SACCSIV – blog ortodox

Patriarhia Ortodoxă Greacă a Ierusalimului denunţă un ‘atentat odios’ la Mormântul Fecioarei Maria

Posted in Ierusalim, ISRAEL by saccsiv on martie 20, 2023

Bilal Abu Nab a fost unul dintre martorii incidentului Foto: Hazem Bader / AFP / Profimedia Images

Sursa: https://www.hotnews.ro/stiri-international-26150950-patriarhia-ierusalimului-denunta-atentat-odios-mormantul-fecioarei-maria-inaintea-pastelui.htm

Într-un comunicat de presă care face referire la acest incident, poliţia israeliană a indicat că a intervenit în Ierusalimul de Est, parte a Oraşului Sfânt anexat de Israel, şi că a arestat „un suspect ( în vârstă de 27 de ani şi care locuieşte în sudul Israelului) pentru implicarea sa într-un incident violent în biserică”, fără a furniza alte detalii despre identitatea sa.

Potrivit lui Bilal Abu Nab, un vânzător care ţine un magazin în apropierea acestui loc sfânt şi care susţine că a fost martor la incident, atacul a fost comis de doi evrei.

Abu Nab a declarat că o persoană a fost rănită la frunte, că unul dintre agresori a strigat şi a rostit insulte, iar al doilea avea o bară de fier cu care a lovit credincioşii.

„Am sunat la poliţie, dar au ajuns la faţa locului după mai bine de jumătate de oră”, a adăugat el. Între timp, unul dintre atacatori a fost prins, dar celălalt a fugit.

Patriarhia Ierusalimului vorbește de atacuri aproape zilnice a israelienilor radicali

Cerând o „protecţie internaţională a locurilor sfinte”, Patriarhia Ortodoxă Greacă a Ierusalimului, coproprietar al Mormântului Fecioarei Maria, a emis o declaraţie în care informează despre o tentativă de a răni fizic un arhiepiscop (care oficia slujba) şi de a agresa un preot”.

Declaraţia poliţiei menţionează un singur atacator, care „a intrat în biserică, ţipând şi ameninţându-i pe cei prezenţi cu o bară de fier”. „Nu au fost răniţi”, adaugă textul.

„Atacuri teroriste din partea unor grupuri radicale israeliene care vizează biserici, cimitire şi proprietăţi creştine, pe lângă atacurile fizice şi verbale asupra clerului creştin au devenit aproape zilnice, iar intensitatea lor creşte evident în preajma sărbătorilor creştine”, deplânge patriarhia.

În luna ianuarie, un cimitir episcopal din Ierusalim a fost profanat, iar în februarie o statuie a lui Hristos a fost vandalizată într-o capelă franciscană din Oraşul Vechi.

În decembrie 2021, conducători ai unor biserici locale au susţinut că creştinii au „devenit ţinta unor atacuri repetate din partea unor grupuri radicale şi marginale” în Ierusalim şi în alte părţi din Ţara Sfântă şi au denunţat lipsa de acţiune a autorităţilor israeliene.

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ioansperling said, on martie 21, 2023 at 7:43 am

    Numai cine n-a fost in Israel nu stie cat dispret au pentru toti cei care nu sunt „de-ai lor”! Si asta cu toate sau poate tocmai de aceea, ca traiesc din turism!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Dana Marathias said, on martie 23, 2023 at 5:10 am

    Din pacate asa e. Eu vorbesc greaca si m-au tratat un pic diferit. Nu ne lasau nici sa cantam. Eu am vazut numai rusi, ucrainieni si romani. De-a lor nicidecum.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: