SACCSIV – blog ortodox

OCDE (asa zisul grup al celor mai bogate ţări democratice din lume) vrea scurtarea concediului de creștere a copilului în România şi eliminarea măsurii prin care româncele care au copii se pot pensiona mai repede

Posted in copii, FEMEIA, MAMA, pensie, Romania by saccsiv on martie 22, 2024

Sursa: https://www.replicaonline.ro/ocde-vrea-scurtarea-concediului-de-crestere-a-copilului-586875

Femeile din România ar trebui să se întoarcă mai repede la muncă după ce nasc, concediul de 2 ani fiind prea lung, consideră Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) îşi doreşte scurtarea concediului de creștere a copilului, considerând că acesta este prea lung.

Pe de altă parte, reprezentanţii Ministerului Muncii susţin că încurajează întoarcerea mai repede a femeilor la locul de muncă: România acordă stimulente de inserţie pentru încurajarea celor care se întorc mai devreme la lucru. Valoarea stimulentului pentru cei care se întorc până când bebeluşul împlineşte 6 luni este de 1.500 de lei, iar după 6 luni, 650 de lei.”, a spus Raul Giuglea, purtător de cuvânt, Ministerul Muncii.

Femeile care au copii se pot pensiona mai repede, conform noii legi a pensiilor. Măsura ar trebui eliminată, susţine Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică. În documentul venit direct de la Paris pe masa Guvernului sunt precizări legate şi de noua lege a pensiilor: Reducerea vârstei de pensionare pentru femei în funcţie de numărul de copii ar trebui eliminată.

Noua lege a pensiilor presupune ca femeile care au copii să iasă mai repede la pensie. Fiecare copil înseamnă minus 6 luni, iar maximul fiind de trei ani şi jumătate. Măsura este destinată stimulării natalităţii, o problemă cu care România se confruntă de mult timp, susţin guvernantii. O eventuală modificare a prevederilor din noua lege este dificilă.

Instituţiile româneşti continuă discuțiile cu OCDE, grupul celor mai bogate ţări democratice din lume. România a reuşit să deschidă discuţiile de aderare în 2022, dar încă este nevoie să ajungă la anumite standarde economice şi sociale, conform antena3.ro.

 

Comentariu saccsiv:

Asadar, in OCDE standardul social este inrobirea la maxim a femeii.

De fapt, un standard corect este cel putin unul precum cel din Constitutia Irlandei:

Dublul referendum din Irlanda a esuat. Se dorea redefinirea conceptului de familie şi eliminarea articolului din Constituţie „mamele nu ar trebui să fie constrânse de nevoile economice să muncească în detrimentul treburilor casnice”

Ba chiar mai mult:

FEMEIA CASNICA sa fie PLATITA. Un punct ce trebuie obligatoriu sa figureze in programul oricarui partid, ONG sau asociatie traditionalista

 

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oarecare said, on martie 22, 2024 at 11:50 pm

    Intenționat pentru a face rău!

    Apreciază

  2. gheorghe said, on martie 23, 2024 at 10:06 am

    … „Acea clica internationala careia nu ii pasa de oameni ci doar de bani!”

    Apreciază

  3. scortisoara said, on martie 23, 2024 at 10:52 am

    https://www.activenews.ro/stiri-sanatate/Printesa-Kate-sotia-Printului-mostenitor-al-tronului-britanic-are-cancer-la-42-de-ani.-La-trei-ani-de-la-injectarea-cu-seruri-Covid-aproape-intreaga-familie-regala-a-Marii-Britanii-e-canceroasa-188295

    Cum vad eu versetul 2 din Psalmul 18. 

    Ziua zilei ( mintea luminata ) spune Cuvant ( Hristos ) ; noaptea noptii (= intunecarea mintii,prostia , trufia ) vesteste Stiinta . 

    Omul care traieste dupa Cuvantul lui Dumnezeu si omul intunecat , trufas ,comod , indiferent care isi pune nadejdea in Stiinta .

    Psalmul 18

    1.Cerurile spun slava lui Dumnezeu şi facerea mâinilor Lui o vesteşte tăria. 

    2.Ziua zilei spune cuvânt, şi noaptea nopţii vesteşte ştiinţă. 

    3.Nu sunt graiuri, nici cuvinte, ale căror glasuri să nu se audă. 

    4.În tot pământul a ieşit vestirea lor, şi la marginile lumii cuvintele lor. 

    5.În soare şi-a pus locaşul său; şi el este ca un mire ce iese din cămara sa. 

    6.Bucura-se-va ca un uriaş, care aleargă drumul lui. 

    7.De la marginea cerului ieşirea lui, şi oprirea lui până la marginea cerului; şi nu este cine să se ascundă de căldura lui. 

    8.Legea Domnului este fără prihană, întoarce sufletele; mărturia Domnului este credincioasă, înţelepţeşte pruncii; 

    9.Judecăţile Domnului sunt drepte, veselesc inima; porunca Domnului este strălucitoare, luminează ochii. 

    10.Frica de Domnul este curată, rămâne în veacul veacului. Judecăţile Domnului sunt adevărate, toate îndreptăţite. 

    11.Dorite sunt mai mult decât aurul, şi decât piatra cea de mare preţ; şi mai dulci decât mierea şi fagurele. 

    12.Că robul Tău le păzeşte pe ele, şi răsplătire multă are. 

    13.Greşelile cine le va pricepe? De cele ascunse ale mele curăţeşte-mă 

    14.Şi de cele străine fereşte pe robul Tău; de nu mă vor stăpâni, atunci fără prihană voi fi şi mă voi curăţi de păcat mare. 

    15.Şi vor bineplăcea cuvintele gurii mele şi cugetul inimii mele înaintea Ta pururea; Doamne, Ajutorul meu şi Izbăvitorul meu. 

    Apreciază

  4. nightcrawlercyp said, on martie 24, 2024 at 2:51 pm

    Aici sunt de accord cu ei. Nu ar trebui sa existe concedii de maternitate. In fapt majoritatea femeilor (85%+) nu ar trebui sa aiba slujbe full time. Din cauza acestor concedii firma trebuie sa angajeze din start cate un barbat in plus pentru fiecare femeie ca sa ii poata tina locul cat e in concediu. Asta inseamna ca salariile automat scad sub 33% . Nu vorbim de faptul ca dupa o perioada de 2 ani o sa ii trebuiasca macar 2-3 luni doar sa se refamiliarizeze cu noile paradigme ale slujbei si ca de cele mai mute ori nu se intorc la servici. Cat depre sistemul de pensii acest sistem de tip schema piramidala trebuie sa dispara. Toate pensiile ar trebui sa fie particulare si optionale.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.