SACCSIV – blog ortodox

DIALOGURI CU EVREI

   Demarez acest proiect in ideea ca este mult mai util sa fie cat mai vizibil cititorilor acestui blog dialogul inceput la rubrica comentarii a articolului Craciun Fericit ! Daca timp de o saptamana el nu va continua din lipsa de interes al celor ce l-au initiat acolo, voi sterge aceasta pagina. Sunt invitati sa participe toti cei ce considera ca au ceva de spus, dar vor fi sterse comentariile injurioase ale oricarei „ tabere „. Reiau cele postate acolo:

ion adrian said, on decembrie 30th, 2008

Dle Saccsiv,
Te botez astfel caci nu stiu cum as putea altfel.
Te-am remarcat prin cele postate pe blocul parintelui Savatie unde l-am urmarit pe un mic ticalos numit Petru Clej care conduce(de fapt o conduce un semievreu Maier) si am si stopat blasfemiile dsale.
Am dus un mic razboi cu dlor la revista lor pe care n-o numesc ca sa nu-i fac reclama dar despre care poate ca vom mai vorbi.
Te felicit pentru extraordinarul efort facut.
Foaia de hartie are doiua fete.
Dupa ce voi citi tot ce ai adunat voi reveni.
Acum doar te intreb ceva: parintele Savatie spune ca pe noi “holocaustul romanesc” ne-a costat cca 20 miliarde euro(poate dolari) . De unde este aceasta cifra caci evreii pe un blog dau asemenea date dar numai despre germani:

http://www.claimscon.org/

Pana data viitoare un calduros si amical: LA MULTI ANI !

saccsiv said, on ianuarie 2nd, 2009

ion adrian

Unde a scris parintele Savatie aceasta ?

ion adrian said, on ianuarie 4th, 2009 at 9:00 pm (Modifică)

Parintele Savatie a scris despre acesata suma ca o consecinta a ordonantei de urgenta 31/2002l.

http://savatie.wordpress.com/2008/12/16/audienta-la-un-demon-mut-capitolul-3/

Desi acestea sunt cuprins intr-un text literar, tot parintele spune la discutiile de la acelasi fir, unde i-am pus si dsale aceiasi intrebare, ca intamplarile prezentate in carte sunt reale .

Si fiindca tot se vaita Clej ca acesta ordonanta binecuvantata ptr dlui nu a produs nici-un efect iata ca a produs, daca este adevarat ce se scrie la :

http://procespolitic.uv.ro/index.php?menu=32
ca poeziile lui Radu Gyr si multe altele sa devina “corpuri delicte”.

Se pare ca asta ne asteapta in viitor daca stapanii lui Clej si ai lui Maier vor castiga? Oare sa fie asa?
Eu inca nu sunt total convins, dar studiez cele prezentate si de care am aflat de curand intrand trimis de Clej la parintele Savatie(am spus acolo ), adica eu unul radeam de manifestarile anti mondializare cand le vedeam pe la stiri…

Numai bine si LA MULTI ANI in 2009.

ion adrian said, on ianuarie 4th, 2009 at

PS Din ce am mai vazut pe situl evreiesc referit privitor la europa de est este posibil sa fie ceva de ordinul milioanelor de EUR ceea ce este o cifra relativ neinsemnata.

Un evreu ratacitor said, on ianuarie 11th, 2009

Sa inteleg ca voi cei cu proliferarea nazismului si resuscitarea antisemitismului veti rezolva
mersul omenirii din Romania ?
Ion Adrian se auto proclama un soldat luptator cu o revista pe care nu o numeste tocmai ca se teme de o confruntare directa si ideatica.
Oare instigarea la crima si decimari va face onoare ?
Va sigur Domnule Ion Adrian ca nici Clej si nici Maier nu au nevoie de stapani ca Dvs. Sunt indeajuns de bine ca sa nu devina slugi.

saccsiv said, on ianuarie 11th, 2009 at 3:03 pm (Modifică)

Evreule ratacitor

La cine se refera pluralul cand zici: “ voi cei cu proliferarea nazismului „ ?

De mult timp combat ticalosia denumita national-socialism, motiv pentru care am primit chiar si raspunsuri dure si primitive de la, sa le zicem neo nazisti sau ceva de genul acesta. Vezi si comentariile la:

https://saccsiv.wordpress.com/2008/12/24/nazismul-partea-1-religia-nazismului-asemanari-contemporane-alarmante/

Ion Adrian iti va raspunde singur, eu iti spun ca nu sunt anti-semit sau mai corect spus : nu sunt anti evreu, caci semiti sunt si arabii. Israel a dat printre cei mai mari Sfinti ai ORTODOXIEI pe care ii cinstesc si la icoanele carora imi fac semnul crucii. Mai mult, multi dintre evrei se vor trezi din ratacirea lor actuala. Insa sunt folositi precum un zid concentric protector pentru ELITELE planetare, iar anti semitismul creaza legi anti anti semitism tocmai bune pentru acestia …

Theo said, on ianuarie 11th, 2009

Stimați politeiști,
Văd că din păcate nu vă cunoa
șteți proprile scrieri din Testamentul Grecesc unde al vostru zeu / idol analfabet, Isus Khristos nazarineanul, se laudă că a citit Scripturile, dar e vai și amar de el când le citează așa de prost și după ureche…un zeu care se respectă nu poate să facă asemenea greșeli majore că își dă cu firma-n cap.
Un asemenea zeu ar trebui pălmuit bine de tot….eu unul dacă vine acum Adonai Elohim
și îmi spune să mănânc de azi înainte carne de porc, îi dau două pereche de palme și-l trimit de unde a venit (oricum sunt absolut sigur că nu va veni, dar am spus-o la modul absurd).

Am și scris un articol pe http://www.acum.tv care sper să apară mâine despre idolul Khristos și ignoranța lui și cum se cam contrazice Testamentul Grecesc cu TANAKH-ul.

PS: stimate saccsiv puteți să vă faceți 10 mii de cruci la acei “sfinți” evrei, căci tot semiidoli vor fi, și tot nu veți avea nici măcare o singură conexiune cu Iudaismul practicat de ace “sfinți” pe care ați dori să-i revendicați.

Domnule Ion Adrian, nu suntem nici câini și nici pisici ca să avem stăpâni!!!! și asupra mea nici Dumnezeu nu are autoritatea să mă oblige în a-mi fi stăpân…sunt liber și eu ca și Dl Clej și Dl. Maier. Noi nu avem nevoie de stăpâni și nici de ciobani, căci nu suntem nici câini, nici pisic, nici purcei de Guinea și nici miorițe…spre deosebire de alți oameni care-și vor stăpânul un dulgher analfabet de acum două milenii.

Un evreu ratacitor said, on ianuarie 11th, 2009 at 9:26 pm (Modifică)

Domnule,
Ma refer la grupul din care face parte Domnul Adrian si pe care incearca sa-l antreneze in sagetile si adresarile sale. Se pare ca lumea o ia razna ca si in urma odata cu disocierea religiilor. Credeti ca daca sunteti ortodox sau crestin catolic sunteti superior dpdv moral altora ? Eu inteleg ca un profet ca Iisus a propavaduit binele general si nu razboiul inter religiios. De ce nu trebuie sa punem in fata perceptele umane si de convietuire sociala in armonie si pace ? Oare evreii izgoniti tot timpul va impiedica bunul mers al societatiilor Domniei Voastre ?

fernand said, on ianuarie 12th, 2009

domnul adrian este un mare luptator care bate campii pe mai multe forumuri?

   De aici mai departe si eu ma voi limita la a posta la rubrica de comentarii.

   Doamne ajuta!

 

625 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ADY said, on octombrie 11, 2011 at 10:07 am

    JIDANII DESPRE EI INSISI.INTERVIU DAT DE MONSTRUL ARIEL SARON IN 1982.

    ”Chiar daca-mi veti dovedi prin mijloace matematice ca actualul razboi din Liban este un razboi murdar si imoral, mie nu-mi pasa. Mai mult, chiar daca-mi veti dovedi ca nu am atins si nu voi atinge nici unul dintre scopurile noastre din Liban, ca nici nu vom crea un regim prietenos in Liban si nici nu-i vom distruge pe sirieni, sau chiar O.E.P., tot nu-mi pasa. Cu toate acestea, a meritat. Chiar daca Galileea va fi bombardata din nou de katiuse peste un an, mie putin imi pasa. Vom incepe un alt razboi, vom distruge tot mai mult si mai mult, pana au sa se sature.
    Spuneti-mi, le e cumva greu railor din aceasta lume? Daca cineva incearca sa se atinga de ei, oamenii rai ii taie mainile si picioarele. Vaneaza si prind tot ceea ce li se pare comestibil. Nu sufera de indigestie si nu sunt pedepsiti de Ceruri. Vreau ca si Israelul sa se inscrie in acest club. Poate ca atunci lumea va incepe in sfarsit sa se teama de mine, in loc de a-mi mai plange de mila. Poate vor incepe sa tremure, sa se teama de nebunia mea, in loc de a-mi admira nobletea. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru asta. N-au decat sa tremure, n-au decat sa ne declare un stat de nebuni. Sa le intre bine in cap ca suntem o tara salbatica, periculoasa pentru cei din jur, ca nu suntem normali, ca putem innebuni daca unul dintre copiii nostri e omorat – numai unul. Ca putem porni sa dam foc tuturor campurilor petrolifere din OM. Sa le fie clar celor de la Washington, Moscova, Damasc si din Beinjing ca, daca unul dintre ambasadorii nostri e impuscat, sau macar un consul ori chiar si cel mai neinsemnat functionar al ambasadei, vom incepe al treilea razbou mondial cat ai zice peste.
    Daca parintii vostri civilizati si cumsecade ar fi venit aici la timp si in loc de a scrie carti despre dragostea de oameni si de a canta “Asculta, O, Israel” in drum spre camerele de gazare, ar fi omorIt sase milioane de arabi aici, sau doar un milion, ce s-ar fi intamplat? Desigur, ar fi fost scrise vreo doua-trei pagini uracioase in cartile de istorie, am fi fost facuti cu ou si cu otet, dar am fi existat acum aici ca un popor de douazeci si cinci de milioane? Chiar si azi, sunt dispus sa ma ofer voluntar pentru orice treburi murdare in folosul Israelului, sa ucid oricat de multi arabi e necesar, sa-i deportez, sa-i expulzez, sa-i ard de vii, sa trag covorul de sub picioarele evreilor din diaspora ca sa-i oblig sa dea fuga la noi plangand. Chiar si daca asta inseamna sa arunc in aer vreo doua-trei sinagogi, pe ici, pe colo, putin imi pasa. Si nu ma deranjeaza daca, dupa ce mi-am facut treaba, ma traduceti in fata unui proces ca la Nurnberg si ma condamnati la inchisoare pe viata. Spanzurati-ma daca vreti, ca pe un criminal de razboi. Ceea ce nu intelegeti voi e ca treburile murdare ale sionismului inca nu s-au terminat, nici pe departe.” “””

    In 1978 Israelul a decis sa ocupe sudul Libanului. 25 de mii de soldati evrei intra in Liban cu scopul declarat de a distruge OEP.
    In incercarea Israelului de a distruge OEP, peste 6000 de case ale libanezilor au fost distruse, bombardamentele provocand aproximativ 2000 de morti in randul populatiei civile. Din punct de vedere tactic Israelul a fost infrant, retragerea trupelor OEP spre centrul Libanului impiedicand victoria teroristilor sionisti.
    Retragerea israeliana are loc in iunie 1978, controlul fiind cedat Armatei Libanului de Sud, condusa de maiorul Saad Haddad, un ofiter renegat din cadrul armatei libaneze care si-a infiintat propriai militie.
    In 1982 (anul in care interviul lui Sharon a fost luat), Israelul invadeaza din nou Libanului
    Invazia numita “Operatiunea Pace in Galileea”- trupele israeliene ajung pana in apropierea Beirutului.
    In urma luptelor, membri OEP au fost nevoiti sa paraseasca Libanul, insa trupele armatele israeliene au ramas in aceasta zona pana la semnare tratatului de retragere a fortelor, in anul 2000.

    Apreciază

  2. Petru Clej said, on octombrie 24, 2011 at 4:45 am

    SIONISM, ANTISIONISM, POSTSIONISM (I), de Lucian Zeev Herșcovici, http://www.acum.tv/articol/40459/

    Mesaje din infern – Tereza Mózes în lagărul de la Stutthof, de Andreea Ghiță,

    Israelul după Gilad Shalit, de Eva Galambos, http://www.acum.tv/articol/40363/

    Votați în sondajul revistei ACUM – Ce părere aveți despre sionism? http://www.acum.tv/sondaj/

    Apreciază

  3. Petru Clej said, on noiembrie 22, 2011 at 12:06 pm

    Avangardişti evrei, “venetici”, sau români?
    http://www.acum.tv/articol/41919/

    Cărţi despre Holocaust
    http://www.acum.tv/articol/42119/

    Ce rol a jucat religia creștin-ortodoxă în istoria românilor – votați î sondajul revistei ACUM
    http://www.acum.tv/sondaj/

    Apreciază

  4. Petru Clej said, on noiembrie 28, 2011 at 7:19 am

    Premierul Emil Boc la Ierusalim, Zelea Codreanu și Antonescu renasc la București
    http://www.acum.tv/articol/42475/

    Apreciază

  5. Petru Clej said, on noiembrie 30, 2011 at 11:42 pm

    Sonia Palty denunță cartea despre Ion Antonescu scrisă de Teșu Solomovici
    http://www.acum.tv/articol/42667/
    Holocaustul din Transnistria – o supraviețuitoare dă o replică negaționiștilor
    http://www.acum.tv/articol/8125/
    Nu avem voie să uităm
    http://www.acum.tv/articol/10976/
    Supraviețuitorii Holocaustului antonescian se destăinuie: Esther Golbelman (I)
    http://www.acum.tv/articol/16961/
    Iadul de la Bogdanovka – un Auschwitz antonescian
    http://www.acum.tv/articol/17087/
    “Șase tineri evrei au fost îngropați de vii în fața noastră” – inteviu cu Șabs Roif, supraviețuitor al Holocaustului din Transnistria (I)
    http://www.acum.tv/articol/10523/
    “Am fost în groapa cu morți timp de o noapte” – interviu cu Șabs Roif, supraviețuitor al Holocaustului din Transnistria (II)
    http://www.acum.tv/articol/10505/
    “Se neagă Holocaustul, se zice că ‘jidanii au născocit’. “- interviu cu Șabs Roif, supraviețuitor al Holocaustului din Transnistria (III)
    http://www.acum.tv/articol/10604/
    Mărturii cutremurătoare despre calvarul din Transnistria, interviu cu Lida Burihovici-Havas (partea I-a)
    http://www.acum.tv/articol/18062/
    Mărturii cutremurătoare despre calvarul din Transnistria, interviu cu Lida Burihovici-Havas (partea II-a)
    http://www.acum.tv/articol/18373/
    Mărturii cutremurătoare despre calvarul din Transnistria, interviu cu Lida Burihovici Havas (partea III-a)
    http://www.acum.tv/articol/18664/
    Mărturii cutremurătoare despre calvarul din Transnistria, interviu cu Lida Burihovici Havas (ultima parte)
    http://www.acum.tv/articol/18895/
    Un evreu comunist deportat de Antonescu la Vapniarka se destăinuie
    http://www.acum.tv/articol/17000/

    Apreciază

  6. Radu Humor said, on decembrie 2, 2011 at 8:54 pm

    Domnule !
    Daca nu procedezi la fel cum face si belitul asta de Petru Clej care nu permite pe blogul lui decat ce-i convine sa stii ca pierzi mult din credibilitate !
    Ce Dumnezeu parca lucrati amandoi la doua maini !
    Chiar orice mizerie a lui este lasata aici pe blog ?
    La el nu indrazneste sa puna orice, dar aici se simte ca-n Israel !

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on decembrie 3, 2011 at 3:25 am

      Radu Humor

      La acest articol ii permit.

      Apreciază

      • Radu Humor said, on decembrie 3, 2011 at 4:00 pm

        Pai de ce sa-i permiteti ?
        Ca el sustine ca nu-i evreu !
        Si titlul e ” Dialog cu evrei”…., deci discutam noi romanii cu ei !
        E vrei, nu vrei, un dialog 😆
        Si asta pana la urma ce-i ?!

        Apreciază

  7. Radu Humor said, on decembrie 2, 2011 at 9:01 pm

    Radu Humor: (30-11-2011 la 14:48)
    Comentariul tău e în așteptare.
    Mda!
    Dumnezeu nu bate cu bota si nici nu poate rabda la nesfarsit minciunile si exagerarile unora, care sunt in stare de orice numai sa mai iasa un banutz !

    “…cum sa inteleg faptul ca aduceti intotdeauna in discutie temnitele comuniste chiar daca articolul de fata se refera la alt subiect? Este cumva refelxul national “ba p-a ma-tii”? ”
    Nu , domnule ! Este firesc sa va aducem aminte ( de fapt stiti, dar va faceti ca nu stiti !) ca toate grozaviile pe care le-au trait romanii se datoreaza in principal unor semeni de ai vostri care au adus pe tancuri un comunisml si au impus prin teroare si crime un regim de distrugere in masa, mai ales a elitei intelectuale romanesti (ca sa poata pune in loc niste primitivi ca Roler, Beniuc, Breslasu, Casian, Desliu s.a., care s-au ocupat de istoria si cultura romana, cu “rezultate” care se simt si acum ), iar prin alte cozi de topor, ca Ana Pauker, Draghici si toti ceilalti criminali pe care mi-e si scarba sa- i reamintesc au desavarsit criminal distrugerea fibrei nationale romanesti. Ca au facut-o ajutati si de niste nemernici romani ca Gheorgheu Dej, Petru Groza si ceilalti ( Patrascanu a fost ucis tot la comanda lor numai pentru ca a indraznit sa spuna ca e roman, inainte de a fi comunist !)
    Ganditi-va care ar fi fost soarta Romaniei cu Patrascanu in loc de cei pe care i-ati cumparat ( voua va datoram ca un semidoct ca Gheorghiu Dej a fost impus in fruntea unei tari cu sute de mii de intelectuali (cu care ati infundat puscariile !), ca sa nu mai vorbesc de cel care i-a urmat, care insa a defectat si l-ati lichidat si pe asta !
    Daca Maresalul Ion Antonescu este un criminal de razboi, asa cum il considerat voi, aflati ca ai vostri , Pauker, Draghici si cu ceilalti sunt criminali de pace, dar au la activul lor crime si mai numeroase, dar in comparatie, cu efecte mult mai devastatoare :
    Aia au stiut sa atace fiinta neamului romanesc la varfurile ei cele mai elevate !

    P.S. Un partid adus (comunist), sustinut si impus de voi care avea vreo 900 de membrii a reusit sa se impuna prin crima si teroare si sa castige alegerile, dupa care a urmat prapadul !
    Si voi veniti acum sa ne cereti, in tara la noi, socoteala pentru suferintele voastre ( crezand ca noi le-am uitat pe ale noastre ?!), pe un ton vehemant si dispretuitor, exact cum fac alti alogeni care-si trimit un puradel la inaintare sa se ia de cineva si dupa ce-l pocneste omul, sar toti tiganii la bataie si-l lasa pe bietul om fara nimic, furandu-i tot !
    Daca asa procedati, n-are rost sa va mirati de urmarile obrazniciei si nesabuintei voastre !

    Din fericire , Tesu Solomovici prin a lui lucrare de mare tinuta “Maresalul Ion Antonescu- o biografie “demonstreaza ca nu toti evreii sunt la fel !
    Si daca il acuzati pe el ca ar minti pentru bani, de ce sa nu credem si noi ca altii in frunte cu Wiesel n-ar fi facut-o pentru acelasi motiv ?!
    Mai ales ca la mijloc era vorba de sume de miliarde de dolari (despagubiri pentru holocaust), nu de cativa leuti pe care il acuzati pe Tesu ca i-ar fi primit de la niste bieti romani

    Crezi ca a aparut ?
    Ba ma mai si injura ca la usa cortului !

    Apreciat de 1 persoană

  8. Radu Humor said, on decembrie 3, 2011 at 9:44 am

    Esti milos, domnule !
    Iti zici ca sa castige si el un ban ca-i de-al nostru, nu ?!
    Ti-e mila de dracu …..

    Apreciază

  9. Radu Humor said, on decembrie 3, 2011 at 1:37 pm

    @ Petre Clej :
    „Cine ma plateste si mai ales care este sursa acestei acuzatii calomnioase?”

    Nu credeam ca esti atat de fraier si mizerabil sa-ti injuri in asa hal neamul tau !
    Si inca pe gratis 🙄
    Dar dupa cat pari de neutorat si redus mintal printre alde Vlad si Stefan nu-i exclus ca
    s-o faci si gratis :
    Doar din placere !

    Apreciază

  10. Radu Humor said, on decembrie 3, 2011 at 3:35 pm

    virgil ciuca: (2-12-2011 la 08:44)
    Comentariu slab evaluat . Daca doriti sa-l cititi, apasati aici.

    Pentru Dl Feldman….

    personal nu cred ca exista evrei de “origine romana” ci evrei originari din Romania” altfe nu ar mai fi evrei! tot asa cum nu pot fi romani de origine evreiasca sau romani de origine israeliana sau romani de origine americana! ci sunt romani originari din nu stiu ce tara a lumii, inclusiv din Israel

    De retinut ca totusi Domnul Tesu Solomovici a avut acces la “documente” la care un cercetator de “origine romana” ar fi ajuns forte foarte greu! Gresec cumva?

    Este bine ca in analizele “antiromanesti” sa se tina cont si de necazurile aduse poporului roman de grupuri minoritare care ne-au fost impuse! fie de marile puteri fie de “evenimente nefiresti”! cititi si pe Eminescu ca oricum el nu era antisemit si nici legionar..

    Oare de ce evreii din teritoriile de rasarit ale Romaniei luptau “de buna voie si nesiliti de nimeni” impotriva poporului roman! ei nu au comis crime impotriva romanilor!

    Sper ca se va da si o lege prin care sa fie condamnat si “antiromanisnmul” indiferent de originea autorilor…

    Se uita ca locotenentul Ion Antonescu a tras cu tunurile in 1907 impotriva taranilor romani ca sa apere interesele unor arendasi straini printre care si evrei!

    da pentru asta il pot condamna si eu pe Antonescu dar nu pentru ca a ordonat “Romani treceti Prutul…” pentru ca Basarabia si Bucovina trebuiau sa fie reunite cu tara!
    de ce sunt si acum destui minoritari si nu neaparat rusi sau ucraineni care continua sa ne puna bete in roate in tentativa de Reintregire a Romaniei?!

    Si asa precum Romania si-a deschis de voie de nevoie portile pentru minoritarii nedoriti in alte parti de lume ar fi bine sa procedeze acum si israelul la fel fie cu romani, fie cu arabi fie cu africanii sau indienii care cauta o viata mai buna!

    Virgil Ciuca

    Un comentariu decent si cu bun simt (s.m.)

    Apreciază

  11. Radu Humor said, on decembrie 3, 2011 at 3:52 pm

    Si iata si raspunsul ipochimenului ?!
    Care dovedeste ura si tarele intelectuale ale mercenarului sionist :

    Petru Clej: (2-12-2011 la 16:42)
    Comentariu slab evaluat . Daca doriti sa-l cititi, apasati aici.

    „personal nu cred ca exista evrei de “origine romana” ci evrei originari din Roman ca altfe nu ar mai fi evrei! tot asa cum nu pot fi romani de origine evreiasca sau romani de origine israeliana sau romani de origine americana! ci sunt romani originari din nu stiu ce tara a lumii, inclusiv din Israel”

    Domnule Ciucă, în România Mare, de care faceți mare cauză pe forumul plin de ultranaționaliști, legionaroizi și fascistoizi pe care-l freventați, erau evrei de limbă română, de limbă maghiară, de limbă germană, de limbă rusă, etc, care erau foarte diferiți unii de alții, chiar dacă erau originari din România.

    „De retinut ca totusi Domnul Tesu Solomovici a avut acces la “documente” la care un cercetator de “origine romana” ar fi ajuns forte foarte greu! Gresec cumva?”

    Greșit. Raportul Comisiei Wiesel, alcătuită și din cercetători din Israel, este întocmit cu precădere din documente din arhivele de stat ale României, docuemnte la care nu știu dacă propagandistul antonescian Teșu Solomovici a avut acces (sau a vrut să aibă acces).

    „Este bine ca in analizele “antiromanesti” sa se tina cont si de necazurile aduse poporului roman de grupuri minoritare care ne-au fost impuse! fie de marile puteri fie de “evenimente nefiresti”! cititi si pe Eminescu ca oricum el nu era antisemit si nici legionar..”

    Domnule Ciucă, de la Eminescu până azi a avut loc Holocaustul. Ce era acceptabil pe vremea lui Eminescu – discriminarea și incitarea la ură etno-rasială și religioasă – a devenit azi delict penal.

    „Oare de ce evreii din teritoriile de rasarit ale Romaniei luptau “de buna voie si nesiliti de nimeni” impotriva poporului roman! ei nu au comis crime impotriva romanilor!”

    Care evrei? Sutele de mii care trăiau acolo? Femei, copii, bătrâni, deportați și nimiciți la ordinul lui Antonescu? Chiar nu aveți curiozitatea să citiți articolele recomandate, scrise de Sonia Palty, supraviețuitoare a lagărului morții de la Bogdanovka, aflat sub autoritatea bestiilor antonesciene Modest Isopescu și Aristide Pădure?

    „Sper ca se va da si o lege prin care sa fie condamnat si “antiromanisnmul” indiferent de originea autorilor”…

    “Se va da o lege”? Există o lege care pedepsește incitarea la ură interetnică așa cum faceți dumneavoastră, după cum legea 107/2006 incriminează negarea Holocaustului și apologia persoanelor condamnate pentru crime împotriva umanității, de pildă Ion Antonescu.

    „Se uita ca locotenentul Ion Antonescu a tras cu tunurile in 1907 impotriva taranilor romani ca sa apere interesele unor arendasi straini printre care si evrei!

    da pentru asta il pot condamna si eu pe Antonescu dar nu pentru ca a ordonat “Romani treceti Prutul…” pentru ca Basarabia si Bucovina trebuiau sa fie reunite cu tara!”

    Nu. Antonescu a fost condamnat pentru crime împotriva omenirii, sentință confirmată în 2007 de Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

    „de ce sunt si acum destui minoritari si nu neaparat rusi sau ucraineni care continua sa ne puna bete in roate in tentativa de Reintregire a Romaniei?!”

    Întrebare năroadă a unui iredentist care luptă pentru un țel iluzoriu. România are un tratat bilateral de recunoaștere a frontierelor cu Ucraina, iar Republica Moldova este un stat independent căruia nu-i decid soarta o mână de fascistoizi. În plus, ca țară membră a Uniunii Europene, România are obligații față de această uniune și nu-și poate permite aventuri expansioniste.

    „Si asa precum Romania si-a deschis de voie de nevoie portile pentru minoritarii nedoriti in alte parti de lume ar fi bine sa procedeze acum si israelul la fel fie cu romani, fie cu arabi fie cu africanii sau indienii care cauta o viata mai buna!”

    Off-topic, din partea unui antisemit, xenofob și rasist.

    Slab evaluat. Îți place sau nu:

    Apreciat de 1 persoană

  12. Petru Clej said, on decembrie 10, 2011 at 9:32 am

    Reflexele pavloviene ale antisemiților și negaționiștilor, http://www.acum.tv/articol/42891/

    A venit vremea ca România să dezincrimineze negarea Holocaustului, http://www.acum.tv/articol/42882

    Volumul “Mareşalul Ion Antonescu, o biografie”, în dezbaterea Parteneriatului pentru Combaterea Antisemitismului, de Eva Galambos, http://www.acum.tv/articol/42807/

    In Memoriam Leon Volovici (1938-2011), de Rafael Vago, http://www.acum.tv/articol/42698/

    Mama mea, Sara Székely, s-a dus să moară puţin…, de Andrea Ghiță, http://www.acum.tv/articol/42773/

    Apreciază

  13. Petru Clej said, on decembrie 12, 2011 at 9:30 am

    O bibliografie pentru negaționiștii Holocaustului și antisemiți (și pentru alții) http://www.acum.tv/articol/43266/

    Apreciază

  14. Petru Clej said, on decembrie 20, 2011 at 6:26 am

    Comerț cu evrei pe ruta București-Ierusalim, de Vlad Solomon, http://www.acum.tv/articol/43714/

    Ce rezultate are aplicarea legii privind negarea Holocaustului?, http://www.acum.tv/articol/43710/

    Apreciază

  15. Petru Clej said, on decembrie 28, 2011 at 3:05 pm

    Ați fi de acord cu o eventuală solicitare de despăgubire de către România a evreilor care au trebuit să plătească pentru a putea emigra? Votați în sodajul revistei ACUM http://www.acum.tv/sondaj/

    Apreciază

    • Radu Humor said, on decembrie 28, 2011 at 3:20 pm

      Se zice ca demult tare, Mos Craciun se imbata strasnic si cand veni la el ingerasul cu un pom impodobit pe care trebuia sa-l duca la copiii cuminti, bietul mos ii spuse ca in acea zi a avut numai ghinioane : i s-a stricat sania, i-au alunecat renii intr-o prapastie, de ciuda s-a imbatat, e obosit si ca nu mai merge nicaieri !
      – Si eu ce sa fac acum cu bradutul, intreba ingerasul ?
      – Bagati-l in fund si scuteste-ma odata !
      Se spune ca de atunci unii brazi au in varf daca nu o stea, macar un ingeras !
      V-am spus bancul cu bradutul pentru ca tot asa ar trebui sa procedeze si Petru Clej cu articolele lui, pe care nu i le mai citeste nimeni : sa si le bage in fund, iar aia ce-l platesc sa-si bage banii in alte afaceri , mai banoase !
      Daca nu vor sa si-i bage tot acolo

      P.S.
      Cat de mizerabil sa fii ca sa pui astfel de intrebari unor romani ?!
      Sau, ma rog, cat de prost ?!
      Cretinii astia numai bani vad in fatza ochilor…..

      Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 28, 2011 at 5:50 pm

        Radu Humor

        Bancul e necrestin.

        Apreciază

  16. Radu Humor said, on decembrie 28, 2011 at 3:31 pm

    Da’ voi mai criminalilor ati fi de acord sa platiti despagubiri pentru toate crimele, furaciunile si
    inselaciunile si distrugerile pe care le-ati facut impotriva acestui neam care v-a oplosit si v-a suportat de secole ?
    Sau vreti sa va platim si taxe de stationare pe pamant romanesc :mrgreen:
    Numai ca acum, daca nu mai sunt prea multi romani pe care sa-i puteti pacali, ati ales cealalta varianta :
    Sa cumparati cateva cozi de topor, tradatori de neam si tara, care sa va ajute la furat
    ce-a mai ramas din tara asta !
    O cautati cu lumanarea si va veti trezi cu farurile intre ochi !

    Apreciat de 1 persoană

    • Radu Humor said, on decembrie 28, 2011 at 6:25 pm

      Stiu !
      Bancul nu-i crestin !
      Dar nici Petru Clej..
      De aia i l-am spus, dar mai ales pentru ca i se potriveste 🙄
      Sper …sa i se potriveasca !

      Apreciat de 1 persoană

  17. Petru Clej said, on ianuarie 3, 2012 at 10:47 am

    Extrema dreaptă românească își arată chipul hidos http://www.acum.tv/articol/44396/

    Apreciat de 1 persoană

    • Radu Humor said, on ianuarie 3, 2012 at 12:01 pm

      Ce-i Petrica ?
      Desi continui sa strigi in continuare :
      – Lupul, adica legionarii !!!,
      nu prea te mai cred multi !
      Greu si urat iti mai castigi painea amice !
      Spunea cineva aici de cum ai sa-ti privesti in ochii proprii urmasi ?!
      Probabil o sa fii nevoit sa tot porti ochelari fumurii, imprumutati de la aia care te manevreaza din umbra si a caror imagine va ramane tot timpul cu acei ochelari, cu care spera sa ramana necunoscuti.
      Si e si normala dorinta lor, dar vad ca si a ta !

      P.S. De ce ti-ai scos poza ? Iti era rusine sa te privesti in ochi ?!

      Apreciat de 1 persoană

  18. Petru Clej said, on ianuarie 3, 2012 at 10:49 am

    CRĂCIUN ÎN ȚARA SFÂNTĂ, VĂZUT DE UN EVREU DIN IERUSALIM, de Lucian Herșcovici, http://www.acum.tv/articol/44216/

    Apreciază

  19. Radu Humor said, on ianuarie 9, 2012 at 3:47 pm

    Ce manipulare ordinara ?!
    In primul rand ai jignit grav trei dintre cele patru etnii aduse in discutie si ti-ai tras precum tiganul niste aprecieri deosebit de favorabile pentru tine :
    T.B. :
    „Bineinteles, ma interesau “clase de echivalenta” ceva mai consistente (din punct de vedere intelectual) decat stereotipurile lipsite de continut de genul “israelienii sunt hiper activi si zgomotosi”, “canadienii sunt in general cam relaxati”, “germanii beaut toti bere la micul dejun si mananca numai bratwürst” iar “francezii sunt toti mancatori de broaste”.
    Ai fi meritat macar cate un scuipat de la fiecare dintre cei jigniti, poate din prostie, poate nu ?! (neamt, francez, canadian) si un pup pe frunte, sau ma rog in alta parte, de la unul de-al tau.
    Pentru ca principala voastra „calitate” nu-i aceea ca sunteti” hiper activi” (poate in pat !) sau „zgomotosi”, ci aceea ca sunteti obraznici si ca pute urat dupa voi ( probabil de la transpiratia ce urmeaza hiper activitatii!)!
    Cand spui neamt, spui ordonat, disciplinat muncitor,nu ca bea bere pana si la micul dejun !, cand spui canadian spui om calm si intelegator, cumpanit in toate, iar cand spui broscar te gandesti la italian, nu la francez, care este cunoscut ca un iubitor de suse si pervers in sensul bun al cuvantului !
    Asa ca daca vrei sa-ti pui in aplicare gaselnita, arata-le si comentariul meu( pe care-l sfatuiesc pe Clej sa-l lase sa apara, in caz contrar ii interzic sa-mi tot dea linkuri cu acest Acasa al lui din deplasare !) si dupa ce te speli in urma raspunsurilor primite , revino cu continuarea la articol !

    Apreciază

  20. Radu Humor said, on ianuarie 9, 2012 at 4:02 pm

    Baga si asta :

    „Gabriel Cadis, liderul Asociatiei Crestinilor Ortodoxi din Jaffa, partea sudica, antica, a orasului israelian Tel Aviv, a fost ucis, in timpul unei procesiuni religioase prilejuite de Nasterea Domnului, dupa calendarul vechi, de catre un atacator imbracat ca Mos Craciun.”
    Vedeti-va barna din ochi si lasati incitarile astea care vor sa va legitimeze, ca sa primiti in continuare bani pentru niste soparle aruncate, cum ca romanii sunt antisemiti !
    V-am spus ca voi o cautati cu lumanarea si pana la urma va veti trezi ca ala de la gura tunelului cu farurile locolotivei intre ochi !
    Vedeti-va de treaba, ca pentru asemenea defaimare si insulta a romanilor cum face acest prapadit de TB exista legi si la noi, care sa pedepseasca asemenea ordinarii !

    Apreciază

  21. Radu Humor said, on ianuarie 10, 2012 at 3:42 pm

    Bai Clej
    Cine te-a invatat pe tine sa fii asa obraznic si lipsit de maniere ?
    Si pe deasupra si mincinos cat incape ?
    Pai daca Tesu e gazetar de mana a treia , tu-ti dai seama
    cam de ce mana esti , bai jagardea ?
    Care pentru o mana de bani, mananci kk cu pumnul !
    Sa nu te mai prind ca-mi trimiti kkturi de astea de ale tale sau ale sefilor tai, ca-s la fel de mincinosi si manipulatori ca si tine. E ultimul mesaj pe care ti-l trimit, doar n-am sa contribui si eu la finantarea ta, ca daca nu faci rost de antisemiti, ca sa-ti justifici salariul esti in stare sa-i faci tu antisemiti pe mayer sau pe asta care-si tot da gauri in fund cu burghiul, poate-poate observa ca-i vine (de-acolo) mintea la cap !
    Ca pe Tesu deja l-ai facut 😆
    Cand ramai ca blegu’ fara replica e tare usor sa banezi, numai ca tot banand ai ajuns sa stai de vorba doar cu astia ca al de tine si rezultatele se vad !
    Dar daca mai esti inca platit sa-mi multumesti si mie, cu ale carui replici fugi repede sa le arati sefilor tai cersind sa te plateasca mai departe !

    Apreciază

  22. ion adrian said, on ianuarie 10, 2012 at 9:43 pm

    Saccsiv,
    Am primit prin mail acest interviu al prof Coja. Este prea mare sa-l postez dar daca-l gasesti si te intereseaza poti sa-l pui tu:

    „Un milion de evrei urmează să devină con-cetăţenii noştri aici în ROMÂNIA
    Au de gând să ne transforme… ÎN PALESTINA!

    Interviu luat profesorului Ion Coja „

    Apreciază

  23. ion adrian said, on ianuarie 10, 2012 at 10:04 pm

    Poate a gresit-o, dar totusi o documenteaza . Ref la speriat, vorba lui Mircea din Scrisoarea a treia. 🙂

    Apreciază

    • Radu Humor said, on ianuarie 11, 2012 at 8:24 am

      E vorba probabil de cei care trebuie sa mai vina.
      Ca aproape un milion sunt deja la posturi .
      SI nu vin ca inainte cizmari, blehari (tinichigii), ceasornicari, bacani sau buticari…
      Se construiesc, mai bine zis isi construiesc cartiere de lux pe care le vor folosi in exclusivitate, asa ca s-ar putea sa apara si zidurile, ca sa se simta ca acasa 😉

      Apreciază

  24. Radu Humor said, on ianuarie 11, 2012 at 3:22 pm

    Cititi ceva foarte interesant in legatura cu
    „Misterele Aeroportului Denver” pe blogul domnului Ioan Liviu Stoiciu .
    La ultima postare este un link trimis de dl E Axinte cu acest titlu.
    Nu pot sa dau linkul ( nu ma pricep) dar merita vazut !

    Apreciază

    • ion adrian said, on ianuarie 11, 2012 at 7:03 pm

      Am gasit blogul lui Liviu(pe vremuri ne-am cunoscut) dar acolo sigurii sau aproape singurii combatanti esti dta ci un domn Mihaescu(OM)dar nexam Axinte cu Denver .
      Daca nu poti copia linkul scrie aici primul cuvant din el ca asa il gasesc pe google. 🙂

      Apreciază

  25. Radu Humor said, on ianuarie 11, 2012 at 7:10 pm

    http://www.liviuioanstoiciu.ro/2012/01/basescu-are-timp-pana-in-2014-sa-puna-in-aplicare-solutia-finala-saracind-romanul-si-taindu-i-accesul-la-sanatate-despre-vanatoare-de-florin-dochia/misterele-aeroportului-denver/
    Pe la jumatatea postarii apare si linkul care chiar asa se cheama „Misterele Aeroportului Denver”
    si e scris cu alta culoare (albastru spre verde)

    Apreciază

  26. Radu Humor said, on ianuarie 11, 2012 at 7:12 pm

    E si mai simplu : dand link te duce exact acolo unde este un dreptunghi pe care trebuie sa dati clik !

    Apreciază

  27. Radu Humor said, on ianuarie 11, 2012 at 8:56 pm

    Saccsiv avet dreptate : Au ramas pozele , care aici sunt si mai clare, dar acolo e prezentat totul in detaliu.
    Si-ti poti da seama pana unde ii duce mintea pe astia :mrgreen:
    Mai ales ca acolo explica cele doua explozii care au avut loc si au fost considerate cutremure !
    E interesant si merita vazut !
    mai ales ca am verificat si se deschide de aici, de unde v-am aratat la 7:10 si mai apoi la 8:52

    Apreciază

  28. ion adrian said, on ianuarie 12, 2012 at 9:06 pm

    Dau click degeaba ca apare eroarea 404 iar cand am ajuns la Stoiciu nu se deschidea Denverul .
    Oi avea eu interdictie de la NOM 🙂

    Apreciază

  29. ion adrian said, on ianuarie 12, 2012 at 10:00 pm

    Oricum se gaseste pe google 🙂
    Am citit, ce sa zic?, se poate citi si ce spune zugravul acelor picturi murale.

    Apreciază

    • Radu Humor said, on ianuarie 12, 2012 at 10:15 pm

      Aveti dreptate !
      Nu se mai deschide si apare eroarea 404 .
      Dovada ca au luat masuri !
      O sa incerc sa-l atentionez pe LIS de acest aspect si daca aflu ceva va anunt !
      Cele bune !

      Apreciază

  30. Petru Clej said, on ianuarie 16, 2012 at 4:31 pm

    Spui că Eminescu e xenofob și antisemit? Delict de lez-majestate!, de Petru Clej, http://www.acum.tv/articol/45122/

    Povestea unei (singure) cărți, de Vlad Solomon, http://www.acum.tv/articol/45105/

    Noi evreii nu am fost vânduți, noi am fost cumpărați ieftin!, de Ștefan Israel, http://www.acum.tv/articol/44993/

    Evreii – un popor de războinici, de Eva Galambos, http://www.acum.tv/articol/45142/

    “M-am născut la Moghilev” – Andrei Klein relatează despre lagărul primei sale copilării, de Andrea Ghiță, http://www.acum.tv/articol/45027/

    Apreciază

    • Radu Humor said, on ianuarie 16, 2012 at 8:54 pm

      Bai imputitule !
      Ti-am spus sa dispari ?
      Fa pasi !
      Asa! Usor, din groapa-n groapa ca esti specialist de dat in ele !

      Apreciază

  31. Petru Clej said, on ianuarie 23, 2012 at 8:38 am

    „M-am născut în lagărul de la Moghilev, Transnistria, la 5 decembrie 1941…”, http://www.acum.tv/articol/45492/

    Elucubrațiile lui Ion Coja, de Rodica Grindea, http://www.acum.tv/articol/45543/

    Leon Volovici, un omagiu, de Eva Galambos, http://www.acum.tv/articol/45534/

    O mătușă fără unchi – în atenția negaționiștilor Holocaustului, de Rodica Grindea, http://www.acum.tv/articol/45564/

    Evreii din țările musulmane: protejați sau persecutați?, de Petru Clej, http://www.acum.tv/articol/45550

    Manifestul Partidului Ţeapa si Turbinca (PȚT) a fost plagiat în mod grosolan!, de Teodor Burghelea, http://www.acum.tv/articol/45470/

    Apreciază

    • Radu Humor said, on ianuarie 24, 2012 at 7:06 pm

      Cand va spuneam eu ca voi astia cu probleme primprejur aveti mari probleme la bibilica
      nu m-ati crezut din prima 😉

      ” Manifestul Partidului Ţeapa si Turbinca (PȚT) a fost plagiat în mod grosolan!

      de Teodor Burghelea (22-1-2012)”

      Pistruiatul asta de un umor involuntar pe care nu i-l intrece decat o alta bine camuflata, Rodica Grindea
      ( de ce nu Culcer ?!), care recunoaste ca ” jidanul (evreul) fara gheseft (afacere) e ca piftia(raciturile) fara usturoi ( chestia aia de la care le vine probabil mirosul ala insuportabil, ca obraznicia , mediocritatea si nesimtirea nu put, ci cer palme 🙄 )” nici macar nu observa ridicolul titlului cu care vrea sa scoata ceva postari, ca altfel nu mai primesc bani !
      Se duce naibii gheseftul si odata cu el si ei, cei cativa prapaditi care nepricepandu-se la nimic altceva, manaca cu polonicul pe blogul intitulat Acum (sau niciodata !) , fara a permite replici care nu le sufla in tuhes sau nu-i gadila la perciuni !
      Niste mizerabili insultatori si inveninati dispretuitori ai poporului roman :mrgreen:

      Apreciază

  32. Ady said, on februarie 2, 2012 at 7:51 pm

    Cititi si va cruciti documentul „Cucuveaua cu pene rosii”

    Obiectiv 1 (OB1): De acum înainte trebuie să mă susţii … nu ai altă şansă acum. Ştiu că-ţi place să lucrezi cu prietenii tăi însă acum situaţia o cere…
    Gelu Voican Voiculescu (GVV): Depinde de concurenţă! Am auzit că Leon Goldenberg se bucură de sprijinul marelui consiliu … Credeţi că şi eu…
    OB 1: L-am mutat la Oslo. A ieşit din joc! … în locul lui te vom iniţia pe tine … vei deveni coordonator al reţelei de aici şi membru în conducere.
    GVV: Chiar înainte ca Rabi să ajungă în sânul lui Avram? Nu este puţin prea repede?
    OB 1: Eli, Eli … Eu încerc să execut testamentul lăsat de Rabi. Pot reuşi însă numai împreună cu tine şi cu şeful oficiului de la Praga. Tu aici ai o poziţie cheie şi în plus ai experienţa terenului…
    GVV: Dar de ce cu Praga? Acolo ne duce curentul?
    OB 1: Structura de la Praga este deja influentă în marele consiliu. Nu uita că cine are susţinerea primeşte şi fondurile şi nu numai atât. Praga este doar pilonul de sprijin. Forţele se vor concentra aici pentru că planul lui Rabi vizează România. De aceea şi alegerea ta.
    GVV: El a fost iniţiat?
    OB 1: Da, dar numai până la gradul 20 … Ştie că eu am gradul 31. Obedienţa lui va fi fără discuţii. Noi vom forma o structură distinctă care se va conecta direct la centru.
    GVV: Mie ce grad îmi daţi?
    OB 1: Oricum de la gradul 14 în sus. Aceasta depinde şi de tine, ştii …Cred că au venit şi ceilalţi doi.
    (intră în încăpere alte două persoane marcate în continuare ca Obiectivul 3 şi Obiectivul 4. Se fac saluturi în mai multe limbi)Obiectivul 3 (OB 3): Fericit în veci este Rabi. Acum stă pe muntele lui Moise la sfat cu Ilie şi Estera.
    OB 1: E în drum spre… Mai trebuie să treacă apa neagră. În ultimul moment s-a ridicat în mijlocul flăcărilor şi ne-a binecuvântat! Uite, în urna albă odihneşte cenuşa lui. Închină-i-te şi învaţă. Aici ne-am adunat ca să aducem la îndeplinire planurile sale.
    OB 4: Aş dori să vă cer o lămurire: puteam să ne punem de acord şi prin fax. De ce aţi riscat să ne întâlnim în România? Putem fi deconspiraţi cu uşurinţă aici unde terenul nu e sigur.
    GVV: Avem probleme. Iar problemele sunt aici … sau cel puţin pleacă de aici. Iar terenul este mai sigur decât pare. Totul se restructurează şi va fi cum trebuie, iar informaţiile de prisos se pierd pe drum…
    OB 4: Şi noi avem probleme, în Germania de Est… Şi fondurile întârzie.
    OB 1: S-auzim!
    OB 4: Am documentat complet cazul teroristului Carlos! Stăpânii lui, de la STASI, au vorbit.
    OB 1: Dar Carlos era al vostru… ce spui?
    OB 4: Aşa ştim noi. Ei cred că era numai al lor şi uneori al ruşilor. Rămân totuşi trei atentate majore pe care nu le-au controlat est-germanii. Însă nici Moscova şi nici noi…
    OB 1: Atunci cine?
    OB 4: Nu ştim … încă. Alţii, poate mai tari ca noi? Asta căutăm acum… vom afla cu siguranţă şi apoi vom aplica procedura standard.
    OB 1: Pierdeţi vremea! Preluăm noi cazul. Din Carlos va trebui să facem o legendă a estului. Să aibă ceilalţi ce mesteca în timp ce lucrăm. Dacă pâine nu avem să le dăm deocamdată măcar puţin circ. Apoi mai vedem în funcţie şi de directivele centrului. Voi vă ocupaţi de documentarea atentatului Lockerbie.
    OB 4: Da îl ştiu… Aeronava Pan Am, doborâtă în decembrie 1988 … cu 270 de morţi. Dar, la Lockerbie au fost implicaţi libienii lui Gadhafi.
    OB 1: Nu numai. Au condus cei de la STASI. Luaţi-i urma colonelului Silvian Becker şi vă veţi convinge. Nu trebuie să îi subestimăm pe ruşi…
    GVV: Începem? Este târziu şi …
    OB 3: Te grăbeşti să fii iniţiat? De altfel voi cunoaşteţi integral cele 24 de protocoale. Totul rămâne o formalitate.
    GVV: Da, dar le folosim numai pentru decriptarea telegramelor.
    OB 1: Astăzi vei afla şi tainele ordinii universale. Vei primi cheia aplicării protocoalelor în toate domeniile vieţii sociale. Te-ai întâlni cu Rabi pe muntele lui Moise?
    GVV: Da.
    OB 1: Care era mesajul?
    GVV: România va fi spaţiul de pace al poporului ales. Şi pentru asta terenul trebuie asanat.
    OB 1: Ce ne împiedică acum să se împlinească mesajul?
    GVV: Multe! … Pâinea şi circul nu i-a amăgit decât pe cei bătrâni. Tinerii nu s-au lăsat păcăliţi… Ei îl revendică pe general însă fără să o spună, aproape inconştient… Trebuie eliminat.
    OB 1: Generalul va dispărea. Vom avea grijă de asta. Unde am ajuns?
    GVV: La protocolul trei.
    OB 1: Poţi să-i desluşeşti taina?
    GVV:„Flecari neobosiţi au transformat şedinţele parlamentare şi adunările publice în lupte de vorbărie. Abuzurile puterii vor pregăti în cele din urmă prăbuşirea tuturor instituţiilor şi totul va fi răsturnat sub loviturile mulţimii dezlănţuite”. Deja au început să apară semnele că parlamentul devine o piaţă de vechituri şi corupţi. Restul îl face legea naturii omeneşti.
    OB 3: Corect! … Protocolul 12?
    GVV:„Nimic nu se va face cunoscut societăţii fără controlul nostru” … Cu taina plasată în protocolul 13: „În curând vom propune prin presă concursuri de artă, sport, divertisment; aceste preocupări le vor abate definitiv atenţia de la problemele în care ar trebui să ne luptăm cu ei”… iar cu fondurile primite de la Londra pentru marile trusturi de presă, acest mister este ca şi îndeplinit. Nimeni nu bănuieşte că toate acestea servesc un scop şi de aceea controlul nostru va rămâne invizibil… ca să vezi ceva trebuie să îi înţelegi rostul.
    OB 1: Just! … Acum taina din 15?
    GVV: Aceasta începe în protocolul 18: „Când va fi necessar să se întărească poliţia vom simula crearea dezordinii!” Abia apoi vine taina din 15 care lămureşte: „În rândul membrilor lojilor vor fi mulţi agenţi ai poliţiei naţionale şi internaţionale”. Prin aceasta îi aducem pe ai noştrii pe poziţii cheie fără să îi punem direct acolo … o să-i pună ei la nevoie.
    OB 1: Bravo. Văd că ai pătruns singur misterul funcţionării protocoalelor…
    GVV: La asta lucrăm, nu?
    OB 3: Mie mi se pare totuşi exagerat felul în care sunt aplicate aici protocoalele. Adică e prea rigid … pentru această învăţătură trebuie să fii mai inventiv în aplicarea ei. Din afară se vede foarte urât ceea ce faceţi voi aici în România.
    OB 1: Ce anume? La ce te referi?
    OB 3: Dacă ar fi să mă refer la compoziţia guvernului şi tot ar fi de ajuns…
    GVV: Nu înţeleg ce vrei să spui?
    OB 3: Ei… E foarte simplu, o minoritate de nici 0,1% din populaţia ţării deţine puterea în peste şaptezeci la sută din posturile guvernamentale. Aceasta bate la ochi nu credeţi? Chiar dacă sunt toate condiţiile îndeplinite sunt totuşi oameni care pot să îşi dea seama atunci când situaţia este flagrantă.
    OB 1: Aici să ştii că oamenii nu sunt atât de atenţi la ceea ce se întâmplă în societatea lor. Ei sunt mai degrabă atenţi la vecinii lor şi la familiile lor. Dar bine, dacă e chiar atât de vizibil o să-i mai rărim. Îl scoatem de la naftalină şi-I propulsăm pe agentul „Bruckner”. O să mai abată atenţia.
    GVV: Nu ne-a ajuns gafa de anul trecut? Pe baza informaţiilor lui, centrul a hotărât sacrificarea lui Ceauşescu în favoarea lui Gorbi! … Era mult mai eficient invers, aşa cum aţi văzut. Acum Gorbaciov a scăpat şi ne încurcă mai mult decât ne-am fi imaginat… şi mai are câte ceva de spus…
    OB1: Să continuăm testarea… planul economic?
    GVV: În protocolul 20 avem taina tainelor: „Crizele economice vor fi produse de noi, cu scopul de a retrage banii din circulaţie. Statele vor veni cu mâna întinsă precum milogii la bancherii noştri pentru ca, prin împrumuturi externe, bogăţiile lor să se verse în safe-urile noastre şi ei să ne plătească un bir de robi. Forţa naţiei va pieri în urma acestei luări de sânge de bună voie”.OB 1: Corect! Just dar incomplet…
    GVV: Lăsaţi-mă să termin. Din protocolul 20: „Impozitele vor fi percepute fără sfială”, dezlegăm taina protocolului 3: ”Nu va trece veacul şi vom crea tot dezordini şi bancrute”. Prin aceasta puterea va rămâne golită de substanţă, va fi o vorbă goală. Deja plasăm oamenii corupţi în poziţii cheie ale structurii financiare şi apoi … din nou natura umană îşi va face treaba.
    OB 1: Perfect!… Deja au început să se organizeze fără să-i mai obligăm noi. Nu-i credeam atât de proşti încât să accepte ideea că în numai câteva luni banii lor se vor înmulţi de zeci de ori. Şi acesta este numai începutul, vor urma crize şi mai mari…
    GVV: Ce vrei? Goimi. Nişte maimuţe, ceva mai evoluate. Dacă nu ne-ar impiedica fantoma Generalului şi alţi câţiva homo sapiens, am putea împlini mult mai repede testamentul lui Rabi. Pamântul făgăduinţei ar fi deja aici.
    OB 3: Aici la voi da! … La mine la Praga lucrurile s-au simplificat mult.
    OB 1: Cum aşa? Explică…
    OB 3: Vârfurile au înţeles interesele Germaniei de a avea în jur state cât mai mici şi cât mai slabe. Ruperea Cehoslovaciei în două este doar o problemă de timp. Mai greu va fi cu Polonia, Walessa se opune.
    OB 1: Va fi strivit între Moscova şi Berlin.
    GVV: Între Bonn şi Kiev mai bine zis. Aici se va naşte o Republică imensă, Ucraina, care n-a existat niciodată. Va fi un tampon pentru Polonia, Ungaria, Cehoslovacia şi România, de la care URSS a luat teritorii fără nicio ruşine. Pe atunci erau conduşi de noi. Acum încearcă să se conducă singuri.
    OB 1: Dacă se obrăznicesc le trimitem şi lor câteva commando-uri.
    OB 3: Bine că mi-ai adus aminte. În spaţiul meu am câţiva rătăciţi din Legiunea Străină, rămaşi pe acolo de la Revoluţia de catifea. Ce facem cu ei?
    GVV: Şi-aici avem destui … rămaşi de la Revoluţie. Va trebui să–i neutralizăm.
    OB 3: Cum? Care e protocolul?
    OB 1: Gata! … Iniţierea s-a încheiat aici. Nu mai aveţi voie să evocaţi taina protocoalelor decât pentru discuţiile de coordonare. În rest vă limitaţi strict numai la situaţiile concrete…
    GVV: Prin metoda clasică. Convoacă-i pentru a le face plata serviciilor. Eu aşa o să fac aici.
    OB 3: Mi se pare corect. Mergem?
    OB 1: Da. Începem retragerea. Pe noi trei ne aşteaptă partea cea mai grea a zilei: ritualul…

    Apreciază

  33. Ady said, on februarie 2, 2012 at 8:12 pm

    Întâlnirea redată mai sus a avut loc în camera de hotel închiriată pe numele senatorului de Buzău (în acea perioada) jidanul Gelu Voican Voiculescu in data de 20.06.1990.Vă las să trageţi dvs concluziile din acest document. Pe mine cinismul cu care jidanul Gelu Voican vinde ţara mă umple de indignare.Dupa cum vedeti protocoalele sunt planul lor de actiune.
    Acum vedem cu totii cine este viermele din marul numit Romania jidanul blestemat fiul satanei si dusmanul neamului omenesc.

    Apreciază

  34. Ady said, on februarie 9, 2012 at 12:41 pm

    Scrisoarea Enciclica a Papei Leon al XIII-lea (20 aprilie 18840)

    Iubiti frati crestini,primiti salutul si binecuvintarea mea parinteasca.

    Din clipa în care, datorită acţiunilor negative ale forţelor malefice, demonice şi satanice, antidivine, umanitatea s-a separat într-o anumită măsură de Dumnezeu, căruia îi datorează chemarea la existenţă şi toate darurile supranaturale, ea s-a împărţit în două tabere opuse care nu încetează să se lupte, una pentru adevăr, bine, frumos şi virtute, iar cealaltă pentru tot ce este contrar virtuţii şi adevărului. Prima parte a umanităţii reprezintă împărăţia lui Dumnezeu pe pământ şi este adevărata Biserică a lui Iisus Cristos, ai cărei membri, dacă doresc din toată inima să-i aparţină pe de-a întregul şi să acţioneze în vederea desăvârşirii lor spirituale, trebuie în mod necesar să-l slujească pe Dumnezeu şi pe Fiul Său Divin cu tot sufletul şi cu toată voinţa lor. Cea de-a doua parte reprezintă împărăţia cumplită a Satanei. Sub stăpânirea şi puterea sa se află toţi cei care, urmând funestele exemple ale tenebrosului lor conducător şi ale păcatului primordial, refuză să se mai supună Legii divine şi îşi înteţesc necontenit eforturile, fie pentru a-l elimina pe Dumnezeu din viaţa lor, fie pentru a acţiona direct împotriva lui Dumnezeu. Aceste două împărăţii au fost văzute cu ochiul intuiţiei spirituale şi descrise de Sfântul Augustin cu o mare plasticitate sub forma a două cetăţi opuse una alteia, atât prin legile care le guvernează, cât şi prin idealul pe care-l urmăresc şi aceasta într-o exprimare deosebit de laconică dar în acelaşi timp plină de sens, el a scos în evidenţă în cuvintele următoare principiul constitutiv al fiecăreia:

    „Două tipuri de iubire au dat naştere la două cetăţi: cetatea pământească provine din iubirea egoistă doar faţă de tine însuţi, dusă până la desconsiderarea şi uitarea de Dumnezeu iar cealaltă cetatea cerească, provine din iubirea de Dumnezeu dusă până la desconsiderarea şi uitarea egoului.” („De Civitas Dei, I XI, c.XXV)

    De-a lungul tuturor veacurilor care ne-au precedat, aceste două cetăţi opuse n-au încetat deloc să se lupte una cu alta, utilizând tot felul de tactici şi armele cele mai diverse, deşi nu întotdeauna cu aceeaşi impetuozitate.

    În epoca noastră, factorii răului s-au coalizat într-un imens efort destructiv, sub impulsionarea şi cu sprijinul direct al unei societăţi secrete răspândite într-un mare număr de locuri, foarte puternică şi foarte viclean organizată, şi anume societatea francmasonilor. Aceştia, de altfel aproape că nici nu se mai îngrijesc să-şi disimuleze intenţiile şi se întrec între ei în îndrăzneala de a ataca făţiş sublima măreţie a lui Dumnezeu.

    Ei întreprind acum prin satanicele lor acţiuni ruinarea Sfintei Biserici în mod public, la lumina zilei, tinzând dacă s-ar putea, să lipsească complet popoarele de binefacerile şi binecuvântările pe care ele le datorează Mântuitorului nostru Iisus Cristos.

    Cuprinşi de o profundă tristeţe la vederea acestor împietăţi şi sub impulsul milei şi compasiunii, ne-am simţit de nenumărate ori împinşi să strigăm şi Noi cu disperare către Dumnezeu:

    „Doamne, iată că vrăjmaşii Tăi s-au întărit şi cei ce Te urăsc au ridicat capul. Împotriva poporului Tău au uneltit cu încăpăţânare şi viclenie şi s-au sfătuit împotriva Sfinţilor Tăi. Da, iată că ei zis-au ’Veniţi să-i pierdem pe ei dintre neamuri’. S-au sfătuit într-un gând şi împotriva Ta legământ au făcut.” (Psalmul 82, 2-4)

    Cu toate acestea, în faţa unei ameninţări atât de presante şi în prezenţa unui atac atât de crud şi de vehement îndreptat împotriva creştinismului, este de datoria noastră să semnalăm pericolul, să denunţăm adversarii şi să opunem întreaga rezistenţă posibilă proiectelor lor mârşave: în primul rând pentru a împiedica pierderea sufletelor a căror salvare ne-a fost încredinţată, apoi pentru ca împărăţia Domnului nostru Iisus Cristos aici pe pământ, pe care avem misiunea de a o apăra, nu numai să rămână în picioare în toată integritatea ei, ci să facă pe întregul pământ cât mai multe noi progrese şi noi cuceriri.

    În vigilenta lor solicitudine pentru salvarea poporului creştin, predecesorii noştri au recunoscut şi ei foarte repede acest duşman capital încă din momentul în care, ieşind din tenebrele unei conspiraţii satanice oculte, el se lansa la asaltul făţiş. Ştiind foarte clar ce era şi ce voia el, ei au dat semnalul de alarmă guvernelor şi popoarelor, punându-le în gardă împotriva capcanelor şi tertipurilor pregătite în mod diabolic pentru a lua prin surprindere.

    Pericolul a fost denunţat pentru prima oară de Clement al XII-lea în 1738, iar Constituţia promulgată de acest Papă a fost reînnoită şi confirmată de Benedict al XIV-lea. Pius al VII-lea, a mers pe urmele acestor doi pontifi, iar Leon al XII-lea incluzând în Constituţia sa apostolică QUO GRAVIORA toate actele şi decretele Papilor precedenţi cu privire la acest subiect, le-a ratificat şi le-a confirmat pentru totdeauna. De asemenea, Pius al VIII-lea, Grigore al XVI-lea şi în repetate rânduri Pius al IX-lea au vorbit şi ei în acelaşi sens.

    Scopul fundamental şi spiritul organizaţiei francmasonice au fost scoase la iveală prin manifestarea evidentă a acţiunilor şi orientărilor sale, prin cunoaşterea principiilor ei, prin expunerea regulamentelor şi ritualurilor împreună cu comentariile acestora, la care de nenumărate ori s-au adăugat mărturiile propriilor săi adepţi. În faţa acestor fapte era cât se poate de firesc ca acest Scaun apostolic să denunţe în mod public francmasoneria ca pe o asociaţie satanică criminală, nu mai puţin periculoasă pentru creştinism decât pentru societatea civilă. Au fost dictate împotriva ei cele mai grave pedepse cu care Biserica îi poate lovi pe cei vinovaţi, precum şi interdicţia de a se afilia la ea.

    Iritaţi de această măsură şi, sperând că vor putea, fie prin dispreţ, fie prin calomnie să scape de aceste condamnări sau măcar să le atenueze forţa, membrii acestei organizaţii oculte i-au acuzat pe Papii care le-au formulat că au dat sentinţe nedrepte şi arbitrare sau că au întrecut măsura cu pedepsele aplicate. Astfel, procedând cu viclenia lor legendară, ei s-au străduit să eludeze autoritatea sau să diminueze valoarea Constituţiilor promulgate de Clement al XII-lea, Benedict al XIV-lea, Pius al VII-lea şi Pius al IX-lea.

    Totuşi, chiar din rândurile grupării nu au lipsit membri sau asociaţi care au mărturisit aproape fără voia lor: conform doctrinei şi disciplinei catolice, pontifii romani nu au făcut în realitate decât un lucru perfect legitim. La toate aceste mărturisiri trebuie adăugat de asemeni asentimentul explicit al unui număr de şefi de stat care au ţinut în mod ferm, fie să denunţe societatea francmasonilor la Scaunul apostolic, fie să o lovească ei înşişi, arătându-i periculozitatea, prin legi emise împotriva ei, aşa cum s-a întâmplat în Olanda, Austria, Elveţia, Spania, Bavaria, Savoia şi-n alte părţi ale Italiei.

    Este extrem de important să remarcăm acum cât de mult au confirmat evenimentele înţelepciunea vizionară a predecesorilor Noştri. Solicitările şi atenţionările lor antemergătoare şi părinteşti nu au avut însă din păcate pretutindeni şi totdeauna succesul dorit; aceasta se datorează pe de o parte disimulării şi vicleniei oamenilor afiliaţi acestei grupări periculoase şi, pe de altă parte, a imprudentei uşurinţe a celor care ar fi trebuit să fie cel mai direct interesaţi în a o supraveghea cu cea mai mare atenţie. Rezultatul acestor lucruri a fost că într-un secol şi jumătate francmasoneria a făcut progrese distructive incredibile. Folosind din plin atât îndrăzneala insolentă cât şi şiretenia şi perfidia, ea a invadat toate rangurile ierarhiei sociale şi a început să aibă în interiorul statelor moderne o putere care echivalează aproape cu suveranitatea. De la această rapidă şi formidabilă expansiune au rezultat în mod precis atât pentru Biserică, cât şi pentru autoritatea conducătorilor de state şi pentru societatea publică relele multiple pe care predecesorii noştri le prevăzuseră de atât de mult timp. La ora actuală am ajuns chiar pe punctul de a avea toate motivele să întrevedem pentru viitor cele mai serioase temeri; desigur, nu atât în ceea ce priveşte Biserica, ale cărei fundamente solide nu ar putea fi cu uşurinţă distruse de efortul oamenilor, ci referitor la securitatea tuturor statelor în sânul cărora francmasoneria sau asociaţii similare care cooperează cu ea sunt sateliţi ai ei, au devenit prea puternice.

    Pentru toate aceste motive, de îndată ce ne-a fost încredinţată conducerea Bisericii, am sesizat cu claritate necesitatea de a rezista în faţa unui rău atât de mare şi de a ridica împotriva lui atât cât ne stă în putinţă autoritatea noastră apostolică. De asemenea, profitând de toate ocaziile favorabile, am tratat clar şi la obiect principalele teze doctrinale asupra cărora opiniile perverse ale Lojilor masonice par să fi avut cea mai mare influenţă. Astfel, în Enciclica Noastră QUOD APOSTOLICI MUNERIS ne-am străduit să combatem monstruoasele sisteme socialist şi comunist. Într-o altă enciclică, ARCANUM, ne-am permis să punem în lumină şi să apărăm noţiunea veritabilă şi autentică de familie a cărei origine şi sursă este căsătoria. În enciclica DIUTURNUM am făcut cunoscută conform principiilor înţelepciunii creştine esenţa puterii politice şi am arătat admirabilele ei armonii cu ordinea naturală, cât şi cu salvarea popoarelor şi a conducătorilor acestora.

    Acum, după exemplul predecesorilor noştri ne-am decis să ne fixăm în mod direct atenţia asupra societăţii francmasonice, asupra ansamblului ei de doctrine, planuri, sentimente şi acte ale tradiţiei sale, pentru a pune într-o evidenţă şi mai izbitoare extraordinara sa putere malefică şi a opri astfel proliferarea contagioasă a acestui flagel funest pentru întreaga planetă.

    Există în lume un anumit număr de grupări şi secte care, deşi diferă unele de altele prin nume, ritualuri, formă, origine, se aseamănă şi sunt perfect de acord între ele cu privire la scopul final şi principiile esenţiale. De fapt, ele sunt identice cu francmasoneria, care este pentru toate celelalte axul central de la care pornesc şi în care se termină. Şi deşi în prezent ele au aparenţa unor societăţi deschise, deşi organizează reuniuni publice sub ochii tuturor, deşi publică ziare şi reviste de prezentare a activităţii şi organizării lor, totuşi, dacă mergem mai profund, dincolo de aceste aparenţe, se poate constata că ele aparţin familiei de societăţi satanice clandestine şi că ele păstrează mereu acest atribut. Există într-adevăr în cadrul lor o anumită categorie de secrete a căror divulgare este interzisă cu cea mai mare grijă de Constituţia lor – unele chiar sub pedeapsa cu moartea – nu numai persoanelor din afară, ci chiar unui mare număr dintre adepţi.

    Acestei categorii de secrete aparţin Consiliile intime şi supreme, numele principalilor şefi (în special din afara gradelor cunoscute), anumite întâlniri mai oculte şi interioare; de asemenea, tot aici se includ şi deciziile importante care au fost luate împreună cu mijloacele şi agenţii lor de execuţie. La această lege a secretului concură într-un mod strălucit: diviziunea făcută între membri, care se ocupă unii de drepturi, alţii de oficii şi alţii de sarcini sau îndatoriri, distincţia ierarhică, magistral organizată, pe ordine şi grade, şi disciplina severă la care toţi sunt supuşi. Cea mai mare parte a timpului în ritualurile de iniţiere, cei care le solicită trebuie să promită, ba mai mult decât atât, să jure solemn că nu vor dezvălui niciodată nimănui, sub nici o formă, numele tovarăşilor lor, însemnele strict secrete şi înscrisurile caracteristice şi doctrinele grupării. Astfel, sub aparenţe mincinoase şi făcând din disimulare o regulă constantă de conduită, francmasonii nu precupeţesc nici un efort pentru a se ascunde şi a nu avea alţi martori în afara complicilor lor.

    Marele lor interes fiind de a nu părea niciodată ceea ce în realitate sunt , ei joacă cel mai adesea rolul aparent nevinovat al unor persoane iubitoare de literatură sau filozofie laolaltă doar pentru cultivarea ştiinţelor şi artelor. Ei nu vorbesc atunci decât despre zelul cu care impulsionează ei progresul civilizaţiei şi nu mai contenesc să ţină discursuri sforăitoare despre mila lor nesfârşită pentru oamenii sărmani. Dacă ar fi să-i credem, singurul lor scop în viaţă este ameliorarea constantă a vieţii maselor şi împărtăşirea la un număr tot mai mare de oameni a avantajelor şi beneficiilor spirituale care sunt atât de utile societăţii civile.

    Dar chiar presupunând că aceste intenţii ar fi sincere, ele sunt departe de a le epuiza toate scopurile. Într-adevăr, nu este deloc întâmplător că cei afiliaţi la francmasonerie trebuie să promită că vor asculta totdeauna, gata la cea mai mică atenţionare, la cel mai mic semn să execute rapid şi fără crâcnire ordinele date, acceptând dinainte, în caz contrar că vor suporta cele mai riguroase şi mai dure tratamente, care includ până chiar şi moartea. De fapt, nu rareori pedeapsa capitală este aplicată acelor membri care sunt convinşi fie să trădeze disciplina secretă a societăţii, fie să reziste la ordinele superiorilor, iar aceasta se practică cu o asemenea dexteritate, încât în cele mai multe cazuri executorul acestei sentinţe mortale se sustrage justiţiei, stabilită să vegheze asupra crimelor şi să le pedepsească.

    Deci, să trăieşti în disimulare şi să fii învăluit de satanice tenebre, să înlănţui de tine prin legături dintre cele mai strânse fără a le face niciodată cunoscut în prealabil la ce se angajează, oameni reduşi astfel la condiţia de sclavi, să utilizezi în tot felul de atentate aceste instrumente pasive ale unei voinţe satanice străine, să înarmezi pentru crimă mâini prin intermediul cărora îţi asiguri neimplicarea directă la omor, toate acestea şi multe altele sunt practici monstruoase, condamnate chiar de către natură. Raţiunea, bunul simţ şi adevărul sunt de ajuns ca să demonstreze că organizaţia de care vorbim este într-o opoziţie indiscutabilă cu justiţia şi cu morala naturală.

    Alte dovezi de o mare claritate se adaugă celor precedente şi permit să se vadă şi mai bine cât de mult îi repugnă francmasoneriei prin însăşi constituţia sa esenţială, onestitatea. Oricât de mare ar putea fi într-adevăr printre oameni vicleana abilitate de disimulare şi obişnuinţa minciunii, este imposibil ca o cauză de orice natură ar fi ea, să nu se trădeze prin efectele pe care le produce: „Nu se poate ca un pom bun să facă roade rele şi un pom rău să facă roade bune.” (Matei, VII.18.)

    Ori este evident că toate fructele produse de francmasonerie sunt dintre cele mai otrăvitoare. Iată ce rezultă din datele pe care le-am prezentat până acum, iar această concluzie ne dă ultimul cuvânt cu privire la intenţiile acesteia. Acţiunile francmasonilor – şi subliniem că eforturile lor converg toate în acest scop – sunt cu o încăpăţânare diabolică îndreptate să distrugă din temelii până la culme orice formă religioasă şi spirituală autentic creştină şi să-i substituie o alta, modelată după ideile lor şi ale cărei principii şi legi fundamentale sunt împrumutate din aşa zisul naturalism.

    Tot ce am spus sau ce ne propunem să spunem trebuie să fie clar înţeles ca privind secta francmasonică în ansamblul ei, care cuprinde şi alte societăţi surori sau care sunt aliate ei. Nu pretindem însă aplicarea tuturor acestor reflexii la fiecare membru luat individual. Printre aceştia cu siguranţă că se pot întâlni unii chiar într-un număr notabil care, deşi nu lipsiţi de vina de a fi aderat la asemenea societăţi, nu se murdăresc totuşi în acţiunile lor criminale şi ignoră datorită naivităţii scopul final pe care aceste societăţi satanice se străduiesc să-l atingă. Mai mult decât atât, se poate întâmpla uneori ca unele grupuri să nu aprobe concluziile extreme pe care logica ar trebui să-i constrângă să le adopte deoarece ele decurg în mod necesar din principii comune oricărei organizaţii. Însă răul poartă cu el o mârşăvie care de la sine respinge orice conştiinţă curată sau produce teama.

    Primul principiu al „naturismului” este ca în orice lucru trebuie să prevaleze natura sau raţiunea strict umană, prin definiţie limitată (negând deci partea spirituală sau Sinele Divin al fiinţei umane). După această aserţiune ei fac prea puţin caz de Dumnezeu sau alternează esenţa oricărui demers religios prin opinii vagi şi sentimente eronate. Ei neagă că Dumnezeu ar fi autorul vreunei revelaţii. Pentru ei, în afară de ceea ce poate să înţeleagă raţiunea umană comună nu există nici dogma religioasă, nici adevăr şi nici maestru realizat spiritual în care să poţi avea încredere. Şi cum misiunea proprie şi specială a Bisericii constă în receptarea în toată plenitudinea lor a doctrinelor revelate de Dumnezeu şi-n păstrarea lor într-o stare de puritate incoruptibilă, ca şi în autoritatea stabilită pentru a le împărtăşi împreună cu celelalte ajutoare dăruite de Providenţă pentru desăvârşirea oamenilor, împotriva ei adversarii au manifestat cea mai mare înverşunare şi au îndreptat cele mai violente atacuri.

    Faptul că membrii sectei francmasonice nu sunt cu toţii obligaţi să renege explicit religia creştină, departe de a dăuna planului general al francmasoneriei care vizează distrugerea oricărei instituţii divine pe pământ, îi serveşte mai degrabă interesele. Astfel, mai ales prin aceasta masoneria poate înşela mai uşor oamenii simpli şi fără discernământ şi face posibilă admiterea mult mai multor persoane în organizaţie. Mai mult chiar, prin deschiderea largă faţă de adepţii care provin din cele mai diverse religii ea devine capabilă să acrediteze o eroare fundamentală a acestei epoci, şi anume, dezinteresul faţă de religie şi mai general, faţă de credinţa în Dumnezeu.

    „Naturaliştii” merg însă şi mai departe. Angajaţi cu multă îndrăzneală pe calea erorii în cele mai importante probleme ei sunt antrenaţi logic până la consecinţele extreme ale principiilor lor, fie datorită slăbiciunii naturii umane, fie prin pedeapsa dreaptă cu care Dumnezeu le loveşte orgoliul. De aici rezultă că ei nu mai au certitudinea şi integritatea adevărurilor accesibile doar raţiunii superioare, iluminate de Conştiinţa Divină, cum ar fi existenţa lui Dumnezeu, spiritualitatea şi nemurirea sufletului. Purtată într-o nouă aglomerare de erori francmasoneria nu a putut evita aceste pericole. Într-adevăr, deşi luată în ansamblu francmasoneria admite existenţa unui anumit Dumnezeu, mărturia propriilor săi membri stabileşte că această credinţă nu este obiectul unui asentiment ferm şi al unei certitudini de nezdruncinat pentru fiecare membru individual.

    De fapt, se lasă iniţiaţilor deplina libertate de a se pronunţa într-un sens sau altul, fie pentru a afirma existenţa lui Dumnezeu, fie pentru a o nega. Cei care neagă cu îndârjire această realitate sunt la fel de uşor primiţi la iniţiere ca şi cei care, într-un anumit mod o admit dar, denaturând-o precum panteiştii, reţin din aceasta doar nişte aparenţe absurde, pierzând esenţialul adevărului existenţei lui Dumnezeu.

    Pe de altă parte, atunci când acest fundament necesar este distrus sau numai zdruncinat, în mod automat şi celelalte principii ale ordinii naturale devin confuze în mintea umană, care nu mai are atunci nici un punct de sprijin de care să se agaţe. Tocmai de aceea atunci nu se mai poate vorbi nici de Creaţia lumii printr-un punct liber şi suveran al Creatorului (DUMNEZEU), nici de guvernarea Providenţei, nici de supravieţuirea sufletului şi nici de realitatea Spiritului esenţial Divin. Prăbuşirea adevărurilor care stau la baza ordinii naturale, care susţin într-o măsură atât de mare o conduită raţională şi practică în viaţă va avea cu siguranţă un impact puternic asupra moravurilor particulare şi publice. Lăsăm la o parte acum acele virtuţi şi calităţi superioare pe care nimeni fără un dar special de la Dumnezeu sau care fără Graţia Divină nu le poate dobândi sau manifesta; şi atragem atenţia că toate acestea sunt însuşirile spirituale din care nu vom găsi nici măcar o urmă la cei care îşi fac o veritabilă profesiune de credinţă din a ignora dispreţuitor Mântuirea umanităţii, Graţia Divină, Sacralitatea, Beatitudinea supralumească (FRANCMASONII). Ne referim aici pur şi simplu la îndatoririle ce rezultă din principiile onestităţii naturale.

    Un Dumnezeu care a creat lumea şi o guvernează prin Providenţa sa, o Lege eternă ale cărei prescripţii ne orientează să respectăm legile Divine universale ale firii fără a le încălca niciodată, o finalitate ultimă a evoluţiei sufletului într-o regiune superioară lucrurilor lumeşti, iată sursele, iată principiile oricărei justiţii şi onestităţi. Faceţi-le să dispară (ori chiar aceasta este pretenţia “naturaliştilor” şi a tuturor francmasonilor) şi va fi după aceea aproape imposibil să se mai ştie în ce consta ştiinţa dreptăţii şi a nedreptăţii sau pe ce se bazează ea. Cât despre morală, singurul lucru care a găsit oarecum deschidere în faţa francmasonilor şi-n care ei vor să fi instruit cu grijă tineretul este ceea ce ei numesc “morala civică” (morala independentă, morala liberă), sau cu alte cuvinte morala care nu lasă nici un loc ideilor religioase şi creştine.

    Dar cât de insuficientă este această morală şi în ce măsură este ea lipsită de soliditate, înclinându-se sub suflul pasiunilor şi al instinctelor necontrolate, se poate vedea deja foarte bine prin tristele rezultate pe care ea le-a dat. Într-adevăr, acolo unde după ce s-a înlocuit morala creştină ea a început să stăpânească cu mai multă libertate şi s-a constatat totodată prompt dispariţia probităţii şi integrităţii moravurilor, s-a constatat extinderea şi întărirea opiniilor celor mai monstruoase şi de asemenea îndrăzneala crimelor care debordează peste tot. Aceste rele multiplicate provoacă astăzi plângeri şi lamentări la scară mondială.

    Pe de altă parte, natura umană obişnuită fiind mult mai înclinată spre viciu decât spre virtute, onestitatea este absolut imposibilă dacă mişcările dezordonate ale sufletului nu sunt înfrânate şi controlate iar dorinţele inferioare nu se supun raţiunii şi bunului simţ.

    Dimpotrivă, acum vedem cum se multiplică şi cum ajung la îndemâna oricui modalităţile ce pot aţâţa pasiunile inferioare. Ziare şi broşuri din care decenţa şi pudoarea sunt alungate, opere “artistice” în care se etalează cu un cinism revoltător principiile a ceea ce se numeşte astăzi “realism” (iar alteori doar urâtul, dizgraţiosul şi dizarmonia dobândesc valenţe “estetice”), invenţii ingenioase destinate să stimuleze şi să satisfacă plăcerile materiale, într-un cuvânt totul este pus în mod diabolic de inteligent în joc pentru a dezlănţui şi a cultiva în rândul oamenilor viciile şi plăcerile perverse, pe fondul unui somn al virtuţii şi raţiunii.

    Cu siguranţă că francmasonii sunt vinovaţi de această stare de fapt dar în acelaşi timp ei sunt şi consecvenţi, suprimând oamenilor speranţa într-o fericire spirituală, coborând ideea de fericire doar la nivelul lucrurilor perisabile, mai joase şi mai degradate chiar decât orizontul terestru. În sprijinul acestor aserţiuni se pot constata uşor la o privire atentă fapte sigure, deşi aparent incredibile.

    Francmasonii au ajuns să susţină că ar trebui utilizate sistematic toate mijloacele de a sătura multitudinea de perversiuni şi vicii la nivelul maselor, asigurându-se astfel că în aceste condiţii ele vor fi în întregime în mâinile lor, putându-le servi cu uşurinţă drept instrument docil în realizarea planurilor lor celor mai îndrăzneţe şi diabolice.

    Francmasoneria îşi concentrează de asemenea toate energiile şi toate eforturile ei satanice pentru a lua în stăpânire educarea tineretului. Francmasonii speră că vor putea să formeze uşor conform ideilor lor această categorie de vârstă atât de delicată pliindu-le flexibilitatea în această direcţia, pentru pregătirea unei rase de cetăţeni ai societăţii civile după metodele promovate de ei. (A se vedea la noi eforturile susţinute de îndoctrinare a copiilor de la vârsta cea mai fragedă – “Şoimii patriei” – ai francmasonului Ceauşescu).

    Deja, în mai multe ţări ei au reuşit să elimine complet din educaţia morală a tinerilor marile şi sfintele îndatoriri care unesc omul cu Dumnezeu.

    Referitor la situaţia politică, statul trebuie, în viziunea lor să fie ateu.

    A trecut deja mult timp de când ei acţionează făţiş pentru realizarea acestor doctrine, utilizându-şi pentru aceasta forţele şi toate resursele, creând astfel cale liberă altor francmasoni mai numeroşi şi mai îndrăzneţi care sunt gata să tragă din aceste false principii concluzii încă şi mai detestabile, cum ar fi ideile socialiste şi comuniste.

    Faptele pe care le-am rezumat pun suficient de bine în lumină constituţia intimă secretă a francmasonilor şi arată în mod clar pe ce căi se îndreaptă ei spre scopul lor final. Principalele lor dogme sunt într-un complet dezacord cu raţiunea, încât nu se poate imagina ceva mai pervers. Într-adevăr, a vrea să distrugi religia şi biserica stabilită de Dumnezeu însuşi nu este culmea nebuniei şi a celei mai neruşinate profanări? Însă ceea ce este, nici mai puţin oribil şi nici mai puţin suportabil, constă în tendinţa lor fermă de a repudia binefacerile pline de compasiune şi graţie divină dăruite de Domnul Iisus atât indivizilor cât şi oamenilor grupaţi în familii şi naţiuni, binefaceri care, chiar după mărturia duşmanilor creştinismului sunt de cea mai mare valoare. Desigur, într-un plan atât de nesăbuit şi de criminal ne este permis să recunoaştem cu uşurinţă aici ura înverşunată de care este animat Satana faţă di Iisus Cristos, precum şi de teribila lui dorinţă de răzbunare.

    Celălalt scop diabolic, la realizarea căruia francmasonii îşi aruncă în joc toate forţele, constă în distrugerea oricărui fundament important al justiţiei şi onestităţii. Prin aceasta, ei se fac colaboratorii acelora care ar vrea ca omul, asemenea animalelor, să nu aibă altă regulă de acţiune decât dorinţele inferioare şi instinctele. Acest scop duce nu mai puţin decât la degradarea şi decăderea umanităţii şi la precipitarea josnică a dispariţiei sale. Răul creşte astfel mereu cu toate primejdiile care ameninţă mediul familial şi societatea civilă.

    Erorile satanice răufăcătoare pe care le-am semnalat anterior ameninţă naţiunile cu pericole dintre cele mai redutabile. Ameninţarea lor, neluată în seamă, poate aduce prin forţa lucrurilor un haos universal şi ruina tuturor instituţiilor dacă nu va fi stopată prompt. Acesta este cu adevărat scopul mărturisit şi explicit urmărit prin toate eforturile lor de organizaţiile socialiste şi comuniste. Francmasoneria nu are dreptul să afirme că este străină de atentatele lor pentru că ea le favorizează intenţiile, iar pe terenul principiilor este în întregime de acord cu ele, guvernându-le de fapt din umbră.

    Să dea Dumnezeu ca toţi, şi cât mai repede, judecând după fructele otrăvite ale tuturor acţiunilor Francmasoneriei să poată recunoaşte cu luciditate germenele şi principiul relelor care ne ameninţă!

    Avem de-a face cu un duşman viclean, foarte subtil şi prolific în capcane satanice perfide. El excelează în a gâdila plăcut urechile popoarelor şi conducătorilor lor, ştiind să-i învăluie şi pe unii şi pe alţii cu farmecul perceptelor şi cu seducţia linguşelilor sale. El îşi bate în realitate joc şi de unii şi de alţii, de fapt, flatându-i prin procedee similare şi având tot timpul pe buze cuvintele “libertate”, “egalitate”, “fraternitate” şi “prosperitate publică”. Departe însă de a fi mai fericite, popoarele copleşite de o oprimare şi o mizerie crescânde, se văd lipsite şi de speranţă şi de credinţă într-o realitate spirituală mult mai înaltă. Cu cuvintele Sfântului Augustin putem astfel afirma că: “… ei cred sau caută să-i facă pe ceilalţi să se creadă că doctrina creştină este incompatibilă cu binele statului de drept, pentru că în realitate ei vor să fondeze statul de drept, nu pe fermitatea şi stabilitatea virtuţilor, ci pe încurajarea şi tolerarea tuturor relelor şi viciilor.” (Epistola 157 către VOLUSIAN, cap.5, p.2).

    Pentru a distruge acest duşman satanic puternic, sunt fără îndoială necesare mijloace divine eficiente care trebuie să fie proporţionate cu un rău atât de imens ale cărui ravagii sunt deja mult prea extinse pe tot globul pământesc.

    Mai întâi însă, trebuie să i se smulgă cât mai grabnic masca francmasoneriei, scoţând la iveală toate tertipurile criminale folosite de această organizaţie satanică ocultă mondială pentru a seduce oamenii şi a-i atrage în rândurile ei.

    Şi, mai cu seamă, trebuie să se invoce cu fervoare, în comun, graţia, puterea şi lumina lui Dumnezeu, a lui Iisus Cristos şi a Fecioarei Maria, a arhanghelului Mihail, a Sfântului Iosif şi a Sfinţilor apostoli Petru şi Pavel.

    Scrise cu zeci de ani înainte de unirea Românilor, ce bine se potrivesc aceste planuri cu cele ce se petrec acum la noi.

    Conducătorii francmasoneriei, încă de la mijlocul secolului trecut, au declarat că cei mai mari duşmani ai lor sunt Monarhia şi Religia creştină, Tronul şi Altarul. Scopul lor tainic mărturisit este distrugerea oricărui Stat creştin, pentru ca apoi să ajungă ei stăpâni asupra întregii planete.

    “Trebuie să dărâmăm credinţa în Dumnezeu şi să smulgem definitiv din spiritul creştinilor însuşi gândul Dumnezeirii şi al Sufletului, pentru a le înlocui cu socoteli şi lipsuri materiale”.

    Apreciază

  35. Teodor Ardelean said, on iulie 1, 2013 at 12:45 am

    DIALOG CU EVREII
    Nu voi dialoga cu nimeni.Mă adresez poporului evreu şi mai ales conducătorilor lui pentrucă în cadrul acestui popor se află un număr mare de oameni care au o misiune pozitivă pe pământ .
    Înaintea sfârşitului acestei lumii, pe Terra, apar descoperiri din domenul creaţiei
    pentruca credinţa în Dumnezeu să se consolîdeze şi oamenii să cunoască adevărul bazaţi pe cercetarea ştiinţifică şi arheologică Aceste descopeririri se adresează tuturor oamenilor indiferent de credinţa religiosă,
    Volumul CREAŢIONISM ŞTIINŢIFIC-ARHEOLOGIC,ISTORIA NEFALSIFICATĂ A OMENIRII,MANUAL INTERNAŢIONAL, autor Expert Judiciar Dr.Honoris Causa Teodor Ardelean conţine sinteza descoperirilor ştiinţifice şi arheologice din domeniul: astronomiei, chimiei,fizicii,geologiei, apariţia şi structurarea materiei, structura omului,plantelor şi animalelor, războaie dintre spiritele pozitie şi spiritele negative…
    Aceste descoperiri uluitoare dovedesc esenţa erorilor experimentului ştiinţific de la Geneza . Vor acţiona în perioada următoare ca obstacole peste care nu vor trece experimentele ştiinţifice care se vor înmulţi si vor lovi direct în bazale credinţei oamenilor cu nimicirea acestei credinţe în proporţii uriaşe.
    Pentru aceste motive ne adresam evreilor rugandu -i să studieze lucrările noastre ,să la verifice şi reverifice pentru înţelegerea adevărului şi depistarea mesajului adresat speciei umane.
    Vă oferim pentru studiu două articole din Volumul CREAŢIONISM ŞTIINŢIFIC-ARHEOLOGIC,ISTORIA NEFALSIFICATĂ A OMENIRII,MANUAL INTERNAŢIONAL

    O. ATENŢIONARE PENTRU TOATĂ LUMEA
    Constatarea opoziţiei, marginalizarea şi lipsa de concurs a cunoaşterii de masa oamenilor a descoperirilor epocale consemnate ÎN VOLUMUL„CREAŢIONISM ŞTIINŢIFIC -ARHEOLOGIC,ISTORIA NEFALSIFICATĂ A OMENIRII,MANUAL INTERNAŢIONAL” ne oblgă să menţionăm:
    DESCONSIDERAREA,OPUNEREA, SAU TRECEREA CU VEDEREA PESTE ADEVĂRURILE DESCRISE în acest volum , PE CARE SA CLĂDIT MAJORITATEA SEGMENTELOR DIN CREDINŢA OAMENILOR ÎN DUMNEZEU,ÎN CREAŢIA UNIVERSULUI ŞI ÎN STRUCTURAREA MATERIEI ESTE UN ACT ÎNGROZITOR !
    Aceste fenomene au stat ascunse mii de ani ,descoperindu-se în zilele noastre la timpul prestabilit.Nu sunt ficţiuni prezentate în fraze pompoase,emoţionale necesare unei opere literare pentru a fi vândută sau ipoteze într-un proces juridic. Sunt fapte controlabile,adevăruri pe care se sprijină segmente principale din credinţa oamenilor în Dumnezeul adevărat,în Dumnezeul vecinic viu.Desconsiderarea celui mai neânsemnat adevăr din aceste descoperiri ,mâne, POATE AFECTA CREDINŢA TOTALĂ a milioanelor de oameni ! . De aceea,din punct de vedere a cercetătorului, desconsiderarea sau blocarea cunoaşterii oricărui segment de adevăr care afectează temelia credinţei ,( indiferent de motivaţiile unora : „acţiunea noastră nu are aceasta temă ;în volumul publicat se află şi descoperiri proprii Daciei, care nu au legătură cu obiectul acţiunii noastre; descperiri cu privire la OZN , descoperiri care nu le aflăm în cartea de baza a crdinţei noastre cum este în cazul creştinilor Biblia lasă uşa deschisă piederii credinţei care stă pe adevăr.,aruncă oamenii în braţele fiarei 666.Aceste acţiuni pot accentua mânia deja aprinsă a lui Dumnezeu pentru alte fapte pe care le am realizat noi,părinţii şi strămoşii noştrii !
    Pentru că În SCHIMBUL DE IDEI se află ADEVĂRUL SAU MINCIUNA,credinţa adevărată sau credinţa neadevărată ROG CITITORII şi în mod special pe făuritorii de opinii,CONDUCĂTORI DE BISERICI SĂ REŢINĂ:
    1 Toate credinţele s-au format pe un adevar sau un neadevăr dar care era prezentat ca adevăr. Aici sta poticnirea sau ruperea credinţei de descoperirile ştiinţfice care exprimă adevărul,şi de adevărul pe care s-a clădit credinţa.
    – „Tomo, pentru că M-ai văzut ai crezut.Ferice de ceice n-au văzut şi au crezut”(Ioan 20/29) Ferice de cei ce n-au văzut şi au crezut se referă concret la această informaţie,nu pentru existenţa informaţiei în lume, ci pentru adevărul care a născut informaţia.Din acest verset nu înseamnă că omul trebuie să creadă informaţia formulata de cineva,care circulă printre oameni, ci numai dacă este adevarată,iar pentru a cunoaşte adevarul e nevoie de cercetare.
    2.Cheia cunoaşterii adevarului este data de Biblie :
    -Orice duh care mărturiseşte că Isus Cristos a venit în trup este de la Dumnezeu (1Ioan 4/2) nu pentru mărturie,ci pentru că mărturia stă pe adevăr ..

    3,Descoperirile noastre de natură ştiinţifică care atestă existenţa Divinităţii,creaţiei şi structurarea materiei sunt respinse de unele persoane pe motivul ” noi avem Biblia şi crediţa. Nu avem nevoie de alte decoperiri „ Aceştia uită că în perioada dominaţiei fiarei 666 omenirea se va confrunta tocmai cu probleme de natura celor pe care le resping, de care nu vor să audă. Uită sau nu au voie să-şi amintească, să înţeleagă cerinţele Bibliei :cunoaşterea adevarului ca principala problemă a omenirii..Pentru aceste considerente consemnam aici:
    a. ÎN EPISTOLA CATRE EFESENI CAP.6 VERS.13 în inventarul armăturii lui Dumnezeu adevărul se află pe locul întâi. Credinţa se află pe locul 3. Dece ? Pentru că credinţa stă pe adevăr !Fără adevăr credinţa este falsă.(Priviţi în istorie şi vedeţi credinţele oamenilor prăbuşite tocmai pentru că nu stateau pe adevăr, pe cunoaşterea adevărului .)
    b.În perioada fiarei 666 se va forma altă credinţă decât aceea de astăzi. Aceea deşi va sta pe neadevăr ,se va numi credinţă.
    c.Neidentificarea în Biblie, a creaţiei şi structurării materiei sub formă de protoni şi atomi nu că aceasta realitate nu este descrisă,ci pentru că nu se citeşte cu atenţie informaţiile Bibliei, a făcut deja pe unii să afirme: Dumnezeu nu este nici chimist şi nici fizician. Informaţii de această natură nu au legătură cu credinţa ,sunt eroate..Da! Dumnezeu nu este om de ştiinţă dar este totul. Toată ştiinţa ca adevăr se află în El ..El este creatorul a tot ce există şi a creat mijloace pentru strcturarea materiei.Necunoaştrea acestor mijloace măcar ca informaţii minime dar adevărate, conduc la necunoaştre lui Dumnezeu,la necunoaşterea de care se va folosi fiara 666,
    d. Contestarea importanţei şi neceatea cunoaşterii realitaţii din domeniul Divinităţii, creaţiei Universului şi structurării materiei sunt obstacole în calea cunoaşterii adevărului pe care s-a clădit credinţa .
    e..Poziţia de indiferenţă la descoperiri ştiinţifice care confirmă Creaţia şi Biblia.
    Informaţiile lui Ezechiel Cap.1/1 cu privire la „un aparat” folosit de spiritele pozitive sunt contestate de unii care vorbesc în numele credinţei .Aceştia neagă adevărul fără să cerceteze .Neagă toate informaţiile de natura OZN şi astfel chiar Biblia .Fotgrafiile satelitului american din zona Zărandului sunt dovezi reale că în urmă cu cca 14.000 de ani a existat un război nuclear între spirite,folosindu-se aparate de forma avioanelor de astăzi. Este dovada materială certă care confrmă adevărul din Ezechiel şi justifică necesitatea încluderii în volumul CREAŢIONISM Ştiinţific-Arheologic , Istoria Nefalsificată a omenirii ,Manual internaţional, informaţii despre OZN.
    f. Ora Astrală a Omenirii , văzută de Isus Critos imediat după înviere ŞI Cap.VI din Efeseni cer cunoşterea şi propovăduirea adevărului.
    g.În cazul necunoaşterii sau respingerii adevărului INDIVIDUL RĂMÂNE CU CREDINŢA fără bază,expus la experimentele fiarei 666 care vor rupe definitiv credinţa de adevăr, pe care o avea şi adoptă altă credinţă fără adevăr ,dând crezare minciunilor ce-i vor fi prezentate..
    Deaceia :
    ÎNARMAŢI-VĂ CU ADEVĂRUL CÂT MAI AVEŢI TIMP !

    PARTEA a XI-a PROFEŢIA LUI ISAIA CAP. 41

    Profetul Isaia în Cap. 41 descrie evenimente care se încadrează în pe¬¬¬ri¬¬oada de început a Orei Astrale a Omenirii şi în Experimentul de la Gene¬va. Profeţia este scrisă în limbaj parţial metaforic ( pentru camuflarea conţi¬nu¬¬tului pe care-l poartă ). O profeţie asemănătore se regăseşte în cap. XI vers. 32-35 din Daniel, cu deosebirea că, Daniel în capitolul XII vers.1-5 pre¬¬¬¬¬¬¬¬cizează timpul împlinirii acestor profeţii. („În vremea aceia se va scula ma¬rele voivod Mihai ocrotitorul copiilor poporului tău; căci ACEASTA VA FI O VREME DE STRÂMTORARE CUM N-A MAI FOST DE CÂND SUNT NEAMURILE ŞI PÂNĂ LA VREMEA ACEIA. „Tu,însă, Da¬ni¬e¬le, ţine ascunse aceste cuvinte şi pecetlueşte cartea până la vremea sfâr¬şitului”). Astfel, cartea se va despecetlui înaintea materializării fiarei 666 pen¬tru ca oa¬¬¬¬menii să cunoască adevărul tăinuit pe care fiara 666 îl va nega ca exis¬ten¬ţă pentru a duce omenirea la pierzare.
    Capitolul 41 din Isaia, con¬ţine tai¬ne pecetluite, având ca temă lu¬cră¬rile ştiinţifice care vor nega Di¬vi¬nitatea , creaţia materiei şi existenţa spiritelor .
    Propunându-ne să despecetluim aceste taine, vom arăta sensul verse¬telor din această profeţie:
    1) Să ne apropiem şi să ne judecăm împreună, zice Dumnezeu, vers. 1; Dumnezeu invită la „masa rotundă” pe toţi savanţii lumi. Când? Înainte un¬¬ui mare eveniment: materializarea fiarei 666 care va ataca Divinitatea şi creaţia.
    2) Un om, în acele vremuri, este ridicat de la răsărit ,vers.2, este che¬¬mat de Dumnezeu să calce pe urmele Lui. (Urmele lui Dumnezeu se văd în creaţia Universului, a spiritelor şi a materiei.) Omul este chemat să iden¬¬tifice aceste urme, să le prezinte lumii. Prin aceste descoperiri omul va dovedi învăţăturile false care duc oamenii la pierzare, demonstrând realitatea Divinităţii şi crearea de către Dumnezeu a materiei şi a spiritelor.(Concret Concluziile unor savanţi pe baza Experimentului de la Geneva ,înlăturând din creaţie pe Dumnezeu, sau prezentându-l sub altă formă de cum este descris în Bblie )
    3) El, individul, urmăreşte învăţăturile false, merge în pace pe un drum pe care n-a mai călcat niciodată cu piciorul lui, vers.3. Fraza „el merge în pace pe un drum pe care n-a mai călcat” arată că:
    – individul nu face parte din categoria savanţilor, a autorilor de lucrări care neagă pe Dumnezeu şi creaţia;
    – studiază lucrările ştiinţifice şi poziţia autorilor faţă de Dumnezeu şi faţă de creaţie . Poziţia autorilor se află în lucrările elaborate în decursul veacurilor şi în vremurile noastre.. Comparând pas cu pas lucrările savanţilor cu urmele lăsate de Dumnezeu în creaţie, scoate în evidenţă lacunele, falsurile şi erorile din aceste lucrări.
    4) Cum sunt posibile astfel de activităţi ? Cine a făcut şi cine a împlinit aceste lucruri ?
    Profetul Isaia spune : Eu, Dom¬nul, Dumnezeu!, vers.4. Deci cunoştinţele nu sunt ale omului chemat să fa¬că această cercetare ci ale lui Dumnezeu. Omul nu face altceva decât compară ideile primite din spaţiu, le caută în realitate şi află „urmele” lui Dumnezeu în creaţie , apoi, le compară cu explicaţiile oamenilor.
    5) Ostroavele, cei care au construit aceste edificii false, văd lucrările o¬¬mului în cauză şi erorile lor. Se tem, capetele instituţiilor tremură. Vin. Unii înţeleg: Se apropie judecata ! vers.5.
    6) Se ajută unul pe altul şi fiecare zice fratelui său. Fii cu inimă, vers. 6. Edificiile clădite sunt viabile. Nu există Dumnezeu. Nu există creaţie. .Am concluzionat perfect. (vers.6).
    7) Lemnarul îmbărbătează pe argintar, cel ce lustruieşte cu ciocanul îm¬¬băr¬¬bă¬tează pe cel ce bate cu nicovala (Este vorba de mai multe specia¬lităţi care au clădit edificiile prin care este combătută existenţa lui Dum¬nezeu şi creaţia lumii).
    8) Anonimul ridicat de la răsărit îşi face griji, se înspăimântă de răz¬boiul pe care l-a dezlănţuit. Ca atare, este încurajat permanent: …tu, pe care te-am luat de la marginea pământului şi te am chemat dintr-o ţară îndepăr¬tată, căruia ţi-am zis „Tu eşti robul Meu” Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.
    Iată, înfruntaţi şi acoperiţi de ruşine, vor fi toţi cei ce sunt mâniaţi pe tine; vor fi nimiciţi şi vor pieri cei ce ţi se împotrivesc. Îi vei căuta şi nu-i vei mai găsi pe cei ce se certau cu tine; vor fi nimiciţi, vor fi pierduţi cei ce se războiau cu tine. (vers.9,10,11,12);
    9) „Nu te teme de nimic. Eu îţi vin în ajutor”. Ce semnifică cuvintele „de nimic”? Atacul spiritelor negative care au dus oamenii în eroare! În lip¬sa intervenţiei lui Dumnezeu, omul care demască actele spiritelor negative ar fi distrus de la primul pas făcut în realizarea acestor obiective, vers.13,l4.
    10) „Iată, te fac o sanie ascuţită, nouă de tot (cum nu a mai existat). Vei zdrobi şi vei sfărâma munţii şi vei face dealurile ca pleava. Le va lua vântul, dar tu te vei bucura, te vei făli cu Sfântul lui Israel”. (Sania ascuţită, nouă de tot, sunt dovezi absolut noi care vor zdrobi şi sfărâma munţii de dovezi mincinoase şi învăţăturile false care vor fi spulberate. Sfântul lui Isra¬el este Isus Cristos, vers.15,16.)
    11) Cei nenorociţi şi cei lipsiţi caută apă şi nu este; li se usucă limba de sete. Eu, Domnul, îi voi asculta, Eu, Dumnezeul lui Israel, nu-i voi pără¬si Voi face să izvorască râuri pe dealuri şi izvoare în mijlocul văilor; voi pre¬fa¬ce pustia în iaz şi pământul uscat în şuvoaie de ape, vers. 17-19. Aces¬te versete se referă la mulţimile de oameni care caută calea, care caută ade¬vă¬rul ascuns, tăinuit şi nu-l află. Dumnezeu va arăta adevărul. Acolo unde pa¬re a nu exista nici o şansă de cunoaştere a Divinităţii şi a creaţiei, unde nu se cunoaşte nici o urmă din existenţa lui Dumnezeu şi a creaţiei, vor cur¬ge râuri de adevăr (vă rugăm :reţineţi această frază şi comparaţi peste 5-10 ani „ realităţile „ sau informaţiile de de azi ,ale celor care demonstrează inexistenţa lui Dumnezeu ,cu informaţiile care vor curge în lume după aceşti ani. Veţi constat că pct.11 de mai sus s-a împlinit întocmai )
    12) Ca să vadă cu toţii şi să ştie, să priceapă şi să înţeleagă că mâna lui Dumnezeu a făcut aceste lucruri, şi Sfântul lui Israel le-a zidit, vers. 20.
    13) „Apăraţi-vă pricina-zice Domnul, arătaţi-vă dovezile cele mai tari”, zice Împăratul lui Iacov, vers. 21,22. Versetele cer celor care contestă pe Dumnezeu şi creaţia să prezinte dovezile cele mai puternice pentru a-şi susţine pricina, falsitatea adevărului din lucrările lor. După cum Dumnezeu permite controlul urmelor sale în toată creaţia, cere autorilor care-l neagă să prezinte toate dovezile de care dispun .Să demonstreze ade¬vărul pe care-l propovăduiesc. Aceste dovezi neputând fi prezen¬ta¬te, duşmanii lui Dumnezeu rămân de ruşine. Ei vor ataca pe omul care a des¬¬co¬¬perit urmele lui Dumnezeu şi se vor expune sancţiunii pentru ducerea în eroare a lumii. (vezi vers. 9-19)
    14) Spuneţi-ne ce se va întâmpla mai târziu, ca să ştim că sunteţi dum¬¬ne¬zeu, faeţi măcar ceva bun sau rău ca să vedem şi să privim cu toţii, vers. 23.
    Observăm că nici un obiect confecţionat de om şi nici omul nu a fost în stare să spună ce se va întâmpla în viitor, pe câtă vreme profeţia pronun¬ţată de Dumnezeu, consemnată pe piesa arheologică „Răstignirea” conţine în amănunt condamnarea, răstignirea, învierea… lui Isus Cristos, iar profeţia din Isaia cap.41 procesul de condamnare a negării Divinităţii şi creaţia Uni¬ver¬¬sului. Cu toate că oamenii „prescrişi „ prin care se realizează profeţiile sunt vizaţi de profeţii şi iau act de acestea, acţionează în continuare pentru împlinirea profeţiei împotriva lui Dumnezeu!
    15) Am sculat pe cineva de la miază-noapte şi vine de la răsărit, el cheamă Numele Meu; trece peste voievozi ca pe noroi şi-i calcă în picioare cum calcă olarul lutul. (vers. 25) Profeţia conţine informaţii deosebite:
    a. Localizează cetatea de unde vine omul din această profeţie:
    – Punctul cardinal „miazănoapte” indică aşezarea acelui loc pe harta terestră în raport cu locul unde trăia profetul Isaia. Deci ,la miazănoapte de Ierusalim sau de Israel.
    – Cuvântul răsărit indică numele locului de unde vine acel om sau aşezarea acelui loc la răsărit faţă de „ceva”.
    Constatăm:
    – Cetatea Sarra amplasată la confluenţa dintre râurile Crişul Alb şi Ci¬¬gher din hotarul de azi al comunei Zărand judeţul Arad România se afla şi se află la miazănoapte faţă de Ierusalim sau Israel unde se afla profetul Isaia.
    – Cetatea Sarra, pe timpul romanilor se numea Deu-Sarra, la venirea triburilor maghiare la finele mileniului I. e.n. Sarra, apoi Zarand; în vocabu¬la¬rul ţărănimii române din această zonă până astăzi Sarra-and. Cuvântul Sarra pronunţat invers (tehnica anagrama) se pronunţă Ras-ar, sau cetatea Ras-¬aritului, ori Răsăritului.
    – Biblia spune: Grădina Edenului a fost clădită de Dumnezeu la răsă¬rit. Faţă de ce? Biblia nu spune (pentru că obiectul trebuie să rămână as¬cun¬s). Azi, Satelitul american trimite din spaţiul confluenţei dintre cele do¬uă r⬬¬¬uri care curg exact în lungul meandrelor sau întortocherilor a două ape ca¬re scaldă zidurile unui templu uriaş (vezi fotografia „Templului Sfânt al Ede¬nu¬lui” cu dimensiuni 2000 / 6000 metri). Acest Templu este obiectul, imo¬bi¬lul, as¬cuns, tăinuit, acoperit cu un strat de cenuşă vulcanică la răsă¬ritul căruia Dumne¬zeu a sădit Grădina Edenului. Prin urmare, omul chemat vine din ceta¬¬tea numită azi localitatea Sarraand în denumirea ţărănimii ro¬mâne ,sau Zărand în limba literară, jud. Arad-România.
    b. Individul cheamă Numele Meu. Acest Nume în Ţara SaRandului, unde satelitul american a fotografiat Templul Sfânt al Edenului, conform topi¬¬cilor, textului de pe piesele arheologice, schimbarea numelui lui Iacov cu IsRael,Avram cu AvRaam şi Sarai cu Sarra etc. era „RA”. Dovezile noas¬tre demonstrează că numele lui Dumnezeu în timpul Edenului şi mii de ani după potopul de pe vremea lui Noe, în toată lumea era RA. Autorul Teoriei Fundamentale a Creaţiei Universului descrie pe zeci de pagini numele lui Dumnezeu ca fiind Ra. (O lucrarea din vechime arată că atunci când oame¬ni vor cunoaşte din nou numele lui Dumnezeu, Terra se va afla în pragul unor evenimente cu urmări profunde în viaţa oamenilor.)
    c. Teoriile false, dovedite mincinoase, vor fi călcate în picioare, te¬mă, cu temă de către omul chemat de Dumnezeu. (teme din fizică, chi¬mie, geologie, biologie (plante şi animale) ,astronomie…
    Teoria Fundamentală a Creaţiei Universului scrisă de cercetătorul Teodor Ardelean pare a fi scrisă pentru realizarea profeţiei din Isaia cap. 41 (Autorul vine din cetatea Răsăritului amplasată la confluenţa dintre cele do¬uă ape care scăldau marginile Grădinii Edenului. Autobiografia acestuia şi temele atacate par des¬prin¬¬se din această profeţie )
    16) Versetul 26 : „Cine a vestit lucrul acesta de la înce¬put ca să-l ştim şi cu mult înainte, ca să zicem: Are dreptate”. Nimeni nu l-a ves¬tit, nimeni nu l-a prorocit şi nimeni n-a auzit cuvintele voastre. (Nostra¬da¬mus în conformitate cu misiunea care i s-a încredinţat, vestitor a unor eveni¬men¬te radicale, a primit ,de la Cen¬trul ideilor pozitive din cosmos, informaţii şi autorizaţia să efectueze cal¬¬¬culul astronomic şi să arate data naşterii omului în cauză .Să arate că această dată este consemnată în mersul corpurilor cosmice .Odată cu naşterea acelui om se declanşează schimbările pe Pământ, înfăptuirea definitivă a veacului sau erei anunţată de Ri după învierea Sa, apropierea judecăţii.(vezi Partea VI –a Programul lui Ri )
    .Începe noua O¬¬¬ră Astrală a Omenirii prevăzută şi înscrisă în mersul astrelor de la crearea Cosmosu¬lui.)
    17) Eu, Cel dintâi am zis Sionului: „Iată-i, Iată-i ” şi Ierusalimului „Îţi trimit un vestitor de veşti bune” (vers. 27).
    Profeţia are în vedere două situaţii reale:
    -Cuvintele Iată-i,Iată-i ,probabil, se referă la un grup de oameni între care se află omul chemat de Dumnezeu de la Răsărit şi toţi cei aleşi care vor susţine aceiaşi idee unică ,propovăduită de Isus Cristos.
    -Cuvintele „Îţi trimit un vestitor de veşti bune” se referă la o singură persoană: individul sculat de la Răsărit.Acesta va trimite la Ieruslim descoperirile sale „ca vestitor de veşti bune .
    O pare din Lucrările Expertului Judiciar Teodor Ardelean au fost trimise la Ierusalim şi se află în Biblioteca Universităţii din Tel Aviv.Altele au fost publicate prin internet.
    18) Căci mă uit şi nu este nimeni, nimeni între ei care să prooroceas¬că şi care să poată răspunde dacă-l voi întreba, vers. 28. Iată, că toţi sunt nimic, lucrările lor sunt zadarnice, idolii lor sunt o suflare goală, vers. 28. Versetul se referă la cei combătuţi prin lucrările publicate de acel anonim.
    19) Problema cunoaşterii din această profeţie este reluată şi tratată în multe locuri din Biblie, De ce? Pentru că în miile de ani s-au consolidat pe pământ teorii care neagă pe Dumnezeu şi crearea de către El a lumii. Iată câte¬va versete din Biblie: „Voi prăpădi înţelepciunea celor înţelepţi şi voi nimici priceperea celor pricepuţi. Unde este înţeleptul? N-a prostit Dum¬ne¬zeu înţelepciunea lumii acesteia?” (1 Cor. 19/20)
    20) Omul din profeţia lui Isaia capitolul 41,oare, s-a născut ? O fi Expertul Judiciar Teodor Ardelean, specialist în studiul documentelor? Auto¬bio¬¬grafia acestuia cu descrierea omului din această profeţie concordă ca două picături de apă !A se vedea Autobiografia Expertului Judiciar Teodor Ardelean în restul lucrărilor publicate .

    Apreciază

  36. […] DIALOGURI CU EVREI […]

    Apreciază

  37. Respect Ortodoxia.De aceea voi spune Dumnezeu să binecuvânteze pe frații creştini ortodocși,în special Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului,un exemplu real creștinism .
    Însă când vine vorba de Nazişti,fie ei Legionari,sau Attaka,sau Obrazski Russia sau Jobbik am o singură dorință: MOARTE NAZISMULUI şi moarte tuturor NAZIȘTILOR ca persoane biologice care încă respiră aerul întregii rase umane. TOLERANȚĂ ZERO FAȚĂ DE NAZISM

    Apreciază

  38. Este regretabil că Ortodoxia se stinge chiar dacă în aspect cultic şi liturgic ia prosperă.Au tot mai multe locaşe de cult (Biserici)şi obiecte de cult tot mai frumoase………însă nu mai au mulți creştini ortodocși adevărați. Creștini Ortodocși care să aibe în lăuntrul lor chipul Mântuitorului Iisus şi caracterul lui Mesia,inclusiv comportamentul Lui şi al Sfinților Apostoli. Văd cu îngrijorare că în sfântul şi dumnezeiescul altar, unde se preahrvieseşte (se întruchipează) Parousia (Prezența lui Hristos). Unii păgâni de orice fel de dumnezeu, au așezat pe cristosul Adolf Hitler ,se roagă la el şi îi cer mântuirea nazistă ariană. Şi În loc de sfintele şi Dumnezeieștile Taine lau înălțat pe dumnezeul lor Asdgard (Diavolul la vikingi). Au schimbat pravila neamului omenesc,adică Sfânta Evanghelia a tuturor popoarelor cu „Mein Kamf” (Lupta lui) şi rânduiala sfintei Biserici cu „protocoalele Sionului”. am văzut pe Maica DOMNULUI agresată şi violată de noul cristos Adolf Hitler. Şi îndepărtată ca o evreică împuțită. Am văzut pe Sfinții Apostoli având steaua galbenă în piept şi izgoniți de pe iconostas şi pe ușile împărătești a Sf. Altar. Am văzut pe Sfinți Mucenici de de Hristos Mărturisitori între neamuri având steaua galbenă în piept şi permis de liberă trecere între Naos şi pronaos, între Sf.altar şi Pridvorul Sf.Biserici. Toate acestea le-am văzut . Am văzut spurcat şi rău hulit Betleemul locaşul pruncului Sfânt şi pe Mesia Evreul ,Hristosul tuturor în cuptor la Auschwitz. Am văzut Nazaretul ,împânzit cu zvastici legionare,naziste şi Hortiste şi pe Tabla de marcaj la intrare în Nazareth era scris „Aryan Berlin”am văzut pe sfinți şi pe drepți morți degeaba şi martirajul lor zadarnic. Toţi purtau un număr pe mâna dreapta şi toţi aveau steaua galbenă în piept. Am văzut pe sfinții Părinti în Dachau şi şa Birkenaw şi la Auschwitz………..şi nu era nici măcar un singur drept credincios să-i scape . Toţi tac de frică………restul au schimbat preacinstita Ortodoxie cu Preascârnava Ortoeugenie adică cu panslavul şi prusacul NAZISM.

    Alegeți singur cui slujiți……….şi în inimile voastre hotărați : Mântuirea căruia este bună ? A lui Hitler sau a lui Hristos? Se scrie la fel IHS dar „H „poate fi şi Hitler………..istoria deja a demonstrat asta!

    1.Ești pregătit să spui în sfânta Biserică că Maria maica DOMNULUI este o „Curvă Spurcată de Jidancă?” Ești gata să înfigi baioneta în a şi să o împingi în cuptoru cu flăcări la Auschwitz ?

    2.Ești pregătit să spui : „Blestemat este Jidanul Spurcat, Iisus Nazarineanul : şi cei 12 Ucenici Sioniști, Maeștrii lui masoni? ”

    3. Ești pregătit să închini sfânta Biserică în mâna lui Satan ? Îți asumi răspunderea în faţa istoriei? Poți lăsa asta moștenire copiilor tăi ? Ești pregătit să iei Sfânta Evanghelie JIDĂNEASCĂ şi să spui lumii că este Lucrare drăcească, a minților rătăcite ale jidanilor Galileeni ? Şi apoi să te ștergi cu Sf. Evanghelie la fese,pe posterior,cărui voi românii îi spuneţi „CUR” ?

    Acest text este o Preacisntire a ortodoxiei şi nu o blasfemie. Dacă ați remarcat blasfemii în text ,înseamnă că ați remarcat şi NAZIȘTII din Biserică ,care Hulesc pe Dumnezeu Yahweh şi pe Iisus Hristos. Şi fac jertfa lui zadarnică. Stricând lucrarea Sfântului Duh pe pământ şi mutilând Evanghelia păcii şi a tuturor națiunilor.

    Apreciază

  39. Creștinismul în general este opus NAZISMULUI,în mod total .Deși cam 60% din creştini au manifestări şi simpatii naziste.Pe care le manifestă ocazional sau le exprimă în public. Ei având convingerea că sunt buni creştini. Şi nu mă refer doar la ortodocși ……..ci la toţi creștinii. Un creștin nu poate fi NAZIST din aceste motive:

    1. Toţi creștinii se închină la Yahweh (Iehova) Adonai Elohim,Dumnezeu Tatăl Ceresc,Tatăl lui Iisus şi Tatăl nostru. acest Dumnezeu Unic , a fost şi este în prezent ,Dumnezeul lui Avraam ,Isaac şi Iaacov;Dumnezeul lui Moise, a lui Ilie,Dumnezeul lui David şi a tuturor Proorocilor din Vechiul Testament.

    2.Toţi creștinii prin Taina Sf. Botez la naştere sau maturitate ,primesc Sfântul Duh şi dumnezeiescul Har al Mântuirii. Duh pe care Biblia îl numește DUHUL LEGII sau DUHUL LUI ISRAEL, care a fost pogorât şi revărsat peste toate națiunilor.acest Duh sfânt nu a fost pogorât din Reichstag nici din Waffen SS. Ci Sa pogorât tuturor în Orașul Ierusalim capitala antică şi modernă a evreilor în timpul unei sărbători iudaice numită Şavuot (Cincizecime) adică Rusalii.

    3.Toţi creștinii cred sincer în Mesia care grecește se spune Hristos.Mesia fiind făgăduit mai întâi exclusiv iudeilor(israleiliţilor antici). Pe durata vieții pamântești Mântuitorul a purtat nume de evreu, acele de Ieşua Bar Akiba Iousef ,sau Bar David pe linia paternă a lui Iosif şi a tatălui acestuia Eli Iaacov Bar David . Fiind născut evreu din evreica Maria (Miriam Bath Akiba Josef) fiica Dreptţilor Părinți (Ioachim şi Ana) Anna Bath Mordechay Cohen şi Yehoakim Akiba Bath Yousef(Joseph) Al doilea mare Rabin ca importanță în Iudaism,după Maimonide şi al treilea după Moise..Bunicul lui Iisus este considerat chiar mai mare decât proorocul Ilie(Eliahu Hatişvi Tievisteanul). Iisus a fot circumcis în a opta zi ca oricare alt iudeu antic şi a trăit toată viaţa lui pământească ca EVREU MOZAIC. Botezu de la Yarden (Iordan) este un act de Mărturie a Unui Cuget Curat , o spălare rituală care exista în Vechiul Testament pentru cei necurați (infectați de maladii) , pentru păcătoșii care au luat năravurile păgânilor şi pentru leproși şi toţi care aveau scurgeri de sânge şi puroaie. Botezul chiar din Vechiul Testament era destinat Păcătoșiilor şi Pocăinței lor ,era ACTUL DE ÎMPĂCARE CU DUMNEZEU.Şi este principalul simbol al Creștinismului.

    4. Toţi Sfinții şi Drepții din Biblie sunt evrei sau evrei -greci,evrei–babilonieni,evrei-asirieni (aramei).Toţi autorii Bibliei absolut toţi au fost evrei . Sfinții Prooroci au fost evrei toţi. Atât Proorocii Mari cât şi cei 12 Prooroci Mici,David a fost evreu şi Solomon fiul lui David au fost evrei şi Regi ai Israelului antic. Sfinții Apostoli au fost 50% adică 6 din cei 12, au fost Galileeni din Capernaum,Nazareth şi Horazin sau Seforis.ceilalți 5 au fost Iudei.iar Iuda Iscariotul (Vânzătorul) a fost Idumeu o corcitură de Samaritean-palestinian. Toţi cei 70 de Ucenici au fost Galileeni sau Iudei adică israeliți. Prima Proto-Biserică din lume ,prima şi cea mai veche a fost alcătuită din 5000 de iudei,galileeni şi samariteni în anul 34 era noastră la Ierusalim în ziua de Şavuot(Rusalii) Cinzecimea iudaică. Primii proto-creştini(paleo-creştini) adică creștinii din primii 200 de ani au fost în majoritate evrei sau arabi şi greci. apoi sau înmulțit numărul națiunilor creștinate şi botezate.

    5. Biblia sau Sfânta Scriptură este o carte alcătuită din 1500 de cărți sfinte unite în forma de astăzi de 66 cărți Canonice. toată Biblia este ebraică …..chiar şi Septuaginta. Deși tradusă în greacă antică în dialectul Tebaic Alexandrin, a fost tradusă de 70 de cărturari,(Rabini Soferi) . Toată Biblia formată din 1500 de cărți antice , lipite în 66 de cărți canonice ;au fost scrise de evrei la porunca şi inspirația Dumnezeului lui Israel, DOMNUL EVREILOR. Atât Vechiul Testament ,cât şi Noul Testament. Pe lângă Inspirația profetică şi Învățătură dumnezeiască (Didahia) ,Biblia conține în proporție de 87% Istoria antică a națiunii Israel.Deci Biblia nu este doar o CARTE SFÂNTĂ,ci un MANUAL DE ISTORIE AL EVREILOR.

    6. Învățătura lui Iisus poruncită,revelată şi dăruită Ucenicilor (Sf.Apostoli) şi Ucenicilor lor a fost opusul NAZISMULUI.

    7.SF.EUHARISTIE este opusul NAZISMULUI fiindcă alterează genetica RASA ARIANĂ. Toţi Creștinii cred că pâinea din care sunt scoase părticele(Sf.Agneţ) potrivit Sfinților se preface în planul energetic duhovnicesc în TRUPUL LUI IISUS HRISTOS. Toţi Creștinii cred că asemeni este cu vinul(mustul) . O să explic şi mai clar . Toţi creștinii care se împărtășesc ,absolut toţi au primit în ei genele ADN-ul semitic al Evreului Iisus. Dacă ACESTA ESTE SÂNGELE SĂU ÎN NOI TOȚI şi : ACESTA ESTE TRUPUL LUI ÎN NOI TOȚI. Atunci Naziștii,Mussoliniştii,Fasciștii,Hortiştii, Verdenii olandezi şi Legionarii Gărzii de Fier și-au alterat genetic RASA PURĂ,ARIANĂ cu genele JIDANILOR. Şi primii care ar trebui să intre în cuptoare la Auschwitz sunt tocmai ei.

    ACESTA ESTE ADEVĂRUL DESPRE CREŞTINISMUL UNIVERSAL,ȘI DREAPTA ORTODOXIE ,opusă ideologiei NAZISTE. Orice persoană este NAZISTĂ a încetat să fie creștină.Indiferent câte dezlegări îi oferă un duhovnic.Duhovnicul nu este mai mare decât Hristos-Evreul!

    Apreciază

  40. Cine crede că poate fi Creștin Ortodox conform tuturor canoanelor creștinești după litera Bibliei: şi în același timp poate fi NAZIST ,membru feroce şi atroce al Grăzii de Fier a lui Horia Sima şi Ion Antonescu. Se înșală.
    Ce va face acest legionar nazist când se citește pravila Născătoarei de Dumnezeu ? Scrisă de Sfântul Avdie anahoritul din Calcedon un evreu-sirian de sânge şi de nație. Va lua Legionarul NAZSIT icoana Preacisntitului Sfânt Avdie şi o va sparge ? Sau va lipi pe icoană STEAUA GALBENĂ şi eticheta „Stinking Jude „adică Sfântul Avdie Anahoritul „Jidan Împuțit „?.

    Să luăm pe Sfântul Macarie de Cezareea sau Macarie Miruitorul . Care are pomenirile lui Hristos în ortodoxie .CITAT ” Ferice de Tine Hristoase Mântuitorul lumii. Ferice de Tine Podoaba generațiilor.Ferice de tine Hristoase Dumnezeule al iertărilor, ferice de Tine nădejdea creștinilor ……ş.a.m.d.” Ce face Legionarul Nazist. ia icoana Sfântului Macarie Miruitorul de Cezareea şi lipește steaua galbenă pe icoana Sfântului ?Sau va lipi pe icoană STEAUA GALBENĂ şi eticheta „Stinking Jude „adică”Jidan Împuțit „?.
    Sau se așează în tinda , în strana cântăreților învăţând Oastea Domnului şi Tineretul Creștin Ortodox despre CONSPIRAŢIA MASONICĂ sa Sfântului MACARIE MĂRTURISITORUL ? Sau a sfinților Teodosie ,Gavilan (Gavilanie) şi Arnie (Arnion) toţi trei evrei. oare au conspirat Sfinţii Părinti la o lucrare masonică ?

    Încerc să vă arăt nebunia veacului şi pe nebunii care strică Turma DOMNULUI! Ce faceți cu Dimitrie „Horazinul care a scris Litania Praznicelor şi Cântările Mirelui”Ce face Legionarul Nazist. ia icoana Sfântului Dimitrie Miruitorul de Cezareea şi lipește steaua galbenă pe icoana Sfântului ?Sau va lipi pe icoană STEAUA GALBENĂ şi eticheta „Stinking Jude „adică”Jidan Împuțit „?. Nu doar cei 12 Apostoli au fost evrei .Şi nu doar cei 70 de Ucenici au fost evrei. Şi nu doar acei 5000 de evrei primii creștinați şi mai întâi chemați la Evanghelie dintre toţi oamenii.
    Conform IDEOLOGIEI NAZISTE orice scriptură iudaică este OPERĂ DECADENTĂ şi trebuie arsă şi măcinată şi zvânturată cenușa. Veţi arde 42%din Scrierile Sfinte ale Ortodoxiei şi le veți arde în foc ? 60 % din Didahia (Învățătura Sfinților Părinți) este scrisă de evrei-greci,evrei-bizantini, evrei -aramei (evrei-libanezi,sau evrei- sirieni).

    Apreciază

  41. Ortodoxia este minunată ,dacă ar fi respectată şi aplicată ar fi aproape iudaică . Spre nefericirea naziștilor. Care au încercat în repetate rânduri să de naştere unui hibrid catolic-nazist sau ortodox-nazist anti-Israel.
    Ortodoxia se întemeiază pe Ţara Sfântă pe așezămintele de acolo. Şi pe credința în YAHWEH (Iehova) Dumnezeu tatăl Ceresc,Tatăl Mântuitorului nostru Evreul-Iisus. şi pe învățătura evreului mozaic Iisus , tâmplar şi Rabin. Ce poate fi mai superb şi vesel ochilor omenești decât să vezi naziștii toţi în faţa unui Rabin şi cerșind mila, iertarea şi mântuirea de la un Evreu-galileean ,Iisus Hristos . Este adorabil să vezi dușmanii evreilor, inamicii feroce ai Sionului în pelerinaj tocmai în Sion la Sfântul Mormânt şi la Mormântul Maicii DOMNULUI.

    Şi mai vesel ca asta este Rabinul Iisus învăţând pe naziști să spună Şema Israel Adonai Elohenu echad! Avinu Malkenu hakadash şmeca cma Atha Malktuh bişamaim ba ereţ (ascultă Israel DOMNUL DUMNEZEUL nostru este numai Unul. Tatăl nostru care ești în ceruri sfinţeasă-se Numele Tău, precum în ceruri așa şi pe pământ……….Amin Adorabil….. sau nu ? spuneţi liber să vezi „soluția Finală şi Protocoalele Sionului ” învinse de Sionistul,Rabinul Tâmplar Iisus Mesia.

    Apreciază

  42. Spre zidire : un articol este necesar a fi repetat.Ortodoxia este minunată ,dacă ar fi respectată şi aplicată ar fi aproape iudaică . Spre nefericirea naziștilor. Care au încercat în repetate rânduri să de naştere unui hibrid catolic-nazist sau ortodox-nazist anti-Israel.
    Ortodoxia se întemeiază pe Ţara Sfântă pe așezămintele de acolo. Şi pe credința în YAHWEH (Iehova) Dumnezeu tatăl Ceresc,Tatăl Mântuitorului nostru Evreul-Iisus. şi pe învățătura evreului mozaic Iisus , tâmplar şi Rabin. Ce poate fi mai superb şi vesel ochilor omenești decât să vezi naziștii toţi în faţa unui Rabin şi cerșind mila, iertarea şi mântuirea de la un Evreu-galileean ,Iisus Hristos . Este adorabil să vezi dușmanii evreilor, inamicii feroce ai Sionului în pelerinaj tocmai în Sion la Sfântul Mormânt şi la Mormântul Maicii DOMNULUI.

    Şi mai vesel ca asta este Rabinul Iisus învăţând pe naziști să spună Şema Israel Adonai Elohenu echad! Avinu Malkenu hakadash şmeca cma Atha Malktuh bişamaim ba ereţ (ascultă Israel DOMNUL DUMNEZEUL nostru este numai Unul. Tatăl nostru care ești în ceruri sfinţeasă-se Numele Tău, precum în ceruri așa şi pe pământ……….Amin Adorabil….. sau nu ? spuneţi liber să vezi „soluția Finală şi Protocoalele Sionului ” învinse de Sionistul,Rabinul Tâmplar Iisus Mesia.

    Apreciază

  43. Rămân surprins că acest blog şi multe alte bloguri pretinse a fi ORTODOXE permit unor imbecili NAZIȘTI prin comportamentul lor propriu. De a nega total şi a Holocaustul .În Holocaust au murit oficial 2,6 milionae de creştini Ortoocşi din Rusia,Ucraina,Grecia şi Armenia. Inclusiv 900 .000 de români. Acești 900.000 de români au avut nefericirea de a fi salvat şi adăpostit evrei,sau aveau nume idiș (germanice).Toţi românii ortodocși care se numeau Hilberg, Tzucănberg,Zukenberg , Yakobici au fost considerați JIDANI sau CORCITURI JIDĂNEȘTI. au fost exterminați la Dachau ,Birkenaw şi Auschwitz , alți români au fost executați de armata Ungară Hortistă în Ardealul de Nord , la Ip, Trăsnea ,Carei, Târnăveni, Oarba de Mureș şi alte 230 de localități românești. Doar în București armata germană nazistă împreună cu Gestapo şi Waffen SS şi ofiţeri Napola (Elita Nazistă Universitară) au exterminat în lagărul de tranzit de la Cernica şi în cel de la Rahova peste 7000 de români neaoși şi de religie ortodoxă, fiindcă au fost considerați evrei,armeni sau greci. Categorii destinate exterminării totale ,a eugenizării organizate impuse de „Soluția Finală”.

    Au murit 7,5-8 milioane de evrei şi 6,7 milioane de ne-evrei.adică creştini,negrii,mauri şi comuniști. Creștinii exterminați au fost :Ortodocșii ucrainieni,ortodocșii armeni,ortodocșii greci,ortodocșii ruși,adventiști (parțial) ,penticostali şi martori a lui Iehova şi 2 milioane de catolici.
    Mai precis au murit 2,6 milioane de ortodocși (greci,armeni,sârbi,ruși,ucrainieni şi români) la grămadă .Pentru vina de a fi ajutat sau ascuns evrei,sau fiindcă aveau nume idiș sau aspect fizic semitic (aveau gene mixte din rasa albă caucaziană şi cea mediteraneană). Sau au avut acțiuni ostile Reichului şi ocupației Germaniei Naziste. adunați 2,6 milioane ortodocși + 2 milioane de catolici + 1,4 milioane sectanţi ,protestanţi evanghelici(iehovişti,adventiști,calvini,penticostali,carismatici,amish). La aceștia se adaugă încă 2,3-4 ,2 milioane de comuniști şi atei ruși, austrieci,germani, norvegieni italieni,francezi,polonezi.
    există tendința de a minimaliza cifrele exemplu la victime evreiseți doar 6,5 milioane .la comuniști doar 2,3 milioane .Deși au fost exterminați peste 4 milionae. Istoricii unii șovini au refuzat să numere şi comuniști executați de armata germană în drum spre Stalingrad în păduri,şi gropi comune.Mai nou există o tendință total nesimțită de a nega Holocaustul cu totul ca fiind o Industrie evreiască de stors lacrimi.

    Apreciază

  44. Oare creștinilor Ortodocși de azi le pasă de HOLOCAUST ? Mai precis de ortodocșii care au căzut victime nevinovate ale Holocaustului. Oficial sunt 2,6 milionae de ortodocși exterminați în Holocaust,fiindcă nu erau „Rasă PURĂ” şi nu erau „RASĂ DE STĂPÂNI”. sunt frați cu voi ,sunt fiii sfintei Biserici Creştine ortodoxe. Cei mai mulți ortodocși exterminați au fost grecii şi armenii. Grecii Insulari , fiindcă naziștii aveau nevoie de istoria Greciei Antice,nu şi de popoul care a construit această istorie. I-a considerat corcituri SEMITE. fiindcă grecii insulari sau amestecat cu egiptenii,Libanezii,Sirieni,Evreii,cu Turcii şi Maltezii care sunt de rasă Afro-semitică.
    Următoarea categorie de ortodocși exterminați a fost cea a rușilor şi ucrainienilor . Fiindcă deșii erau blonzi şi cu ochi albaştrii era considerați rasă debilă şi Rasă de sclavi .Pentru naziști toate popoarele slave erau „COMUNIȘTI”.
    Unii în ura lor paranoică şi satanică(demonică) contra națiunii Israel.Văd numai cele 6,7 (7,5) milioane de evrei exterminați în Holocaust. Şi ca să-și arate disprețul şi bășcălia paranoică demnă de Satan spurcă victimele nevinovate ale Holocaustului.

    Apreciază

  45. Încă nu pot să înțeleg de ce voi , prietenii şi frații ortodocșii nu comemorați într-o zi pe an VICTIMELE HOLOCAUSTULUI, pe cele dintre voi , ortodocși ca voi .2,6 milionae de ortodocși înseamnă mult ,suficient de multe victime . oare erau mai puţin ortodoxe decât voi cei în viață? Ei la data morţii nu sau lepădat de credința lor Ortodoxă .Au murit ca martiri . Despre care păstrați o tăcere insolentă şi deplin necuviincioasă. În primul rând au fost oameni .Indiferent de religia lor. Dar în special fiindcă acești 2,6 milioane de de oameni erau ortodocși .la care sa adaugă 900.000 de români Nu toţi au murit fiindcă erau ortodocși. Unii au murit fiindcă erau ANTI_FASCIȘTI şi sabotau armata germană nazistă. alţi au ascuns evrei. Şi pe restul li sa pus pata Nazistă şi Hortistă a Ungurilor şi a soldaților germani care au exterminat români

    Într-un raport statistic al Secretariatului de stat pentru naționalități, din București, privind situația din Ardealul de Nord în perioada 30 august 1940 – 1 noiembrie 1941, sunt menționate 919 omoruri, 1.126 schingiuri, 4.126 bătăi, 15.893 arestări, 124 profanări, 78 respectiv 447 devastări colective și individuale. În același raport Ungurii Hortişti admit că numărul victimelor poate ajunge la 35.000 . Dar nimeni nu ia numărat pe românii care nu aveau acte de loc şi nici pe românii care refuzaseră cetățenia Ungară Hortistă. După război rușii au numărat 748.000 de victime românești. O anchetă Aliată anglo-americano-sovietică după 1945 a descoperit 925.000 de victime ucise care figurează în statistica crucii roșii germane . Şi a Crucii Roșii Internaționale. victime dovedit cu mărturiile supraviețuitorilor acestor masacre.

    Reamintesc naziștilor care au tupeu satanic ,chiar şi pe acest blog . Unii postează comentarii NAZISTE. Să le fie rușine! În numele istoriei umane. Este singurul lucru de care au fost capabil : să mutileze istoria, să arunce omenirea în ruină cu peste 70.000.000 milioane de morți soldaţi şi civili din ambele tabere a ALIAȚILOR ANTANTA şi PACTUL NORD ATLANTIC ,iar în cealaltă tabăra PUTEREA AXEI, GERMANIA,ITALIA,SPANIA,JAPONIA,TURCIA şi toate țările ocupate de GERMANIA NAZISTĂ.

    Adevărații ortodocși români nu au dreptul să uite : Victimele prigoanei fasciste din Lagărele de Tranzit la Cernica şi Rahova București

    Masacrul din Treznea
    Masacrul din Ip
    Masacrul de la Ciumărna
    Masacrul din Moisei
    Masacrul de la Aita Seacă
    Masacrul de la Sărmașu
    Masacrul de la Luduș
    Masacrul de la Sândominic
    Masacrul de la Aghireș
    Masacrul de la Huedin
    Masacrul de la Hărcana (Turda)
    Masacrul de la Nușfalău, Sălaj

    Masacre au avut loc și în alte localități: Cerișa, Marca, Brețcu, Mureșenii de Câmpie, Mihai Bravu, Zalău, Huedin, Belin, Zăbala, Halmășd, Sântion, Cosniciu de Sus, Camăr, Aghireș, Sucutard, Ditrău, Suciu de Sus, Tărian, Prundu Bârgăului, Cătina, Răchitiș, Șincai, Turda, Ozd, Gădălin. Pentru restul detaliilor citiţi articolul de pe Wikipedia
    „Masacre în Transilvania de Nord, 1940-19442”

    Apreciază

  46. Masacre în Transilvania de Nord, 1940-1944
    Sursa este Wikipedia . Copyright Wikipedia.Unii Nazişti imbecili au nevoie să li se amintească atrocităţile cu cizma în gât şi cu patul de la armă. Tupeul lor satanic vine în chip vine să amăgească cu cât bine au făcut ……şi „ar mai fcae ei!” Să încerce pe Marte. Se fac Colonii umane.
    Masacrele din Transilvania de Nord, 1940-1944 au fost comise de unități militare ale Ungariei horthyste sau de trupe paramilitare românești[1] împotriva populației civile.
    Cadru istoric general

    În toamna anului 1940, ca urmare a dictatului de la Viena, în mai multe localități din Ardealul de Nord realipit la Ungaria, trupe militare sau paramilitare au masacrat civili români, maghiari, țigani și evrei, în intenția de a determina prin teroare un exod din populațiile conlocuitoare nemaghiare. Atrocități similare au avut loc și spre sfârșitul anului 1944, îndeosebi pe fundalul stării de beligeranță în care frontul de est și-a mișcat relativ rapid în direcția est-vest linia care traversa teritoriul Ardealului de Nord, mai ales după 23 august 1944, când România a ieșit din coaliția Puterilor Axei și s-a alăturat Puterilor Aliate.

    Printre cele mai cunoscute și bine documentate masacre:

    Masacrul din Treznea
    Masacrul din Ip
    Masacrul de la Ciumărna
    Masacrul din Moisei
    Masacrul de la Aita Seacă
    Masacrul de la Sărmașu
    Masacrul de la Luduș
    Masacrul de la Sândominic
    Masacrul de la Aghireș
    Masacrul de la Huedin
    Masacrul de la Hărcana (Turda)
    Masacrul de la Nușfalău, Sălaj

    Masacre au avut loc și în alte localități: Cerișa, Marca, Brețcu, Mureșenii de Câmpie, Mihai Bravu, Zalău, Huedin, Belin, Zăbala, Halmășd, Sântion, Cosniciu de Sus, Camăr, Aghireș, Sucutard, Ditrău, Suciu de Sus, Tărian, Prundu Bârgăului, Cătina, Răchitiș, Șincai, Turda, Ozd, Gădălin.
    Armata horthystă intrând într-un sat din Transilvania, septembrie 1940
    Date generale și premise ale acestor atrocități

    După Dictatul de la Viena, din 30 august 1940, nord-vestul Transilvaniei a trecut sub jurisdicția Ungariei. (Prin Ardeal sau Transilvania se subînțelege în tot articolul atât regiunea istorică Transilvania, cât și provinciile Crișana și Maramureș.)

    La începutul lui septembrie 1940, România a cedat Ungariei o suprafață de 43.492 km pătrați, reprezentând jumătate din teritoriul Transilvaniei, cu o populație de 2.667.000 locuitori, dintre care:[2]

    50.2% români
    37.1% maghiari și secui
    12.7% germani, evrei și alte naționalități.

    Dictatul de la Viena – teritoriul cedat Ungariei

    Teritoriul ocupat de maghiari în timpul celui de-al doilea război mondial a rămas în istorie sub numele de Transilvania de Nord (sau Ardealul de Nord) și cuprindea nord-vestul regiunii cu același nume, precum și ținuturile secuiești. Opt din totalul de 23 de județe, câte număra Transilvania în 1940, au fost înstrăinate în întregime, alte 3 au fost scindate, creându-se un hotar artificial ce ajungea până în mijlocul pământului românesc.[2]

    După anunțarea hotărârilor luate de puterile Axei la Viena, a urmat pentru români marea dramă a refugiului și evacuarea instituțiilor românești. Mii de români, mai cu seamă intelectuali, s-au refugiat din zona cedată. Printre ei s-a aflat și corpul profesoral al Universității din Cluj, format din personalități de elită: Sextil Pușcariu, Iuliu Hațeganu, Onisifor Ghibu și Emil Racoviță. La fel și artiștii Operei Române, refugiați la Timișoara.

    Încercând o clasificare a atrocităților săvârșite în Ardealul de Nord, se poate observa că majoritatea lor au avut loc în toamna lui 1940, imediat după instaurarea autorităților ungare, precum și în toamna lui 1944, după ce România a trecut de partea Aliaților. Atrocitățile au fost comise în prima fază în lunile septembrie și octombrie ale anului 1940 în zone situate în imediata apropiere a noii granițe care traversa Transilvania, iar apoi, patru ani mai târziu, în timpul retragerii forțelor germano-ungare ținuturile ardelenești (până la începutul lui octombrie 1944). Astfel o primă clasificare a masacrelor din Transilvania poate fi următoarea:

    Masacrele din toamna anului 1940;
    Masacrele din lunile septembrie și octombrie 1944.

    Aceste atrocități pot fi împărțite după etnia celor vizați în:

    Masacre împotriva populației românești;
    Masacre împotriva populației evreiești;
    Masacre împotriva populației maghiare.

    Masacrele împotriva populației românești din toamna anului 1940

    La cinci zile după Dictatul de la Viena, la 5 septembrie 1940, ora 7.00, prima unitate militară ungară a trecut frontiera pe la Sighetul Marmației. Două armate ungare au pătruns pe teritoriul Ardealului anexat:

    Armata I – cu un efectiv de 208.000 militari. A operat în partea de nord-est a Transilvaniei.
    Armata a II-a – cu un efectiv de 102.000 militari. A operat în zona Oradea-Cluj.

    În prima zi, principalele orașe ocupate au fost Carei, Satu Mare, Sighetul Marmației și Ocna Șugatag. Au fost stabilite nouă etape de înaintare, fiecare pe o distanță de 40-80 kilometri. Ultimele localități luate în stăpânire, la 13 septembrie 1940, au fost Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc.[3] Înaintarea unităților ungare s-a produs în condiții pașnice, neexistând decât câteva incidente răzlețe cu ostașii români aflați în retragere spre sudul Transilvaniei. Armata ungară a fost întâmpinată cu entuziasm de majoritatea populației de etnie maghiară, ceea ce a fost documentat amănunțit pe peliculă, în cadrul filmelor de tip jurnal cinematografic din 1940, cu defilarea unităților militare, precum și a lui Horthy calare pe cal sur, defilând prin principalele orașe ale Ardealului de Nord. [4]

    La numai trei zile de la intrarea armatei ungare de ocupație, a început o serie de masacre împotriva populației civile românești. Acestea au avut o intensitate crescută în primele două săptămâni de la anexarea teritoriului. În doar 11 zile au fost asasinați aproximativ 1.000 de români. Cel mai afectat de omoruri a fost județul Sălaj, unde au fost masacrați 477 de români.[5]
    Nușfalău, 8 septembrie 1940

    Nușfalău este o comună din județul Sălaj, la 39 km de orașul Zalău. După ce la 7 septembrie 1940, armata ungară a intrat în Șimleul Silvaniei, iar o zi mai târziu în Zalău, la Nușfalău a avut loc un masacru împotriva unor români. Victime au fost 11 oameni, două femei și 9 bărbați, din satul bihorean Almașu Mare, care au fost prinși de evenimente în zona Nușfalău în timp ce mergeau acasă.

    Faptele au fost stabilite de Tribunalul Poporului din Cluj, prin hotărârea nr. 1, sentința publică, din 13 martie 1946. În dimineața zilei de 8 septembrie 1940, la ieșirea din Nușfalău, oamenii au fost opriți din drum de localnicul etnic maghiar Zoltán Szinkovitz (Sinkovits?), localnic din comună, și de un soldat ungur, care-l însoțea. Potrivit sentinței Tribunalului Poporului, cei doi maghiari au readus victimele în centrul satului, le-au percheziționat, fără a găsi nimic compromințător contra lor, și-au însușit obiectele personale, le-au bătut sistematic și le-au împus cu baionetele. Cele două femei au fost lăsate în libertate. Cei nouă bărbați au fost duși într-o căruță militară spre comuna Zăuan, până la circa 500 de metri de intrarea în comună, unde românii au fost uciși prin înfingerea baionetei în inimă. Concomitent, alți doi localnici etnici maghiari, din proprie inițiativă, le-au prins pe cele două femei lăsate libere și le-au dus la locul masacrului, unde au fost înjunghiate și ele.[6] Cadavrele au fost înmormântate sumar și acoperite cu frunze. Înhumarea în cimitirul din Nușfalău a avut loc numai peste câteva zile, la stăruința localnicilor, după ce cadavrele începuseră să se descompună. Numele etnicilor maghiari este cunoscut, iar ei au fost pedepsiți de Tribunalul Poporului din Cluj, dar militarii unguri implicați în crimă au rămas neidentificați.
    Treznea, 9 septembrie 1940
    Articol principal: Masacrul din Treznea.
    Monumentul din centrul comunei dedicat victimelor din Treznea

    Printre cele mai mari tragedii împotriva românilor săvârșite de armata ungară în zilele înaintării pe teritoriul anexat este și masacrul de la Treznea, comună din județul Sălaj, la 15 km de Zalău. Trupe maghiare din batalionul 22 Grăniceri din Debrețin, sub comanda locotenentului Ákosi, au intrat în localitate la 9 septembrie. Primele victime au fost câțiva copii care păzeau vitele la păscut. Cadavrele copiilor au fost descoperite ulterior pe izlazul comunal. După ocuparea satului, militarii unguri au dezlănțuit măcelul. Români și evrei au fost masacrați cu focuri de mitralieră, străpunși cu săbiile și baionetele, iar casele atacate cu grenade și incendiate. Au murit 93 de persoane, dintre care 87 de români și 6 evrei.[7]

    Versiunea oficială dată publicității la Budapesta a fost aceea că trupele maghiare intrate în comuna Treznea au fost atacate cu focuri de armă de fiica preotului din localitate și de alți localnici. Această relatare este un fals, întrucât există dovezi care atestă că masacrul a fost premeditat, armata horthystă abătându-se din marșul său pentru a-i ataca pe românii din sat. Versiunea maghiară este infirmată și de un general ungur, care a intervenit în ultimul moment, diminuând dimensiunea dezastrului și mustrându-l pe locotenentul Ákosi, declarând textual:[8]
    „Cum au putut ataca armata acești moșnegi, aceste femei și acești copii din brațele mamelor? Trebuie să vă fie rușine pentru ceea ce ați făcut. Aceasta este o rușine, care va rămâne înscrisă pe obrazul armatei maghiare.”

    În fiecare an la 9 septembrie, sătenii din Treznea comemorează victimele acestui masacru la monumentul din localitate dedicat acestora.
    Ip, 13/14 septembrie 1940
    Articol principal: Masacrul din Ip.
    Monumentul din Ip ridicat în memoria românilor ucişi de armata ungară

    Cea mai îngrozitoare atrocitate comisă de armata ungară, în complicitate cu etnicii maghiari locali, în au căzut cele mai numeroase victime inocente -157 de morți[5]- cu ocazia ocupării Ardealului, a fost cea de la Ip, localitate din județul Sălaj, la 45 km de Zalău. Modul în care s-a desfășurat acest masacru a fost stabilit în proces, la 13 martie 1946, de Tribunalul Poporului din Cluj.

    Sub pretextul răzbunării a doi militari unguri omorîți într-o explozie care se produsese în comuna Ip la 7 septembrie 1940, cu ocazia trecerii trupelor prin localitate, locotenentul Zoltán Vasvári a plecat la 13 septembrie 1940 din Nușfalău, unde se afla cantonat, și s-a îndreptat cu compania sa spre Ip. Motivarea uciderii celor 157 de localnici a fost de asemeni una fictivă, întrucât explozia în care își pierduseră viața cei doi militari se produsese din cauza unui defect de ambalaj al muniției, dovadă fiind faptul că cei patru români arestați au fost eliberați după aproximativ o lună.

    Locotenentul Vasvári a sosit la Ip în noaptea de 13 spre 14 septembrie, în jurul orei 23.00. Soldații, împreună cu câțiva etnici maghiari civili, au început să vâneze casele românilor. Aceștia erau treziți din somn și uciși cu cruzime. Localnicii unguri erau folosiți pentru a indica gospodăriile românești. A doua zi dimineața, din ordinul locotenentului, mai mulți localnici au fost puși să sape o groapă în cimitirul satului, iar alți săteni au fost scoși cu căruțele și au mers din casă în casă pentru a ridica și transporta cadavrele la cimitir.

    În fiecare an, la 14 septembrie, sătenii din Ip comemorează victimele acestui masacru la monumentul din localitate dedicat acestora.
    Cerișa, 15 septembrie 1940

    Fără a mai exista și în acest caz vreun motiv de represalii, o companie de militari unguri neidentificați, conduși de doi ofițeri, a intrat, în dimineața zilei de 15 septembrie, în satul Cerișa, județul Sălaj. Date despre masacru sunt conținute în aceeași sentință emisă în 1946 de Tribunalul Poporului din Cluj. Soldații neidentificați au adunat din localitate 64 de români, pe care i-au dus pe dealul de lângă comună. În timpul strângerii sătenilor, aceiași militari au împușcat șapte oameni. Ajungând la locul amintit, unul dintre ofițeri a ordonat evreilor să iasă în față și astfel au ieșit cinci persoane, care au fost îndrumate, sub pază, pe celălalt versant al dealului. Apoi celor 59 de români rămași li s-a poruncit să fugă pe deal în jos. Soldații, la ordinul ofițerului, au deschis focul asupra grupului care alerga. Norocul celor proscriși în acest fel la moarte a fost că au reușit să se ascundă la timp prin râpele și cutele de teren ale dealului, încât numai Gavril Herța din comuna Cosniciul de Jos a fost împușcat mortal. Concomitent, pe celălalt versant s-a procedat la fel cu cei cinci evrei, dintre care patru au fost împușcați.[6]
    Marca, 15-16 septembrie 1940

    În dimineața zilei următoare masacrelor de la Ip, o companie de honvezi, din unitatea cantonată la Șimleul Silvaniei, și-a făcut apariția în comuna Marca, din județul Sălaj, la 55km de Zalău. Compania era însoțită de civili maghiari din Ip, dintre care unii erau îmbrăcați în uniforme militare, pentru a nu fi recunoscuți. În zilele de 15 și 16 septembrie 1940 acești militari, sub conducerea lui Árpád Ősz drept călăuza și a lui Ștefan Incze, ambii din Ip, au împușcat pe câmp și în curțile unor case doi evrei, trei slovaci și șase români. În documentele ungare, motivul omorârii celor 11 persoane a fost retorsiunea militară. Nici în acest caz pretextul nu era valid, deoarece în această comună nu numai că nu aveau nimic de reprimat, neîntâmplându-li-se nimic, dar prin Marca nici nu trecuse vreo subunitate a armatei ungare.[9]
    Brețcu, 16 septembrie 1940

    La 12 septembrie 1940, Niculae Boldea din Brețcu, județul Covasna, și fiul său mai mare, omonim, au fost închiși la primăria localității, pe motivul că tatăl s-a plâns că fiul a fost bătut de un localnic maghiar. Armata ungară a intrat în comună la 13 septembrie, iar căpitanul comandant al subunității respective a dispus ținerea în continuare în arest a românilor. În noaptea de 13 spre 14 septembrie 1940 au fost devastate casele la aproximativ 20-30 de români. La acțiune au participat localnici și soldați unguri. La 14 septembrie a fost arestat și fiul cel mai mic al lui Boldea, în vârstă de 14 ani.

    La 16 septembrie 1940, mai mulți soldați unguri au mers la casa familiei Boldea sub pretextul de a lua haine și alimente necesare pentru expulzarea bărbaților în România. După ce au luat cele trebuincioase, s-au întors la primărie, unde au dispus ca victimele să fie urcate într-un camion, ce a pornit mai apoi spre graniță. Militarii s-au oprit însă pe vârful Măgheruș, unde Boldea și cei trei fii ai lui (Demian Nicolae, Demian Ioan și Demian Drăgan Nicolae) au fost împușcați și apoi îngropați.[9]
    Mureșenii de Câmpie, 20 septembrie 1940

    Tragedia familiei preotului român Andrei Bujor din satul clujean Mureșenii de Câmpie și a altor locuitori din comună a avut loc după instaurarea oficială în Transilvania ocupată a administrației militare ungare. În localitate erau cantonați soldați conduși de locotenentul Gergely Csordás, din Regimentul 19 honvezi din orașul Nyíregyháza.[10]

    Modul în care s-a desfășurat această atrocitate a fost stabilit de aceeași instanță clujeană, Tribunalul Poporului, la 13 martie 1946. În casa preotului român, care era căsătorit și avea trei copii, erau cantonați mai mulți soldați unguri. Fiind deranjat de agresivitatea militarilor, părintele a plecat la Cluj pentru a solicita intervenția comandamentului militar, dar s-a întors la 20 septembrie, seara, neobținând nimic la Cluj. Locotenentul Csordás a trimis în casa preotului Bujor o patrulă de 12 soldați înarmați cu ordinul precis de a-l extermina împreună cu toată familia, precum și cu cei arestați în aceeași după amiază: cantorul Ioan Gurzău și soția Valeria, învățătorul Gheorghe Petrea împreună cu soția Natalia, fiica Rodica în vârstă de 5 ani și soacra Ana Miron. Soldații trimiși i-au împușcat pe toți cei prezenți în casa parohială – și anume pe membrii familiei Bujor – în camerele de culcare, iar pe ceilalți prin curte. Aceeași soartă a avut-o și servitoarea preotului, Șarolta Juhász, de etnie maghiară. Victimele, în număr de 11, au fost îngropate în aceeași noapte în curtea casei. S-a dovedit apoi în fața Tribunalului Poporului că masacrul a fost comis la îndemnul contelui Albert Wass, care îl ura pe părintele Bujor din cauza unui teren de vânătoare și pentru că vedea în el un român naționalist.
    Cronologia altor masacre

    În satul bihorean Mihai Bravu seria atrocităților împotriva etnicilor români a început la 7 septembrie 1940. Până în acea zi, nordul județului Bihor a fost ocupat complet de armata ungară. În localitate, 22 de țărani români, printre care și doi copii, au fost adunați pe câmp și împușcați de soldați unguri.[5]
    La 8 septembrie 1940, în satul Ciumărna din județul Sălaj, trupele ungare au ucis 11 persoane, în timpul înaintării lor spre partea centrală Ardealului de Nord.[7]
    La 9 septembrie 1940, la Zalău, soldați maghiari rămași neidentificați au intrat în casele românilor Grigore Vicaș și Gheorghe Prunea, unde i-au împușcat mortal, împreună cu soția și fratele lui Vicaș, precum și pe soția lui Prunea, însărcinată în ultima lună. În colțul casei lui Vicaș, aceiași soldați l-au mai ucis pe Nicolae Pop, țăran din Treznea care venise cu lapte la Zalău. Numărul victimelor a fost de 27. [11]
    10 septembrie 1940: la Huedin, trupele ungare, în marșul spre Cluj, i-au maltratat și omorât pe protopopul ortodox Aurel Munteanu și pe polițistul Gheorghe Nicula.[6]
    La 13/14 septembrie 1940, în comunele Belin și Zăbala din județul Trei Scaune, astăzi Covasna, trupele ungare sosite în aceste localități au atacat și vandalizat casele românilor, oamenii fiind bătuți și maltratați pentru a fi determinați să se refugieze în România. Mai multe familii și-au părăsit căminele și au trecut noua frontieră, iar alții au fost expulzați de autoritățile ungare, proprietățile fiindu-le confiscate.[12]
    La 16 septembrie 1940, honvezi unguri neidentificați au ucis cu focuri de armă în comuna Halmășd, județul Sălaj, trei localnici români, iar în dimineața zilei următoare au împușcat șapte membri ai familiei Maticec, între care un nou-născut, de numai 5 luni. Și această crimă este consemnată în în sentința din 13 martie 1946 a Tribunalului Cluj.
    La 16/17 septembrie 1940, în comuna bihoreană Sântion, familia țăranului Gheorghe Tipănuț a fost maltratată de câțiva soldați unguri. Soția lui Tipănuț a fost lovită cu revorvelul și cu picioarele, iar Tipănuț împreună cu cei doi fii ai săi au fost împușcați. Dintre membrii de parte bărbătească ai familiei, a scăpat cu viață numai mezinul.[13]
    La 16 septembrie 1940, în satul Cosniciu de Sus, județul Sălaj, un grup de militari unguri a scos din caselor lor mai mulți români, dintre care 11 au fost omorâți. La 18 septembrie 1940, un alt grup militar ungar l-a prins și împușcat pe localnicul Dumitru Costelaș. În tot timpul masacrelor, soldații erau însoțiți de civili neidentificați, originari din comunele vecine. Ei indicau militarilor casele românilor.[13]
    18 septembrie 1940: în comuna Camăr, din județul Sălaj, patru români au fost uciși în pădurea Zăuan, după ce fuseseră schingiuți și mutilați.[13]
    În zilele de 18-21 septembrie 1940, în comuna clujeană Aghireș, a fost maltratat și omorât un român. În toamna anului 1940, Iosif Kovács, ca primar al comunei, a desfășurat o activitate ostilă populației românești și evreiești, pe care le-a denunțat comandantului militar în baza unei liste cu numele celor ce urmau a fi maltratați. Astfel, săteanul Gheorghe Boc a fost ridicat de acasă în seara zilei de 18 septembrie de o patrulă ungara și a fost torturat bestial timp de câteva zile. A fost silit să-și sape singur groapa, apoi a fost împușcat, iar trupul i-a fost ciopârțit cu săbiile. Ulterior a fost înhumat pe malul unui râu, unde cadavrul a fost descoperit întâmplător, la scurt timp după asasinare.[14]
    La 22 septembrie 1940, în satul Sucutard, din județul Cluj, au fost asasinați doi români și trei evrei. La îndemnul familiei de grofi unguri Wass din localitate au fost arestați cetățenii Iosif Moldovan și Ioan Câț, care în 1938 intentaseră un proces penal împotriva contelui Albert Wass sub învinuirea de producere a unor leziuni corporale. Au fost reținute și Estera și Rozalia Mihály, bănuite de Wass de activitate comunistă și că l-ar fi denunțat pe Wass la autoritățile românești. La 22 septembrie, cei patru arestați au fost duși sub pază militară în comuna Țaga, unde a doua zi dimineața au fost împușcați și aruncați în groapa comună.[10]
    În octombrie 1943, în comuna Suciu de Sus, județul Someș interbelic, astăzi județul Maramureș, au fost împușcați doi români, în timp ce încercau să se ascundă de militarii unguri.[15]

    Masacrele împotriva populației românești din toamna anului 1944

    Seria crimelor împotriva populației românești din Transilvania ocupată a fost reluată în toamna anului 1944, imediat după ce România a încheiat armistițiu cu Aliații. Atrocități au fost săvârșite și în câteva localități din partea de Ardeal care aparținea României, acele așezări aflându-se în imediata apropiere a graniței.
    Band, Grebeniș, Oroiu, septembrie 1944

    Imediat după armistițiul României cu Aliații, localnici etnici maghiari înarmați, în colaborare cu grănicerii de la pichetul ungar din comuna Band, județul Mureș, au atacat prin surprindere frontiera română și l-au omorât pe sergentul Predescu. Zeci de români din satul Mărășești au fost ridicați din casele lor și închiși, cu cătușe la mâini, într-o pivniță, iar gospodăriile le-au fost vandalizate.

    Trecând apoi frontiera, aceiași făptași au jefuit comuna Grebeniș, unde au împușcat trei localnici și i-au ridicat pe românii care nu apucaseră să se refugieze. Ducându-i până la graniță, maghiarii i-au umilit, silindu-i să sărute pietrele de hotar și să mulțumească că au ajuns pe „teritoriul sfânt al Ungariei”. Alți doi români din satul Oroiu au fost bătuți și ulterior uciși.[16]
    Sărmașu, 15 septembrie 1944
    Articol principal: Masacrul de la Sărmașu.
    Cimitirul de pe dealul Suscut de la marginea comunei clujene Cămăraşu al celor 126 de evrei din Sărmașu uciși de horthyști

    În toamna anului 1944, 126 de evrei din orașul Sărmașu, județul Mureș au fost uciși și mai mulți români torturați, apoi deportați. După Dictatul de la Viena din 30 august 1940, Sărmașu a rămas în cadrul României, aflându-se la mai puțin de o oră de mers pe jos de granița cu Ungaria.[17] La începutul războiului, localitatea avea o populație de aproximativ 3.200 de oameni, împărțită pe etnii aproape egal între români și maghiari, precum și circa 200 de evrei.[18] La 23 august 1944, România a trecut de partea Aliaților, armatele germană și ungară a organizat o ofensivă puternică împotriva noului inamic, reușind să pătrundă în Câmpia Transilvaniei pe o adâncime de circa 30-60 km, peste linia de frontieră existentă atunci. La 5 septembrie 1944, comuna Sărmașu a fost ocupată de armata ungară. A început opresiunea împotriva evreilor și românilor locanici. Populația maghiară din zonă, care sprijinea cauza Ungariei, în dorința recâștigării întregii Transilvanii, a început, împreună cu Garda Maghiară, să jefuiască casele evreilor și românilor.[19] La 9 septembrie 1944, o echipă de jandarmi unguri a ridicat din casele lor pe mai mulți români care avuseseră funcții importante în administrația comunei. Au fost duși într-un lagăr improvizat din Sărmaș. Au fost torturați timp de câteva zile. Potrivit sentinței pronunțate la 28 iunie 1946 de Tribunalul Poporului din Cluj, “In lagăr li s-a aplicat un tratament cât se poate de neomenos, constând în bătăi, maltratări și înscenarea de execuții în timpul nopții. De exemplu, o dată toți românii din lagăr au fost scoși în curte, puși în genunchi (“La biserică”), iar, după acest exercițiu, toți, fără deosebire de vârstă, au fost puși să se dea peste cap până la istovire.”

    La 15 septembrie 1944, unii dintre români au fost eliberați, iar alți 18 au fost deportați în Ungaria. Aceștia au fost duși cu camionul în Cluj, unde au fost încolonați și puși să mărșăluiască, escortați de polițiști civili, pe drumul spre Jibou și apoi la Budapesta.[19] Unul dintre deportați și declarați morți a fost Iuliu Moldovan, tatăl actorului Ovidiu Iuliu Moldovan. A fost ucis și preotul Micu, un om în vârstă de aproape 80 de ani. Numărul tuturor românilor deportați care și-au pierdut viața nu se cunoște cu exactitate.
    Tărian, 29 septembrie 1944

    În condițiile fluctuațiilor înaintării și retragerii frontului în septembrie 1944, satul Tărian din județul Bihor a fost reocupat de trupele germano-maghiare la 29 septembrie 1944 și, întrucât așezarea se aflase în Ardealul cedat, în localitate au revenit și jandarmii unguri. S-au format două echipe de gardă, pentru satul Tărian, cât și pentru localitatea vecină, Girișul de Criș.

    Seara, echipa responsabilă pentru Tărian, condusă de Alexandru Harmathi junior a trecut la hărțuirea gospodariilor românești. Au fost uciși 15 oameni și câțiva răniți grav. După crime, garda s-a deplasat în satul Girișul de Criș, în scopul unor crime similare. Au fost opriți însă de echipa de pază de acolo, sub comanda localnicului Alexandru Vagaszki, care l-a dezarmat pe Harmathi.[20]
    Prundu Bârgăului, 10 octombrie 1944

    La 10 octombrie 1944, în toiul luptelor din zona Bârgăului dintre unități române și sovietice, pe de o parte, și trupele germano-ungare, pe de altă parte, a avut loc o acțiune de agresiune împotriva populației românești civile. În toamna anului 1944 în acea zonă erau staționate, în retragere, Divizia 27 de grăniceri secui și Regimentul ungar 33 vânători de munte.

    Au fost arestați circa 20 de localnici români din Prundu Bârgăului și au fost trimiși la Bistrița, de unde însă li s-a dat drumul după două zile. Șapte dintre ei au fost arestați din nou și închiși într-o pivniță. În noaptea de 10 octombrie, românii au fost scoși și duși la marginea unui șanț de apărare antiaeriană, unde au fost împușcați și aruncați în șanț. Una dintre victime, preotul Augustin Pop a fost rănit mai ușor și a reușit să scape cu viață, prin fugă. Tot atunci a fost ridicat de acasă și funcționarul Popovici și dus spre o destinație necunoscută, de unde nu s-a mai întors niciodată.[21]
    Moisei, 14 octombrie 1944
    Articol principal: Masacrul de la Moisei.

    În seria atrocităților îndreptate împotriva populației civile românești se înscrie și masacrul din comuna Moisei, județul Maramureș. 31 de țărani români au fost adunați într-o casă și uciși de soldații unguri aflați în retragere. Au scăpat cu viață numai doi oameni. Aceștia erau internați în lagărele de muncă din orașul maramureșean Vișeu de Sus, acuzați de „trădare de patrie”. De aici, cei 31 de români au fost duși cu un camion la Moisei, satul fiind evacuat complet. 12 dintre au fost închiși într-o căsuță de lemn și împușcați de soldații maghiari care trăgeau prin geamuri și ușă. În continuare au fost uciși și ceilalți români. Masacrul a avut loc în jurul orei 15. În noaptea următoare, militarii unguri au dat foc satului. Au ars circa 300 de case. Cadavrele intrate în putrefacție au fost îngropate la două săptămâni după comiterea crimelor, când localnicii, evacuați de autorități, au revenit la gospodăriile lor.[19]
    Cronologia altor masacre

    La începutul lunii septembrie 1944, în comuna clujeană Cătina, situată la noua frontieră de după Dictatul de la Viena, mai mulți etnici maghiari localnici au jefuit casele românești din localitate, au omorât o fată în vârstă de 16 ani și au rănit alți doi oameni.[22]
    În toamna anului 1944, în satul Răchitiș, județul Harghita, un ofițer din armata ungară a omorât șapte români. Ofițerul se ocupa cu aprovizionarea Batalionului 5 secuiesc de graniță. Sub pretextul bănuielii că erau partizani, au fost arestați șapte păstori care se aflau ascunși în pădurea satului. Oțerul a dispus formarea unui pluton de execuție, însă plutonul a refuzat să-i împuște. Au fost aleși alți soldați care i-au împușcapt pe cei șapte români.[23]
    La 5-7 septembrie 1944, grăniceri unguri, alături de civili din comuna mureșeană Șincai, au trecut frontiera în satul Fânațe, unde au omorât trei localnici români. De teamă să nu fie maltratat, aflând că a fost căutat, Gheorghe Ursuț s-a spânzurat în curtea casei sale. Aceeași bandă a jefuit și incendiat gospodăriile românești.[24]
    La 8 septembrie 1944, satul Ozd, județul Târnava Mică interbelic, azi județul Mureș, preotul maghiar din localitate predă trupelor maghiare doi ciobani români. Aceștia au fost duși sub escortă în orașul Luduș, unde au fost executați prin împușcare și îngropați.[25]
    La 23/24 septembrie 1944, în satul clujean Gădălin, soldați unguri au împușcat doi localnici români. Armata română le-a descoperit cadavrele dezbrăcate și înhumate în islazul comunei. [20] * La 24 septembrie 1944, în timpul luptelor dintre armatele ungară, sovietică și română, în Turda au fost asasinați 18 români. Aceștia, în special femei și copii, se adăposteau de barajul de artilerie sub un pod de cale ferată. Au fost împușcați de militari unguri.

    Urmările masacrelor din Transilvania de Nord

    După ocuparea Ardealului de Nord în toamna anului 1940, pentru populația românească a început unul dintre cele mai întunecate capitole ale istoriei recente. La acțiunile de răzbunare ale unor maghiari naționaliști ardeleni împotriva românilor s-au adăugat abuzurile militare, măsurile polițienești de teroare impuse de noile autorități, arestări ilegale, execuții sumare și aroganța agresivă a reprezentanților noilor structuri administrative. În cursul unor acțiuni de depistare erau vizați, în primul rînd, etnicii români considerați naționaliști, în primul rând preoți și învățători. Aceștia au devenit victimele unor cetățeni maghiari zeloși, ale trupelor ungare și ale unor formațiuni paramilitare: au fost batjocoriți, torturați și unii linșați.[26]
    Date oficiale privind abuzurile comise de autoritățile horthyste

    Într-un raport statistic al Secretariatului de stat pentru naționalități, din București, privind situația din Ardealul de Nord în perioada 30 august 1940 – 1 noiembrie 1941, sunt menționate 919 omoruri, 1.126 schingiuri, 4.126 bătăi, 15.893 arestări, 124 profanări, 78 respectiv 447 devastări colective și individuale.[26]Conform unui articol de William Totok apărut la data de 02.09.2003 în revista Observator Cultural, intitulat Febra răsăriteană a reabilitărilor. Cazul Albert Wass

    La câteva zile de la instalare, autoritățile de ocupație au început deportarea românilor în lagăre. Potrivit unui raport al comandantului lagărului din orașul Püspökladány, rezultă că numai în acel lagăr au fost internați în luna septembrie 1940 1.315 români, mult peste capacitatea sa maximă. În consecință, încă din aceeași lună au fost înființate alte lagăre la Someșeni și Florești, lângă Cluj Napoca.[27]

    Au existat și expulzări în masă ale ardelenilor peste noua frontieră impusă prin Dictatul de la Viena, îndeosebi a etnicilor români considerați periculoși sau prezumtiv ostili noului regim. Începute în anul 1940, expulzările au fost practicate până în 1944, când, în septembrie și octombrie, autoritățile ungare au fost alungate de unitățile militare sovietice și române. Până la 1 ianuarie 1941, au fost în total 109.532 de refugiați români, la care se mai adaugă 11.957 de ardeleni expulzați de autoritățile maghiare (între care și cazuri de etnici maghiari nerecunoscuți ca maghiari). [28] O statistică vizând perioada 1 septembrie 1940 – 1 decembrie 1943 indică un total de 218.919 persoane expulzate.[29]Acestora li s-au adăugat numeroșii refugiați, care și-au părăsit localitățile de domiciliu de teama noii administrații maghiare. Documentele de epocă relevă că la 23 august 1944, când a început lupta pentru eliberarea Transilvaniei de Nord, în România se aflau peste 500.000 de persoane provenite din teritoriul cedat în baza dictatului de la Viena.[30] În această perioadă, au avut de suferit și școlile și bisericile românești. Pe teritoriul Ardealului cedat funcționau (la 30 august 1940) 1.666 de școli elementare cu predare în limba romană și 67 de unități de învățământ liceal, profesional și superior. La începutul anului școlar 1941/1942, numărul școlilor primare s-a redus cu 792 de unități, iar în anul 1940/1941 mai funcționa un singur liceu cu limba de predare română – cel din Năsăud – și numai șapte secții românești în cadrul unor licee cu altă limbă de predare.[29]
    Membri participanți

    Cele trei organe de represiune ale regimului horthyst erau armata, poliția și jandarmeria, asistate de numeroase organizații naționalist-șovine, instituții militarizate și paramilitare. Cele mai cunoscute organizații paramilitare iredentiste implicate[29] (cu adăugarea unei formațiuni românești similare, din 1944):

    Garda zdrențăroșilor (a Rongyos Gárda); s-a remarcat în prigoana împotriva românilor
    Vânătorii turanici (a Turáni vadászok), organizație protocronistă terorist-informativă, cu filiale de oraș, plasă și județ
    Uniunea camaraderească „Turul” (a Turul bajtársi szövetség)
    Asociația națională de tir (az Országos Magyar Lövész Egyesület)[31]
    Divizia secuiască de frontieră (a Székely Határőr Hadosztály)
    Voluntarii pentru Ardeal „Iuliu Maniu”; organizație paramilitară română care a comis omoruri sub pretextul răzbunării pentru acte similare comise de unguri (vezi și art. Aita Seacă)

    După aplanarea conflictului, la 10 iulie 1945 s-a înființat la Cluj Napoca un Tribunal al Poporului pentru a-i judeca pe criminalii de război. Instanța a procurat date, dovezi, mărturii privind masacrele comise pe teritoriul din nord-vestul României. Tribunalul Poporului din Cluj a pronunțat în perioada 13 martie – 28 iunie 1946 nouă sentințe (hotărâri). După desființarea sa, judecarea criminalilor de război a fost preluată de Curtea de Apel Cluj (1946 – 1952).

    Tribunalul Poporului din Transilvania de Nord și succesoarele sale au condamnat 481 de persoane (găsite vinovate pentru crime de război, crime împotriva păcii și crime împotriva umanității): 370 unguri, 83 germani, 26 români și 2 evrei. Tribunalul din Cluj a decis 100 de condamnări la moarte, 163 de condamnări la închisoare pe viață și alte sentințe. Majoritatea acuzaților au fost judecați în contumacie și nu și-au ispășit pedeapsa niciodată. Edificator este faptul că, din totalul de 72 de criminali maghiari (52 originari din Ungaria și 20 din România) condamnați la moarte de instanța din Cluj, absolut toți au fost judecați în contumacie. Printre personalitățile maghiare transilvănene implicate în acțiuni contra românilor și contele scriitor Albert Wass, considerat și astăzi criminal de război.[32] Albert Wass și tatăl său Andrei au fost găsiți în 1946 vinovați de crime de război și condamnați la moarte de Tribunalul Poporului Cluj. Potrivit rechizitoriului, Wass senior și junior au ordonat asasinatele asupra etnicilor români și evrei de la Mureșenii de Câmpie și Sucutard. La 10 martie 2008, Curtea de Apel Cluj a respins cererea de revizuire formulată de petentul Andreas Wass, ca fiu al condamnatului Albert Wass (între timp decedat), împotriva sentinței nr. 1 din 13 martie 1946 pronunțată de Tribunalului Poporului, prin care acuzații Andrei Wass, Albert Wass și alții fuseseră condamnați la moarte în contumacie.[33] Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut hotărârea Tribunalului Poporului din 1946, prin care Albert Wass a fost condamnat la moarte.[34]
    Reacțiile maghiarilor față de atrocitățile comise sub ocupația horthystă

    Maghiarii din Transilvania intrată sub stăpânirea Ungariei au întâmpinat cu satisfacție hotărârile Dictatului de la Viena, sperând ca, în finalul războiului, Hitler să îi acorde lui Horthy întreg Ardealul.[17] Numeroși etnici maghiari au participat, alături de militari, la masacrele împotriva populației românești. Au devastat, profanat și dărâmat din temelii biserici românești – mai ales în ținuturile locuite de secui -, au jefuit și incendiat casele românilor ori au torturat și ucis oláhok („vlahi”). Au fost însă, ce-i drept în puține cazuri, și localnici unguri care s-au implicat în salvarea unor familii de români. Printre aceștia este cunoscut cazul lui Iosif Gáll, care a salvat de la moarte mai mulți ardeleni în timpul masacrului de la Treznea. O mărturie în acest sens este și aceea a lui Gavril Butcovan, unul dintre supraviețuitorii dramei din comuna Ip, Sălaj:[5]
    „Trebuie să vă mărturisesc adevărul până la capăt. Nu toți consătenii mei au pactizat cu criminalii horthyști. Au fost și maghiari care au sărit în apărarea familiilor de români, punându-și prin acest gest viața în pericol. Astfel au fost salvați din mâna ucigașă a horthyștilor cel puțin trei familii de români. Cu siguranță, dacă acțiunea criminală ar fi avut loc ziua, ar fi fost mult mai mulți care ar fi sărit în ajutorul nostru, al românilor, și în mod sigur numărul celor uciși era mult mai mic.”

    Au existat cazuri în care localnici maghiari au căzut jertfă alături de români. Între aceștia a fost slujitoarea Șarolta Juhász din Mureșenii de Câmpie, care a fost ucisă împreună cu întreaga familie a preotului Bujor.

    Apreciază

  47. Radu Humor said, on august 20, 2013 at 8:51 pm

    Acuma am văzut cu adevărat chipul fiarei :
    „Însă când vine vorba de Nazişti,fie ei Legionari,sau Attaka,sau Obrazski Russia sau Jobbik am o singură dorință: MOARTE NAZISMULUI şi moarte tuturor NAZIȘTILOR ca persoane biologice care încă respiră aerul întregii rase umane. TOLERANȚĂ ZERO FAȚĂ DE NAZISM”
    Băi, descreieraţilor treziţi-vă !
    Aţi mai dat foc la lume, vreţi să repetaţi crimele care se vede că v-au intrat în sângele ăla stricat :mrgreen:

    Apreciat de 1 persoană

  48. Radu Humor said, on august 28, 2013 at 9:31 pm

    CU cine vorbeşte astfel nebunul ăsta ?! :mrgreen:

    Apreciază

  49. ady099 said, on octombrie 18, 2013 at 8:17 pm

    Am numai dreptate…Pentru noi romanii martirii sunt acei oameni care au murit marturisindu-l pe Hristos,marturisind credinta si legea crestina.Marturisire care intr-un fel sau altul,a fost facuta in fata puterii politice si administrative a vremii in care au trait,putere care sub imperiul sataneia actiona ucigandu-i pe cei care nu i sau supus.Or legile acelui stat ca si acelui de acum se opuneau intru totul Legilor credintei,ceea ce a dus si o sa duca si astazi la uciderea celor care traiau si marturiseau in Legea lui Hristos,pentru ca ei nu intelegeau sa renunte la Legea lui Hristos pentru a respecta legea anticrestina a statului masono-comunist.Asadar,din punct de vedere legal,de drept-drept de stat comunist ateu,adica anticrestin-martirii au fost etichetati ‘dusmanii poporului’.Acesta este un adevar clar:acei martiri care au sfintit cu sangele lor pamantul romanesc,au avut de ales intre a trai in legea satanei(comunismul) si legea lui Hristos(crestina).Au fost fortati mai mult sau mai putin sa aleaga:mamona sau Hristos?Ei l-au ales pe Hristos.Iar noi romanii curati iubitori de Dumnezeu si tara sa le urmam credinta si curajuI.Fratilor cea mai eficienta arma impotriva comunistilor,socialistilor,liberalilor, masonilor nu este eliminarea lor biologica cu un glont de 1euro,ci sa ne ferim de invatatura lor inspirata de demoni.Mantuitorul zice”Feriti-va de aluatul fariseilor si al saducheilor care este fatarnicia(viclenia,minciuna).Iubitilor adevarata lupta se da pentru sufletele noastre intre satana prin(masono-comunisti)si Hristos(crestinii).De asta trebuie sa ne ferim de aluatul lor ca sa nu ingrosam randurile celor care sau aliat cu satana impotriva lui Hristos.Cit despre holocaustul romanesc el se prelungeste pina in ziua de azi.Avem holocaust economic,moral,si spiritual.

    Apreciază

  50. ioansperling said, on decembrie 30, 2023 at 4:44 pm

    Ce parere aveti despre asta?

    Nu ăsta e Sibiul meu!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.