SACCSIV – blog ortodox

Forțele rusești au preluat controlul total al provinciei Bahmut – cea mai sângeroasă bătălie de infanterie de după cel de-al Doilea Război Mondial

Posted in NATO, razboi, RUSIA, Ucraina, Uncategorized by saccsiv on mai 25, 2023

G4Media:

Armata ucraineană a pierdut controlul asupra ultimelor străzi cu clădiri înalte din Bahmut și își apără acum pozițiile din zonele rezidențiale de la periferia orașului, au declarat pentru Kyiv Independent soldații ucraineni care luptă în jurul orașului care este epicentrul luptelor din Ucraina de luni de zile. Trupele ucrainene încă se pot apropia de oraș, dar din cauza intensității artileriei ruse deplasarea echipamentelor și vehiculelor este complicată, au afirmat aceștia.

 

Global Research:

Bătălia pentru Bahmut: forțele rusești au preluat controlul total al provinciei

De Lucas Leiroz de Almeida, 22 Mai 2023, Global Research

Imagine: InfoBrics

După mai mult de 290 de zile de lupte intense și zeci de mii de victime, bătălia de la Artyomovsk (regiunea numită Bahmut în Ucraina) s-a încheiat.

La 20 mai, oficialii Moscovei au anunțat că forțele rusești au preluat controlul total al provinciei, fără ca în regiune să mai existe unități ucrainene. Odată cu aceasta, s-a încheiat cea mai sângeroasă bătălie de infanterie de după cel de-al Doilea Război Mondial. Cazul arată încă o dată modul în care Moscova controlează militar conflictul, fără să lase niciun dubiu cu privire la partea care câștigă pe câmpul de luptă.

Anunțul a fost făcut în jurul prânzului zilei de 20 mai, într-o declarație publicată pe rețelele de socializare de către Evgheni Prigozin, șeful companiei militare private rusești (PMC) Wagner Group. Câteva ore mai târziu, mai mulți oficiali de stat ruși au confirmat știrea și i-au felicitat public pe luptătorii Wagner pentru victoria lor pe câmpul de luptă.

Așa cum era de așteptat, purtătorii de cuvânt ucraineni și presa occidentală au reacționat inițial prin negarea știrii. Timp de câteva ore, oficialii ucraineni au susținut că forțele Kievului se aflau încă în oraș, dar apoi povestea s-a schimbat, iar oficialii au recunoscut controlul rusesc.

Întrucât ar fi devenit imposibil să mențină discursul mincinos pentru o perioadă lungă de timp, tactica ucraineană a devenit aceea de a recunoaște înfrângerea pentru a încerca să folosească o narațiune ‘victimistă’ în scopul de a obține mai mult sprijin occidental.

La o conferință de presă organizată cu prilejul summitului G7 de la Hiroshima, în Japonia, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a recunoscut înfrângerea, declarând că în prezent din Bahmut nu a mai rămas ‘nimic’ și că orașul mai există doar în ‘inimile’ ucrainenilor.

„Trebuie să înțelegeți că acolo nu mai este nimic (…) În prezent, Bahmut mai exista doar în inimile noastre. Nu mai este nimic acolo”, le-a spus el jurnaliștilor, încercând să folosească tehnici emoționale pentru a mișca opinia publică occidentală.

Cu toate acestea, cuvintele lui Zelensky sună ipocrit atunci când cazul este analizat în profunzime.

Căderea orașului Bahmut era iminentă, mai mulți experți militari susținând că era doar o chestiune de timp până când aceasta se va întâmpla. Rușii au fost foarte aproape de victorie și, evident, serviciile de informații occidentale care controlează forțele ucrainene știau acest lucru, însă au ignorat realitatea de pe câmpul de luptă și au ales să mizeze pe o narațiune mincinoasă și iresponsabilă despre o ‘contraofensivă de primăvară’, pentru a încerca să stimuleze sprijinul internațional pentru regim.

Ca argument pentru a justifica ‘posibilitatea’ unei victorii ucrainene, presa mainstream a relatat intensiv existența unui presupus conflict intern în Rusia între forțele PMC Wagner și Ministerul Apărării.

Narațiunea a fost creată profitând de discursurile lui Prigojin însuși, care este cunoscut pentru faptul că folosește întotdeauna tehnici de război psihologic, încercând să pară slab și dezunit în fața inamicului. Atât serviciile secrete ucrainene, cât și cele occidentale știau cu siguranță că vorbele lui Prigojin erau un fel de ‘capcană’, însă au ales să adopte discursul presei occidentale și au ordonat trupelor să rămână în oraș, în loc să se retragă strategic pentru a salva vieți în fața unei înfrângeri iminente.

Drept urmare, ultimele zile ale orașului aflat sub control ucrainean au fost marcate de lupte intense, cu utilizarea artileriei grele și a armelor termobarice incendiare.

Zelensky, chiar dacă avea datele de informații necesare pentru a prezice înfrângerea, nu numai că nu a autorizat nicio evacuare, dar a și rămas la o distanță sigură de linia frontului în timpul celor mai dificile zile ale conflictului. Turneul său internațional a durat mult, motiv pentru care nu a fost nici măcar la Kiev pentru a lua măsuri de urgență sau pentru a-i întâmpina și premia pe supraviețuitori.

Sfârșitul bătăliei dezvăluie, de asemenea, expertiza militară a șefului Grupului Wagner, care a folosit cu succes abilitățile psihologice pentru a deruta inamicul și a accelera victoria. Este pentru prima dată când un PMC a câștigat o bătălie de infanterie la scară largă împotriva unei armate de stat. Comandamentul sudic al armatei ruse a ajutat în ultimele zile de luptă, în principal cu aprovizionarea cu artilerie, dar protagonistul victoriei a fost Grupul Wagner, contrazicând discursul occidental potrivit căruia PMC ar fi slăbit și aproape de colaps.

Este necesar să menționăm că forțele ucrainene lucrează împreună cu mercenari occidentali și primesc un sprijin uriaș în materie de armament și informații. Acest lucru face și mai evident controlul pe care rușii îl mențin asupra conflictului, deoarece au reușit să învingă un inamic atât de bine echipat într-o bătălie intensă, folosind practic doar un PMC, fără o mare mobilizare a potențialului său de luptă.

De fapt, victoria de pe data de 20 arată că tabăra inconsecventă și slăbită este cea vest-ucraineană, în care serviciile de informații nu comunică direct cu militarii și îi determină pe aceștia să mențină poziții nesustenabile pe câmpul de luptă, ceea ce duce la moartea a mii de ucraineni.

Din partea Rusiei, PMC Wagner, Ministerul Apărării și serviciile de informații acționează vizibil coeziv și obțin victorii semnificative folosind puține resurse, mizând în mare parte pe tactici de război psihologic pentru a înșela inamicul.

 

Comentariu saccsiv:

Nu folosesc putine resurse:

Rusia trage peste 20 000 de obuze de artilerie în Ucraina în fiecare zi, tot atât cât produc fabricile europene … într-o lună

Dar au de unde.

Cititi va rog si:

Robert Kennedy Jr.: Au murit 300 000 de militari ucrainieni. Rușii îi ucid într-un raport de 7 la 1 sau 8 la 1

Avertismentul șefului forțelor NATO din Europa: Armata rusă este mai mare acum decât la începutul conflictului. Forțele aeriene au suferit pierderi foarte mici. Marina militară a pierdut o navă

Daily Mail: comparatie intre magazinele goale din Marea Britanie si cele din Rusia ce gem sub gramezi mari de alimente proaspete si ieftine

 

Tagged with: , ,

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. geo said, on mai 25, 2023 at 10:48 am

  Gresit…Bahmut (artiomovsk) nu e provincie, e un oras in Regiunea Donetk, sau Republica Populara Donetk, centrul raionului Bahmut (Artiomovsk)

  Apreciază

  • saccsiv said, on mai 25, 2023 at 10:58 am

   geo

   Nu inteleg ce e gresit. Chiar tu spui ca raionul se numeste Bahmut. Raionul nu e provincie?

   Apreciază

   • geo said, on mai 25, 2023 at 11:44 am

    Nu, raionul, judetul este parte din regiune, provincie…

    Apreciază

 2. geo said, on mai 25, 2023 at 11:02 am

  Prigojin a anunțat capturarea completă a orașului Bahmut (în fine, ce-a mai rămas din el).

  Iată că o armată privată reușește să învingă într-o bătălie urbană crâncenă trupele lui Zelensky, combinate cel mai probabil cu mercenari din occident.

  Nu știu ce cred analiștii NATO și ai Pentagonului, dar după cum arată situația de pe front, războiul nici măcar nu a început. Trupele Kremlinului (cele care contează) sunt deocamdată în așteptare, departe de prima linie.

  Mult trâmbițata contraofensivă fie îi va suprinde pe ruși printr-o mișcare magistrală, greu de anticipat, fie va fi un fiasco total.

  Rămâne de văzut dacă Zelensky își va asuma riscurile, în bună înțelegere cu aliații. Și dacă are cel puțin o superioritate de 3 la 1.

  https://t.me/onciu/3813

  https://julianmacfarlane.substack.com/p/prigozhin-and-war-theater

  https://bmanalysis.substack.com/p/war-analysis-1f3

  https://simplicius76.substack.com/p/sitrep-52023-bakhmut-falls-artemovsk

  https://simplicius76.substack.com/p/sitrep-52423-uas-desperate-belgorod

  https://www.moonofalabama.org/2023/05/bakhmut-has-fallen-artyomovsk-has-been-liberated-.html#comments

  Apreciază

  • Grig said, on mai 25, 2023 at 6:59 pm

   Da, ii si vad pe strategii Pentagonului facand ceva inteligent… Poate daca ii ajuta si Grumaz.

   Apreciază

  • Moca said, on mai 26, 2023 at 11:08 am

   Pentru contraofensiva,ucranii trebuie sa treacă raioanele aparate de vagneristi CA SA IA CONTACT DE LUPTA cu KrasnaiaArmija.
   .Apropo, aceștia stau tolăniți la umbra soarelui de mai – INAFARA RAZEI DE ACTIUNE A ARTILERIEI SI RACHETELOR DE ORICE FEL UCRANE.Ca aveoanele li le-au prăpădit încă de anul trecut….Acum,vagnerienii (un fel de WaffenSS ai ursilor) lupta pentru ei.
   Da’ și când se vor repede Ursii către curul Ioropei,pana la Rin nu se opresc.

   Apreciază

 3. Felix said, on mai 25, 2023 at 11:07 am

  Terheş zice asta şi e nebunie! – YouTube

  Apreciază

 4. geo said, on mai 25, 2023 at 2:13 pm

  Apreciază

 5. geo said, on mai 25, 2023 at 2:20 pm

  Germania e oficial în recesiune. Ce înseamnă pentru noi? Realmente o bombă. Se va reveni la o austeritate în linie și o creștere explozivă a prețurilor determinată de eliminarea plafonării prețului la energie.

  Germania intră în recesiune pentru că statul a ajuns la epuizare. Urmează o cădere teribilă a economiei europene. E momentul acela pentru care ar fi trebuit să fim pregătiți să părăsim barca. Însă noi ne-am lăsat cotropiți de iluzia europeană, având ca unic partener economic statele UE.

  Singura oportunitate pe care o vom avea va fi dată de (încă) diferența salarială dintre noi și vest, astfel încât România va continua să fie vaca bună pentru optimizat o gamă largă de joburi scumpe(dacă nu cumva asta nu va fi mâncată de AI). Din păcate asta e și o condamnare la subdezvoltare.

  Vă dați totuși seama că suntem pe o barcă amarnică având în față un mega-uragan, iar cârmacii noștri se numesc Ioghannis, Ciucă și Ciolacu? Realizați asta?

  https://t.me/DanDiaconu/2699

  Apreciază

 6. geo said, on mai 25, 2023 at 2:45 pm

  https://sana.sy/en/?p=309419

  Apreciază

 7. mircea.v said, on mai 25, 2023 at 3:02 pm

  off

  Despre „cartelele de ajutorare”.

  M-a intrebat un prieten ca „ce sa faca, sa foloseasca voucherul/cardul de vacanta?”. Primul gand a fost, sa nu primesti asa ceva, ca daca nu il ai, nu il poti folosi. El avea de pe ultimii 2 ani, dar nu le folosise, asa ca, ispita era si mai mare.

  Pana la intrebarea lui, nu m-am aplecat mai tare asupra subiectului, ca eu nu am asa ceva. Era clar ca in ultimul timp toate ajutoarele astea se dau pe card si nu cash ca sa invete omul cu cardul, si pt control, si pt a mai face niste pasi spre „nu vei putea cumpara sau vinde”.
  Dar, mai sant ajutoare care nu sant pe card – tichete de masa, sau tichete de vacanta. Cu astea ce e de facut? Cam era clar si in privinta asta, dar seara, rasfoind vol. 2 Sfantul Paisie, dau de urmatorul citat, care lamureste problema:

  „Aşadar, în spatele sistemului perfect al “cartelei de ajutorare”, al asigurării prin computer, se ascunde dictatura mondială, sclavia lui Antihrist. „…ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte, încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei, căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.””

  Dupa capul meu, in categoria „cartele de ajutorare” intra toate ajutoarele care se dau de catre stat, de catre angajator sub forma de carduri, bonuri, tichete, vouchere…; de masa, de vacanta, de ajutor social, de ajutor pt energie… Adica, orice se ofera si nu este ban lichid.

  Sfantul Paisie foloseste termenul „cartela”, care e cel mai de jos pe scara tehnologiei, deci tot ce urmeaza si este superior tehnologic cartelei este automat inclus aici, si toate sant de ajutorare, de la tichetele de masa, la vacanta…

  A refuza toate acestea intra in categoria marturisire si este mica noastra jertfa. Fata de chinurile martirilor si mucenicilor din primele secole, si de mai tarziu, si din temnitele comuniste, jertfa aceasta este nimic. La acest moment. Ca inca nu santem in situatia sa murim de foame ca nu avem tichete de masa sau cip implantat. Dar si la acel moment, daca vom ajunge intr-o astfel de situatie, solutia este clara.

  Apreciază

 8. Spaceman said, on mai 25, 2023 at 4:17 pm

  În prezent trăim vremurile când la nivel internațional se împart turmele de proști și lanțurile de aprovizionare, n-are cum să nu iasă cu scântei.

  Apreciază

 9. Geo said, on mai 25, 2023 at 9:48 pm

  Media a reținut doar cifra de 20000 de morți și răniți ai Wagner omitand cifrele din partea ucraineană…

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: