SACCSIV – blog ortodox

OPINIE: Interzicerea aplicației TikTok nu este despre lupta împotriva Chinei, ci despre protejarea narațiunilor occidentale / ONU afirmă că există motive întemeiate să se creadă că Israelul a comis acte de genocid

Posted in cenzura, CHINA, GAZA, ISRAEL, PALESTINA, palestinieni by saccsiv on martie 28, 2024

Global Research: Banning TikTok Is Not About Fighting China, It’s About Protecting Western Narratives and Israel’s War Crimes in the Middle East

Interzicerea aplicației TikTok nu este despre lupta împotriva Chinei, ci despre protejarea narațiunilor occidentale și a crimelor de război ale Israelului în Orientul Mijlociu

De Timothy Alexander Guzman, 26 Martie 2024, Global Research

Guvernul SUA susține că TikTok reprezintă o amenințare la adresa securității naționale, deoarece China poate colecta date despre utilizatorii săi pentru ‘strângerea de informații’. Mai lăsați-mă în pace! Camera Reprezentanților a adoptat un proiect de lege care interzice TikTok dacă Byte Dance, compania-mamă chineză, nu ‘se desprinde’ de aplicație în aproximativ șase luni, cu alte cuvinte, obligă Byte Dance să vândă TikTok într-o anumită perioadă de timp, pentru ca aceasta să poată funcționa pe teritoriul SUA. Fostul secretar al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat în cadrul emisiunii ‘Squawk Box’ de la CNBC că este în curs de constituire a unui grup de investitori pentru a cumpăra, se presupune, TikTok.

Realitatea este că ei nu urmăresc TikTok din cauza ‘strângerii de informații’ de către China asupra cetățenilor americani, ci din cauză că guvernele occidentale, Israelul și rețelele lor media principale sunt demascate mai mult ca niciodată pentru minciunile și propaganda lor de către diverse site-uri media alternative, bloguri, rețele sociale și platforme de partajare video, cum ar fi TikTok.

‘Strângerea de informații’ a Chinei vs. crimele de război ale Israelului

Cel mai probabil, Congresul american folosește China ca țap ispășitor în principal pentru a proteja reputația Israelului în ultimul bastion al susținătorilor săi din Statele Unite, unde există peste 170 de milioane de utilizatori TikTok. Într-un fel sau altul, crimele de război comise de Israel în Gaza, și nu numai, au fost expuse pe TikTok și nu arată bine pentru autointitulatul ‘stat evreu’.

În ianuarie anul trecut, revista americană TIME a relatat despre realitatea modului în care lumea vede Israelul și acțiunile sale în Orientul Mijlociu:

„Noi date împărtășite cu compania de informații comerciale Morning Consult a revistei TIME arată că sprijinul pentru Israel în întreaga lume a scăzut semnificativ de la începutul războiului din Gaza.”

Morning Consult a constatat că poziția Israelului în opinia mondială a scăzut dramatic:

„Favorabilitatea netă – procentul de oameni care privesc Israelul în mod pozitiv după ce se scade procentul care îl vede în mod negativ – a scăzut la nivel global cu o medie de 18,5 puncte procentuale între septembrie și decembrie, scăzând în 42 din cele 43 de țări intervievate.”

Din China până în Coreea de Sud, chiar și în Marea Britanie și în mai multe alte țări din America Latină, toate aveau o părere oarecum pozitivă despre Israel, dar când a început războiul din Gaza sondajele de opinie privind favorabilitatea Israelului s-au prăbușit:

China, Africa de Sud, Brazilia și alte câteva țări din America Latină au trecut de la o viziune pozitivă la una negativă asupra Israelului. Și multe țări bogate care aveau deja opinii net negative despre Israel – printre care Japonia, Coreea de Sud și Marea Britanie – au înregistrat scăderi abrupte. Favorabilitatea netă în Japonia a trecut de la -39,9 la -62,0; în Coreea de Sud, de la-5,5 la -47,8; iar în Marea Britanie, de la -17,1 la -29,8.

Sonnet Frisbie, adjunctul șefului departamentului de informații politice de la Morning Consult, a declarat că ‘datele arată cât de dificil este parcursul pe care Israelul îl are în acest moment în comunitatea internațională’. Desigur, populația americană are în continuare o opinie favorabilă despre Israel: ‘SUA rămâne singura țară bogată care a avut în continuare opinii pozitive nete despre Israel. Favorabilitatea netă a scăzut cu doar 2,2 puncte procentuale, de la o favorabilitate netă de 18,2 la o favorabilitate netă de 16 din septembrie până în decembrie’, se arată în raport.

Într-un articol publicat anul trecut de Al Jazeera, ‘Israelul a pierdut războiul opiniei publice’, de Imam Omar Suleiman, se spunea că ‘Într-un nou peisaj mediatic dominat nu de giganții mediatici occidentali, ci de filmulețele de Instagram, videoclipurile TikTok și scurtmetrajele de pe YouTube, războiul în curs de desfășurare al Israelului în Fâșia Gaza asediată este mai mult decât televizat’.

Crimele Israelului au fost expuse datorită internetului, inclusiv rețelelor media alternative și diverselor platforme de socializare, deoarece presa mainstream controlată de sioniști nu a reușit să își facă treaba, ceea ce nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni.

Platforme precum TikTok au peste 170 de milioane de utilizatori în SUA, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare atât pentru guvernul american, cât și pentru cel israelian, care face zilnic propagandă în rândul populației americane cu privire la situația Palestinei prin intermediul controlului pe care îl exercită asupra presei mainstream și a Hollywood-ului:

„Publicul din întreaga lume, în special din rândul tinerilor, a urmărit timp de mai bine de o lună, pe platformele lor preferate de socializare, în timp real, devastarea provocată de bombardamentele nediscriminatorii ale Israelului asupra enclavei palestiniene. Oricine are acces la internet a văzut nenumărate videoclipuri cu bebeluși sfâșiați de bombe, femei strivite sub tone de beton și mame care legănau trupurile moarte ale copiilor lor.”

Suleiman a declarat că ‘Israelul, desigur, continuă să facă eforturile sale uzuale – și chiar mai mult – pentru a controla narațiunea despre războaiele sale sângeroase și ocupația de zeci de ani’. El precizează modul în care Israelul pierde războiul informațional:

„Cu toate acestea, în ciuda tuturor acestor eforturi, în mare parte datorită rețelelor de socializare, Israelul nu mai este capabil să ascundă adevărul despre comportamentul său în Palestina. Nu mai poate controla narațiunile și opinia publică despre Palestina. Pe măsură ce presa mainstream își pierde abilitatea de a decide singură la ce anume ajunge să fie martor publicul occidental și, într-o anumită măsură, cel global cu privire la situația din Palestina, brutalitatea ocupației israeliene a fost expusă în mod deschis, pentru ca toată lumea să vadă.”

The Times of Israel a publicat un articol bazat pe preocupările evidente ale Israelului cu privire la TikTok, ‘Major US Jewish group backs bipartisan bill that could see TikTok banned’ (Un important grup evreiesc din SUA susține un proiect de lege bipartizan care ar putea duce la interzicerea TikTok):

„Unul dintre cele mai importante grupuri evreiești din țară și-a oferit sprijinul pentru un proiect de lege care avansează rapid și care ar putea duce la interzicerea în Statele Unite a aplicației video TikTok, foarte populară.”

Lumea știe că atât democrații cât și republicanii din capitala SUA, care se află în buzunarele grupurilor de interese evreiești, avansează în eforturile de a interzice TikTok pe motiv că este o ‘aplicație deținută de chinezi’ și că colectează date despre cetățenii americani, însă pe de alta parte sunt companii (unele cu sediul în SUA, inclusiv Amazon) care vând datele clienților săi de ceva timp.

În articol se afirmă că ‘politicienii care susțin proiectul de lege, printre care se numără lideri din ambele partide, și-au concentrat criticile la adresa TikTok pe preocupările legate de securitatea națională legate de proprietatea chineză a aplicației și de practicile de colectare a datelor’. Reprezentanta Cathy McMorris Rodgers, o republicană din Washington, a declarat că ‘este foarte important ca aceasta să fie direcționată și specifică amenințării la adresa securității naționale’ și că ‘acest lucru nu are legătură cu conținutul. Este vorba despre amenințare din cauza datelor care au fost colectate’. Prin urmare, interdicția asupra TikTok nu are legătură cu conținutul? Este o prostie pură. The Times of Israel cel puțin a prezentat faptele cu privire la motivul pentru care SUA și Israelul sunt cu adevărat interesate de interzicerea platformei:

„Federația Evreilor din America de Nord, care reprezintă sute de comunități evreiești organizate, a declarat că sprijinul său pentru acest proiect de lege își are rădăcinile în preocupările legate de antisemitismul de pe platformă. Federațiile evreiești și Liga Anti-Defăimare au acuzat TikTok că permite antisemitismului și sentimentelor anti-Israel să se răspândească.”

Federațiile evreiești din America de Nord (JFNA) au scris o scrisoare către Congresul SUA în care susțin că ‘cea mai importantă problemă pentru comunitățile noastre evreiești de astăzi este creșterea dramatică a antisemitismului’ și că ‘societatea noastră înțelege că rețelele sociale sunt un motor important al antisemitismului și că TikTok este, de departe, cel mai grav făptaș’.

Interzicerea TikTok înseamnă cenzură. Este un fapt că crimele de război ale Israelului și natura distructivă a mașinăriei de război a SUA sunt expuse mai mult ca niciodată. Legiuitorii americani acordă Byte Dance, care este administrată de Shou Zi Chew, un cetățean din Singapore, aproximativ șase luni pentru a renunța la activele americane din aplicație, altfel se vor confrunta cu o interdicție. Dacă interzicerea TikTok merge mai departe, atunci libertatea de exprimare în SUA este complet moartă. Dar asta nu înseamnă că toate platformele de social media sau chiar site-urile web vor fi în pericol în viitorul apropiat, deoarece vor exista alte aplicații și platforme pe care establishmentul politic din SUA, UE și Israel nu va putea să le controleze.

Interzicerea TikTok nu va face decât să ne motiveze să creăm alte platforme

Platformele de socializare online precum YouTube, Facebook și Twitter (deși sunt deținute de Elon Musk) au fost complet deturnate de regimul de cenzură al guvernului. Instituția politică occidentală, bancherii globaliști, sioniștii, corporațiile multinaționale precum Big Oil și Big Pharma și alții din întreaga lume se confruntă cu un război informațional pe care îl pierd în mod clar.

Internetul ne-a oferit instrumentele necesare pentru a lupta împotriva presei mainstream și a minciunilor sale. Mai multe platforme de socializare au devenit un instrument vital pentru a contesta propaganda guvernamentală și corporatistă, cum ar fi TikTok, dar există și alte tipuri diferite de platforme online-video, cum ar fi Rumble, Bit Chute, Odysee (parte a LBRY, o rețea de partajare de fișiere și de plată bazată pe blockchain) și trebuie să includem serviciile de mesagerie instantanee, cum ar fi Telegram și VK, unde puteți posta articole și videoclipuri.

Ideea aici este că indiferent de modul în care anumite guverne, cum ar fi SUA și Uniunea Europeană, care au interzis companiile media străine, cum ar fi RT News din Rusia și Press TV din Iran, au de asemenea planuri de a interzice platformele de socializare, dar nu va funcționa.

Ei cred că interzicerea TikTok îi va împiedica pe oameni să afle adevărul, în special despre ceea ce se întâmplă în Palestina, dar se înșală, ci doar îi va ajuta să motiveze oamenii să creeze noi platforme și alte idei, vor crea noi canale de informare care vor ajunge la public. Indiferent dacă vor interzice TikTok sau nu, duhul a ieșit din lampă, adevărul nu poate fi niciodată suprimat.

*

Timothy Alexander Guzman scrie pe propriul său blog, Silent Crow News, unde acest articol a fost publicat inițial. El este un colaborator obișnuit al Global Research.

 

Iata si ce putem citi in articolul ONU afirmă că există motive întemeiate să se creadă că Israelul a comis acte de genocid de pe G4Media:

Raportoarea specială a ONU pentru situaţia drepturilor omului în teritoriile palestiniene Francesca Albanese afirmă că „există motive întemeiate” să se creadă că Israelul a comis mai multe „acte de genocid”, într-un raport publicat luni în care se face referire şi la „purificare etnică”, transmite AFP, transmite Agerpres.

„Natura şi amploarea copleşitoare ale atacului israelian asupra Gazei şi condiţiile de viaţă distructive pe care le-a provocat dezvăluie o intenţie de a distruge fizic palestinienii ca grup”, spune Francesca Albanese.

Raportoarea, mandatată de Consiliul Drepturilor Omului, dar care nu vorbeşte în numele organizaţiei, urmează să îşi prezinte raportul marţi în faţa acestui forum ONU de la Geneva.

Raportul intitulat „Anatomia genocidului” concluzionează că „există motive rezonabile pentru a crede că pragul ce indică că acte de genocid” au fost comise „împotriva palestinienilor din Gaza a fost atins”.

În concluziile sale, Francesca Albanese enumeră trei acte de genocid:”uciderea membrilor grupului, vătămarea gravă a integrităţii fizice sau psihice a membrilor grupului şi supunerea intenţionată a grupului la „condiţii de existenţă calculate pentru a produce distrugerea sa fizică totală sau parţială”.

Sunt trei din cele cinci acte de genocid enumerate în Convenţia pentru prevenirea şi pedepsirea crimei de genocid.

Reprezentanţa israeliană pe lângă ONU de la Geneva „a respins în totalitate raportul” şi a afirmat într-o declaraţie că acesta face parte dintr-o „campanie menită să submineze însăşi fondarea statului evreu”.”Războiul Israelului este împotriva Hamas, nu împotriva civililor palestinieni”, a adăugat ea.

De asemenea, Statele Unite au reacţionat la raport spunând că „nu au niciun motiv să creadă că Israelul a comis acte de genocid în Gaza”.”Reiterăm opoziţia noastră de lungă durată faţă de mandatul acestei raportoare speciale, care este părtinitoare împotriva Israelului”, a declarat un oficial american pentru AFP, vorbind sub protecţia anonimatului.

Pe 12 februarie, Israelul a anunţat că i-a interzis Francescăi Albanese să intre pe teritoriul său după comentariile acesteia cu privire la atacul din 7 octombrie, comentarii considerate „antisemite” de către autorităţile israeliene.

În raportul său, Albanese susţine că „schemele civililor ucişi care se evacuaseră spre sud combinate cu declaraţii ale unor înalţi oficiali israelieni care îşi afirmă intenţia de a muta cu forţa palestinienii din Gaza şi de a-i înlocui cu colonişti israelieni conduc în mod rezonabil la a deduce că ordinele de evacuare şi zonele sigure au fost folosite ca instrumente de genocid pentru a realiza o purificare etnică”.

„Actele de genocid au fost aprobate şi puse în practică în urma declaraţiilor de intenţie de genocid din partea unor înalţi oficiali militari şi guvernamentali”, se arată în raport.

Acesta mai susţine că Israelul a tratat de facto „un întreg grup” şi infrastructura sa ca „terorist” sau ca „sprijinind terorismului”,”transformând astfel totul şi pe toată lumea în ţintă sau în daune colaterale”.

În raportul său, Francesca Albanese afirmă că „genocidul israelian împotriva palestinienilor din Gaza este o altă etapă dintr-un lung proces de suprimare de către colonişti”.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Consiliul de Securitate al ONU adoptă prima rezoluție prin care solicită încetarea imediată a focului în Gaza

Curtea Internațională de Justiție a ordonat vineri Israelului să împiedice actele de genocid împotriva palestinienilor și să facă mai mult pentru a ajuta civilii, dar nu a dispus o încetare a focului. Reacția Israelului

Africa de Sud acuza la Haga Israelul de genocid

HuffPost: „Nu mai pot să tac”: evrei americani condamnă violența israeliană

Referitor la TikTok, nu sunt convins ca motivul interzicerii este cel prezentat de Global Research.

Dupa cum dovedeste chiar stirea publicata de G4Media, exista critici impotriva Israelului inclusiv la ONU despre care scrie inclusiv mass-media.

Apoi, critici apar inclusiv pe youtube si Instagram (dupa cum chiar articolul de pe Global Research arata) iar daca papusarii sistemului n-ar dori ca ele sa apara atunci chiar n-ar aparea, ci s-ar aplica modelul din asa zisa „lupta impotriva pandemiei” cand cenzura mergea unsa.

Pe de alta parte, parca n-as crede nici motivul oficial al interzicerii TikTok.

Care ar fi insa motivul real, inca nu-mi dau seama…

Tagged with: , , ,

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ioan said, on martie 29, 2024 at 11:24 am

    De ceva timp „Free Palestine” e in trend pe TikTok peste cuvantul cheie „Israel” in ciuda aparatului de propaganda pe care cheltuie masiv Israelul, cu fetele lor imbracate in soldatei si baietii cool care demoleaza moschei doar ca sa se distreze.

    Foarte multi cetateni americani au inceput sa se trezeasca si vedem mereu la conferinte de presa ale lui Joe Biden si altor oficiali (e an electoral pana la urma) oameni care protesteaza impotriva irosirii banului public. Pana la urma, au ajuns atat de rau ca le pica podurile in cap.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.