SACCSIV – blog ortodox

Vigilant Citizen: Simbolismul înfiorător din “Karma”, cu Jojo Siwa

Posted in MUZICA, SIMBOLURI, VIGILANT CITIZEN by saccsiv on aprilie 13, 2024

Vigilant Citizen: The Cringy Symbolism in Jojo Siwa’s “Karma”

Simbolismul înfiorător din ‘Karma’, cu Jojo Siwa

În videoclipul melodiei ‘Karma’, Jojo Siwa debutează cu un nou alter-ego, care se presupune a fi cool și în vogă. Dar nu este așa. În realitate, este o încercare teribilă de a-și expune tinerii fani la ‘scene de dragoste’ cu lesbiene, combinate cu imagini oculte. Rezultatul final este atât de prostesc și de artificial încât până și persoanele LGBT îl urăsc. Iată o privire de ansamblu asupra acestui fiasco.

Publicat pe 11 Aprilie 2024, de Vigilant Citizen

Jojo Siwa este un caz clasic de copil-vedetă care a crescut în lumina reflectoarelor și care a fost manipulat de niște adulți exploatatori. La fiecare pas a trebuit să afișeze un zâmbet larg în timp ce participa la proiecte toxice și scârboase a căror grozăvie încă nu a fost expusă pe deplin. De fapt, nu aș fi surprins dacă în următorii ani va fi lansat un documentar de lung metraj intitulat ‘The Dark Side of Jojo’ (Partea întunecată a lui Jojo). Pentru că, serios, întreaga ei carieră a fost îmbibată de ciudățenii și zvonuri din culise încă de la început.

Cariera lui Siwa a început pe când avea 12 ani, ca participantă la reality show-ul Dance Moms (Mame la dans). Și, privind în urmă, chestia aia a fost ridicolă.

Show-ul Dance Moms se rezumă la o singură imagine: Abby Lee Miller (acuzată că este toxică și abuzivă) arătând cu furie spre tânăra Jojo Siwa care purta o ținută pe care probabil nu ar fi trebuit să o poarte.

În timp ce emisiunea a fost populară printre fetițe și mamele lor, Dance Moms părea să se adreseze și unui alt grup demografic: al unor pedofili josnici și dezgustători.

Mai multe episoade au prezentat opțiuni vestimentare controversate făcute de Miller. Din cauza criticilor dure, episodul din sezonul 2, ‘Topless Showgirls’ (Fete de spectacol la bustul gol), care a fost difuzat pe 6 martie 2012, a fost scos de la rotație. Episodul le prezenta pe tinerele dansatoare executând un număr în stil burlesc și purtând sutiene cu paiete, în tonuri de culoarea cărnii și colanți, în încercarea de a le face să pară nudiste. – Wikipedia, Dance Moms”

Da, ați citit bine. Un episod al acestui serial (în care apăreau fete de 12 ani) se învârtea în jurul temei ‘showgirls topless’. Alte câteva episoade au fost la fel de revoltătoare.

Într-un alt episod, Jojo a executat un număr de dans inspirat de Carrie. În acest film de groază din 1976, regina balului de absolvire a unui liceu este îmbibată în sânge de porc. Apoi, ea își masacrează întreaga școală folosindu-se de puterile ei supranaturale, de vrăjitoare. Jojo a susținut că nu s-a uitat niciodată la acest film, dar nu era vorba despre ea. Era vorba despre cei care se ocupau de ea, niște demenți cu idei oculte din industrie.

Câțiva ani mai târziu, Jojo Siwa a devenit o vedetă de sine stătătoare. După ce a semnat cu Nickelodeon, popularitatea ei a fost transformată într-un brand extrem de comercializabil care a lansat cântece pop, un film de lung metraj și diverse produse – inclusiv unele foarte regretabile.

În iunie 2019, FDA a emis un avertisment cu privire la nivelurile periculoase de azbest dintr-o trusă de produse cosmetice marca JoJo Siwa, ceea ce a determinat retragerea produsului.

În ianuarie 2021, jocul de societate Jojo’s Juice (Sucul lui Jojo), comercializat pentru copii cu vârste de peste 6 ani, a fost retras de la vânzare de producătorii de jocuri Nickelodeon și Spin Master după o controversă legată de conținutul jocului, care includea întrebări despre nuditate. Cine a scris acele întrebări?

Ai intrat vreodată peste cineva dezbrăcat sau ai fost surprins de cineva care a intrat peste tine?”

Ai ieșit vreodată afară fără lenjerie intimă (un costum de baie nu se pune)?

Prefă-te că ești un robot și spune-i fiecărui jucător de ce îți place de el.”

În ciuda mărcii sale toxice (la propriu), Jojo Siwa a rămas extrem de populară în rândul tinerilor și al mamelor acestora.

Apoi, cei care se ocupau de ea au decis să-i ducă brandul într-o direcție complet nouă: Propaganda LGBT extremă (aparent, acronimul complet este acum 2SLGTBQIA+, însă eu nu voi înghesui textele cu această abominație).

Siwa și-a inundat fanii cu steaguri curcubeu peste tot, combinate cu semnul unui singur ochi. Mesajul: Ea este acum folosită pentru a promova o agendă.

Siwa a declarat pe rețelele de socializare în ianuarie 2021 că face parte din comunitatea LGBT. Când un fan a întrebat care este eticheta ei, Siwa a declarat că nu își etichetează sexualitatea, deoarece ‘nu are cu adevărat acest răspuns’.

Dacă nici măcar nu este sigură de cine este atrasă, de ce orientarea ei sexuală este făcută publică în mod agresiv pentru copii? Răspunsul trist este că, din nou, brandul ei a fost folosit de manipulatori exploatatori care au transformat-o într-un agent de îndoctrinare.

Siwa și-a transformat imaginea colorată care o caracterizează într-un mod de a le spune copiilor că face sex cu femei. (pe steag scrie ‘îți mulțumesc pentru tot’)

Unii s-ar putea întreba: ce este în neregulă cu faptul că Jojo Siwa este gay? Ei bine, personal, prea puțin mi-ar putea păsa de orientarea sexuală a lui Jojo Siwa. Cu toate acestea, nu este vorba despre faptul că ea este fericită în viața ei personală. A fost un efort de rebranding intenționat, realizat în cel mai cinic mod posibil.

Cu alte cuvinte, nimic din toate acestea nu este sincer. Totul este calculat de sus și este extrem de reprezentativ. De exemplu, Jojo a susținut că a vrut să deschidă calea unui nou gen de muzică numit ‘gay pop’, reușind să înfurie… persoanele gay.

Comunitatea LGBTQ+, indignată de afirmațiile lui Jojo Siwa, care susține că a creat ‘gay pop’, un nou gen de muzică”

Muzica pop a fost super gay timp de zeci de ani, Jojo.

Potrivit lui Jojo, Karma este primul cântec care a făcut cinste noului gen ‘gay pop’. Acest moment istoric a devenit și mai important atunci când și-a dezvăluit noul alter-ego LGBT extrem de dur și super-rău.

Nu, nu, Siwa!

Cu un cântec groaznic și un alter-ego și mai groaznic, totul era pregătit pentru cel mai prost videoclip al anului 2024.

O Karma foarte rea

‘Karma’ a fost lansat pe rețelele de socializare cu o postare care includea o imagine destul de simbolică.

Jojo (sau cine se ocupă de rețelele ei de socializare online) a postat o poză cu semnul unui singur ochi folosind lumina. Atât de inteligent. Mesajul: Orice ar fi anunțat ea era gunoiul industriei.

Apoi a apărut Karma și, uau, este dureros de privit. Pentru a mă simți mai puțin singur în procesul de scriere a acestui text, voi prezenta unele dintre cele mai votate comentarii de pe YouTube. Cum ar fi acestea două:

Fugi de aici, asta e înfricoșător.”

voi discuta despre asta cu un adult de încredere.”

Bine, am întârziat destul de mult momentul acesta. Să trecem la videoclip.

‘Karma’ începe cu o imagine a unei insule tropicale. Deasupra apare o lună plină pe care o vom vedea pe tot parcursul videoclipului.

În cercurile oculte, ritualurile magice sunt mai puternice în timpul lunii pline. Și, după cum vom vedea în curând, există un element ocult în acest videoclip. Da, acest element ocult a fost filmat ca un serial de comedie Nickelodeon, dar este totuși acolo. Este vorba despre o transformare ritualică – vechea narațiune ‘fata bună devenită rea’, așa cum se poate remarca în nenumărate alte videoclipuri descrise pe acest site.

Jojo se află pe o barcă, iar fața ei este foarte aproape de fața unei alte fete. Cea mai mare parte a videoclipului constă în imagini penibile, de genul acesta, cu lesbiene PG-13.

De ce 90% din videoclip e cu Jojo care se sărută cu fata aia lmaoo?”

Apoi, Jojo se dă în vânt cu o altă fată care se află la un metru distanță de prima.

Se desfășoară o dramă captivantă, oameni buni.

Videoclipurile muzicale ne cresc copiii.

Apoi, asistăm la o strălucită piesă de dans interpretativ care o simbolizează pe Jojo în conflict cu două fete. Lucruri care inspiră uimirea.

