodios said, on ianuarie 7, 2010 at 6:57 pm

      Asa este sora mea.Ai dreptate.Tinuta oamenilor de azi e smintitoare si necrestina.Cine vrea sa placa lumii nu-i poate place lui Dumnezeu.

      Apreciază

  19. rodo2009 said, on octombrie 14, 2009 at 7:40 am

    Steaua in 7 raze este mai degraba o inspiratie din grafica mea intitulata „ARMONIA” si prezentata in cartea „Manifest-Va fi revolutie!”
    vedeti si aici:
    http://rodo2009.wordpress.com/candidatii/

    Apreciază

  20. elena said, on octombrie 14, 2009 at 7:51 pm

    Pai cred ca stie toata lumea,dupa ce au fost deconspirati in paginile ziarului Romania Libera,medicii masoni celebri de pe plaiurile mioritice,dr.Sorin Oprescu facea parte din lista incriminatoare…dar cine isi mai aduce aminte ca in anii’30,Sinodul BOR a dat anatema pentru orice fel de miscare masonica?Astazi,aceste lucruri sunt luate in ras,adica cum sa-i spui unui membru al vreunuia dintre numeroasele cluburi( sau cum s-or mai numi)masonice,ca el nu se mai poate numi fiu al BISERICII?Cand ei apar drept ctitori de manastiri si biserici si nici-un preot nu le spune(poate ca nici nu stiu)cam cum stau lucrurile…

    Apreciază

  21. wolfwie said, on februarie 9, 2010 at 11:09 am

    http://www.times.ro/sci-tech/planul-autostrazii-suspendate-presupune-demolarea-a-18-biserici-din-bucuresti apropo semnul lui nea Oprescu l`am vazut in multe filme americane, sa dau un singur exemplu filmul „eureka” sa va uitati ce insinga are politistul, sau semnul de pe masina politiei.

    Apreciază

    • Vagabond said, on mai 9, 2011 at 1:22 am

      Wolfiwie, times.ro e un site satira in stilul lui „The Onion”. N-am verificat daca e reala stirea, insa pe acest site „aproape adevarat” cum chiar scrie pe pagina, stirile sunt fictive.

      Apreciază

  22. a4m said, on august 7, 2010 at 9:13 pm

    Un creştin_ortodox,
    in invatamant e greu…nu esti singurul care nu are un post…pentru multe domenii e concurenta mare, iar posturile se ocupa de cei „aranjati”… cat despre angajare sau preotie, pe tine te refuza din cauza principiilor tale de viata, pe ceilalti (absolventi din alte domenii) ii refuza din cauza lipsei de experienta… eu cred ca solutia ar fi sa ne cautam un loc de munca, chiar si ca necalificat, in orice domeniu, si cu timpul le va randui Dumnezeu pe toate… si cum mai spunea cineva, agricultura e o varianta buna…economisesti mai mult, mananci mai sanatos.
    referitor la slujbele facute dupa ureche… cred ca nu sunt multe Bisericile unde se face slujba dupa randuiala Bisericii… in vremurile in care traim cred ca slujbele dupa randuiala si preoti adevarati sunt asteptari nerealiste… (spunea cineva „mai demult se puneau talharii pe cruce, dar acum punem cruce pe talhari”(ierarhi))

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.