SACCSIV – blog ortodox

PS SOFRONIE, Episcopul Oradiei, si-a luat DOCTORATUL ca specialist in MONOFIZITI: „în vederea apropierii dintre Biserica Ortodoxă şi Bisericile necalcedoniene” … Sa ne amintim ca tot el a sfintit AGHEASMA MARE impreuna cu un EPISCOP GRECO-CATOLIC

Posted in MONOFIZISM, PS SOFRONIE by saccsiv on ianuarie 21, 2011

Citez din articolul Susţinerea unei noi lucrări de doctorat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu:

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Şaguna” din Sibiu, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei a susţinut astăzi, 18 ianuarie, lucrarea de doctorat cu tema „Hristologia Bisericilor Orientale”. Comisia de examinare a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului.
Sper să fie o modestă contribuţie în efortul general care se duce pe plan mondial şi în special de către Biserica Ortodoxă Română, în vederea apropierii dintre Biserica Ortodoxă şi Bisericile necalcedoniene pe calea dialogului”, a spus Preasfinţitul Părinte Sofronie, după cum informează TRINITAS TV.
Îndrumătorul lucrării de doctorat a fost arhid. prof. univ. dr. Constantin Voicu. În urma susţinerii lucrării de doctorat, Preasfinţitul Părinte Episcop Sofronie a obţinut calificativul maxim.

Comentariu saccsiv:

Necalcedonieni, adica monofiziti. Din cauza aparitiei acestei erezii, a fost necesar:

Al patrulea Sinod ecumenic de la Calcedon

Actualmente exista Bisericile Ortodoxe Orientale, care recunosc doar primele trei Sinoade Ecumenice ale Bisericii Ortodoxe, fiind numite din această cauză şi „necalcedoniene” sau „anticalcedoniene”. Deşi se intitulează oficial astfel, în ciuda denumirii asemănătoare, ele se deosebesc de Bisericile Ortodoxe Răsăritene. Refuzand să accepte Sinodul al IV-lea Ecumenic şi celelalte Sinoade Ecumenice care au urmat, comuniunea euharistică  cu Bisericile Ortodoxe Răsăritene nu există.

Comuniunea Vechi-Orientală este un grup de Biserici necalcedoniene care sunt în comuniune euharistică deplină între ele. Conform ortodoxwiki, comuniunea include:

La polul opus este Biserica Asiriană a Răsăritului ce nu este în comuniune cu Bisericile Vechi-Orientale şi are o hristologie nestoriană (o alta erezie), diferită de dogmele stabilite la Sinodul de la Calcedon, dar într-un mod total opus monofizitilor. Această Biserică era deja separată de Biserica Ortodoxă în vremea controversei monofizite; aceasta nu recunoaşte nici Al Treilea Sinod Ecumenic, fiind astfel nu doar necalcedoniană, ci şi „ne-efesiană”:

Pomenirea Sfinţilor Părinţilor celor ce s-au adunat în EFES la SFANTUL si a toata lumea AL TREILEA SINOD şi au caterisit pe necredinciosul NESTORIE

Din pacate, s-ar parea ca exista un acord intre unii ierarhi ai BOR si monofizitii

Asadar, PS Sofronie, Episcopul Oradei si-a luat acest doctorat deoarece:
Sper să fie o modestă contribuţie în efortul general care se duce pe plan mondial şi în special de către Biserica Ortodoxă Română, în vederea apropierii dintre Biserica Ortodoxă şi Bisericile necalcedoniene pe calea dialogului”,

Ce dialog? Renunta la ereziile lor sau ba. Ce atata dialog?

Nu-i de mirare ca PS Sofronie Drincec s-a inhamat si la aceasta ticalosie, caci tot episcopul ortodox al Oradiei, a sfinţit si agheasma mare de Bobotează împreună cu episcopul greco-catolic Virgil Bercea:

Este un foarte cunoscut ecumenist si iubitor mai degraba al greco catolicilor decat al ortodocsilor … Altfel spus, apartine catgoriei:

VIDEO: IPS SERAFIM JOANTA – un excelent exemplu despre cum vor lucra SLUGILE ANTIHRISTULUI …

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 21, 2011 at 11:14 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Teologia noastra... said, on ianuarie 22, 2011 at 11:55 am

    Canon 45 ap. -Oprirea comuniunii cu
    ereticii:
    Episcopul sau presbiterul sau diaconul, dacă numai s-a rugat împreună
    cu ereticii, să se afurisească; iar dacă le-a permis acestora să
    săvârşească ceva cu ereticii ( să săvârşească cele sfinte) să se
    caterisească.

    Apreciază

  3. Aurora said, on ianuarie 22, 2011 at 12:05 pm

    Neregulile se tin lant. Ele pleaca in special de la episcopi. Dar si acestia asculta de alti sefi care, stim noi cui se inchina. De ce ingaduie Dumnezeu asemenea abateri ? Pentru ca vrea sa ne cearna. Ardealul este plin de influente apusene, preotii nu poarta barba, unii sunt buni prieteni cu cei de alte confesiuni, adica cu sectarii, vin cu inovatii. Acum cativa ani, pr. Pomohaci a adus un sectar sa predice in biserica din Mosuni. L-a pedepsit cineva ? Nu cred. El isi vede in continuare de muzica populara si probabil, de prieteniile cu sectarii. Eu cred ca daca va veni unirea cu papismul (sa nu fie !) , se va face discret, adica vor sa ne transforme in greco-catolici, fereasca Bunul Dumnezeu. Pe papa nu-l deranjeaza ca ne inchinam de la dreapta la stanga si ca vesmintele noastre preotesti sunt mai bogate, important pt. el e sa apartinem de Vatican. Si nenorocitii care slujesc cu ereticii, fac saptamani ecumenice de rugaciune cu ei si sfintesc agheasma impreuna, lucreaza putin cate putin la aceasta unire blestemata. Noi sa nu ne pierdem nadejdea pentru ca Hristos vede stradania noastra si nu ne va lasa !

    Apreciază

  4. clement said, on ianuarie 22, 2011 at 11:52 pm

    Aurora, este bine venit momentul pentru a ne explica fundamentul felului in care ne inchinam noi, ortodocsii, caci de se inchina catolicii de la stanga spre dreapta, stim.
    Cat despre Papa, care calca in strachini de cate ori are prilejul ( l-ati auzit la Slujba de Craciun cum o luase razna vorbind despre Abel si Cain, Romulus si Remus de-a valma), mi-am amintit ca in perioada in care era Papa Ioan Paul al doilea, Ratzinger avea si functia de exorcist la Torino. Este posibil sa fi esuat in timp ce se afla in exercitiul functiunii si sa fim contemporani cu un Papa posedat?!
    Tinand seama de viteza cu care se precipita „ecumenic” lucrurile, poate este nevoie sa ne lumineze un teolog ce se ascunde, sau cine se ascunde in spatele tavalugului ecumenist, stiut fiind faptul ca actualul Papa este structural anti ecumenist. Istoricul Jan Grootaers, specialist in Istoria Bisericii Catolice noteaza ca Joseph Ratzinger „nu suporta pluralismul religios, apropierea de celelalte Biserici Crestine”.
    La 6 august 2001, cardinalul a publicat declaratia”Dominus Jesus” in care afirma superioritatea catolicismului asupra celorlalte confesiuni crestine.
    In 2006 a fost declansata actiunea de promovare a ecumenismului, intai prin renuntarea la titlul de Patriarh al occidentului, mai apoi prin accelerarea relatiilor diplomatice cu Biserica Rusa ( cu toate ca nu avea simpatie pentru Alexei al doilea) si in final, prin invitarea Patriarhului Bartolomeu la Vatican.
    Oare mondializatorii i-au promis Jeţul cel mare sau l-au obligat prin cine stie ce mijloace sa intre in hora in care nu ii convine sa stea cot la cot cu crestinii de rang inferior?
    Ca un fapt oarecum bizar gasesc si faptul ca semnarea actului de intrare a Romaniei si Bulgariei in CE s-a facut intr-o manastire devenita ulterior puscarie, Neumunster, la scurt timp dupa brusca „deschidere” ecumenica a vaticanului.

    Apreciază

  5. Alexandru said, on ianuarie 23, 2011 at 12:03 pm

    biserica de la Bâlea Lac va fi inaugurată de reprezentanți a 5 organizații religioase. Se va face o așa zisă slujbă.

    Apreciază

  6. […] PS SOFRONIE, Episcopul Oradiei, si-a luat DOCTORATUL ca specialist in MONOFIZITI: „în vederea apr… […]

    Apreciază

  7. […] PS SOFRONIE, Episcopul Oradiei, si-a luat DOCTORATUL ca specialist in MONOFIZITI: „în vederea apr… […]

    Apreciază

  8. […] PS SOFRONIE, Episcopul Oradiei, si-a luat DOCTORATUL ca specialist in MONOFIZITI: „în vederea apr… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.