După cum puteți vedea, toată lumea de pe acest vas este îmbrăcată în alb. În cercurile oculte, culoarea albă reprezintă puritatea și inocența inițiatului înainte de ritual. Jojo este pe cale să treacă prin procesul clasic de transformare văzut în nenumărate alte videoclipuri. Versurile cântecului fac, de asemenea, aluzie la ‘fata rea’ la care urmează să asistăm.

Am fost o fată rea, am făcut niște lucruri rele.

Jur că am făcut totul pentru distracție și nu a însemnat nimic.”

@zforzaid: ‘Am fost o fată rea’ – Fata care purta rochii roz și vindea fundițe strălucitoare la WALMART.

Apoi, Jojo se aruncă de pe barcă. Nimănui nu pare să-i pese.

Jojo cântă sub apă pentru o vreme. Deși toate acestea sunt extrem de banale, sunt și extrem de simbolice.

După ce se aruncă de pe barcă (moarte simbolică), Jojo se află sub apă – un mediu asemănător unui uter – înainte de renaștere. Apoi, noua Jojo iese la iveală.

Jojo iese din apă îmbrăcată în negru. Ea este acum fata rea.

@NotOliviaz:

Jojo în 2019: fetița care făcea muzică despre cofetarii

Jojo în 2024: un personaj power ranger malefic gay”

Jojo dansează frenetic după ce se târăște pe insulă pentru că acum este o fată rea

Dintr-un motiv pe care nimeni nu-l înțelege, Jojo își împinge agresiv zona pelviană asupra uneia dintre iubitele ei. Este o scenă stânjenitoare.

@charzar-cm7hz

JOJO, DE CE O CĂLĂREȘTI CU BUMERANGUL TĂU INVIZIBIL?”

@luisx032

Insula merită niște scuze…”

În timp ce privitorii încă se întreabă ce se întâmplă, Jojo reapare pe barcă ca și cum ar fi Iisus înviat.

Luna plină din spatele capului ei arată ca o aureolă. Jojo Siwa este acum o ființă iluminată! Să vedem ce va face în continuare. Sunt sigur că va fi impresionant.

Jojo o trage pe fata roșcată spre ea, în timp ce o împinge pe cealaltă. La pământ.

Mda, cealaltă fată era doar o târfă, așa că Jojo s-a descotorosit de ea. Un final grozav pentru o poveste grozavă, atemporală.

@oreganook

AR FI BINE CA FETELE ASTEA SĂ FI FOST BINE PLĂTITE.”

Nu vreau să mă implic în acest triunghi amoros lesbian, dar dacă am înțeles bine, fata roșcată a fost înșelată. Apoi a fost agresată de o Jojo Siwa furioasă, îmbrăcată în negru, în timp ce era blocată pe o insulă pustie. Am un sfat pentru această fată, care se aplică în toată lumea: nu te apropia de acest produs industrial toxic!

@marianapolishchuk1178

sunt convins că acesta este un experiment social”

În concluzie

Jojo Siwa a reușit imposibilul: a unit America în a urî ‘Karma’. Cu toate acestea, cu toată seriozitatea, chiar îmi pare rău pentru Jojo Siwa. Întreaga ei carieră a fost petrecută sub controlul unor persoane exploatatoare (începând cu propria ei mamă). Apoi, la un moment dat, a fost ‘predată’ unor degenerați din industrie care au decis să folosească ca armă popularitatea ei în rândul copiilor pentru a-i îndoctrina. Ea nu este creierul din spatele a nimic din toate acestea; ea este legată prin contracte solide și face ceea ce i se spune.

Jojo nu este cu siguranță primul copil-vedetă care primește tratamentul de ‘fată bună devenită rea’. Cu toate acestea, în acest caz particular, a fost făcut într-un mod atât de cinic și calculat încât adevăratele sale intenții sunt transparente. Nu există sentimente sincere și nici măiestrie artistică – doar oameni dezaxați care încearcă să pregătească minorii folosindu-se de idolul pe care obișnuiau să îl privească la televizor. Cu toate acestea, după cum se vede în comentariile de pe YouTube postate mai sus, ei nu se lasă păcăliți. Iar cariera ei s-ar putea să se prăbușească la fel de agresiv precum s-a înălțat, din cauza asta. Acestea fiind spuse, versurile cântecului ei ar putea căpăta un alt înțeles:

Karma e o târfă, ar fi trebuit să știu mai bine.

Dacă aș fi avut o dorință, nu m-aș fi prostit pe aici.”

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on aprilie 13, 2024 at 10:37 pm

    Sfantul Athanasie cel Mare ne spune:

    Noi, cei ce IL iubim pe Hristos si IL purtam in noi, stim ca Logosul (Cuvantul) a zis „nu stiu” fara sa-Si atribuie nestiinta Siesi ca Logos (Cuvant).
    Deoarece Hristos stia, dar a spus aceasta aratand Omenitatea Sa, deoarece oamenilor le este propriu sa nu stie si pentru ca S-a imbracat in trup nestiutor.
    Salasluindu-Se in trup, dupa trup, a zis: „Nu stiu”.
    Iar spunand: „Nu stie nici Fiul”, Domnul a adaugat „Privegheati deci, ca stiti in care zi vine Domnul vostru” , si a mai zis „De aceea si voi fiti gata, ca in ceasul in care nu ganditi Fiul Omului va veni”.
    Pentru voi, si facandu-ma asemenea voua, Eu am spus: „nici Fiul” .
    Daca Fiul n-ar fi stiut dupa Dumnezeire, Hristos ar fi trebuit sa zica: „Fiti gata, deoarece nu stiu si in ceasul in care nu gandesc”.
    Insa Hristos n-a spus aceasta, ci zicand: „ca nu stiti” si „in ceasul in care nu ganditi”, a aratat ca nestiinta este proprie oamenilor.
    Pentru oameni, Hristos S-a facut Om cu trup asemanator cu al oamenilor si a zis „ca nu stie nici Fiul”.
    Nu stie dupa trup,
    cu toate ca stie ca Logos (Cuvant).

    Sfantul Atanasie cel Mare,
    Contra Arienilor,
    Cuvantarea 45

                      ###

    Sfantul Iustin Popovici ne lamureste despre timpul și semnele Celei de-a Doua Veniri a lui Hristos

    Așa cum timpul și-a început existența cu Hristos, tot așa se va sfârși cu El: 

    Ziua de pe urmă va fi în același timp cu Ziua Celei de-a Doua Veniri a lui Hristos. 

    În acea Zi minunata, timpul va înceta să mai existe.

     Atunci va avea loc cuvântul grozav al Sfintei Apocalipse: 

    „Nu va mai fi timp”.

     Într-un mod misterios, timpul se va contopi în vesnicie.

     Dar, în timp ce Scripturile ne descoperă clar ce se va întâmpla în Ziua de Apoi,  momentul (clipa) în care va veni acea Zi nu ne-a fost revelat.

     Este ascuns în adâncurile necercetate ale tăcerii divine constituie taina insondabila a lui Dumnezeu.

     Este ascunsă  clipa aceea atât de îngeri, cât și de oameni și trăiește în lumina inaccesibilă a omniscienței lui Dumnezeu. 

    Când a fost întrebat direct de Sfinții Apostoli despre aceasta, Mântuitorul a răspuns: 

    „De Ziua aceea și  ceasul acela nimeni nu știe, nici îngerii din ceruri, afară numai Tatăl Meu”.

     El nu le-a spus această taină nici atunci când, în perioada dintre Învierea și înălțarea Sa, le-a descoperit tainele iconomiei mântuirii Dumnezeului-Om și le-a vorbit despre Împărăția lui Dumnezeu.

    Și când L-au întrebat: 

    „Doamne, acum  va să restaurezi Împărăția lui Israel?” 

    El le-a răspuns: 

    „Nu este al vostru a şti anii sau vremile pe care Tatăl le-a pus în stăpânirea Sa”

     Nici măcar marelui Apostol al neamurilor, căruia „prin descoperire i s-a revelat taina” Evangheliei lui Hristos”  nu i s-a descoperit de catre Însuși Domnul Iisus, taina  Zilei Celei de Apoi, a Doua Venire a lui Hristos. 

    El le scrie creștinilor din Tesalonic: 

    „Iar despre ani şi despre vremuri, fraţilor, nu aveţi nevoie să vă scriem

    Căci voi înşivă ştiţi bine că ziua Domnului vine aşa, ca un fur noaptea”.

      Buna Vestire a Duhului Sfânt este Venirea Domnului a Doua oară.

     Dar in ce zi – nu știm asta. 

    Prin milosardia lui Dumnezeu, aceasta zi ne este ascunsă, ca să veghem asupra noastră zi și noapte prin sfintele virtuți, așteptând Venirea Mântuitorului.

     Avertizarea Mantuitorului către ucenicii Săi este: 

    „Drept aceea, privegheaţi, că nu ştiţi ziua, nici ceasul când vine Fiul Omului”.

