SACCSIV – blog ortodox

Un ministru israelian a cerut utilizarea bombei nucleare în Gaza

Posted in BOMBA ATOMICA, GAZA, ISRAEL, PALESTINA, palestinieni by saccsiv on noiembrie 7, 2023

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/un-ministru-israelian-a-cerut-utilizarea-bombei-nucleare-in-gaza-netanyahu-a-reactionat-imediat_3132151.html

nuclear

Benjamin Netanyahu a suspendat „până la noi ordine” participarea ministrului său Amichay Eliyahu la reuniunile guvernamentale.

O „opțiune” de luat în considerare. Duminica aceasta, ministrul israelian al Patrimoniului a declarat, într-un interviu radio, că nu este pe deplin mulțumit de amploarea represaliilor israeliene în războiul împotriva Hamas. El a menționat apoi o posibilă utilizare a unei bombe nucleare împotriva Fâșiei Gaza. Ultranaționalistul Amichay Eliyahu a fost imediat sancționat de șeful guvernului, Benjamin Netanyahu, care i-a suspendat participarea la ședințele guvernamentale „până la noi ordine”.

Jurnalistului care l-a întrebat în lumina comentariilor sale dacă soluția ar fi în ochii lui să arunce „un fel de bombă nucleară pe toată Fâșia Gaza, să o radă de pe faţa pământului și să omoare pe toată lumea”, Amichay Eliyah i-a răspuns: „Este o opțiune”. Și când jurnalistul a remarcat că „distrugerea întregii Fâșii Gaza” ar implica și un preț care trebuie plătit de Israel, ministrul a dat de înţeles că este gata să accepte că viețile a peste 240 de ostatici încă deținute de Hamas în Gaza sunt puse în pericol: „Într-un război, este un preț de plătit. De ce sunt viețile ostaticilor (…) mai importante decât ale soldaților noștri?”

Netanyahu l-a sancționat imediat

Biroul premierului Benjamin Netanyahu a reacționat așadar, denunțând declarații „rupte de realitate” și adăugând că armata israeliană încearcă să cruțe „necombatanții” din Gaza. Confruntat cu un scandal din cauza comentariilor sale, Amichay Eliyah a postat un mesaj pe X (fosta Twitter) în care afirmă că „declarația sa cu privire la armele atomice este metaforică”. „Dar avem absolută nevoie de un răspuns puternic și disproporționat la terorism”, a adăugat el.

De asemenea, el a afirmat în mesajul său pe X, că Israelul s-a angajat „să facă tot posibilul pentru a recupera ostaticii sănătoși și teferi”. Declarațiile lui Amichay Eliyahu au stârnit reacții revoltate din partea familiilor ostaticilor. Principala organizație care îi reprezintă a denunțat comentarii „iresponsabile și crude”. „Legea internațională, morala umană și bunul simț interzic cu strictețe folosirea armelor de distrugere în masă”, a scris organizația într-un comunicat, subliniind că „prioritatea supremă a acțiunilor Israelului în Gaza” trebuie „să fie eliberarea ostaticilor”.

Israelul, care nu a confirmat și nici nu a negat niciodată că deține arme atomice, deține 90 de focoase nucleare, conform ultimelor estimări ale Institutului Internațional de Cercetare asupra Păcii din Stockholm. În declarațiile sale radio, Amichay Eliyahu a cerut şi întoarcerea coloniștilor israelieni în Fâșia Gaza, de unde au fost evacuați în 2005, în timpul retragerii unilaterale decise de guvernul israelian al lui Ariel Sharon. „Trebuie să le impunem un preț teritorial, ceea ce înseamnă întoarcerea în Gush Katif (fostul bloc de așezări din Fâșia Gaza). Trebuie să începem strămutarea (palestinienilor) din Fâșia Gaza în alte țări”, a spus el.

În Gaza, un purtător de cuvânt al Hamas, Hazem Qassem, a afirmat într-un comunicat că declarațiile ministrului israelian reflectă „terorismul fără precedent pe care acest guvern îl desfășoară împotriva poporului palestinian”. „Acest guvern constituie un pericol pentru regiune și pentru lume”, a adăugat el.

SURSA: Revista Presei Rador Radio România

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Radu Humor said, on noiembrie 10, 2023 at 12:28 am

    Nu știu cum se face că la toate întâmplările oribile din ultimii ani și nu numai, începând cu acel 9/11 din SUA, războiul din Ucraina, acum cel din Fâșia ce-a mai rămas din Palestina, 7/10 peste tot e vrei, nu vrei , vorba despre ei :
    În acel 9/11 nici unul dintre ei n-a binevoit să treacă prin turnurile gemene de parcă știau ce-o să se întâmple, deși acolo aveau birouri și alte bisnisuri o mulțime dintre ei, dar în acea zi nimeni n-a călcat pe acolo.
    Din lunga listă a morților , peste 3000, există parcă unul singur care probabil n-a apucat să fie înștiințat.
    În Ucraina cel care deține capul de afiș și în acest regretabil spectacol este fostul actoraș și cântăreț la pian , cu un alt organ, iar în actualul război 7/10 început în cel mai straniu mod, cu niște tipi în șlapi ce ridiculizează pur și simplu cel mai sofisticat sistem mondial de apărare ( între timp s-a dovedit și de atac ), permițând un adevărat măcel soldat cu vreo mie și ceva de morți, dar nici un soldat, că ăștia erau în acea zi trimiși în partea opusă fâșiei de unde a început atacul, dar în schimb fusese adus în loc un festival al tinerilor LGBTiști, speriați de moarte de ceea ce avea să li se întâmple, singurul mulțumit că a scăpat astfel de manifestanții ce-i cereau nu numai demisia, ci și capul, fiind Bibi devenit acum războinicul care are deja la activ de vreo 10 ori mai multe victime în Gaza, dovadă că nu se mai ia după biblicul Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte, ci dinte pentru întreaga dantură !
    Au ei un dar de a fi acolo unde-i vorba de vieți omenești cum s-a întâmplat și pe la noi când ne-am trezit cu ei pe cap veniți pe tancurile sovietice cu Comunismul pe care vroiau să ni-l impună prin jafuri, crime și teroare .
    Vezi :
    https://ortodoxia.ro/post/criminalii-din-umbra-cine-au-fost-sefii-tortionarilor-comunisti

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.