SACCSIV – blog ortodox

Qatarul interzice consumul de insecte

Posted in hrana by saccsiv on februarie 6, 2023

În timp ce pe continentul european continuă dezbaterile, un stat arab se „blindează” legislativ împotriva consumului de insecte. Qatarul a luat această decizie, pentru că produsele pe bază de insecte nu corespund „exigențelor normelor tehnice ale alimentelor halal”, autorizate de musulmani, a precizat într-un comunicat de presă Ministerul Sănătății din Golf.

Regulamentele Consiliului de Cooperare al Golfului şi „recomandările autorităţilor competente interzic consumul de insecte sau de proteine şi suplimentele extrase din insecte”, se mai arată în comunicat.

În acelaşi document se precizează că anunţul vine ca urmare a „deciziei anumitor ţări de a aproba utilizarea insectelor în producţia alimentară”.

Cititi va rog mai multe la:

https://www.romaniatv.net/prima-tara-care-interzice-consumul-de-insecte-dupa-ce-ue-a-aprobat-greierele-viermele-lacusta-si-larva-ca-produse-alimentare_7223601.html

 

11 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. abc said, on februarie 6, 2023 at 8:46 pm

  Sub Qatar sunt placi tectonice ?
  La ce adancime ?

  Si ziceau ca nu le plac insectele, nu ? Poate ca peste cateva zile le adora, nu se stie :))

  Apreciat de 1 persoană

 2. mircea.v said, on februarie 6, 2023 at 10:41 pm

  off

  Am vazut ca sant cam 3 categorii de sustinatori ai actelor cu cip si biometrice. Fac precizarea foarte importanta ca nu exista act electronic care sa nu fie si biometric. Cipul si biometria merg impreuna.

  O categorie spune: “nu vad 666 in actul cu cip, deci e ok”. Altii spun :” unde scrie in Biblie de cipuri, de acte cu cipuri…”. Altii: “avem cipuri si in telefon, in calculator, in frigider, masina de spalat…, asa ca nu vad o problema sa am si in actele de identitate”.

  Lasam la o parte Sfintii si Parintii care ne invata cum sta treaba cu aceste acte cu cip, si care vorbesc de la Dumnezeu, ca cei de mai sus nu sant interesati de aceste invataturi, si mergem la sursa primara – Biblia.

  Si atunci rezulta:
  https://saccsiv.wordpress.com/2019/12/15/comentariul-zilei-temeiul-biblic-al-neacceptarii-prelevarii-elementelor-de-identificare-biometrica-pentru-documentele-de-identitate-cu-cip/

  Asa ca, omule care te incadrezi in cele 3 categorii de mai sus, daca nu refuzi actele cu cip si biometrice din considerente de cip, de 666, de control electronic…, macar refuza-le din considerente biometrice. Care considerente sant din Biblie, si aici nu mai ai cum sa o dai cotita.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Gigimutu said, on februarie 6, 2023 at 10:42 pm

  Și noi vrem prin lege sa oprim idioțenia asta!

  Cine vrea sa pape greieri, să meargă pe cimp să-i prindă, nu au ce căuta în magazine și în restaurante!!!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Ovidiu.d.C. said, on februarie 7, 2023 at 1:54 pm

  Ai omis categoria cea mai grea: cei ce se adapă de la izvoarele șerpilor (izvorul lui Calistrat, Izvorul lui Teodosie etc). Păi când o zice Calistrat sau Teodosie „nu scrie nicăieri în Biblie să nu iei acte biometrice”, se luminează tot omul la față că ei sunt vrednici de crezare că știu și pe de rost Biblia. Doar nu o să – i creadă pe zelotii, conspiraționistii, nepomenitorii, deviații, schismaticii care îndeamnă să renunți la confort pentru a-ți mântui, chipurile, sufletul?! Au trăit alții în lux și s-au mântuit… Și, în plus, unii mai folosesc și cuvinte prea dure, prea tari, în loc să mângâie pe creștet. Și, mai mult,
  oricum, vremurile alea nu le știe nimeni…

  Apreciază

  • mircea.v said, on februarie 7, 2023 at 7:17 pm

   Da, da, de maine vor fi inclusi si ei. Am dat drumul la coment si apoi mi-am dat seama ca l-am uitat pe Teodosie… :). Am fost focusat pe cei ce au comentat pro acte si argumentele lor, ca de ei ma intereseaza mai mult.