    O astfel de aparitie providențială bruscă a Celei de-a Doua Veniri a Mântuitorului este benefică adevăraților creștini, dar nu și celor care și-au slăbit sufletul, s-au întunecat de vicii, s-au întinat cu patimi și astfel au devenit pradă „nesimțirii inimii pietrificate”. Insensibilitatea lipsită de griji și inima impietrita a oamenilor înainte de a Doua Venire a Domnului Hristos va fi asemănătoare cu lipsa de griji și insensibilitatea inimii pietrificată a oamenilor din vremea lui Noe, căci, după cuvântul Mântuitorului, asa cum a fost în zilele lui Noe, așa va fi și la Venirea Fiului Omului; 

    Așa cum au mâncat și au băut înainte de potop, se insurau și 

    se maritau până în ziua în care Noe a intrat în corabie și nu au presimțit nimic  până când potopul nu a venit și i-a luat pe toți, tot așa va fi și Venirea Fiului Omului. 

    De aceea, fiti gata,  căci în ceasul în care nu  gânditi, va veni Fiul Omului. 

    Trăind după acest sfat al Mântuitorului, apostolii l-au predat cu multă râvnă creștinilor: 

    „Fraților, intariti-va  inimile voastre ca venirea Domnului s-a apropiat” (Iacov 5, 7-8)

    Dar chiar dacă Domnul, de dragul mântuirii noastre, ne-a lăsat dubitativi in privinta cunoasterii ceasului (nu ne-a spus ora exacta a Venirii Lui n.n.) Celei de-a Doua Veniri a Lui, Mantuitorul nu ne-a lăsat in dubii in ceea ce priveste semnele care vor preceda a Doua Sa Venire și  indiciile care vor prefigura apropierea Venirii Sale.

     Acestea sunt semnele: propovăduirea Evangheliei la toata neamurile, la toată creația;  convertirea evreilor la crestinism; apariția lui Antihrist; mari cutremure de pamant și cataclisme în natură: războaie, revoluții, foamete, molime, semne mari din cer.

    Predicarea Evangheliei la toate națiunile  va fi un semn al Celei De-a Doua Veniri a Mântuitorului, potrivit cuvântului Său: 

    Această Evanghelie a Împărăției va fi predicată în toată lumea, ca mărturie pentru toate națiunile. 

    Și apoi va veni sfarsitul. 

    Aceasta înseamnă că Evanghelia va deveni cunoscută tuturor națiunilor, dar nu înseamnă că toate națiunile o vor accepta. 

    Acest lucru este indicat de cuvintele:

     Ca o mărturie pentru toate națiunile.

     Și asta înseamnă: 

    ca o mărturie către toate popoarele a iubirii lui Dumnezeu pentru ele, a lucrării răscumpărătoare a singurului Fiu al lui Dumnezeu, a Bisericii și a întregii iconomii minunate a Dumnezeului-Om a mântuirii prin Biserica și, în general, despre toate adevărurile veșnice ale lui Dumnezeu din Biserica. 

    De aceea, nimeni nu va avea îndreptățire pentru necredința sa în Hristos Dumnezeu; 

    Nimeni nu va putea spune:

     Nu am știut despre Hristos, despre puterea și lucrarea Evangheliei Sale și despre adevărurile veșnice ale lui Dumnezeu. 

    Această mărturie adresată tuturor popoarelor cu privire la Evanghelie va da posibilitatea Bisericii lui Hristos, potrivit cuvintelor Apostolului Neamurilor, să intre în „plinirea neamurilor” (Romani 11, 25) adică, „toate prevăzute de Dumnezeu neamurilor”. 

    Pe de altă parte, mulți, când vor afla despre Evanghelie, se vor ridica nebunește împotriva ei și astfel vor arăta cât de mult sunt oamenii îndrăgostiți de rău, cât de mult au devenit sclavi ai păcatului și minciunii, cât de mult au devenit instrumente ale răului satanic împotriva binelui veșnic al lui Dumnezeu. 

    Și în această luptă generală   împotriva Evangheliei, va veni un moment când, potrivit cuvântului Apostolului Pavel, tot Israelul va fi mântuit și profeția evanghelistului Vechiului Testament (Isaia 59, 20; 27, 9) se va împlini: Eliberatorul va veni din Sion și va întoarce nelegiuirile de la Iacov (Romani 11, 26).

    Această intoarcere a lui Israel către Hristos, conform prezicerii profetului Maleahi (4, 54), va fi îndeplinită de Profetul Ilie Tesviteanul, care, împreună cu Patriarhul Enoh, vor veni din cer în zilele lui Antihrist și vor lupta împotriva lui pentru neprihănirea Evangheliei lui Hristos. 

    Contrar răspândirii Evangheliei lui Hristos, slujitorii răului vor răspândi și lucra răul în toate formele posibile. 

    Pentru a împiedica receptarea Evangheliei, ei vor mobiliza toate minciunile, toate relele, toată violența, toate terorile și le vor  asmuti asupra creștinilor, pentru a-i sminti, dacă este posibil, chiar și pe cei aleși. 

    Slujitorii superficiali ai răului vor prospera în rău; vor ascunde in picătura de miere  otrava răului; vor masca răul cu cele mai atractive măști; se va înmulți nelegiuirea  groaznic; scufundarea a abjecta sufletelor care luptă împotriva lui Hristos, răul nebun va provoca  apostasii, vor exploda cu blasfemie nerușinată împotriva a tot ceea ce este al lui Hristos; „ad all smiley” –  gura iadului va râde în hohote va ridiculiza tot ceea ce este al Dumnezeului-Om; taina faradelegii îi va vrăji pe mulți și îi va înnebuni. 

    Cu splendoarea sa falsă și succesul temporar, răul îi va sminti pe mulți. 

    Tot acest abis frenetic al răului apostolul îl numește taina fărădelegii – το μuστήριον της ανομίας – care lucrează în fiii neascultarii, lucrează împotriva tuturor lucrarilor lui Hristos  Dumnezeul-Om și îi va face pe oameni să se lepede de Domnul Hristos.

    Împotriva Tainei lui Dumnezeu, Tainei lui Hristos – care este Biserica – se  va arata taina satanei, taina faradelegii. 

    Deghizându-se cu pricepere, răul va izbuti cu succes în zilele de pe urmă prin hristoși mincinoși și profeți mincinoși.

     Descriind acea perioadă, Mantuitorul spune:

     „Mulți vor veni în Numele Meu, zicându-va: că eu sunt Hristosul”. 

    Și mulți vor fi înșelați. 

     Și mulți profeți mincinoși vor veni  și vor înșela pe mulți.

     Iar Sfântul Apostol Pavel, în viziunea sa profetică, explicând aceste cuvinte ale Mântuitorului, spune: 

    Duhul Sfânt vorbește clar că în vremurile din urmă oamenii se vor depărta de la credință, ascultând de duhurile rele mincinoase și învățăturile diavolului. 

    După ce iși vor amorti chiar și conștiința prin minciuni, oamenii vor trăi potrivit dorințelor lor, batjocorindu-L pe Hristos în întregime.

     Îndrăgostiți de rău, oamenii nu vor mai asculta învățătura sănătoasă, ci vor acorda audienta doar învățătorilor care invata după dorințele lor pentru a putea fi flatati, pentru a-și putea  întoarce urechile de la adevăr și pentru a putea fi receptivi la mituri.

    Cu privire la vremurile de pe urmă din cugetul său divino-uman de veghe ceresc, Apostolul Pavel îi scrie lui Timotei: 

    „Să știi că în zilele din urmă vor veni vremuri cumplite.

     Căci oamenii vor deveni iubitori de sine, lacomi, lăudăroși, mândri, hulitori, neascultători de părinții lor, nerecunoscători, nedrepți, neiubitori, nemultumitori, defăimători, neînfrânați, mânioși, nemiloși, trădători, aspri, ingamfati, iubitori de desfatari mai mult decât iubitori de Dumnezeu, avand infatisarea evlaviei (dreptei credinte) dar tagaduind puterea ei”.

      Răul se va înmulți foarte mult, vor fi nimicite neamuri și împărății, se va ridica neam contra altui neam și împărăție impotriva altei împărății. Vor fi foamete, epidemii, cutremure, teroare și revolte.

    Și va fi necaz mare, cum n-a mai fost de la întemeierea lumii și nici nu va mai fi, și din pricina nelegiuirilor care se vor înmulți dragostea multora se va răci și  se vor vinde unul pe altul, urâciunea pustiirii va sta in  locul cel sfant și – Fiul Omului când va veni, va mai găsi El credință pe pământ?

    Sfantul Iustin PopoviciDogmatica Bisericii OrtodoxeVolumul 3Pagina 64

    Догматика Православне Цркве – Том III (други део) – Page 64 – Светосавље

    https://svetosavlje.org/dogmatika-pravoslavne-crkve-tom3-2/64/

    Apreciază

  2. Felix said, on aprilie 14, 2024 at 9:41 am

    Sfantul Iustin Popovici ne descrie Cea de A Doua Venire a Domnului nostru Iisus Hristos

    Când în persoana și activitatea lui Antihrist răul va fi ajuns la apogeul puterii și lucrarii sale teribile, Domnul Hristos va veni în Slava și Puterea de nedescris a binelui Său Theantropic (Dumnezeu-Omenesc)

    Acesta va fi cel mai culminant moment din istoria pământului: întâlnirea Binelui Absolut Dumnezeul-Om, întrupat în Domnul Hristos, cu răul absolut diavol-om, instrumentat în Antihrist. 

    Atunci Domnul Hristos va fi atât de superior lui Antihrist, încât nu va mai fi nici o luptă între ei, căci Domnul Însuși îl va ucide pe Antihrist prin însăși arătarea Lui și îl va nimici atât pe el, cât și răul lui, prin Lumina Venirii Sale.

    Acest lucru va pune capăt lungii lupte istorice dintre Binele dumnezeiesc și răul satanic prin  intermediul trupurilor umane și va completa ordinea actuală spațiu-timp a vieții și creației. 

    De aceea, în Sfânta Revelație (Apocalipsa), această Zi este numită prin maretia ei Ziua Domnului nostru Iisus Hristos, Ziua lui Hristos, Ziua Domnului.

    După cum timpul a intrat în existență prin lumina primei zile a lui Dumnezeu, tot așa își va încheia existența cu lumina Zilei de pe urmă a lui Dumnezeu.

     Îmbrăcat în Lumină ca un soare, Domnul Iisus va veni cu o asemenea Putere și Slavă cum ochiul omului nu a mai văzut, nici urechea nu a mai auzit, nici la inima omului nu s-a suit. 

    Va fi Slava completă, atotdesavarsita a Dumnezeirii Treimice, căci gura preasfântă a Mântuitorului a declarat că El va veni „în slava Sa, a Tatălui și a sfinților îngeri”.

    Căci Slava Tatălui este în același timp a Lui. Fiind singurul Fiu născut al lui Dumnezeu, El este egal cu Tatăl în toate lucrarile; Și tot ceea ce are Tatăl este al Său și Slava veșnică a lui Dumnezeu. La prima Venire a aparitiei Sale, smeritul Domn Iisus a ascuns această Slavă Dumnezeiasca previzibilă cu perdeaua trupului Său mult suferind; Dar la a Doua Sa Venire, El va manifesta această Slavă Dumnezeiasca prin trupul Său inviat. 

    Căci El, Fiul veșnic al lui Dumnezeu, a devenit Fiul Omului prin Întrupare și va rămâne așa pentru totdeauna. De aceea, vorbind despre a Doua aparitie a Venirii Sale, Domnul Iisus accentuează continuu caracterul divino-uman al personalității Sale: „Fiul Omului va veni în slava Tatălui Său cu sfinții îngeri; 

    Fiul Omului va veni în slava Sa și toți sfinții îngeri împreună cu El și va ședea pe scaunul de domnie al Slavei Sale.

     Și vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului cu mare Putere și Slavă. — Deoarece la a Doua Venire Domnul Iisus va descoperi toată puterea și splendoarea nerostită a Dumnezeirii Sale și a lucrării Sale răscumpărătoare, această Venire a Lui este numită în Sfânta Scriptură Revelatia (Apocalipsa) Domnului nostru Iisus Hristos, Descoperirea Slavei Sale.

    Semnul incofundabil (a nu se confunda cu simularea celei de a Doua Veniri  „blue beam” adica fara Crucea aratata pe cer prin care antihrist va incerca sa-L imite  si sa insele omenirea n.n.) al Celei de-a Doua Veniri a Mântuitorului va fi arătarea Crucii pe Cer, ca simbol al mântuirii noastre, ca semn al lucrării răscumpărătoare a Mântuitorului: Atunci semnul Fiului Omului – Crucea – se va arăta pe cer.

     Buna Vestire a Sfântului Gură de Aur ne descrie: 

    Atunci se va arăta în cer semnul Fiului Omului, adică Crucea, care va fi mai strălucitoare decât soarele. Căci soarele se va întuneca și se va ascunde și se va arata Crucea;  nu ar fi  cu adevarat Lumina dacă nu ar fi mult mai strălucitoare decât razele soarelui. 

    Dar pentru ce este acest semn? Pentru a face de rușine obraznicia evreilor. 

    Căci Hristos va veni la această Judecată de Apoi, având cea mai mare îndreptățire – Crucea, arătând nu numai rănile, ci și  moartea cea umilitoare suferita.

    Și atunci toți vor cunoaște prin Cruce semnul lui Hristos și toate semințiile pământului vor boci: „Cei credincioși vor lacrima din pricina bucuriei și a entuziasmului că nădejdea lor s-a împlinit. Necredincioșii vor plânge de tristețe și disperare pentru că nu au crezut în mântuirea Crucii Domnului Hristos, ci au privit-o ca pe un scandal și o nebunie.

     Și îndată după aparitia Crucii Se va arăta Domnul Iisus Însuși și toți vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului cu mare Putere și Slavă. 

    Ei Îl vor vedea pe același Iisus istoric, Dumnezeul întrupat, Dumnezeul-Om, Fiul Omului, despre care îngerii la Înălțare au spus:

    Acest Iisus, care S-a înălțat de la voi la cer, va veni așa cum L-ați văzut mergând la cer. 

    Atunci realitatea Dumnezeu-Omeneasca a Persoanei Mântuitorului va fi evidentă pentru toți oamenii, chiar și pentru cei care L-au condamnat la moarte și L-au răstignit pe pământ.

     Și toate popoarele de pe pământ vor vedea lămurit că Dumnezeu

    L-a înălțat pe Iisus și I-a dat un Nume mai presus decât orice Nume, și orice neam al celor ce sunt în cer, pe pământ și sub pământ I se va închina și orice limbă va mărturisi că Domn Iisus Hristos este spre Slava lui Dumnezeu Tatăl.

    Slava Dumnezeiasca a Mântuitorului la a Doua Sa Venire nu poate fi descrisă de nicio limbă, nici omenească, nici îngerească. 

    Toată slava cerului și  puterea cerului cerurilor se vor dezvalui pe pământ. 

    Toți sfinții îngeri vor veni cu El, căci Domnul Însuși a făgăduit: 

    „Fiul Omului va veni în slava Sa și toți sfinții îngeri împreună cu El.” Fără îndoială, slujitori credincioși ai Mântuitorului, îngerii Îl vor urma la a Doua Sa Venire, care va fi ca fulgerul și, prin urmare, vizibilă tuturor  de pretutindeni.

     Și fulgerul, cine-l poate urma, dacă nu îngerii? 

    Cine poate sluji unui astfel de Dumnezeu și Domn, care vine ca un fulger, dacă nu îngerii? 

    De aceea, Sfântul Apostol ne anunță: 

    „Pentru că Însuşi Domnul, întru poruncă, la glasul arhanghelului şi întru trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, şi cei morţi întru Hristos vor învia întâi”

    Domnul va da primului arhanghel, Sfântul Arhanghel Mihail, păzitorul poporului lui Dumnezeu, porunca cu privire la învierea morților și la Judecată; el o va descoperi celorlalți slujitori cerești, care o vor face cunoscută tuturor făpturilor cerului și pământului, de la un capăt până la sfârșitul cerului, prin trâmbițele lui Dumnezeu. 

    Și aceștia, vii și morți, Îl vor întâmpina pe Domnul. 

    Domnul Însuși Se va pogorî din cer la ultima trâmbiță.

    Acest adevăr revelat de Dumnezeu despre a Doua Venire a Domnului Hristos constituie una din dogmele principale ale credinței Dumnezeului-Om  Hristos, pe care Biserica a introdus-o întotdeauna în Simbolul ei de credinta (Crezul), și a evidentiat necesitatea ei pentru mântuirea noastră în toate timpurile, introducandu-l inalienabil în Simbolul Sobornicesc al credinței niceeiene (la Sinodul I Ecumenic), vestind despre Domnul Iisus înviat și înălțat: 

    că va veni iarăși cu Slavă să judece viii și morții, Și împărăția Lui nu va avea sfârșit.

    Explicând acest adevăr veșnic al credinței ortodoxe, Sfinții Părinți au spus: 

    „Noi propovăduim nu numai Prima Venire a lui Hristos, ci si pe a Doua, care va fi mult mai slăvită decât prima Venire.

     Căci la Prima Venire Și-a dovedit suferința, iar la a Doua – El va purta cununa Împărăției Dumnezeiesti.

     La prima Venire, El S-a nascut într-o iesle, înfășat cu scutece; la Cea de-a Doua Venire – El va fi îmbrăcat cu Lumină ca și cu veșminte. 

    La prima Sa Venire, Iisus a suferit Crucea fără să-I pese de umilinta; 

    la a Doua — Iisus va veni în Slavă, însoțit de  ostile îngeresti.

     Prin urmare, nu propovaduim doar  Prima  Venire, ci așteptăm și a Doua Venire… Mantuitorul nu va veni să fie judecat din nou, ci să-i judece pe cei care L-au condamnat.

     Celor care odinioara au tăcut când a fost El judecat, li se vor aminti fărădelegile celor care și-au arătat obrăznicia la Cruce:

     „Voi ati făcut acestea, iar Eu am tăcut.”

     Atunci mântuirea a fost vestita de dragul iconomiei mântuirii – δι’ οίκονομίαν – învățându-i pe oameni, iar la Cea de a Doua Venire oamenii  se vor supune evident, chiar dacă unii dintre ei nu vor,  autoritatii Impărăției Sale.

    Sfantul Iustin Popovici

    Dogmatica Bisericii Ortodoxe

    Volumul 3

    Pagina 66

    Догматика Православне Цркве – Том III (други део) – Page 66 – Светосавље

    https://svetosavlje.org/dogmatika-pravoslavne-crkve-tom3-2/66/

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.