SACCSIV – blog ortodox

Creșterea nejustificată a prețurilor la energie lovește puternic Franța

Posted in criza energetica, Franta by saccsiv on martie 21, 2023

Sursa: https://www.gandul.ro/international/cina-la-lumina-lumanarilor-in-restaurantele-din-lyon-criza-energetica-loveste-puternic-franta-19945700

La Lyon, într-o mișcare disperată prin care se urmărește îndreptarea atenției autorităților spre efectele devastatoare ale crizei energetice care a lovit Franța, restaurantele vor servi cina la lumina lumânărilor.

Creșterea nejustificată a prețurilor la energie este principala nemulțumire a oamenilor.

Câte restaurante vor stinge becurile

În jur de 30 de restaurante din Lyon, al treilea oraș al Franței, vor participa la acțiunea „Cină la lumina lumânărilor”, menită a atrage atenția autorităților de la Paris asupra creșterii nejustificate a prețurilor la energie.

Vom fi în întuneric pentru a simboliza lipsa de perspective de viitor pe care o avem, dar și pentru a spune că, pentru unii proprietari de restaurante, va fi în curând întuneric beznă, pentru că vor închide prăvălia”, mărturisește Christophe Marguin, președintele organizației Toques blanches lyonnaises, citat de LyonMag.

Scopul acestei acțiuni colective este de a alerta statul să ceară „reglementarea prețurilor” și pentru proprietarii de restaurante.

Marjele noastre nu sunt uriașe și suferim și din cauza creșterii costurilor materiilor prime. Dar nu putem să ridicăm prețurile la nesfârșit. Așa că, atunci când factura la electricitate a crescut de cinci ori, suntem morți. Iar problema este că nimeni nu știe cât va plăti luna viitoare”, a explicat Marguin.

Liderul proprietarilor de restaurante din Lyon arată că deja câțiva colegi au cedat sub presiunea facturilor: „Da, este o profesie făcută cu pasiune, dar unii vor renunța la această pasiune. Am avut câțiva dintre ei care mi se plângeau la telefon că nu mai pot”.

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Clement said, on martie 22, 2023 at 10:37 am

  Macron, in narcisismul sau intratabil a fost convins ca datorita farmecului sau intelectual ravaşitor, sustinerii marilor finantisti, a membrilor Clubului Le Siecle si incantatiilor Lenuței sale, va reusi sa domine Cercul de Decizie din subsolul CE .
  L-au facut praf scotandu-l din Africa la modul cel mai umilitor si punand in miscare detasamantul contestatarilor,cu toate ca a facut sluj in fata intereselor malefico-financiare ale industriei pharma.
  Marile pacate ale lui Macron au fost : intentia pastrarii relatiilor privilegiate cu Rusia, a crearii unei armate europeene si a exploatarii partiale a resurselor miniere .
  Nemtii, batand palma inca o data cu americanii si israelienii l-au lasat cu ochii in soare stiind ca sufera de glaucom ideatic.
  In grandomania sa nu a realizat ca putea conta pe romani, bulgari, unguri si cehi, ca o alianta tactica solida il putea conduce la realizarea proiectului sau european de autonomie energetica si militara evitandu-se catastrofa ucraieniana si subordonarea Europei in fața intereselor americanilor.
  Macron era la curent cu deciziile ocultei luate sub Sarkozy, asa cum stia si Basescu care ne-a ingenunchiat si sub blesteme, i-a indemnat pe tineri sa paraseasca țara.
  Nenorocirea francezilor este ca nu au o alternativa sutinuta masiv la ceea ce reprezinta Macron.
  Libertinistii, musulmanii si confuzii fiind procentual majoritari, Marion Le Pen , singurul politician nationalist crestin care nu s-ar subordona nici Ordinului Marelui Orient, nici CRIFului, nu are şanse sa doboare electoral structura conceputa de attaliotzi.

  Apreciază

 2. Pim said, on martie 22, 2023 at 12:32 pm

  Vai steaua ei de Franta, ce a ajuns…Marea Revolutie Franceza le-a adus rascoale,razboaie napoleonice, razboaie civile,razboaie mondiale,iar revolutii,razboaie coloniale, refugiati economici si invazii africane,descrestinare si satanism,sodomie si sinucideri a.s.o.
  *Vai cetatea ce mare,cum a ajuns o curva!*Se aplica si Frantei…

  Apreciază

  • Clement said, on martie 22, 2023 at 4:18 pm

   A promis poporului ca situatia economica se va ameliora si prin revigorarea industriei de armament.
   Cautai si aflai ca stau destul de bine la acest capitol si inca cifrele publicate sunt cele dinaintea pseudo-prapadului din Ucraina.
   Care Ucraina, facea in 2018 un profit din fabricarea de arme de 1.300.000.000 $
   https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Industrie_de_l'armement
   Cruciatii, conquistadorii ucideau cu Crucea in fruntea ostirilor dar in zilele noastre, ce ii mana in lupta pe acesti facatori de razboaie?

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: