SACCSIV – blog ortodox

Ion Cristoiu despre protestele din Franta: Emmanuel Macron s-a angajat în faţa marilor corporaţii, care l-au făcut de două ori preşedinte, de a mări cu doi ani vârsta de pensionare

Posted in CORPORATIE, EMMANUEL MACRON, Franta, Ion Cristoiu, pensie, proteste, SINDICAT by saccsiv on martie 18, 2023

Iata su ce a spus Ion Cristoiu, vineri seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Smart Tv, conform https://alephnews.ro/guvern/ion-cristoiu-mandatul-de-arestare-pentru-putin-o-incercare-stangace-a-baietilor-de-a-contracara-vizita-lui-xi-jinping-la-moscova/:

Marile corporaţii, care au drept reprezentant în guvernarea Franţei pe Macron, au o nevoie vitală de creşterea vârstei de pensionare deoarece Franţa nu mai are forţă de muncă. Deci Macron nu s-a angajat în faţa poporului francez, s-a angajat în faţa ălora care l-au făcut de două ori preşedinte. Pentru noi, tot ce se întâmplă în Franţa pare dintr-un alt film pentru că noi nu înţelegem. 1. Ai noştri nu înţeleg de ce pentru doi ani. Franţa este o ţară capitalistă (…) La noi pensia nu înseamnă nimic, te ocupi de nepoţi… în România a fi pensionar e un dezastru. În occident, pensia este momentul în care chiar îţi trăieşti viaţa. În momentul în care ei spun noi suntem şi aşa obosiţi, ne iei 2 ani din viaţă, noi reacţionăm. Trei sferturi din populaţia Franţei sunt de acord cu aceste proteste”

Macron este presat de corporaţii să facă asta cu orice preţ şi de ostilitatea poporului francez. (…) chestiunea legii pensiilor s-a transformat şi într-o confruntare uriaşă de forţă între Macron şi sindicate, partide, opinie publică. A depăşit nivelul e lege sau nu e lege. A trecut de Senat şi era problema să fie supusă votului normal în Adunarea Naţională. În momentul în care el şi-a dat seama că nu va avea majoritate, a făcut greşeala vieţii lui şi anume a propus asumarea răspunderii. Asumarea răspunderii are sens de «lasă că vă arăt eu vouă» ”

„Dacă legea rămâne, în sensul că moţiunea de cenzură cade, e mai rău pentru Macron decât dacă nu trece legea. Pentru că se creează o confruntare între el şi Franţa care duce la un moment care s-a numit 1968. Atunci se acumulase tensiune în societate. Există riscul ca acum să treacă legea, el să zică sâc, dar va fi nevoie de o scânteie şi zboară. Dacă moţiunea trece, Macron va merge pe dizolvarea Parlamentului pentru că el nu e el, în spatele lui sunt corporaţiile”

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Paracels said, on martie 18, 2023 at 2:29 pm

  Cristoiu nu stie ce a fost in 1968..Atunci au fost miscari studentesti contra lui CHARLES de GAULLE sustinute de spionajul MI6 si CIA, care nu-l aveau de loc la inima pe De Gaulle ca scosese sediul NATO din Franta, si avea o plitica independenta fatza de SUA si Marea Britanie invingatoarele din WW2 de unde tot westul lua ,,lumina”..Azi cia si mi6 sprijina presedintele Franntei ,in 1968 erau contra lui si l-au dat jos..

  Apreciază

 2. Clement said, on martie 18, 2023 at 3:56 pm

  Marile corporatii prin Bernard Attali fratele geaman al lui JaquesAttali, pe mana stangii prin François Hollande, Ségolène Royal , Pierre Moscovici si prin Lilītã sa.

  Cine nu are acces la carte poate intelege perfect modul in care este definit de autori si cei care au avut si au un contact cu Jupiterianul ,stralucit tactician dar nu si strateg, cinic, lipsit de empatie avand in anumite momente o ” privire de asasin”.
  Foarte interesante sunt, pentru a sesiza radacinile raului, punctarile omului de afaceri Bernard Attali privind
  modul in care corporatiile au iesit intarite din criza prin „contractele tacite” intre structurile patronale.
  https://m.facebook.com/augustdebouzy/videos/bernard-attali-sur-bfm-business-la-fin-des-habitudes-les-patrons-et-la-crise-ed-/675912183797387

  Apreciază

 3. Simion P. said, on martie 18, 2023 at 10:26 pm

  Ukraina: Digital passport in Diia

  Apreciază

 4. Ciprian-Ionut Panait said, on martie 19, 2023 at 7:54 am

  Problema e aceata schema piramidala a sistemului de pensii care e in colaps multumita facultatii platite de stat si a unor legi feministe. Pentru ca sistemul de pensii sa mearga trebuie copii cea ce inseamna ca femeile trebuie sa faca minim 3 in general ceea ce inseamna fara facultate si fara cariere. Oricum cine se bazeaza pe pensie e un fraier. Normal e sa investesti si sa pui deoparte tu nu statul pentru tine. Asa iesi la pensie cand vrei.

  Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: