SACCSIV – blog ortodox

OPINIE: ChatGPT a trecut testul Turing (poți vorbi cu un computer și nu știi că nu vorbești cu un om) și dacă asta te-a îngrozit, află că nu doar pe tine

Posted in INTELIGENTA ARTIFICIALA by saccsiv on martie 30, 2023

Sursa: https://www.techradar.com/opinion/chatgpt-has-passed-the-turing-test-and-if-youre-freaked-out-youre-not-alone

ChatGPT a trecut testul Turing și dacă asta te-a îngrozit, află că nu doar pe tine

Dezbaterile privind repercusiunile ChatGPT continuă.

De Allisa James, 29 Martie 2023, techradar

În ciuda faptului că ChatGPT-4 a fost lansat recent, OpenAI lucrează deja la cea de-a cincea iterație, GPT-5, a aplicației de chat devenită extrem de populară. Potrivit unui nou raport al BGR, am putea vedea aceste actualizări majore chiar până la sfârșitul acestui an.

O piatră de hotar, în special, ar putea fi la îndemână dacă acest lucru se dovedește a fi adevărat: capacitatea de a fi imposibil de distins de oameni într-o conversație. Și nu ajută faptul că, în esență, am antrenat acest chatbot cu IA prin sute de mii, dacă nu chiar milioane, de conversații online pe zi.

Pionierul în domeniul calculatoarelor și al inteligenței artificiale, Alan Turing, a propus un test pentru chatbotul cu inteligența artificială, conform căruia, dacă poți vorbi cu un computer și nu știi că nu vorbești cu un om, se poate spune că acel computer este considerat inteligent la nivel artificial. Cu ChatGPT de la OpenAI, am depășit cu siguranță acest prag într-o mare măsură (poate fi încă ocazional ciudat, dar la fel pot face și oamenii), dar pentru utilizarea zilnică, ChatGPT trece acest test.

Având în vedere ascensiunea și dezvoltarea meteorică a tehnologiei ChatGPT de la debutul său în noiembrie 2022, zvonurile privind progrese și mai mari sunt probabil adevărate. Și în timp ce a vedea cum o astfel de tehnologie se îmbunătățește atât de repede poate fi incitantă, hilară și uneori perspicace, există, de asemenea, o mulțime de pericole și capcane legale care pot provoca cu ușurință daune.

De exemplu, cantitatea de înșelăciuni cu malware care sunt promovate a crescut constant de la introducerea tehnologiei chatbot, iar integrarea rapidă a acesteia în aplicații pune sub semnul întrebării problemele legate de confidențialitate și de colectare a datelor, ca să nu mai vorbim de problemele galopante de plagiat. Însă nu doar eu văd problema cu ChatGPT, care este promovat atât de rapid și în mod agresiv. Liderii din domeniul tehnologiei și experții în inteligență artificială au tras, de asemenea, un semnal de alarmă.

Dezvoltarea IA trebuie să fie suprimată

Institutul pentru Viitorul Vieții (Future of Life Institute – FLI), o organizație dedicată reducerii la minimum a riscurilor și a utilizării abuzive a noilor tehnologii, a publicat o scrisoare deschisă în care solicită laboratoarelor și companiilor de inteligență artificială să își oprească imediat activitatea privind sistemele OpenAI dincolo de ChatGPT-4. Personalități notabile precum cofondatorul Apple, Steve Wozniak, și cofondatorul OpenAI, Elon Musk, au fost de acord că progresul ar trebui să fie întrerupt pentru a se asigura că oamenii se pot bucura de sistemele existente și că sistemele respective aduc beneficii tuturor.

În scrisoare se menționează:

„Din nefericire, acest nivel de planificare și gestionare nu se întâmplă, chiar dacă în ultimele luni laboratoarele de inteligență artificială au fost blocate într-o cursă scăpată de sub control pentru a dezvolta și implementa minți digitale din ce în ce mai puternice pe care nimeni – nici măcar creatorii lor – nu le pot înțelege, prezice sau controla în mod fiabil.”

După cum vedem, graba companiilor de a integra și utiliza această nouă tehnologie provoacă o multitudine de probleme. Printre acestea se numără CNET, care a folosit-o pentru a genera articole care uneori conțineau inexactități, până la posibile scurgeri de informații despre carduri de credit pe ChatGPT. Se fac foarte puține lucruri pentru a proteja confidențialitatea, drepturile de proprietate intelectuală ale artiștilor ingenioși sau pentru a preveni scurgerea informațiilor personale stocate.

Și până când nu vom avea un fel de control asupra acestei tehnologii în curs de dezvoltare și a modului în care companiile care o folosesc o fac în siguranță și în mod responsabil, atunci dezvoltarea ar trebui să se oprească până când vom reuși.

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Felix said, on martie 30, 2023 at 10:00 pm

  Comentarii pe acest blog din anul 2015:

  Tataia:

  …. exista undeva in lumea asta un cluster de servere foarte puternice la care este conectata o intreaga camera plina de monitoare si aceste servere stiu aproape totul despre fiecare cetatean al acestei planete.
  Adica monitorizeaza totul….de la contul tau de facebook sau youtube pina la tranzactiile bancare facute cu cardul sau locatia ta stabilita prin triangulatie dupa telefonul tau mobil… si cine intra in acea camera – (antihristul n.n.) – cu monitoare poate vorbi prin viu grai cu “fiara”.
  Nu este nevoie de tastatura sau mouse, pur si simplu intreaba “ce stii despre X” iar „fiara” ii raspunde prin viu grai ce stie si ii arata pe monitoare imagini din viata individului chestionat…

  Mircea V.:

  Asta va fi „omniscienta” antihristului ca doar vine ca inlocuitor al lui Iisus, si trebuie sa faca „dovada”.
  „Dumnezeu este sintetic, creeaza; diavolul este doar analitic, analizeaza pana la distrugere” – Constantin Oprisan – seful Fratiilor de Cruce, despre care Parintele Calciu spune ca a murit in stare de sfintenie. Oprisan a spus asta prin 1957 (aprox).
  Iar ca sa analizeze trebuie sa stranga date.
  O imensa cantitate de date. Iar ultimul nivel este cunoasterea omului din interiorul sau, ca aici este omniscienta adevarata, (diavolul nu este omniscient, nu ne cunoaste gandurile…) si de aici rezulta necesitatea implantului de cip, dpdv al diavolului. Adica insemnarea si sfarsitul (libertatii) celui ce accepta asa ceva.
  Pentru a ma lamuri pe mine (cu toate ca sunt lamurit) am cautat o reprezentare din natura, din lumea fizica, orice, care sa exprime cel mai bine starea de lucruri de azi si de maine. Si am gasit ca urmatoarea similitudine este cea mai potrivita. Si inca o data m-am mai lamurit.
  Vartejul de apa, ca fenomen fizic cred ca e cel mai potrivit pt situatia in care ne aflam. Cu cat esti mai departe de ochiul vartejului, cu atat viteza de rotatie e mai mica. Poate nici nu realizezi pericolul, poate chiar iti place ca te duce apa incetisor, inca. Cu cat te apropii de ochi, centru, cu atat viteza de rotatie creste, precum si forta cu care esti atras spre centrul vartejului. Iar odata ajuns in ochi, esti tras la fund fara nicio sansa.
  Am cochetat si eu cu ideea ca nu e nimic, daca iei actele biometrice si cand o fi la implant poti sa refuzi (pecetea).
  Dar exact ca la virtej, cand esti aproape de centrul vartejului, trebui sa depui un efort insutit pt a te opune si a nu fi tras spre ochi si apoi spre abis.
  Si nu poti fi sigur de reusita.
  Atunci, la momentul implantului, va fi iures mare.
  Acum te poti opune, viteza apei e inca acceptabila pt puterile noastre. Bineinteles ca trebuie un efort continuu pt aceasta.
  Adica nu hop, si gata.
  Exact ca la vartej. Trebuie sa stai pe picioarele tale cu un efort continuu.
  Ce inseamna asta: fara carduri bancare, de fidelitate… fara acte biometrice, fara tv, rugaciune sa ne ajute Dumnezeu sa mergem pe drumul Lui si nu al celuilalt. Diavolul are nevoie de cat mai multe informatii despre noi, pt a ne cunoaste. El pt a ne cunoaste culege info., analizeaza.
  Lucreaza.
  Iar cand ne cunoaste, ne poate controla.
  Sa nu-i dam posibilitatea de a ne cunoaste.
  Doar Dumnezeu ne cunoaste.
  Apropierea de ochiul vartejului cu asta o aseman.
  Cu cantitatea de informatii care o detine sistemul despre noi.
  Se face profil psihologic si din ce cumparam, cand si unde, din continut emailuri si din ce vrei si ce nu vrei. Si tare mai cred ca s-or face si cipuri personalizate pt implant, ca tehnica permite. Unde esti mai tare in punctul ala, te rezolva.
  Pe fiecare sa-l “inmoaie” acolo unde e necesar. Trebuie iesit din lumea asta.
  Sa nu lasam usa deschisa diavolului, ci lui Iisus.
  Caci chiar Iisus spune (citez aproximativ)
  “Iata, stau la usa si bat. De Ma va auzi cineva si va deschide, Voi intra la el si Voi cina cu el si el cu Mine”.
  Toate ideile de mai sus au fost repetate de nenumarate ori pe acest blog.
  Nu fac decit sa mai repet si eu inca o data.
  Dumnezeu sa ne ajute si sa ne lumineze calea!
  Diavolul nu este omniprezent, nu este omniscient, nu este omnipotent, asa cum este Dumnezeu. Si antihristul va incerca sa dovedeasca ca detine si el aceste calitati, dar vor fi niste calitati pervertite, niste imitatii de doi lei ale celor trei calitati.
  Oamenii acelor momente de pregatire pentru pecetluire, indobitociti de catre sistem, vor inghiti galusca.
  Si, dupa cum se vede, stiinta omului este instrumentul principal al diavolului in toata povestea asta.

  Apreciat de 2 persoane

  • radhacross said, on martie 31, 2023 at 3:15 am

   Antihristul adevărat va fi un om extraordinar, posesor al unor calități și puteri spirituale cvasi-identice cu ale Domnului, va lucra asemenea Domnului, cu singura deosebire că va face totul, inclusiv minunile supra-firești cât se poate de reale(de la clarviziune mentală până la pogorârea focului din cer) spre slava sa și în numele său și nu al Tatălui. Nu va avea nevoie de nici un server, cloud, computer ori tehnologie, pentru că va propovădui omului puterile sale spirituale ascunse, activarea și punerea lor la lucru, pe scurt va vesti noua eră a supra-omului al cărui prototip și model este chiar el. Dimpotrivă, tehnologia o va denunța ca un surogat al diavolului, în fapt un alter ego al său folosit drept capcană de contrast psihologic la libertatea deplină adusă de el omului, iar semnul pe frunte și pe mână nu este altceva decât comuniunea în gând și lucrare cu învățătura lui.
   Lucifer, care va lucra deplin în el, al cărui nume ebraic este ”cel strălucitor”, este primul înger creat, ocrotitor al Tronului Dumnezeirii și principiu universal al ego-ului întrețesut în întreaga Zidire, omniscient mental dar nu în Duh, tocmai pentru că refuzând natura Fecioarei dinaintea lui – chipul smereniei fiat(fie mie după Cuvântul Tău) – a fost orbit de lumina Darului desăvârșit primit, pe care împropriindu-și-l, s-a centrat pe Sine și s-a întunecat, dar numai în raport cu Originea, nu și cu Creația. De aceea a fost, este și va fi perceput ca purtător al luminii cunoașterii mentale de toți cei ce nu primesc Duhul Fiului-Cuvântului-Mielului jertfit mai înainte și întru aducerea lumii(kosmos)la ființă, Crucea și Chipul Desăvârșit al Iubirii Tatălui.

   Apreciază

   • Nume * said, on martie 31, 2023 at 10:06 am

    Piei,avocat al Cazutului +++

    Apreciază

   • Felix said, on martie 31, 2023 at 10:13 am

    Le incurci amice!
    Antihrist va fi un om care va manevra energia demonica putitinca, creata, poluata de mandria si neascultarea Satanei.
    Mantuitorul Iisus Hristos este izvorul energiei necreate, dumnezeiesti
    care-l limiteaza chiar si pe antihrist si pe Satana.
    A pune semnul egal intre energia necreata Dumnezeiasca care izvoraste din Hristos si energia demonica creata manuita de antihrist este erezie!
    Mantuitorul prin energia necreata S-a unit cu firea omeneasca in Nascatoarea de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria. Energia necreata dumnezeiasca se uneste cu fiecare crestin ortodox si confera mantuirea prin Sfintele Taine si rugaciune in Trupul Bisericii Sobornicesti Ortodoxe.
    Antihrist si diavolul prin energia creata demonica nu se poate uni intim cu omul conform Sfantului Diadoh al Foticeii, pentru ca este energie creata.
    Atunci antihrist si Lucifer vor folosi Inteligenta Artificiala, computerizarea pentru a se putea face o imbinare mecanica si fortata a energiei create demonice cu firea omeneasca.
    Si cu toata aceasta digitalizare prin impresurare a omului combinata cu energia creata demonica, tot nu se va reusi ceea ce poate face in mod unic si inimitabil energia necreata a harului izvorata din Mantuitorul Iisus Hristos: unirea energiei necreate cu omul: neamestecat (nefuzionat), nedespartit, neimpartit, si neschimbat:
    Invatatura despre unirea ipostatica la Sfantul Ioan Damaschin CrestinOrtodox.ro
    https://m.crestinortodox.ro/sarbatori/cuviosul-ioan-damaschin/invatatura-despre-unirea-ipostatica-sfantul-ioan-damaschin-68849.html

    Apreciază

 2. Clement said, on martie 30, 2023 at 10:05 pm

  Si anume cui adreseaza acesti geniali deranjati mental, avertismentul?
  Vor ca Istoria sa consemneze buna lor credinta, dovada ca au avut totusi o tresarire a constiintei si posibile remuscari?
  A inceput sa le fie lor personal teama, sa realizeze ca si-au scris propria condamnare ?

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 30, 2023 at 10:22 pm

   Clement

   Probabil ca vorbesc ca sa nu aiba nimeni din gloata scuza ca n-a stiut.
   Si mai e ceva. Ei nu gandesc precum noi crestinii. Ei au fluturi in cap, ca atare considera ca trebuie sa divulge publicului planurile lor blestemate inainte de a le pune in aplicare, pentru a evita razbunarea unor soi de legi karmice.

   Apreciat de 1 persoană

 3. Ciprian-Ionut Panait said, on martie 31, 2023 at 9:00 am

  Problema e mai mare. Poti sa crezi ca ai o conversatie cu cineva sau ca cineva face o declaratie publica dar de fapt sa fie un AI. Deci cu alte cuvinte tot ce vine prin mass media oficiala o sa fie fals 100 %. In afara de divertisment si folosit ca monitor pt pc tv-ul devine inutil… de fapt singura utilizare ar fi monitor pc ca nici divertisment nu mai poti vedea fara a fi indoctrinat.

  Apreciază

  • carla said, on aprilie 2, 2023 at 10:41 am

   Păi tv-ul nu mai este de mult timp de folosit. Din momentul în care au aliniat toate televiziunile la corul magic al propagandei. Dar lumea s-a cam prins si a abandonat televizorul.

   Apreciază

 4. Felix said, on martie 31, 2023 at 9:04 am

  ☦️ Arhimandritul Tavrion ☦️
  (1898-1978)

  Vor crește prețurile la alimente, la serviciile sociale, iar apoi vor scoate banii lichizi din circulație și îi vor face electronici.
  Noi întrebam:
  cum adică bani electronici?
  Parintele spunea că va fi un card care va fi introdus undeva.
  Banii lichizi care vor circula vor ajunge la bancă și nu vor mai ieși de acolo de la banca.
  Și așa va fi până când toți banii lichizi vor fi luați de la toti oamenii.
  Iar atunci va apărea o mare foamete.
  Și din cauza foametei oamenii se vor alătura la toate aceste nelegiuiri, pentru că foametea este cel mai îngrozitor lucru.
  Dar Parintele Tavrion spunea să nu ne fie frică pentru că Domnul nu ne va da mai mult decât putem noi să ducem.
  Voi doar să vă rugați:
  ”Doamne ajută-mă și întărește-mă”.
  Va fi un mare haos, nu va mai fi credință, sau va fi credință prea puțină, iar preoții vor tăcea.
  Ispita globalizării a apropiat și mai mult păstorii noștri de autorități, cu oamenii politici ai lumii și a deschis calea lui Antihrist.
  Cel mai periculos este că poporul va fi mințit de păstori.
  Și dacă conducerea Bisericii se înfrățește cu cei de alte credințe și cu răstignitorii Fiului lui Dumnezeu, atunci fără îndoială se va înfrăți și cu Antihrist și vor conduce către Antihrist întreaga turmă pe care o păstoresc
  Războiul Mondial va fi scurt, dar puternic.
  Oamenii își pun speranțele în păstori și fe aceea nu vor comunica între ei, va exista o contradicție. Dacă va fi vreo persoană căreia Dumnezeu îi va arata adevărul, și ea va încerca să îi convingă pe ceilalți, nu îl vor băga în seamă, întrucât vor avea încredere deplină în preoți.
  Până la instaurarea lui antihrist in Templu la Ierusalim nimeni nu o să observe – nici măcar cei care vor primi identitatea digitala (ID digital n.n.) – vor simți toate bucuriile, toate reușitele. Și mulți vor cădea în ispită.
  Dar această bucurie va ține până la instaurarea Antihristului care va activa un Computer Universal (Fiara).
  Și atunci cei care au primit ID si pecetea… va fi vai și amar de ei.
  Iar cei care n-au primit ID si pecetea vor fi prigoniți, dar vor fi cu Domnul.
  Cel mai îngrozitor și mai degradant pentru suflet este să fie înregistrat si monitorizat
  dintr-un Computer Universal (Fiara).
  Computerul este idolul principal al epocii noastre.
  Dar este un idol inteligent, progenitură a Antihristului.
  Iar când sufletul ajunge in baza de date a acelui Computer Universal, primind un număr (ID digital n.n.), diavolul îl va înscrie în cartea sa, a morții vesnice.
  Și doar la a Doua Venire a Mântuitorului, când pământul și tot ce este pe el va arde, se vor distruge și Computerul (Fiara) și numerele (ID digitale n.n.).
  Atunci sufletele vor apărea din iad în fața Domnului cu numele lor lepadate.
  Dar care va fi Judecata lor atunci, Doamne miluiește!
  Vorbiți cât se mai poate vorbi, fiindcă va veni o vreme când vă va fi frică de toate.

  Un ascet athonit spunea in anul 1990:

  „Procesul pecetluirii (celor care se vor pecetlui de bunavoie) cu semnul fiarei va fi întrerupt de Razboiul Mondial care se va dezlantui începand din zona grădinii Raiului biblic (intre Tigru si Eufrat)”

  Ελληνορωμαϊκά!: Ανησυχία Εθνών προ των Πυλών
  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/02/blog-post_668.html?m=1

  Parintele Nicodim Kapsaliotis spunea în vara anului 2018:
  „acum omenirea umblă se afla perioada de glorie pe muchie de cutit, dacă vom cădea pe o parte vom avea un Război Mondial, dacă vom cădea de partea cealaltă vom intampina pe Antihrist (care va fi intronat dupa Razboi)”.

  Ελληνορωμαϊκά!: Ο Μοναχός Νικόδημος Καψαλιώτης (1937-2022) είπε το καλοκαίρι του 2018 : „τώρα η ανθρωπότητα βαδίζει πάνω στην ακμή ενός ξυραφιού , αν πέσει από την μια πλευρά θα έχουμε Παγκόσμιο Πόλεμο , αν πέσει από την άλλην πλευρά θα έρθει ο αντίχριστος”
  https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2023/03/1937-2022-2018.html?m=1

  Apreciat de 1 persoană

 5. Apa trece, pietrele rămân said, on martie 31, 2023 at 12:26 pm

  Războiul și ecumenismul
  https://ortodoxiacatacombe.wordpress.com/2023/03/31/razboiul-si-ecumenismul/

  Apreciază

 6. mircea.v said, on martie 31, 2023 at 1:55 pm

  Off

  Extrem de important: boicot total Auchan. Intra in categoria marturisire.

  –––––––––––––––––––––––––––––––––––

  Am vazut ca sant cam 4 categorii de sustinatori ai actelor cu cip si biometrice. Fac precizarea foarte importanta ca nu exista act electronic care sa nu fie si biometric. Cipul si biometria merg impreuna.

  O categorie spune: “nu vad 666 in actul cu cip, deci e ok”. Altii spun :” unde scrie in Biblie de cipuri, de acte cu cipuri…?”. Altii: “avem cipuri si in telefon, in calculator, in frigider, masina de spalat…, asa ca nu vad o problema sa am si in actele de identitate”.
  Si categoria „ips Teodosie, Calistrat ” – „cipurile sant niste simboluri, cifre, ce nu au putere; iar 666 este si in Biblie” (te doare capu’ cand auzi asa ceva de la un ips)

  Lasam la o parte Sfintii si Parintii care ne invata cum sta treaba cu aceste acte cu cip, si care vorbesc de la Dumnezeu, ca cei de mai sus nu sant interesati de aceste invataturi, si mergem la sursa primara – Biblia.

  Si atunci rezulta:
  https://saccsiv.wordpress.com/2019/12/15/comentariul-zilei-temeiul-biblic-al-neacceptarii-prelevarii-elementelor-de-identificare-biometrica-pentru-documentele-de-identitate-cu-cip/

  https://saccsiv.wordpress.com/2023/02/07/pentru-cei-ce-spun-dati-cezarului-cele-ce-sunt-ale-cezarului-si-ne-indeamna-sa-luam-documentele-cu-cip/

  Asa ca, omule care te incadrezi in cele 4 categorii de mai sus, daca nu refuzi actele cu cip si biometrice din considerente de cip, de 666, de control electronic…, macar refuza-le din considerente biometrice. Care considerente sant din Biblie, si aici nu mai ai cum sa o dai cotita.

  ––––––––––––––––––––––––––––––

  Parintele Nicolae Steinhardt:
  „Soluţia în faţa injustiţiilor e una singură: eroismul. Să nu taci, să vorbeşti, să lupţi, să te afli în treabă. (Să nu-ţi vezi de treburile tale, ci de treaba dreptăţii, care-i adevărata treabă a fiecăruia.)
  Restul e verbalism, spaimă, nimicnicie. Nu ţine nici o scuza, nici o explicaţie. Sînt toate ridicole ca şi attends que je t’explique.”

  Apreciat de 1 persoană

 7. Clement said, on martie 31, 2023 at 2:15 pm

  https://futureoflife.org/open-letter/pause-giant-ai-experiments/
  Cred ca ar trebui sa semnam.

  Apreciază

 8. Clement said, on martie 31, 2023 at 3:07 pm

  In mod normal Ministerul Digitalizarii trebuie sa publice toate informatiile transmise de UE in domeniul in care detine competente si responsabilitati.
  Deasemeni presa si televiziunile au obligatia sa explice natura si implicatiile progreselor din domeniul informaticii.
  Cator romani le spun ceva cuvintele: Superordinator exaflopic, Lumi -Finlanda, Atos, Jupiter-Germania, Leonardo – Italia, Dedalus- Grecia, Levente- Ungaria , Caspir-Irlanda, EHPCL-.Polonia ,EUROPHC JU, Lucia- Belgia , Cluster universal si accelerator GPU?
  https://eurohpc-ju.europa.eu/index_en
  https://itdaily.fr/nouvelles/infrastructure/le-premier-supercalculateur-exaflopique-de-lue-en-allemagne/

  Apreciază

 9. Clement said, on martie 31, 2023 at 3:32 pm

  Rar mi-a fost dat sa vad o fisa biografica privind educatia , precum cea a dlui Burduja, Ministrul Digitalizarii.
  Sigur are mintea stralucit mobilata si pentru ca bazele au fost puse intr-un liceu cu renume european, nu doar national. In mod sigur familia a stiut si a avut mijloace sa isi sustina copilul.
  Cred ca locul sau este, in interesul Romaniei, la Ministerul Educatiei.
  Un tanar cu o asemenea educatie ar avea ambitia ca cei mai multi copii sa faca studii temeinice, scolile sa fie salubre, atmosfera decenta si aspiratiile elevilor sa vizeze performante internationale utile țarii in care s-au nascut.

  Apreciază

  • Nicusor said, on martie 31, 2023 at 9:59 pm

   Mie imi pare ca omul asta, Burduja da cu zbiciul ca digitalizarea sa mearga pe repede inainte, nu inteleg de ce il ridicati in slavi. Mie imi pare dubios avand in vedere trecutul sau si mai ales preotii care au facut parte din familia sa. Apoi, e originea sotiei sale, prea e cusut totul cu ata alba.

   Apreciază

  • gecad said, on aprilie 1, 2023 at 12:57 am

   acest burduja este omul ocultei, omul lui soros si un carnat de activist neomarxist … cum oare poti sa l vezi asa nu pricep… e o latura de politruc

   Apreciază

   • Clement said, on aprilie 3, 2023 at 10:34 am

    De ce? Pentru ca este nevoie ca un om tanar toba de carte sa scoata Ministerul Invatamantului din starea de ruina pe care au declansat-o si intretinut-o fix sorosistii.
    Tinut din frau si pus la treaba, macar din orgoliu ar reanima pseudo decedatul minister.
    Fara sa mai vorbim de faptul ca am motive personale sa cred ca Mihai Viteazul este o garantie a studiului temeinic unde elevii nu trec clasa precum gasca prin apa.
    Invatamantul romanesc a stralucit in perioada interbelica datorita carturarilor trimisi sa studieze, sustinuti de aristocratii vremurilor si de ” sponsori” din marile finante, in Germania, Franta, Belgia.

    Apreciază

 10. Spaceman said, on aprilie 1, 2023 at 11:12 am

  ‘Italia interzice temporar chatbot-ul ChatGPT al OpenAI, investigând colectarea datelor utilizatorilor de către aplicaţie’

  „Agenţia, cunoscută şi sub numele de Garante, a acuzat ChatGPT, susţinut de Microsoft, că nu a verificat vârsta utilizatorilor săi, care ar trebui să aibă vârsta de cel puţin 13 ani.”

  https://www.news.ro/economic/italia-interzice-temporar-chatbot-ul-chatgpt-al-openai-investigand-colectarea-datelor-utilizatorilor-de-catre-aplicatie-1922402931382023032021082503

  Și uite așa, pas cu pas, se ajunge la… internet doar cu buletinu’.

  Apreciază

 11. Spaceman said, on aprilie 1, 2023 at 11:45 am

  ‘De ce Elon Musk consideră că utilizarea AI reprezintă o amenințare?’

  „În al doilea rând, pornind de la datele la care compania oferă acces inteligenței artificiale pentru a învăța, aici se ridică problema legată de acuratețea datelor pe care va fi învățat algoritmul.

  Următoarea problemă importantă este modul în care soluția tehnologică utilizează acele date, din punct de vedere al regulilor de confidențialitate și transparență. Întrucât conform regulilor de prelucrare a datelor din GDPR, companiile trebuie să asigure confidențialitatea datelor personale ale clienților (utilizatorilor) care intră în contact cu AI-ul.”

  https://incomemagazine.ro/de-ce-elon-musk-considera-ca-utilizarea-ai-reprezinta-o-amenintare/

  „Amenințări”… Scopul principal fiind ca orice om să aibă o identitate digitală oficială pentru a fi aruncat în ‘pușcăria digitală’, iar un mijloc principal de a se ajunge la asta… internet doar cu buletinu’.

  Apreciază

 12. Tataia said, on aprilie 2, 2023 at 1:22 pm

  In anii 60 omul era mintit cu minciuna „cuceririi spatiului” si a aselenizarii. Milioane de oameni au privit „in direct” cum paseste Neil Amstrong pe luna. Doar ca era un film facut intr-un studio cinematografic. Nimic adevarat. Aceea a fost marea pacaleala a secolului XX. Pentru ca omul sa creada in stiinta si tehnologie.
  Acum avem o noua pacaleala in fata poate de proportii chiar mai mari decit prima. Minciuna inteligentei artificiale. Sa imi fie iertat dar eu nu cred in existenta acesteia. Adica ceva creat de om este mai inteligent ca omul sau macar comparabil. Imposibil. Traducerile Google translate sint inca departe de a fi la fel de bune precum cele facute de un traducator uman dar imi spun ei mie ca chatgpt este atit de inteligent incit nu imi dau seama ca vorbesc cu un robot? Pai il pun sa imi traduca ceva…glumesc desigur. Ideea este ca nu exista inteligenta artificiala. Este o pacaleala. O perdea de fum si oglinzi. La fel ca aselenizarea. Aceea a fost pacaleala sec XX, asta este pacaleala sec XXI. Din nou pentru ca oamenii sa creada in stiinta si tehnologie…daca cei care au testat blestematia aia de chatgpt nu si-au dat seama ca nu vorbesc cu o fiinta umana este fie datorita faptului ca vorbeau chiar cu o fiinta umana care ii „sufla” raspunsurile lui Chatgpt…fie chiar mai rau…vorbeau cu dracul…

  Apreciază

  • Clement said, on aprilie 3, 2023 at 1:16 pm

   https://www.digitalcorner-wavestone.com/2014/07/immortalite-la-quete-des-geants-technologiques/
   O parte a omenirii va ” beneficia de o ameliorare a parametrilor de functionarede tip AI combinata cu o interventie biologica pseudo kafkiana a corpului uman prin aport farmacologic.
   Lucrurile au ajuns deja foarte departe si niciodata nu vom afla pe cate zeci de mii de oameni au experimentat satanicele lor „prototipuri”, poțiuni magice de intinerire, tehnici de persuadare verbala si non verbala.
   Oarecum contextual, presedintele culturistilor din Romania a facut recent o declaratie prin care dezaproba vehement consumul de droguri-stimulente menite sa sporeasca rezistenta fizica si psihica a sportivilor, masa musculara si potenta sexuala. Evident ca jurnalistul caruia se confesa nu l-a intrebat daca stie cati medici prescriu acest tip de droguri si cate cazuri de decese au fost inregistrate in randul ” pacientilor ameliorati fiziologic „.
   In diaspora multi doctori romani isi permit sa faca experimente ( teste medicamentoase ) fara accept scris pe nenumaratii nefericiti care nu beneficiaza de asigurari de sanatate si se bucura de solicitudinea generoasa a conationalilor lor.

   Apreciază

 13. arhanghelulred said, on aprilie 8, 2023 at 10:14 pm

  ATENȚIE: A.I. este acuzat că încurajează gândurile negative

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: