SACCSIV – blog ortodox

Dialoguri cu realizatorii site-ului IESIREA DIN MATRIX

   IESIREA DIN MATRIX, catalogabil in categoria anti sistem, il consider printre cele mai bune site-uri axate pe prezentare de documentare care te pun pe ganduri, majoritatea subtitrate in limba romana si urmate de analize ale realizatorilor respectivului site.

   Am cu ei o arie a parerilor comune foarte larga, dar acolo unde nu cadem de acord, ele sunt chiar diametral opuse … Aceasta pagina se doreste a aborda teme din ultima categorie si este un proiect demarat cu acordul ambelor parti in scopul de a ne prezenta fiecare cat mai bine argumentele intr-un spatiu cat mai vizibil cititorilor, invitati si ei sa participle. Din respect fata de un dialog civilizat nu vor fi acceptate comentariile injurioase ale cititorilor nici uneia din “ tabere “.

   Pana acum doua “ teme “ au suscitat controverse: Zeitgeist si Pavel Corut ( eventual in tandem cu Oreste ). Argumentele partilor le gasiti la:

 

ZEITGEIST II ( complet ) si Zeitgeist subtitrare in limba romana si analiza documentarului

 

   Respectiv:

 

CODUL LUI ORESTE ( mai multe emisiuni ) si Oreste , Pavel Corut , B1tv : Elogiu masoneriei , new age si Noii Ordini Mondiale

 

   Cu specificarea ca ultimul lor comentariu este:

 

Bine ar fi sa citeasca si Oreste acest blog.
Se pare ca Oreste chiar s-a dat cu masonii si din pacate si-a pierdut impartilaitatea si obiectivitatea. De cand l-a invitat pe Gelu Voican Voiculescu si Pe Olimpian Ungherea la emisiune am realizat si noi ca intr-adevar s-a dat cu ei (unii spun ca ar fi fost inrolat in Ordinul Templierilor). Pacat de el … din clipa aceea nu i-am mai urmarit emisiunile. Nu mai putem si nici nu o sa-i mai facem reclama aici pe blog. Pana la aceasta data a acestui articol a fost ok, dupa aceasta data a inceput fatish sa fie obedient masoneriei.
Documentarul la care faci referire aici
( raspunsul este pentru un comentator ) este si la noi pe blog aici http://fymaaa.blogspot.com/2008/12/secretele-interzise-ale-pmntului.html

 

   De aici incolo ma voi limita la a posta si eu doar la sectiunea „ comentarii „. Ii invit acum pe cei de la IESIREA DIN MATRIX sa demareze acest dialog pe orice tema considera ei ca este util sau sa continuam cele doua de mai sus.

 

   Doamne ajuta !

 

225 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. GabyS said, on martie 7, 2010 at 2:10 pm

    Imi este mila de tine mai Fulger… esti precum o oaie adormita care se crede singura pe camp. Cine esti tu sa crezi ca e o blasfemie daca vorbesti de alte civilizatii, ozn-uri, etc? cumva Dumnezeu tea creat numai pe tine ?(rau cu ego-ul asta), nici macar credinta nu stii ce este din pacate…

    Doamne ajuta!
    Bafta multa celor de la Matrix cat si lui Saccsiv pt curaj si munca depusa!
    mai este drum… pana se mai deschid oamenii la minte, dar in special la inima…

    Apreciază

    • Irina Elisabeta said, on iulie 4, 2021 at 12:06 pm

      De acord exista extratereștri însă se stie cine sunt aceștia de fapt, dracii. Este demonstrat acest lucru și de pr Cleopa căruia i-a văzut pe diavoli sub forma de farfurie zburătoare si omuleți verzi, însă când pr s-a apropiat de ei cu Sfintele si cu rugăciune au dispărut imediat. Pr Serafim Rose deasemenea confirmă faptul că ozn-urile sunt inselari dracesti. În Biblie nu soune nimic de alți locuitori ai altor planete, ci doar de pamantul nostru în care ar fi trebuit să fie Edenul, adică Raiul si de primii oameni creați de Dumnezeu Adam si Eva cărora după cădere li s-au născut fii si fiice timp de 900 de ani cât au trăit. Atâta tot. Dacă ar fi fost si alti oameni în univers ar fi spus în Biblie ca Adam și Eva au fost unii dintre primii oameni din Univers si ca exista mai multe Edenuri pe diverse planete. Ori nu este asa, la sfârșitul veacurilor totul se va transforma intr-un Cer nou si un pământ nou pe care vor locui cei drepți, adică pământul va redeveni Edenul din care protoparintii noștri au căzut de fapt pe care l-au transformat prin căderea în păcat într-un ținut al morții. Din momentul căderii tot Universul a cazut din veșnicie sub imperiul timpului, a cronologiei, a morții adică.

      Apreciat de 1 persoană

  2. Fulger said, on martie 23, 2010 at 8:10 pm

    GabyS tu crezi ca extraterestri sunt dumnezeii nostri tu crezi in ozn-uri ?Mai bine inainte sa comentezi parcurge blogul iesirea din matrix si uitate la documentarul cu ozn-uri care zic ca se afla in tablourile crestine facut de Leonardo etc. (eu nu sunt o oaie adormita sunt o oaie pacatoasa care doreste sa mearca pe calea mantuirii ) si inca ceva tu ce crezi ca extraterestri sunt frati nostri mai bine ai citi despre alister crowly supranumit ,, satanistul secolului xx,, si despre schita unui asa zis ,,maestru,, din tibet. Te rog sa ma ierti saccsiv daca am gresit cu ceva , Doamne ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

  3. EU said, on aprilie 15, 2010 at 7:38 am

    asa cum se spnea intr-un documentar, energia celor care urmaresc acest gen de siteuri, se risipeste in discutii contradictorii si de cele mai multe ori lipsite de finalitate. Este reusita celor care incearca sa ne transforme pe TOTI in sclavi moderni, care se pare ca reusesc in mare parte sa ne neutralizeze vointa si dorinta, care ii fac pe foarte multi sa existe nu sa traiasca. Imi pare rau ca nu pot cti chiar toate mesajele, sunt convins ca sunt multe la obiect si care analizeaza ceea ce se petrece in lume. Va rog sa nu considerati toate materialele ca fiind litere de legi, analizati-le prin prisma propriei personalitati si veti gasi mai mult adevar in ele. Toate apar ca fiind foarte documentate insa, multe sunt in asa fel concepute, incat ascund in spatele a 20% adevar, 80 % minciuna, reusind sa abata atentia de la calea corecta.
    Sper in niste discutii lipsite de caracterizari neprincipiale si care sa ne faca sa vedem mai limpede ceea ce trebuie vazut, nu ceea ce crede FIECARE ca este corect si demn de luat in seama. Nu am superlative pentru munca celor care se ocupa de acest site ,dar nutresc speranta ca din ce in ce mai multi isi vor pune adevaratele semne de intrebare….toate cele bune la toata lumea…

    Apreciază

  4. missedthetrain said, on septembrie 15, 2010 at 8:02 am

    Of, trebuie sa recunosc ca nu am reusit sa parcurg toata aceasta „discutie”. Dupa jumatate mi-a venit asa, un pic de sila, nu stiu, o fi fost vreun duh rau sau ceva. Sunt insa cateva intrebari pe care vreau sa le pun, fara sa jignesc pe nimeni, fara sa irit sau sa intru in cine stie ce polemici. Imi cer scuze de la inceput daca intrebarile au mai fost puse aici (si raspunsurile date).
    1. De ce sunt considerati budistii satanisti? Pentru ca promoveaza compasiunea si iubirea de natura, sau? De ce e credinta in reincarnare un pacat?
    2.De unde stiti sigur, absolut sigur, ca Adevarul este NUMAI la voi ( intrebare adresata celor care se contraziceau cu FreeYourMind) ?
    3.Unde e iubirea desavarsita pe care o promova Iisus cand se vorbeste de ‘frica de Dumnezeu’ ? Din experienta mea (limitata, ce-i drept, frica este un sentiment negativ).
    4.De ce nu este acceptata ideea ca Biblia ( pe care o recunosc ca pe o mare sursa de intelepciune, dar nu SINGURA sursa) poate fi intrepretata gresit ( citita ad-literam) sau chiar ca poate avea erori de traducere ?
    5. Cei care considera ca adevarul suprem se afla in crestinismul ortodox nu sunt un pic orgoliosi, mandri (nu e mandria unul dintre cele 7 pacate capitale?)
    6.De ce credeti ca Dumnezeu este o entitate separata de om? Nu spunea Iisus ca bate la poarta inimilor noastre si asteapta sa ii deschidem ? Nu inseamna asta ca El este DEJA in noi, dar ca trebuie sa ne eliberam de rautate si sa Il acceptam in strafundul sufletului?
    7. Am tot vazut referiri la Yoga, dar numai la cea „a lui Bivolaru’. Cred ca e un pic departe de yoga de la ‘mama ei’, asta pe care o condamnati voi.
    8.Pentru cei care sustine ca ‘in ziua de azi’ se lupta impotriva crestinismului: de mii de ani se lupta impotriva crestinismului, la fel cum si crestinismul a luptat impotriva altor religii.

    In concluzie trebuie sa spun ca sunt crestin, dar asta nu inseamna a nu accepta ca o bucata de Adevar se poate afla si la alte popoare. Si raman crestin pentru ca sustine iubirea atat de neconditionata, iubirea pana la sacrficiu, dar si pentru ca aici m-am nascut, aici imi este familia si o convertire la o alta religie m-ar rupe de radacinile mele ( asta explica, poate, sentimentul de usurare al celor care au trecut prin mai multe religii si s-au intors la crestinism, devenind (aproape) fanatici).

    Multa lumina si pace 🙂

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 15, 2010 at 8:08 am

      missedthetrain

      Esti crestini zici …

      Apreciat de 1 persoană

      • missedthetrain said, on septembrie 15, 2010 at 8:17 am

        Asta era raspunsul la intrebarile mele, sau?
        Dar, ca sa raspund, da.

        Apreciază

    • agerstress said, on septembrie 15, 2010 at 11:30 am

      Omul vrea un raspuns la intrebarile care-l framanta si cred ca merita sa facem un efort poate va fi si spre „luminarea” altora.
      Sa o luam metodic, punct cu punct:

      1) Nu-i consideram pe budisti satanisti ci inchinatori la idoli. Si-au facut dintr-un om idol si se-nchina la el. Siddhārtha Gautama Buddha a fost un om deosebit pentru vremea lui, un om care a pornit in cautarea adevarului de unul singur, fara nici o indrumare si dupa cum era de asteptat si-a atins limitele printr-o filozofie, in mare parte gresita, filozofie care avea sa devina pentru unii religie. Evolutia spirituala cunoscuta a lui Buddha s-a oprit undeva, odata cu sfarsitul vietii sale fara sa fi aflat (cel putin in timpul vietii) adevarul adevarat iar budistii fac greseala de a o considera desavarsirea absoluta demna de inchinare. Daca acest Buddha ar fi trait in vremuri mai recente si ar fi avut acces la invatatura crestina s-ar fi increstinat mai mult ca sigur cum a facut si Sundar Singh iar budismul nu ar mai fi existat.

      2)Nimeni nu detine adevarul in intregimea lui sub toate aspectele decat numai Dumnezeu. Nici noi nu pretindem ca detinem adevarul absolut ci doar ca este adevarat ceea ce marturisim, Cuvantul Lui Dumnezeu catre oameni.

      3)Atunci cand iubesti pe cineva nu-ti este frica sa nu-l superi, sa nu-i provoci suferinta sau dezamagire, sa nu-l pierzi? Vezi ceva negativ aici? Dar trebuie sa fie si teama in adevaratul sens al cuvantului. Un copil trebuie sa aiba si teama in fata autoritatii parintelui chiar daca-si iubeste parintele si chiar daca se stie iubit.

      4)Biserica ne-a avertizat mereu in privinta posibilitatii de a interpreta gresit Biblia la citire de aceea nu de literele ei trebuie sa te apropii pentru a intelege ci de Cuvantul scris in Ea, la nivel de intreg. Nu e suficient sa o citesti ca pe un roman politist, e nevoie sa te poti apropia de sensul „viu” al Cuvantului iar pentru asta e nevoie de sinceritate, lepadare de sine (nu intamplator deoarece nu trebuie sa cauti acolo ceea ce ti-ar place tie sa gasesti ci Adevarul asa cum este el) inima curata, rugaciune si chiar post.
      In privinta greselilor de traducere cum crezi ca poti sa nu atragi atentia Celui al carui Cuvant te apuci sa-l traduci, mai ales ca te vede, iar El sa te lase sa gresesti stiind cata sminteala poate provoca gresala respectiva?
      Mai exista si situatia in care unii oameni introduc in mod intentionat (fara sa asculte de porunca Lui Dumnezeu) modificari pentru a servi intereselor lor: sectantii tiparesc versiuni modificate pentru a fi in acord cu ereziile lor (aici este lipsa lepadarii de sine, cand in loc sa accepti Adevarul Lui Dumnezeu asa cu El l-a dezvaluit chiar daca esti in gresala fata de acest adevar, omul il modifica dupa propriile pofte) sau ecumenistii care tind sa modifice pasaje care „provoaca disensiuni si neantelegeri” cu evreii sau cu alte ineptii asazise religii pentru „armonizarea cultelor”. Daca ajungi sa alterezi adevarul pentru a-l uni cu minciuna asa de dragul unei „uniri universale” devii tradator,om fals si mincinos. Acestia vor primi negresit pedeapsa meritata pentru fapta lor.

      5)Despre adevar am vorbit la punctul 2. Mandria si ingamfarea si eu le-am combatut. Aceasta problema trebuie rezolvata dar nu in esenta Bisericii Ortodoxe pentru ca nu de acolo vine ci in constiinta credinciosilor si a celor care ii invata gresit la marginea invataturii crestine dupa metode mai mult rabinice decat apostolice.

      6) Dumnezeu chiar este o „entitate” separata de om (cu sensul ca existenta Sa nu este conditionata sub nici o forma de existenta omului) deoarece exista cu mult inainte de a exista omul, cum altfel ar fi putut sa fie Creatorul omului si a intregului univers care-l inconjoara pe om? In acelasi timp, la un anumit „nivel” suntem noi legati de Dumnezeu in permanenta dar aceasta legatura poate fi mai slaba sau mai puternica, mai clara sau mai confuza, partiala sau, la cealalta extrema, deplina sau poate fi chiar intrerupta.
      Bate la portile inimii deoarece nu trebuie sa acceptam doar legatura fizica (nu ma refer la fizica materiala) ci si legatura prin iubire.

      7) Invataturile yoga conduc spre ruperea armoniei si legaturii dintre trup si suflet. Mai mult, invataturile despre parasirea trupului pentru a atinge nu stiu ce stare de „perfectiune” te lasa vulnerabil la tot felul de duhuri necurate. Si astea nu sunt singurele aberatii otravitoare ale yoga. Spuneam undeva ca spre deosebire de crestinul care bate smerit la portile Cerului, yoga incearca sa intre prin efractie si nici macar nu nimereste poarta pe care vrea s-o „sparga” decat poate poarta gheenei.

      8) De vreo 2000 de ani cauta unii sa distruga crestinismul, mai multe mii n-au fost… 🙂
      Cei mai inversunati si mai motivati dintre prigonitorii crestinismului au fost si sunt evreii deoarece crestinismul ii dovedeste vrasmasi Lui Dumnezeu, le dovedeste fatarnicia si neascultarea. Ceilalti prigonitori o fac, pe de o parte, din fobie, o frica bolnava ca nu cumva sa se gaseasca pe sine in afara adevarului si dreptatii iar pe de alta parte, mai marii lor se tem sa nu-si piarda puterea (si alte beneficii care decurg de aici) asupra societatii lor. Crestinismul adevarat nu a atacat niciodata alte credinte sau convingeri ci a raspandit invatatura crestina in adevarul sau asa cum lumina nu ataca intunericul ci il lumineaza. Lucrarea celor care l-au inteles gresit si au incercat sa-l impuna cu sabia (cu exceptia cazurilor defensive in situatii critice la nivel de natiune – razboaiele de aparare ale lui Stefan Cel Mare de exemplu) nu a dainuit peste timp.

      Doamne ajuta!

      Apreciat de 2 persoane

    • Irina Elisabeta said, on iulie 4, 2021 at 12:36 pm

      De unde stim ca Adevarul este la noi? Păi din simplu motiv ca Dumnezeu este Cel Ce este din veci si este o Persona si nu ceva impersonal cum cred adepții religiilor orientale si pt ca Acest Dumnezeu, Hristos a binevoit sa se întrupeze personal ca sa ne arate Calea Adevarata. Dumnezeu fiind Creator absolut si nesupus si schimbării nu se poate sa mintă în privința propriei identități sau unora sa le spuna ceva, altora altceva aduca nu se poate unora sa se descopere personal, iar pe altii sa-i lase sa-l considere ceva impersonal sau nu stiu ce alte zeitati. Dumnezeu cu alte cuvinte nu se contrazice Sine Însuși ci este asa cum este din veșnicie. Exista insa si diavolul pe pământ care a semănat sămânță inselarii în care au căzut popoare întregi încă de la căderea protoparintilor noștri. Încă o problemă în privința religiilor orientale vs creștinism este faptul că la ei se crede că se poate atinge desăvârșirea prin ei înșiși ceea ce denotă mândrie , însă în realitate nu poti atinge mântuirea fără harul lui Dumnezeu, adică prin smerenie. Apoi pt un budist scopul este sa acela de a deveni nimic, in schimb.in creștinism scopul nostru pe pământ este creare unei relatii de dragoste intre noi ca si creație si Creator care se realizează doar printr-o relatie personala de dialog prin rugaciune neîncetată la care au ajuns sfinții si nu la meditatii prin care pot pătrunde tot felul de inselari si care nu constituie vreun dialog cu cineva ca de la persoană la persoană. Adevarul este doar unul singur, nu pot fi mai multe adevăruri. Dumnezeu sa va lumineze sa ajungeți sa înțelegeți care este Adevarul care va face liber după cum spune Hristos Dumnezeu Întrupat.

      Apreciază

  5. agerstress said, on septembrie 15, 2010 at 11:37 am

    Erata:
    offff… uitasem ca HTML-ul interpreteaza (8 cu paranteza dreapta) ca 8) .

    Apreciază

    • missedthetrain said, on septembrie 15, 2010 at 2:25 pm

      Inainte de toate as vrea sa multumesc pentru efortul de a-mi raspunde fara acuze.:)
      1) Mai sus scria de budisti ‘satanisti’, de aia mi s-a parut un pic dubios.Nu se inchina la idoli. Pentru ei ‘zeii’ sunt exact echivalentul nostru la ‘sfinti’, dar nu sunt Dumnezeu. Ma rog, asta este legat de interpretarea fiecaruia .
      2) Prin refuzul total al invataturilor altor religii, consideram ca noi stim deja destul ( cum zicea si FreeYourMind, cred ca e totusi bine sa iei din fiecare cate putin)
      3) Atunci cand iubesti cu TOATA fiinta, asa cum este iubirea de Dumnezeu, nu ai timp sa te gandesti la frica. E prea multa lumina. Frica apare cand ai unele indoieli. Expresia atat de cunoscuta ‘Te bate Dumnezeu’ mi se pare o porcarie prin care insuflam copiilor, inca de mici, ideea ca Dumnezeu „bate”, mai degraba decat Dumnezeu „e caldura si lumina”.
      4) Aha. Pai era un pasaj, prin Vechiul Testament, nu il stiu exact ( mea culpa) care zicea de ‘intoarcerea osandei’ ( poate stie cineva de aici mai bine). Aia nu suna un pic ca principiul karmei?
      5) Eh, trebuie rezolvata de la fiecare in parte, dar si Biserica isi are felia ei de tort
      6)Poate m-am exprimat eu gresit. Sufletul omului are o scanteie de divin. Nu trupul.
      7) Invataturile yoga doresc armonizarea trupului cu a sufletului. Ca nu degeaba ‘asanele’ alea sunt mai mult sau mai greu de facut ( cu trupul). Nu iese nimeni ‘din el’, ci se armonizeaza cu trupul, iar trupul cu Universul.
      8) Nici nu ma refeream la mai multe mii:)) Dar sa aruncam (din nou ) vina asupra evreilor imi suna a antisemitism si pe asta nu o inghit sub nicio forma ( la fel cum nu o inghit pe aia cu Illuminati/Bildeberg/altenumeasemenea sunt o organizatie de everei, evreii vrand sa distruga lumea, etc etc).
      Dar, in principiu, va multumesc ca macar v-ati dat osteneala de a-mi raspunde normal. Apreciez enorm asta :).
      O zi buna in continuare 🙂

      Apreciază

      • missedthetrain said, on septembrie 15, 2010 at 3:21 pm

        la 4). Noul Testament.Scuze.

        Apreciază

      • agerstress said, on septembrie 15, 2010 at 6:12 pm

        1) satanistii sunt destul de raspanditi in zilele noastre, s-or fi strecurat si printre budisti cativa poate stie cineva vreun caz… 🙂 De crestinism sigur nu se apropie niciunul.

        2) Cand vezi soarele pe cer cu cat te poate lumina in plus o lumanare mai ales daca e si stramba?

        3) N-ai inteles. Frica nu vine de la Dumnezeu ci din constiinta noastra incarcata.

        4) Ia-l asa cum este, nu ai pentru ce sa-i gasesti echivalenta in alta parte. Si lumina lumanarii seamana putin (in aparenta ca daca o iei la bani marunti ies la iveala si diferentele) cu lumina soarelui dar daca le pui „fata in fata” care pe care dovedeste? Am studiat si eu candva religiile si filozofiile lumii (in mare parte) crezand ca in fiecare s-ar gasi un sambure de adevar (la mintea mea de atunci…) si am descoperit ca singura invatatura completa si coerenta si care nu are nevoie de adaugiri este crestinismul.
        Toate celelalte credinte incep cu ceva bun (eventual doar in aparenta bun) si deviaza catre ceva fundamental gresit.

        5) nu biserica ci slujitorii bisericii („felia de tort”…) dar trebuie sa intelegem si faptul ca ei sunt tintele asupra carora rautatea actioneaza cel mai indarjit. Nu putem spune ca trecem noi prin atatea incercari si ispite prin care trece un preot. Trebuie sa ne rugam pentru integritatea lor. Ca exista si „lupi” in „piele de oaie” o stim. Au fost „plantati” acolo de catre iluminati…

        7) Yoga abordeaza principiul ascezei pornind de la o baza gresita si pe o cale gresita.

        ‘8)’ Nu „arunc” asupra evreilor mai mult decat adevarul, le spun ca au gresit, le spun ca gresesc si in prezent si sper sa fie spre indreptarea lor. Atunci cand voi vedea un evreu mantuit ma voi bucura nespus de mult pentru el nu pentru mine.
        In privinta iluminati si Bilderberg, masonerie, etc trebuie sa sapi mai adanc pentru a-ti face o imagine corecta.
        Doamne ajuta!

        Apreciat de 1 persoană

  6. missedthetrain said, on septembrie 15, 2010 at 6:24 pm

    1) Cred cu tarie ca (mai)toate religiile au puncte concentrice. Deci este posibil ca si budismul sa se apropie macar intr-unul dintre punctele astea de crestinism ( dorinta de a nu rani natura, semenii, etc)
    2) Soarele pe cer fiind crestinismul, nu? Pardon, crestinismul ortodox.Pentru ca noi asa credem: ca suntem ‘el ombilico del mondo’.
    3) De cate ori nu auzim despre extraordinarii oameni ‘cu frica de Dumnezeu’ ?
    4)Nu incercam sa ii gasesc echivalenta, insa poate fi o metafora 🙂
    5)’omul sfinteste locul’. calitatea unui grup este data de oamenii care apartin de el. Din pacate si in Biserica s-au strecurat lupii astia, si sunt multi.
    7) Care e acea baza gresita? Care e calea gresita?
    8) Si urmatorul pas este sa facem sapunel din cenusa de evrei ca sa fim siguri ca nu vor mai conduce lumea spre Iad?
    Multumesc inca o data 🙂

    Apreciază

    • missedthetrain said, on septembrie 15, 2010 at 6:28 pm

      Of, ce ti-e si cu uratu’ ala cu ochelari:)) Ma rog, era 8. acolo

      Apreciază

    • agerstress said, on septembrie 15, 2010 at 7:33 pm

      1) Daca se apropie intr-unul dintre puncte (iubirea aproapelui de pilda) asta inseamna ca nu sunt concentrice ci cel mult tangentiale :-). Degeaba ar avea ele un punct comun cu crestinismul daca le lipseste esentialul: Dumnezeu Cel Viu si Adevarat si mantuirea.

      2) Era o metafora, o pilda. Daca ai spus ca esti crestin, nu cred ca este necesar sa-ti explic crestinismul si nu cred ca ar trebui sa cauti explicatia la oameni. Mai insista asupra Bibliei.
      Daca erai evreu faceam un efort sa te scot la luimna si in aceasta privinta (dupa puterile mele…) ca rabinii nu le da nici o sansa.

      3) Am mai spus, nu este vorba de groaza de teroare este vorba de frica in sensul bun al cuvantului. Dictionarul limbii romane nu are ceva mai potrivit pentru a exprima aceasta stare sau sentiment.

      5) Si noi suntem vinovati de aceasta situatie.

      6) Asceza crestina este ca o intoarcere acasa dupa o lunga ratacire. Yoga este o aspiratie catre nimic, o goana catre nicaieri.

      ‘8)’ Sper ca glumesti cu sapunelul. Eu nu vreau sa omor evrei, Doamne fereste! Eu vreau sa aduc daca e cu putinta macar cativa la dreapta credinta, la mantuire, prin Iisus Hristos, Fiul Lui Dumnezeu, mai ales ca si Dumnezeu ii vrea intorsi la dreapta credinta pe fii ratacitori ai poporului ales de altadata. Sunt convins ca si ei isi doresc mantuirea doar ca nu pot sa o inteleaga altfel ar fi primit-o de la bun inceput.
      Din pacate diavolul le intuneca mintile si era de asteptat sa fie asa. Pe Dumnezeu nu-L poate atinge el pentru a se razbuna si nu-i ramanea la-demana decat sa se napusteasca asupra „poporului ales” pentru a-l terfeli si perverti. Este o reactie predictibila, nici nu e nevoie de vreo priofetie pentru a pricepe acest lucru. Si nici asta nu s-ar fi intamplat (nu i s-ar fi fost permis) daca evreii nu s-ar fi indepartat ei insisi de Dumnezeu.

      Apreciat de 1 persoană

      • agerstress said, on septembrie 15, 2010 at 7:36 pm

        erata:
        …(nu i-ar fi fost permis)…

        Incep sa obosesc… 🙂

        Apreciază

  7. missedthetrain said, on septembrie 15, 2010 at 7:47 pm

    mea culpa din nou cu punctele concentrice ( am stat prost de tot la geometrie :)) ). Si da, glumeam oarecum cu sapunelul. Era o trimitere la ce faceau nazistii prin lagarele lor.
    Daca e obositor, atunci am sa ma opresc cu intrebarile. Multumesc inca o data pentru efortul de a incerca macar si nu de a-mi da raspunsuri vagi de genul ‘Esti crestin, zici’. Voi continua sa studiez Biblia, dar asta nu ma impieidca sa nu studiez si alte carti sacre ( sacre pentru ei, sa nu fie neintelegeri).Simt nevoia unei priviri de ansamblu, pentru ca a condamna fara sa cunosti ( nu ma refer la nimeni, din nou, sa nu fie neintelegeri) mi se pare o greseala fundamentala de etica.
    Cat despre evrei, sustin ideea ca a rupte pe cineva din traditia sa este un pacat (pacat-act savarsit impotriva firii) si ca ne place sau nu radacinile noastre ( si ale musulmanilor) tot la ei se gasesc.
    Pace si iubire 🙂

    Apreciază

  8. missedthetrain said, on septembrie 15, 2010 at 7:47 pm

    mea culpa din nou cu punctele concentrice ( am stat prost de tot la geometrie :)) ). Si da, glumeam oarecum cu sapunelul. Era o trimitere la ce faceau nazistii prin lagarele lor.
    Daca e obositor, atunci am sa ma opresc cu intrebarile. Multumesc inca o data pentru efortul de a incerca macar si nu de a-mi da raspunsuri vagi de genul ‘Esti crestin, zici’. Voi continua sa studiez Biblia, dar asta nu ma impieidca sa nu studiez si alte carti sacre ( sacre pentru ei, sa nu fie neintelegeri).Simt nevoia unei priviri de ansamblu, pentru ca a condamna fara sa cunosti ( nu ma refer la nimeni, din nou, sa nu fie neintelegeri) mi se pare o greseala fundamentala de etica.
    Cat despre evrei, sustin ideea ca a rupe pe cineva din traditia sa este un pacat (pacat-act savarsit impotriva firii) si ca ne place sau nu radacinile noastre ( si ale musulmanilor) tot la ei se gasesc.
    Pace si iubire 🙂

    Apreciază

  9. valahul said, on decembrie 15, 2010 at 9:55 am

    Sunt un fan al vostru,faceti o treaba buna pentru oameni.sa va dea DUMNEZEU sanatate,sarbatori fericite,un an nou bun si LA MULRI ANI!

    Apreciază

  10. […] Dialoguri cu realizatorii site-ului IESIREA DIN MATRIX […]

    Apreciază

  11. DrumulCatreTineInsuti said, on ianuarie 27, 2014 at 3:23 pm

    Si aici am dat de voi , dragilor 🙂 .
    Pai ca sa vin si eu cu o completare la ce se discuta aici va invit sa vedeti ce am de zis aici, prin ”dialogul din pantec” http://psihoamuzament.blogspot.ro/2014/01/dialogul-din-pantec.html

    Apreciază

  12. Damian Elena said, on decembrie 14, 2016 at 10:03 pm

    Pe site-ul Iesirea din matrix se publica si informatii neortodoxe, deci…sa luam aminte.

    Apreciază

  13. Damian Elena said, on decembrie 14, 2016 at 10:19 pm

    Pavel Corut este un ateu care manipuleaza lumea si o duce spre pierzarea sufletului. I-am citit cartile si la un moment dat, cand vorbea despre gandirea pozitiva su autosugestie a zis ca la sfarsitul acestor exercitii vechile ganduri negative ni se vor risipi si vom vedea chiar un fel de aureola in jurul capului nostru aparand,,semn ca ne-am eliberat de vechea gandire si am ajuns un om nou, cu o noua gandire( dar ce fel de gandire?), un fel de nihilism, de diabolicism! Am trecut prin asta si m-am simtit exact invers decat spunea acest fals om, mi-a fost foarte rau din punct de vedere osihic si cand am mai citit si de asa numita aureola sau lumina care ne-ar aparea in jurul capului sau pe fata dupa aceste exercitii de autosugestie, atunci am descoperit ca ma aflam intr-o foarte mare inselatorie, deoarece, nu numai ca simteam un rau inconfortabil in mine, dar stiu ca NUMAI DUMNEZEU are aceasta aureola si sfintii sai care dupa o viata indelungata a practicarii nevointelor si poruncilor lui Dumnezeu se invrednicesc de aceasta lumina pe chip si NU PRIN AUTOSUGESTIE si ateism putem ajunge astfel! Acea lumina pe chip si acele autosugestii pe care acest sarlatan, Pavel Corut, le propune cititorilor sunt efectiv diabolice. Stim ca el e ateu si mai stim ca psihologia nu-i mai presus de invataturile Mantuitorului Iisus Hristos. Deci, va rog sa nu mai practicati sfaturile acestui sarlatan, Pavel Corut, va spun asta ca sa nu treceti prin ce am trecut eu. Doar credinta crestin ortodoxa lasata de Mantuitorul Iisus Hristos e singura cale de urmat, asa cum ne spune in Sfanta Scriptura Insus Mantuitorul”: Eu sunt calea, adevarul si viata”.

    Apreciază

  14. Mario said, on octombrie 20, 2022 at 8:45 pm

    Hi

    If you ever need Negative SEO or a de-rank strategy, you can hire us here

    https://www.speed-seo.net/product/negative-seo-service/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.