SACCSIV – blog ortodox

SUA și Israel au început desfășurarea celui mai mare exercițiu militar comun din istorie

Posted in exercitiu militar, IRAN, ISRAEL, SUA by saccsiv on ianuarie 31, 2023

Sursa: https://www.capital.ro/sua-si-israel-desfasoara-cel-mai-mare-exercitiu-militar-din-istorie-pe-fonul-tensiunilor-legate-de-programul-nuclear-al-iranului.html

SUA și Israel au început desfășurarea celui mai mare exercițiu militar comun din istorie, pe fonul tensiunilor crescânde legate de programul nuclear al Iranului.

Statele Unite ale Americii şi Israel au început, marţi, 24 ianuarie, cel mai mare exerciţiu militar comun realizat vreodată. Acesta reprezintă desfășurare a peste 10 nave de război şi în jur de 140 de avioane în estul Mediteranei, pe fondul tensiunilor în creştere legate de programul nuclear al Iranului, scrie agenția de presă DPA.

Liderii iranieni au declarat Israelul duşmanul lor de moarte

Așadar, mii de militari sunt implicaţi în exerciţiu, a declarat armata israeliană, precizând că scopul este combaterea „unei game largi de ameninţări regionale”. „Acest exerciţiu întăreşte pregătirea colectivă SUA-Israel şi îmbunătăţeşte interoperabilitatea ambelor forţe, contribuind astfel la stabilitatea regională.”, a declarat Comandamentul Central al SUA.

În contextul unei întâlniri cu reprezentanţi ai Comitetului Evreiesc American, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a precizat că scopul comun al celor doi aliaţi este să împiedice Iranul să obţină arma nucleară. Așadar, programul nuclear al Iranului a fost, de asemenea, în centrul discuţiilor dintre consilierul SUA pentru securitate naţională Jake Sullivan şi Netanyahu la Ierusalim. Acestea au avut loc săptămâna trecută.

De la Revoluţia Islamică din anul 1979, liderii iranieni au declarat Israelul duşmanul lor de moarte, chemând în repetate rânduri la distrugerea sa. Israelul se opune categoric încercărilor de a reînvia acordul vizând prevenirea Iranului de a construi arma nucleară, convenit iniţial în 2015 dar îngheţat în 2018, atunic când SUA s-au retras.

Washingtonul a refuzat să conteste validitatea afirmaţiilor lui Biden

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, consideră că Acordul nuclear dintre Iran şi marile puteri nu mai poate fi reactivat, conform unei înregistrări video care a fost publicată, marţi, 20 decembrie 2022, deşi afirmaţiile au fost făcute în noiembrie.

Tagged with: , , ,

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. San said, on ianuarie 31, 2023 at 7:51 pm

  Se pregătesc de asalt asupra perșilor….dar își vor rupe dinții nemernicanii în platourile și munții Persiei.

  Apreciat de 2 persoane

 2. John said, on ianuarie 31, 2023 at 10:53 pm

  Iordanul,s-a întors,și anul acesta

  Apreciat de 1 persoană

  • ochiul said, on februarie 2, 2023 at 1:47 am

   si unde vezi tu ca s-a intors Iordanul ?
   termina cu bazaconiile

   Apreciază

   • John said, on februarie 2, 2023 at 3:33 pm

    În ochiul celălalt,ochiulși timpanul😄

    Apreciază

  • Clement said, on februarie 2, 2023 at 3:14 pm


   Sunt elite in masura in care detin puterea, care putere le este data pentru potentialul jubilator malefic manifestat din copilarie, pentru totala aservire benevola in fata fortelor din umbra .
   Pe Albert nu l-am regasit in exemplificari, dar poate mi-a scapat intr-un moment de neatentie.Eu stiam ca el nu a fost implicat direct dar politicieni, clerici, politisti, juristi , masoni ,da.
   Din analiza expusa aproape didactic putem intelege ca pentru a ajunge la criza covid, la razboi, la distrugerea socio-culturala si economica a Europei, ocultele forte si-au implantat in toate tarile oameni amorali, cinici, viciosi decisi sa saboteze toate valorile morale, crestinismul insusi.

   Apreciat de 1 persoană

 3. Apa trece, pietrele rămân said, on februarie 1, 2023 at 10:26 am

  Este excepțională această înregistrare! Ar minunat ca IPS Onufrie să întrerupă comuniunea cu Patriarhia Moscovei pe motiv de erezie! Atunci ar fi cu adevărat o mărturisire de credință plăcută lui Dumnezeu. Și ar exista suficiente motive, așa cum semnalează părintele Matei Vulcănescu:

  Apreciază

 4. Mihai T said, on februarie 1, 2023 at 5:23 pm

  Se pare că Israelul deja atacă Iranul, dar subiectul e mușamalizat de presă. Aceasta e ordinea în care cineva a făcut postările:

  Iran-ul se află sub un atac cu drone la scară mare , numeroase ținte militare sunt lovite

  (apoi)

  Explozii raportate peste tot în Iran. Iranul pe picior de război
  Pentru moment informațiile sunt cenzurate în presa mainstream. Totuși, m-am uitat pe PressTV și e adevărat. PressTV minimalizează, spunînd că ”iranienii au respins cu succes un atac cu drone în Isfahan”, dar eu cred că toate dronele și-au livrat încârcătura și au zburat. Mult mai mult decât un depozit militar din Isfahan e în ruine.
  Să demontăm o făcătură: dacă dronele au lovit la țintă înseamnă că nu au fost ”respinse cu succes”; când nu mai au muniție ce motiv are armata să le mențină acolo ?
  Recent am postat despre amenințarea cu bomba nucleară pe care Israelul a făcut-o la adresa Iranului. Directorul CIA tocmai a plecat din Israel, apoi lucrurile au luat-o la vale. SUA/Israelul atacă Iranul, nu e nici o îndoială, dar nu e un atac ”oficial”, probabil că o vor face în stilul ISIS.

  (mai târziu)

  Ceva puternic se întâmplă între Israel și Iran

  Atacurile sunt minimalizate de Iran și cenzurate în media din occident. Sunt atât de cenzurate că nu a apărut nimic pe Drudge. Au existat numeroase atacuri cu dronă organizate de Israel și Statele Unite. Cel puțin PressTV din Iran a spus că se întâmplă ceva, dar și ei minimalizează deoarece Iran-ul nu vrea să furnizeze Vestului informații privind pagubele. Atacurile au fost împotriva unor ținte atât civile cât și militare, plus infrastructură.
  Este neînțelept din partea Iranului să spună că au doborât unele din drone, când acelea erau drone invizibile care au făcut treaba și apoi au zburat la bază Există și un zvon că Israelul desfășoară un nou tip de rachetă care evită detectarea până când explodează.
  În acest moment sunt numeroase boom-uri sonice care se întâmplă deasupra Israelului, deci Forțele Armate ale Israelului sunt foarte active acum.

  (mai târziu)

  Toată presa din Iran dă aceeași știre despre atacuri

  Iranul nu e ca occidentul în ce privește știrile – Fars, Tasnim, PressTV și alte trusturi de presă dau știrile fiecare în felul său, și deși de multe ori se ocupă de aceleași subiecte, sursele nu sunt aceleași. Cu excepția ultimelor atacuri ale Israelului și SUA.
  Iran-ul nu se ferește să spună că a fost Israelul cel care a efectuat atacurile și că va exista răspuns; dar stricăciunile sunt minimalizate serios, iar toate trusturile de știri din Iran dau exact aceeași știre cu același titlu, cuvînt cu cuvânt. În acest caz știrea este controlată. Acest lucru este de înțeles din motive de siguranță națională, dar este de asemenea și fără precedent. Nu i-am văzut niciodată pe iranieni făcând așa, ceea ce înseamnă că atacurile probabil au fost serioase. Au fost și două cutremure aproape de locul unuia din atacuri, coincidență ? Sau au folosit bombe nucleare ? Oricine pretinde că au fost bombe nucleare care au distrus o bază subterană nu face decât să presupună, subiectul e mușamalizat de presa iraniană. Dar cu siguranță pare suspect.

  Apreciat de 1 persoană

  • ochiul said, on februarie 2, 2023 at 2:12 am

   intr-o dimineata de vineri vor anunta ca a fost perforata o instalatie nucleara iraniana . Erdogan va cadea, apoi totul se va accelera – profetie din grecia

   Apreciat de 2 persoane

 5. Simion P. said, on februarie 1, 2023 at 7:09 pm

  Huge protest against pension reform turns violent in Paris

  Apreciază

 6. Simion P. said, on februarie 1, 2023 at 9:26 pm

  Wagner Group Calls for American Patriots To Join Russia in Latest Propaganda Video

  https://europeanconservative.com/articles/news/wagner-group-calls-for-american-patriots-to-join-russia-in-latest-propaganda-video/

  Apreciază

 7. Catalin said, on februarie 1, 2023 at 10:22 pm

  nu cred ca teoria asta e reala, dar cica acest vulcan ar putea erupe (din nou). Despre vulcanul Yellowstone s-a tot discutat, exemplu de articol de saptamana trecuta: https://www.livescience.com/yellowstone-caldera-supervolcano-eruption
  https://en.wikipedia.org/wiki/Toba_catastrophe_theory
  „The Youngest Toba eruption has been linked to a genetic bottleneck in human evolution about 70,000 years ago;[32][33] it is hypothesized that the eruption resulted in a severe reduction in the size of the total human population due to the effects of the eruption on the global climate.[34] According to the genetic bottleneck theory, between 50,000 and 100,000 years ago, human populations sharply decreased to 3,000–10,000 surviving individuals.[35][36] It is supported by some genetic evidence suggesting that today’s humans are descended from a very small population of between 1,000 and 10,000 breeding pairs that existed about 70,000 years ago.”

  Apreciază

 8. scortisoara said, on februarie 2, 2023 at 10:26 am

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: