SACCSIV – blog ortodox

Forumul cititorilor blogului SACCSIV

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. marius said, on octombrie 28, 2009 at 9:57 pm

    http://www.ziua.net/news.php?data=2009-10-28&id=42930
    Streinu-Cercel: Elevele vor fi vaccinate impotriva cancerului de col uterin fara aviz din partea parintilor

    Apreciază

  2. leo said, on noiembrie 15, 2009 at 1:38 pm

    http://ro.netlog.com/go/widget/videoID=ro-1540642

    Apreciază

  3. Magda Iftimie said, on decembrie 17, 2009 at 11:14 am

    Lui Gabriel,
    Am vorbit Parintelui Iustin despre cazul unei fete, Teodora, de 19 ani, operata de 3 sau 4 ori de cancer, o fata minunata, cu un suflet tare bun, desteapta si talentata. Acum i-au reaparut metastaze la un plaman deja operat si singura ei sansa, o alta operatie, costa in jur de 60. 000 de euro! Parintele a chemat-o la el, dar ea e inca la Bucuresti si spera sa ajunga la timp. Pentru ca eu n-am stiut sa-i dau Parintelui Iustin detalii, va trimit ce am primit si eu de pe Net si va rog din suflet sa-l informati si pe Parinte despre continutul materialului. Stiu ca acolo vin si multi oameni cu suflet mare si cu posibilitati materiale mai mari decat ale mele, care, daca ar sti-o pe Teodora, copilul asta minunat si atat de chinuit, ar ajuta-o. Eu o cunosc ca profesoara, la Rares, unde a invatat ea si ca una dintre colegele baiatului meu. Dupa prima ei operatie reusita, mergea din clasa in clasa ca sa faca rost de bani pt. o alta colega a ei, care trebuia operata tot de cancer, si avea o peruca, pr. ca-i cazuse parul dupa chimioterapie. Era insa increzatoare si luminoasa si incerca sa demonstreze tuturor ca se poate, ca minunile sunt posibile, ca dovada salvarea ei! Sa-ncercam sa-i pastram aceasta incredintare si s-o ajutam dupa puteri, caci bunul Dumnezeu lucreaza cel mai adesea prin oameni. Doamne, ajuta!

    Apreciază

  4. miki said, on februarie 19, 2010 at 6:14 pm

    Salut
    Urmaresc acest blog de ceva vreme si imi place sa constat ca avem inca oameni care incearca sa se faca auziti si care incearca sa deschida ochii si inimile celorlalti,fiecare cum stie mai bine.Felicitari !

    Apreciază

  5. leo said, on martie 22, 2010 at 12:35 pm

    Cred că subiectul a mai fost dezbătut până acum pe diverse forumuri, dar eu zic sa ne aplecam asupra lui pentru ca este foarte important pentru a avea o imagine a apostaziei ce pătrunde peste tot, inclusiv în ceea ce avem mai scump, Sfânta Scriptura. Este vorba de faptul că din anul 1936 până la aparitia Bibliei Sf. Sinod în anul 2001, toate Bibliile românesti aveau introduse Textul Masoretic al Vechiului Testament, text ce conține modificări importante în locuri esențiale privind profețiile referitoare la întruparea, jertfa și învierea Mântuitorului,dar si alte modificări. Pentru cine nu cunoaște, Textul Masoretic este o versiune modernizată a Vechiului Testament realizată în jurul anului 900 de către evreii Ben Așer și Ben Neftali. Vechiul Testament în forma sa cea mai curată este redat de Septuaginta, o traducere în limba greacă din ebraică, patronată de Ptolemeu Filadelful în secolul al III-a înainte de Hristos. La aceasta traducere au lucrat 72 de învățați evrei care au tradus separat și care, în chip minunat, au ajuns la forme identice ale traducerilor. Acest lucru a dus la o autoritate indiscutabilă a Septuagintei și de aceea ortodoxia a folosit această versiune. Totuși din motive, înclin să cred, viclene, Septuaginta a fost înlocuită de aproape 100 de ani cu Textul Masoretic. Subliniez faptul că nu este vorba de diferențe de traducere, ci de schimbarea cu totul a conținutului sau a sensului. Eu cred că este important de știut acest lucru, pentru că taina fărădelegii lucrează în primul rând asupra creștinilor, lovind credința ortodoxă și derutandu-i, de se poate, și pe cei aleși. Să ne ferim a cădea în îndoială sau necunoștință, din neluare aminte sau din lenevie, cum s-a întâmplat cu Nicodim care nu a știut ce să raspundă atunci când fariseii au spus: „Cercetează şi vezi că din Galileea nu s-a ridicat prooroc.” – profetul Iona fiind din Galileea.
    Nu sunt un teolog și de aceea rog pe cunoscători să completeze spusele mele. Eu am vrut să semnalez acest aspect și să îndemn la trezvie din partea tuturor.
    Voi începe cu o proorocie de la proorocul Avacum cu privire la nașterea Mantuitorului. În Septuaginta la (Avac.3,2-3) avem: “Doamne, am înțeles lucrurile Tale și m-am îngrozit: între două animale vei fi cunoscut.” Proorocia este evidentă. În biblia B.O.R. avem o cu totul altă frază: „Doamne, auzit-am de faima Ta şi m-am temut de punerile Tale la cale, Dumnezeule! Fă să trăiască, în cursul anilor, lucrarea Ta şi, în trecerea vremii, fă-o să fie cunoscută! Dar, întru mânia Ta, adu-ţi aminte că eşti şi milostiv!” Nici o legătură cu originalul! În biblia IPS-ului Bartolomeu avem ceva asemanător cu originalul: „Doamne, auzit-am auzul Tău şi m’am temut,
    înţeles-am lucrurile Tale şi m’am înspăimântat. În mijlocul a două făpturi vii Te vei cunoaşte…”
    Proorocia clară făcută de proorocul Zaharia cu privire la jertfa răscumpărătoare a Domnului nostru Iisus Hristos, care slobozește din iad pe strămoșii noștri fără taina botezului ( “Şi Tu întru sângele legământului Tău i-ai slobozit din groapa făr’ de apă pe-ai Tăi ce-acolo erau prinşi” – Za.9,11; în Biblia Sf.Sinod 2001) este deformată în Textul Masoretic astfel: „Iar pentru tine, pentru sângele legământului tău, voi da drumul robilor tăi din fântâna fără apă.”- în toate celelalte ediții de după 1914.
    Un alt exemplu la Isaia (28,16), în Biblia din 2001, care reproduce Septuaginta, avem o proorocie clară despre Domnul nostru Iisus Hristos: de aceea, aşa zice Domnul:
    “– Iată, Eu voi pune în temeliile Sionului
    o piatră de mare preţ, anume aleasă,
    o piatră pentru capul unghiului,
    o piatră nestemată pentru temeliile lui;
    şi cel ce va crede în El nu se va ruşina.”
    În Textul Masoretic: Pentru aceasta asa zice Dumnezeu: “Pus-am in Sion o piatra, o piatra de incercare, piatra din capul unghiului, de mare pret, bine pusa in temelie; cel care se va bizui pe ea, nu se va clatina!” Este evidentă încercarea de a nu considera că Hristos este piatra cea din capul unghiului.
    Exemple de acest fel sunt multe și IPS Bartolomeu adnotează în Biblia din 2001 multe diferențe între cele două versiuni, Textul Masoretic fiind, după parerea mea, un text ce denaturează cu bună știință originalul.
    Pentru cei ce nu sunt convinși de această stare de fapt mai precizez încă o modificare foarte serioasă a textului Vechiului Testament ce se gasește în Textul Masoretic, modificare ce ne privește pe noi ce trăim aceste vremuri de sfârșit. Știm foarte bine că numărul Fiarei este 666 și că acest număr are legătură cu birul pe care îl puneau evreii popoarelor vasale și anume șase sute șaizeci și șase de talanți de aur pe an. Septuaginta și Biblia din 2001 ne arată acest lucru în Regi 3( 10,14): “Greutatea aurului care-i venea lui Solomon într’un singur an era de şase sute şaizeci şi şase de talanţi de aur”. În Textul Masoretic…surpriză: „Greutatea aurului care i se aducea pe fiecare an lui Solomon era de șase sute șaizeci de talanți de aur.” Cu alte cuvinte, nu este nici o legătură dintre numărul Fiarei care este pus pe majoritatea lucrurilor și animalelor ce există în lumea noastră, mai nou și pe oameni, și evrei….
    Să ne lumineze Bunul Dumnezeu și să ne întărească, pentru a nu fi orbi și a nu cadea în ispită!

    Apreciază

    • Mihaela said, on august 9, 2010 at 11:38 pm

      Multumesc mult, Leo, pentru lamuriri. Vreau de mult sa imi procur o Biblie, insa senzatia de neincredere in ce priveste traducerile, si faptul ca nu aveam informatii in legatura cu asta, m-au retinut. Am intrebat un anticar care ar fi cea mai buna varianta a Bibliei care mi-ar recomanda-o si mi-a spus ca Biblia tiparita in timpul regelui Carol ar fi de dorit. Din nefericire, se gaseste foarte greu. Am gasit la el, insa, o psaltire de atunci (datata 1906) care mi-e foarte draga. Ce zici de asta? http://www.dervent.ro/biblia.php Am verificat aspectele pe care le-ai amintit mai sus si , in afara de traducerea cu „doua fiinte vii” in loc de „doua animale”, restul pasajelor respective sunt identice cu Septuaginta. Crezi ca as mai putea gasi o traducere in romana a Septuagintei sau e de preferat si Biblia din 2001? Daca imi poti da un pont, raman recunoscatoare.

      Apreciază

  6. leo said, on mai 21, 2010 at 5:16 am

    Apreciază

  7. chisinauian said, on mai 25, 2010 at 6:00 pm

    saccsiv ma intreb cum comentezi ideile despre existenta unui cod secret al Bibliei
    vezi:


    http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=tematic&s_id=31755&a=citeste
    http://9tate.wordpress.com/2008/07/10/codul-secret-al-bibliei/

    Apreciază

  8. sorin said, on iunie 17, 2010 at 8:58 am

    concert satanic la Cluj http://www.servuscluj.ro/concert-iron-maiden.php – in 15 august (ce „coincidenta”) si asta la doar cativa km (in linie dreapta vreo 3) de Manastirea Floresti

    Apreciază

  9. ari said, on iunie 22, 2010 at 9:22 am

    saccsiv, poate l-ai vazut deja, dar daca nu, iata-l aici

    THE CENTURY OF THE SELF
    http://video.google.com/videoplay?docid=6718420906413643126# partea 1

    un documentar incredibil al celor de la BBC – despre cum suntem manipulati dinspre „nevoi” inspre „dorinte”, egoism, comsumism, si mult mai mult – totul a pornit de la Freud si nepotul sau, Bernaise.. imagini de arhiva, il recomand sa fie vizionat si re-vizionat….

    Apreciază

  10. ari said, on iunie 22, 2010 at 9:26 am

    un scurt rezumat al documentarului, luat tot de pe google video

    „The story of the relationship between Sigmund Freud and his American nephew, Edward Bernays. Bernays invented the public relations profession in the 1920s and was the first person to take Freud’s ideas to manipulate the masses. He showed American corporations how they could make people want things they didn’t need by systematically linking mass-produced goods to their unconscious desires. Bernays was one of the main architects of the modern techniques of mass-consumer persuasion, using every trick in the book, from celebrity endorsement and outrageous PR stunts, to eroticising the motorcar. His most notorious coup was breaking the taboo on women smoking by persuading them that cigarettes were a symbol of independence and freedom. But Bernays was convinced that this was more than just a way of selling consumer goods. It was a new political idea of how to control the masses. By satisfying the inner irrational desires that his uncle had identified, people could be made happy and thus docile….”

    ATENTİE DE EXEMPLUL LA CUM Sİ DE CE AU İNCEPUT FEMEİLE SA FUMEZE…!!! si much much more

    Apreciază

  11. magda said, on august 7, 2010 at 5:15 am

    @ saccsiv
    Documentarul indicat de cititorul ari (the century of the self) ar fi bine sa-l vizioneze si sa reflecteze la el cat mai multi dintre noi.De aceea,te rugam,nu ai putea tu si „echipa” ta sa „produceti” o traducere in limba romana? Cred ca i-ar putea salva pe multi din „ghearele”psihoterapeutilor moderni ce le-ar putea strica pe nedrept sufletul,timpul si banii!

    Apreciază

  12. Nobody said, on august 7, 2010 at 12:26 pm

    Bună ziua, circulă anumite informaţii pe mai multe bloguri, conform cărora domnul Vasile Rudan a suferit o comoţie cerebrală dubioasă şi se află internat într-un spital – nu se specifică numele -, în stare gravă. Dacă se adevereşte, folosindu-vă de vizibilitatea dvs., voi avea rugămintea de a „da de veste”, întrucât s-a făcut o mare nedreptate.

    Sursa: http://www.nexusmagazine.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=10000260&Itemid=57

    Apreciază

  13. adi said, on februarie 16, 2012 at 8:55 am

    am primit un site interesant,cei care se pricep rog sa detalieze:
    http://www.buhnici.ro/2012/02/15/cum-fii-anonim-internet/

