SACCSIV – blog ortodox

Nicolae Ciucă: mesaj de omagiere adresat cu ocazia Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada dictaturii instalate la 6 martie 1945

Posted in BOLSEVISM, COMUNISM, Romania by saccsiv on martie 9, 2023

Sursa: https://psnews.ro/premierul-ciuca-de-ziua-detinutilor-politici-anticomunisti-generatiile-viitoare-trebuie-sa-stie-adevarul-despre-suferintele-acestui-popor-greu-incercat-753561/

Pe 9 martie marcăm Ziua Deţinuţilor Politici Anticomunişti din perioada dictaturii instalate la 6 martie 1945. Este un moment în care cinstim memoria celor care s-au opus unui regim criminal şi odios şi care au pus libertatea ţării mai presus de libertatea lor personală. Cunoaşterea trecutului este necesară pentru a nu mai repeta aceleaşi greşeli şi pentru a putea avea un viitor în libertate şi democraţie. De aceea, susţin studierea aprofundată a ororilor comunismului, a crimelor făcute de aparatul de opresiune, a suferinţelor îndurate de cei care au trecut prin gulagul românesc. Generaţiile viitoare trebuie să ştie adevărul despre suferinţele acestui popor greu încercat. Aducem astăzi un omagiu tuturor celor care au ţinut vie în România flacăra democraţiei şi dorinţa de libertate!„, a afirmat Nicolae Ciucă, joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

 

Comentariu saccsiv:

Frumos, dar oare se vor studia vreodata oficial cu adevarat aprofundat ororile comunismului? Dar originile?

Spune domnia sa:

„Cunoaşterea trecutului este necesară pentru a nu mai repeta aceleaşi greşeli”

Pai, in „pandemie” ce-a fost?

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mircea.v said, on martie 9, 2023 at 4:08 pm

    Ref la Ciuca si citatul: „Cunoaşterea trecutului este necesară pentru a nu mai repeta aceleaşi greşeli”.

    Pai sa vada ce spun Sfintii Inchisorilor referitor la digitalizarea de care e atat de mandru. Sa vada ce spune un Ioan Ianolide, Virgil Maxim, un Valeriu Gafencu, un Virgil Gheorghiu in „ora 25” (el a trecut prin lagarele americane; nu era mare diferenta fata de cele sovietice), un Parinte Justin, Marcu, Arsenie Papacioc, Calciu…

    Off

    Extrem de important: boicot total Auchan. Intra in categoria marturisire.

    –––––––––––––––––––––––––––––––––––

    Am vazut ca sant cam 4 categorii de sustinatori ai actelor cu cip si biometrice. Fac precizarea foarte importanta ca nu exista act electronic care sa nu fie si biometric. Cipul si biometria merg impreuna.

    O categorie spune: “nu vad 666 in actul cu cip, deci e ok”. Altii spun :” unde scrie in Biblie de cipuri, de acte cu cipuri…?”. Altii: “avem cipuri si in telefon, in calculator, in frigider, masina de spalat…, asa ca nu vad o problema sa am si in actele de identitate”.
    Si categoria „ips Teodosie, Calistrat ” – „cipurile sant niste simboluri, cifre, ce nu au putere; iar 666 este si in Biblie” (te doare capu’ cand auzi asa ceva de la un ips)

    Lasam la o parte Sfintii si Parintii care ne invata cum sta treaba cu aceste acte cu cip, si care vorbesc de la Dumnezeu, ca cei de mai sus nu sant interesati de aceste invataturi, si mergem la sursa primara – Biblia.

    Si atunci rezulta:
    https://saccsiv.wordpress.com/2019/12/15/comentariul-zilei-temeiul-biblic-al-neacceptarii-prelevarii-elementelor-de-identificare-biometrica-pentru-documentele-de-identitate-cu-cip/

    https://saccsiv.wordpress.com/2023/02/07/pentru-cei-ce-spun-dati-cezarului-cele-ce-sunt-ale-cezarului-si-ne-indeamna-sa-luam-documentele-cu-cip/

    Asa ca, omule care te incadrezi in cele 4 categorii de mai sus, daca nu refuzi actele cu cip si biometrice din considerente de cip, de 666, de control electronic…, macar refuza-le din considerente biometrice. Care considerente sant din Biblie, si aici nu mai ai cum sa o dai cotita.

    ––––––––––––––––––––––––––––––

    Parintele Nicolae Steinhardt:
    „Soluţia în faţa injustiţiilor e una singură: eroismul. Să nu taci, să vorbeşti, să lupţi, să te afli în treabă. (Să nu-ţi vezi de treburile tale, ci de treaba dreptăţii, care-i adevărata treabă a fiecăruia.)
    Restul e verbalism, spaimă, nimicnicie. Nu ţine nici o scuza, nici o explicaţie. Sînt toate ridicole ca şi attends que je t’explique.”

    Apreciat de 3 persoane

  2. Nikos said, on martie 9, 2023 at 4:08 pm

    Se folosesc de asta ca parte a operatiunii de razboi psihologic asupra cetatenilor pentru a intipari in mentalul colectiv ca Rusia este dusmanul nostru dintotdeauna. Pana acum cativa ani nici nu aveai voie sa vorbesti despre asa ceva, sfintii inchisorilor nu erau pomeniti decat le la colturi, detinutii politici care mai erau in viata erau haituiti pe motiv de legionarism, in acelasi timp toti urmasii comunistilor avand in continuare functii in aparatul de stat.

    Apreciat de 2 persoane

  3. dante said, on martie 9, 2023 at 8:05 pm

    Bla bla bla, cuvinte goale spuse de un mascarici. Cred ca berbecului asta i sa pus in fata un text despre care el nu avea habar si nici pricepere, l-a citit crezind ca e despre alianta NATO sau un fel de la multi ani de 9 martie al barbatilor, un soi de 8 martie feminin si e prilej de betie. Cind o sa i se spuna de catre institultul Eli Wiezure ca e de rau, o sa-si retracteze toata vorbaria si o sa-si ceara scuze.
    Am observat ca nu mai e zi de la Dumnezeu sa nu mai apara cite o mica modificare in rau a vietii de zi cu zi. De la inceputul plandemiei totul este pe repede inainte: ziua si noutatea (modificarea). Ca sa ne stringa fedeles in noua ordine mondiala, sistemul adopta strategia surubului: adica un surub are o lungime totala de x milimetri, ca sa presezi cu el un obiect trebuie sa-l iei usor adica filet cu filet. Asa am ajuns sa traim ziua si filetul. O zi – un filet. Usor, stfel incit in obiect sa nu apara tensiuni interne si sa se rupa caci scopul nu este ruperea lui ci indoirea la nivelul cerut.

    Apreciază

    • Radu Humor said, on martie 10, 2023 at 5:37 pm

      Și totuși s-a vorbit și încă la acest nivel, de această rană deschisă a Poporului Român !
      Cu voie sau fără voie….

      Apreciază

  4. Diaconu Florentin said, on martie 9, 2023 at 8:41 pm

    Exact asta vroiam sa întreb eu🙈🤪 și cred ca mulți se gândeau la asta👍.Trădătorul asta de neam și plagiator blând ce este,mai bine sa se abțină…nu are el voie sa transmită nimic

    Apreciază

  5. Clement said, on martie 9, 2023 at 10:17 pm

    Sa inceapa dl Ciuca primenirea societatii prin afectarea unei aripi a Casei Poporului in scopul accesarii tuturor obiectelor si documentelor expuse in Muzeul PCR la care generatii de copii si adolescenti, activistii democratiei de astazi, erau in mod organizat dusi cu şcoala.
    Unde au fost depozitate tonele de false dovezi istorice tiparite la Arta Grafica? Mai exista undeva arhiva acelui Muzeu sau au fost distruse asemeni celor de la Stefan Gheorghiu?
    Premierul, daca vrea sa isi reabiliteze imaginea in fata istoriei, trebuie sa ia decizia de a introduce obligatoriu in scoli un curs de studierea crimelor comunismului, de vizitare a Memorialului de la Aiud si a filmelor documentare despre deportari.
    Fostii activisti de partid, ziaristii de la Scanteia sunt inca printŕe noi si stergerea memoriei Wiki a inceput deja.
    Exemplu: primul primar comunist al sectorului 3 Albastru Titu Stanescu, tortionar al lui Ion Mihalache, nu mai apare in niciun document accesabil. De ce? Pentru ca era ruda cu un Ministru al Apararii si urmasii urmasilor lor isi refac biografiile.

    Apreciază

  6. Radu Humor said, on martie 10, 2023 at 5:33 pm

    Ieri, în bună tradiție românească a fost ziua bărbatului o melodie ce sunt sigur că va plăcea tuturor . Mai ales că tradiția spune că se beau câteva pahare , ca să ne meargă bine tot anul. Și să recunoaștem că avem nevoie și de asfel de clipe :

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.