SACCSIV – blog ortodox

„Urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul”. Adică despre cineva despre care gloata și majoritatea preoților nu vor să știe

Posted in antihrist, APOCALIPSA, IISUS HRISTOS, PROFETII, Profetii despre antihrist by saccsiv on decembrie 17, 2023

Astazi:

Pomenirea Sfântului Prooroc Daniel şi a Sfinţilor trei Tineri: Anania, Azaria şi Misail

Iata ce putem citi la Matei, capitolul 24 despre ce ne-a avertizat Domnul nostru Iisus Hristos:

  1. Deci, când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt – cine citeşte să înţeleagă –
  2. Atunci cei din Iudeea să fugă în munţi.
  3. Cel ce va fi pe casă să nu se coboare, ca să-şi ia lucrurile din casă.
  4. Iar cel ce va fi în ţarină să nu se întoarcă înapoi, ca să-şi ia haina.
  5. Vai de cele însărcinate şi de cele ce vor alăpta în zilele acelea!
  6. Rugaţi-vă ca să nu fie fuga voastră iarna, nici sâmbăta.
  7. Căci va fi atunci strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi.
  8. Şi de nu s-ar fi scurtat acele zile, n-ar mai scăpa nici un trup, dar pentru cei aleşi se vor scurta acele zile.
  9. Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeţi.
  10. Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.
  11. Iată, v-am spus de mai înainte.
  12. Deci, de vă vor zice vouă: Iată este în pustie, să nu ieşiţi; iată este în cămări, să nu credeţi.
  13. Căci precum fulgerul iese de la răsărit şi se arată până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului Omului.
  14. Căci unde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii.
  15. Iar îndată după strâmtorarea acelor zile, soarele se va întuneca şi luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor se vor zgudui.
  16. Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului şi vor plânge toate neamurile pământului şi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere şi cu slavă multă.
  17. Şi va trimite pe îngerii Săi, cu sunet mare de trâmbiţă, şi vor aduna pe cei aleşi ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini.
  18. Învăţaţi de la smochin pilda: Când mlădiţa lui se face fragedă şi odrăsleşte frunze, cunoaşteţi că vara e aproape.
  19. Asemenea şi voi, când veţi vedea toate acestea, să ştiţi că este aproape, la uşi.

Iata si ce citim la Daniel, capitolul 12 despre uraciunea pustiirii:

  1. Şi din vremea când va înceta jertfa cea de-a pururi şi va începe urâciunea pustiiriivor fi o mie două sute nouăzeci de zile.
  2. Fericit va fi cel ce va aştepta şi va ajunge la o mie trei sute treizeci şi cinci de zile.

Este, evident, vorba despre Antihrist.

Cititi va rog si:

Rezumat despre Sfarsitul Lumii

Sfantul Teofan Zăvorâtul: “Moartea tot o mai așteaptă câte unul; dar ziua Domnului, mai nimeni”

 

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Zaheu din sicomor said, on decembrie 17, 2023 at 1:55 pm

    Participarea unui ierarh ortodox la sărbătoarea iudaică Hanuka – sminteală și amorțire
    https://theodosie.ro/2023/12/12/participarea-unui-ierarh-ortodox-la-sarbatoarea-iudaica-hanuka-sminteala-si-amortire/
    Mitropolitul Ioan „tine ecumenismul in viata in Banat”, luand lumina de hanuka de la sinagoga

    Apreciază

  2. Ștefan said, on decembrie 17, 2023 at 8:52 pm

    Dar mie îmi place „Ce este da, să fie da, iar ce este nu, să fie nu!”. Aparent brutal, dar singura cale. Și atunci nici măcar jertfa nu se mai numește jertfă, ci bucurie. Așa sunt creș­tinii, mai „săraci cu duhul”. ­Merită? Da, merită. Hristos nu se dă după cum bate vântul. Pentru că El îngăduie vântului să bată. Probabil ca să vadă cine rămâne în picioare chiar cu prețul prăbușirii. E o vreme a mărturisirii, oricât de înspăimântătoare pare a fi”.
    Toleranța fără discernământ este greșită.
    „Căldiceala. Toleranța fără creier. Cufundarea ființei umane în noroiul călduț, comod, puturos, dar „tolerant”. Adică vezi că s-a suit scroafa-n copac și se dă privighetoare. Grohăie. Și tu, căldicelule, zici: „Hai, mă, s-a chinuit săraca să ajungă până acolo, biata de ea. Să nu-i rănim efortul, hai să-i zicem, fraților, că ciripește, nu grohăie, oameni buni, nu fiți răi, să fim toleranți!” Ce frumos… Ce creștinește, ce responsabil și ce tolerant! Asta detest. Prostia, orbirea și falsa evlavie, fățărnicia”. Un păcătos!

    Apreciat de 2 persoane

  3. Lica said, on decembrie 18, 2023 at 10:43 am

    ” Şi din vremea când va înceta jertfa cea de-a pururi şi va începe urâciunea pustiiriivor fi o mie două sute nouăzeci de zile.
    Fericit va fi cel ce va aştepta şi va ajunge la o mie trei sute treizeci şi cinci de zile.

    Pai cat e pana la urma ? 1260 zile sau 1335 zile ?

    Apreciază

    • gutiflo22 said, on decembrie 18, 2023 at 1:06 pm

      Iti spune perioada intre incetarea jertfei cea de-a pururi si inceperea uraciunii pustiirii( 1290 zile)…iar cea de asteptare pana cand poti sa te numesti fericit ( 1335 zile)….daca apuci.
      In cele 45 zile care sunt in plus …cred ca va fi ceva cu totul deosebit…de te numeste fericit…acum,Dumnezeu si Maica Domnului stie mai bine ce inseamna asta.

      Apreciat de 3 persoane

      • Ricā said, on decembrie 18, 2023 at 2:04 pm

        Mă uit la o fotografie care ni-i înfățișează pe cei doi corifei ai rătăcirilor mondiale, Bartolomeu din Constantinopol și Francisc Bergoglio, cu domiciliul în Vatican. Amândoi țin în mână un potir – potirul comun, am zis eu – pe care-l examinează cu atenție, probabil pentru a stabili îmbunătățirile necesare spre a fi pe placul popilor ortodocși. Pentru că, vă aduceți aminte, cu niște ani în urmă aceștia afirmau ritos că se apropie de papistași, se roagă împreună cu ei, dar au o limită peste care nu vor trece: potirul comun. Serios? Nicolae Corneanu ce-a făcut? Acest clișeu li s-a întipărit în minte de ecumeniști, l-au primit ca și cum ar fi fost produsul minții lor, și-l vântură cu hotărâre în orice împrejuare.Stie cineva daca e asa?n am dovezi.

        Apreciază

      • Lica said, on decembrie 18, 2023 at 2:28 pm

        Tot n-am inteles.

        Deci concret, din momentul X in care Antihrist va fi oficial numit Guvernator Mondial/Imparat/etc. si pana la a doua venire, cate zile vor fi ???

        Apreciază

      • gutiflo22 said, on decembrie 19, 2023 at 11:48 am

        Lica
        Concret..nu ne este de folos a sti nr exact, asta numai Dumnezeu stie.
        Daca ai aflat pocainta adevarata, valoreaza (si iti va ajuta) de 100 de ori mai mult in momentul „acela”.. decat data exacta.
        Buna informare..discernamatul, toate merg impreuna si sunt absolut necesare mai ales in momentul de fata…dar pocainta sincera va face diferenta in „ziua aceea”.
        Daca Dumnezeu nu ne-a dezvaluit cand va fi ziua Domnului cu exactitate(concret) …inseamna ca nu ne este de folos.
        Noi trebuie sa fim doar pregatiti.

        Apreciază

  4. C said, on decembrie 18, 2023 at 4:14 pm

    Așadar, fiul meu Epifanie, orașul nostru se va pierde, pentru mulțimea răutăților și a fărădelegilor de care ți-am spus că vor urma în lume, precum Domnul nostru Iisus Hristos a zis că este începutul relelor. După această desființare a orașului nostru, sfârșitul lumii fiind aproape, după cum am mai zis, și după împlinirea vremii tuturor neamurilor, care la rândul lor în diferite vremi au împărățit, va ridica Dumnezeu și sceptrul israilitenilor (prin Antihrist), ca să împărățească în al șaptelea veac spre al optulea, pentru care a mărturisit Proorocul Isaia, zicând așa: Va ridica Dumnezeu semn spre plinirea neamurilor, ce au stăpânit pe oile cele risipite ale lui Israil (adică pe creștini) printre neamuri și va aduna pe Israilul cel rătăcit (adică pe evreii cei înșelați de Antihrist) în sfânta cetate a Ierusalimului.” Și va fi atunci Israil ca și când au ieșit din Egipt, după cum mărturisește și Sfântul Apostol Pavel, care zice: Când se vor împlini ieșirile neamurilor, atunci se va mântui tot Israilul.

    Acestea amândouă de mai sus se unesc cu cele spuse de Sfințitul Mucenic Ipolit (papă al Romei), care zice de venirea Iui Antihrist că întâi evreii se vor înșela. Și Domnul nostru Iisus Hristos mărturisește aceasta, zicând: „Eu am venit în numele Tatălui Meu și nu M-ați primit; iar acela va veni în numele lui și îl veți primi pe el.”

    Așadar îi vor aduna pe toți evreii în cetatea Ierusalimului pe care o va da lor ca să nu mai zică ei: „Dacă ar fi voit Dumnezeu să ne miluiască pe noi ne-ar fi dat iarăși locurile noastre și era să credem în Hristos și nu L-am fi omorât pe el, că a iubit mai mult pe neamuri decât pe noi.” Și acum, dacă i-a adunat, n-au ce să mai zică, fiindcă i-a adunat și și-au luat drepturile lor; și iarăși au rămas în necredință.

    Așadar îndată ce se va arăta Antihrist, vor crede în el, că îl vor primi pe el (pe Antihrist) după cum zice înfricoșatul cuvânt al Fiului lui Dumnezeu; pentru că Domnul nostru Iisus Hristos, Cel Unul-Născut, nu minte, El care a zis: „Eu sunt calea, adevărul și viața.”

    De nu i-ar fi adunat pe evrei, ar fi putut a-și face îndreptare (dezvinovățire). Pentru că Sfântul Apostol Pavel a zis că au să se mântuiască, însă nu și din iad, ci numai din risipirea la care au fost supuși 1815 ani în țări străine, sub jugul neamurilor, și de multa necinste ce li s-a făcut. Și se vor aduna în ale lor după cum am zis mai sus, însă din iadul cel veșnic nu se vor izbăvi, nu; pentru că nu i-au putut pleca, ca să creadă în Fiul lui Dumnezeu. După atâtea pedepse, cum se vor pleca, mai ales acum, aflându-se în atâtea bucurii și veselii?”

    Și a zis ucenicul Epifanie: „Acestea lasă-le, Cuvioase. Numai să-mi spui pentru ce zic unii că nu se va scufunda Sfânta marea Biserică a lui Dumnezeu Sofia, ci, cu nevăzute puteri, va sta sus, în văzduh?”

    Iar Cuviosul a zis: „Ce zici, fiule? Tot orașul scufundându-se, biserica cum poate să rămână, că cine va avea grijă de ea? Oare Dumnezeu în locașuri de mâini locuiește? Însă nu sunt minciuni cuvintele cele zise, pentru că va rămâne afară un stâlp al bisericii, cel dintâi, în care sunt Sfintele Piroane ale Domnului. Numai acesta va rămâne afară, iar corăbierii care vor veni vor lega de el frânghiile lor. Și vor plânge și se vor tângui cei ce umblă pe mare, zicând: „Vai! Vai, nouă! Că cetatea noastră cea mare cu care făceam negoț s-a scufundat.” Și această plângere va ține patruzeci de zile, iar după acele zile se va muta împărăția Romei la Tesalonic. Atunci și sfârșitul lumii se va apropia. Și se vor face lucruri înfricoșate. Pentru că, în acel an, va deschide Dumnezeu îngrăditura zidurilor, care este la porțile de la Vandalia (Marochini), porți pe care le-a închis Alexandru Macedon. Și vor ieși de acolo șaptezeci și doi de împărați împreună cu poporul lor, care se numesc neamuri vandale (sălbatice), cele mai pângărite și mai spurcate neamuri de pe fața pământului și care se vor risipi în toată lumea și vor mânca carne de oameni vii și sângele lor îl vor bea; vor mânca câini și șoareci și broaște și vor mânca și altele, mai necurate. Vai de toată lumea pe unde vor călca aceștia! Dumnezeul meu! Bine ar fi fost ca în zilele acelea să nu mai fie creștini în lume, dar știu că tot au să fie; și se va întuneca văzduhul, amenințând răzbunarea lui Dumnezeu, pentru urâciunile pe care le vor face aceste neamuri necurate.

    Soarele se va preface în sânge, luna și stelele vor înceta de a mai lumina, văzând răutățile ce se vor face de aceștia pe pământ, pentru că acești oameni spurcați vor căuta să mănânce pământul, iar Sfintele Biserici le vor preface în grajduri și vor face într-însele pângăriri, ungând Sfintele Vase cu spurcăciuni. Atunci locuitorii pământului vor fugi în ostroavele Ciclade; pentru aceea va plânge Asia pentru ostroave și ostroavele pentru Asia, fiindcă nu vor merge la dânșii noroadele; și vor plânge 660 de zile. Atunci se va ridica satana, Antihrist, din seminția lui Dan, nu cu puterea lui — să nu fie! — dar l-a lăsat pe dânsul Dumnezeu vas spurcat ca printr-însul să se împlinească proorociile Proorocilor; că satana va fi slobozit din legăturile iadului unde l-a legat Dumnezeu și va intra într-un vas al său (adică într-un om necredincios, care va avea puterea lui Antihrist). Și se va naște dintr-o femeie spurcată, evreică, și se va mări și se va face împărat. Atunci va începe a-și arăta înșelăciunile lui, după cum a zis Sfântul Ioan Evanghelistul și Proorocul Isaia: „Vai, bisericilor, celor din neamuri.”

    Atunci se va arăta Proorocul Ilie și Enoh și Sfântul Ioan Cuvântătorul de Dumnezeu și vor propovădui, descoperind înșelăciunile lui Antihrist, despre a doua venire a lui Hristos. Cu amar îi va munci pe creștini preablestematul Antihrist până la cea mai de pe urmă răsuflare; iar câți nu se vor lăsa amăgiți se vor mântui și prieteni ai lui Hristos se vor arăta. Fericiți vor fi toți Sfinții, dar mai fericiți vor fi Mucenicii din vremea lui Antihrist; fericiți și de trei ori mai fericiți; pentru că mare slavă li se va da în vecii vecilor.

    Așadar Antihrist va omorî mai întâi pe cei trei Prooroci: pe Ilie, pe Epoh și pe Sfântul Ioan Evanghelistul și după dânșii pe toți cei ce nu vor primi credința lui, cu moarte amară îi va omorî. Atunci se va face războiul între Antihrist și Hristos și se va cunoaște sfârșitul. Se va descoperi atunci marea mânie și urgia lui Dumnezeu și se vor face semne înfricoșate: fulgere, tunete, trăsnete si vuiete, așa că de multele tunete se va cutremura cerul și va tuna îngrozitor. Cine, atunci, din oameni nu se va înfricoșa și nu se va înspăimânta, fiul meu prea iubit? Acestea făcându-se, fericiți vor fi toți câți nu s-au depărtat de Cel Unul-Născut din Sfânta Fecioară și de Dumnezeu Născătoarea Maică! Fericiți vor fi câți, pentru dragostea lui Hristos, au urât și au mustrat pe Antihrist și, cu bărbăție, pe balaur mustrându-l în față și vicleniile lui în față i le-a dezvăluit. Aceștia sunt frumoșii luminători și prietenii de aproape ai lui Hristos, luminoase mărgăritare, cu inimile dulci, care în Tatăl și în Fiul și în Sfântul Duh, în Sfânta și cea de o ființă Treime au crezut.”

    Acestea zicându-le Prea Cuviosul Andrei, Epifanie, ucenicul său, le asculta (pe cele ce au să fie în lume) și suspina din adâncul inimii pentru că era mult-compătimitor.

    Pe urmă I-a rugat pe Cuviosul ca să-i spună cum au să se sfârșească oamenii de pe pământ și cum o să se facă învierea cea de obște? Și i-a răspuns Cuviosul:

    „Pe unii îi vor omorî păgânii, alții vor muri de desele războaie, iar pe alții, care vor fi creștini, îi va omorî Antihrist pentru Hristos. Iar pentru cei ce au crezut în Antihrist, va trimite Domnul Dumnezeu fiare sălbatice și păsări zburătoare, care vor avea cozile lor înveninate și otrăvitoare pline cu țepi, ca să înțepe pe oamenii aceia care nu vor avea semnul pecetei lui Hristos întreg și fără de lipsă pe frunțile lor si așa vor muri toți oamenii de aceste răni înveninate și otrăvitoare. Atunci, pe Sfinții care se vor afla în pustie, care s-au ascuns de Antihrist, pe aceia care sunt scriși în cartea vieții, îi va lua Domnul pe toți, cu Duhul puterii Sale, și îi va duce la sfânta cetate. Atunci va fi legat Antihrist cu toți dracii Iui și, prinși fiind, vor fi dați în mâinile îngerilor celor înfricoșați și vor fi păziți până înaintea Judecății, pentru sufletele pe care le-au pierdut. După aceea, vor trâmbița Sfinții îngeri și vor învia toți oamenii cei morți, fără de stricăciune, după cum zice Sfântul Apostol Pavel, și se vor preface trupurile lor, într-o clipă, din stricăciune în nestricăciune și vor fi răpiți în nori în întâmpinarea Domnului în văzduh. Fiule, când se vor vedea pângăritele neamuri intrând în lume și urâciunea pustiirii stând în locul cel sfânt (adică Antihrist), atunci se va cunoaște că lângă ușă este, iar după puțină vreme va veni Judecătorul tuturor.”

    Apreciază

  5. […] „Urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul”. Adică despre cineva despre care gloata… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.