SACCSIV – blog ortodox

Preotul Eugen Tănăsescu a demisionat din funcţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului după apariția în presă a unor înregistrări în care ar lăsa de înțeles că „clarvăzătoarea” Aneta Badiu influențează deciziile ÎPS Teodosie

Posted in EUGEN TANASESCU, IPS TEODOSIE by saccsiv on august 4, 2023

Ziare com: Preotul Eugen Tănăsescu și-a dat demisia. Într-o înregistrare făcută publică lasă de înțeles că o clarvăzătoare celebră influențează toate deciziile lui ÎPS Teodosie

Preotul Eugen Tănăsescu a demisionat, joi, 3 august, din funcţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului după apariția în presă a unor înregistrări în care ar discuta cu o femeie despre o fostă clarvăzătoare, fost consul în Israel, care ar avea influenţă asupra Episcopului Teodosie.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului susțin că vor demara o anchetă internă pentru a afla persoana care a înregistrat convorbirile telefonice private, ”acest lucru fiind (…) o încălcare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale consfinţite de Constituţie şi apărate de lege”.

„Arhiepiscopia Tomisului a luat act cu surprindere şi regret de publicarea în presă, tocmai în importanta perioadă a Postului Adormirii Maicii Domnului, a unor înregistrări audio ale conversaţiilor private dintre (posibili) actuali şi foşti colaboratori ai instituţiei, cu încălcarea flagrantă a articolului 28 din Constituţia României, care stipulează: «Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil»”, se arată într-un comunicat transmis joi de Arhiepiscopie, arată hotnews.

Potrivit înregistrărilor, preotul demisionar ar discuta cu o femeie din anturajul lui IPS Teodosie despre Aneta Badiu, care ar fi ajuns din clarvăzătoare consul al României în Israel şi care l-ar influenţa pe înaltul prelat.

Înregistrările au fost publicate de replicaonline.ro.

 

Adevarul: Ce spune Arhiepiscopia despre „clarvăzătoarea“ lui IPS Teodosie: „Dna Badiu nu a avut și nu are calitatea de sfătuitor

Mircea Cristian Pricop, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, spune că relația înaltului ierarh cu Aneta Badiu, este una „tangențială“.

Întrebat de ce IPS Teodosie are nevoie de un alt sfătuitor în afară de consilierii săi, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Mircea Cristian Pricop, spune că între ierarhul Tomisului și Aneta Badiu este o relație personală. „În cel mai bun caz ea ar putea fi una tangențială, contextuală, prilejuită de exercitarea misiunii arhierești de-a lungul unui sfert de veac. Dna Badiu nu a avut și nu are calitatea de sfătuitor al Arhiepiscopiei Tomisului, ori al Ips Teodosie“.

El mai precizează faptul că „Presupunerea că  există o legătură a Arhiepiscopiei Tomisului cu Dna. Badiu se bazează pe discuții colocviale între un preot și enoriașa sa, amândoi colaboratori ai Radio Dobrogea la momentul respectiv, interceptate ilegal – in accepțiunea noastră – de către una dintre părți. Alte informații nu există în evidența Arhiepiscopiei Tomisului cu privire la Dna. Badiu“.

Joi seară, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, și-a dat demisia din funcția de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului după ce în presa locală a apărut o convorbire telefonică în care preotul lasă să se înțeleagă că o clarvăzătoare face legea în Arhiepiscopie și că îl influențează pe IPS Teodosie.  „Mie nu-mi place atitudinea ei, genul ăsta de om îmi repugnă. O văd cum stoarce informații“, spune despre ea Tănăsescu.

Aneta Badiu este fost consul coordonator al Secției Consulare din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv (2009 – 2014). Ulterior a devenit consul la Ambasada României în Republica Moldova, până în 2020. Anterior activității din ambasade, Aneta Badiu a fost consilier parlamentar al Grupului Parlamentar al PRM, apropiată a lui Vadim Tudor, președintele partidului. În 2008, Cotidianul a relatat că Vadim Tudor se folosește de serviciile clarvăzătoarei Aneta Badiu. Informația a fost preluată de multe ziare centrale și locale.

În ianuarie 2020, apărea un material în presa națională privind un scandal pe vremea când Aneta Badiu era consul la Tel Aviv. Între 2013 și 2017, atunci când Andreea Păstârnac a fost ambasadorul României în Israel, s-ar fi petrecut mai multe nereguli. „Aneta Badiu, actualul consul al României de la Chișinău, dar și ambasador la Bruxelles, a lăsat în urmă în Israel un scandal de fals neelucidat până în prezent. Acuzațiile vin din partea fostului consul Liviu Câmpanu“, potrivit Libertatea.

Potrivit Libertatea, în mai 2014, un bărbat a intrat în Consulatul României de la Tel Aviv, plasat într-un bloc din cartierul Ramat Gan, și i-a prezentat o chitanță pentru a-l identifica în sistem. Când a verificat, în registru nu exista nicio chitanță – a povestit fostul consul de la Tel Aviv. Câmpanu ar fi așteptat o vreme, a căutat și a mai descoperit trei chitanțe neînregistrate, dintre care a făcut publice două.

O altă problemă ar mai fi fost procedura de încasare a banilor și asta pentru că nu exista un casier. Tot cei doi consuli încasau și banii la ghișeu, iar când le-a sugerat celor din ambasadă să se introducă sistemul de plată cu cardul, acesta susține că i s-a reproșat că nici nu a ajuns bine și vrea să schimbe sistemul. Fostul consul a mai dezvăluit și că schema chitanțelor neînregistrate în sistem ar fi fost o picătură într-un ocean de nereguli, iar sistemul de obținere a oricăror acte din consulat sau ambasadă era atât de greoi încât oamenii așteptau și un an ca să obțină cetățenie. Așa au prosperat intermediarii.

 

Ziare com: Vadim si-a angajat experta ghicitoare la Parlament (30 ianuarie 2008)

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, afla ce-i rezerva viitorul de la o clarvazatoare angajata pe post de expert parlamentar, sustin surse apropiate de Tribun, citate de „Cotidianul” de miercuri.

Aneta Badiu este angajata de mai bine de doi ani la grupul PRM din Camera pe post de expert parlamentar, iar surse din anturajul lui Corneliu Vadim Tudor sustin, insa, ca aceasta ocupa fotoliul de la Parlament doar pentru a-i ghici Tribunului viitorul. Contactata de Cotidianul, Aneta Badiu neaga faptul ca ar fi clarvazatoare, dar nici nu vrea sa spuna care sunt ultimele ei realizari in calitate de expert parlamentar.

„Sunt absolventa de ASE, am facut si un master la ASE si nu stiu cine v-a spus asa ceva. Vreau sa-mi spuneti cine v-a zis asta, cine sunt sursele ca va dau in judecata”, s-a infuriat Aneta Badiu. Intrebata care sunt ultimele ei realizari ca expert economic si cum a contribuit la activitatea grupului parlamentar PRM, Badiu s-a revoltat: „Dar cine sunteti sa-mi puneti asemenea intrebari? Adica faceti un interviu sau cum?”. Badiu a pus capat conversatiei si ulterior a respins toate apelurile telefonice.

Oricare ar fi activitatea ei in Parlament, numele Anetei Badiu nu le spune prea multe colegilor din grupul PRM din Camera Deputatilor. Lucian Bolcas, vicepresedintele Camerei, a declarat: „Parca mi-aduc aminte ca la grup avem un consilier cu acest nume. In nici un caz insa nu este clarvazatoare. Noi ne ocupam cu lucruri serioase in Parlament, iar eu, personal, nu cred in astfel de preocupari”.

Nici Ioan Aurel Rus, liderul grupului PRM, nu stie prea multe despre Aneta Badiu, dar spune ca „parca a vazut-o pe la Camera”. In plus, Rus spune ca nu a auzit de existenta vreunei clarvazatoare angajate de Vadim Tudor. Pe de alta parte, Lia Olguta Vasilescu, fost vicipresedinte PRM, spune ca „sunt lucruri prea jenante acolo (n.red. – in partid) ca sa vorbesc despre ele. Nu doresc sa comentez subiectul. Intrebati pe altcineva”. Liderul PRM nu a putut fi contactat pentru a comenta subiectul.

 

Dezvaluiri: Fost consul al României în Israel, în stenogramele Teodosie-DNA (EXCLUSIV DEZVĂLUIRI) (11 octombrie 2018)

[…]

Relația de prietenie apropiată dintre Teodosie Petrescu și Aneta Badiu a fost semnalată în presă încă din perioada 2007/2008 când Badiu lucra pentru parlamentarul Corneliu Vadim Tudor. Și atunci, Aneta apare ca fiind o persoana implicată în tot ceea ce mișca în Arhiepiscopia Tomisului, atât ca personal angajat (se spunea că și-a plantat anumite persoane cheie aici), cât și din punct de vedere economic. Media mai nota că Aneta Badiu este implicată și în afacerea de la Dorna Arini a lui Teodosie. Și astăzi, mai mulți preoți din Arhiepiscopia Tomisului, confirmă influența pe care Aneta Badiu o avea și o mai are încă asupra lui Teodosie.
Aneta Badiu a intrat în atenția opiniei publice tot în aceeași perioadă (2008), fiind numită de mass-media ca fiind adepta unor practici vrăjitorești, fapt negat de protagonistă care punea asemenea ”zvonuri” pe seama unor parlamentari PRM care-i doreau răul lui Vadim, sau lui Teodosie, acuzându-o pe ea de diferite practici:

„Teodosie este duhovnicul meu și atât. Nu este adevărat că sunt clarvăzătoare, eu am două universități (sic!). A scris presa asta de mine mai demult. Și atunci era o campanie împotriva dânsului (a lui ÎPS Teodosie-n.red) și toți apropiații care erau în contact cu dânsul au fost luați la bani mărunți”.
Amândoi, atât Teodosie, cât și Aneta au negat orice altă formă de colaborare decât cea de enoriaș-preot, recunoscând însă că se cunosc de mai mult timp.

Noi am descoperit însă că pe cei doi îi leagă apartenența la controversata fundație Omenia. Nu este clar dacă episcopul și doamna consul cu limbaj colorat mai fac parte din această organizație, după incidentul retragerii răsunătoare a Preafericitului Daniel din organizație. Patriarhul BOR a luat această decizie în 2012, atunci când Minodora Ilie, președintele Fundației Omenia, a făcut declarația bombă că PF Daniel Ciobotea are un copil din flori, pe care îl ține ascuns!
Cert este că înainte de acest moment, ÎPS Teodosie deținea în fundație funcția de PrinVicepreşedinte al Comisiei de Onoruri si Demnități (!), iar Aneta Badiu făcea parte din Direcția pentru relaţii internaţionale.
Scandalul provocat de arestarea lui Florin Secureanu, fost manager al Spitalului Malaxa, a ridicat vălul de pe această organizație. Conform informațiilor publicate de jurnalistul Cătălin Tolontan, o parte din banii furați de Secureanu din spital ajungeau în Fundația Omenia. Conform aceleiași surse, membrii acestei organizații se ajutau reciproc, mai ales oferindu-și contracte pe bani publici. Tolontan mai notează că Fundația Omenia a intrat în atenția DNA.

Din această organizație ciudată mai fac parte (printre alții): Generalul Ioan Talpeș (fost șef SIE), Mitropolitul Banatului, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, prințesa Lia, Ecaterina Andronescu, omul de afaceri Mohamad Murad (la hotelul căruia Omenia are și sediul). Lista membrilor de onoare cuprinde persoane cel puțin la fel de cunoscute: Ion iliescu, Emil Constantinescu, Regele Mihai, Regina Ana, Cătălin Predoiu, Teodor meleșcanu, Virgil Măgureanu, Dan Voiculescu, Sorin Oprescu, Victor Ciorbea, Radu Vasile, Adrian Năstase, Iulian Iancu, Dan Diaconescu, George Becali, Anca Boagiu, Vasile Dâncu, Ion Nicolae, Cătălin Croitoru, Maria Băsescu etc.

 

Comentariu saccsiv:

Am ales articole din aceste zile dar si din trecut (2008 si 2018). Care este realitatea, nu m-am dumirit.

Cert este ca preotul Eugen Tanasescu a demisionat iar asta chiar este o stire interesanta. N-am inteles insa exact de ce a demisionat.

Alt lucru cert este ca personajul Aneta Badiu exista si a avut functii destul de importante. A negat insa, in trecut, ca ar fi clarvazatoare. Mai departe, ce mai exact anume face ea pe langa IPS Teodosie, iar n-am inteles.

Referitor la Fundatia Omenia cititi va rog si:

PATRIARHUL DANIEL ARE O FIICA? S-ar parea ca are de curand si o nepoata, al carei nas va fi Printul Paul de Romania

 

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Duhul Capitanului said, on august 4, 2023 at 11:32 pm

    E bine ca se dau pe față. Începe să iasă adevărul la lumina. Slava Domnului!

    Apreciat de 2 persoane

  2. scortisoara said, on august 5, 2023 at 8:05 am

    O fi spioana ,agent MOSSAD … Poți sa știi ?

    Apreciază

  3. vaivoua said, on august 5, 2023 at 10:58 am

    E veche si grava e lucratura serviciilor „paranormale” in biserica. Serviciile stiu de ce.

    Apreciază

  4. scortisoara said, on august 5, 2023 at 10:21 pm

    :))))))))))))))))))))))))))))))))) Tănăsescu ….Tanasexu. în Mamaia Nord ,Spovedanie în afara programului :)))))))))
    Doamneeeeee ….

    Apreciază

  5. Max said, on august 5, 2023 at 10:30 pm

    Balas asta nu e cel care a tulburat apele la Frasinei?!

    Apreciază

  6. scortisoara said, on august 6, 2023 at 7:26 am

    Nu știu daca se vede .La mine a durat pana a apărut pagina de Facebook a lui Daniel Balas. A trebuit sa dau click pe gol-ul care apărea în propria mea postare .
    Mai postez odată link-ul

    Menționez ca Daniel Balas e un preot ,oprit de la slujire NU CATERISIT. El a făcut precizarea . Dar rataceste . Băiatul e simpatic, îl urmăresc pentru ca mă distrează dar nu iau în serios rătăcirile lui în privința ortodoxiei . Vezi reîncarnarea . I-am și spus-o , am comentat în unele postări de-ale lui. Nu se poate sa fii preot și sa ignori sacrificiile Sfinților de-alungul timpului , sunt 2000 de ani de Ortodoxie ,scrieri ale sfinților , mărturii . Nu se poate sa ajungi la concluzia ca reîncarnarea e viabila. Deci , NU.
    Sunt convinsă totuși ca știe cât de putred e sistemul și mai da pe fata una alta din tagma clerului. Faptele noastre necreștinești nu anulează Ortodoxia, nu-l anulează pe Hristos și nici Biserica Lui . Interesant de aflat cine e în spatele lui Balas , ale cui interese servește răzvrătirea lui Balas . În rest băiatul e super simpatic și mai degrabă înșelat decât rauintentionat .

    Ce argumente aduce el aici în articol nu sunt de luat în seama . Spală varza.

    https://stirilebzi.ro/fostul-preot-daniel-balas-aduce-dovezi-in-sprijinul-teoriei-reincarnarii-daca-negi-reincarnarea-crezi-intr-un-dumnezeu-extrem-de-nedrept-9557

    Apreciază

    • C said, on august 7, 2023 at 4:38 pm

      scorțișoara,
      la vârsta ta matură dai dovadă de minte de copchil prostuț,…cică urmărești pe acela pt că te distrează….dar nu bagi in seama rătăcirile lui…. Pai creștinește vorbind ….nici n-ai de ce să cauți distracție la acești oameni , și nici nu merită macar sa dai mai departe pt alții ….niciun folos.

      Dă-ți cu apă rece peste ochi….poate îți revii un pic din amețeala simpatiei !
      Doamne ajută

      Apreciază

  7. Christina said, on august 7, 2023 at 2:45 pm

    Vadim a fost un personaj extrem de incomod care a si fost indepartat din acest motiv. Teodosie este si el un personaj incomod, ca dovada ca i au dat ignore toti politicienii cand au venit la slujba de sfințire la Constanta, plus ca asa cum este/pare pion alb, este cel mai atacat mereu, mereu in toata presa. Pana la urma faptele vorbesc de la sine, el a aparat Sf Euharistie de lingurițe de unica folosință, pe credincioși de vaccin plus anti lgbt si alte luări de pozitie oficiale. . Aparitia acelei femei in jurul oamenilor incomozi poate fi un barometru al unei furtuni devastatatoare in proximitatea spatiu-timp al celui in cauza.
    In jurul parintelui Teodosie apar mereu unii si altii care vor sa i terfeleasca demnitatea de om si preot, cum ar fi asa zisul scandal sexual in care el ar fi avut relatii sexuale cu un barbat. S a dovedit a fi o mare si urata minciuna, si asta spune multe drspre presiunile la care este supus.
    Ex preotul tinerel are o forta de influenta f mare asupra tinerilor si a celor caldicei, el nu îndreaptă oamenii spre credinta, ci distruge iremediabil increderea in slujitorii bisericii care si asa au devenit f multi lacomi si indiferenti fata de nevoile spirituale ale oamenilor. Eu il consider o unealta, si nu o simpla voce de om dezamăgit si frustrat, plus cred ca are un spate puternic si multe informatii din interior.
    Oricum, ortodoxia sta multora in gat si se incearca f f apăsat distrugerea ei … Acei cativa preoți integri si acele cateva băbuțe care merg duminica de duminica la Sf Liturghie fac mai mult decat armata Otan si de aici înverșunarea atacurilor.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.