SACCSIV – blog ortodox

In SUA, la PESTE 25 % DINTRE COPII li se prescriu medicamente pentru boli cronice …

Posted in copii by saccsiv on ianuarie 4, 2011

Citez din articolul More than 25 percent of children now on chronic prescription medications:

(NaturalNews) Rata medicaţiilor prescrise pentru copii şi tineri continuă să crească, conform unui nou raport al Medco Health Solutions Inc., care precizează că cel puţin un sfert din copiii americani iau în prezent medicamente în mod regulat. Acelaşi raport spune că multe din aceste medicamente au fost iniţial destinate adulţilor, având efecte secundare necunoscute, în cazul utilizării lor de către tineri, pe termen prelungit.

Publicaţia The Wall Street Journal (WSJ) spune că, pe lângă prescrierea unor medicamente pentru simptome precum ADHD (trad. Deficit de Atenţie / Hiperactivitate / Impulsivitate) şi astm, copiii iau acum şi altele, ca pastilele de somn,  medicamente pentru diabet şi chiar împotriva colesterolului, care în mod obişnuit sunt prescrise doar pentru adulţi . Raportul face referire, de exemplu, la un băiat în vârstă de 8 ani, care încă de când era bebeluş, i se continuă administrarea de medicamente pentru reglarea presiunii sanguine.

Doctorul Danny Benjamin, profesor de pediatrie la Universitatea Duke, a afirmat pentru publicaţia WSJ faptul că prescrierea către copii a medicaţiilor pentru afecţiuni cronice reprezintă o serioasă problemă. „Cunoaştem că se fac erori în ceea ce priveşte dozarea şi siguranţa”, semnalând şi faptul că părinţii trebuie ca într-o mai mare măsură să pună sub semnul întrebării siguranţa medicamentelor prescrise de doctorii lor.

Experţii sunt îngrijoraţi de creşterea numărului de copii care fac obiectul prescrierii de medicamente , fapt ce cauzează grave probleme de sănătate, şi că părinţii ar trebui ca în loc de asta, să găsească soluţii de schimbare a dietei şi a stilului de viaţă pentru copiii lor. Dar pentru că mulţi doctori continuă să elibereze pastile precum bomboanele, în ciuda cunoscutelor pericole , mulţi părinţi le acceptă pentru copiii lor, fără să se mai gândească la consecinţe.

Şi Ministerul Sănătăţii şi Alimentaţiei din SUA (U.S. Food and Drug Administration – FDA) a făcut prea puţin în acest sens, dacă nu chiar deloc, în ceea ce priveşte avertizarea populaţiei despre pericolele utilizării medicaţiilor prescrise pentru afecţiuni cronice, în special în cazul copiilor. Pentru ca doctorii să prescrie pentru copii medicaţii destinate de obicei adulţilor, nu sunt cerute studii pentru siguranţa tinerilor în acest sens, de vreme ce medicamentul este deja aprobat de Ministerul Sănătăţii şi Alimentaţiei din SUA (FDA).

Surse pentru acest articol includ: http://online.wsj.com/article/SB100…

Cititi va rog si:

BIG PHARMA creaza medicamente. Apoi inventeaza boli pentru acele medicamente …

15 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 4, 2011 at 12:25 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Fulger said, on ianuarie 4, 2011 at 1:02 pm

    In curand si noua o sa ni se prescrie medicamente pentru ce facem.

    Apreciază

  3. parereamea said, on ianuarie 4, 2011 at 1:59 pm

    E o cursa contracronometru…de exterminare, dupa cum sugereaza si video
    „7 Billion” al National Geographic Magazine:
    http://video.yahoo.com/network/100000089?v=8694414

    Apreciază

  4. numaiortodoxia said, on ianuarie 4, 2011 at 2:01 pm

    Saccsiv – ce parere ai despre profetia Parintelui Ilarion Argatu despre insemnarea cu numarul fiarei :

    ” Când vor fi pecetluiţi, se va întâmpla în felul următor: cei ce au lucrat cu mintea, cu intelectul, cu propaganda, cu gura, împotriva lui Dumnezeu le va apărea pe frunte pecetea lui antihrist „666”; cei ce au lucrat cu braţele şi au alergat cu picioarele împotriva lui Dumnezeu le va apărea şi pe mâini pecetea lui antihrist „666”. Deci, nimeni nu le pune nici o ştampilă sau, să le facă cu laser, ci va apărea pur si simplu pe mâini şi pe frunte. Unii se vor îngrozi, când semnul de pe mâini şi frunte le va confirma că sunt însemnaţi ca fii a lui Antihrist şi vor încerca să scape de acest semn făcând operaţie, extrăgând bucata de piele cu pecetea, dar vor vedea că pecetea este imprimată şi pe os, iar prin pielea nouă cu care vor acoperi pecetea de pe os va pătrunde din nou pecetea şi nu vor putea să scape de ea. Aceştia se vor îngrozi şi mai tare încât vor căuta să-şi pună capăt zilelor şi nu vor putea. Dumnezeu va lua moartea de pe pământ în aceste clipe grozave. Se vor arunca în lama cuţitul şi vor vedea că lama cuţitului se îndoaie, funia se va rupe, glonţul va fi ca de mămăligă, piatra şi fundul prăpastiilor ca de ceară moale, muşcătura fiarelor şi a târâtoarelor din adâncuri va fi usturătoare ca de moarte şi nu vor putea scăpa de chinul ce va fi. Acesta va fi un „vai”.” –

    Este veridica ?

    Apreciază

  5. Set said, on ianuarie 4, 2011 at 8:43 pm

    Saccsiv am si eu o intrebare, ai avut acum ceva vreme un articol legat de noile pasapoarte.
    parca se vorbea de doua tipuri, unele erau standard fara cip si altele cu cip, ambele valabile pe 5 sau 10 ani.
    Mai stii incepand cu ce data intra in vigoare acest lucru?

    Din cate m-am uitat pe site-ul lor oficial(http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/) nu e nici o schimbare inca.
    Multumesc,

    Apreciază

  6. Mircea Puşcaşu said, on ianuarie 4, 2011 at 10:16 pm

    off-topic
    Opening ceremony of European Capital of Culture Tallinn 2011
    Arhitectura masonica zburatoare, patronata de un … extraterestru.
    Un show programatic, pregatitor si premergator realitatilor apocaliptice.

    Apreciază

  7. mircea said, on ianuarie 4, 2011 at 11:01 pm

    Off

    De cand au aparut pasarile si pestii morti in Arkansas urmaresc ce zic astia la stiri. BBC si euro news nimic, nimic. Nici nu exista. CNN, de rasu curcii, a preluat de pe youtube ceva + ce zic oamenii pe strada. Nimic, oficial. Si primii au fost pestii (cica 100.000) pe 30 dec. Acum au inceput sa moara pesti si in statul invecinat Mississippi. Destul de interesant.

    Apreciază

  8. mircea said, on ianuarie 4, 2011 at 11:15 pm

    Pr Vasile,

    Am si Biblia din 1916 (parca) si cea de acuma. In cea din 1916 e „si face ca toti….”.
    In cea de acum e „si ii sileste….”. Cum e traducerea corecta?
    Dupa mintea mea, cea cu „face” mi se pare mai in spiritul lui Antihrist, e un pic mai perversa. E mai cuprinzatoare din perspectiva lucrarilor ce la va intreprinde Satana. Arata ca se lucreaza la asa ceva, ca e necesar efort din parte lui, nu pac si gata. Cea cu „sileste” e mai din topor, mai clara in actiune, mai simpla. E mai jos pe scara perversitatii.
    Multumesc

    Apreciază

  9. Mircea Puşcaşu said, on ianuarie 5, 2011 at 2:15 am

    Un document referitor la interzicerea publicitatii la Gardasil ca fiind vaccin anticancer. Decizia a fost luata in Franta si practic a oprit campania Sanofi la aberatia de Gardasil.
    http://www.legifrance.gouv.fr/affichTexte.do;jsessionid=?cidTexte=JORFTEXT000022839429&dateTexte&oldAction=rechJO&categorieLien=id

    Poate fi de folos sa se deschida proces autoritatilor pentru publicitate mincinoasa in Romania. Nu stiu cum este legea la noi, daca aveti vreo idee, sau avocati cu idei … uite ca exista un precedent proaspat in Franta.

    Apreciază

  10. parereamea said, on ianuarie 5, 2011 at 7:45 am

    Cum se chinuie sa dea crucile jos in SUA.
    California memorial cross found unconstitutional:
    http://news.yahoo.com/s/nm/us_california_cross

    Apreciază

  11. […] In SUA, la PESTE 25 % DINTRE COPII li se prescriu medicamente pentru boli cronice … […]

    Apreciază

  12. […] In SUA, la PESTE 25 % DINTRE COPII li se prescriu medicamente pentru boli cronice … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.