   Apreciază

 5. Tiatira said, on februarie 7, 2023 at 5:32 pm

  Doamne ajuta, sa va spun si eu o mica istorioara legata de greieri, viermi si alte jovine considerate comestibile de ilustri nostri mai inainte statatori din capul mesei. Undeva prin inima ardealului intr.un sat frumos a randuit Maica Domnului sa imi gasesc si eu o casuta cu un petic de pamant, slava Lui Dumnezeu. Si mutandu.ma de la oras la sat si fiind nou venit am inceput a socializa cu vecini. In vara lui 2020 am fost rugat de un vecin daca nu il pot ajuta si eu la culesul catinei, fiind o activitate noua pentru mine am mers cu drag doara oi mai invata cate ceva din viata la tara. In locul respectiv am fost martor la o discutie intr.e ceilalti veniti la cules cum ca un alt vecin a devenit vedeta Tv pe postirile nationale cu ferma lui de greieri autohtoni incrucisati cu greieri African in vederea procesari lor ca faina pentru consum uman. Va dati seama ca si amuzamentul meu si a lor a fost la cote maxime auzind cele spuse si ce sa vezi 3 ani mai tarziu nebunia a devenit realitate . Intradevar intre timp fondatorul fermei de greieri a murit si nu stiu ce sa ales de ferma lui din satul nostru.
  Deasemenea cred ca va veni si momentul in care ne vor pune in fata Biblia noua astora ce nu halim tangoul lor nebunesc si me vor spune cu mare viclenie ca dora si in Biblie spune ca Sfantul Ioan Botezatorul in pustie vietuind si el sa hranit cu lacuste. Lucru complet eronat si cu buna stiinta tradus gresit ca sa aiba ei acum scuza sau temei sa ne faca si pe noi a manca.
  In concluzie cred ca nu ar trebui sa ne pierdem cu firea asa usor si daca chiar se va ajunge acolo prin marea lor resetare si implementare de credite sociale de care nu vom scapa sa fim cu nadejde fiecare dupa puterea sa ca omul se poate hrani si numai cu Cuvantul Lui Dumnezeu.
  Va doresc o seara binecuvantata si va rog frumos sa va rugati pentru mine ticalosul.

  Apreciază

  • Gigimutu said, on februarie 8, 2023 at 6:52 pm

   A, da e simplu,

   la cei care ne dau exemplul că și sfintul Ioan botezătorul a mâncat lăcuste, spunem simplu, că noi nu am ajuns la sfințenia lui și astfel, mâncăm în continuare carne și produse animale, asta e.
   Le promitem că, atunci cînd, și dacă o să ajungem acolo, o sa incercam și noi lăcustele

   Apreciază

 6. GABI said, on februarie 8, 2023 at 5:11 pm

  Personal mi-e imposibil sa cred ca Sf Ioan s-a hranit cu ..lacsute. Ci mai degraba cu locusta – adica acea salata care mai este denumita si salata mielului sau acele frunze „in spic” , cum mai sunt denumite !!! Oricum, in viata niciunui sfant n-am mai auzit ca acesta sa se hraneasca cu insecte – de ce n-ar fi facut-o daca insusi Sf Ioan Botezatorul ar fi fi dat primul exemplu, nu ??? Aaa, ca vreun nevoitor o mai fi fost nevoit sa manace cand si cand si ceva mucegait, mancare mai proasta, cu vreun viermisor prin ea si, din smerenie, s-o fi supus la asemenea nevointa, asta poate fi un caz aparte, dar atat, nu se poate generaliza.
  Iar situatia e similara ca si cu acel cuvant , explicat chiar de P Adrian Fageteanu, CAMILA – (funia marinareasca ) in loc de Camila (animal) – Macar in acel context, indiferent de cuvantul folosit, puteai intelege corect ca se refera la ceva ff mare, fara alte perturbari de constiinta. Pe cand aici, cand ajung sa impuna intregii lumi mancarea insectelor …, folosindu-se taman de exemplul Sf Ioan…, devine batator la.. ochi… !! accesati https://en.wiktionary.org/wiki/locusta
  locusta (plural locustae)
  (botany) The spikelet or flower cluster of grasses[1]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: