SACCSIV – blog ortodox

Ioan Ianolide despre torturile din Inchisoarea Pitesti

Posted in Experimentul Pitesti, Ioan Ianolide, Sfinţii inchisorilor, tortionar, tortura by saccsiv on februarie 8, 2023

Vlad Herman: Ioan Ianolide despre torturile din Inchisoarea Pitesti

S-au practicat toate sistemele de tortură. În prima perioadă, un grup de tineri deznădăjduiţi s-au aruncat cu mâinile şi capetele în ferestre, cu intenţia de a se sinucide, dar n-au reuşit să moară. După ce au fost vindecaţi de rănile căpătate au intrat în „tură”. Majoritatea au intrat de mai multe ori în tură, căci se dovediseră încă „nesinceri”. În „tură” fiecare rezista după capacitatea sa, dar la o tortură nelimitată şi necontenită nimeni nu poate rezista la infinit.

Bătaia cea mai obişnuită era cu pumnii şi ciomagul. Bătăuşii ajunseseră mari maeştri în lovituri date la cele mai vulnerabile părţi ale organismului. Sângele care curgea îi întărâta şi mai mult. Au fost rupte coaste, oase, coloana vertebrală. Au fost capete sparte, timpane distruse, ochi scoşi. Pe un tânăr l-au răstignit cu sfori de două cuie din perete şi a fost bătut în ficat până ce a murit. Cu scârbă Ţurcanu l-a coborât de pe perete şi l-a târât afară, unde autorităţile şi doctorul i-au încheiat proces verbal de deces pentru atac de cord. Altuia i s-a dat să bea apă sărată şi a murit în chinuri groaznice. Multora li s-au scos unghiile. De mai multe ori s-a folosit picătura chinezească, stropul care cădea în capul victimelor zi şi noapte până înnebuneau.

Bătaia se aplica cu rupta sau sistematic. Mulţi au fost puşi pe ciomag şi bătuţi ori învârtiţi până îşi pierdeau cunoştinţa. Cu cât victima era o figură mai reprezentativă, cu atât intensitatea torturii era mai cumplită.

Alt procedeu era “stiva”. Se făcea stivă de oameni, cum se fac stivele de lemne în păduri, apoi ciomăgaşii se urcau sus şi dansau şi loveau, încât victimele urlau de durere. Dar nu era voie să strigi. Cei ce strigau erau pedepsiţi în plus şi li se astupau gurile cu zdrenţele murdare cu care se spălau WC-urile.

Ţurcanu avea „figura leului”: culca pe prici o victimă, se aşeza lângă ea şi începea treptat să o sugrume. Ajunsese să cunoască atât de bine reacţiile oamenilor, încât îşi doza asfixierea de mai multe ori, în doze pe care el le simţea potrivite, până ce omul îşi pierdea cunoştinţa. Printre primele victime a fost Bogdanovici, care era un fel de adversar personal al lui Ţurcanu.

Cineva a observat că în zilele de sărbătoare ori în zilele de post (vineri mai ales) reeducaţii erau şi mai îndrăciţi. De fapt, nu exista nici un moment de destindere. Dacă nu erai sub tortură, atunci erai spectator la tortura altora.

Mulţi au fost bătuţi cu beţe fine peste testicule şi unii au murit. Altora li s-a smuls părul fir cu fir. Dinţii săreau din gură ca fasolea bătută. Alţii au fost spânzuraţi cu picioarele în sus şi torturaţi. Nici limba nu a fost uitată în torturi.

Fragment din cartea Intoarcerea la Hristos – Ioan Ianolide
Foto: Din albumul Icoana noilor martiri ai pamantului romanesc

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

CITITI CUM II TORTURAU: Mucenicul Costantin Oprişan – cel mai schingiuit tanar de la Pitesti

Desene: Reeducarea prin TORTURA a DETINUTILOR din temnitele comuniste – EXPERIMENTUL PITESTI

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. mircea.v said, on februarie 8, 2023 at 9:16 pm

  E interesant ce se intampla pe activenews ref la bor. Ei sant si cu Parintele Justin, dar si cu patriarhul. In ultima vreme, editorialistii, comentatorii, incep sa cam intrebe prin articolele lor de ce tace bor pe diferitele teme arzatoare. S-a mai zis si ca ce cauta bor in cmb… Sa vedem pana unde vor merge.
  Bine, redactorul sef sau directorul care parca e Roncea, spune ca datorita patriarhului exista alternativa la pasaportul biometric. Deci, cam creste presiunea pe Roncea cu patriarhul lui…

  Acum vad ca tac pe tema ips Teodosie si cipurile. Dar, nu mai pot spune ca nu au stiut, ca la un articol bun a lui Patrusca, cu multa info interesanta, cel putin, este un coment care spune:

  ” rafaela67 08.02.2023 18:47

  La emisiunea Cuvantul ierarhului de joia trecuta, raspunzand unei intrebari referitoare la ingrijorarea crestinilor privitor la obligativitatea acceptarii buletinelor cu cip (identitate digitala ), IPS Teodosie a lamurit ca nu-i nici o problema cu cipul. Ascultati de la minutul 3 la minutul 4:20.
  https://www.youtube.com/watch?v=tbzscvYix7Y

  https://www.activenews.ro/opinii/Marea-Resetare-Transformarea-Omului-in-Computer-%E2%80%93-Control-total-de-la-Nastere-pana-la-Shut-Down-179575

  Apreciază

 2. Clement said, on februarie 9, 2023 at 1:09 pm


  Foarte putini romani realizeaza in aceste vremuri natura complexa a traumelor prin care a trecut poporul nostru malformat sub dictatura satanica, zisa si comunista.
  Este greu sa acceptam gandul ca urmasii tortionarilor mai traiesc inca serpeste printre crestini si isi permit sa afirme cu ura: „Victimele comunismului …,niste prosti…Stim noi ca se puteau intelege cu militienii dar s-au tinut de sutana..:” Cuvintele acestea au iesit din gura unui turnator care si-a cumparat straie preotesti si odaie la manastire, vaneaza crestinii la spovedanie si le spune spurcaciuni”.
  Cum sa ne vindecam de cancerul tradarii daca posedatii dau inca tarcoale locurilor Sfinte.
  Bisericuta Schitului Maicii Domnului a reusit sa nu fie demolata dar ,corpul manastiresc a disparut si odata cu el si oaza de pace crestina. Pe peticul de pamant care o inconjoara nu se pot inalta cladiri necesare strictei functionari a locasului de cult, nici macar doua bancute pe care sa se odihneasca cei obositi nu exista.
  Terenul il revendica un.. cetatean israelian.
  Din Ceruri, Sfintii Martiri ai inchisorilor cu siguranta ne privesc cu tristete.

  Apreciază

 3. NumaiCă said, on februarie 10, 2023 at 10:06 am

  Nu este păcat să rejudeci anumite lucruri, oridecare, la care n-ai fost martor.
  De pildă se recunoaște că experimentele Miligram si Stanford au fost măsluite. Găsiți pe internet părerea oficială cît și de ce au fost trucate. Părerile neoficiale mergg mai departe pînă la a susține că au fost aranjate cu ceea ce se numește azi actori de criză. Scopul trucării ar fi fost să întrețină minciuna cu omul este rău din naștere și doar așa numita civilizație, desigur impusă de clica conducătoare, face ca omul să nu fie propriul său dușman, cel mai mare. A se vedea Clubu de la Roma.

  Apreciază

  • saccsiv said, on februarie 10, 2023 at 2:46 pm

   NumaiCă

   Comentariul tau este ticalosit. Tu vrei sa spui ca Experimentul Pitesti n-a existat ci ca sunt povesti pentru a intretine minciuna ca bolsevismul a fost rau.

   Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: