SACCSIV – blog ortodox

Telefoanele mobile vor fi interzise în sălile de cursuri din Ţările de Jos începând de anul viitor

Posted in Uncategorized by saccsiv on iulie 5, 2023

Sursa: https://www.ziarulnational.md/statul-din-ue-care-va-interzice-telefoanele-mobile-in-salile-de-cursuri-incepand-de-anul-viitor/

Telefoanele mobile, tabletele şi ceasurile inteligente vor fi interzise în mare parte în sălile de cursuri din Ţările de Jos începând de la 1 ianuarie 2024, a anunţat marţi Guvernul olandez, încercând să limiteze astfel sursele care distrag atenţia elevilor în timpul lecţiilor, informează Reuters.

Dispozitivele mobile vor fi acceptate în sălile de cursuri numai dacă ele sunt în mod specific necesare, de exemplu în timpul lecţiilor despre competenţe digitale, din motive medicale sau pentru persoanele cu dizabilităţi.

,,Deşi telefoanele mobile sunt intrinsec legate de vieţile noastre, ele nu au ce să caute în sălile de cursuri”, a declarat ministrul olandez al Educaţiei, Robbert Dijkgraaf.

,,Elevii trebuie să poată să se concentreze şi să poată să beneficieze de şansa de a învăţa bine. Telefoanele mobile sunt o perturbare, au arătat studiile ştiinţifice. Trebuie să îi protejăm pe elevi de acest lucru”, a adăugat el, citat de Agerpres.

Interdicţia reprezintă rezultatul unui acord la care au ajuns Ministerul Educaţiei, şcolile şi organizaţiile conexe din domeniul învăţământului.

Şcolile olandeze vor putea găsi modalităţi proprii pentru a implementa această interdicţie, a spus ministrul Dijkgraaf, însă vor fi supuse unor consecinţe legale dacă nu vor obţine rezultate suficiente din acest punct de vedere până în vara anului 2024.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Categoria MAIMUTE: două turiste au intrat cu mașina în ocean urmând indicațiile GPS

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Felix said, on iulie 5, 2023 at 6:36 pm

    „Soarele se va intuneca in imparatia lui antihrist”

    Dă clic pentru a accesa Congressionally-Mandated-Report-on-Solar-Radiation-Modification.pdf

    Apreciat de 1 persoană

  2. Andreas said, on iulie 6, 2023 at 10:34 am

    Normal, intrucat simpla prezenta a smartphone-ului s-a dovedit ca scade IQ-ul. Cautati pe youtube interviul de la Garantat 100% cu medicul Manfred Spitzer si va veti ingrozi.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on iulie 6, 2023 at 11:17 am

      Andreas

      Acesta?

      Apreciat de 1 persoană

      • Andreas said, on iulie 6, 2023 at 12:33 pm

        Da, frate, da.
        Pacat ca e printre singurii specialisti care trage semnale de alarma in ce priveste folosirea abuziva a tehnologiei. Smartphone-ul este facut sa creeze depdendenta.
        E incredibil ca inclusiv bebelusii, copiii de 1 an sunt foarte atrasi de el, chiar fascinati, si va spun asta din experienta mea.

        Apreciat de 1 persoană

  3. Andreas said, on iulie 6, 2023 at 3:48 pm

    Acum, sa fac o mentiune:
    – nu sunt impotriva smartphone-ului. Il consider un instrument necesar, ba chiar eficient in anumite cazuri.
    – insa atunci cand facem abuz, lucrurile devin foarte urate.
    – nu avem voie sa ne jucam, sa stam pe retele sociale, gen facebook, instagram etc. Bine ar fi nici sa n-avem astfel de conturi, pe astfel de retele, mancatoare de timp pretios.
    – telefonul mobil, fie el si smartphone trebuie privit ca un simplu instrument. Nimic mai mult. Nu avem voie sa pierdem vremea pe el. Il folosim doar la nevoie si atat!
    Doamne ajuta!

    Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.