    Apreciază

  14. teodor miron said, on august 17, 2013 at 6:21 pm

    As vrea sa fac niste precizari cu privire la acest articol,
    http://www.sfantuldaniilsihastrul.ro/vieti-de-sfinti/69-viata-mucenitei-heruvima-de-la-manastirea-petru-voda.html
    poate este de ajutor si altora. Aceasta Maica Heruvima este mare mucenita, iar institutia CEU Budapesta unde ea a fost studenta este o institutie al carei cap si finantator este Soros un ungur evreu, unul din cei mai bogati oameni din lume, bagat in toate faradelegile lumii de astazi, de la infometarea tarilor africane pana la tehnicile de instituire ale Noii Ordini mondiale. In acest scop, a creat aceasta institutie CEU la Budapesta care pentru naivi este o foarte atragatoare universitate cu predare in limba engleza si cu staff american, (de fapt sunt toti masoni illuminati). Soros, nu mai e nevoie sa o spunem, este alaturi de Rockfeller, unul din promotorii cei mai acerbi ai Noii Ordini Mondiale. A creat CEU si a finantat-o cu scopul de implementa in Europa de rasarit, in toti Balcanii mentalitatea Noii Ordini mondiale. Pentru asta, a organizat cursuri si workshopuri pe diverse teme de acutalitate, de pilda pentru a distruge orice urma de constiinta nationala in rasarit a organizat un curs de vara Uses and Abuses in the Middle Ages, care se ocupa, o, ce coincidenta, cu istoria nasterii conceptului de natiune si de constiinta nationala si cursul analiza aparent naiv asa numitele mituri nationale in toata Europa. Ulterior insa cursul a luat o turnura pur politica si s-au analizat toate situatiile conflictuale din zona intre state si minoritatile nationale cu concluzia generala ca aceste mituri nationale si/sau nationaliste nu au facut altceva decat să hrănească nazismul și să-l inspire, de aici nu mai era decat un pas pana la înfiera natiunea si constiinta nationala ca fiind naziste. Un alt dusman nedeclarat al acestei institutii care vrea sa pregateasca terenul antihristului in Est este ortodoxia. Majoritatea studentilor provin din Rusia, Serbia, Romania, Bulgaria, toti ortodocsi, dar putini dintre ei au o baza solida in cunoasterea credintei lor, prin urmare la departamentul de Medieval Studies in cadrul Studiilor Bizantine, studentii sunt initiati in ortodoxie, dar nu in ortodoxia curata, ci le sunt prezentate studentilor reabilitari ale ereticilor, li se spune ca unii dintre acesti eretici au suferit mucenicii din partea ortodcsilor si ca ortodocsii au castigat sinoadele prin daruri facute imparatului si prin tot felul de politici, il au ca exemplu emblematic pe sfantul Chiril. Aceste cursuri nu fac decat sa semene confuzie in mintea invataceilor, le zdruncina serios credinta in ortodoxie, îi învață apoi că cei mai ortodocși sfinți creștini precum sf. Ioan Gură de Aur, Dionisie Areopagitul, Maxim Mărturisitorul au fost influentati in scrierile lor de origene, se studiaza la greu evagrie ponticul ale carui influente origeniste sunt recunoscute. Scopul tuturor acestor cursuri este sa loveasca in ortodoxie cel mai puternic dusman al lor. Cei care inteleg ca in spatele acestor aparent nevinovate cursuri se ascund intentii si scopuri satanice si antihristice sunt eliminati fara drept de apel, cazul maicii Heruvima nu e unul singular, au mai fost simultan cu ea alte 8 cazuri. Altii mai putin norocosi, au avut parte de pedepse pe termen lung, au fost demonizati sau înnebuniți. Fac aceasta apelând fie la magii si vrajitorii medievale, au multe cursuri sau au avut in trecut, pe aceasta tema, fie la tehnici psihologice si parapsihologice moderne cum ar fi de pilda, un caz pe care il cunosc personal, comunicare telepatica, inducere de ganduri si citirea gandurilor, pana persoana a innebunit. Tot acolo persoana respectiva a patimit tot felul de ciudatenii de natura sexuala, posesiuni sexuale satanice la distanta, prin inducerea desfraului mental. Inca din primele saptamani ale sederii ei acolo, fara sa aiba vreo intentie de a desfrana cu cineva de acolo a inceput sa aiba cosmare toate pe teme sexuale, niste desfranari cum nici nu si-ar fi putut inchipui macar ca exista. Si i se aratau toate acestea in vis, problema e ca ea se simtea ca si cum acele desfranari aveau loc in mod real, chiar daca in vis. Se simtea ca si cum chiar ar fi facut toate acele lucruri. Nici nu va puteti inchipui ce dracovenii masonic-illuminati se practica acolo. Am scris toate aceste lucruri poate le vor citi mai multi si nu se vor mai duce acolo. Nu mai primiti bursele lor, sunt bani spurcati, plini de toate faradelegile lumii antihristice din care provin, cu acesti bani va cumpara sufletele, si poate ca in lumea de dincolo acesti bani sunt greu de rambursat, daca nu chiar imposibil!!!

    Apreciază

  15. hilohi bogdan said, on februarie 13, 2016 at 8:55 am

    Dece papa francisc s-a arătat, până acum, oarecum împotriva islamizării europei ? Păi cum vreţi să ne apărăm mai bine de pericolul islamic decât unindu-ne toţi creştinii la un loc ? La urmă chiar şi cu musulmanii.(sic)

    Apreciază

  16. hilohi bogdan said, on februarie 25, 2016 at 2:33 am

    de vreo 3 săptămâni ceva s-a întâmplat cu redactarea blogului(şi nu doar saccsiv).Menţionez că am doar telefon. Nu mai pot comenta pe articole şi în general totul merge mult mai greu.Nici deschiderea link’urilor dela comentarii nu mai merge

    Apreciază

  17. Mircea said, on iulie 13, 2021 at 8:47 pm

    ATENTIE !!! PECETEA
    În videoclipul care îl postez apare o persoana
    care s-a vaccinat și face o verificare cu
    scanerul și apare un ID(cod de bare) pe umăr.
    Persoana este uimita.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.