SACCSIV – blog ortodox

DEZBATERE: Bande de lepre ne vor viola sotiile si fiicele. SA RIPOSTAM? Sa ne antrenam de pe acum?

Posted in APOCALIPSA, vremurile din urma by saccsiv on noiembrie 18, 2011

In interviul pe care-l gasiti la:

Parintele Mihai Andrei Aldea indeamna la PRACTICAREA ARTELOR MARTIALE. Atentie insa, nu a celor orientale

Parintele Aldea considera ca e bine sa incepem sa ne antrenam iar motivul principal invocat este apararea credintei si a neamului.

Ar mai fi insa un motiv. Dupa cum stim din profetii, vin vremuri cumplite:

NICI RETRAGEREA LA SAT NU E O SOLUTIE … Staretul Antonie: Oamenii vor fi vanati pentru a fi mancati

Bande ticalosite ne vor fura iar din placere ne vor viola femeile si fetele. Iar la putina vreme, vor ajunge chiar sa ne vaneze spre a ne manca.

Eu de exemplu, prefer mucenicia decat sa ripostez impotriva celui ce ma prigoneste. Prefer de asemenea ca celui ce imi ia haina, sa-i dau si camasa. In teorie cel putin.

Ce ne facem insa cand e vorba de neveste si copii? Pana la un punct putem lua exemplul Sfintilor Brancoveanu. Dar daca niste monstri hidosi, neavand neaparat vreo treaba cu credinta noastra si nici doar pentru a ne jefui, ne ataca si pentru a ne viola femeile si a ne tortura copii, atunci ce trebuie sa facem? Eu cunosc specia asta de “oameni”. Am trait printre ei. N-au nici o limita. Nu stiu decat de frica. Acum li se spune interlopi si vedem bine cat tupeu au, cu toate ca inca mai functioneaza ceea ce numim stat. Ce va fi pe urma … Sange si jale.

Ei acum, cand lumea e inca normala, impart lumea in doua: ei si fraierii. Fraieri care, in conceptia lor, exista pe pamant doar pentru a fi furati si talhariti de ei. Si nu fac rau fraierilor doar din nevoia de a se imbraca si a baga ceva in gura, ci din principiu. Inca nu se desfasoare chiar dupa cum isi doresc, doar de frica, caci, dupa cum spuneam inca mai functioneaza oleaca statul.

Poate gresesc, dar eu nu voi putea, in timpul acelor viitoare vremuri, sa nu ripostez atacurilor lor. Evident, din motivele invocate mai sus. Poate gresesc si doresc sa stiu si parerea voastra.

Daca e bine sa ripostam in anumite circumstante, atunci e musai sa si putem riposta, adica sa ne pregatim de pe acum, antrenandu-ne. Si de aceea ii dau dreptate parintelui Aldea atunci cand isi indeamna fii duhovnicesti sa puna mana pe o haltera, sa inceapa o intructie, sa-si oteleasca trupul.

Desigur, nadejdea nu trebuie sa ne fie in bratele noastre, ci in bunul Dumnezeu, faca de care nimic nu putem izbandi.

 

102 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on noiembrie 18, 2011 at 6:01 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. emilian said, on noiembrie 18, 2011 at 6:30 pm

    Cred ca raspunsul la intrebare il gasim in istoria neamului nostru romanesc. Stramosii nostri si-au aparat credinta si neamul si famila. Parintele Aldea are intru totul dreptate. Defetismul ce a fost indus neamului nostru prin educatie trebuie inlaturat. Nu trebuie sa uitam niciodata ca fara sacrificiul stramosilor noi azi nu am mai fi fost romani si nici crestini. Leprele nu stiu decat de frica si eu cred ca trebuie ripostat cu fermitate la violenta. Doamne ajuta!.

    Apreciază

  3. sol said, on noiembrie 18, 2011 at 6:43 pm

    Violenţa ca răspuns la violenţă nu e soluţie. pregătirea pentru violenţă e, în ultimă instanţă, acceptarea jocului. evident, însă, există limite umane, dincolo de care acceptarea muceniciei nu e real posibilă pentru toţi creştinii. în cazul pregătirii, fizice şi psihice, pericolul şi tentaţia sunt acelea de a le folosi şi atunci când nu este absolut necesar.

    Apreciază

    • emilian said, on noiembrie 18, 2011 at 6:56 pm

      Un crestin care se antreneaza nu foloseste forta cand nu e necesar. Eu nu am intalnit si nu am auzit de un crestin care sa abuzeze de forta. Sa ne fereasca Dumnezeu de cei la care face referire Saccsiv, sa dea Dumnezeu sa nu aveti de a face cu ei!

      Apreciază

    • Toma said, on noiembrie 20, 2011 at 12:37 pm

      La acest subiect femeile nu au ce cauta. E un subiect strict barbatesc.
      De ce? Pentru ca ati raspuns in necunostinta de cauza. Va dati cu parerea ca un barbat antrenat ar fi tentat sa foloseasca forta cand nu este absolut necesar.
      Va intreb… CUM PUTETI SA VA DATI CU PAREREA DESPRE ASTA, DACA NU SUNTETI UN BARBAT BINE ANTRENAT???????

      Eu sustin exact contrariul. Cei bine antrenati, sunt mai rar implicati in evenimente violente decat cei care nu sunt antrenati. Nu o sa vedeti prea des sportivi sau militari, implicati in incidente penale. In schimb o sa vedeti din plin oameni fara un antrenament de acest gen, implicati in astfel de activitati.

      Cu tot respectul, dar acesta este un topic pentru barbati si parerile femeilor sunt foarte proaste pentru ca induc in eroare.

      Apreciază

  4. STOP RFID 666 said, on noiembrie 18, 2011 at 6:53 pm

    DEJA AU INCEPUT GOLANII – PANA LA VIOL SAU SODOMIE MAI E DECAT UN PAS

    CAND STATUL A DEVENIT ASEMENEA BANDELOR DE CARTIER CE E DE FACUT?

    http://www.antena3.ro/romania/interlopii-au-pus-stapanire-pe-orasul-vulcan-cer-taxe-de-protectie-cu-rangi-si-bate-144462.html

    Apreciază

  5. STOP RFID 666 said, on noiembrie 18, 2011 at 7:02 pm

    http://www.jurnalul.ro/fun/hot-prins-si-dezbracat-596982.htm

    Apreciază

  6. sol said, on noiembrie 18, 2011 at 7:07 pm

    Emilian, eu te întreb aşa: când eşti atacat sau pus în situaţia să ripostezi, eşti sigur că ştii exact în ce moment să te opreşti ca să nu-l omori pe cel din faţa ta, ci doar să-l anihilezi ca pericol? crezi că cei ce te antrenează te învaţă şi asta? eşti pregătit să-ţi controlezi şi să-ţi neutralizezi mânia?

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 18, 2011 at 7:22 pm

      sol

      Sora mea, vorbim despre niste situatii extreme, de niste vremuri ce vor veni.

      Apreciază

    • emilian said, on noiembrie 18, 2011 at 7:27 pm

      Cand esti atacat cauta sa lovesti tu primul si da cat poti de tare dupa care fugi cat poti de repede daca sunt mai multi si esti singur. Eu sper sa nu fii pus niciodata in asemenea situatii. Ideea e ca nu trebuie sa fim niste molai, sa luam exemplu de la stramosi. Nu stiau arte martiale orientale, dar nu fugeau din fata turcilor si a altora sub pretextul ca sunt crestini, ci isi aparau credinta, neamul si familia. Cam asta va trebui volens nolens sa o facem si noi, mai devreme sau mai tarziu.

      Apreciază

      • emilian said, on noiembrie 18, 2011 at 7:37 pm

        Iertare! Ma rog la Dumnezeu sa nu ai de a face cu asa ceva.

        Apreciază

      • Maria said, on noiembrie 18, 2011 at 7:44 pm

        Emilian ,si daca cel atacat are o statura fizica care nu este pe masura celui care ataca si nu poate sa riposteze ,ce face ?Mergi pe strada ,poti fi si de mana cu un copil si te intalnesti cu un grup de interlopi sau raufacatori din acestia ,ce faci ?Eu cred ca ,daca te rogi ,Dumnezeu te conduce si te abate din calea lor .Inca nu stie nimeni cu precizie ,ce va fi si cum va fi .Pana acum ,inca e bine ,poate nu prindem noi acele vremuri .Doamne ajuta !

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 18, 2011 at 8:03 pm

        Maria

        Sigur ca in primul rand rugaciunea.

        Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on noiembrie 18, 2011 at 7:41 pm

      sol

      Nu poti sa stai ca un idiot cand vezi ca-ti violeaza mama, sora, fiica sau sodomizeaza tot ce prind. Aici poti sa te aperi caci cei ce te ataca nu sunt oameni. In viitor multi vor fi controlati mental prin calculator prin cipurile RFID chiar si cele din acte. Mucenicia este valabila in anumite conditii de marturisire sau cand esti prins si nu mai ai scapare. Mai este situatia cand tu si familia ta sunt in pericol de moarte datorita jefuirii de alimente, seminte sau alte buniri indispensabile traiului.

      Apreciază

    • tataia said, on noiembrie 19, 2011 at 7:20 pm

      Stiu eu de un caz de exemplu. Unui cetatean i-a fost sparta casa de vreo citeva ori in decurs de mai putin de doua luni. Fiind deoesebit de furios din cauza acestui lucru, in cele din urma s-a hotarit sa ii intinda spargatorului o cursa. S-a prefacut ca pleaca de acasa (cu masina), dar a lasat masina mai departe si s-a intors pe furis inapoi acasa unde a inceput sa astepte pe intuneric…cu toate luminile stinse in casa. Spre bucuria lui spargatorul si-a facut aparitia si a patruns in locuinta acestuia. Omul era in mod evident pregatit cu o ranga. L-a surprins pe hot si l-a lovit in cap cu ranga. Acesta s-a dezechilibrat si a cazut….dar a inceput sa il implore pe proprietarul casei sa il ierte si sa ii cheme o salvare ca e ranit. Cu toate acestea proprietarul casei a continuat sa il loveasca cu ranga pina l-a facut terci.

      Apreciază

  7. nea Anderthal said, on noiembrie 18, 2011 at 7:27 pm

    …cred ca in cazul unor mair necazuri ,TIGANII vor fi aceia care vor face cele mai multe faradelegi!

    Apreciază

  8. emilian said, on noiembrie 18, 2011 at 7:51 pm

    Maria,
    Are grija Dumnezeu de fiecare.In situatia prezentata rugaciunea e solutia. Ideea e ca nu trebuie sa fim defetisti, neamului romanesc i s-a indus asta, daca vei citi Arta razboiului a lui Sun tzi vei vedea ca poti cuceri un stat fara lupta ditrugandu-i credinta, traditia, dorinta de aparare. Parintele Aldea face o prezentare extraordinara, trebuie citit cu mare atentie.

    Apreciază

  9. Ioan C. said, on noiembrie 18, 2011 at 7:58 pm

    FRAŢILOR, O FI ADEVĂRAT? http://anatolbasarab.wordpress.com/2011/10/24/mesajul-bisericii-ortodoxe-a-greciei/

    Apreciază

  10. lucian said, on noiembrie 18, 2011 at 8:04 pm

    Daca ne uitam prin vietile unor sfinti, ei au ucis fie pe pagani fie pe raufacatori, si totusi sunt sfinti si sunt laudati pt asta – Nestor, pe Lie, viata Sf. Gheorghe-. E foarte greu sa putem judeca de e bine sa omori sau nu. Uciderea e un pacat. Probabil, atunci cand e vorba ca tu devi un „instrument” al maniei lui Dumnezeu, dar nici atunci.
    Cred ca referitor la vremurile ce-or sa vina, e bine, daca nu poti fi tu o „arma”, pe langa ARMELE DUHULUI sa mai avem si o „solutie lumeasca” – gen strategie de supravietuire din cutare situatie.
    Acum sistemul trebuie sa stie daca detii arme letale, bla bla, nu e vorba sa luam viata cuiva, dar unui violator i-ar prinde bine sa fie „sifonat rau de tot pe podea”.
    Daca varsta/constitutia/cultura nu ne permit, exista difetite „accesorii”.
    Dar… pentru un crestin adevarat Dumnezeu este arma suprema! „Domnul este aparatorul vietii mele; de cine ma voi înfricosa?”
    In lupta nu e vb de forta 1 sau forta 2 e vb de foarte multe variabile, iar daca Domnul e cu tine, pustan fiind poti distruge si un ditamai de Goliat.
    Credinta, Nadejde si Dragoste!

    Apreciază

    • Maria said, on noiembrie 18, 2011 at 8:29 pm

      Lucian ,parerea mea ,este ca a ucide ,nu-i de la Dumnezeu .Eu nu am citit nicaieri in Testamentul nou (ca Hristos a venit nu sa strice legea ci sa o implineasca ),ca „daca e nevoie „poti ucide ,ci dimpotriva :”daca cineva te-a lovit pe un obraz ,intoarcel si pe celalalt „.Cu alte cuvinte Hristos Domnul nostru ,ne spune ca daca cineva ne face rau ,noi sa-i raspundem facandu-i bine .In nici un caz eu nu pot ucide nici un soricel si cred ca toti crestinii sunt la fel .Numai Dumnezeu are dreptul sa i-a viata unui om indiferent cine este acela .Daca sunt sfinti care au ucis (eu nu stiu de ei )probabil au facut-o in lupta dreapta tot din porunca Domnului,si asta in Legea veche cand era aplicata pedeapsa ,ochi pt ochi si dinte pt dinte .In zilele noastre cine mai aplica aceasta lege ,nu este crestin sau fiu al Bisericii .

      Apreciază

      • emilian said, on noiembrie 18, 2011 at 8:40 pm

        Legenda spune ca Sfantul Stefan cel Mare i-a taiat pe boierii care vroiau sa puna un alt Domn si aceasta s-a intamplat cu cateva zile de a muri. S-a sculat din pat, era pe moarte. Adica moldovenii lui Stefan trebuia sa arunce armele si sa se faca turci, la fel muntenii lui Vlad Tepes, la fel ostenii Marelui Mihai Viteazul, care taia cu securea turcii. La fel trebuia in 1919 sa-i lasam pe unguri sa ne ia Ardealul si nu sa ocupam Ungaria cum am facut-o. Sfintii din munti trebuiau sa se predea de bunavoie securistilor. Ei daca stramosii nostri gandeau asa acum dezbateam probleme de etica musulmana. Sa fim seriosi!

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 18, 2011 at 9:58 pm

        Maria

        Era vorba de nevestele si copii nostrii. Mai citeste te rog o data articolul.

        Apreciază

      • Maria said, on noiembrie 19, 2011 at 2:35 pm

        Din psalmul 50 : „Izbaveste-ma de varsarea de sange ,Dumnezeule ,Dumnezeul mantuirii mele ,bucurase-va limba mea de dreptatea Ta „etc …..Cred ca asta-i scaparea

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 20, 2011 at 6:29 am

        Maria

        Profetul David isi ucisese comandantul de osti ca sa-i ia sotia.

        Apreciază

  11. sol said, on noiembrie 18, 2011 at 8:19 pm

    Saccsiv, îmi amintesc că a mai existat o dezbatere asemănătoare şi atunci am spus că aş fi capabilă de omor în situaţia, de pildă, a unei agresiuni sexuale asupra mea. eu nu spun că nu se pot ivi extreme în care răspunsul prin forţă poate fi unica soluţie ci doar că însuşirea tehnicilor de luptă implică o imensă responsabilitate. nu ştiu câţi creştini sunt conştienţi de asta şi câţi vor fi pregătiţi mental să folosească forţa doar când e absolut necesar. Iar în cazul extrem al dezumanizării complete a agresorilor, caz subliniat de tine atunci si de stop rfid acum, va trebui să ne reevaluăm reacţiile şi gândirea.

    Apreciază

  12. gerica64 said, on noiembrie 18, 2011 at 8:28 pm

    Trebuie sa fim pregatiti si pentru a riposta.Se pare ca uni crestini in nevinovatia lor cred ca bestiile astea au mila sau intelegere. Pentru femei este si mai greu pentru a intelege violenta si raspunsul la ea.Fratele Saccsiv are dreptate nu exagereaza cu nimic pentru ca cunoaste speciile astea.Barbati sa-si rezerve timp pentru a invata tehnici de aparare si sa faca si putin antrenament pentru forta (flotari,tractiuni,abdomene) si mobilitate.

    Apreciază

  13. emilian said, on noiembrie 18, 2011 at 8:28 pm

    Doamne cum am ajuns! Parintele Aldea ne arata cum am fost si cum ar trebui sa fim si mai da si citate. Aproape ne-au distrus din pacate.

    Apreciază

  14. samsung said, on noiembrie 18, 2011 at 9:59 pm

    Care femei? Care fiice? Sa fim seriosi primele mari tradatoare dupa ploticieni au fost femeile Romaniei care au acceptat sa devian curvele occidentalilor si ale mafiotilor. Domnu Sacciv ai idee cati barbati au distrus femeile Romaniei in cei 20 de ani dfe democratie?

    Apreciază

  15. Mircea Puşcaşu said, on noiembrie 18, 2011 at 10:01 pm

    Curajul ortodox uitat şi laşitatea ca blândeţe închipuită

    Duhul Sfinţilor Părinţi şi lupta fermă de apărare

    In toate neamurile ortodoxe am avut Sfinti Imparati, Voievozi, dinastii intregi chiar, Ctitori de Imparatii crestinesti, teandrice ce au împământenit credinţa dreaptă şi lucrarea virtuţilor ca normă socială, culturală, morală şi politică. De aceea Sfinţii Părinţi nu osândesc războaiele duse pentru apărarea ordinii creştine în lume, nici uciderile cele din aceste războaie.

    Astfel, contemporanul Sfântului Constantin cel Mare, Sfânul Atanasie cel Mare scrie in Epistola sa către Amun: “a ucide nu este slobod, dar în război a omorî pe cei potrivnici este şi legiuit, şi vrednic de cinste. Că aşa şi de mare cinste se învrednicesc cei ce au biruit în războaie, şi stâlpi se ridică pentru aceştia care propovăduiesc isprăvile.”
    Iar Sfântul Vasilie cel Mare, autorul unora din cele mai aspre şi exigente canoane, totuşi când vine vorba despre aceste lucruri, îşi arată marea sa înţelepciune şi duhovniceasca sa înţelegere şi în Canonul 13 al său scrie: ”Pe uciderile cele în războaie Părinţii noştri nu le-au socotit între ucideri. Mi se pare că iertare dau celor ce izbândesc pentru întreaga înţelepciune, şi pentru buna cinstire de Dumnezeu.”
    Iar in Pidalion Tâlcuirea acestui Canon lămureşte că: ”… a ucide cineva pe vrăjmaş în război, este legiuit, şi vrednic de laudă. Iar Sfântul acesta tălmăceşte pricina pentru care Părinţii cei mai vechi au iertat lor, care este: că aceştia ce ucid în războaie se luptă pentru credinţă, şi pentru paza întregii înţelepciuni, căci de ar stăpâni vreodată barbarii, şi necredincioşii, nici buna cinstire nu va rămâne, că ei vor să-şi întărească pe credinţa lor cea rea, nici întreaga înţelepciune şi păzirea cinstei nu va fi, fiindcă multe stricări de tinere, şi de tineri, se fac de dânşii. ”

    Marcu Ascetul în scrierea sa “Despre cei ce-si inchipuie că se indreptează din fapte, in 226 de capete” (Filocalia 2), la cap.214 scrie: ”Cand vătămarea ce izvorăste de la unul se intinde la multi, nu trebuie să ai indelungă răbdare, nici să cauti folosul tău, ci al celor multi, ca să se mantuiască. Căci e mai folositoare virtutea multora, decat cea a unuia.”

    Cât de departe de fermitatea şi verticalitatea Părinţilor sunt unii ortodocşi de azi si de alta data, politic corecţi şi adepţi ai unei toleranţe nocive, lipsite de discernământ ! După zeci de ani de propagandă bolşevică, dezinformări şi mistificări carcteristice talmudismului iudeomasonic, realitatea istorică este falsificată, iar duhul ortodox este diluat.

    Apreciază

  16. burtus said, on noiembrie 18, 2011 at 10:11 pm

    Cred ca solutia pare paradoxala , dar eu cred ca solutia este Iubirea . Chiar si slugile nenorocite ale sistemului se inmoaie daca sunt tratate cu iubire . E testat de mine , agresorul se inmoaie daca tu reusesti sa-l tratetezi ca om , chiar daca a venit la tine cu cele mai oripilante ganduri . Daca insa fapta s-a produs deja , adica violul….., nu stiu ce sa zic…. .Ba stiu , frica si iubirea nu stau in aceeasi barca.

    Apreciază

    • crip71 said, on ianuarie 29, 2012 at 2:18 pm

      si atunci de ce sfintii mucenici care ii tratau pe calaii lor cu iubire , au suferit martiraje infiorator de dureroase?

      Apreciază

  17. Andrei said, on noiembrie 18, 2011 at 10:27 pm

    In Anglia se spune ca este bine sa crezi in Dumnezeu dar praful de pusca trebuie sa il patrezi uscat. In lumea asta nebuna un baston telescopic si un aparat cu electrosocuri fac minuni. Bastonul l-am testat. It really works. Daca ai doi nemernici ii rezolvi linistit

    Apreciază

  18. Boogle said, on noiembrie 19, 2011 at 8:52 am

    1. Din fata bandelor de vandali/violatori trebuie sa te ascunzi. Pentru a te ascunde la timp, trebuie sa fie desemnat cineva sau o grupa de oameni, prin rotatie, pentru observatie si paza, inclusiv noaptea. Cainii nu sunt buni caci te dau de gol sau atrag atentia. Hainele de camuflaj sunt foarte importante si cu asta am spus „multe”,

    2. In cazul in care iti este atacata familia, ar fi bine sa fie doi antrenati in manuirea sabiei, dar si unul poate face fata cu un antrenament de cel putin un an (deplasari laterale, eschive laterale, trecerea printr-un grup de atacatori) pentru ca sabia sa devina una cu tine. In nici un caz nu trebuie omorati ci doar taiati pe ici, pe colo,
    in special tendoanele din spatele genunchilor sau o taietura „stearsa” peste mana/maini. Astfel devin dezabilitati – doar handicapati partial – si vor necesita un lung timp de refacere si poate le mai vine si mintea la cap. Daca sunt doi antrenati, elementul surpriza conteaza foarte mult caci le strica planurile si ii bulverseaza, este discutabila … se apeleaza la intuitia format de-a lungul antrenamentului.

    Daca au arme de foc – nu se poate riposta. De aceea se insista asupra punctului 1, de mai sus.

    3. Important este sa-ti stapanesti furia/mania si sa nu vrei sa-i omori ci doar sa urmaresti sa-i ranesti. Acest fapt este destul de bine stabilit si cam toate artele martiale care cuprind si manuirea sabiei au in vedere aceasta – numai ranirea sau dezabilitarea adversarului incapatanat sa-ti faca rau. Sa nu-si faca griji cei care considera ca se vor mania in asa fel incat sa ucida, in cazuri concrete de lupta dreapta (adica atunci cand aperi pe cineva neputincios, expus, fara aparare) se porneste deja cu un ascendent sa zic asa „duhovnicesc” caci „iti pui sufletul tau pentru ceilalti” si chiar daca este sa mori – si sfatuiesc aici pe cei care au frica de moarte sa nu ia arme precum sabii sau arc+sageata in maini – mori ostaseste, facand o fapta buna pentru ceilalti frati, mai mici.

    Reamintesc ca bandele de vandali/violatori pornesc de la bun inceput cu o psihologie „proasta” si plina de mandrie care inseamna expunere foarte mare in fata unui om antrenat si dotat – a se vedea filmul „Book of Eli” caci reflecta foarte bine situatiile ipotetice din acea vreme cand va fi sa fie …

    4. Arcul cu sageti este eficient in cazul multor atacatori, dar sageata mai nimereste si prin organe sau inima.
    Sabia permite controlul mult mai precis al dezabilitarii adversarului. Cele mai bune sunt arcurile unguresti (mongole) caci armezi si tragi multe sageti in timp scurt si sa fii antrenat sa tragi instinctiv. Apoi, daca s-au apropiat prea mult, scoti si sabia daca mai este cazul.

    5. Pe langa antrenamentele manuirii sabiei si arcului, trebuie si cunostinte efective (probate si traite cat de cat) si echipament pentru supravietuire. In orase/sate expunerea este prea mare. Esti „mult mai aparat” de codru caci e „frate cu romanul”.

    Indrazniti, cei care mai sunteti barbati .. caliti-va mintea si trupul. Nu o sa va para deloc rau. Si din ce invatati de la altii, pastrati ce e bun si nu lasati mania/furia sa va intunece mintile. Nu toti sunt facuti pentru „ostasie” dar cei care sunt de fel mai maniosi, devin de obicei buni ostasi, caci antrenamentele le aduce calmul in firea lor. Antrenorii, mai toti, merg pe metoda potentialului interior: daca esti prea indraznet – te mai „calmeaza”, te mai smereste, daca esti mai bleg, mai emotiv – te incurajeaza. Si de obicei capeti o demnitate si o calmitate care nu o pot capata altfel cei cu firea „ostaseasca”.

    Sper ca am fost de folos cu cuvintele mele, cine se simte lezat cu ceva … imi cer iertare (neglijati-ma).
    Doamne ajuta sa nu ne intalnim cu situatii groaznice.

    Apreciază

    • Mircea Puşcaşu said, on noiembrie 20, 2011 at 10:01 pm

      „Un neam este in pericol de disparitie atunci cand femeile refuza sa mai fie mame si barbatii refuza sa mai fie soldati.” – o cugetare citita undeva, citat aproximativ

      Apreciază

      • agerstress said, on noiembrie 23, 2011 at 12:14 pm

        Foarte bun citatul. La acesta ar mai trebui adaugat si „… nu aruncati margaritarele voastre inaintea porcilor” pentru cei ce inca mai ezita sau staruie intr-o stare de confuzie.
        In mod cert, invatatura crestina trebuie aplicata cu prioritate acolo unde da roade. Care nechibzuit se apuca sa arunce samanta cea buna printre stanci si sa lase ogorul cel gras necultivat?
        Exista o vreme pentru rugaciune, exista o vreme pentru mucenicie dar exista si o vreme pentru „sabie”. Totul e sa puteti deosebi aceste vremi. Si Iisus Hristos a spus foarte clar cu privire la vremurile de pe urma: „cine nu are o sabie, sa-si cumpere”.
        Concluzie:
        La vremea potrivita si la locul potrivit atitudinea potrivita! Nu exista retete universal valabile pentru ca daca ar exista le-ar sti si dusmanul si s-ar adapta negresit (iata cum s-a adaptat la invataturile crestine de pilda pentru a profita de ele). Trebuie sa ne antrenam in primul rand sa putem deosebi lucrurile si vremile si apoi vom sti si cum sa le facem fata iar aici rugaciunea este cheia dar si „sabia” trebuie sa ne fie la indemana.

        Apreciază

  19. nea Anderthal said, on noiembrie 19, 2011 at 9:10 am

    ..pentru cei care cunosc engleza:

    Apreciază

  20. Petre said, on noiembrie 19, 2011 at 9:28 am

    in situatia in care viata ta sau a rudei de sange – mama, copil, sora, si sotie/sot este in risc, in care ai facut tot ce era posibil si rezonabil sa eviti conflictul violent, ai epuizat variantele de ocolire, si daca nu il elimini pe ticalos e sigur ca se va intoarce, nu exista decat 2 variante:
    – dai pana nu mai mai poti si mori cu el de gat
    – dai pana nu mai poate ticalosul
    orice altceva e o PROSTIE, mie imi place a doua,

    mai este o situatie: cand stii ca un grup va face deliberat rau, nu tie, insa vecinilor – „golanii satului si-a luat-o in cap”, si tu vei fi urmatorul – daca nu ripostezi – gresesti, se numeste ca ai evaluat gresit riscul, prin lipsa de riposta te risti inutil – si asta este de fapt tot autoaparare

    din cate stiu, cazul clar de autoaparare „ticalosul vrea sa ma ucida sigur si deliberat”, nu este dat prin nici o pilda – si asta pt ca raspunsul este evident – daca este dat cazul asta astept si eu exemplul

    Apreciază

  21. Dan Tanasescu said, on noiembrie 19, 2011 at 11:52 am

    @nea Anderthal, @danutza: Întotdeauna am considerat că tradiţiile şi credinţa sunt leacuri împotriva dezinformării şi propagandei. Observ însă aici că persoane ce se declară adepte ale ortodoxiei devin fără să-şi dea seama agenţi de propagandă ai Sistemului. Nu trebuie să uităm nicio clipă că tot ce se publică în ziarele oficiale şi se anunţă pe la televiziuni sunt în majoritate doar lucruri pe care Elitele şi cei care finanţează aceste publicaţii şi posturi doresc ca populaţia să le creadă, nu informaţii care reflectă adevărul.

    Dacă ei spun că americanii au nu ştiu ce bombă, fac asta ca să ne temem de americani. Dacă nu ştiu ce analişti spun că va veni războiul, fac asta pentru că stăpânii lor doresc război şi vor să ne pregătească să acceptăm acest lucru. Dacă ne spun că sistemul euro se prăbuşeşte fac asta pentru a ne obliga să acceptăm nişte hoţii şi măsuri anti sociale pe care au de gând să le facă în viitor. Dacă noi credem şi acceptăm toate informaţiile pe care ei ni le vâră în minte pe furiş, ajungem în final să lucrăm fără să ne dăm seama la planul lor

    Aşadar nu trebuie să luăm pe nemestecate tot ce scrie în ziare şi pe Internet şi să dăm mai departe, pentru că în acest fel ajungem să facem de bunăvoie lucrarea Noii Ordini Mondiale, crezând că luptăm împotriva sistemului.

    Apreciază

    • danutza said, on noiembrie 19, 2011 at 12:30 pm

      multumesc, dan pt sugestii, insa eu postez linkurile pt a citi fiecare si a judeca lucrurile. puse cap la cap,si informatiile din mass media pot spune multe, chiar daca sunt in mana elitelor. daca ai doar un fragment de informatie sau o primesti d ela tv, inde e insotita de comentariile reporterului, nu ai intreaga viziune ( atat cat putem si ne permite intelectul) asupra lucrurilor, dar daca chiar si tendentioasa, informatia stii sa o prelucrezi si sa aranjezi puzzle-ul, atunci cred ca esti un om capabil sa nu se lasa prada manipularii grosolane facute de mass media si politicieni.
      si apoi, si informatiile de pe blogul tau nu-s tot din mass media, adica tot filtrate de elite???
      cred ca ne acuzi pe nedrept de propaganda pt sistem sau ca luam pe nemestecate informatiile. asta ar insemna ca nu prea ne duce mintea sa intelegem stirile si jocul din spatele lor. poate ca am lasat o impresie proasta asupra facultatilor mele mintale,prin comentariile anterioare.
      asa o fi!
      tu poti ignora mesajele mele. daca fratele saccsiv considera ca nu mai trebuie sa-i trimit linkuri, din care d e multe ori a facut articole, atunci asa am sa fac.
      eu poate nu am timp sa fac revista presei, asa ca de multe ori intru pe stirile postate aici de altii.
      astept si parerea celorlalti, daca e bine sau nu sa postem linkuri cu stiri.

      Apreciază

      • Dan Tanasescu said, on noiembrie 19, 2011 at 12:46 pm

        De fiecare dată când transmiţi o informaţie trebuie să o şi explici; să spui ce este minciună, ce este propagandă şi ce este informaţie adevărată. Dacă te-ai uitat bine la mine pe blog eu folosesc surse care nu fac parte din presa oficială şi atunci când iau citate din presa de pe la noi, o fac numai pentru a-mi argumenta nişte idei şi teorii proprii. Dacă doar iei o informaţie şi o dai mai departe nu faci decât să ajuţi Sistemul.

        Tu spui că fiecare trebuie să judece singur, dar în realitate nu este aşa. Mulţi iau de bun ceea ce li se serveşte. de aceea are propaganda atâta succes şi de sute de ani Păpuşarii Lumii au reuşit în mai toate planurile lor.

        Uite aici de exemplu: http://www.gandul.info/international/o-tara-in-stare-de-soc-isi-scoate-monstrii-din-subteran-cate-grupari-gen-clandestinitatea-national-socialista-exista-8989803 se încearcă reînvierea nazismului. Şi asta se întâmplă şi în Rusia, Ucraina, Ungaria, Estonia etc. Se doreşte o readucere la putere a extremei-drepte în Occident şi a radicalismului islamic în Orientul Mijlociu, pentru a pune bazele ideologice ale celui de-al Treilea Război Mondial. Peste vreo 5 -10 ani când ar putea izbucni războiul, oamenii nici nu-şi vor mai aminti de la ce a pornit.

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 20, 2011 at 6:12 am

        Dan Tanasescu

        Majoritatea cititorilor acestui blog pricep ce si cum cu informatia din articolele din mass-media.

        De exemplu, cand un comentator posteaza un simplu link spre un articol in care se promoveaza vaccinarea, nu inseamna ca acel frate promoveaza vaccinarea. Ci ne reaminteste faptul ca SISTEMUL se indarjeste din nou sa ne vaccineze

        Apreciază

      • saccsiv said, on noiembrie 20, 2011 at 6:03 am

        danutza

        E bine.

        Apreciază

    • nea Anderthal said, on noiembrie 19, 2011 at 12:55 pm

      @ dan tanasescu
      ..nici nu mi-a trecut prin minte ca sa fiu agentul „lor”.Eu postez aceste link’uri deoarece ar trebuie sa fim atenti/vigilenti la nascocirile „lor” si sa nu cadem in cursele intinse.Nu trebuie sa neglijam biserica sau rugaciunea dar crede-ma ca daca mergi in orice biserica ortosoxa si intrebi cea mai smerita baba de acolo ceva vei constata ca habar n-are ce se intimpla in jurul ei.Multi sunt inselati si increzatori in ei si iti vor spune „roaga-te”,etc.Nu-i rau nimic in asta dar NOI NU AVEM PUTEREA RUGACIUNII CARE O AVEAU CEI DIN PATERIC NICI NU TRAIM PE MUNTELE ATHOS,,etc. Nu vad nimic rau in asta si ca sa-l sustim pe SACCSIV in articolul acesta va rog sa cititi Ps; 143:1.

      Apreciază

  22. colaps said, on noiembrie 19, 2011 at 12:47 pm

    Dau câteva citate din Canoane:

    Sfântul Vasile cel Mare spunea în al 8-lea canon:

    Cel ce în mânie a întrebuinţat secure asupra soţiei sale este ucigaş.

    Dar, bine că mi-am adus aminte, şi este vrednic de priceperea ta să-ţi vorbesc despre acestea mai pe larg; că multe sunt deosebirile între cele făptuite cu voinţa şi cele fără de voie.

    Că este cu totul fără de voie şi departe de voinţa făptuitorului, dacă, aruncând el cu piatră asupra unui câine, sau pom, nimereşte un om; căci impulsul i-a fost de a goni animalul, ori de a scutura fructul, dar s-a întâmplat de la sine că prin lovitură a nimerit în trecere alăturea.

    Deci una ca aceasta este fără de voie.

    Însă fără de voie este şi dacă cineva, voind a întoarce pe cineva cu biciul sau cu toiagul, nu l-ar lovi tare, dar cel lovit ar muri.

    Că aici se socoteşte intenţia de a voi să îndrepteze pe cel ce a greşit, iar nu de a-l omorî.

    Asemenea dintre faptele cele fără de voie este şi aceea când cineva în încăierare, apărându-se împotriva cuiva, cu lemn, ori cu mâna, fără cruţare, ar îndrepta lovitura spre locurile mortale ca să-i facă rău, dar nu ca să-l omoare de tot; aceasta însă se apropie deja cu cea cu voinţa; căci cel ce a întrebuinţat astfel de unealtă spre apărare, ori cel ce fără de cruţare a dat lovitura, lămurit este că, biruit fiind de patimă, nu a cruţat pe om.

    Asemenea şi cel ce a întrebuinţat un lemn greu, ori piatră mai mare decât puterea omenească, se numără la cei ce fără de voie au făptuit, una însă voind, şi alta făcând; deoarece din mânie a dat acest fel de lovitură, încât a omorât pe cel lovit, deşi silinţa i-a fost poate să-l zdrobească, iar nu de a-l omorî cu totul.

    Însă cel ce a întrebuinţat sabie, sau orice de acest fel nu are nici o iertare, şi mai ales cel ce a aruncat cu securea; căci se vede că nu a lovit cu mâna, aşa încât măsura loviturii să fie în stăpânirea sa, ci a aruncat aşa ca şi greutatea fierului, şi cu străşnicie, şi prin avânt cât mai mare, lovitura să fie neapărat mortală.

    Şi iarăşi deplin voluntară şi nicidecum îndoielnică este fapta de felul celei săvârşite de tâlhar, sau de năvălirile vrăjmaşilor; căci aceştia cu adevărat pentru bani omoară, fugind de vădire; iar cei ce merg la bătălii pentru ucideri nu merg nici să înfricoşeze, nici să înţelepţească, ci propunându-şi vederat să omoare pe cei ce li se împotrivesc; însă şi dacă cineva pentru altă pricină, din dorinţa de a şti ar pregăti doctorie, dar ar omorî, pe una ca aceasta o considerăm voluntară; în care fel fac femeile, de multe ori, cu oarecare descântece şi vrăjitorii, încercând să atragă pe unii spre dragoste şi dându-le acelora doctorii care produc întunecarea minţilor; deci unele ca acestea omorând, deşi una voind, şi altceva au făcut, totuşi pentru că s-au îndeletnicit din dorinţa de a cunoaşte şi ei ceea ce este oprit, se socotesc între cei ce ucid voluntar.

    Prin urmare, şi cele ce dau doctorii de avort, ucigaşe sunt şi ele, şi cele ce primesc otrăvurile, care omoară fătul. În privinţa aceasta am spus atât cât trebuie.

    Iar în canonul al 11-lea tot Sfântul Vasile cel Mare spune:

    Iar cel ce a comis uciderea fără de voie îndestul a împlinit osânda în cei 11 ani; căci este învederat ca în privinţa celor loviţi să observăm Legea lui Moise; şi pe cel ce a căzut de ranele ce a primit, dar iarăşi a umblat pe toiagul său nu-l vom socoti că s-a omorât; iar dacă nu s-a mai sculat după lovituri, lovitorul, cel ce l-a omorât fără voie, ucigaş este; însă după intenţie involuntar.

    (studiaţi vă rog şi canoanele 54, 56, 57)

    În primul său canon, Sfântul Atanasie cel Mare pomeneşte acest lucru:

    Fiindcă şi între celelalte, care se întâmplă în viaţă, găsim „ci se fac în deosebite feluri: precum a ucide nu este îngăduit, dar în război a desfiinţa pe vrăjmaş este şi legiuit şi vrednic de laudă”.

    În canonul al 5-lea al său, Sfântul Grigorie de Nyssa spune:

    Rămâne ca pe lângă acestea să supunem cercetării partea cea irascibilă a sufletului când, rătăcind de la buna întrebuinţare a irascibilităţii, va cădea în păcat.

    Şi fiind răutăţile multe şi de tot felul ce se comit spre păcat din irascibilitate, le-a plăcut oarecum Părinţilor noştri, între altele, să nu dezbată prea exact, nici să socotească vindecarea tuturor greşelilor celor din irascibilitate vrednică de prea mare silinţă, deşi Scriptura opreşte nu numai lovitura singură, ci şi toată ocara sau hula şi orice altceva de acest fel ce se produce cu irascibilitate (Col. 3,8); dar Părinţii au stabilit epitimii numai spre ferirea de păcatul greu al uciderii.

    Şi acest păcat se împarte, deosebindu-se în cel voluntar şi cel involuntar; şi între cele voluntare se socoteşte uciderea, întâi când cineva se hotărăşte prin pregătire cum să săvârşească păcatul pe care este gata de a-l comite.

    Dar apoi între cele voluntare s-a socotit şi acela când cineva în învălmăşeală şi gâlceava, lovind şi fiind lovit, ar aplica cuiva cu mâna lovitură de moarte.

    Căci cel ce este stăpânit deja de mânie şi s-a lăsat în voia pornirii de mânie nu ţine seama în timpul patimii de nimic care ar putea împiedica răul; încât făptuirea omorului din gâleavă se consideră faptă voluntară, iar nu din întâmplare.

    Iar uciderile cele fără de voie au semnele distinctive evidente, adică atunci când cineva, îndreptându-şi năzuinţa spre altceva, din întâmplare săvârşeşte ceva nenorocire.

    Deci în aceste cazuri, pentru cei ce se vindecă de păcatul cel de voie, uciderea voluntară în caz de pocăinţă se întinde la întreit timp de penitenţă.

    Căci de trei ori câte nouă sunt anii, pentru fiecare treaptă fiind hotărâţi nouă ani, încât timpul excluderii din Biserică prin afurisire deplină să fie de nouă ani; apoi aşijderea alţi nouă ani să petreacă în ascultare, învrednicindu-se numai de ascultarea învăţăturilor şi a Scripturilor; iar în a treia noime să se roage cu pocăinţă împreună cu cei ce se prosternează şi astfel să vină la împărtăşirea celor Sfinte; fireşte, cel ce chiverniseşte Biserica va fi cu aceeaşi băgare de seamă şi în privinţa unuia ca acesta, şi după motivul de pocăinţă va scurta lui şi întinderea epitimiei, încât în loc de nouă ani în fiecare treaptă, să fie opt sau şapte, sau şase, sau numai cinci, dacă mărimea căinţei ar învinge timpul şi prin zelul de îndreptare ar întrece pe cei ce se curăţesc pe sine mai cu lenevire de întinăciune în termenul îndelungat.

    Iar uciderea cea fără de voie se consideră că merită iertare, dar nu şi laudă; iar aceasta am spus ca să fie evident că dacă cineva, chiar involuntar, s-ar păta de ucidere, canonul a hotărât să fie lepădat din ieraticescul har, ca unul ce s-a întinat de un păcat greu.

    Şi s-a hotărât că se cuvine ca timpul de curăţire să fie acelaşi şi pentru cei ce au ucis fără de voie, ca şi cel pentru simpla desfrânare; fireşte că şi în privinţa aceasta se va cerceta intenţia celor ce se pocăiesc, astfel că, dacă pocăinţa ar fi vrednică de încredere, să nu se observe strict numărul anilor, ci prin prescurtarea timpului de penitenţă să se integreze acela în Biserică şi în comuniunea Bunului.

    Iar dacă cineva, neîmplinind timpul de penitenţă hotărât de canoane, ar ieşi din viaţă, blândeţea Părinţilor porunceşte ca împărtăşit cu cele Sfinte, iar nu lipsit de merinde să se trimită la acea mai de pe urmă şi îndepărtată călătorie; iar dacă împărtăşindu-se de cele Sfinte iarăşi s-ar întoarce în viaţă, să rămână timpul de pocăinţă cel hotărât, fiind întru acea treaptă în care era înainte de împărtăşirea cea dată lui de nevoie.

    ––––
    Voi adăuga citate pe măsură ce le găsesc.

    Apreciază

  23. nea Anderthal said, on noiembrie 19, 2011 at 1:00 pm

    ..alta stire
    http://hotnews.md/articles/view.hot?id=13605

    ps; sa fie oare vreo legatura intre 2012,Olimpiada din Londra si bebelusul regal ce va veni pe lume anul viitor?

    Apreciază

    • Dan Tanasescu said, on noiembrie 19, 2011 at 1:13 pm

      Legat de Olimpiada din 2012. Cică va fi un eveniment cu totul special pentru Illuminati, care vor face atunci ceva deosebit, un mega ritual, ceva în genul atentatelor din 11 septembrie 2001. Asta pentru că atunci se petrece un fenomen cosmic foarte rar, planeta Venus fiind la apogeu, sau ceva de genul. Oricum va fi o Olimpiadă cum nu s-a mai văzut.

      Apreciază

  24. Dan Tanasescu said, on noiembrie 19, 2011 at 1:06 pm

    @danutza: Tu spui să îţi ignor comentariile… Aici nu e vorba despre mine şi ce îmi place mie. Vorbesc în general şi pentru binele tuturor. 🙂

    @nea Anderthal: Am specificat că devii „fără să vrei” un agent al Sistemului. Atunci când postezi 5 linkuri şi spui: „stiri tot mai proaste.don’t shoot the messanger!” fără altă explicaţie, lumea va crede că tot ce scrie în articolele alea e pe bune! În realitate nu se întâmplă nimic deosebit în lume la ora actuală; lumea este doar panicată, zăpăcită şi isterizată de acest val nesfârşit de ştriri alarmiste, înfricoşătoare şi contradictorii, care reprezintă un război psihologic. În timpul ăsta băieţii deştepţi lucrează la greu, făcând noi legi împotriva poporului, vânzând resurse şi dând tunuri financiare, pe care noi trebuie să le acceptăm, pentru că e „criză.”

    Apreciază

    • nea Anderthal said, on noiembrie 19, 2011 at 3:13 pm

      @dan tanasescu
      …chiar nu se intimpla nimic la ora actuala? Nu crezi ca acum „ei” si-au intensificat activitatea diversionista si poate ca este „linistea dinaintea furtunii..”?.Multe din link’urile care le pun eu devin stiri si uneori apar si pe acest blog.Panica mare va fi atunci cind isi vor da arama pe fata si nu va mai fi scapare!

      Apreciază

      • Dan Tanasescu said, on noiembrie 19, 2011 at 4:09 pm

        Nu se întâmplă nimic în realitate, deosebit de ceea ce a fost până acum. Tot războiul este unul nevăzut, care se duce în planul conştiinţei, al sufletului popoarelor şi în domeniul ocult al şmecheriilor financiare. Singurele lucruri reale care se petrec acum sunt comasarea de nave de război şi avioane, rachete şi alte arme în jurul Iranului de către americani şi britanici şi uciderea de pakistanezi şi afgani cu drone purtătoare de rachete. În Europa însă nu se întâmplă nimic în afară de escrocherii financiare şi propagandă.

        Apreciază

      • STOP RFID 666 said, on noiembrie 19, 2011 at 7:58 pm

        Dan Tanasescu

        Si mai se intampla un lucru si anume schimbarea legilor pentru a se potrivii cu Noua Ordine. Lucrul asta inseamna foarte mult.

        Apreciază

    • marcela said, on noiembrie 19, 2011 at 8:08 pm

      dan tanasescu daca tu spui ca ce se intampla acum s a mai intamplat spui contra sfintilor ! sfintii spun ca ce se intampla acum e mai rau ca niciodata !! cam atat asa ca nu te infierbanta pe sfinti !! tu nu au o credinta crestina ci ai un optimism yoghin ,

      Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 20, 2011 at 6:22 am

      Dan Tanasescu

      Pai chiar e criza, doar ca e declansata voit.

      Si chiar va fi razboi, dar si el dorit de cei ce vor pe urma sa instaureze pacea NOM.

      Apreciază

  25. anonim880 said, on noiembrie 19, 2011 at 1:36 pm

    Daca ne gandim ca Mihai Viteazul a luptat si omorat oameni in apararea poporului, a tarii si a credintei,iar acum are sfinte moaste, atunci nu e ceva rau sa lupti (ATENTIE)pentru apararea altora.

    In esenta e tot jertfa fiindca te expui pe tine insusti la un pericol pentru apararea altuia.

    Apreciază

    • marcela said, on noiembrie 19, 2011 at 8:05 pm

      anonim asa e :cine pune sufletul sau pentru aproapele..imi amintesc si de ce spunea Sf Moise :DOAMNE daca nu i mantui pe ei nu ma mantui nici pe mine!! cata jertfa !!

      Apreciază

      • marcela said, on noiembrie 20, 2011 at 2:59 pm

        DOAMNE ! nu stiu ce se intampla ca apar figuri din astea cand dau :trimite !! scuze !! scuze ! scuze !!

        Apreciază

  26. Dan said, on noiembrie 19, 2011 at 3:21 pm

    Sa fim seriosi in secolul nostru al tehnologiei avansate un pusti de 12 ani cu un revolver in mana te pune la pamant, oricate arte martiale ai stii (vezi cazul gruparilor paramilitare din Columbia constituite in Razboiul Civil care cuprindeau pusti drogati de 12-18 ani inarmati cu pistoale ce curatau social pe cei de care nu le convenea, chiar barbati puternici fiind multe victime). Poti fi si Chuck Norris ca nu iti ajuta – decat in cazul gainarilor ce se iau de tine cu pumnul (si asta daca nu-s prea bine facuti fizic). Daca vine un tigan cu o sabie sau pistol la tine ce faci, ii faci un fata un ritual judo/karate si apoi astepti sa te taie?
    Imparatul prooroc David a luat prastia ca sa-l rapuna pe Goliat, daca invata arte martiale, ma tem ca Goliat ar fi facut supa din el. Daca tot se pune problema autoapararii nu cred ca strica sa detii o arma de foc… desi e problematic daca ai copii mici. Sau o pusca de vanatoare (pt. iubitorii acestui sport).
    Dar toate acestea presupun sa fii dispus sa iei viata agresorului. Deci cine se pregateste pt. asa ceva, mai bine foloseste cel mai eficient mod de anihilare a inamicului – o arma. Nu costa prea mult, nu iti trebuie timp irosit cu arte martiale, si nici macar nu trebuie sa o folosesti si sa risti sa ucizi victima (daca nu vrei), doar o ameninti pana ce se cara de pe proprietatea ta. Daca e bicisnic, il impusti in picior/cur pe agresor si Doamne-ajuta! Vezi cum fuge de frica :).
    @Maria
    Sfinti din Legea lui Hristos ce au ucis oameni fara sa fi facut prin asta pacat sunt: Sfantul Ioan Vlahul, pe care stapanul sau musulman ce l-a cumparat ca rob a vrut sa-l sodomizeze (i.e. sa aiba raporturi homosexuale cu el) a cazut sub pumnul sfantului, care a acceptat mucenicia – nu insa si ca paganul sa-i spurce trupul (templul Duhului Sfant). Asta ca sa nu cautam exemple in vietile domnitorilor nostri, care reprezinta cazuri aparte (ei n-au ucis de placere/in scop propriu ci pt. a proteja pe cei ce-i aveau de condus).
    E adevarat exista in Biblie si pilda lui Lot, care cand au venit homosexualii sa-i „cunoasca” musafirii (pe Dumnezeu), Lot le-a propus sa le ofere pe fetele lui mizerabililor (adica a acceptat de bunavoie in inima sa sa-i fie violate fetele decat sa se atinga spurcatii de Dumnezeu, si nici macar nu i-a trecut prin minte sa-i ucida desi era in Legea Vechiului Testament, in care homosexualitatea e pedepsita cu moartea), numai sa nu se atinga de Dumnezeu.

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 20, 2011 at 6:33 am

      Dan

      N-ai inteles intregul articol al parintelui Aldea (ce explica el despre artele martiale).

      Apreciază

  27. nea Anderthal said, on noiembrie 19, 2011 at 3:31 pm

    URGENT !

    http://www.adevarul.ro/locale/constanta/Constanta-Ghindaresti-cadavru-decapitat-sac-descoperire-socanta-Politia-Dunare_0_593940706.html

    PS:dan tanasecu, nu te supara ca iar am speriat lumea!

    Apreciază

    • Dan Tanasescu said, on noiembrie 19, 2011 at 4:11 pm

      Asta e o ştire factuală, un fapt verificabil, aşa că nu se încadrează în aceeaşi categorie. Nu se ştie însă de ce a fost decapitat respectivul şi dacă are vreo legătură cu faptul că a fost călugăr.

      Apreciază

      • nea Anderthal said, on noiembrie 19, 2011 at 4:18 pm

        …scrie ca era pe invers si a fost calugar.O fi o reglare de conturi intre poponari…

        Apreciază

  28. Valentin said, on noiembrie 19, 2011 at 5:38 pm

    Discutii lungi si pe alocuri sterile…
    Daca Dumnezeu va hotari ca eu sa ajung in iad pentru ca voi fi pus in situatia sa ucid pentru a-mi apara familia in fata unor monstri, atunci faca-se voia Domnului…Eu ma voi sacrifica pentru ca familia mea sa traiasca. Pana la ultima picatura de sange si de energie. Spune Domnul ca daca am avea credinta cat un graunte de mustar, am putea muta muntii din loc. Prin credinta ne vom invinge dusmanii, pentru ca asta ne va insufleti si ne va da curaj. Stiti bine despre ce vorbesc. Cand lupti pentru adevar si ai pavaza pe Dumnezeu, nu stiu cine te poate invinge. Domnul Insusi iti va calauzi bratul si ti-l va intari. Trebuie doar sa credem. Si sa nu fim lasi.

    Apreciază

  29. Dannyx said, on noiembrie 19, 2011 at 7:03 pm

    we want your soul – illuminati satanism – vrem sufletul vostru

    Apreciază

  30. set said, on noiembrie 19, 2011 at 7:45 pm

    Priviti ce vrajeli ieftine vor sa ne vare pe gat iara ameriaco-evreii astia :

    http://www.gandul.info/magazin/video-cine-l-a-omorat-pe-kennedy-filmul-care-sustine-ca-rezolva-misterul-uciderii-presedintelui-american-8990351

    Apreciază

  31. Alexandru(Fulger) said, on noiembrie 19, 2011 at 7:51 pm

    Nu avem sanse in fata unei astfel de haite pe timpul vremurilor cele din urma, de acea sunt de acord cu cunoasterea fratilor de pe blog , nu stim cand va fi inchis blogul sau cand vor opri internetul cum ne vom mai gasi. Nu avem nici o sansa singuri , trebuie sa fim uniti asa vom putea sa ne pazim.

    Apreciază

  32. STOP RFID 666 said, on noiembrie 19, 2011 at 8:52 pm

    CUM SA PROSTIM LUMEA – Milionarii spun ca ei vor sa plateasca taxe mai mari, dar in realitate tot cei saraci o vor face. Sfintii Parinti spun ca vor pune impozit chiar si pe cotete si gaini. Asadar propaganda ieftina pentru prostit prostii. Si cum prostii sunt multi ei trebuiesc prostiti. PS. Daca vom fi sclavi nici nu mai conteaza daca milionarul are 2 mil. sau unul.

    http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-10736002-milionarii-patrioti-miscarea-occupy-wall-street.htm

    Apreciază

  33. STOP RFID 666 said, on noiembrie 19, 2011 at 9:03 pm

    PARALITICUL ATOMIC IAR DA CU BATA IN BALTA

    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/Stephen-Hawking-colonizarea-altor-planete-365825.html

    Apreciază

  34. artion said, on noiembrie 20, 2011 at 12:39 am

    La cum decurg lucrurile in ziua de azi, e un scenariu plauzibil.. in conditii de foamete si neajunsuri vor aparea si multe jafuri .. si ma gandesc ca la un moment dat e posibil ca statul sa nu mai poata suporta cheltuiala cu cei din puscarie si atunci vor fi mai multi talhari in libertate
    La felul cum ar trebui sa reactionam.. chiar nu putem anticipa.. furia e un lucru ce cu greu poate fi controlat
    Imi aduc aminte de un film: ip man..
    cred ca ar trebui sa luam exemplul personajului principal din film

    Apreciază

  35. Ana said, on noiembrie 20, 2011 at 10:54 am

    Am urmarit de curand filmele „Sex Traffick”, „Human Trafficking”, „The Whistleblower”, „Taken”, „Trade”, precum si documentare de genul „Sex slavery – a family business” realizat de CNN si „Infiltrating – europe’s shameful trade with human beings” realizat de MSNBC.
    Ce scapare mai este pentru o persoana ajunsa intr-o astfel de situatie? Sinuciderea este o solutie?
    Este groaznic ca astfel de cazuri pot fi si la doi pasi de noi fara sa ne pese.

    Apreciază

    • marcela said, on noiembrie 20, 2011 at 2:54 pm

      ana e mai complex raspunsul adica de ce ai cazut in acea situatie:din incercarea bunei credinte sau din lipsa credintei,asa si iesirea din situatie..pentru cei cu multa credinta cum a fost SFANTA SOFIA SI CELE 3 FIICE ale sale sinuciderea a fsot un act martiric si laudat de sfantul IOAN GURA DE AUR si de toata biserica ortodoxa !! dar trebuie sa ne rugam sa ni se dea cea mai mare virtute :DISCERNAMANTUL !!!!!

      Apreciază

      • Ana said, on noiembrie 20, 2011 at 6:09 pm

        Multumesc mult pentru explicatie.

        Apreciază

  36. TheSpiritOfCaptain said, on noiembrie 20, 2011 at 2:03 pm

    Apropo de indemnul parintelui,ce arta martiala,in afara de cele de origine orientala,joponeze,mai gasim ?
    S-o face poate prin Bucuresti si marile orase altceva,dar in rest……
    Sa facem cu totii armata,ar fi o solutie.
    Scrima si tirul cu arc,foarte costisitoare…. nici box nu se face peste tot……
    Nu am decat sa merg pe la sala de forta,merg la stadion zilnic sa alerg si cam atat, optiuni nu prea avem…..
    Car ma gandeam la inceput ca paote se refera la karate,eu chiar de curand am refuzat sa ma apuc,cativa prieteni care s-au inscris la kiocusincai ,cum s-o scrie,mi-au zis si mie,dar stiam ca e ceva paganesc,si in judo…… nu prea ai ce sa faci…..alergari prin parcuri.flotari,genoflectiuni,asa ,sa iti faci un program de gimnastica,toate au un inceput,sa te inveti activ,disciplinat,sa nu sari peste exercitii,sa te obisnuiesti cu ele,mai joci si un fobal,innot,cred ca asta ar fi mai esential,cine are posibiltiate cursuri de autoaparare,sala de forta,ridicari greutati….nu stiu,dar ar trebui facut ceva !
    Sabia ridicata,asta ne trebui tuturora

    Apreciază

  37. Valentin said, on noiembrie 20, 2011 at 5:27 pm

    Pe de alta parte, gandindu-ma mai bine, cred ca nu este nevoie totusi de toata pregatirea asta si de artele martiale…Cum ramane cu intoarcerea cluilalt obraz??? Si inca ceva, ca sa va arat ca NU este nevoie sa dai nici macar un pumn daca esti atacat…PSALMUL 90. Ce scrie acolo? cel ce locuieste in ajutorul Celui Preainalt..cititi pana la capat. Nu am nevoie sa ma bat parte in parte cu nimeni. Dumnezeu va face astfel incat fioe sa nu existe prilej sa fiu atacat, fie ca atacatorii sa intampine alte ostacole, fie sa-mi sara altii in ajutor, fie alte forme de ajutor la care eu nici nu ma pot gandi…Asadar, de ce sa ma inarmez cu o sabie si nu cu Psalmul 90? Poate-mi raspunde cineva la intrebarea asta…

    Apreciază

    • saccsiv said, on noiembrie 20, 2011 at 7:09 pm

      Valentin

      Si cam cum suna „intoarcerea obrazului” cand cineva iti violeaza fiica?

      In articolul cu interviul parintelui Aldea am dat exemple ce Sfinti sau Parinti care rezolvau problema fara sa puna mana pe par. Acolo trebuie sa tindem, dar cand nu putem, facem si ca Sfantul Nestor.

      Apreciază

  38. Vasilica said, on noiembrie 20, 2011 at 6:56 pm

    Boogle@
    bune sfaturi…si cred ca ar fi nevoie de o armata de barbati bine pregatiti ra apere orasele si satele de LEPRELE DEVORATOARE.
    De multe ori ma gandeam ca în vremurile cumplite care vor veni ar fi nevoie ca barbatii sa stie sa lupte, pentru a apara credinta neamul familia de raufacatori.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  39. Lex said, on aprilie 27, 2012 at 10:29 am

    Artele martiale te ajuta sa nu intri in situatia copiilor ce umbla cu pistoale la 14-18 ani.Impiedica orice actiune de genu.Si de ce apar lucruri de genu in randurile copiilor ?…din idei de genu ce imi trebuie mie arte martiale..lene, frustrare etc..Ar fi o intrebare de genu ce imi trebuie mie sa joc jocurui de gandire…dar oare de ce mi-ar trebui.Daca esti bun la arte martiale esti bun la de toate

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.